/spanien/barcelona/forum/5187.aspx/spanien/barcelona/forum/5187.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca King - octobusi
2014-04-10 19:39
Problemet är inte hur mycket messi löper. Jag personligen ber inte om att Messi ska springa 10 kilometer per match. Problemet ligger i att han inte rör sig alls. Inga löpningar för andra eller för sig själv. Han försöker inte ens. Han bara väntar på bollen för att försöka med sina patenterade dribblingar som han inte kommer någonstans med längre. Speciellt mot lag som ställer upp med bussen.

Gamla Messi va över allt. Han gjorde sig spelbar helat tiden, Han va på språng för att testa alla möjliga vinklar. Han försökte vägga sig genom försvaret, han kombinera ihop passningar på alla möjliga håll.

Dagens Messi promenerar framför backlinjen och rakt ut sagt väntar på en öppen möjlighet från motståndarna för att utnyttja det. Det är inte som att han öppnar upp försvaret med lagkamraterna.

Säsongen med Tito och Pep, hur många anfall startade inte Messi för att ta en maxlöpning och avsluta den också?

Kolla på länktips det är Messis mål mot Zaragoza för fyra år sedan. Du ser hungern och viljan där som Messi inte har kvar.
Barcelona Diar Shekha
2014-04-10 19:34
Jag förstår inte varför det är Messi's fel varje gång vi förlorar. Det känns som att världen går under om han inte nätar en match. Hur många var bra igår? För mig var det bara Alba, Bartra och Pinto. Hela 8 spelare gjorde dåliga insatser men det är bara Messi som blir hånad längs fotknölarna. Xavi hade över 100 passningar igår, det var bara en passning som var farligt, det som blev Neymar's läge. Sen missade han öppet mål. Sen är det dags för honom att börja knipa igen, och börja prata på plan. Det är bara gräs jag hör från hans sida. Som professionell fotbollsspelare ska du kunna spela överallt, och lär dig att alla har sina egna val som Atletico och alla andra lag när de har hemmaplan, punkt slut. Fabregas-kommentarer överflödar. Dani Alves har tappat allt och bör säljas direkt. Det är farligt att ha mätta brassar i laget. Men nej förlusten är Messi's fel, alla andra var fläckfria. Tänk att ni hånar en spelare som gjort stora matcher mot tex Milan, Real Madrid, Sevilla, Manchester City, Valencia osv i år trots att han varit skadad i 3 månader. Det är bara mot Atletico Madrid han har varit osynlig och vissa vill till & med sälja(!) honom. Herregud. Jag älskade det här forumet för några år sen & det gör jag fortfarande när jag ser såna som Rambla och El Flaco. Det har gått över gränsen nu och jag funderar starkt på att radera mitt konto och ba försvinna från Svenskafans när folk på fullaste allvar vill sälja Messi eller straffa honom. Spelaren som varit den största faktorn i våra 15 pokaler från 2008 tills idag. Otacksamma clowner är vad ni är och inget annat. Jag skäms över att såna som Er håller på en sån fin klubb, Manchester City eller PSG hade varit ett bättre val för Er. Shame on you.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:30
Busquets är ett geni, men inte en han kan göra något när resten av laget inte är laddade och tillräckligt motiverade. Precis som Messi inte heller kan göra något på egen hand om resten av laget inte är med på noterna. Igår var det så tydligt, hela laget förutom 2-3 spelare kanske på sin höjd, var inte redo för kamp. Då hjälper det inte att efter matchen sitta och reta sig på, klanka ner på enskilda spelare. Det är inte där problemet ligger. Vi alla vet vad det här laget är kapabla till när allt stämmer och när framför allt viljan och beslutsamheten finns där.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-10 19:26
Diego Simeone nämner två spelare som han anser är perfekta. Franco Baresi och Sergio Busquets.

'Baresi because he understood everything with enormous simplicity. He didn't have any fear to resovle situations. Busquets because he reads everything. In the middle of the park he has the capacity to read the whole game and are a solution for teams'.
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:26
Hur mår ni idag grappar? Lika förbannade och frustrerade? :) Själv har jag släppt det mesta, var oerhört förbannad och besviken igår kväll men det mesta har redan runnit av mig nu. Istället har jag tänkt lite på hur dessa perioder i Barcelona ständigt återkommer. Många av er minns säkert Rijkaards sista vårsäsong, eller snarare hela den säsongen, hur laget uppträdde otroligt lojt och oinspirerat att man till slut tappade ligan. Jag tyckte så synd om Rijkaard för det var uppenbart där under våren att han hade gett upp redan. Han kunde inte motivera spelarna, han orkade/ville inte ryta till. Han är ju heller inte den typen av person. Frihet under ansvar ni vet, är hans filosofi. Det fungerade under 3 säsonger ungefär. Ni minns säkert problemen med Ronaldinho, Eto's frispel och uttalanden, en Thiago Motta som stod och hoppade mellan Ronaldinho och Samu under en träning då media filmade för att försöka lura i alla att allt var frid och fröjd i klubben. Min undran idag är denna. Varför lär sig aldrig denna klubb av sina tidigare misstag? Varför är man alltid sin egna största fiende? Efter Rijkaards och lagets kolaps kom Pep in som en frisk vind och resten är historia. Hur kommer det sig att sedan Pep lämnade är laget och klubben tillbaka i samma jälva självförstörande beteende? Jag fattar verkligen inte.
Barcelona LennyRomario
2014-04-10 19:20
@Sentuary:
Min gräns om bra sträcker sig i alla fall längre än till en match. Om du ska försöka ge exempel på matcher Neymar INTE varit med i så kan du välja på precis alla matcher Barcelona någonsin spelat innan denna säsong. Och du väljer alltså 7-0 till Bayern? Och dessa 7-0 till Bayern fick dig att tänka "Sju bollar i baken! Det vi behöver är...... Neymar!" Intressant.
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:19
@Barcelona_1899:


Tyvärr, men Mangala är så gott som klar för City. De har förhandlat några veckor redan. Inte för att han någonsin varit närma Barca och ännu mindre sedan Fifas ban.
Barcelona Sentuary
2014-04-10 19:13
Lenny Om 7-0 i en semifinal mot Bayern är bra vet jag inte var din gräns till bra hamnar på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:12
( Xaviesta )

Bra inlägg. Kan bara instämma om den biten att kalla vissa spelare det ena och det andra, önska att några ska dö osv. Blev nästan illamående igår över hur vissa sk fans uppför sig. Vad är det med dagens uppfostran i vissa fall? Man blir ju mörkrädd. Alla har rätt att svära, vara förbannade på den eller den spelaren, det måste jag som fan kunna acceptera, men att gå över gränsen som några gjorde igår det kommer jag aldrig att acceptera.

Förresten, du ska nog inte helt ge upp hoppet om nyval i sommar. Detta kan braka åt helvete när som helst känns det som.
Coach Pep.
2014-04-10 19:11
@IlTriplete:


Jag gillar Alves inställning på planen, men det där är bara pinsamt. Tyvärr är det sådana personligheter fotbollen och dagens samhälle föder upp. Från gentlemän som Cruyff, Pep, Puyol, Maldini m.fl. till instagrammande iPhone iDioter.
Barcelona LennyRomario
2014-04-10 19:09
@Sentuary:
Ja, det har ju faktiskt funkat ganska bra tidigare säsonger utan Neymar. Det tror jag du håller med om? Säger inte att Neymar är dålig, inte alls. Men herregud vilka mittbackar man kan köpa för 1 miljard.
BARCA-més que un club
2014-04-10 18:46
@IlTriplete:


Mår illa av att se det pinsamt rent ut sagt.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-10 18:41
För en klubb som Barcelona är en säsong aldrig "godkänd" om man åker ut i kvarten efter att ha dominerat CL dom senaste sex åren, oavsett vad fansen tycker eller vad spelarna själva säger utåt i form av media. I cupfinalen mot Real vill jag se Neymar i mitten flankerad av Pedro och Alexis - tre herrar som får spela där dom gör sig bäst. Tre djupledsspelare som hotar Madrids osynkade mittlås matchen igenom. Messi bänkad och inslängd i andra halvlek för att eventuellt ändra matchbild. Ger han samma viljelösa intryck där så får han bänkas igen i efterkommande match helt enkelt. Att sälja honom är bland det löjligaste jag har läst härinne, men det är dags att markera att det inte är ok att titta på matchen ute på gräset istället för att spela den när man är lagets största stjärna. Tata Martino måste få en ärlig chans med full försäsong och rätten att implementera sina idéer i större utsträckning än vad ledningen och katalanska median "tillåter". Det finns ingen som kan göra jobbet bättre i nuläget och många av dom tränare som namedroppats här är människor som är bra på att träna David och få honom att mentalt känna sig bättre än sin motståndare. Kommer tex Klopp hit lär det bli en AVB-flopp då han tvingas att träna Goliat och vi då går miste om att kunna utnyttja hans styrkor som ligger i att skapa en gruppkänsla och rätt dynamik i ett lag som betraktas som underdogs. Tata stays, end of story. Fabregas får oförtjänt mycket kritik härinne. Han har använts på fel positioner konstant sedan sin ankomst och vi här varit fullständigt oförlåtligt usla på att utnyttja hans främsta egenskaper istället för att experiment-kasta honom i positioner som avslöjar alla hans svaga sidor istället, såsom slöa ben, långsamma beslut osv. Ge honom en tydlig roll i laget, punkt slut. Dani Alves har gjort sitt i Barca, motiveringar känns överflödigt. Xavi ska INTE vara en nyckelspelare nästa säsong utan istället en joker. Ett ess i rockärmen. Som Uncle Phil sa vid biljardbordet en gång i tiden: Geoffrey, break out Lucille. Han ska helt enkelt användas i rätt lägen, i viktiga lägen. Men det är aldrig ok att håna en sådan legend som så många gör konstant härinne, speciellt under matchtid. Alexis Sanchez är för bra för Barca. Inte klubben i sig, utan för vårt spelsystem. Det hämmar hans egna spel något enormt - trots det klagar han aldrig, ler på träningar och ger 100 procent ute på planen. Han har blivit hackkyckling nummer ett härinne och många är snabba att hänga på trenden. Innan var det Pique som skulle säljas efter varje match men efter igår läser man från vissa att vi förlorade för vi saknade bla a Pique. Rannsaka er själva och bestäm er för hur ni vill ha det era förbannade game-to-game fans. Vidare fick man läsa många könsord om våra spelare, avrättningar, kulor i pannan osv igår. Ni som känner er träffade: ni är verkligen pinsamma och ert beteende är extremt äckligt för oss riktiga fans. Det är tack vare ER som många gamla rävar antingen skriver mindre härinne eller har försvunnit helt. Det är ALDRIG ok att bete sig som ni gjorde igår och sådana tilltyg förtjänar inte ens en andra chans och jag förstår inte hur vissa av er inte åkt på IP-spärrar ännu. 2016 känns så långt bort just nu, men klubben tar sig igenom detta också. Det har blåst hårt så otaligt många ggr förr i den här ekan jag har suttit i så länge och det kan få blåsa nu också. Jag vet att det kommer solsken efter regn. Fram till nästa val är det reformation som gäller, några pjäser måste ersättas och en och annan rockad måste göras för att vi ska påbörja vandringen mot toppen igen. Vi kommer däremot aldrig att nå den med nuvarande ledning. Men vi kan påbörja vandringen redan nu iaf. Nu hoppas jag på en lyckad cupfinal till att börja med iaf och även om chansen är minimal vill jag se att Messi börjar på bänken utan att vara skadad. Främst för att jag är nyfiken på hur han reagerar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-04-10 18:27
Spärr på dig ja, vårda språket. /red
Barcelona IlTriplete
2014-04-10 18:22
LÄNKTIPS: Är det första klippet Alves uppladdning inför en kvartsfinal i Champions League? Det är samma kläder och samma Beats-hörlurar som han hade igår när han anlände med resten av laget. Om klippet är från igår är det fan skandal.. Okej, klart som fan att alla spelarna får ha kul med instagram och Twitter men det börjar gå över gränsen. Han beter sig mer som en 16-åring än en 29-årig professionell fotbollsspelare inför en viktig match. Är det så viktigt med likes på instagram kan man fråga sig?

Ta en titt på klippet..
http://www.youtube.com/watch?v=OevZDG0FVtc
Barcelona Krojf
2014-04-10 18:18
Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: Med den sortens så kallade "fans" som förekommer förhållandevis flitigt på vårt forum, behöver FC Barcelona inga fiender.

Tyvärr tror jag inte problemet bara är att promadristas passar på att göra sig synliga vid första bästa motgång för vårt lag. Vi tycks alltsedan Neymars övergång, också fått ett ansenligt antal lynniga ynglingar på halsen, som har Neymar JR som sin stora idol snarare än FC Barcelona som sin favoritklubb.

Och då faller det sig naturligt att ta första bästa tillfälle att dissa Messi. Inte minst eftersom denne ställer deras store idol i skuggan nio gånger av tio; lågt räknat. I mötena med Atletico var det dock motståndarförsvaret som samfällt skuggade den sistnämnde till nära nog osynlighet.

Men den som äger ett öga som förmår ta in information som omvandlas till tankeverksamhet i hjärnan, borde väl kunna förstå sig på ett fantastiskt försvarsspel också?

Att samordnat neutralisera Messi lyckades Atletico Madrid mycket väl med i båda mötena. Och det är en grannlaga uppgift som ytterst få försvar förunnats fullgöra under drygt 180 minuter, i snart ett deccenium nu. Vilket i sig säger det mesta som behöver bli sagt i det här sammanhanget.

Sen finns det förvisso dom som varit, blivit eller är mer återhållsamma vad gäller Neymars storhet. Men som trots att han med sina insatser i Blaugrana inte alls förmått infria de högt ställda förväntningarna, ändå anser honom gjort en åtminstone godkänd första säsong i Spanien/Europa

Och det skulle väl även jag kunna kosta på mig att tycka. Inte minst som han gjort ett och annat avgörande mål i viktiga matcher. MEN, man får samtidigt inte glömma att klubben fick betala upp emot en miljard kronor för honom. Och det värdet har han så här långt inte visat någonting av.

Den "smått" ofattbara penningsumman som spenderades på Neymar istället för en välbehövlig mittback av världsklass, kan rimligtvis inte ha varit tänkt som en framtidsinvestering i en blivande storstjärna. Utan tänkt som betalning för en fullt färdig sådan som skulle göra en avgörande och kontinuerlig skillnad mer eller mindre omgående.

Och det senare är verkligen inget orimligt krav på en 21-åring, som redan när han var tonåring av bl a Pelé påstods ha passerat Messi i sin utveckling. Låt mig då påminna alla nytillkomna Neymar-dyrkare om att Messi fomellt titulerades som världens bästa fotbollsspelare när han var i en ålder som Neymar nu redan passerat.

Sammanfattningsvis kanske är det helt enkelt så att Neymar gör exakt precis vad många av hans förbehållslösa beundarskara anklagar Messi för allt flitigare, nämligen sparar sig till VM. För att då få vara med om att på hemmaplan återerövra den titel som Brasilien ända in i själen ser som sin och ingen annans och bli helgonförklarad på kuppen.

Låt oss i alla fall innerligt hoppas att det är så det är. För annars är Neymar bara ännu ett av alltfler bevis på FC Barcelona oförmåga att träffa rätt vid de tillfällen då transferfönstret är lika öppet som klubbens belånade plånbok.

För övrigt kan man bara konstatera att Busqets igår åter tog ett stort steg tillbaka in i sin formssvacka efter en kanonmatch på Camp Nou. Samt att Inesta för en gång skull inte var betydligt bättre än Neymar.

Och genast beskrivs de båda av vissa "fans" på ett sätt som vill få oss tro att dom är snudd på de sämsta spelare som sprungit i ett par fotbollskor.
Oseriöst struntprat som man i eftertankens kranka blekhet kanske borde göra bäst i att ignorera istället för att ägna tid åt här att bemöta...

Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-10 18:17
- Jag blev överraskad över att bli utbytt, men det är tränarens beslut, säger Iniesta.

Ja du, Andres.. Har du inte visat tendens på att förändra matchbilden på över en timme så är det dags för något nytt! Känns lite som att det här är det generella problemet med våra tongivande spelare, de vägrar inse ett nederlag! Lär er från förluster och när saker inte funkar, testa något nytt!
Barcelona Sentuary
2014-04-10 18:14
Generalfel? Utan Neymar vem vet hur denna säsong hade slutat med Pedro och floppen Sanchez på kanterna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Culé
2014-04-10 18:05
Messi springer aldrig mycket - men han brukar göra mål, då är det ingen som reagerar. Messi har inte haft någon bra säsong och det är inte heller första gången han surar och är oengagerad, det blir allt mer vanligt.

Ledningen gjorde ett generalfel när man värvade Neymar för 1 miljard. Defensiven då? - esh, det ordnar sig...

Det saknas driv, glädje, hjärta, COJONES.
Barcelona Barcelona_1899
2014-04-10 17:48
Barca o Mort!

Hehe tanken har inte ens slagit mig ännu att vi blir utan nyförvärv. Men skulle det ske så får väl Puyol ställa upp och ge oss en oförglömlig säsong, han har ju trots allt varit på rehab en hel del nu.
Barcelona grande jw
2014-04-10 17:40
Tänk om våra spelare kunde visat samma passion för sin klubb igår som videon i länktips:

En farfar med sitt barnbarn på Rosaleda när Malaga gör mål på Real Madrid. Fantastiska bilder :)
Barcelona Barca o Mort!
2014-04-10 17:39
Barcelona_1899

Förutsett att vi ens får värva..
Barcelona Barcelona_1899
2014-04-10 17:32
Någon som skall kolla på Sevilla-Porto ikväll? Kan vara kul att se vem som överglänser vem mest mellan Fazio och Mangala, två mittbacks kandidater inför kommande säsong.
Barcelona Barca o Mort!
2014-04-10 17:31
Sur förlust igår, även om jag hade velat annorlunda är helt rätt lag vidare. Fyfan vad vi sög igår, spelar man så förtjänar man inte en semifinal plats heller. Är stolt över dock att de flesta erkänner att vi var det sämre laget igår. Hade det varit tvärtom och vi varit det bättre laget igår och gått vidare hade halva Sverige skyllt att vi hade domarna med oss igen. Vi är större än så och kan acceptera en förlust.
Barcelona grande jw
2014-04-10 17:24
@Barcelona_1899:


Tyvärr så tror jag dom tränade enskilt. Pique har bara tofflor på sig på videon så han körde antagligen någon form av rehab.
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2014-04-10 17:17
Gabriel

Det sprider sig ju. Kolla på Simone energi. Den sprider sig. Kommer du ihåg Titos respektive Peps energi? Där får du också svar.
Neymar11
2014-04-10 17:16
Júnior. Tyvärr så har du rätt, just därför vill jag ha motgång så att dom kan öppna ögonen och inse att det inte står rätt till inom klubben. Vette fan vad som är mest tragiskt, att jag vill att klubben i hjärtat ska få motgång eller att det fortfarande inte finns någon som säger emot och kräver förändring. Trots alla skandaler, så kommer ledningen undan så enkelt varje gång
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona_1899
2014-04-10 17:16
grande jw

Tittade inte på hela men tränade puyol och pique med resten av laget idag?? Hoppas innerligt puyol kan få avsluta sin karriär med en vinst mot marängerna hade varit underbart.

koeman92
ignorera honom, sådana som han som förstör forumet.
Barcelona Gabriel
2014-04-10 17:16
Herregud, Tata ser riktigt bedrövad ut på de bilderna. Som om livet sugits ut ur honom. Blir riktigt deprimerad av att se det där.
Barcelona grande jw
2014-04-10 17:06
Ett steg i rätt riktning är att spelarna INTE hade träningsledigt idag.

Man kan ju se att spelarna inte var jätteglada iallafall.
Annons: