/spanien/barcelona/forum/5106.aspx/spanien/barcelona/forum/5106.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Neymar11
2014-04-18 14:20
Så klubben är villig att ge en spelare 1 miljon om dagen i ca 5 år? Hur fan kan man tacka nej till det? Om detta ens stämmer Helt sjuka summor och INGEN spelare förtjänar så mycket, inte ens hälften.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-04-18 14:14
Nu ska man inte döma någon utifrån rykten, men om det stämmer att Messi kräver 900 Miljoner kr om året från klubben då jävlar ska han kastas ut med huvudet före det kan jag tala om för er.

Vem fan tror han att han är? Han är helt jävla usel just nu och har varit det ett tag, som det ser ut nu så förtjänar han han inte ens en löneökning på €1......
Han ska vara tacksam att klubben ens är villig att höja hans lön.

Barcelona ska gett honom ett bud på en lön på 365 Miljoner kr om året!!!!!, fattar ni hur mycket det är, det är betydligt mer än Ronaldo och Zlatan, dock vill klubben ha 20% av hans kommersiella rättigheter, men detta vill inte Messi....Stackaren kanske inte har råd att köpa mat då...

Jag hoppas för Messis del att detta inte stämmer, för som sagt är det så är han en äcklig pengakåt diva som ska ut ur klubben med en gång.
Barcelona I.Cuenca
2014-04-18 14:05
Utan boll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2014-04-18 14:04
Skulle Messi lämna så kommer jag inte gråta!! Jag vill ha en hungrig forward inte en forward som spelar för sitt namn och som knappt springer en meter utav boll!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-04-18 14:04
Krojf Nu håller jag inte med dig i just det du skriver. Jag gillar ( Xaviesta ) och tycker att han är en av de bättre här inne (även om jag inte vill berömma Masches kapning) men jag måste ändå säga att jag älskar sättet du uttrycker dig på. Fantastiska ordval och en fin förmåga att såga jäms med fotknölarna på ett underhållande sätt utan att för den sakens skull gå till för grova personangrepp.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-18 13:55
Messi-gåtan borde lösas innan vi kom till den där ödesdigra veckan där vi slogs ut i alla tävlingar. Sälja honom skriker visa! -Att ni inte skäms? Jag skakar på huvudet och undrar om ni är släktingar med Zubi. Många glömmer att laget har havererat i 2 år nu (brist på mittbackar, turbulent och skandaler inom ledningen, skador och häxjakt). Va fan ska "en spelare" göra när hela laget underpresterar??? Jag ska inte ens gå in på vilken trupp vi har trots att vi heter FC Barcelona. Vilken otacksam skara till fans vi är alltså. Minns när Liverpool gick ner sig med dunder och kom inte ens med i Europa-league med Gerard som kapten i spetsen. Vad gjorde Liverpool fansen??? De förolämpade spelarna och och skrek sälj, sälj sälj!!! Nej, så gjorde de inte. De här spelarna har get oss så mycket glädje, titlar och underhållning senaste 6-7 år. De förtjänar inte att förolämpas och trakasseras. Är det någon som ska förolämpas och förnedras så är det ledningen och clownerna som sitter och skriver varje vecka hur många spelare vi ska värva och hur många miljarder vi ska spendera. Jag håller med att truppen behöver föryngras och förstärkas men det går inte göra det på en säsong. Ledningen hade chansen att justera laget och laga vad som var sönder i 3 år. Nu är de försent, glömde att vi har fått spärr av FIFA. Vi kommer behöver minst 2-3 säsonger för att komma upp till toppen igen även om vi värvar var enda spelare som ni pekar på. Laget måste spelas ihop och bli sammansvetsade. Viktigast av allt. Vi behöver en stark ledare inom tränarjobben och inom laget. Jag skulle ge Messi kaptensbindan. Kolla, hur han började prestera i Argentina när de gav honom ansvaret. Förlåt Xavi, du är inte naturlig ledare någonstans i ditt väsande. Det tragiska i det här är att ledningen har slösat talangen Messi, Iniesta och Busquets sitter på senaste år och kommande år. Dessa spelare kommer inte upp ur egna leden eller växer på bushen var annan år. Stället att fylla på truppen med spelare som matcher dessa och balansera laget har de jagat fans på facebook och Weibo. Den här ledningen kommer gå till historian som den sämsta i FC Barcelonas historia. De fick allting serverat på ett silverbord. Vad gjorde dem??? De blev vår förfall. Om bara dessa så kallade medlemmarna slutade äta tapas och agerade.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-04-18 13:46
Ny twitter.. ni får gärna börja följa mig.
Barcelona Krojf
2014-04-18 13:41
Xaviesta som förefaller tro sig vara forumets facit ifråga om kvalitetssäkring vad gäller inlägg, tyckte sig se åtminstone två händelser som stack ut som alldeles extra minnesvärda i finalen mot Real Madrid i Copa del Rey.

1: "Kvällens skönaste kort (gult/min anm): Mascheranos bulldozer över Pepe satt som smäck, vilken pärla! Den har man väntat på länge".
2: "Kvällens 12 åring : Dani Alves som slår bort Sergio Ramos hand. Onödigt, oerhört barnsligt och ett beteende som inte hör hemma i vårt Barca".

Kontentan av Xaviesta kanon respektive kalkon, blir följaktligen att Dani Alves beteende är fullständigt oförsvarbart i FC Barcelonas färger. Alves skulle enligt Xaviesta ha tagit emot Ramos utsträckta hand som en sann gentleman, efter att den senare "vräkt" omkull honom utanför straffområdet.

Samt dessutom på sedvanligt sätt retroaktivt riktat en spark mot Dani Alves ben bakifrån, som markering för att han uppebarligen hyste samma känslor som Xaviesta, när Alves valde att resa sig för egen maskin och vända honom ryggen istället.

Och detta trots att Sergio Ramos under årens lopp med sina vassa armbågar och återkommande kapningar följt av utsträckta händer, med Xaviestas mått mätt gjort sig precis lika välförtjänt av att bli "bulldozrad" som någonsin Pepe.
Vi talar trots allt om Real Madrids i särklass mest utvisade spelare senaste åren.
Men Masceranos överkörning av Pepe var alltså enligt forumets grindvakt helt i sin ordning och fullt förenligt med FC Barcelonas "värdegrund''.

Frågan är dock om Xaviestas förnöjsamhet med Mascheranos överfall som lätt kunnat leda till skada och hans nedsättande beskrivning av Dani Alves som en 12-åring, är i linje med forumets regler. Vilka han själv inte brukar vara särskilt sen att värna i väl valda ordalag när andra gör sig skyldiga till överträdelser eller gråzonskriverier:

...sms/msn-språk eller icke-fotbollsrelaterade ämnen samt jublande över skador accepteras ej"

Ytterligare en händelse fångade för övrigt Xaviestas intresse så till den grad att han kände sig föranledd att ta till kraftord i förkortning med hjälp av vad som för en oinvigd kan tolkas som just precis sms/mns-språk:

"Kvällens WTF: Cristiano Ronaldo i keps är bara så fel det kan bli. Vissa passar i det, andra gör inte. I portugisens fall såg det förfärligt ut då han inte har huvudformen för det. Jag skämdes å hans vägar och då satt jag ändå i soffan framför burken".

Jag tycker mig för egen del kunna finna åtminstone tre skäl till varför Xaviesta borde ta sig tid att skämmas å sina egna vägar istället.

I klartext återstår väl bara en relevant kommentar: What The Fuck?!
Barcelona Barclasico
2014-04-18 13:34
det här är så vackert!
RedemptionMn
2014-04-18 13:32
Kommer Denis Suarez att spela i A-laget nästa säsong? Tror att han kan bli vår nya Iniesta! Han har verkligen lyft B-laget den här säsongen.
Barcelona LeoMessi
2014-04-18 13:20
Mido (Barcelona) Att lunka runt på plan gör det inte lättare att få förbättrat kontrakt. Var det inte han som sa att han aldrig ber om att få förnyat kontrakt? För isf så kan han gott sitta där tyst och nöja sig med lönen han har. Han är inte i dålig form för när han väl vill så har han inga problem med att göra sin gubbe och skapa något. Men han har slutat involvera sig i spelet. Vill han ha högre lön så ska han visa att han förtjänar det. Ska han ha den lönen han kräver så ska Barca kräva 40-50 ligamål av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-04-18 12:56
@Barca - ¡el equipo mejor!:

Så stod det för mig när jag blev spärrad pga ovårdad språk, försvann när de tog bort spärren.
Barcelona Gio Style
2014-04-18 12:54
Är det någon mer än jag som känt sig tom dem senaste dagarna?
Fan vad dåligt det känns att ha tappat varenda titel vi hade på G på en sådan kort tid. Jobbiga tider...

Jag tycker att det största felet som begåtts här är valet att lira med 4.5 mittfältare och 1.5 anfallare.
Vårt spel blev för statiskt och det slutade med att vi matade tidiga inlägg, det absolut sämsta för vårt anfallsspel.
Annat hade det blivit med Alexis eller Pedro inne.
Där pratar vi dynamiska spelare som springer nonstop.
Med våra korta spelare behövde vi inspel från kortlinjen. Kombinatonsspel mellan ytterbacken och ytteranfallaren och på det sättet tvinga Reals buss att förflytta sig och genom det hitta luckor att spela in bollen på.
Det var precis samma spel som hade behövts mot Atletis bussar, m.m.
Egentligen hade bättre kombinationsspel genom mitten också fungerat men våra spelare har ju som bekant tappat en del i det avseendet.

Angående vår höga backlinje, tjurrusningar från våra försvarare kontra falla mot Reals snabba offensiva spelare.
Allt är en bedömningsfråga, mot snabba spelare så föredrar i varje fall jag ett tätt man mot man spel. Att fånga upp spelarna felvända.
Jag har skrikit mig hes på Pique x antal gånger under åren eftersom han har en förmåga att falla ner för mycket i El Clasicon vilket har många gånger stjälpt oss istället. Ronaldo har vart väldigt bra på att utnyttja detta och bara tackat för dem 4 extra meterna han har fått att accelerera på.
Det finns inget rätt eller fel då det handlar om att värdera situationen.
Om man hinner upp tätt på rygg/stöta så ska man alltid göra det, har man hamnat lite på efterkälken så gör man bäst i att falla.

Vår höga backlinje beror oftast på att motståndarna har parkerat bussen, därför flyttar vi upp laget för att erbjuda fler alternativ på offensiv planhalva.
Vad ska 5 offensiva spelare göra mot 10 försvarare, funkar ju inte.
Däremot var det otroligt dumt av laget att va uppe med så många spelare när vi hade 1-1.
Spelarna är för fan gamla i gamet, hur kan de inte värdera situationerna bättre.

c__Barça & ( Xaviesta )
Just precis!
Det ska alltid gråtas oavsett, är det inte på tränaren så är det spelare som ska säljas. Tålamod = Icke befintlig oftast.
Det kommer ALDRIG att finnas en tränare som gör precis dem byten man vill ha och startar med ens favoritelva varenda match.
Ju tidigare man inser detta desto bättre.

Jag anser att Pep är tillräckligt smart för att förstå när det är dags att röra om i grytan. När spelet börjar bli läst så utvecklar han det ännu mer.
Jag grät en skvätt när han lämnade oss och jag skulle ta honom tillbaka när helst han velat. Helst redan idag.
Barcelona Mido
2014-04-18 12:47
LeoMessi (Barcelona), Ryktet i sig kan nog stämma, men det är nog lite överdrivet med siffrorna... Kontrakt förhandlingarna har pågåtts i några månader nu, så nåt är definitivt fel. Men om han medvetet spelar dåligt pga pengarna så kan han dra åt helvete,, ingen är större klubben. Annars måste både parterna komma överens så fort som möjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-04-18 12:44
Samma sak hände med mig! Kunde ej skriva i flera dagar. Dock så verkar problemet vara löst nu.
Barcelona DM1982
2014-04-18 12:34
totalvotboll (Barcelona) Det var bara för att det även var cupfinal så nöra inpå, annars hade det varit match för dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NJ111
2014-04-18 12:33
#MessiOut
Barcelona Luigi
2014-04-18 12:29
Mycket intressant artikel. Martino was, above all else, a pragmatic man. He gave his players’ individual attention and confidence, he rotated the squad well, and he introduced his tactical innovations in small doses. But Barcelona, it seems, does not welcome pragmatism. This is a club of romantics, driven by a passionate, even fanatic core. Beating Rayo Vallecano 4-0 was a near-disaster, as it included with it the shock of less than 50% possession. At any other club in the world, that scoreline and those statistics would be welcomed with open arms. Martino’s Barça went the first twenty games of the season undefeated, but throughout that streak he was hounded with questions of a changing style, of fan’s dissatisfaction or lack of control in matches. Each week, Martino fended off these questions with a quip in the press conference and a win on the pitch. But eventually he seemed to get weary, his comments a bit shorter and sharper. And over the winter break something seemed to happen. What exactly transpired remains unclear, but the overwhelming gist of it was simple: Martino tried to make minor changes to Barcelona, faced stiff and constant resistance from fans, media, and possibly even players, and eventually gave up, reverting to the default style used by Tito Vilanova. In recent months, his style became reminiscent of that horrid spring under Jordi Roura: a default lineup with a midfield four, few substitutions and no evidence of learning from mistakes. Under Roura Barcelona were on autopilot, hoping just to get through a horrible situation and make it to the end of the season without crashing. Martino’s 2014 has felt much the same. Read more: http://www.totalbarca.com/2014/opinion-pieces/one-step-forward-two-steps-back-barcelonas-failed-transition/#ixzz2zERMqOZK
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi
2014-04-18 12:27
Pep är en tränare som alltid vill ha ett hungrig lag och räds inte ens för att sälja Messi. Han ville sälja Alves och pique samt cesc långt innan och förnya laget men ledningen lyssnade inte på honom. Pep va inte sönderläst, truppen borde ha förnyats för längesen. Minns ni när Alves kom inte ens för att fira Copa finalen som vi vann mot bilbao? Han var redan på väg bort men något hände tydligen. Ett beslut togs och han stanna. Det är många rykten kring Messi och mycket spekulationer. Vad det än är för den lilla mannen skärpa sig. Värva Aguero eller Neymar. Han ska spela med vem han än måste och göra det jävligt bra! Barcelona är deb bästa klubben för honom och han ska inte ta det för givet. Visst kan han få bättre betalt i PSG eller City men supportrarna kommer inte vara lika skonsamma som i Barca mot honom. De kommer bua ut honom lättare, oftare och visa sitt missnöje direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-18 12:20
@Vampíro:


Förvånad att de inte lade till "Vi har 300 miljarder euro att spendera"

De är fienden inom FC Barcelona. Är de inte glada? De fick ju sin bollinehav. Faaaan, vad jag hatar dem. De är som små barn, stället att reda på om R.Madrid lyckades låna pengar från EU för att köpa Bale så gagglar de om bollinehavet och har tjatat om Tata's avgång i 5 månader nu.

Barcelona Andresito
2014-04-18 12:18
6-7 nya spelare alltså.
Bara jag som tror att vi inte kommer få värva en enda spelare i sommar? Tvivlar på att transferförbudet hävs, just eftersom att det är Barca det handlar om.
Barcelona LeoMessi
2014-04-18 12:15
Läste att Messi var besviken över att det har kört ihop sig med det nya kontraktet och att Barcelona värvade Neymar istället för Aguero. Nu läste jag visserligen detta på Aftonbladet så man ska nog ta det med en nypa salt. Han verkar ändå trivas med Neymar och dom kommer väldigt bra överens samtidigt så tror jag inte att Messi är galen nog att vilja ha 900 miljoner kronor i lön!! Var har dom fått den siffran ens? Och att han nu kan lämna för PSG... Om det skulle stämma så får han fan packa väskorna och dra. För i så fall så har han inte presterat medvetet bara för att klubben ska vika sig och gå med på hans krav och det betyder det att han bryr sig mer om sig själv än om klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-18 12:11
Barcelona plan to sign 6-7 players (4 starters) this summer: 2 goalkeepers, 2 centre backs, right back, midfielder, centre forward. [sport] Om det är nått man hatar mer än silly season så är det de katalanska tidningarna och deras "inside info". Varje dag är det en ny lista med namn som klubben ska värva. Cut the BS.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suavi
2014-04-18 12:03
Även Barcelonas match mot Bilbao var flyttad till 7 Maj men eftersom vi inte tog oss vidare i CL valde man att flytta tillbaka matchen!

Barcelona Diar Shekha
2014-04-18 11:55
DM1982 Låter märkligt. Barcelona har aldrig fått en ledig helg för Champions trots alla semifinaler och finaler de senaste åren.. Reglerna bör vara lika för alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona totalvotboll
2014-04-18 11:48
Tack! DM1982...
Helt sjukt, att de fick det...
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-18 11:45
Guardiola kommer verkligen inte att återvända. Han är färdig med Barcelona. Kanske efter sitt äventyr ii Ejropa så kanske han vill återvända, men tror inte att det blir någon gång snart.
Barcelona DM1982
2014-04-18 11:40
totalvotboll (Barcelona) De fick hoppa över helgens match för att förbereda sig för CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona totalvotboll
2014-04-18 11:21
Tja! är det någon som vet vad som hände med real Madrids match denna helg? varför spelar inte de?
Barcelona fc__Barça
2014-04-18 10:59
( Xaviesta ) Kommer ihåg det som om det var igår. Speciellt dagen efter att vi hade åkt ut mot Chelsea där majoriteten tyckte Pep var slut. Anledningen till att det är så minnesvärt är precis det du nämner, att året efter var Pep ett helgon som alla ville ha tillbaka. Pep fick sista året mycket skit för att han tog så kallat "konstiga" beslut men nu är det precis vad folk vill ha. Men det är det som skapar allas hat mot tränaren vad han än gör. När en tränare spelar safe hela tiden så är han feg, men när Pep experimenterade med taktiken och det inte föll väl ut så var han dumdristig.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: