/spanien/barcelona/forum/5058.aspx/spanien/barcelona/forum/5058.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona koeman92
7/27/2014 22:14
@Rivaldo Ferreira:


Han har börjat träna nu på egen hand och har anlitat en privat coach för att få hjälp med träningen och kunna hålla sig i någorlunda bra form. Nu har dessutom en överklagan skickats till idrottens högsta domstol som sägs komma att reducera hans straff så att hans avstängning endast kommer att gälla i landslaget.
Rivaldo Ferreira
7/27/2014 22:12
Hej, jag var borta i helgen och undrade om någon hört något nytt om Suarez situation? tack :)
Barcelona Nemesis 10
7/27/2014 22:04
Mundo Deportivo: Barcelona's recent offer for PSG's Marquinhos has renewed his desire to leave the club

Jag tror att vi har en chans, det snackas om att Di Maria blir klar i veckan för runt 60-70 miljoner euro. Om det stämmer så måste PSG nästan sälja Marquinhos eller så får dom sälja ett antal spelare och se till att få bra betalt för dom.
Man kommer nog läsa en del rykten om Marquinhos till Barcelona nästa vecka efter att Di Maria har presenterats.
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 21:46
Dom får fixa det, för det skulle vara hemskt för vilken klubb som helst att behöva stå där i en eventuell final utan flera av sina spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
7/27/2014 21:45
Det är inte alls omöjligt då Fifa, Uefa och vad nu Sydamerikanska motsvarigheten till Uefa heter, har avtal med klubbarna att spelarna måste släppas en viss tid före mästerskapen, oftast 14 dgr innan. Nu kommer detta fixas på ett eller annat sätt. Spelarna får dispens av förbunden? Fatta vilket ramaskri det kommer bli hos berörda klubbar hos fansen annars.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
7/27/2014 21:43
-------------------------TerStegen-------------------
-----Marquinhos----Pique-----Mathieu
-----------------------------Sergio------------------------
---Cuadrado---------Rakitic---------Iniesta--
-------------------------------Messi-----------------------
---------------------Suarez----------Neymar-------

Nu är inte Cuadrado och Marquinhos barca spelare, Och att peta Alba är tjänstefel. Men skulle vara ett spännande alternativ.
Barcelona Pep #4
7/27/2014 21:36
Tiki-Taka

Spelarna står under kontrakt i klubben så min spontana tanke är att det är omöjligt för landslaget att kräva detta.
Tiki-Taka
7/27/2014 21:32
Denna artikel från MD säger att om det skulle vara så att Barca hamnar i någon eller i båda finalerna av cupen eller CL, så kommer dem sydamerikanska spelarna bli tvungna att resa till sina respektive landslag den 28 maj, 14 dagar innan turneringen startar. Då cup finalen är den 30 maj och CL finalen den 6 juni, så betyder det alltså att Barca kommer stå där utan Messi, Mascherano, Neymar, Alves, Bravo och Suarez i eventuella finaler. Helt Sjukt!!! Barca borde väl på något sätt förhindra detta om det vankas final i någon av dessa turneringar!?
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 21:30
cameroonians Kör vi trebackslinje ska det vara med våra ytterbackar som wing backs. Eller Cuadrado då. Sen kan man inte ha Alves eller Alba i en trebackslinje som en permanent lösning, det fattar man väl själv. Slöseri med offensiv kvalite men framförallt så har ingen av dem fysiken för att spela centralt. En spelare som Mathieu passar ju annars väldigt bra i en trebackslinje då han både är mitt och vänsterback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 20:59
Spelar man 3-4-3 så begränsar man iniesta och rakitic väldigt mycket. Speciellt då iniesta inte är inte en lirare som ska springa längs kanten under en hel match. Samtidigt så är det ett jävla tjänstefel att bänka Alba! Just nu är han bättre än Alves så väl som offensivt som defensivt. Sen om man ska köra en trebackslinje så ska det vada med 3 mittbackar! Tex Bartra-Pique-Mathieu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/27/2014 20:38
Personligen har jag svårt att se ett 3-4-3 med Iniesta och Rakitic på kanterna.
Risken är stor att de inte håller bredden då de är vana vid att vara mer centralt. Jag ifrågasätter också Andrés fysiska förmåga, att spela yttermittfältare i ett 3-4-3 kräver enormt mycket löpande.

Hellre då Alves/Cuadrado och Alba/Adriano.

Självklart är det bra att Lucho plockar fram alternativ när/om spelet kör fast, men jag är rätt säker på att han kommer köra 4-3-3 i 95% av matcherna och sedan framåt vårkanten smyga in lite annan taktik när det vankas utslagsmatcher i CL för att överraska motståndarna.

Med tanke på köpet av Suárez kommer säkert ytteranfallarna att bli betydligt mer centrala (likt Villa) vilket gör att ytterbackar behövs för att säkra kanterna. Alltså ytterligare en sak som talar emot ett 3-4-3, i alla fall när Ney och Bitaren är på plan.
Barcelona Nemesis 10
7/27/2014 20:32
Man kan ju inte bara bänka Alba, det är tjänstefel!
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 20:15
Var är det tänkt att Alba ska lira?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/27/2014 20:08
Det är MD som spekulerar efter att Mathieu på presskonferensen nämnde att han kan spela i såväl en 3- som 4-backslinje. Svensk "media" hakar såklart på.
Barcelona ElRaval
7/27/2014 19:57
Hur vet man detta?

"Så här kommer Barcelona att spela"

Bara för att han har experimenterat med detta på några träningar, eller vadå?
Har LE sagt klart och tydligt att det här är första-elvorna och att vi dessutom är intresserade av en 3 backslinje, av den här typen?
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 19:32
Det kanske inte är viktigt med en högerfot som Rafa Marquez men det är definitivt viktigt att ha en någorlunda bollkontroll, förstatouch och smidighet. Ni ser pressen vi utsätts för i vissa matcher? Tror ni valfri Championshipback hade klarat det? Sen kanske det inte är den viktigaste egenskapen, samtidigt som de flesta försvarare som spelar i ett bra lag numera har en rätt så bra teknik. Men den här "Barca profile" som Zubi och co snackar om är inget att snacka bort även om det kan gå till överdrift ganska ofta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 19:21
Barc6 Passningsspel är inte det viktigaste för en back. Men vissa backar är extremt klumpiga med bollen, till exempel när dom tar emot en passning så studsar bollen 2 m framför dom. Puyol hade kanske inte det bästa passningsspelet men han var definitivt inte dålig på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barc6
7/27/2014 19:18
Varför ska det vara så viktigt med att vara en duktig passningsspelare som mittback? När blev det sådär? En mittback ska inte behöva va duktig i sitt passningspel! Han ska ha hjärta fysik, att man ska bli rädd att komma nära honom! Sådan var puyol! Sen att ha en bra passningsfot är bara ett plus i kanten! Men för mig ska inte en mittback behöva ha en bra passningsspel!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 18:54
Zouma är en stor talang och har några sjuka spetsegenskaper men känns rätt ovårdad och som tidigare nämnt klumpig. Ingen spelare man kan lita på ska lyfta vårt försvar. En back i världsklass plus Zouma, det hade varit en annan femma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 18:53
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 18:49
Visserligen så har han all tid i världen att utvecklas och bli bättre. Men han är ingen mittback som jag är ledsen över att vi inte försökte köpa. Masken ska spela som mittfältare och ingen annanstans. Vi har misshandlat honom i 3 år nu haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
7/27/2014 18:46
LeoMessi

Passningsspelet kommer med tiden.
Killen behöver bara lite rutin och spela med bra mittback.
Jag kan säga så här. Det är inte lätt att ta sig förbi honom Man mot man.
Otrolig fysik, speed och jävla anamma i närkamperna. Det gör ont att möta honom.

Jag är jätte imponerad av honom..
Vänta du bara.. ge honom lite tid.

Kan vi snälla sluta med att misshandla Maken och tvinga honom spela som mittback ännu en säsong..
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 18:43
Har faktiskt inte imponerats av Zouma så mycket. Han verkar vara klumpig och riktigt kass i passningsspelet. Hade vi köpt honom så hade vi efter ett tag bönat och bett om att se mascherano som mittback igen. Han är ett monster vid fasta situationer men utöver det så imponerar han inte på mig. Han passar nog i ett lag som försvarar lågt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 18:41
Är det någon som kollat Bayerns försäsongsmatcher eller ser den just nu som kan förklara hur fan Pep får in Alaba, Bernat och Ribery i samma elva? Jag tyckte på förhand det var rätt dumt av Bernat att lämna för detta Bayern där han som max skulle vara förstareserv både som vänsterback och vänsterytter men jag trodde aldrig man kunde få in alla tre i samma startelva. Sen är ju Pep iofs känd för att testa alla möjliga konstiga uppställningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
7/27/2014 18:40
dubbel
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
7/27/2014 18:40
Vilken mittback Chelsea köpte alltså.

Den där Kurt Zuma är en helsickes mittback trots hans ringa år.

Varför hittar vi inte såna spelare???
Har vi någon scouting utanför Spanien ??

Barcelona WalterWhite
7/27/2014 18:31
@L.A.M Nr 10:


Messi fick hjälp av andra och äldre storheter i klubben då (Ronaldinho bl a), som lät honom växa med osjälviskt spel vilket fick upp hans självförtroende. Det är viktigt att han gör nu detsamma för lille Halilovic för Barcelonas skull. Han verkar dock inte den typen om man nu ska döma honom på sättet men jag kanske har fel. Det kommer vara avgörande om han nu ska bli riktigt bra så han inte stannar i utvecklingen.
Barcelona LeoMessi
7/27/2014 18:21
L.A.M. Det är tur att dom inte använder sig av kortpassningsspelet så mycket för då hade hans svagheter blottats rejält. Nu får han spela i ett kontringslag då kanske han spelar bättre:) Hos oss hade hade alltid en fantastisk höst och en urusel vår.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 18:20
WalterWhite Jag tror aldrig jag har sett honom innan han kom till Barca men mot Recreativo lirade han ju i Iniestas roll och det funkade utmärkt. Tycker han i spelet påminner om Messi med sin låga tyngdpunkt och trots sin rätt klena kropp en riktigt bra balans. Messi ute på plan är ju en tia, det är bara att han är så extremt målfarlig att han bemästrar strikerrollen samtidigt som han hämtar boll och sätter igång kombinationsliret. Halilovic har ju åtminstonde idag långt ifrån samma effektivitet och funkar därmed bäst som offensiv mitt, dvs Iniestas position. Iofs startade Messi också till höger så visst hade han kunnat spela där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
7/27/2014 18:13
LeoMessi Inte så konstigt. Kolla på mittfältarna de har och har haft. Mikel, Ramires, mittbacken David Luiz och Matic. Inga tekniska playmakers direkt. I Chelsea kan vem som helst se ut som en fantastisk speluppläggare.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: