/spanien/barcelona/forum/5032.aspx/spanien/barcelona/forum/5032.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-12 13:52
Capitan \(^.^)/

Jag förstår din poäng men om vi ska börja peka fingrar så peka på alla och inte bara Qatar. Två av världens mäktigaste nationer går in Mellanöstern för att införa demokrati i oljans namn. Världsbanken fortsätter att sätta skulder i tredje världens länder så att de kan de ta pengarna för att lägga in i bankväsandet. Halva världen har gått ihop för att bilda en polisstat som står över lag och ordning för att stätta skräck och förtryck iden andra halvan.

Samma Qatar som du pratar om blir stöda av västvärlden med vapen och pengar. Vare sig du tror det eller ej så sitter vi i skiten var och en.

Det är så världen ser ut medan vi blir underhållna.
"Ge folket bröd och Cirkus sa de"
Barcelona Robért
2014-07-12 13:37
För det första tror jag att jag talar för alla när jag säger att Suárez är en fantastisk spelare. Kanske att han till och med kan göra succé i laget och bli en fantastisk värvning rent sportsligt. Det har dock ingenting att göra med att vissa här inne, jag inkluderat, inte ville se detta köp.

Argumentet mot de som inte älskar Suárezvärvningen är smått fantastiska. Har inte sett någon här säga att vi bara ska förlita oss på La Masia för vår framtida framgång, som de verkar på de som argumenterar för en värvning. Har inte sett många klaga på värvningen av Rakitic eller Ter Stegen till exempel. Skillnaden på dessa värvningar och värvningen av Suárez är gigantisk. Här har vi värvat två rätt unga, ödmjuka världsklasspelare, utan brokigt förflutet (vad jag vet), för rimliga priser.

Varför kunde vi inte lägga hälften av Suárezpengarna på en spelare som Reus, 15M för en spelare som Garay (ja, det hade väl blivit priset om vår ledning fått förhandla) och resterande pengar på att fixa ytterligare en mittback (vem låter jag vara osagt). Med samma pengar, utan att göra en prestigevärvning av en spelare som vi inte behöver, utan att få hit en spelare vars beteende inte hör hemma hos en klubb som försöker hävda någon form av moralisk skillnad gentemot andra klubbar, kunde vi förstärka laget på de platser där det faktiskt behövdes och fortfarande kunna hävda att klubben står för något mer än bara sportslig framgång.

Jag undrar vad det är som får vissa här inne att hålla på Barcelona ens? Vadå att man ska ställa sig bakom varenda värvning bara för att den spelaren drar på sig Barcelonas tröja? För någon här inne utgör inte ens Pepe ett undantag på den regeln. Really?

Och enligt Mido är man någon form av kommunist om man är emot Suárezvärningen...WOW! Vet inte ens hur man bemöter ett så otroligt dumt argument

Men visst..att hålla på Barcelona kanske i framtiden innebär att du flyger med Qatar Airways till staden, går på Camp Nou McDonald's Arena och ser 11 legoknektar springa ut på planen (Tänk ett lag med Suárez, Pepe, Robben, Thiago "buhuu-jag-måste-kunna-försörja-min-familj" Silva m.fl.). Men det måste tydligen till. Annars verkar vi bli ett bottenlag med idealistisk, kommunistisk syn på världen och borde bara acceptera en fotbollsvärld som blir allt sjukare, mer korrupt och vidrig när pengarna får styra allt..
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:35
@Capitan \(^.^)/:


Välkommen till globaliseringen. Den har existerat i ungefär 100-200 år nu. Grattis. Alla pengar du rör vid är smutsiga på ett eller annat sätt. Den svenska staten säljer vapen som dödar människor årligen. Carl Bildt sitter och dricker whisky med krigsförbrytare som Ratko Mladic och Biljana Plavsic. Men ändå är du svensk medborgare och betalar skatt.

Det finns inga "rena" länder. Finns bara olika nyanser av smuts. White-collar-crime är inget Qatar har patent på. Det finns betydligt värre länder och tro det eller ej: dessa är anglosaxiska! :O
Barcelona II Barça II
2014-07-12 13:26
Capitan \(^.^)/ :


Håller med dig om att Qatar är ett smutsig land. Det gör ont att se deras namn på våra tröjor. Önskar verkligen att man hittar andra sponsorer så snart som möjligt.

Men jag ser inget fel i att köpa stora stjärnor till vårt lag, det har vi alltid gjort!
Romario, Rivaldo, Ronaldo, Figo, Maradona osv har representerat vår klubb.
Barcelona koeman92
2014-07-12 13:25

@ :Journalisten: Daacun:


Eh jo, en del av pengarna kommer från våra fickor, en del från min då jag betalat för att få besöka Camp Nou museet, betalat för att få köpa en bild där jag håller i CL pokalen samt betalat för 3 st matchbiljetter till El Clásico där varje biljett kostade 2500 kr samt två matchtröjor som kostade ca 900 kr var. Sammanlagt har klubben fått in mer än 6000 kr sammanlagt från min ficka, pengar som de senare missbrukade och istället för en mittback köpte Alex Song samt stoppade in en del i Neymars pappas ficka. Räkna även ihop alla de medlemmar som varje år betalar för att förnya sitt medlemskap och alla de supportrar som varje dag åker dit för att köpa en tröja, besöka Camp Nou eller gå på match (där vi är det lag som har dyraste matchbiljetterna i världen). Men nej, pengarna kommer verkligen inte från våra fickorna så då ska vi fullständigt skita i vilka spelare klubben köper eller vems pappa de ger pengar till. Undrar om du ens vet hur en fotbollsklubb bedrivs. Tror du att alla pengar kommer från enbart sponsorer och TV rättigheter? Nej lilla vän, hade det varit så så hade klubben knappt haft råd att spela kvar i Primeran. Jo, pengarna kommer från våra fickor och vi blir förbannade över att de används på fel sätt, det minsta vi supportrar kan få tillbaka av allt detta är att de åtminstone använder pengarna rätt och köper de spelare vi verkligen behöver så att vi kan fortsätta vara den storklubb vi vill vara och fortsätta att utmana om de största titlarna, vilket vi knappt ens har varit i närheten av denna säsong.
Barcelona koeman92
2014-07-12 13:23
Dubbel
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-12 13:20
Eran älskade sponsor Qatar-byter-namn-varje-säsong är en infekterad organisation som ägs av den Qatariska staten. Det är bl.a staten som också skickat in terrorister i Syrien där lögnarna utger sig för att vara "frihetskämpar". I själva verket mördar de vårdslöst minoriteter som kristna samt muslimska alawiter. Sådana handlingar är också kända som utrotning av en specifik ras, ungefär det som Hitler sysslade med under 40-talet. Det är dessa som Barcelona associeras med och det är dessa som ni så stolt använder som motargument i diskussioner som dessa. FIFA-fansen som förespråkar såna här värvningar som Suarez och anser att det inte är fel då sponsorerna täcker upp kostnaderna, kan dra åt helvete. Vi har värvat 2 anfallare under 2 fönster för nästan 2 miljarder euro. Vad är det som skiljer oss från klubbar som PSG, Man City, Chelsea och Real Madrid? Inte ett piss. FC Barcelona har förvandlats till en klubb som h*rar ut sig för minsta lilla sponsor som närmar sig. Barcelona prioriterar affischnamn före en välbehövlig mittback de senaste 5 åren, för att kunna stoltsera sig i den oändliga k*kmätningstävlingen mellan klubbarna jag nämnt ovan. FC Barcelona, klubben jag en gång i tiden föll för dess principfasta, ärliga, ödmjuka och charmfulla värderingar... är idag en plastklubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2014-07-12 13:18
:Journalisten: Daacun Trodde jag va tillräckligt tydlig men tydligen inte. Du och många andra skriver att man inte ska klaga på vad klubben lägger ut på en spelare eftersom det inte är våra pengar. Då försökte jag förklara för dig att det är samma sak som att inte bry sig överhuvudtaget. Man ska inte bryr sig hur klubben lägger sina pengar. Varför ska man då bry sig om laget vinner matcher? Sen säger inte jag att man Suarez kommer floppa men logiken som du använder att man inte ska bry sig för det är inte våra pengar, då behöver man ju inte bry sig om laget blir utklassade av Real i el clasico. "Varför bryr ni er, det var ju inte ni som spela" Samma logik
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:17
@thaowl:


Jämför ALDRIG Pepe med Suárez.

Suárez har bitit tre spelare som inte på något sätt varit karriärhotande och han har räddat ett mål med en hand.

Pepe har sparkat sönder spelare på ryggen, sparkat spelare i magen, trampat på Messi's hand, slagit spelare i ansiktet ... listan fortsätter.

Jag kanske behöver påminna dig om hur psykiskt sjuk Pepe är. Se länktips.
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:17
Deco drog också Carlos Gurpegui. Så jävla smutsigt! Fuck Deco och allt han gjorde för klubben!
Barcelona II Barça II
2014-07-12 13:16
Kom inte hit med er "Mes Que un Club" bullshit! Det här handlar endast om att ni inte tycker om Suarez, så enkelt är det. Jag ser ingen som klagar över att Messi tjänar över hundra miljoner kronor i lön varje år! Och var sjätte månad förnyar vi hans kontrakt och erbjuder ytliggare pengar! Är det okej enligt er sätt att tolka "Mes Que un Club"? Det handlar helt enkelt om vilka ambitioner man har som klubb, ska vi vara en klubb som ska kämpa för att ta en Europé Leque plats eller ska vi vara en klubb som är med och slåss om CL titeln varje säsong? Ska vi ha Messi på topp eller ska vi ha Bojan? Vill vi slåss om CL varje säsong och ha spelare som Messi i laget, ja då måste vi tyvärr ha reklam på tröjorna osv för att sist jag kollade, så växte inte pengar på träd. Har vi sålt vår själ och allt som vi engång i tiden stod för? Ja absolut, det tycker jag, men hade vi något annat alternativ? Tyvärr lever i en värld där pengar är allt.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-12 13:13
Messis match mot Holland, där ser man hur han försöker när han startar sina soloraider men blir kapad,sparkad och dragen flera gånger och hans raid på övertid som Maxi Rodriguez missade var en mycket bra prestation av Messi. Holland spelade taktiskt och det blev lättare att sätta 2-3 spelare på Messi när Di Maria inte var på plan. Dessa två är de enda som vet hur man utmanar i Argentina. Hoppas Gud Di Maria är tillbaka på söndag och det kommer nog att bli ett tight försvar av Tyskland men när de anfaller och går upp med fler gubbar, då ska Argentina ta vara på sina kontringar. Hoppas Messi får ett Messi moment i finalen och får göra 1 klassmål och med lite tur att Argentina tar guldet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:12
"Suarez när han stoppade bollen med handen i VM 2010 mot Ghana, det äcklet" - Messi när han boxade in bollen med handen mot Espanyol. Ett mål som kunde varit direkt avgörande för ligatiteln om vi hade vunnit den matchen. Jätte fint gjort av Messi, eller hur? Det jävla aset!
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:06
Jätteroligt att läsa om dessa domedagsprofetior om hur klubben har sålt sin själ och hur allt detta projiceras genom en supervärvning av Suárez. Vi vet ju att följande spelare verkligen blivit riktiga "Mes Que un Club"-förvärv:

Song (platsar inte i startelvan och ser oinspirerad ut - driver hellre sin skitfirma TCHAKAP och gör reklam via Instagram)
Alexis (kan inte ta sig förbi spelare på egen hand och ser helt onaturlig ut i sin spelstil. Mer fyrkantig och ojämn kan man inte bli ...)
Cesc (...eller jo, det kan man. Fyrkanternas fyrkant. Cesc Fabregas. Loj och långsam.)

Tre helt misslyckade nyförvärv. Så ni får fan akta er för att såga Suárez innan han ens har spelat en match. Här har vi alltså tre spelare som kostade oss ca 80 miljoner euro och ni har mage att kritisera Suárez som på egen hand (likt Messi) kan förändra en matchbild. En spelare KAN göra mer impact i en klubb än tre (källa: Ronaldinho).

Denna sommar har vi gjort ovanligt kloka värvningar och detta dessutom innan försäsongen ens har börjat. Kan vi plocka på oss 1-2 spelare till innan försäsongen drar igång är jag i extas. Detta är det nya Barca. Vi har fått in tre väldigt ödmjuka personer i form av ter Stegen, Bravo och Rakitic. Suárez är också ödmjuk utanför plan om man ser lite intervjuer. Spelare som Suárez behövs vilket för tankarna till Dani Alves. Dani är en spelare man älskar att ha i laget men hatar att möta. Vi behöver den mixen av spelare som tänder till de andra spelarna på planen och sätter färg på laget.

Vad vi inte behöver är plastspelare som bara biter lite med tänderna när de har gjort ett grovt misstag, drar lite i shortsen och inte bryr sig mycket mer än så. När man gör ett misstag eller har bränt en chans brukar man reparera sitt misstag med att springa mer och ge mer ifrån sig bara ögonblick efter situationen. Man kämpar tillbaka förtroendet man precis skadat och detta gillar publiken. Detta har jag aldrig sett Cesc eller Alexis göra och det var jävligt irriterande att dessa två saknade den självinsikten. Fanns inget klubbhjärta där över huvud taget. Därför är jag glad att de lämnade klubben.

Sluta kasta sten i glashus.
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:06
the cameroonians

Eller båda två, mumma.
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:06
För alla er som klagar på Suarez personlighet och att han inte har barcelonismon i sig och allt vad den står för, har ni tänkt på att det absolut inte är första gången som vi har spelare som inte alls är några änglar i laget? Eller började ni kanske hålla på Barça när Pep kom 2009 och fått för er att det alltid varit så? I got news for you, och jag är ledsen om jag spricker eran bubbla, men det är inte så det har varit i Barcelona alltid.

Att Barcelona stoltserat med mes que un club är ingen hemlighet, inte heller att spelarna i klubben ofta ska agera som ambassadörer och bra föredömen för omvärlden, men, jag säger det igen, vi har fortfarande haft spelare som inte alls agerat på det sättet - och nu pratar jag inte om vilka dussinlirare som helst som faller ur Barçaböckerna utan någon påverkan på våran histora alls. Nej, nej, vi pratar om spelare som bl.a Hristo Stoichkov och Samuel Eto'o.

Sen undrar jag, vart går gränsen? Finns det en gräns för er? Är det liksom mindre fel att göra något smutsigt en eller två gånger eller är det lika illa oavsett? För jag menar, sånt ska ju inte förekomma i våran klubb eftersom vi är mes que un club, alltså borde det vara en principsak, eller hur? Det handlar om principer och värderingar för er, och alla som inte håller med er om den saken kan omöjligt vara lika stora culés eftersom vi pissar på klubbens traditioner och vad klubben står för.

Jahapp, borde inte Barcelona kastat ut Stoichkov med huvudet före då istället för att låta han spela kvar flera år i klubben? Skitsamma att han vann guldbollen och var en av världens bästa spelare under en lång period, hans personlighet hörde inte hemma i klubben därmed hade han inget att göra hos oss. Och snälla kom inte med att det var för 20 år sen för det argumentet håller inte då det är en princip sak och klubbens värderingar har alltid varit densamma. Svart som vitt med era principer då får det vara svart som vitt också. Vi behöver inte gå så långt bak i tiden ens, nämnde det tidigare. Hur älskad är inte Eto'o är inne? Eto'o är en av mina personliga favoritspelare all time, jag vet att han är älskad av majoriteten av culés, även utav folk som påstår att Luis Suarez personlighet är för smutsig för Barcelona. Hur går det ihop?

Ni är medvetna om att Eto'o hade sagt till Pep att Pep först och främst inte hade varit en stor spelare, dessutom att han inte hade bevisat något som tränare, samt när Pep hade bett Eto'o att röra sig på ett visst sätt som anfallare hade han svarat; "du är inte normal". Vilka tankar har ni om detta? Är det första gången ni hör talas om det, och isånnafall, försvann eran respekt och kärlek för Eto'o efter det här? Spelar ingenting av det Eto'o gjorde för oss som klubb längre någon roll?

För att inte tala om Eto'os bråk med både Rijkaard och Ronaldinho, när han bland annat sa att om han hade haft Etodinho på ryggen så hade det varit han som vann Balon D'or. Fint sagt av Eto'o? Eller när han spottade på Unai Esposito i Bilbao? Smutsigt, eller hur?

Ingenting av det här spelar någon roll för mig och vet ni varför, för Eto'o älskade klubben och gav alltid 100 procent av sig själv medans han representerade oss. Han brann för klubben och dess färger och är en klubb legend. Jag kommer alltid att älska Samuel Eto'o, det samma med Hristo Stoichkov, allt annat är främmande för mig.

Sen att Luis Suarez hamnat i gräl med medspelare på träning, men herregud, sånt pågår i fotboll. Jag slår vad om att personer som snackar om detta är personer som själv aldrig spelat fotboll och tror att alltid är frid och fröjd hela tiden. Var ni ens culés när Messi och Marquez rök samman under en försäsong? Vad tycker ni om det? Det är ju en principsak, sånt ska inte förekomma i Barcelona, ut med båda två direkt.

Alltså, det här är bara några exempel. Jag vet redan vad ni kommer att säga, Suarez är värre än det. Det spelar ingen roll. En princip ska vara en princip. Samma regler bör gälla för alla och ska man klaga får man ta och vara konsekvent. Men tro inte på långa vägar att det är första gången Barça har en badboy i laget.
Barcelona LennyRomario
2014-07-12 13:04
@ :Journalisten: Daacun:
Men hur kan du inte förstå att det inte har någonting med hans eventuella succé/ misslyckande att göra? Suarez är bara en symbol för vad Barcelona gett upp sina ideal för. Det är väl ingen som tror att Suarez är en dålig fotbollsspelare. Det handlar om att just värvningar som han är anledningen till att Barcelona sålt sig. " la masia ska vara ketchupen på pommesen", som nån uttryckte det. Det konceptet finns redan. Det kallades galacticos y pavones. Är det vad vi blivit, en blek karbonkopia av Real Madrid?
:Journalisten: Daacun
2014-07-12 12:59
[QUOTE=fc__Barça]:Journalisten: Daacun Då behöver du ju inte bli glad när laget vinner titlar heller för du var ju inte med och spela, samma argument. [/QUOTE] vad f - n snackar du om
Postat via SvenskaFans-appen
:Journalisten: Daacun
2014-07-12 12:56
[QUOTE=Mido]Ni som är emot Suárez, ni kan demonstrera på 1:a maj nästa år.,,, jag längtar när han gör succé, då vill jag inte läsa nåt från er som klagar redan nu. [/QUOTE] hehe kunde inte skriva bättre. ni som klagar lyssna på Mido
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-12 12:56
Lite highlights fram till Schweiz matchen. Vill bara påpeka till er som säger att Messi är seg: Att ta en titt till. Kolla hur han får 6-7 Schweiz spelare att börja jaga honom som hyenor och sen frispelar Di Maria som blir helt lämnad ensam. Man kan se att Messi antagligen inte har kondition för att springa konstant eller så har han blivit en smartare spelare som väljer när han ska dribbla och sätta sina Messi moment i matcherna. PS. Bara ta en titt på hur man stoppar Messi, flera stämplingar krävs att få ner honom. Han kan nog ha det i bakhuvudet när han han blir hårt uppvaktad och sparkad konstant. Att han inte åkt på en skada i VM är ren tur och hoppas den turen följer med honom. Ibland undrar jag för mig själv: tänk om Messi inte får så äckliga och fula stämplingar,tacklingar och efterslängningar efter sig och får fortsätta spela? Iallafall om folk säger att detta är Messi på halvfart, då väntar jag gärna tills Messi når 80 %.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-07-12 12:47
Ni som är emot Suárez, ni kan demonstrera på 1:a maj nästa år.,,, jag längtar när han gör succé, då vill jag inte läsa nåt från er som klagar redan nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-07-12 12:44
Gabriel

Eller en mittback från samma klubb...
Barcelona fc__Barça
2014-07-12 12:42
:Journalisten: Daacun Då behöver du ju inte bli glad när laget vinner titlar heller för du var ju inte med och spela, samma argument.
Postat via SvenskaFans-appen
:Journalisten: Daacun
2014-07-12 12:34
Ni som är upprörd över att Suarez har kostat för mycket för det första de pengarna är inte i från eran fickor för det andra så känner ledningen att de har råd med det så luta er tillbaka och va glad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-12 12:29
Nemesis 10

Eller så skiter vi i Cuadrado och lägger de pengarna på en ännu bättre spelare, Reus istället?
Barcelona fc__Barça
2014-07-12 12:26
Smogen När man har sålt ut arenanamnet och liknande saker så har jag inte sett någon som försvarat beslutet och sett positivt på det. Nu däremot så är det framtiden. Känns som att många är så kåta på att få en anfallsvärvning om året så de gör allt för att rättfärdiga det som man håller med inom klubben med sponsorer m.m.
Postat via SvenskaFans-appen
:Journalisten: Daacun
2014-07-12 12:25
[QUOTE=thaowl]Hur menar du? Så om Pepe skulle skriva på för oss (mardröm) så skulle du älska honom lika mycket som de andra spelarna? [/QUOTE] Det är väl klart jag skulle göra det. Jag stödjer alla som är under kontrakt hos fc Barcelona. så om jag får fråga dig finns det några fc barcelona spelar som du hotar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SoM_Un
2014-07-12 12:25
Benfica v'ärvade Victor Andrade från santos för 3 milj. han är 95 och var en av spelarna vi hade klausul på när vi köpte neymar. stor stor talang 95a är han.... huuuur kan vår underbart vackra ledning bara släppa han för 3 miljoner....vi kommer köpa han för 690 om 2 år
Barcelona fc__Barça
2014-07-12 12:22
Nemesis 10 Alla skriverier tyder på att Cuadrado är tänkt som högerback om han värvas. Sen ser jag inte hur han ska kunna spela på Iniestas plats eftersom han är en yttermittfältare. Jag hoppas jag på att Rafinha får chansen i år att visa upp sig. Får han ut sin fulla potential är jag helt säker på att han blir startspelare på mittfältet inom några år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-12 12:21
skut=skit.... sitter på mobilen
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: