/spanien/barcelona/forum/501.aspx/spanien/barcelona/forum/501.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Dano
3/10/2017 19:13
Fan känns som en dröm! Kunde knappt sova natten vi tog oss vidare mot PSG, vanligtvis sover man gött, men det blev fan 4h, men jag klagade inte... Så underbart, den här klubben är en del av mig, och jag är så jävla glad för oss alla... Tack Gud att jag valde att stötta Barcelona, klubben där alla är välkomna oavsett bakgrund! Tack Gud för Ronaldinho, mannen som charmade mig till att stötta detta laget, den här klubben - som är mer än en klubb. Framåt nu, marschera i ligan och Champions, även cupen.

Var bara tvungen att skriva detta, mitt leende är längre än Gerard Piqué! Trevlig helg på er Culés!

VISCA EL BARCA Y VISCA CATALUNYA!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
3/10/2017 19:11
@neymar JR || Cillessen #1:


Det här. Det smartaste någon har skrivit sen Barca skrev historia för två dagar sen.


MOD. Lägg ny regeln att ingen får hitta ursäkter eller förklaringar till vinsten.

Annars kommer jag att spåra upp alla som försöker förklara och hitta ursäkter och förklaringar till det som hände i onsdags..

Skål från en som älskar vin.
Barcelona Barcelonistas
3/10/2017 19:09
Cule4life - Barca som klubb har haft det jobbigt genom historien tack vare att klubben va helt förstörd på 50 talet. Tog flera årtionden för oss att bygga klubben igen. Innan Franco involverade sig själv in fotbollen så var vi och Bilbao dom mest framgångsrika i Spanien. Sen kom Franco. När Cruyff spelade hos oss så vann vi bara en ligatitel under hans tid. Det var efter det början av 90 talet som klubben var redo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
3/10/2017 19:04
Copa del Rey guld

Barca 28
Bilbao 23
Real 19
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
3/10/2017 19:03
Xaviesta Skål! Iniesta70. Ja hattrick i trippel hade ju varit något extra extra speciellt. Omöjligt? Absolut inte vi har ju äntligen lyckats pricka i formen till våren. Medveten taktik haters haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
3/10/2017 19:01
Att real har 32 liga titlar mot Barcelonas 24 är inte heller okej. Att real vann 8 liga titlar mellan säsongerna 1960 till 1970 alltså under en 10 års period hjälper inte heller. Vi ska ikapp dom.
Barcelona Iniesta70.
3/10/2017 18:56
neymarJR

Håller med!! Låt Puertan sitta med näsdukar och torka sina tårar och komma med konspirationsteorier. Låt dom fortsätta med sina light remuntadas och sitt åttiotals tipsextra inspirerade spel. Låt Ronaldo få sina jävla straffar när nån pajar hans frissa i straffområdet.

Fan, Roberto från La Lamasias gröna hagar fläkte sig fram och skrev historia!
Neymar har redan börjat nafsa efter kronärkerivalens skimrande guldboll.
Suarez sov som baby efter att ha fixat en biljett till kvarten.

Vi har glidit förbi marängerna i ligan. Vi är i final i kungenscup. Vi är i kvartsfinal i CL. Klart som fan att dom griper efter halmstrån i huvudstan'!
Tänk hur det kommer låta låta vi firar en ny trippel!

6-1!Ta en bärs och använd Xaviestas hemma byggda tidsmaskin bestående av whiskey/öl och youtube och res tillbaka till i onsdags och njut!

Låt dom lipa inne på Puertan, ingen gillar en crybaby.

Barcelona Cule4life
3/10/2017 18:54
Barcelona har torskat 3 CL finaler tidigare.

Säsongerna
60/61 mot Benfica
85/86 mot Bukarest
93/94 mot Milan

Gick igenom listan och såg att många lag som Bayern Milan Real fick sina titlar som mest långt tillbaks i tiden. Real tog te.x 5 raka CL när turneringen startade 1955 till 1959.
Bayern tog 4 raka mellan 1973 till 1976.

Barca borde ha vunnit dessa matcher och sitta på 8 CL guld. Bara vad jag tycker. FORZA vi måste bygga på pris skåpet, världens bästa klubb har vart för snälla. Liga titlarna ska fortsätta ramla in i samma takt. Trippeln i år och våra siffror ser genaast bättre ut ;)
Barcelona Lionel12
3/10/2017 18:49
För att helt döda straffsituationen så såg jag att i minut 71 ungefär så är det samma personer inblandade. Suarez går upp med en liten arm och träffar Marquinhos och domar blåser direkt frispark i straffområdet till M. Sen vid straffsituationen är det omvänt så då ska det va straff plus att han knäar Suarez i vaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
3/10/2017 18:43
neymar JR Årets inlägg. Tack för att du finns!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Tridente
3/10/2017 18:43
@Gabriel:


Det är sinnessjukt hur vidriga straffar dom fått. Finns även fler som är otroliga att se.

Madridfansen kastar inte sten i glashus, dom kastar granater i glashus.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
3/10/2017 18:25
Inte för att vara sån MEN segerns sötma har snabbt fått ett bitter smak men inte pga Lagerbäck utan pga att man kommer in hit. Varför göra desperata försök om bevisa sig vara rätt i frågan när det är över? Vem bryr sig om vad Lagerbäck tycker? Vi har redan varit med om detta under pep! Marq går enbart på Suarez för att störa, Suarez lägger sig lätt och vi får straff. Försöker VI verkligen rättfärdiga en domares beslut för Madrid fans? Really? Upprepar mig MADRID fans...... Flesta utav supportergrupperna är ju enbart besvikna för att Barcelona är kvar i turneringen. Hur kul är det att få Barcelona kvartsfinal? Det är bara halv lama försök till ursäkter för eventuella uttåg från kvartsfinaler. Släpp skiten och njut för fan det är fredag!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/10/2017 18:24
Har skjortan och det är Replay. Finns också en med ett litet Barcamärke på bröstet. Mycket fin!
Barcelona 100% AntiMadridista
3/10/2017 18:21
Nån som vet vad det är för märke på Barca spelarnas kläder när de reser? de där jeansskjortorna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
3/10/2017 18:11
Teams who advanced most times a UCL tie despite losing the 1st leg: - Barcelona 5 - Juventus 4 - Chelsea 4 - Madrid 3 - Bayern 3 "But, but... RM remontada kings"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/10/2017 18:10
Robert Laul:

"Filmningar och förstärkningar är en del fotbollen. Det är anfallarens vapen mot försvararens osynliga tröjdragningar och fasthållningar. Det kommer alltid vara en del av spelet, hur många kameror som än monteras upp.

Njut av Barcelonas fantastiska upphämtning, ni som gillar internationell klubblagsfotboll. Det var grejen igår.
Snacket om mer teknik är mest destruktivt förlorarsnack. Det kanske löser några situationer men inte alla. Fotboll är en bedömningssport och ny teknik kan inte ändra på det.
Titta på bilden, kamerateknik skulle mycket väl kunna komma fram till att det är straff.

Suarez-situationen gör mig inte upprörd alls. Han är först in i duellen, det är kontakt, och Suarez lägger sig, förstärker. I princip omöjligt att avgöra för domaren där och då. Men ingen domarskandal.

Experterna gapar om "en sorg för fotbollen". Så förväntat. Analysera i stället, ge perspektiv, förklara vad det är vi tittar på?
Visst har väl domarna blivit allt bättre? Visst blir väl spelet renare? Visst är väl fasthållningar och tröjdragningar ett mycket större problem än filmningar? Och det är inte Suarez förstärkning som tar Barca vidare, det är Robertos sista mål.

Tekniken kanske löser en del situationer men inte alla. Vi snackar fler avbrott och spelstopp - och vad gör man den dagen tekniken dömer fel, för sådana situationer kommer också uppstå.
Tjafset fortsätter.

Filmningar är inte den internationella klubblagsfotbollens stora problem. Den internationella klubblagsfotbollens problem är att den har blivit ett förutsägbart jippo, som enbart som styrs av pengar, som är så långt från idrott det går att komma, som det borde rapporteras om på tidningarnas affärs- eller kriminalsidor i stället för på sporten. Sportjournalistiken är uppenbarligen inte förmögen att hantera den.

Upprördheten över Suarez filmning är en pseudodiskussion, en icke-debatt. Om man blir upprörd borde man kanske stanna upp ett tag och kolla var Barcelonas men framför allt PSGs pengar kommer ifrån, och hur mycket pengar de har i förhållande till andra lag.
Där ligger den internationella klubblagfotbollens stora problem."
Barcelona Soda Popinski
3/10/2017 17:56
Sorry att jag spammar .. Men man blir inte klok på den situationen, för nu tycker jag inte att det ser ut som han träffar Di Maria laddar för skott.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/10/2017 17:56
Går det att länka till Facebook videor? Gör ett försök. Detta är iaf till madridistas som älskar att prata ner oss och Suarez. Tillägnar den till dem. Lenny, i länktips har du en rad olika situationer där Real Madrids spelare fuskar.
Barcelona LennyRomario
3/10/2017 17:55
@ardan:
Jag tror inte det är misstagen som upprör de vita. Utan "fuskandet". Det blir lite som att jämföra äpplen och päron. Filmningar är ju ett medvetet försök att lura domaren, att försöka få det att se ut som någonting har hänt som inte har hänt. Att domaren godkänner ett offside mål beror ju på ett misstag, från domarens sida. Spelaren i fråga har ju inte en aning om han är onside eller 10 centimeter offside. Det är inget medvetet fusk. Men i grund och botten, och oerhört förenklat, är det helt enkelt olika fotbollskulturer. Italien har sin furbo, Sydamerika sin Vivo. Det är en tradition av att "lura"överheten. Spanien har väl sitt picaresque: kultur/böcker som handlar om en hjälte från fattig bakgrund som med sin smarthet lurar överheten. Det vill säga, det är inget konstigt med det. Svennarna är uppväxta med engelsk fotboll som kommer ifrån skolsystemet, träna fysiken och moralen. Och alla svennar över 40 växte upp framför tipsextra och där fanns det inte en jävel som filmade, typ. Däremot fanns det många som kom med två sträcka dobbar bakifrån. Den engelska publiken jublar som att det blir mål när egna laget får hörnor och applåderar när hemmalaget lyckades rensa upp bollen över halva, något som på det stora hela aldrig skulle kunna hända i Spanien. Detta är naturligtvis grovt förenklat, och jag kan inte påstå mig superpåläst. Men min grunduppfattning består, det rör sig i mångt och mycket om kulturella skillnader. Sen menar jag förstår inte att alla sydamerikaner filmar och inga svennar gör det. Bara generaliserar hårt.
Barcelona Soda Popinski
3/10/2017 17:54
... Eller så touchar Di Maria Mascheranos knä när han drar bak benet för att ladda för skott. Ser så ut faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
3/10/2017 17:51
Den försvunna situationen från matchen mot Paris i länktips .. Jag kan tycka att Di Maria får iväg sitt skott sen efter det blir han touchad av Mascherano.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
3/10/2017 17:48
Ja visst är det sorgligt att de vit klädda fansen redan glömt av offside målet. Skitsamma, ge oss Real Madrid nu i lottningen så visar vi de vart skåpet skall stå. Detta är bara så ledsamt, men jag har nästan bara sett Real fans klaga på matchen, att det var fusk osv medans resten av världen lyfter på hatten åt oss. Undantag ronaldo fanboysen i United också då... hehe. Jag är fortfarande så himla glad sen onsdags. Pirrar typ i magen på mig så fort något med matchen kommer upp på sociala medier! Så jävla bra mår man nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
3/10/2017 17:45
Det här må kanske låta lite larvigt men efter den här makalösa matchen så bryr jag mig knappt om vi vinner någon titel i år, visst självklart VILL jag att vi tar trippeln nu utav bara farten, men jag är bara så glad och tacksam för att få ha upplevet det här och är så otroligt stolt över laget oavsett vad som händer framöver. Men tänk om vi skulle vinna trippeln, det var så Enrique inledde sin tid som tränare i Barca och skulle ju bli ett perfekt avslut att vinna en till!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
3/10/2017 17:43
Sergio's mål hamnar i samma kategori som två andra avgörande mål. Det första är målet Jose Bakero gjorde 1991, reducerade till 3-1 och Barca gick vidare. Det andra är den som alla här känner till, Iniestas mål mot Chelsea 2009. Vad har de två tidigare målen gemensamt? Jo, Barca vann CL 91 och 09.
Barcelona ardan
3/10/2017 17:42
Jag undrar även vilken värld de vita lever i.. Dom pratar om den regelvidriga domarmissen i onsdags, men de har glömt bort att dom fick ett offside mål med sig i UCL finalen? Men att få en felbedömd straff i åttondel är mycket värre än att fä ett offside mål med sig i en UCL final? Vi ska be om ursäkt till PSG för sättet vi gick vidare men dom ska inte be om ursäkt för att dom vann UCL med hjälp av ett offside mål? Inte nog med det, domaren i den matchen vann senare pris som årets domare!
Barcelona LennyRomario
3/10/2017 17:41
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:

Har du nån länk till Lauls artikel? Trodde han bara bloggade om att vara hemmaman numera?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/10/2017 17:31
Undrar vilken värld Domenech lever i. Inte undra på att det gick åt helvete för honom som tränare, med sådana analyser tycker jag synd om hans egna spelare. Och gnället om Messis frisparkar haha, lever han ens i nutid? Är han från framtiden och pratar om 5 år framåt? Senil.

Läs Robert Lauls artikel om Barcamatchen, den enda svenska journalisten som faktiskt analyserar något om matchen. Hade videoteknik funnits hade de troligtvis dömt straff. Han träffar Suarez med knät och lägger armen över hans axel. Killen protesterade inte ens över att det blev straff för han visste hur dum tackling han gjorde trots bara lite kontakt. Han vet att alla anfallare faller där, det vet också alla så kallade "experter". I många andra studion i andra länder pratar de mer om Marquinhos dumma tackling än Suarez så kallade filmning.

Gtfo! Maik Berthal... hahaha. Vem?

Barcelona Alltid en legend, Puyol .
3/10/2017 17:05
Snackas ofta om att Messi inte bryr sig om Barca, vilket jag förstår om det kommer från icke-cules som inte följt hans karriär hos oss. Som majoriteten här redan vet är han inte en spelare som trivs med alla strålkastare riktade på honom hela tiden, även om han på senare år blivit mer och mer van vid det. Hans "aura" och attityd på planen betraktas oftast därför som loj eller ointerssant ut. Med denna video som säkerligen länkats vid några tillfällen här inne , är jag övertygad om att han stannar i vår klubb karriären ut inom toppfotbollen. Han älskar vår klubb och vi älskar honom, och vi ska inte skiljas. Ni kan döma själva i länktipset om ni tycker han bryr sig eller inte.
Barcelona Legend Carles Puyol
3/10/2017 16:54
Ni bör kolla på detta... Wikipedia skapar kaos. Säkert en Real fan som har redigerat... Hela världen hatar Barca grovt. Bara jag som njuter EXTRA när vi vinner eller när det "går bra" för Barca då kokar alla och hatar Barca enormt hahahah. Människor behöver fan hjälp, psykisk hjälp. Istället för att hylla insatsen så hatar dem Barca ännu mer och dem skapar rubriker som bara dem kan. Patetiska människor som inte kan se de fina med att ett lag som Barca gjorde en heroisk insats. Jag kan bara skratta åt dessa människor och deras låga nivå vill man inte nå. Real Madrid fans är VÄRST. Hela säsongen har dem fått hjälp i ligan för att dem ska ha en stor chans att vinna ligan men ändå har dem mage att säga att vi "fuskade" oss vidare i UCL. Väx upp barn, Barca hatarna gör Barca ännu starkare vilket jag älskar. Hata oss mest när vi behöver det mest det är då vi visar hela världen hur grymma vi är. Well haters gonna hate and Barcelona still winning. Keep hating and thanks for all your hate support :) Vamos Barca <3
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe
3/10/2017 16:29
Vi är verkligen fotbollens motsvarighet till den amerikanska fotbollens New England Patriots. Alla hatar oss. Alla anklagar oss för att fuska för att vi är för bra. Alla gör precis allt för att bli precis som oss. Att vi båda sedan inom loppet av en dryg månad står för historiska vändningar gör det bara enklare att dra den parallellen. Pöbeln kommer alltid försöka avsätta kungen, men vi kommer aldrig abdikera.
Annons: