/spanien/barcelona/forum/5008.aspx/spanien/barcelona/forum/5008.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona zick9
2014-07-14 02:28
Di Maria vann La Ligas assistliga överlägset och kom till VM efter att ha dominerat CL-finalen och varit Real Madrids bästa spelare efter Ronaldo. Resultat? 1 mål och inga assists på 5 matcher. Endast en bra match. Di Maria floppade riktigt hårt! Sen ska vi inte ens nämna Aguero. 3 starter och 2 inhopp utan mål och han ska tydligen vara PL:s bästa anfallare...
Barcelona Barcelonistas
2014-07-14 02:21
Messi: "A shame we can't offer the fans the trophy, but we leave with our head up high, we have peace of mind. I'm proud to be Argentine."

Messi: "This was a chance to give the fans some joy after all the sadness. Golden Ball is not important, all I wanted was to lift the cup"

Messi: "It was so close, we're angry to lose like that. Best player of tournament? Doesn't matter, you don't play for individual trophies."
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 02:20
@Barcelonistas:


Messi är bättre än Robben ja, skillnaden är att Robben slet mer för sitt lag under detta VM, speciellt när laget hade det motigt. Visst han misslyckades med en del dribblingar och sköt utanför men han försökte alltid att göra sig spelbar och var rörlig konstant med alla dessa maxlöpningar han tog. Han satte verkligen varenda försvar i spillror på ett sätt som få spelare lyckades göra i VM. Dessutom så gjorde han en del mål och assists också.
Barcelona Barcelonistas
2014-07-14 02:16
Logik - Messi är ju den som står för allt i anfallsväg i stort sett i ett rätt så mediokert Argentina. Robben har knappast varit bättre än Messi det har la varit jämnt mellan dom två så tycker inte alls att det är fel att han vann priset. Sen får ju du tycka vad du vill givetvis.
Logik
2014-07-14 02:14
@Júnior.:

Eller så har du inte tänkt så långt med att Argentinas defensiv (med Masken som härförare) och även målvakten tog Argentina till VM-final? :)
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 02:13
@Logik:


Har du gratis SVT?
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 02:13
neymar JR

så svårt är det inte att hitta honom, han är där bredvid dom. Dom kan passa honom bollen och inte skjuta den på honom för då kan han göra något även om han är markerad.

Men du har rätt, låt messi löpa och stressa motståndarna så kan palacio och Gago sköta uppspelet med Herr Jag-kan-inte-ta-emot-en-passning-utan-utan-att-bollen-flyger-åt-helvete Higuain.
Logik
2014-07-14 02:12
@Vampíro:

Haha, men snälla lilla du...

Du får ha i åtanke att kanaler likt SVT/TV4 skall vara lättsamma i sitt "studiosnack" för att sådana som Agda 88 skall hänga med. Hade det varit typ Viasat Fotboll så hade jag kunnat förstå då man trots allt är en betalande kund och kan kräva högklassiga matchanalyser.

Logik
2014-07-14 02:09
@Thierry Henry:

Eh, nej? :D

Att bara göra fyra mål, varav samtliga kom mot lag som Iran, Nigeria och Bosnien bar INTE Argentina till VM final, men inte ens mäkta med att göra ett enda mål i slutspelet är knappast att bära sitt eget land... Bättre spelare i VM såg vi, det håller ju nästan varenda fotbollsfan med om. Räcker att kika runt på olika sociala medier, även på SF på diverse forum (bland annat även här) frodas kritik över att Messi ens fick MVP-priset.

Varför nämna Ronaldo, vi svenskar blev jätteglada när Portugal gjorde fiasko i turneringen.

Robben var i stort sett även Hollands offensiv, han skapade mängder med chanser, gjorde mål, hotade alltid, fixade straffar på kontroversiella sätt och gjorde faktiskt sitt jobb bättre än vad Messi gjorde sitt.
Coach Pep.
2014-07-14 02:09
Synd att det inte begav sig för Messi och Argentina; hade varit vackert att se dem vinna VM på brassarnas hemmaplan och ta med bucklan till Argentina. Detta kommer göra väldigt ont för Messi och hela Argentina då känslorna kring och vikten av fotboll är något helt annat i Argentina än vad vi kan föreställa oss i Europa.

Tyskland har varit långt ifrån övertygande detta VM och Argentina har sig själva att skylla för sina missade frilägen.. Riktigt tråkigt.

Gäller för Messi att ruska av sig landssorgen och ställa in sig på Barca igen. Hoppas detta inte tar på honom allt för hårt.
Barcelona neymar JR
2014-07-14 02:08
Leomessi Svårt att hitta någon som inte löper!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 02:07
neymar JR

Ja det kallas lagsport, väldigt duktigt av dig! Då borde du förstå att det är mer än bara messi va? Han är väldigt duktig på att hitta ytor åt dom med sina passningar så han behöver inte vara någon maratonlöpare. Eftersom dom aldrig hittar honom med en vettig passning så kan dom istället göra maxlöpningar för att hitta ytor och dom får jättegärna ha rätt adress när dom sedan slår passningen.
Barcelona neymar JR
2014-07-14 02:03
Leomessi För det kallas för lagsport, löpa för att öppna ytor för andra :)
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 02:03
@LeoMessi:
Messi kunde mycket väl tagit en hel del maxlöpningar men gjorde så inte då han ej visade sig. Nej han hade inte världens mest kreativa mittfält bakom sig, dock har Mascherano en helt ok passningsfot och så även de båda mittbackarna. Sedan är det svårt att slå ut sina motståndare med fina passningar om inte ens medspelare rör sig, detta oavsett om man heter Sidleds-Danne eller Iniesta.
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 02:01
@Corro Cnorro:


Varför ska han ta maxlöpningar när dom inte har bollen och inte en jävel förutom messi själv kan lägga bollen till en spelare som gör en maxlöpning? För det kunde Higuain, aguero och Palacio gjort istället med tanke på att dom inte bidrog med något annat.

Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 01:56
@LeoMessi:


Det har jag aldrig sagt, dock så hade jag velat se lite mer jävlar anamma från Messi i denna match, lite rejäla maxlöp som hade dragit isär Tysklands ganska så slöa backlinje. Någon som vet vart man kan se statistik från finalen kring maxlöpningar?
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 01:54
Leo y Cesc

Tyvärr så finns det något som heter orimliga krav, även för en spelare som Messi. Numera måste man springa 2 mil under match för att det ska vara godkänt.
Barcelona Barcelonistas
2014-07-14 01:54
Argentinas stora problem var mittfältet och inget annat därav blev Messi väldigt osynlig då han knappt fick några bollar att jobba med. Man saknade en Riquelme typ som lätt hade kunnat sätta in bollarna till Messi i dom ytor som han befinner sig i. Om vi jämför med hur det ser ut i Barca så kan man se att han får bollarna på just dom ytorna för att sen driva bollen, kombinera med medspelare, elr dra skott det fick vi sällan se och det berodde som sagt på flera olika faktorer. När du har en spelare som Messi i ditt lag så måste du använda honom rätt samt försöka få ut maximalt utav hans kapacitet det lyckades inte sabella med alls. Hade man bara haft en bra mittfältare i detta rätt så mediokra Argentina så hade man slagit Tyskland idag. För dom gånger Messi kom rätt vänd mot Tysklands backlinje så hängde dom inte alls med. Inför turneringen så trodde jag försvaret var Argentinas svaghet men jag hade fel det var snarare mittfältet som var bedrövligt. Argentinas anfall kom inte heller upp till den nivån som jag förväntade mig när du har sådana spelare i anfallet så måste man få ut mer utav det.
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 01:51
@B.BOSS:


Tycker Lavezzi var bäst i första halvlek av alla Argentinas offensiva spelare, dock så byttes han ut vilket var synd. Tyskland dock välförtjänta vinnare.
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 01:50
@Barca Barca:


Bojan har rätt i att han var på bollen först, dock är det där vårdslöst spel och borde vara frispark Argentina och kanske ett gult på Neuer. Om jag inte minns fel så gjorde Kompany för någon säsong sedan en tackling på boll när en motspelare hade bollen men hans satsning in i duellen var så brutal att han istället blev utvisad. Men det är olika hur domarna tolkar det.
Barcelona B.BOSS
2014-07-14 01:50
Pressen på Messi förstår jag och det är normalt dock är kritiken obefogad. Messis medspelare speciellt anfallarna kom aldrig upp i den nivån vi vet att de kan. Aguero var verkligen under isen, Higuain va helt okej. Resten gjorde ingen större väsen av sig. Jag önskar att di Maria hade varit med i matchen med sina dribblingar och ettriga spelstil hade han enkelt kunnat ta sig ur Tyskarnas press i mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2014-07-14 01:47
@II Barça II:


hatet började långt innan de och de vet du, tror allt började med vår vinst mot Chelsea med den Norska domaren, dåå började allt, Zlatan har inget med hatet mot oss o göra.
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 01:46
@Thierry Henry:


Det är mitt sätt att se på saken, jag går igång på spelare som reser sig i de stora matcherna. Att se en spelare som verkligen lyfter sitt lag i en final är det största som finns, det kan du inte jämföra med mål i gruppspel mot mindre lag. Göra mål mot mindre lag kan de flesta spelarna även en sådan som Fred, men att kliva fram och lyfta sitt lag i en motig VM-final, det kan bara stora vinnare.

Detta är min syn att se på saken och ingen behöver hålla med, sedan så vet jag inte om Messi som vunnit ballon dor hur många gånger som helst säga "nej jag gjorde ingen bra match idag för jag hade för bra försvarare på mig".

Ett fantastiskt VM har det dock varit.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-14 01:45
@LeoMessi:


Klockrent! Kunde inte sagt det bättre själv.
Barcelona Barca Barca
2014-07-14 01:42
Viasat studion, med sina gäster är sjukt mycket kunnigare än dessa amatörer i Tv4, jag hoppas innerligt inne att någon från tv4 inte får röra sig nångång under en CL visning. Viasat gräver sin egen grav om Hussfelt härjar i viasat studion. Bojan tyckte att Neuers thaiboxnings knä i ansiktet på Higuain är regelrätt...Han va på bollen först. Vad fan är det för röka på band som spelar musik. Johanna tror på allvar att det kommer finnas anti-bit klausul, herregud, biter han igen, river vi kontraktet och 810 miljoner åt skogen o ett lag får han gratis? trodde experter tänkte längre än vad näsan räcker. Äsch jag är bitter bara idag för att messi förlora.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 01:39
Corro Cnorro

Hur ska han bryta mönster när hans lag inte har bollen? Ska löpa i sidled och djupled och hoppas att någon hittar honom med en djupledsboll? Argentina lyckades med att hitta tyskarna oftare än sina medspelare. Nej, allt ansvar ligger inte på honom.

När man ser mål av messi så klagar man på att han inte dribblar, När han dribblar och spelar fram till lägen så klagar man på att han inte gör mål. Hur ska ni hade det egentligen? När han pangar in 90 jävla mål på ett år så får han skit för att hans medspelare inte gör mål eftersom allt kretsar kring honom. Och när han istället försöker spela fram andra och skapa lägen så klagas det på att han inte är där och gör målen.

Ska man lyssna på vad alla vill att messi ska göra och lyckas med så ska han köra helt ensam + fyra backar. För han ska få stå för speluppbygnnaden, kreativiteten och vi får inte glömma att han ska lyckas med att slå assister till sig själv.
Barcelona Thierry Henry
2014-07-14 01:39
Coro Cnorro//

Zidane 06, Maradona 86, Romario 94,

Där har du 3 andra exempel på spelare som dominera sina vm turneringar men va helt osynliga i finalen (zidanes fall skämde ut sig)

Så ditt snack är helt orellevant. Stjärnan är alltid den som är extra bevakad och har därför svårare att hävda sig. Trots det skapa Messi en hel del chanser i finalen även om han inte lyckades fullt ut. Men att spelare måste sätta avtryck i finalen för att va bäst i turneringen som helhet? Jag vet inte va jag ska säga. Det är så mycket bs så det inte är klokt. Zidane Em 00. Även där klockrent Exempel. Han va helt borta både i semin och i finalen. Att han va turneringens spelare va dock inget snack
Real Madrid Corro Cnorro
2014-07-14 01:31
@LeoMessi:


Vad han skulle gjort? Försökt bryta mönster, elda på publik och medspelare, trycka till lite tyskar vad som. Jag menar du är i en VM-final i fotboll och du är kanske den största spelaren på planen, du går ifrån matchen utan att satt sin prägel och så får det inte gå till.

Vem bryr sig om att Messi dribblar i en fotbollsmatch? Det är väl mål man vill se av honom. Att heta Messi och skylla på att man har för dåliga medspelare rimmar inte rätt heller speciellt inte om han är lagkapten för då skall han göra så att spelet formas kring honom. Detta misslyckades dock Messi helt med, glad är jag att jag sett Mascherano bete sig som en riktig vinnare på planen.
Barcelona Vampíro
2014-07-14 01:29
Vad är det för program TV4 bjuder på? Konsten att prata i mun på varandra. Sen att Garå är den enda som håller någorlunda "kvalité" säger väl allt. Ja jag klagade precis på TV-sändningarna, deal with it.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-07-14 01:28
Alltså jag har klagat men jag gör det igen... TV4 ska summera ett fantastiskt kul VM och sitter bara och klagar och gapar i mun på varandra. Uselt!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: