/spanien/barcelona/forum/4987.aspx/spanien/barcelona/forum/4987.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-22 19:38
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat Haha, Jesus christ.. skomakaren har talat. Jag tycker att han är pinsam allvarligt talat. Det var någon härinne som skrev ett tag sen att det är synd att Zubi förstört för sig själv på det här viset och istället för att bli ihågkommen som en fantastisk målvakt går han istället till historien som en av Barcelonas sämsta anställningar någonsin, och jag kan bara instämma till fullo. Extremt pinsam gubbe som ger mig grått hår..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-04-22 19:34
Det viktigaste att tänka på när vi värvar och säljer är att inte tappa grunden och inte tappa de spelare som faktiskt kämpar för klubbmärket i alla matcher. Förutom det så är jag på att köpa ganska fritt då våra problem är såpass tydliga.

Målvaktsposten behöver som bekant förstärkning. Ter Stegen och Reina är min drömduo i det här fallet. En ung utvecklingsbar men redan otroligt duktig tysk målvakt samt en äldre räv som vet vad som krävs och vad Barca ska stå för som klubb, trots att han inte alltid presterar max. Presterar inte Ter Stegen så kan vi spela Reina med vetskapen om att han gör allt och kommer att prestera på en viss nivå, fullt acceptabelt för en andremålvakt.

Jag är även en av dem som vill spela in Montoya som ordinarie högerback. Jag gillade beskrivningen där jag tyvärr glömt bort vem som skrev det men där Montoya beskrevs som fullständigt lagom medelmåttig, vilket jag tycker passar väldigt bra på spanjoren. Ingen överdriven tro på sig själv som en viss brasse, vet om sina begränsningar och spelar efter dessa samt ger allt för laget och medspelarna. Samtidigt har han även kvalitéer, han är tillräckligt snabb och har en fullt duglig teknik för att vara ordinarie i ett topplag men även att han spelar otroligt smart där jag tycker han skulle komplettera Alba mycket bra. Stabil defensivt och viker inte ned sig. Detta skulle alltså även innebära en försäljning av Dani Alves. Jag älskar det han gjort för klubben men allt har ett slut, och han har helt enkelt inte den rätta attityden och hungern längre.

I mittlåset vill jag inte sälja någon, förutom Puyol då som sorgligt nog lämnar. Piqué har ändå spelat upp sig och lär fortsätta som ordinarie efter sommaren. En ny mittback ska in, och här är jag väldigt kluven då det känns som de finns väldigt många bra men få perfekta för Barcelona. Laporte är intressant som många varit inne på. Hummels är naturligtvis välkommen. Benatia har varit grym i Roma. Hur som helst så måste jag även säga att man ska ge Bartra ett större förtroende nästa säsong, för den killen har både kvalité, potential och rätt inställning. Han ska stanna och agera förste backup. Jag skulle iofs inte vara främmande för två mittbacksköp och det skulle knuffa undan Bartra en aning, men då kan han agera backup både i mitten och till höger och lär få speltiden han behöver. Helt klart är att jag ser en framtida startman i honom.

På mittfältet skulle jag egentligen vilja ha in en annan typ, en mer aggresiv, rörligare tvåvägsspelare likt Keita men ett snäpp bättre. Frågan är hur startuppställningen hade sätt ut nästa säsong i det fallet. Antingen en sådan mittfältstyp eller en klar ersättare till Xavi, med liknande spelstil men med ett nytänk och högre tempo. Jag anser att det finns två perfekta spelare som beskriver dessa två typer och det är Vidal eller Gundogan. Jag hade gråtit glädjetårar om någon av dem skrev på.

I anfallet har vi nog tyvärr ett djupare problem än de flesta vill gå in på med Messi. Jag har inte tid med en för lång analys nu men känslan är att vi inte ska bygga spelet så mycket kring honom såsom vi gjort senaste åren, men att Messi själv då lär få det svårt att anpassa sig till detta. Vi kommer framförallt inte ha råd med en spelare som springer så lite nästa säsong. Jag är inte främmande för ett anfallsköp men frågan är vem. Lewandowski var perfekt men är omöjlig nu. Jag vill inte ha den där typiska tvåmetersforwarden som bara brunkar i straffområdet för att det är självklart att man i dagens toppmoderna fotboll och speciellt i Barca behöver en extremt bra teknik. Så jag vet inte vem. Sen är jag även för ett formationsbyte OM en eventuell ny tränare skulle vilja det. Vi behöver förändring, det är något som är klart, och till det behöver vi spelare som accepterar förändring.
Barcelona Barca Barca
2014-04-22 19:25
@Capitan \(^.^)/:


Det bästa jag har läst på länge !!
Barcelona Gabriel
2014-04-22 19:22
Koeman92 Haha, precis min tanke. Just därför jag är så pessimistisk gällande Laporte. Flera klubbar vill ha honom och som jag tidigare nämnde så är inte Bayern en klubb som går och duttar när de vill ha en spelare. They mean bussiness direkt, lägger fram pengarna som krävs och köper spelaren. Annat kan man säga om oss. Tror som sagt att Laporte går till Bayern.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-22 19:19
Säg till United att man säljer Fabregas för 40, dem kommer utan tvekan att möta det kravet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-22 19:17
@Gabriel:
[md]

When asked about the promising Bilbao-defender Zubi had the following things to say:

- Who?

[md]
Barcelona koeman92
2014-04-22 19:17
Gabriel

Samtidigt står det att hans klausul (€36 miljoner) ska vara ett "problem" för oss, samtidigt som klubbar som Man Utd, Man City och Bayern München skulle kunna tänka sig betala den.
Suck, denna ledning alltså..
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-04-22 19:16
Man United are considering to make a 30M bid for Barcelona midfielder Cesc Fabregas (26), who could be allowed to leave this summer [metro]
Barcelona Gabriel
2014-04-22 18:58
Barcelona have followed Athletic centre back Aymeric Laporte (19) closely this season. All scouts agree he would be a good signing. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-04-22 18:33
Beroende på*
Barcelona koeman92
2014-04-22 18:29
Angående Piszczek: Jag är fullt medveten om hans ålder men han är en av de enda riktigt duktiga och kompletta högerbackarna inom dagens fotboll. Han skulle dessutom kunna hålla i minst 2-3 år till för att man under tiden kanske kan satsa på Montoya. Väljer man dock att inte satsa på Montoya heller så lär vi i sådana fall behöva minst 2 högerbackar då vi även ska sälja Alves. Jag hade då sålt Alves denna sommar och ersatt honom med en annan mittback, men samtidigt behållt Montoya ytterligare ett år for att sedan sälja honom sommaren 2015 beroende på hans prestationer och ersätta honom med en yngre högerback.
Barcelona koeman92
2014-04-22 18:18
Neymar11 Annars kan man bara skicka Deulofeu dit och låta honom scouta talanger åt oss, han har trots allt hand om fotbollsresor till Frankrike ;)
Neymar11
2014-04-22 18:05
Vill man hitta okända talanger, speciellt defensiva så riktar jag dom flesta till andra ligan i Frankrike. Dom uppmärksammas inte lika mycket men finns guldkorn att hämta Varane kommer därifrån Jag själv kommer inte på några namn på rak arm, har inte följt den ligan på över ett år I Sydamerika har klubbarna blivit så jävla bra på att reklamera sina talanger för att kunna få ut så mycket som möjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-22 17:58
Mido Går ju knappt att scouta okända namn längre. Spelares talang uppmärksammas direkt och klubbar börjar jaga dom flesta redan vid 15 års ålder Doria, balanta är såna typer men alla vet redan vilka det är och hur bra dom är
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-04-22 17:55
Det är många intressanta namn när det gäller mittbacks positionen,, men om barca för en gångs skull scaouta en relativt okänt namn och gör honom stooooor, det är min dröm. Men det kommer aldrig att hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-22 17:55
FCB_Messi Han är 30+ så den chansen existerar inte de sciglio han är väl i grund och botten högerback men får spela på vänster i Milan? Han är rätt så bra och har karriären framför sig, vill ju ha en mer defensiv inriktad högerback. Då passar han in i den profilen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2014-04-22 17:45
Högerbackar pratar vi om , då vill jag nämna juanfran i atl.madrid som jag tycker hade varit perfekt för oss. Men hur stor är chansen :/ ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-22 17:32
Många intressanta diskussioner härinne idag och folk kommer med så många bra och olika vinklar att jag inte vill blanda mig i så det blir för många kockar. Kul att följa hursomhelst och två entusiastiska tummar upp från min sida. En sak dock.. tror man på fullaste allvar att en Varane-övergång är möjlig? Hihi :) Han har planterat fröet till sin legendstatus i klubben redan under Mourinhos sejour och chansen att han skulle vilja göra en Figo är väl ungefär lika stor som att jag skulle sätta mig på en Puch Dakota utanför en korvkiosk i Motala med en prilla i flabben och ropa "visa pattarna" till förbigående damer. Jag tycker tom att diskussionen om Varanes övergång till oss är löjlig även om den bara göra i hypotetiska termer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi
2014-04-22 17:20
Dortmunds högerback är väldigt bra. Något att tänka på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel Messi n10
2014-04-22 17:14
Koeman92: Ända problemet jag kan ha med honom är att han fyller 29 i år om jag inte har fel vilket jag tycker är lite för gammalt men annars riktigt bra högerback.
Neymar11
2014-04-22 17:13
koeman92*
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-22 17:13
Barca Barca Han är tyvärr 29 tror jag och problemet hade bara skjutits upp. Coleman är ett spännande namn men kommer att kosta en hel del Danilo är för dålig Måste finnas några duktiga talanger ner i Sydamerika för här i Europa finns det inte så mycket tyvärr. Vi har inte ens någon lovande inom klubben, montoya tror inte jag på. En jag tror som skulle kunna sköta den platsen är Batra. Bra defensiv hyfsat stark i kroppen, Barca hjärta, huvudspelet är godkänt, driver upp bollen bra med sina älgakliv och bekväm med bollen och i passningar. Inläggsspelet kan ändå inte bli värre än vad det redan är och bäst av allt kostar inte oss ett skit. När han blir äldre kan flytta in honom som mittback
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-04-22 17:11
@Cuule * Thiago Alcantara:
Det är ingen hemlighet att Messi sedan en tid tillbaka har problem med matsmältningen vilket leder till att han får kräkkänningar från och till. Han har viftat bort det som något "normalt" som brukar hända när han fick frågan i samband med landskampen borta mot Bolivia i mars förra året. Har för mig att klubbens läkarteam gått igenom hans kosthållning för att hitta orsaken men att de inte kunnat hitta något fel. Men helt klart är det inte optimalt för honom och hans prestationer, däremot finns det andra, t ex den svenska medeldistanslöperskan Abeba Aregawi, som har liknande problem.
Barcelona LeoMessi
2014-04-22 17:10
koeman92 (Barcelona) Diggar honom men är han inte typ 29 år?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-22 17:08
@Rambla~:

Perez har storhetsvansinne, han älskar dyra värvningar. Det är ju lika mycket värt som en titel därborta. Säga vad man vill men han får jobbet gjort till vilket pris. Han ser det väl som att det är värt ett försök, han checkar läget angående Messi även fast han vet att det inte kommer hända.

Min pessimism angående en hypotetisk Varane övergång har mycket att göra med vår inkompetenta styrelse. De har inte kunnat värva en mittback på tre säsonger, det tar rekordlång tid att förlänga med spelare som vill stanna i klubben. Så vad talar för att de ska kunna klara av att värva en av världens bästa unga spelare, från ärkerivalen dessutom?

Sen så tror jag personligen inte heller att Varane skulle vilja lämna för Barcelona. Det här gör ont att skriva men just nu så känns Madrid som ett vassare lagbygge med en tränare som har klara idéer och de slåss fortfarande om titlar. Ingen vet vad som kommer hända i Barça, vi har ingen tränare, presidenten har flytt, hälften av truppen är inte slagkraftig och det ser allt mörkare ut på planen. Det är min syn på det hela.
Barcelona NoGo™
2014-04-22 17:06
@koeman92

Han skulle också vara ett bra alternativ imo.
Barcelona koeman92
2014-04-22 16:56
@Lionel Messi n10:


Eller Lucasz Piszczek från Dortmund? Bara jag som är ganska sugen på honom?
Barcelona NoGo™
2014-04-22 16:55
Guardiola (coach bayern): "My opinion about Messi will never change. I have never seen a player like him, and I never will." #fcblive

Grande Pep!
Barcelona Lionel Messi n10
2014-04-22 16:54
Om Dani alves lämnar så hade dom 2 bästa alternativen för mig varit, Danilo(Porto) eller Coleman som har nämnts 2 intressanta och väldigt duktiga högerbackar.
Barcelona NoGo™
2014-04-22 16:53
@Cuule * Thiago Alcantara

De där måste vara nått psykologiskt, nån slags nervositets grej eller nått. Har inget minne att han gjort sådär förut (menar för några år sen). Väldigt märkligt, men ja tycker man ser att det är nått som är fel med Leo, inge snack om de! Sen om de är att han är fullkomligt livrädd för att gå sönder inför VM eller nått annat de vet ja inte.
Annons: