/spanien/barcelona/forum/4976.aspx/spanien/barcelona/forum/4976.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:01
Seriöst grabbar, Sergi Roberto är det minsta bekymret ni borde oroa er över vad som sker i den här klubben. Snarare är det ett mycket större orosmoment att Zubi och de andra inte är kapabla att identifiera våra försvarsproblem och oförmögna att värva en mittback av yppersta klass. Varför är det så här? Det borde vi fördjupa oss i lite mer. Kan det vara så att de rankar Pique väldigt högt att de inte vill förstöra balansen genom att ta in en mittback av världsklass? Marquinhos är fortfarande ung och Mathieu anses väl vara den som ska bredda försvaret och den här Blind, ja han är inte ens mittback så han lär inte direkt vara nå got hot mot Piques plats. Jag kan inte se någon annan anledning än att Pique har för hög status hos Zubi och ledning. Varför är man annars beredd att slänga upp minst €30m för tex Cuadrado men när det gäller mittback så vägrar de lägga ut några stora summor. Ja förutom för Marquinhos då. Även Mathieu är ju stora pengar när man ser till hans ålder och status. Fast den här mittbacken som ska vara en Crack? Hellre tar man en spelare som Blind. Det är lika illa som när de värvade Song, för att de trodde han skulle vara perfekt som mittback när nöden krävde det. Jag vet fan inte annars vad jag ska tro längre, för maken till inkompetens har jag nog aldrig varit med om.
Barcelona B.BOSS
2014-07-18 12:54
"@barcastuff: Poll: "Which option convinces you most: Marquinhos-Mathieu or Hummels-Blind?" Marquinhos-Mathieu 5% - Hummels-Blind 95% (7138 votes) [sport]" "@barcastuff: Poll: "Who should be Barça's first captain?" Mascherano 64% - Iniesta 28% - Messi 6% - Pique 2% #fcblive (23186 votes) [sport]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-07-18 12:30
Om det är någon gång som Sergi Roberto kan blomma ut så är det nu under Lucho. Samma tränare om han hade när han utvecklades som mest i Barcelona B, under samma period som man pratade mer om honom som nästa stjärna än bröderna Alcántara. Nej, han gjorde ingen bra säsong ifjol, men säg den Barcaspelare som gjorde det. Jag har skrivit det innan och skriver det igen; Vi kan inte ha världsspelare som 5:e/6:e alternativ, det gynnar varken plånboken, utvecklingen eller dynamiken i truppen. Just nu finns det inte något bättre alternativ underifrån, då är det rimligt att fortsätta satsa på Roberto i stället för att lägga X antal miljoner på en spelare som kommer kräva mer speltid etc. Sen är det en annan femma att ledningen vill förlänga kontraktet med 5 år. 3 år hade varit tillräckligt, har han inte blommat ut under den perioden står det andra på tur som är redo att ta exakt samma plats med exakt samma förutsättningar. Med så mycket förändringar som sker för tillfället där flera betydande spelare från den egna linjen (Puyol, Valdés, Xavi) lämnar är det viktigt att klubben behåller det egna blod som finns. Annars slutar det med 20 legoknektar som inte har (tillräckligt) hjärta för klubben - något som behövs i Barcelona.
Barcelona Zyzz
2014-07-18 12:20
Stats från föregående säsong: Rakitic: 12 mål, 10 assist på 29 matcher i La Liga. Kroos: 2 mål, 4 assist på 25 matcher i Bundesliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-07-18 12:18
@LeoMessi

Nej jag fattar inte heller faktiskt.. Hade han inte varit Katalan så hade han åkt ut för längesen, de kan ja garantera!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 12:00
NoGo Alltså jag fattar inte varför klubben håller så otroligt hårt i Roberto. Tycker dom verkligen att han har en sån otroligt potential eller vill dom övertyga folk att han är bra? Jag kan fan garantera att dom hellre hade sålt Rafinha än Roberto, det vågar jag påstå med största säkerhet. Jag har ingen emot Roberto, det är absolut inget fel på hans personlighet men än så länge har han inte gjort sig förtjänt av all den kåthet från klubben och tränaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gunther Hjulter!
2014-07-18 11:47
Jeremy Mathieu, Ja tycker vi gör rätt att värva en erfaren och rutinerad koloss därbak.

På något sätt tyr det sig så ofrånkomligt, så att det gör en förbannad. Ibland känns det som att stå i en hiss alldeles ensam och tänker på badankan hemma i badkaret.

Asså att se det absurda i det ofrånkomliga är något i mitt tycke man måste öppna vingarna för, nej inga lakan eller sånt kan stå i vägen för de vidöppna fönstren.

Det kan alltså både vara positivt och negativt med Jeremy..

Håll hårt i skutan! Klart slut kapten..
Barcelona NoGo™
2014-07-18 11:21
Midfielder Sergi Roberto (22) is one of the players for whom Barcelona got most offers this summer, but all were immediately rejected. [md]

Ehh okej...
Barcelona påfågeln
2014-07-18 09:18
Capitan \(^.^)/ (Barcelona): Hummels är vassare än Marquinhos och Blind är vassare än Mathieu. Är för övrigt riktigt glad att Blinds namn nämns, duktig och mångsidig spelare som har en riktigt fin passningsfot samt stor defensiv förmåga. Han kan, till skillnad från Song, göra det bra som mittback, men också som vänsterback och central mittfältare. Blind skulle kunna vara en del i att ersätta Xavi, då jag menar på att enda sättet att ersätta honom är att låta flera spelare dela på ansvaret för speluppbyggnanden. Dessutom tillåter han på ett helt annat sätt att man experimenterar med trebackslinje och liknande, vilket nog kan tänkas vara en väg att gå för att hitta en möjlighet för Messi, Suarez och Neymar att leka ihop utan att isolera någon av dem på en kant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 09:14
Matteo Musacchio är spelaren vi borde satsa på tillsammans med någon annan. Kan språket, ligan, bra på huvudet och dessutom nått en formtopp denna säsongen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-18 09:02
Poll: "Which option convinces you most: Marquinhos-Mathieu or Hummels-Blind?" Marquinhos-Mathieu 5% - Hummels-Blind 95% (7138 votes) [sport] Hummels avgör...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-07-18 08:31
Som vanligt de senaste säsongerna så hänger mycket på Messis form. Jag hoppas innerst inne att båda han själv och LE ser de mer nya utvecklingsmöjligheterna hos honom.
Den gamla Messi - dribblare med fart som löser situationerna i trånga ytor, en som levererade 60 mål sammanlagt per säsong är nästan en historia. Han kan mindre o mindre de här sakerna.

Det innebär inte att han är slut som spelare utan han behöver utveckla sig åt nyare roll. Jag har redan skrivit det för två år sen. Messi kan vara den spelare som bestämmer tempot och som delar assister. Han har makalös statistik vad det gäller assister. Han kan göra jobbet som Xavi har hjort de senaste säsongerna plusminus.

Inga flera misslyckande dribblingar som leder till att laget tapper bollen, ofta väldigt farligt eftersom han orkar inte jaga boll efteråt.
Jag vill se Messi mer som en offensiv mittfältare. Inblandad i det korta passningsspelet vid behov men med korta snabba framryckningar med många framspelningar, dubbelpass och assister. Han behöver vara mindre självisk helt enkelt och göra andra uppgifter mer än tidigare.
Som jag skrev förut - Messi är perfekt för nya rollen som offensiv mf eftersom han har kapacitet att hota och göra mål. Till skillnad från t ex Xavi/Iniesta.

Nackdelen är väl defensiven och för det så måste Raktic o Busqi spela ihop så att laget balanserar bakåt. Snabb reflektion visar att det mest optimala spelsystemet blir 4-2-3-1 där Busqi/Raktic står för 2 och Messi i mitten av tremanna offensiven-

Sammanlagt - Messi mer intelligent och mindre artist.
Han är sliten fysiskt och mentalt så det kommer passa honom så här.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-07-18 06:44
Forumets näst största troll AndreD har aldrig sett Dinho the artist skriva här, säger han. Kanske dags att börja läsa andras inlägg lite också istället för att bara ploppa in här för att få din egen smörja sagt varje gång. Kan rabbla upp "minst 100" skribenter som är bättre och mer intressanta än vad du är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-07-18 03:17
@AndreD:


Antal spelade matcher för en klubb är väl inte fundamentalt för bedömning av en spelare? Subotic var dessutom skadad och då är det inte konstigt att reserven Sokratis har fått spela så mycket.

Piqué är inte världens bästa mittback, men bortom topp 100? Han är definitivt topp 20 iaf.
Barcelona AndreD
2014-07-18 02:29
zick9 Spelat 28 av 34 matcher i ligan för Dortmund. Kolla lite mer fotboll än Barca så kanske du får lite mer kunskap om saker runt omkring dig :) Kan rabbla upp minst 100 mittbackar som är bättre än Pique. Dinho the artist Vem är du ens? Aldrig sett dig skriva här
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-07-18 02:28
Madridsta4ever! Vi får väl se, men Ramos har ju sett Messis målgest live - flera gånger faktiskt. ;-) Deulofeu heter han btw. Pajas.
Madridista4ever!
2014-07-18 02:25
@Barcelonistas:

Nu när Deloufeu är tillbaka, kommer han att ha förmånen att se Ronaldo göra målgesten live när portugisen nätar :)
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-07-18 02:12
@Dinho the artist:


Aaah förstår nu haha, tack! Eller spela med bättre spelare. ;)
Barcelona Dinho the artist
2014-07-18 02:10
Culé
***
Barca B(FC Barcelona) är ett lag i segunda division. Vill Mathieu spela fotboll i andra divisionen, får han absolut göra det. Han skulle dock vara överkvalificerad, spela med sämre spelare och ha en lägre lön.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-07-18 02:07
Detta må vara en dum fråga men kan Barca B köpa t.ex Mathieu(Bara ett exempel) eller finns det vissa regler för dem?
Gustaf [Culé]
2014-07-18 02:06
AndreD

Skulle inte förvåna mig om du anser att Barcelona skall parkera dubbeldäckaren framför målet precis som Grekland :)
Barcelona B.BOSS
2014-07-18 02:05
[QUOTE=Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]]Hahaha älskar att dem i Puertan gråter för att Deulofeu imitera Ronaldos målgest. Men minns ni när Ramos imitera Messis målgest efter deras Copa del Rey seger? De kallade honom för ''Gud'' , ''Ramos är bara för skööön'' etc. Puertan in a nutshell. Deulofeu king! ;) [/QUOTE] Hahahaha. Deulofeu är helt rätt på det. Penalty framstår som en fån. Jag ska börja kalla honom narcissus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2014-07-18 01:57
AndreD
***
Haha, antar att du anser att Samaras duger gott och väl som back up till Messi också;)
Barcelona Neymar N11
2014-07-18 01:44
New Barcelona coach Luis Enrique plans for Messi to play behind Luis Suarez and Neymar this season. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-18 01:35
Får vi in Mathieu och marquinhos är jag oerhörd glad över detta transfer fönster. Om någon av xavi eller Alves lämnar så borde man ersätta dem också :-) annars har vi ett komplett lag
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-18 01:33
Får vi in mathieu och åÅ
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-07-18 01:20
@AndreD:


Men du är grek så det är inte så konstigt att du tycker det. Jag tror inte att Sokratis hade gjort mycket bättre ifrån sig än Piqué i Barcelona.
Barcelona *hjärta* Titos mod #Omval: ja tack!
2014-07-18 01:13
Blaugrana91

Men om denna ledning är nån form av "maffia", vilket undertecknad misstänker, då är det juu det bästa som kan hända klubben att det kommer upp till ytan. Vad är det för mening med att låta dessa individer fortsätta förstöra vår klubb?
Tiki-Taka
2014-07-18 00:58
Här är länken till brevet.
Barcelona AndreD
2014-07-18 00:57
Dinho the artist Sokratis är en världsback :) Ljusår bättre än Pique dessutom
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: