/spanien/barcelona/forum/4956.aspx/spanien/barcelona/forum/4956.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona R85
2014-07-21 23:25
Är fransmannen helt klar nu??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-21 23:12
Glöm inte heller att det väl är Zubi som skrivit Xavis kontrakt. Man kan ju bara föreställa sig hur otroligt urbota korkat det är skrivet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2014-07-21 23:08
Då var Mathieu klar.....
Barcelona neymar JR
2014-07-21 23:06
Kvittar om varför man vill bort, så länge man själv vill bort så har man inte rätt till en kompensation. Men kan däremot så att klubben vill ha bort honom, då är det något helt annat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-07-21 23:02
Alltså jag vill inte tro på att Xavi kräver kompensation för den förlorade lönen, det finns fan inte!
När spelare kräver kompensation för att gå ner i lön så brukar det vara i samband med att klubben försöker göra sig av med spelaren.
Kan det vara så pass att Xavi inte vill vara kvar i klubben pga ledningen och därav vill ha ersättning?
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:59
@1.70-ligan - köp en back, tack:


Det här är ju än så länge bara rykten som amöborna på Sport eller MD, som vi börjat avsky rejält här på forumet, skriver om. Sedan när man letar efter samma artikel, verkar den som bortblåst från tidningens webserver. Även jag är jävligt besviken på Xavi om detta stämmer, fast han förtjänar trots allt att vi väntar med att döma honom till sanningen uppdagas. Kanske får tom Barca en transfersumma för honom? Han har ju trots allt två år kvar på kontraktet.

Puyol krävde väl ingen ersättning för sitt sista år på kontraktet när det revs i våras vad jag minns?
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-21 22:57
Fan, vi förlorar alltså alla våra tre kaptener till nästa säsong. Det är tungt och förmodligen väldigt underskattat när allas tankar ligger på mittbackarna. Visst har vi flera spelare som varit med länge men det är en sak att ja rutin och erfarenhet men en annan att faktiskt ta tag i det hela och leda laget framåt. Spelare som Messi, Iniesta, Pique, Alves, Busquets och Mascherano måste kliva fram. Med Puyol, Xavi och Valdes borta försvinner lagets själ och hjärta och de kommer inte att kunna ersättas fullt ut, speciellt inte första säsongen utan dem. Vem tar över kaptensbindeln då? Som jag varit inne på så har vi många spelare med både tillräcklig kvalite, erfarenhet och status och som förmodligen skulle varit utmärkta kaptener i de flesta andra klubbar. I Barcelona är det en annan femma. Med alla våra egna produkter, klubbens ställning som Kataloniens representant och fansens stolthet och höga krav så ska det till en nästintill perfekt spelare för att fylla rollen. Puyol hade allt. Inställningen på plan, respekten från både medspelare, domare och motspelare, pondusen och statusen i truppen samt det faktum att han under många år var en jävligt bra och stabil mittback. Jag ser ingen i truppen som är i närheten av Puyi, men i nuläget så ligger nog ändå Iniesta och Messi bäst till. De har respekten, statusen och ledaregenskaperna men frågan är om de har hungern förmågan att fortsätta leda laget framåt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-21 22:49
Xavi är en legend och jag kommer alltid älska den mannen, men vad är det för fasoner att kräva att Barca ska kompensera honom för den lägre lön han eventuellt får när HAN SJÄLV väljer att lämna och klubben, trots två år kvar på kontraktet, går med på att släppa honom gratis? Det är ju helt befängt. Klubben har redan fan gjort honom och hans kommande generationer ekonomiskt oberoende. Och visst, xavi har betalat tillbaka på planen... Det har varit en ömsesidig kärlekssaga. Låt bli att smutsa ned slutet tack
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-07-21 22:49
[QUOTE=Rambla~]Det där är nästan 2 miljarder kronor. Du menar nog 20m va? [/QUOTE] Ursäkta mig, du har rätt 20 milj euro
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:47
@the cameroonians:


Jag menar det. Det är en sak att Barca släpper honom utan ersättning eftersom han är en klubblegend. Varför ska han då ha kompensation för utebliven lön när kontraktet ändå rivs? Detta för att underlätta en transfer till MLS, vars klubbars budgetar är mer sparsamma när det gäller att betala transfersummor. Fast nu talar vi om Man City, oljeklubben med resurser som ingen annan. De kan gott betala själva för det, bara marknadsvärdet de får i och med Xavi i MLS är obetalbart.
Barcelona the cameroonians
2014-07-21 22:40
Rambla~

Läste också det för några dagar sen, men därefter verkar de katalanska tidningarna lagt locket på gällande detta.

Håller med dig i det du skriver, vill han gå med 2 år kvar får han minsann se till att ta den lönesänkning som kommer med det beslutet.

Sen kan man ju undra vad Lucho sagt till honom om hans planer för el profe.
Trist om det är så att han behöver lämna bakvägen om det ligger en hund begraven. Han är trots allt en levande legend.
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:38
@LeoMessi:
Jag vet inte om jag kan hitta det nu, har för mig att det var antingen i Sport eller MD, eventuellt twitter och @barcastuff. Sanningshalten är ju som den är i de här blaskorna det vet vi, men det som sker inom klubben brukar de ha koll på. Tja, Xavi kanske ser det som att det är han som indirekt blir ivägskickad av LE? Det kan vara så att Xavi ser det så, då han förmodligen har blivitr tillsagd att han inte får axla någon huvudroll under LE.
Barcelona LeoMessi
2014-07-21 22:35
Rambla Var har du läst att Xavi vill ha kompensation för dom två sista åren? Jag älskar xavi, jag kan sträcka mig så långt att låta honom gå gratis (Vill helst inte det och om han drar så vill jag helst att vi får en liten summa) men att vilja ha kompensation är lite väl girigt. Speciellt med tanke på att det är han själv som vill gå, det är inte Barca som tvingar iväg honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2014-07-21 22:34
Jag förstår inte ens varför vi gjorde oss av med Marquez, snubben var 31 år gammal när vi sålde han men höll fortfarande väldigt hög klass! Detsamma kan sägas om G.Milito, han var också 31 när han lämnade. Båda två lämnade för piss summor. Det är även många som glömmer att det var Pep, som började med detta tramset! Det var han som var emot "klassiska" mittbackar och ville istället ha "spelande" mittbackar. Jag minns en match med Pep där vi hade 9 mittfältare på plan, samtidigt(!!) tror att det var mot Villarreal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:31
På tal om riva kontrakt. Vår egen Xavi har ju om jag minns rätt 2 säsonger kvar på sitt kontrakt. Det ska ju rivas om han nu går till New York City, som är något slags Man City-projekt i MLS. De vill inte betala den höga lön som Xavi har i Barca. Xavi vill tydligen ha kompensation av Barca för de två åren på kontraktet som återstår. Jaha, men hallå? Får vi ens någon transfersumma för honom? Varför ska han ha mer pengar från Barca bara för att oljeklubben han drar till inte verkar vilja stå för kulorna han förlorar i från sitt nuvarande kontrakt? Jag förstår att NYC:s lönestruktur är helt annorlunda och inte kan ge honom den lön han har i Barca, men Man City kan väl för fan ge honom någon slags sign-on bonus eller liknande? För det andra gillar jag inte att Xavi drar till City som något slags affischnamn för att marknadsföra oljeklubbens projekt i USA. Jag trodde Barca och barcelonismon var viktigare än så för den gode Xavi? Borde liksom vara läge att hjälpa sin barndomsklubb nu i detta besvärliga läge som den befinner sig i. Väldigt besviken på honom i nuläget.
Barcelona the cameroonians
2014-07-21 22:22
Mutual agrreement - hans kontakt gick ut nästa sommar.
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:20
@the cameroonians:


Otamendi har de ju redan fått in. En duglig mittback. Varför river de Costas kontrakt?
Barcelona the cameroonians
2014-07-21 22:15
Och nu blev det officiellt att Richardo Costa river kontraktet och lämnar Valencia.
Vad är oddsen på att den klubben nu kommer köpa in två bra alternativ för de pengar de får för Mathieu?
Och vad är oddsen på att vår ledning kommer gå för någon av dem nästa sommar?
Barcelona Rambla~
2014-07-21 22:10
Det där med Hummels och 20m kan vi tacka skittidningen Sport för. De och MD verkar gilla att sprida lögner och göra livet surt för alla cules.

Det verkar som om vi slipper klausulen och därmed skatterna. Valencia ser ut att nöja sig med att få sina €20m, för dom gör det ju det samma, de hade inte ändå inte fått ta del av några pengar utöver 20m. Varenda jävla gång blåser Valencia oss när det gäller spelare vi värvar där ifrån. Att man aldrig kan lära sig.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-21 22:05
1.70-ligan Ganska väntat ändå. Tycker ändå folk hetsar upp sig över i princip ingenting ibland, vilket man iofs kan förstå med tanke på den enorma frustration vi alla känner just nu. Trots det tycker jag att man ändå kan lära sig av tidigare fönster att inte tro på alla rykten och vara lite källkritiska. Det här med Hummels var ju bara något taget ur luften och det kändes på långt håll. Det viktigaste är vad som är officiellt men det är väl just det som är problemet, ingen back är klar än och vi närmar oss augusti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-21 21:58
Klopp har precis tokdementerat ryktet att Hummels skulle vara på väg till Man United, och priset på 20mijlj euro bara skrattade han åt. Skön lirare det där
Barcelona BlueRed
2014-07-21 21:58
Barca borde ha trackat minst 5-8 mittbackar i början av sillyn. 5-8 renodlade, dyra unga och grymma mittbackar. En ytterback vars bäst före datum gick ut för 3 säsonger sen, det är vad vi får. Puyol kommer inte behöva klippa sig, han lär tappa allt hår under säsongens gång när han ser hur det går.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-21 21:50
Faaan! När det inte kunde bli värre så kommer det nya ännu mer illavarslande rykten. Vadå bara värva 1 mittback helt plötsligt? Vad är det för jävla lögner? De har ju sagt flera gånger om att det ska värvas min minst 2 mittbackar. Endast 1 mittback, och då väljer de att lösa klausulen på en 31-årig omskolad vänsterback. Seriöst, hur fan kan denna cirkus få fortsätta? Mathieu kommer alltså kosta klubben minst 30m om de löser hans klausul. Har den ledningen ens fattat att klubben kan komma att få transferförbud under de 2 nästakommande transferfönsterna? Kommer det inte in några mittbackar, så kommer huvuden att rulla. Den är ledningen borde vara rädd, för de hänger på en väldigt skör tråd i och med Neymar-affären. När president och andra i ledningen riskerar att åtalas nu. Den här juntan kommer att falla, problemet är att det lär ske efter transferfönstret är stängt och vi antagligen är avstängda från att värva under nästa fönster. Snacka om att den här klubbenledningen skämmer ut sig fullständigt, hela fotbollseuropa skrattar.
Barcelona BlueRed
2014-07-21 21:45
Ursäkta samtliga stavfel. Skriver från mobilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-21 21:44
@Mido:


Det där är nästan 2 miljarder kronor. Du menar nog 20m va?
Barcelona BlueRed
2014-07-21 21:44
[QUOTE=L.A.M Nr 10]Vad skulle ni säga om en 3-5-2-uppställning kommande säsong? Kommer förmodligen aldrig att hända men ändå en kul tanke. Trebackslinjen var en tydlig trend i VM där den främst användes för att säkra bakåt. Detta skulle också göra ett köp av Cuadrado mer logiskt, där vi skulle ha en väldig nytta av colombianens samt Albas offensiva egenskaper där de inte behöver tänka lika mycket på försvaret. Man skulle få plats med Suarez, Neymar och Messi med argentinaren som tia. Sedan finns det lite olika alternativ. Man kan välja att spela Rakitic och Iniesta tillsamans på innermittfältet mot enkelt motstånd. I CL och mot lag på övre halvan av La Liga är självfallet Busquets given, och då kan man antingen peta Rakitic eller lira kroaten centralt, spela Iniesta som tia med Messi i anfallet om nu någon av anfallarna är skadade. Bara en tanke såklart, men låter åtminstonde för mig väldigt intressant på förhand. Utöver mittbacksfrågan så blir Luchos största utmaning att få alla duktiga offensiva spelare att utnyttja sin kreativitet till att skapa ett effektivt anfallsspel. Just nu känns det som rollfördelningen i mittfält och anfall är väldigt otydlig och där kanske man måste titta på alternativa formationer för att på så sätt få ut max utav våra spelare. [/QUOTE] Om läget ser ut som det gör nu när säsongen drar igång så lär vi behöva köra med 6-3-1 med tre defensiva mittfältare. Otroligt. 2 Rendodlade mittbackar har det ryktats om hela sillyn när det är just det vi behöver mest. Istället är det en gammal ytterback som i sina bästa dagar hade varit inhoppare i Real, United eller Bayern. Men nej, han är den som ska rädda Barcas försvar. Skjut mig med en pil full av rabies tack. Nackskotta den rakt in!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-21 21:42
Men vadå de har inte råd? Då ska de ju inte kunna lägga 20+ M euro på Mathieu? Jag tror klubben har råd, men är helt enkelt för korkade.
Barcelona Mido
2014-07-21 21:37
Gazzetta dello Sport skriver att Manchester United har lagt ca 200 milj euro på Blind, och hoppas att han hänger med sin landslagstränaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-07-21 21:36
När de köpte Neymar kunde de ha köpt backar också. Men de är lögnare. budgeten är redan spenderat på Suarez och målvakterna. De har inte råd och det är sanningen. Jag tror inte att de såg att vi blev våldtagna förra säsongen. Jag hoppas på en likadan scenario. Annars kommer dessa åsnor i ledningen aldrig förstå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-07-21 21:33
Alltså vad ser de i långben? Han borde veta att han är redan hatad å oönskad av fansen, lite självrespekt måste han ha.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: