/spanien/barcelona/forum/4947.aspx/spanien/barcelona/forum/4947.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep - El Míster
2014-05-09 15:08
Så, Dani lämnar förmodligen. Förstår han. Och klubben. Våran bästa högerback genom tiderna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2014-05-09 15:07
@BrazilStats: BREAKING - Dani Alves has agreed to join PSG. He will be their player next season by a percentage of 99%. [L’Equipe]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2014-05-09 15:05
@Blaugrana91:


Dani Alves till PSG kanske?
Barcelona NoGo™
2014-05-09 15:04
@Neymar11

Haha de måste ju vara nått sånt..

@Grande Barca

Det bestäms efter helgens matcher.
Barcelona Grande Barca
2014-05-09 14:51
Grabbar spelas matchen mot atletico på söndagen eller lördagen? Och om nu ifall barca vinner ligan på camp nou vilket jag ändå inte vågar tro, Firar de dagen efter när de åker runt med buss i barcelona osv eller håller det på hela veckan ? :)
Barcelona Blaugrana91
2014-05-09 14:34
Så vad var det för nyhet som skulle komma vid lunchtid?
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-09 14:16
NoGo™ Haha vad är det folk ser i den killen, uppenbart att det måste vara något vi fans missar. Kanske lika bra att behålla honom? Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-05-09 14:14
Juventus tried to sign Sergi Roberto (22) in January. They plan another attempt this summer but things will depend on new coach. [weloba]

Haha detta måste var årets skämt!
Neymar11
2014-05-09 14:02
Krabban94 Säkert det som är nyheten, positivt att alla matcher är i Europa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2014-05-09 13:27
Athletic centre back Aymeric Laporte (19) has agreed to join Barcelona, who'll now try to close a deal with Athletic. Buyout fee 36M.

Source: sport
Barcelona Krabban94
2014-05-09 13:11
Vadå för nyhet? Vad har jag missat.

En nyhet läste jag nyss om att Barca kommer spela träningsmatcher i Helsingfors, Nice och Geneve... I augusti typ...
Neymar11
2014-05-09 13:08
Har dom i Spanien lunch senare? Vad hände med nyheten som skulle komma
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-05-09 12:46
Otroligt svårt att avgöra om man ska värva en ung duktig mittback ( laporte) eller en mer rutinerad ( luiz, hummels). Tycker ledningen har satt sig själva i denna situation,de skulle agerat säsongen efter vi vann CL och värvat en ung mittback, istället har vi gått på knäna de senaste säsongerna och nu ska Puyol lämna vilket betyder att vi förlorar en stor stomme i laget som den värvningen de borde ha gjort kunde förhindrat. Sen är det alltid lätt att vara efterklok , speciellt för oss supportrar, men detta backproblem har varit så otrligt uppenbart i mina ögon de senaste 3 åren så att de borde gjort något smartare än att bara låta det vara... Istället behöver vi en framtidsback som ska spela länge och en världsback som ska hjälpa oss i de allra största matcherna. Det återstår att se hur klubben agerar eller om de agerar. Inget förvånar mig längre med hur vi värvar...
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 12:41
westinho - Sergio #16 I ditt senaste inlägg håller jag med dig till 100%. Det är vackert. Det är Barca. Men i nuläget har vi ingen i B-laget som jag tycker kan ta ett permanent kliv upp i vår a-trupp. Deulofeu vill jag se tillbaka. Rafinha ska tillbaka, tycker nästan att han ska ha en startplats. Så bra är han. Samper är given att komma upp om ca 1 år. Men nu är för tidigt. Adama kan få några chanser men inte bli uppflyttad. Mittbackarna i Barca B är inte tillräckligt bra än tyvärr så därför på just mittbacksplatsen vill jag se värvningar. Annars delar jag din åsikt. Men då ska talangen finnas där, inte flyttas upp bara för att flyttas upp som det kändes med Sergi Roberto.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-05-09 12:34
Jag personligen tycker det är vackert när en klubb satsar på egna spelare, just därför älskar jag Barcelona. Jag gillar egentligen inte spelarköp, framförallt inte idag då priserna har skjutit i höjden, även om de kan kittla lite i magen.

Känslan när en egen produkt kommer upp i A-laget och befäster en plats i truppen är underbar. Därför hoppas jag mycket på Rafinha, Adama, Deulofeu etc. Hellre våra egna produkter än inköpta legoknektar som inte nödvändigtvis gör jobbet bättre.

Inför nästa säsong måste vi dock värva ett par etablerade spelare utifrån, men inte till överdrift. Talang finns det gott om i klubben.

När jag lirar FIFA karriärläge med Barca så värvar jag först och främst spelare från Barca B som utfyllnadsspelare. Visca La Masía!
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 12:22
Andresito Med de lagen du listade där. Hur många av de har två 90-talister av tre mittbackar som de ska förlita sig på? Bartra född 91, Laporte 94. Som sagt finns inget rätt och fel men har fått fram min åsikt. Att mittbacksplatsen är den position vi borde gardera oss på så det inte blir samma skit nästa säsong som det har varit de senaste. Vill inte ha Busquets som mittback, då tappar vi i princip hela tryggheten på mitten. Vill inte ha in en dvärg som Mascherano eller Adriano som mittback. Vi ska inte behöva det. Iår liksom. Vi ställer upp i en CL-semi med Mascharano och Bartra som mittbackspar. Det är för dåligt. Men lägger ner diskussionen för nu. Ser bara dåligt ut för forumet.
Neymar11
2014-05-09 12:17
Andresito Precis det jag menar
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-09 12:14
FCBlaugrana Du tänker bara teoretiskt och hur det ser ut på pappret, det fungerar inte så praktiskt. Det är fortfarande ett lag som ska byggas och inte enbart förstärka brutalt på mittbacks platserna. Alla 4 kan inte ha samma uppgift, någon måste vara villig till att acceptera reservrollen för att han är äldre/sämre och köpt som back-up, ungdomarna får inse att dom måste roteras och inte är självskrivna i elvan. Pique har två talanger som flåser honom i ryggen och han måste vara alert Men ska förtydliga en sak, jag själv ser Pique som ledaren i försvaret till nästa säsong. Och jag tror att Lucho kommer se samma sak, där är mer eller mindre en plats redan upptagen Återigen vi ska bygga ihop ett lag och genomgå en generationsväxling. Vi kan inte köpa in bara stjärnor. Vi måste ha en trupp som vill uppnå samma mål, som drar sig åt samma håll. Och det är jävligt mycket psykologi när man bygger upp ett lag. Därför är det viktigt med spelare som är bra men tänker på laget före jaget
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-05-09 12:14
Håller med Neymar11 och westinho.

Hur många lag har 4 bra mittbackar?
T.ex:
Real - Pepe, Ramos, Varane + Nacho
Bayern - Boateng, Dante, Martinez + Van Buyten, (Badstuber)
Chelsea - Terry, Cahill, Luiz + Ivanovic
City - Kompany, Demichelis, Nastasic + Lescott
PSG - Silva, Alex, Marquinhos + Camara

Slutsatsen är att de flesta har 3 dugliga mittbackar plus en ung/äldre som spelar väldigt sällan. Mittback är inte den jobbigaste positionen, man behöver inte rotera varannan match, tvärtom vill man ha så stabilt och samspelt mittlås som möjligt.

Barca idag: Piqué, Mascherano, Bartra + Busquets
Laporte in istället för Mascherano som i sin tur blir fjärde mittback och även backup till Busquets när Song lämnar.

Har säkert glömt någon spelare, men ni förstår principen.
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 12:11
westinho - Sergio #16 Absolut det tycker jag. Klart man blir sämre när ens bästa spelare inte spelar. Ganska glasklart. Men målet är väl att bli så lite sämre som möjligt? I dagsläget har vi ersättare som är i stort sett världsklass på varje position förutom målvakt och mittbackar. Vi har haft problem med mittbackspositionen i flera år nu. Då gör det ingenting enligt mig att värva in lite extra kvalité på just den positionen. Säger inte som ni verkar tro att vi ska värva in t.ex: De Gea, Laporte, Vidal, Reus, Ibra, Kroos, Hazard för att de ska nöta bänk. Har endast sagt att det är bra med 4:a mittbackar med tanke på att skador osv kan ske som det gjort iår. Fullt med stjärnor på bänken sa du. Det behöver man inte ha, men som iår när vi har haft en bänk med Oier, Tello, Sergi Roberto, Song, Afellay, Pedro, Montoya. Om ni tycker att det är tillräckligt bra för att vinna trippeln osv så får det stå för er. För mig, ALDRIG. Om vi t.ex behöver byta in och ändra en matchbild eller att någon av våra världsspelare inte leverar så ska vi förlita oss på dessa spelare? Aja. Kan vara en orsak till att vi KAN bli titellösa iår.
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 12:04
@Neymar11:


Nu hoppas jag att du inte var seriös här. Om man inte ska förvänta sig skador/trötthet osv som kommer varje säsong för varje lag så är du helt ute och cyklar. En klubb som Barcelona som har talangen, pengarna osv ska givetvis ha uppbackning i spelartruppen så vi kan hålla en hög nivå alla matcher.

Annars hade det räck med en bra startelva endast ju.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-05-09 11:59
@FCBlaugrana:


Som Neymar11 säger ska vi inte värva spelare utifrån risken att en startspelare blir skadad, sånt kan man inte räkna med. Bartra är en bra backup till Piqué och Laporte är en grym mittback.

Eller du vill värva fullt med stjärnor och ha på bänken så att de är beredda att spela om en startspelare blir skadad? Det fungerar inte så. Alla lag blir sämre när viktiga spelare blir skadade, man får förlita sig på reserverna.
Neymar11
2014-05-09 11:31
FCBlaugrana Skador oturligt och inget man kan förlita sig på att det kommer att ske. Visst bra att ha upptäckning ifall det sker, men om det inte sker så får man oftast andra problem inom truppen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 11:17
Neymar11 Förstår tänket och köper det absolut. Men om vi tar ett ganska så troligt scenario ändå. Som det är just nu att Pique missar slutet av säsongen. Han missar slutet på ligan, missar Cup-finalen och han missar också semifinalerna i CL. Då ska vi ställa Agger - Barta på planen? Laporte - Agger? Laporte - Bartra till och med? Jag tycker det är för dåligt om målet är att slåss om alla titlar på en säsong. Men som sagt det är min åsikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-09 11:13
Ber om ursäkt för trippel-post telefonen krånglar utav helvete
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 11:12
Och visst är David Luiz en bra mittback, ibland. Det räcker inte för oss tycker jag. Vi behöver stabilitet. Inte någon som är kung ena matchen, ett yrt höns nästa match. Så passar på honom också. Skön personlighet dock men som sagt alldeles för ojämn.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-09 11:12
FCBlaugrana Pique då? Batra då? Vill du verkligen ha legoknektar i hjärtat av laget? Folk överdriver angående pique, han har varit bra och en av dom jämnaste sett till säsongen. Han ser bättre tränad ut och hungrigare, och har en stigande kurva. Du kan inte ha både benatia och pique på toppen i sina respektive karriärer, samt laporte och Batra som behöver speltid och utvecklas. Vi behöver en äldre mittback som accepterar bänkplats men som samtidigt kan spela stabilt när han väl spelar och behövs En yngre för att få kontinuitet på den utsatta positionen och låta han växa in i rollen och bli en framtida legend
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-09 11:12
FCBlaugrana Pique då? Batra då? Vill du verkligen ha legoknektar i hjärtat av laget? Folk överdriver angående pique, han har varit bra och en av dom jämnaste sett till säsongen. Han ser bättre tränad ut och hungrigare, och har en stigande kurva. Du kan inte ha både benatia och pique på toppen i sina respektive karriärer, samt laporte och Batra som behöver speltid och utvecklas. Vi behöver en äldre mittback som accepterar bänkplats men som samtidigt kan spela stabilt när han väl spelar och behövs En yngre för att få kontinuitet på den utsatta positionen och låta han växa in i rollen och bli en framtida legend
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-09 11:04
Neymar11 Tar hellre upp Edgar Le än värvar Agger. Köper hellre tillbaka Fontas för 1M € än värvar Agger. Agger är skadad fler matcher än han spelar, han har inte varit LIVERPOOLs ens näst bästa mittback denna säsongen. Och de spelar inte ens i CL. Nej tack. Honom ska vi inte ha. Sa inte att vi skulle göra 8 värvningar. Om du läste inlägget korrekt. Jag sa ta in KVALITÉ när legenderna lämnar. Inte KVANTITET. Så tar hellre in Laporte och Benatia för en större summa än att kompromissa med Agger som inte kommer göra försvaret bättre. Där är det pengar i sjön direkt enligt mig. Men nu pratar jag bara efter min egen åsikt såklart. Ingen kanske håller med mig. Men de matcherna jag sett Agger och Benatia denna säsongen. De är på helt olika nivåer kan jag ju säga i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-05-09 10:58
Det är inte ofta Messi talar.

Om ni läser här tar han upp att han har blivit förföljd av median det här året.
Vilket stämmer förstås. Det har varit den en skandalen efter den andra och 95 % av det har varit smutskastning.

Nu har jag en fråga.
Vad har Messi för pressfolk??? Är han bara en man show som sköter sina kort? Är han sin egen advokat och deklarerar sina skatter själv också??

Anledningen jag tar upp det är att jag minns nu en händelse om Fabregas.
Minns ni när Fabregas och Frédéric Kanouté hamnade i en lite tjafs och spanska median påstod att Cesc kränkte Kanout's religion.
Cesc möte de där anklagelserna i samma sek som de kom ut. Vips, poof så var de borta ut välden.

Messi har blivit anklagad varannan och stackaren håller bara tyst tills det spricker. Jag tycker att han borde ha bästa media-folket i världen med tanke vilken stor spelare han är.

R. Madrid hyenorna har gjort allt för att förstöra hans image senaste säsongen och de har nästan lyckats med det. Messi's folk och klubben måste vare mer förbereda nästa säsong.

Det här håller fan inte.
Annons: