/spanien/barcelona/forum/4884.aspx/spanien/barcelona/forum/4884.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2014-08-06 13:09
Fortsättning på föregående inlägg: Eto'o, ett hungrigt lejon som högg och sprang på allt. Han blev aldrig mätt på mål och han koncentrerade sig enbart på det och på att pressa och jaga motståndarna. Vi har saknat den typen av spelare. Vi har alltså köpt in den spelaren som liknar Eto'o mest av alla anfallare i världen - Luis Suarez, enligt mig världens absolut i särklass bästa anfallare. Samtidigt har vi gjort oss av med en spelare jag tycker om otroligt mycket, Alexis Sanchez, och vi har även hämtat in Deulofeu. Personlgen hade jag hellre sett att vi gjorde oss av med Pedro, men jag kan trots det förstå att valet föll på Sanchez, både pga att han drar in mer pengar men också för att en spelare som Pedro enklare kan acceptera en bänk plats än en Sanchez som förtjänar att vara ordinarie varje match. Därför kommer mitt betyg inte att påverkas av valet att man sålde Sanchez istället för Pedro, trots att det var vad jag hade föredragit. När det kommer till Luis Suarez så är det en megavärvning, trots hans personlighet på planen och allt vad det medför. Jag är lyrisk över denna värvning och jag är helt säker på att han kommer att ge oss ytterligare en dimension i vårat anfallsspel, precis det vi behöver. Priset 81M€ är väldigt mycket men samtidigt så är det inget jag hymlar speciellt mycket över när man ser vad dagens spelare kostar. 81M€ för Suarez är, i dagens marknad, ett rimligt pris. Anfallet: Luis Suarez för 81M€ och Deulofeu gratis. Sanchez till Arsenal för 42M€. Man har förstärkt sig kraftigt på denna fronten jämfört med förra säsongen. Betyg: A - Så här ser sammanställningen ut. Målvakter - Betyg: C + Backlinje - Betyg: F Mittfält - Betyg: C Anfall - Betyg: A - Tar man bort betyget från backlinjen så ser det relativt bra ut faktiskt. Men det är just det som drar ner betyget rejält. Mitt slutbetyg under hela silly season hitills får därför bli ett D - eller kanske tom ett E, just eftersom försvaret var det vitkigaste att förstärka till den här säsongen. Med andra ord, lednigen klarar sig undan med precis godkänt. Det är min rationella åsikt, min känslomässiga åsikt vill dock ge dem ett underkänt i betyg då inte en enda bra mittback värvats in. Ge gärna era synpunkter och åsikter. Och skriv in era egna betyg, ni behöver inte skriva så långt som mig, men det vore roligt att se era egna bedömningar med argument för dem.
Barcelona Gabriel
2014-08-06 13:09
Det här kommer att vara ett långt inlägg, så det är bara för dem som orkar läsa.

Jag börjar fundera på om det inte är dags att summera silly season, åtmintone mina känslor kring det, även om sommaren inte är slut ännu. För i nuläget ser jag det som otroligt svårt att något ska kunna ändra på mina tankar.

Det mest normala är väl att börja nedifrån och upp, därmed kör vi på målvaktsposten. Tidigt har jag tjatat på en värvning av Ter Stegen, kanske i ett och ett halvt år. Att vi fick tysken för bara 12M€ ser jag som ett kap då jag är helt övertygad om att han kommer att bevisa sin storhet hos oss och växa till att bli en av världens bästa målvakter. Bara de få ageranden han haft hos oss i de träningsmatcher han spelat i gör att jag övertygas ännu mer. Han utstrålar en sådan säkerhet och pondus som är ovanlig att se, framför allt för målvakter i hans ålder. Och hans spel med fötterna är otroligt bra. Det där är enligt mig en supervärvning.

Men vi skulle ju värva 2 målvakter i och med att Pinto skulle lämna. Där fanns det en del målvakter att välja på och valet föll tillslut alltså på Bravo. Det här är en målvakt som jag personligen aldrig varit imponerad av. Ja, han var bra i VM men förutom det så har jag aldrig imponerats av honom under hans tid i Sociedad. Snarare har jag alltid tyckt att han släppt in mål som jag ansett att han kunnat rädda. Jag tycker inte att Bravo är en dålig målvakt, men det finns saker med den affären som gör att jag ogillar köpet av honom. Dels så ogillar jag att Bravo faktiskt inte är hundra procent tänkt som en andra målvakt, eftersom jag absolut inte på några som helst sätt tycker att han är tillräckligt duktig för att vara första målvakt för FC Barcelona. Hade man velat ha mer konkurrens om 1a platsen så hade jag istället lagt valet på Kaylor Navas som jag ser som en mycket bättre målvakt än Bravo. Är dock Bravo tänkt som en klar andra målvakt (vilket det inte verkar som att han är) så är fortfarande 12M€ alldeles för mycket att betala. Det fanns 3 målvakter som jag ansåg vara mer lämpade för oss som en andra målvakt än Bravo: Reina, Caballero och Navas. Med andra ord, riktigt glad över Ter Stegens ankomst, inte alls lika glad över Bravos ankomst.

Med tanke på Ter Stegens ålder, hans kapacitet och hans redan nu höga klass så funderar jag på att ge målvaktsvärvningarna ett 'B minus' men på grund av Bravos prissumma (12M€), blir det istället ett 'C plus'. Ett köp av Ter Stegen och någon utav Reina, Caballero och Navas hade blivit ett 'A' från min sida.

Målvakter: Ter Stegen och Bravo = 24M€. Betyg: C +

Går vi vidare till försvaret så vet alla om vårat behov av nya världsbackar som kan komma in och höja nivån på backlinjen och ta oss till en ny dimension, men inte bara mittbackar har behövts utan även en ersättare till Dani Alves. Det pratades tidigt under sommaren om att det skulle köpas in 2 mittbackar, två av två olika slag. Den ena skulle vara ung och lovande, den andra skulle vara erfaren och etablerad. Namn som Marquinhos, Mangala och Laporte dök upp på den talangfulla kategorin, och spelare som Hummels, Kompany, Benatia och David Luiz nämndes under etablerad kategorin. Innan jag gör min bedömning av det här så måste jag bara säga att det nästan känns som ett nyförvärv i sig att vi inte köpte David Luiz, det hade varit det värsta man kunde göra.

Men nu till saken. Man har alltså på 2 månader lyckats med att köpa Mathieu för 20M€. En 31 årig, i grunden vänsterback, som dessutom röker och redan mäktat med att skada sig. Samtidigt har man spenderat hela sommaren på att försöka övertyga PSG att förhandla för Marquinhos och inte lärt sig ett skit av Thiago Silva historian. Man har ignorerat alla intressanta försvarare där ute som Benatia, Hummels, Mangala, Laporte och Lovren och kollat efter enbart medelmåttor som Vermealen eller gamla spelare som passerat deras bäst före datum som Daniel Agger. Så här i början av Augusti står det nu klart att man gett upp Marquinhos och Vermealen ryktas vara nära. Jag är ledsen, men den del vi behövde förstärka som mest har man misslyckats radikalt med. Vi har varken lyckats få in en talangfull mittback som har framtiden framför sig, eller lyckats ersätta Puyol med en världsklass mittback. Klubben har misslyckats totalt. Just nu kan en värvning av Vermaelen bara göra mig ännu mer irriterad, hellre ser jag faktiskt att vi inte köper någon mer alls än att köpa honom. Samtidigt har ingen ersättare för Alves hittats och man struntade totalt i den billiga och duktiga Aurier samtidigt som man försökt hitta något sätt att minska priset på Cuadrado, som inte ens är någon ytterback i första hand.

Backlinjen: Mathieu för 20M€. 1 försvarare av 3 lovade (2 mittbackar och en högerback). Betyg: F

Vi går vidare till mittfältet och ser att vi förstärkt oss med Rakitic, en spelare jag gillar väldigt mycket. Men framför allt har vi gjort oss av med den sege och slöa Fabregas, inget fan direkt och det har knappast någon här inne missat. Faktumet att vi gjorde oss av med Fabregas gör mig sjukt glad, nästan obeskrivligt glad faktiskt. Det var fanimej på tiden!

Tidigare har det varit mittfältet som tagit oss till våra höjder när vi var som bäst, förra säsongen såg vårat mittfält otroligt slött och trögt ut. Xavi har gått ned sig, Iniesta blir äldre och Busquets fick ingen kunkurrens alls från Song som inte har något i vårat lag att göra. Från La Masia kom Sergi Roberto men hans talang liknar mina talanger vid att hoppa hopprep - helt oduglig. Att något behövdes göras var tydligt. Det pratades först om 2 mittfältare, något jag fortfarande anser att vi behöver, och nu tänker jag på framtiden inte bara till nästa säsong. För även om Xavi nu bestämt sig för att stanna denna säsongen så lär han, med största sannolikhet lämna efter denna säsongen.

Man har köpt Rakitic för 18M€ (om jag minns rätt) och sålt Fabregas, men misslyckats med att köpa en till mittfältare och framför allt Song är fortfarande en del av våran trupp och man har inte lyckats fått honom såld. Samtidigt har man ändå hämtat hem Rafinha, men det räknar jag inte direkt som ett nyförvärv av ledningen då han redan var våran spelare. Det jag inte förstod var klubbens ihärdiga försök i att värva Koke, men när det blev klart att han förnyat sitt kontrakt så ändrade man uppfattning helt och hållet och bestämde sig för att det räckte med Rakitic.

Mittfält: Rakitic och Rafinha 18M€ och gratis. Fabregas 33M€ till Chelsea. Misslyckats med att få Song såld och enbart hämtat in 1 av 2 lovade mittfältare. Betyg: C

När det kommer till anfallet så var vi, förra säsongen, framför allt i slutet av säsongen väldigt tama. Messi "gick och väntade på VM", Sanchez blev bänkad i förmån för Fabregas och Neymar hade inte i närheten samma självförtroende i Barça tröjan som i det Brasilianska landslaget. Länge har jag saknat en striker och en killer av den kalibern som Eto'o gav oss, jag anser att vi var som bäst när vi hade Eto'o, ett hungrigt lejon
Barcelona LeoMessi
2014-08-06 12:43
Neymar JR Haha helvete vad han har gjort bort sig! Bilderna är antagligen gamla men åndå! Fotbollsspelare borde vara mer försiktiga kan man tycka. Han kan joina Banega i skamvrån:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-06 12:00
Katalanska tidningar drar ner värdet på spelarna. "@palabrasBarca: Why isn't Barca ever capable of selling players? Meanwhile Madrid are flogging Morata and Callejon for 20M.. #song #afellay" "@barcastuff: If Song and Afellay decide to stay, they will train but not play games this season. Afellay most willing to join another club. [md]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-08-06 11:41
[QUOTE=KristoferDelija]Jo det är sjukt mycket pengar men i Marqhinhos så ärd et nästan värt. För en Marqinhous så får du honom i minst 10 år på absolut högsta nivån. Tror tyvärr Barca måste lägga dom pengarna för att få en ordentligt mittback. [/QUOTE] Hur kan du veta att han kan prestera i 10 år på absolut högsta nivån? PSG kan behålla honom, alldeles för mycket pengar för en så ung spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-06 11:23
If Song and Afellay decide to stay, they will train but not play games this season. Afellay most willing to join another club. [md] Haha bland den sjukaste nyheten jag någonsin har hört. Om någon av de stannar är dem pantade!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-06 11:23
If Song and Afellay decide to stay, they will train but not play games this season. Afellay most willing to join another club. [md] Haha bland den sjukaste nyheten jag någonsin har hört. Om någon av de stannar är dem pantade!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andres Iniesta #24
2014-08-06 11:22
Thierry Henry Visst du har rätt där, jag håller honom för högt känner jag, men det är väll för att han är en favorit. Menade bara på att det hade jämnat ut sig löne mässigt om man ersatt Alves med honom. Då det verkar vara löne kraven som är problemet. Alves har mycket riktigt som du säger tjänat ihop det där kontraktet genom sina prestationer. Men han har verkat tämligen omotiverad de senaste
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-08-06 11:19
Någon som hört något nytt om Adriano?

Den här elvan mot Napoli:

-----------------Bravo----------------
Montoya---Piqué--Ie----Alba
------------------Sergio-------------
----------Rakitic--------Iniesta
---Halilovic----Munir---Pedro

Sen lär nog i Princip alla spela mer eller mindre, Förutom att Bravo förmodligen spelar hela matchen.
Barcelona Thierry Henry
2014-08-06 11:14
Andres Iniesta#24//

Cuadrado har inte bevisat ett skit för att ens få halva Alves lön. Alves har jobbat upp sin lön genom att bland annat ha vunnit 4 ligatitlar 2 cl titlar hos oss och vart vår bästa högerback genom tiderna.

jag tycker tvärtom det är pinsamt hur du kan jämnställa Cuadrados prestationer i karriären med Alves. Alves hade även bevisat mer i Sevilla innan han kom till oss än va Cuadrado gjort nu
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-08-06 11:07
TerStegen, Bravo, Masip,Montoya, Bartra, Piqué, Alba, Sergio, Iniesta, Sergi Roberto, Rakitic, Rafinha, Deulofeu, Pedro, Edgar Ié,Grimaldo, Samper, Halilovic, Adama, Munir y Sandro.

Truppen till dagens match, Alltså saknas även Mathieu å Patric. Utöver de jag nämnde tidigare.
Barcelona neymar JR
2014-08-06 11:03
Nesto För Reina är ingen målvakt vi kan förlita oss på, och det står fortfarande inte skrivet i sten att MATS är första keeper
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-06 11:01
Deulofeu Klubben har ju visat att dom vill ha honom, och värvar vi inte honom i sommar så kommer han vara förlorad. Han kritar på man U och vi kan glömma honom Nu har jag ingen aning om hur mycket Fiorentina kräver och hur mycket klubben erbjuder. Men har man spenderat hela sommaren för att försöka värva honom samt att tränaren verkligen vill ha honom. Så borde man ge vika och höja budet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-08-06 10:58
Afellay, Song, Messi, Neymar, Mascherano, Xavi. Är inte uttagna till matchen. Edit Och Alves.
Barcelona Deulofeu
2014-08-06 10:52
Konstigt agerat nu under sluttampen med Cuadrado att han verkar bli för dyr!

Är det något nytt eller en v de bästa under vm och har varit en lysande stjärna i serie a.

Att man slutar förhandla nu när han snart kommer tillbaka till träning och själv kan trycka på lite att han verkligen vill lämna för spel i Barcelona.

Jag tror vi skulle ha stor nytta av honom i vårt älskade lag en Neymar på högerkanten som klassisk wingback funkar han.Gärna då med Mascherano centralt som skulle kunna täcka hans position vid offensiva utflykter.

Jag hoppas verkligen inte barca ger upp för Cuadrado är underbar att se på planen med Ronaldinho som idol syns det i många av hans dribblingar.

Jag ser hellre att man går efter honom först för att se hur mycket pengar vi får kvar till mittback.Främst för hans oerhörda potential och en sådan dribbler till höger har vi inte i dagsläget ingen är i närheten.

Som mittback har man ju bara gett upp ledningen byter spår hela tiden och lyckas inte med mycket.

Om det stämmer att de enda två mittbackarna i världen som passar in är Vertonghen och Vermaelen ligger vi risigt till.

Båda fostrade i Ajax och påminner väldigt mycket om varandra V har lite bättre nickspänst och är stenhård i närkamperna kanske lite mer skadebenägen.Han kan säkert bli bra igen men knappt spelat på två år nej tack!

V är enligt mig ett bättre alternativ och säkert också dubbelt så dyr men han har gjort det riktigt bra i PL med en del slarv och skulle nog tillföra en hel del.Oerhört bra offensivt med en fin passningsfot och ett riktigt tungt skott.
En elegant back som skulle passa.

Sammanfattningsvis

Köp Cuadrado först har vi sedan råd med Vertonghen agera Vermaelen tack men nej tack satsar hellre på masken som fjärdealternativ eller Ié/Bagnack som har stor potential!

Kul mot Napoli ikväll blir nog tufft!
Barcelona Pep - El Míster
2014-08-06 10:31
Match ikväll mot Napoli. Oerhört intressant träningsmatch mot en motståndare som håller en lagom hög nivå, precis under dom allra bästa lagen i världen. Personligen tycker jag det är perfekt. Hoppas på att få se något som liknar det laget vi skall spela med under säsongen, åtminstone formationsmässigt och taktiskt sett. Att Neymar t.ex. spelar ser jag som osannolikt. Däremot hoppas jag Messi får spela lite. Jag kommer iallafall bänka mig med stor entusiasm ikväll! Gällande transfers och liknande så hoppas jag ändå att Alves stannar. Kan vi inte få en bra summa för honom när det dessutom verkar som vi inte fått in några bud eller att han själv jobbar för en transfer så hoppas jag han och L. Enrique kan komma överens och förhoppningsvis få ut det bästa av honom en sista säsong. Han är trots allt än världsback sina bästa dagar och med denna nya trupp vi har, ny tränare och lite nya idéer kanske han får en nytändning. Han har den mentaliteten också tror jag! I det avseendet tycker jag också att det är mycket underligt att en transfer av Dani Alves inte blivit klart innan han kom tillbaka till försäsongen, om det vara tänkt att han skulle lämna alltså. Därför tror jag han blir kvar! Gällande hans backup Montoya så tycker jag han har alldeles för lite karaktär och är lite "mesig" av sig. Han bara "är" där på kanten liksom utan att bidra med så mycket. Funkar som backup men absolut inte som startspelare. Då är en dålig Alves bra mycket bättre!
Barcelona Nesto
2014-08-06 10:21
Peps Bayern värvade Reina för 25 miljoner kronor. Varför i helvete gick vi inte för honom? Visst bravo har säkert lägre lön men ändå.. 12 miljoner euro istället för Bravo. Bra jobbat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-08-06 09:55
Man bör inte tänka tanken att komma nära PSG något mer, varken nu eller i framtiden. En äcklig klubb som är inte i behov av pengar,,, jag är nöjd med vilken mittback som helst, bara han är bättre än pique och det lär att bli oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Som La Gent Blaugrana
2014-08-06 09:18
Oj vad jag avskyr PSG. Att kräva över 40 milj för en 20 årig mittback är galenskap! Jag hoppas innerligt att barca aldrig förhandlar med den klubben igen. Jag skulle inte ens släppa S.Roberto för 100 miljoner € till dem
Barcelona KristoferDelija
2014-08-06 08:12
@Rambla~:


Jo det är sjukt mycket pengar men i Marqhinhos så ärd et nästan värt. För en Marqinhous så får du honom i minst 10 år på absolut högsta nivån.
Tror tyvärr Barca måste lägga dom pengarna för att få en ordentligt mittback.
Tiki-Taka
2014-08-06 08:07
Verkar nu som att Alves stannar, vilket innebär att inget köp av cuadrado kommer göras!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-06 08:07
Verkar nu som att Alves stannar, vilket innebär att inget köp av cuadrado kommer göras!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-06 07:48
Lavezzi damer och herrar, vilken idiot haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andres Iniesta #24
2014-08-06 07:27
Barcas logik, buda 40 Mille på Marquinhos, ung och har inte bevisat särskilt mycket. Hade ett bra år i Roma men för övrigt ingenting, lär vara 3e-4e val i PSG... Sen har vi t.ex Benatia som är för dyr? Mangala som gick för ca 30mille som inte ens varit uppe på tapeten!? Ja listan är lång. Listan kan göras lång... Istället går man för en back(Vermaelen) som knappt spelat något på ett helt år. Ingen vet riktigt vart han står idag sett till sin duglighet som mittback. Cuadrado? För höga lönekrav? Tror knappast att han kan ha högre krav än Alves? Cuadrado har nästan rätt att kräva det dessutom då han bevisat sin värdighet. Det hade ju i princip tatt ut sig själv ersätt as Alves lön med Cuadrado, det som kostar är övergången, inget konstigt där. Men ska Barça fortsätta snåla så kan vi väll lika väl köpa några backar ifrån segundan och istället fortsätta kasta miljarder på anfallare, som inte ens är i närheten av vara i så akut förstärkning som försvaret är. Pinsamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona God is a five letter word - Messi
2014-08-06 05:36
Barcelona have almost ruled out signing Fiorentina right wing player Juan Cuadrado (26) because the asking price is very high. [ser]


Blir det samma visa där må tro?
Kunde inte få Marquinhos tio gånger sämre alternativ Vermaelen

Kan inte få Cuadrado Slutar med att vi värvar Radetinac från Djurgården och spelar han som högerback, ibland kommer han även vikariera som mittback.


/Rant over. (Silly season är så deprimerande)
Barcelona zick9
2014-08-06 04:26
@AndreD:
Haha, sorry. My bad. :D Ter Stegen Vermaelen - Piqué - Mathieu Cuadrado - Busquets - Mascherano - Iniesta Suarez - Messi - Neymar Så! :) Alba som ytter istället för Mascherano hade nog också fungerat. Jag föredrar dock en fyrbackslinje.
Barcelona B.BOSS
2014-08-06 04:17
His legacy is secure and not just because of what he has won. Xavi shone in a footballing era that was hijacked by athletes – this is perhaps his most impressive achievement. Players today are - in most cases - athletes first and footballers second. Unlike the past, where teams were built around skilful stars, the desire to become faster, fitter and stronger has led to many coaches refusing to trust small playmakers like Xavi. To be a good centre midfielder is to be able to run, run and run some more, like a programmed robot. How refreshing, then, that there was a player like Xavi, who, for a while, managed to halt this trend.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-08-06 03:43
@zick9:

La märkte till att du hade 12 spelare men insåg sen att Pique inte räknas så du ligger helt på rätt spår när det gäller antal spelare men är verkligen två mittbackar från start att föredra?
Barcelona AndreD
2014-08-06 03:29
Han här kan spela både mittback och högerback. ZUBI AGERA!!!!!!!!!!! Bara namnet är värt över 300 miljoner kronor
Barcelona kingrodrigues
2014-08-06 03:23
Zick9 Haha tre fem tre lääkk
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: