/spanien/barcelona/forum/4883.aspx/spanien/barcelona/forum/4883.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2014-06-02 19:17
@Lion24:
Mathieu har alltid varit en spelare som löper konstant och är uppe och anfaller, jag vet inte om du missat det. Även om han inte är nätt och liten så är han ändå jävligt snabb och var väldigt ofta på offensiva räder. Jag är av den uppfattningen och jag tycker att du underskattar hans offensiva kvalitéer alternativt att du inte såg honom tillräckligt för att göra en rättvis bedömning av hans spel som ytterback. Jag var som jag tidigare nämnde väldigt förtjust i honom så jag litar på mitt omdöme i det här fallet då jag sett honom väldigt många gånger som vänsterback. På det sättet så måste väl du oxå inse att han i praktiken bör klara av att spela på "små ytor" bättre än exempelvis Benatia eller 9 av 10 mittbackar. Även om han nu skulle vara en Abidal offensivt så var ju Abidal bra mycket spelskickligare än dem allra flesta mittbackarna, eller hur? Sen är ju inte Mathieu en spelare som exempelvis Mascherano eller Song. Dvs spelare som typ aldrig lirat som mittbackar i sina karriärer. Mathieu har å andra sidan hoppat in som mittback tidigare i karriären och som har varit en ordinarie mittback i Valencia (ett lag som vill ha mycket bollinnehav och som inte parkerar bussen) dem två senaste säsongerna. Stor skillnad och argumentet om olika spelstilar kan du applicera på vilken spelare du vill. Inklusive Benatia eller någon annan högt värderad spelare, hur ska vi veta om de anpassar sig till vårt spel? Det kan bli flopp på samma villkor som Mathieu men om vi ska tänka rent fotbollsmässigt så skulle må bra av att ha en passningsskicklig försvarare, som är stark och snabb. Mathieu passar in som handen i handsken in i den mallen och han är dessutom vänsterfotad och polifunktionell. Jag vill dock klargöra att Mathieu inte är en en spelare som jag vill ha som startspelare i Barcelona och jag bryr mig egentligen inte om han kommer eller ej. Men ärligt nu, en uppsättning med Pique, stjärnback, Bartra och Mathieu är jävligt strongt. Om Mathieu inte är onödigt dyr så ser jag inga som helst problem med att han kommer och ser ingen anledning till att folk klagar egentligen. Får ej glömmas heller att Mathieu har växt ut till en ledare i Valencia. Mathieu som rotationsspelare, ja tack säger jag i varje fall.
Barcelona DM1982
2014-06-02 19:17
@Kith.:


Det är när jag läser inlägg som det här som jag kommer ihåg varför jag loggar in allt färre gånger här. Priceless.
Barcelona Sir Alexis # Eterno Tito
2014-06-02 19:02
@Gio Style:


Kanske, jag vet inte

Det var bara en gissning ;)
Real Madrid Kith.
2014-06-02 18:58
Lucho verkar vara en helt inkompetent tränare, precis som han visade i Roma. Inget av det han sägs vilja göra låter bra, förväntar mig inget annat än ännu en mellansäsong nästa år.

Jag är NOLL förtroende för Lucho och Bartomeu. Hur kan ni köpa deras skitsnack om att de skall bygga ett bra lag? Finns ingen chans i helvetet att Bartomeu kan leda en klubb som Barca. Vi kommer vara mediokra fram tills att nyval utlyses och presidenterna är tvungna och starta nya projekt. Nu är vi likt en hackande skiva, försöker oss på samma jävla koncept år efter år.

...Och snart är Iniesta för gammal han med, bra jobbat i att slösa bort våra bästa spelares bästa år. Bravo!
Barcelona Lion24
2014-06-02 18:58
Gio Style

Som jag skrev tidigare: många spelare håller inte hög klass men kan göra det bra i olika system (kontringsfotboll, parkera bussen & böljande fotboll) eftersom man får mer bollar att jobba på och så är inte dessa system så avancerade. Det är inte jätte svårt att nicka eller tjonga iväg bollar. Jag säger inte att det är lätt men det är inte direkt avancerad. Vi har en avancerad spelsystem där allt ska vara 100% för att det ska funka. Jag nämnde Dante tidigare som exempel, har du följt Bayern i år så vet du säkert att han inte är i närheten av den Dante som spelade under Heynckes och då är det bara 1 års skillnad. Peps spelsystem är nära våran och den är mycket mer avancerad än Heynckes. Sen kan båda ge resultat. Ett annat exempel är Chygrynskiy som visade stor hjärta i Shaktar och var faktiskt en tung pjäs men misslyckades totalt i Barcelona. Alla kan inte spela som mittback i våran klubb. Man måste vara en extraordinär mittback som Kompany, Hummels, T.Silva, Benatia o.s.v. Eller så bör man vara egenprodukt eller köpa in en ung back som har tid att lära sig spelsystemet.


''Förövrigt så borde ju hans bakgrund som ytterback i teorin endast göra det enklare för honom att ta sig ur trängda situationer då en ytterback överlag är säkrare med boll än en mittback eller hur? Passningssäkrare och mer teknisk.''

Men Mathieu har aldrig varit en Alba, Marcelo eller Alaba på kanten, alltså en teknisk ytterback eller en säker spelare med boll. Hans styrka låg framförallt i försvarsspelet, han var en Abidal typ. Jag respekterar din åsikt men personligen så behöver vi 2 riktigt riktigt duktiga mittbackar som håller och har hållit en hög klass, dessa 2 ska vara naturliga mittbackar. Våran mittbacksproblem har pågått i 3 säsonger och nu är det dags att vi fixar det rejält. Sen litar jag inte på Piqué. Ja, han gjorde en bättre säsong den gångna säsongen men jag kan inte lita på att han blir lika bra som förr. Därför en värvning av Mathieu extra känsligt enligt mig.
Neymar11
2014-06-02 18:45
Gio Style (Barcelona) Investerare, likt hur dom gör i Sydamerika gör dom nu i Italien. Smutsigt spel där spelare utnyttjas av "företagare" Nästa säsong så kommer dom antagligen kunna sälja honom för minst 25 miljoner euro
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-06-02 18:41
@Sir Alexis # Eterno Tito:

Ja men då borde ju Juventus om några kunna fixa pengar under bordet när de värvar :)
Barcelona Sir Alexis # Eterno Tito
2014-06-02 18:20
@Gio Style:


Det finns pengar under bordet, om du fattar
Barcelona Gio Style
2014-06-02 18:09
Det jag undrar är hur i helvette Hellas Verona lyckades köpa Iturbe (som spenderade senaste säsongen där på lån) för 15 milj euros.
Vart kommer dem pengarna ifrån? Serie A lagen är ju snåla och fattiga som få andra.

Givetvis kommer man att sälja vidare honom men 15 milj euro alltså, inte lite pengar med den klubbens mått mätt.
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-06-02 18:05
Mitt inlägg var till Kebabtraume in der Mauerstadt (Barcelona)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-06-02 18:05
Absolut finns det spelare där som jag velat se i Barcelona!! :) Rickie Lambert hade varit en exceptionell inhoppare som skulle kunna bryta mönster. David Villa vann ligatiteln med Atletico och hade också kunnat vara kvar hos oss som utfyllnadsspelare men situationen med hans lön var ohållbar. Juan Manuel Iturbe har ryktats flera gånger vara intressant för Barcelona och det där är väl ingen slump. Och sist men inte minst så hade Sebastian Rode gjort ett mycket bättre än Sergi Roberto och skulle platsat hos oss om han värvas av styrelsen i förra årets Champions League mästare som krossade oss. Så om du fortfarande inte förstått det så hade jag mer än gärna velat ha några spelare på den listan. :):) För att göra det ännu tydligare så skulle det stå kontraktlös ifall de satt på utgående när de värvades. Rode är ett undantag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-06-02 18:04
Om ni tror att Cesc säljs till förmån av Xavi så kan ni inte ha mycket koll på vår klubb. Xavi är gammal nu, en ikon. Hur mycket skulle vi tjäna på att sälja honom och tror ni att han är sugen på att byta klubb i det här skedet? Om Cesc säljs så kommer det troligtvis komma in en ny crack till mittfältet. Rakitic, Vidal, Pogba, Gundogan eller någon i det stuket. Så att dampa på Xavi, förolämpa och be honom säljas är fel. Då är man ute och cyklar. Lion24 Som du nämner så är Mathieu inte en mittback i grunden. Dock har han ju gjort det helt okej i Valencia i den positionen i två säsonger. Innan det var det i varje fall en ytterback som föll mig i smaken. Alltid tyckt att han varit en bra spelare. Numera är han en mittback med fysik och med speed, dessa egenskaper är dem vi efterfrågar i en mittback just nu. Förövrigt så borde ju hans bakgrund som ytterback i teorin endast göra det enklare för honom att ta sig ur trängda situationer då en ytterback överlag är säkrare med boll än en mittback eller hur? Passningssäkrare och mer teknisk. Hur som haver så ser jag i varje fall gärna Mathieu som backup såvida inte priset är over the top så att säga.
Barcelona Lion24
2014-06-02 17:43
Jag har funderat länge över varför klubben vill ha Mathieu och jag tror jag har kommit på en sak. Jag tror det är för Bartras skull. Man vill ha en 30+ spelare som har 2-3 år kvar på den absoluta toppen och under de 2-3 åren vill man att Bartra ska utvecklas ännu mer för att man inte känner sig redo för Bartra än. Om man köper Mathieu så tror jag han blir 4:e val och är en ''just in case'' spelare, ifall någon av mittbackarna blir skadade/avstängda så ska vi ha en ''naturlig'' mittback istället för Masch.

För övrigt så tror jag att transferfönstret kommer se ut så här:

Idag (14-06-02) är klubben, fansen och spelarna desperata efter förbättring. Man vet att man kan få ett transferförbud senare under sommaren, därför ska man göra allt i sin makt för att ''förstärka''.

Man köper in Mathieu + en ung mittback (Marquinhos eller Laporte). Då kommer ledningen pusta ut och tänka att vi nu har klart med försvaret under en låååång tid framåt. Man kanske köper in en högerback eller så använder man Marquinhos där istället och ger Mathieu & Bartra större förtroende och bildar mittbackspar med Piqué (herregud). Som sagt, ledningen pustar ut och allt är frid och fröjd.

MEN. Man känner sig inte nöjda dig utan man vill ''renovera'' mittfältet. Man säljer Cesc för att få in pengar för att köpa en ny mittfältare och den tänkta mittfältaren kommer vara Koke. Samtidigt som man förhandlar med Atleti och Koke så köper de andra storklubbarna upp Pogba, Vidal, Gundogan, Kroos och alla andra klassmittfältare. Sen kommer vi stå där nakna eftersom Koke tänker stanna kvar i Atleti och inte röra på sig. Då har de andra klassmittfältarna hittat nya klubbar eller så är vi ute mitt i augusti och ska försöka hitta mittfältare när de flesta lagen har truppen spikad. Vi har återigen skämt ut oss totalt. Då tänker ledningen: ''äh, struntsamma vi har ändå 4 spelare på 2 positioner (Xavi, Iniesta, Sergi Roberto & Rafinha) och mittfältet har ändå funkat ganska väl så det är inge bråttom.

För många här på forumet skriver/har skrivit ''men ta det lugnt, vi är i maj/juni, ha lite tålamod o.s.v''. Nej, tålamod gäller inte. Man borde ha gjort färdigt med åtminstone försvaret innan VM börjar så man kan få lite tid och andrum för att renovera mittfältet och anfallen. För 2:a gången, tålamod gäller inte. Klubbar håller nu på och gör färdigt med spelare. Klubbar rycker i de bästa spelarna redan nu, kolla Benatia.
Barcelona the cameroonians
2014-06-02 17:39
Den spanska ligan förlorar ännu en profil till PL.
Alberto Moreno klar för Liverpool enligt Marca. €20 miljoner kostade han.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-06-02 17:24
"@barcastuff: Ilkay Gundogan (Dortmund): "Many people think I would in perfectly at Barça. If I'm at my best, I think I can play at every team." [kicker]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-06-02 17:22
@Gio Style:


Gio Style

Jag vet att Mathieu är omtyckt bland Valencia fansen och jag har sett några matcher där han har gjort det helt OK. MEN. Det är enklare att prestera och vara dominant som mittback än en ytterback eller mittfältare. Det finns många mittbackar där ute som är ganska medelmåttiga men som kan spela hur bra som helst, allt beror på spelsystemet. Ett exempel är Dante som var fantastisk under Heynckes men är långt ifrån lika bra som under Guardiola och det är 2 helt olika system. En mittback blir automatisk bra när man spelar en defensiv eller kontringsinriktad fotboll eller t.o.m böljande fotboll även om mittbacken egentligen inte håller hög klass.

Men Barcelonas spelsystem är oerhört avancerad, här kan man se direkt om en försvarare passar in i systemet eller inte. Jag tror att Mathieu kan vinna en del nickdueller men hur ska Mathieu ta sig ut från en trång eller komplicerad situation på en liten yta? Där kommer problemet För vi kommer få se väldigt många såna situationer. Mathieu är ingen naturlig mittback som tänker 100% som mittback. Vi behöver naturliga mittbackar, helst en ledare som är vid 26-27 års åldern och en riktig talangfull försvarare.
Barcelona Neymessi
2014-06-02 17:14
Tycker folk ska lite is i magen angående Cesc. Han har flera gånger sagt att han trivs i Barca, men OM han skulle lämna så skulle Arsenal vara det enda alternativet. Risken att Cesc lämnar finns men att han,som har Arsenal i sitt hjärta, skulle gå till Chelsea av alla klubbar känns inte rimligt. Mourinho är väl ingen favorit heller....
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2014-06-02 17:10
Det där är ju spelare vars kontrakt har gått ut/inte direkt är i den kaliber Barcelona är ute efter. Eller är det någon spelare där som du anser vara lockande att få över till Barcelona? De spelare Barcelona m.fl söker efter kommer typ samtliga spela VM. Men Barcelona kanske borde plockat Pontus Jansson bara för att visa att man kan agera fort. Skitsamma vad det är som plockas in, så länge det sker 1 månad innan fönstret öppnas.
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-06-02 17:08
Kebabtraume in der Mauerstadt (Barcelona) HAHAHAH 3 affärer är det verkligen inte. Rickie Lambert Från:Southampton FC Till:Liverpool FC David Villa Från: Atlético Madrid Till: New York City FC Lukasz Fabianski Från: Arsenal FC Till: Swansea City Angel Correa Från: San Lorenzo Till: Atlético Madrid Mauro Zarate Från: Vélez Sársfield Till: West Ham Federico Macheda Från: Kontraktslös Till: Cardiff City Heurelho Gomes Från: Tottenham Hotspur Till: Watford FC Juan Manuel Iturbe Från: FC Porto Till: Hellas Verona Dessutom Pontus Jansson till Torino och Sebastian Rode till Bayern Munchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2014-06-02 17:02
@Alvés - Por Que?:


Fönstret har ju inte ens öppnat än. Hittils är väl typ 3 affärer gjorda i hela Europa?

Luiz till PSG, Immobile till Dortmund och ter Stegen till Barcelona.
Barcelona Alvés - Por Que?
2014-06-02 17:01
Helt sjukt att vi inte har fått in än mittback än.. Med denna ledning lär det dras ut till sista dagen... För en gång skull vill jag att vi ska vara som Madrid på marknaden och köpa en spelare snabbt(bara för att det gäller en mittback).
Barcelona Blaugrana91
2014-06-02 16:33
Nodlehs

Så trött på att höra dessa såkallade journalister babbla om saker dem har noll koll över.
Denne Guillem Balague har sällan rätt, ändå så benämns han som trovärdig.

Vi är ingen säljande klubb och vi behöver inte massa pengar från försäljningar för att kunna värva. Klubben kan spendera upp mot €120M UTAN försäjlningar om det behövs.

Alltid samma sak från media, Barcelona vill ha den spelaren och kommer sälja halva laget för att kunna värva...Samma skitsnack som vanligt.

Men om det nu skulle visa sig att vi säljer Cesc då är vi officiellt en stort jäkla skämt.
Barcelona LeoMessi
2014-06-02 16:30
Rakitic är bättre än koke och inte ens hälften så dyr!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-06-02 16:29
Jag håller fortfarande på Rakitic. Vilken frisparskfot vi då får.

Koke för de pengarna? Vilket skämt.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-06-02 16:25
Koke är en sämre spelare än Fabregas. Att betala mer för honom ön vad Fabregas säljs för core vansinne. Ska Fabregas bort vilket jag absolut inte vill ska vi ha en en riktig jävla intressant spelare som är lite annorlunda mot vad vi har idag - pogba, Vidal.. Gundogan med frisk rygg.. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2014-06-02 16:25
Jag tror Lucho vill ha in mer fysik på mitten därav kan han vara beredd att offra Fabregas men Koke? De har ju ungefär samma fysik Koke kanske är lite tuffare byta dom två ser jag inte så stor poäng med isåfall hellre någon mer mer uttalade fysiska attribut och mer box till box typ Pogba.

Säljer vi Fabregas tycker jag ersättaren är Laporte och Marquinhos! Flyttar vi upp masken på mittfältet ska han få en del speltid där också och gärna tillsammans med Busquets.

Jag vill verkligen se Rafinha få chansen att briljera och att vi inte värvar någon ny mittfältare för 700 miljoner.

Rafinha och Koke kan dela på speltiden det blir perfekt och mycket speltid till Iniesta samt Busken och Masken.

Vi har ju dessutom riktigt intressanta spelare i b-laget inte minst Samper som borde få prova på a-laget nästa år.

Barcelona Rambla~
2014-06-02 16:21
@LeoMessi:


Jag gissar att det är Lucho som propsar på både Mathieu och Koke.
Barcelona Rambla~
2014-06-02 16:19
Ni som bråkar längre ner. Sluta upp med det. Det är faktiskt tillåtet att ha olika åsikter utan att man för den skull ska behöva bevisa sin kärlek till klubben.

Personlien tycker jag själv också att Xavi klamrar sig fast lite för mycket. Det betyder inte att jag ogillar Xavi eller önskar honom kastas ut från klubben. Tvärtom, han får gärna vara kvar så länge han vill. Dock så måste tränare, han själv och ledningen inse att med tanke på hans ålder och dalande fysik så måste man gå vidare och tänka på klubbens bästa.

Dock är ju inte lösningen de har tänkt sig, att ta in Koke för vansinniga pengar den utveckling jag hade önskat.
Barcelona LeoMessi
2014-06-02 16:15
Lucho har väl inte sagt att han inte vill ha kvar Fabregas?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-06-02 16:12
Här kommer det roliga. Koke har en klausul på 60m. Dock så tror sig Zubi kunna förhandla ner den till 40. Nära den summa de hoppas kunna få för Cesc. Seriöst. Vad är det de inte fattar? Koke säger ju klart och tydligt till alla som vill lyssna, att han vill stanna i Atletico. Dessutom, Zubi kunna förhandla ner priset 20m? Hö hö.... Jag visste att det inte var Cesc som propsade på att lämna. Det är Lucho som har sina egna idéer. Vi får verkligen hoppas att han vet vad han sysslar med.
Annons: