/spanien/barcelona/forum/488.aspx/spanien/barcelona/forum/488.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-08 17:38
[QUOTE=Barcelonistas]Precis balans mellan köpen och talanger från la masia är den rätta vägen för oss. Vi har haft en enorm fördel gentemot dom andra lagen och det har varit vårt spelsystem. Herregud tänk er ett Barca som försöker hitta en spelide varje säsong, som inte satsar på ungdomar och bara köper spelare för stora summor. Bara tanken skrämmer mig. [/QUOTE] Är inte det vi denna säsongen... Vi har ingen spelidé, vi pissar på La Masia och värvar Gomes för €40M medan vi skickar iväg Samper till Granada. Eller vad sägs om att skeppa iväg Grimaldo gratis för att sen värva Digne för €20M... Vakna upp ur bubblan. Din tanke är en realitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2017-05-08 17:35
Pep Guardiola: "I tried making Messi the best player in the world, he ended up making me best manager in the world."

Barcelona El Pistolero #9
2017-05-08 17:34
[QUOTE=Bosketts]El Pistolero #9 Så lösningen är att slänga pengar på nyförvärv? Funkade ju great inför denna säsong... [/QUOTE] Nej utan lösningen är La Masia, Cruijffism, men denna ledningen hatar Laporta som stod för Cruijffism. För mycket politik i Barça. Istället för att alla ska unite, dra åt samma håll och göra vad som är bäst för Futbol Club Barcelona så är fokuset mer på att inte göra som den andra (Laporta) och lägga krut på att attackera andra snarare än att förbättra klubben sportsligt. Ego och åter ego.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-08 17:33
[QUOTE=Reymar]Medans vår efterblivna ledning kör klubben i botten. Men du sitter nog och myser för vem bryr sig om det sportsliga så länge man globaliserar och drar in cash. [/QUOTE] Jo visst jag myser när det går bra för Real och dåligt för oss självklart.... Däremot ska vi vara glada att ledningen har förstärkt klubbens ekonomi så att vi har råd att utmana Real och övriga klubbar på transfermarknaden nu när La Masia ej producerar. Sedan är det inte ledningen som bestämmer vilka som ska värvas, dem skjuter till pengarna som behövs och hittills har tränarstaben fått allt dem pekat på...
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-08 17:32
@Andresito | 94:39 & 91:47:


Säg det till Puertan. Firar som om dem köpt Zidane på nytt.
Barcelona Blaugrana91
2017-05-08 17:27
[QUOTE=Bosketts]Förstår inte den här hetsen kring att konkurrera med Real Madrid på transfermarknaden. När vi var som bäst under Pep var det på grund av en kompetent tränare som vågade satsa på La Masia. Samtidigt värvade Real spelare för miljarder; Ronaldo, Benzema, Kaka, Cannavaro etc. Trots det så sopade vi banan med dem gång på gång, med siffror som 5-0 och 2-6. Känns som att jag skriver samma sak varje dag härinne, men vi BEHÖVER INTE värva för att bli bäst i världen igen. Vi behöver "bara" en kompetent ledning och tränare så är vi där igen. [/QUOTE] Fast du kan ju inte jämföra situationen för den är helt annorlunda, då hade vi kanske världens två bästa mittfältare någonsin och världens bästa spelare genom tiderna i laget redan samt att La Masia producerade bättre spelare. Idag kan vi inte flytta upp speciellt många av den enkla anledningen att det inte finns tillräckligt bra spelare, alltså måste vi värva dyrt för att konkurrera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito | 94:39 & 91:47
2017-05-08 17:26
Ser ingen större fara med att Real Madrid värvar Theo Hernandez, vänsterbacken är inte den position vi behöver förstärka. Alba spelar oftast bra när resten av laget fungerar samtidigt som Digne är en fullt duglig backup.

Krutet bör läggas på högersidan med en ny högerback samt en ny central mittfältare. Marlon kan fylla Mathieus plats om det skulle behövas. Annars är jag svag för Lemos, men jag tycker inte man ska lägga pengar på en dyr mittback denna sommaren, inte om Mascherano är kvar.

Deulofeu lär bli hemplockad, men jag har svårt att se honom få tillräckligt med speltid. Det vore i så fall om man då och då spelade 4-2-3-1 eller 4-4-1-1 med Messi centralt.

Mina prioriteringar:
1. Högerback
2. Central mittfältare på Rakitic position

Om möjligt: mittback och högerytter


Tvivlar på att Gomes kommer lämna i sommar, ledningen kommer inte våga visa att man slängt så pass mycket pengar i sjön, precis som Madrid med Bale.

Arda och Mathieu har ingen plats i truppen längre.

Denis eller Rafinha bör lånas ut om en ny mittfältare värvas. Rakitic kan säljas om vi får in en världsklasspelare som Verratti, även om jag tror att det är osannolikt att kroaten lämnar.

Hade gärna sett Samper få chansen på Xavis position under försäsongen.
Barcelona Reymar
2017-05-08 17:20
@Blaugrana91:

Medans vår efterblivna ledning kör klubben i botten. Men du sitter nog och myser för vem bryr sig om det sportsliga så länge man globaliserar och drar in cash.
Barcelona DM1982
2017-05-08 17:14
[QUOTE=Corazon]Theo Hernandez har sin bror i Atlético Madrid och kan på så sätt vara nära sin familj. [/QUOTE] Han hade varit ännu närmare sin bror om han hade spelat för Atletico Madrid. Killen har spelat för Atletico länge som jag förstår det. Han väljer ändå Real Madrid. Pesetero kallas det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-08 17:12
Svårt för dom unga o komma in i A-laget och leverera när vi just nu spelar sämre än Stoke. Vi har knappt någon ide hur vi ska spela Busquets är den som fått lida enormt. Bara Messi som levererar och det är för att det är Messi. Tidernas bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-08 17:06
Precis balans mellan köpen och talanger från la masia är den rätta vägen för oss. Vi har haft en enorm fördel gentemot dom andra lagen och det har varit vårt spelsystem. Herregud tänk er ett Barca som försöker hitta en spelide varje säsong, som inte satsar på ungdomar och bara köper spelare för stora summor. Bara tanken skrämmer mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Corazon
2017-05-08 17:04
Theo Hernandez har sin bror i Atlético Madrid och kan på så sätt vara nära sin familj.
Barcelona Bosketts
2017-05-08 17:02
El Pistolero #9

Så lösningen är att slänga pengar på nyförvärv? Funkade ju great inför denna säsong...
Barcelona Barcelonistas
2017-05-08 17:02
Bosketts - självklart det du säger stämmer bra. Real galenskap 09 va dock dolken i hjärtat på marknaden. Men sen har vi klubbar som Chelsea-City osv. Men Chelsea satsning var långt innan 09. Dom började bygga sitt lag med abrahmovich under det tidiga 2000 talet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-08 16:57
Bosketts Vi behöver "bara" en kompetent ledning? Om det vore så enkelt. Satsa på La Masia är vad vi alla vill, men vi ser nada.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-08 16:56
@Bosketts:


Korrekt. Det ska vara balans. Egna leden tillsammans med köp som behövs som mittfältare exempel.
Barcelona Bosketts
2017-05-08 16:46
Förstår inte den här hetsen kring att konkurrera med Real Madrid på transfermarknaden. När vi var som bäst under Pep var det på grund av en kompetent tränare som vågade satsa på La Masia. Samtidigt värvade Real spelare för miljarder; Ronaldo, Benzema, Kaka, Cannavaro etc. Trots det så sopade vi banan med dem gång på gång, med siffror som 5-0 och 2-6.

Känns som att jag skriver samma sak varje dag härinne, men vi BEHÖVER INTE värva för att bli bäst i världen igen. Vi behöver "bara" en kompetent ledning och tränare så är vi där igen.
Barcelona Blaugrana91
2017-05-08 16:29
Känns som att Real kommer gå loss på marknaden i sommar.. . En 16 åring köpt för €60M och Theo nu för €30M. Sedan lär man gå för både Hazard och De Gea och en ny anfallare och vips så var deras trupp komplett..... :/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2017-05-08 16:27
@Barcelonistas:


Visserligen bidrog Real till inflationen i marknaden. Men med tanke på att vi även konkurrerar med dem ekonomiskt borde det inte vara något större problem för oss. Notera även att Real betalar mindre i spelarlöner, samtidigt som de kräver 50% av spelarnas reklamintäkter. De agerar helt enkelt smartare än vi gör på alla administrativa nivåer, tyvärr. Det man kan kritisera dem för däremot är att de ofta värvar spelare för deras PR värde istället för deras talang, vilket gör att de ofta värvar spelare de egentligen inte behöver (Kaká, Bale, James m.m).
Fuerza
2017-05-08 16:18
Gabriel

Förstår din frustration. Klubben är helt oviss om att Messi är en gåva från ovan. Man förvaltar inte det han har genom att köpa in spelare av andraklass. Om klubben någon gång under sin historia ska satsa enorma resurser på fotbollsspelare så är det under tiden Messi är aktiv. Vi kommer förmodligen aldrig se en sådan spelare närmaste århundrandet men Bartomeu & Co betraktar honom som en i mängden vilket är helt absurt.
Barcelona Bosketts
2017-05-08 16:18
@Barcelonistas:


Visserligen har du en poäng, men det sitter fler klubbar i den båten. Chelsea, PSG, City etc. har också trissat upp priserna enormt. Så att det enbart skulle vara Real Madrids fel stämmer inte. Det vi nog alla kan skriva under på är hur löjligt det börjar bli med dessa priser. Något måste hända, och det snart.
Barcelona Gabriel
2017-05-08 16:13
@Barcelonistas:
Özil kom året efter under när Mourinho anställdes som tränare, but I see your point och jag håller med dig. Men jag skulle ju ta en paus... Fan.
Barcelona Bosketts
2017-05-08 16:13
Hur det än blir med nästa säsongs tränare så kommer hans efterträdare bli Xavi. Det får mig åtminstone lite lugnare i denna anstormning av negativitet man som culé tvingas leva i.

Klubben har, enligt rykten, redan erbjudit honom jobbet som tränare för Barca B. Något som Xavi nobbade för att gå klart tränarutbildningen och fortsätta spela i Qatar.

Tror Barca B kör en säsong till med Lopez i segunda, och sen tar Xavi över.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-08 16:10
Zaviolah - jag sa aldrig att vi inte värvar för stora summor. Det är inte det som är problemet, problemet är att år 2009 så värvade den där klubben Kaka-Ronaldo-Benzema-Xabi-Özil under ett fönster. Innan deras galna satsning så låg priserna på spelare på en normal nivå. Att spelare idag under marknaden kostar så mycket är Real Madrids fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-05-08 15:53
Gabriel

Ännu ett klockrent inlägg om våren situation. Det gör ont i hjärtat att se hur andra klubbar sköts sen kollar man på våran inkompetenta ledning som inte kan nåt om fotboll.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-08 15:48
Barcelonistas Håller med i det mest du säger faktiskt. Vi revolutionerade fotbollen och det kommer stå sig länge. Men tycker att vi ska vara försiktiga med att kasta sten i glashus, tänker främst på Suarez, Neymar bland annat och att vi värvat för lika stora summor som vilket annat storlag som helst, sån är fotbollen numera. Men dock är det ju galenskaper gällande Vinicius. Man undrar hur beslutsfattarna i rivalklubben tänker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-08 15:37
Theo Hernandez? En 16 åring för 600 Miljoner kr? Det är galenskap. Det är precis sånna här summor. som förstör fotbollen. När en 16 åring går för sådana summor vad tror ni då dom klara spelarna går för? Vi revolutionerade fotbollen, Real Madrid revolutionerade marknaden... Att marknaden idag och dom senaste 10 åren blivit helt fcked upp stavas Real Madrid club de futbol.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-08 15:22
Nu sitter vi alltså i en situationn där tränarvalen står mellan Unzue eller Valverde, det är som att välja mellan pest och kolera. Ingen av dem har vad som krävs för att träna Barcelona som ska aspirera till att vara världens bästa lag och vinna alla titlarna under en säsong. Det finns hyperintressanta tränare ute på marknade som hade kunnat göra oss till nr 1 i världen igen. Tränare som Sarri, Tuchel, Sampaoli eller vår egna Oscar Garcia. Men ledningen är strängt bestämda på att den nya tränaren måste ha "Barça DNA". Vad betyder ens det för dem? Betyder det att tränaren ska ha suttit på bänken mellan 10-20 matcher en viss period under hans spelarkarriär för oss då eller? Det är ju det de måste betyda.

Barça DNA ska handla om att bevara Cruyffism, ta väl hand om La Masia och våga satsa på våra största talanger, spela en underhållande fotboll samt bevara klubbens principer och värderingar under våran historia. Sanningen är att ledningen inte gjort något av det här under deras tid hos oss - de skiter i Barça DNA, inget av det de gör är Barça DNA.

Är det Barça DNA att kasta ut Abidal från klubben eller att förstöra relationerna med våran bästa högerback genom tiderna? Underbart att Alves visade dem fuck-you fingret och nu kommer gå till CL final direkt året efter han gick, snacka om en rejäl örfil. Som jag njöt efter han gick ut med sina uttalanden om ledningen för bara någon vecka sedan. Desto mer den här ledningen blottas, desto mer njuter jag.

Robert åker till London vecka in och vecka ut för att scouta Bellerin. Vad behöver du scouta bro? Killen har spelat för Arsenal i flera år nu, om du inte redan vet by now att iifall han håller eller inte (vilket han inte gör) så är det skrämmande, du behöver inte slänga pengar på att åka till London för att scouta honom. Han är knappast en nyhet på marknaden. Scouta andra nya spelare som Nelson Semedo, Ricardo Pereira eller Fabinho. Do your fucking job man. 40M€ för en spelare som inte är bättre än Roberto eller Vidal, när ska de lära sig av läxan. Vi kommer att kasta iväg pengar i sjön, och vad som är even worse är att den nya tränaren kommer att känna sig illa tvungen att spela Bellerin regardless av hur han presterar eftersom ledningen krigade och betalade mycket pengar för att köpa honom.

Jag lovar er alla, vi befinner oss kvar i toppen någorlunda bra pga Messi. Men sanningen är att det är a fucking shame att vi kastar i väg vad som fortfarande borde kunna anses som våran guld-era med världens bästa spelare genom tiderna. Vi borde ha vunnit mer än vad vi vunnit med Messi, det är sanningen. Tror ni vi kommer fortsätta att konkurrera på det här sättet när Messi börjat gå ner sig och närmar slutet av sin karriär, för att inte tala om när han pensionerar sig som fotbollsspelare? Haaaa... Inte en chans. Barcelona har fått en Guds gåva i Messi och man pissar bort den möjligheten med en inkompetent styrelse som inte ger Messi den hjälp han behöver.

Kolla vilken säsong Messi haft i år, kanske inte den bästa i hans karriär men definitivt en av de bästa. Men i slutet kommer han inte ha något att show for it förutom en ynklig liten CdR titel. It saddens me. Samtidigt har Cristiano Ronaldo varit en skugga av sitt forna jag men ett par viktiga mål i Champions League mot Bayern München och Atletico Madrid kommer att sätta honom som nr 1 kandidat till ytterligare en Balon D'or. Ronaldo har ett sjukt lag med sjuka lagkamrater som hjälper honom varje vecka, vad fan har Messi? Vi borde befinna oss i Champions League final minst varannat år med Messi i laget, det är sanningen, inte åka ut i kvartsfinalerna 2 år i rad.

Det är underkänt, rejält underkänt. Och nej, allt ligger inte på Luis Enrique, det är ledningen som måste bort. Äääääh, skitsamma ska gå o gymma, har för mycket frustrationer i mig just nu. Har sagt det här en gång innan, alla madridistas borde seriöst deokorera sina hem med plancher och fotografier med Rosell och Bartomeu - de två är det bästa som har hänt Real Madrid.

Jag tar en puus i några timmar nu.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2017-05-08 15:16
Gabriel Håller med om exakt allt du skriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-08 15:05
Trippeln från 2015 blev jävligt dyrköpt kan man säga så här i efterhand, ledningen med Bartomeu var rejält pressade i Januari månad men tack vare Messi gav han Bartomeu liv till hans fortsatta kampanj och lyckades få honom att vinna valet tillslut. Vilken jävla skit, dessa Nuñistas som är de äldre socios hänger inte med i fotbollen idag och skiter i Cruyffs legacy och allt det Laporta, Rijkaard och Pep byggde upp när de tog upp klubben från skiten och jobbade stenhårt för att göra oss till världens bästa lag igen.

Den här ledningen håller på att dra oss ner i skiten och förstör precis allt som vi jobbat så hårt för att skapa under ca 15 år. Nästa styrelse kommer att ha samma jobbiga uppgift som Laporta hade när de kommer in om det här fortsätter. Klubben vanskötts av inkompetenta personer som inte kan någonting om fotboll och tar felbeslut, efter felbeslut efter felbeslut. Seriöst, inte ett endaste korrekt beslut har tagits rent sportsligt sedan de kom. Att man lyckades köpa Suarez säger mig inte ett skit. Hela världen visste hur bra Suarez var och Suarez ville mer än något annat spela för Barcelona, hans fru kommer ifrån Barcelona etc - det krävs ingen rejäl kompetens för att köpa honom.

Ja, man lyckades värva Neymar framför Real Madrid. Vad kostade den värvningen? Idag vet vi inte ens, och värvningen har suttit oss rejält i skiten. Inte ens där skötte dem det på ett snyggt och imponerande sett. De förstörde relationerna först med Abidal, sedan med Valdes och nu sist med Alves. De har ingen aning om hur man ska behandla fotbollsspelare. De slänger Thiago och sedan försöker de värva tillbaka honom, seriously? Klart som fan killen ger ledningen fingret - hade jag också gjort.

Nu är inte denna reaktionen enbart pga att Theo Henández valde Real Madrid före oss, men det är en reaktion pga att det är en tydlig indikation på skillnaden mellan Real Madrids ledning och våran egna. Det här kan inte få fortsätta, något måste göras. Kolla på Real Madrids trupp för tusan?

Vad är det? Dom har ju för fasiken spelare som Isco, James, Kovacic, Asensio och Morata på bänken. PÅ BÄNKEN! Vad i... Vad tusan är det frågan om. Nu har de alltså Marcelo och Theo som vänsterbacksalternativ medans vi går runt med en nolla som Digne och den överskattade Jordi Alba samtidigt som Grimaldo släpptes i princip helt gratis. Vad är det frågan om egentligen?

Vi sitter och pratar om ersättare till Xavi. Ja det behövs. Men Iniesta då? Vadå har han glömts bort totalt eller, han fyller 33 i år och han håller inte längre på den nivå att han kan presetera vecka in och vecka ut under en hel säsong. Sorry men nej, det funkar inte längre, vi behöver ta tag i det här generationsskiftet på allvar nu och ersätta spelare som Alves, Xavi och Iniesta. Det behövs en rejäl rensning i truppen och det krävs att man tar beslut som är obehagliga att ta.

VAKNA! VI HAMNAR EFTER!
Annons: