/spanien/barcelona/forum/4870.aspx/spanien/barcelona/forum/4870.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
2014-07-22 12:01
Luis Enrique wants maximum three more players this summer. Two centre backs, and a right back if Dani Alves leaves. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-22 11:59
Som sagt, det finns inga ursäkter för klubben eller tränaren att inte vinna titlar den här säsongen. Dom har kunnat köpa in vilka spelare dom önskade sig, dom kunde typ ha köpt in vilken mittback som helst. Vinner dom ingen viktig titel så ska deras ursäkt vara att dom är inkompetenta och inget annat. Varken ledningen eller Lucho kan skylla på att dom inte hade någon tillräckligt stark lagdel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-22 11:51
@Tiki-Taka:


De ansåg det blev för dyrt eftersom det var hans klausul då. Valencia vägrade som vanligt att sälja eller förhandla. Det lustiga är ju att Mathieu försökte ändå hjälpa till genom att förhala att förnya sitt kontrakt så att inte klausulen skulle stiga och det var ju bara ett år kvar på det gamla kontraktet. Allt för att det skulle underlätta för Zubi att värva honom. Zubi klarade så klart inte av det och man beslutade att vänta på att Puyol skulle bli frisk till hösten. Det skulle ju vara som ett nyförvärv trots allt.
Barcelona LeoMessi
2014-07-22 11:49
Sa dom inte att dom hade bestämt sig för att köpa en yngre mittback som dom tror kan utvecklas? Haha! Doria hade varit billigare att köpa in. Ska vara ärlig nu, har faktiskt aldrig sett doria spela så jag vet inte hur grym han är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2014-07-22 11:49
Finns ingenting vi kan göra.

Jag förstår fan inte. Mathieu för 20 M? Helt jävla otroligt. 31 år.
Varför inte lägga det dubbla(40-50M) för en sådan som Marquinhos? Han är ju 10 år yngre också.

Jag bryr mig inte egentligen över klubbens ekonomi men när vi alla(supportrar, ledning, spelare, tränare) är överens om att mittbackar behövs så kan inte klubben punga ut och se till att det blir klart? Vi köper Suarez för 80M utan några problem och som inte ens var ett nödvändigt och solklart köp.
När vi då har så mycket pengar som vi sägs ha, hur kan vi då inte punga ut det som behövs, för en spelare tydligen ALLA är överens om att vi ska ha.

Det finns ingen som helst logik.
Barcelona Gabriel
2014-07-22 11:48
Rambla~ Exakt, det är något jävla fuffens dem fått för sig. Vadå det är svårt att hitta mittbackar som passar in i Barça? Ja, kanske det, kanske om du letar efter Puyols kopia, då är det klart som tusan att det blir svårt att hitta den spelaren eftersom den inte existerar men det finns fortfarande bra mittbackar där ute som utan tvekan hade tagit laget till en högre nivå och gjort oss starkare. Alla här inne hade gjort ett bättre jobb än dem som nuvarande har hand om klubben. Precis som det redan sagts, varenda soffexpert i Sverige hade kunnat peka ut problemen som Barça har i defensiven och inte en enda utav dem hade valt att lösa problemet med att köpa Mathieu. Varför väljer man att ignorera spelare som Benatia, Mangala, Hummels, Subotic mfl? Varför? Så många gånger har jag funderat på det och försökt klura ut svaret men jag blir inte klokare för det. Faktum är att nuvarande styrelsen inte köpt en mittback. Den senaste mittbacken som värvades var Chygrinskyi och då var Laporta fortfarande president i klubben. Sen visst, Chygri blev ingen succé i klubben men man valde fortfarande att köpa in mittbackar när det behövdes. Under Laportas tid i klubben köpte man ändå in försvarsspelare som Belletti, Edmilson, Marquez, Gio Van Bronkhorst, Thuram, Zambrotta, Gabriel Milito, Cacerez, Abidal, Dani Alves, Piqué och Chygrinskyi - och detta var under 7 år i klubben. Det har nu gått alltså 4 år sen Laporta lämnade och den enda förvarsspelaren Rosell köpt in är Adriano och Alba (Mascherano är ingen mittback, han värvades eftersom Yaya Touré valde att lämna). Inte en endaste mittback, och då är laget rent defensivt på tok mycket mer extremt än vad det var när Laporta valde att köpa mittbackar till oss.
Barcelona Gonzalez_Barca
2014-07-22 11:48
Rambla~

Hahahaha de borde fan göra en komediserie av vår ledning, manuset är redan klart...
Tiki-Taka
2014-07-22 11:46
Rambla

Ska jag skratta eller gråta!? Nu anser dem att hans värde har stigit till 20 miljoner. Pantad sportchef =)
Barcelona Rambla~
2014-07-22 11:43
@Tiki-Taka:


Han ansågs vara för dyr.
Barcelona Rambla~
2014-07-22 11:42
City, Chelsea, Bayern, Real Madrid, Atletico, Arsenal, Liverpool, Tottenham osv, klarar alla av att värva dugliga mittbackar. Varför ska det vara så svårt för Barca? Jag tycker bortförklaringar som att det är svårt att spela mittback i Barcelona bla bla, börjar bli tjatiga och löjliga. Bra mittbackar lär sig att integreras i de flesta system om de har en kompetent tränare med bra tillhörande stab.
Barcelona Funeral Canticle (Lucho bienvenidos)
2014-07-22 11:40
Då är affären nästintill klar alltså?
FML
Tiki-Taka
2014-07-22 11:39
Vet någon varför Barca inte köpte Mathieu förra sommaren, då dem var intresserade av honom. Mathieu hade då en klausul på 10 miljoner euro.....-.-
Barcelona Rambla~
2014-07-22 11:37
@Tiki-Taka:


Just i det här fallet klandrar jag även LE, för jag är övertygad om att det är han som trycker på här. Zubi ska ha skit ändå, just för att han är Zubi. :P
Barcelona Mido
2014-07-22 11:37
Kan nån vara så snäll å svara mig,, Vad ser koala björnen (zubi) i långben från Valencia? Om jag ska vara ärlig, jag visste inte vem han var fram till att Barcelona blev intresserade av honom. Inte ens de som lirar fifa eller ett manager spel köper honom haha sjukt! Det finns många billiga gryma starka mittbackar från Kroatien eller Italien, nää zubi orkar inte flyga så långt. Idiot
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-22 11:35
Det roliga är att Zubi på arabiska betyder k*k, vilket kännetecknar den personen väldigt bra, för det är just det han är =)
Barcelona Rambla~
2014-07-22 11:28
De ska alltså betala ca €20m för en snart 31-årig omskolad vänsterback, en rökare som har sin bästa period bakom sig och som dessutom är rätt så skadebenägen.

Bra jobbat Zubi! Du kan ju faktiskt värva en mb, bara du anstränger dig lite.


Insanity is defined as repeating the same mistakes and expecting different results, and in that trail of thought, Mathieu's purchase would be little more than the very shortest of short-term solutions.
Barcelona Basselona
2014-07-22 11:23
Tiki-Taka

Mycket intressant läsning. Fattar egentligen inte hur svårt det ska vara o lösa en mittback med de egenskaperna som behövs. Kan man hosta upp 800miljoner för en anfallare, så kan man hosta upp klausulen för en mittback.

Synd att Rosengård köpte Marta nyligen, hade ju kunnat ta in henne och skolat om till mittback i värsta fall. Hört att hon har en vass passningsfot...
Tiki-Taka
2014-07-22 11:13
Läs denna artikel från Sport. Läsvärd.
Barcelona Krabban94
2014-07-22 11:10
WW3 bryter ut innan FC Barcelona lyckats värva en renodlad mittback!
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-22 10:20
Visst, det sker en revolution i Barcelona. Men sett till spelarna som lämnat är frågan om vi ens får en bättre trupp nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-22 09:46
Det som skrämmer mig ännu mer är att man inte kommer ersätta xavi, mittfältet kommer se oerhörd tunn ut!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2014-07-22 09:11
[QUOTE=Tiki-Taka]Nu när Xavi kommer lämna så kommer fortfarande tanken upp.......tänk om Thiago hade varit kvar i klubben, vilket mittfält Barca hade haft då! Tänk att Thiago lämnade tack vare Cesc (mer speltid), ett år senare lämnar sopan och går till Chelsea. Vilken lirare vi släppte till Bayern, och än idag har jag svårt att smälta en sådan stor förlust som Barca gjorde förra sommaren. [/QUOTE] Kommer vara i mitt huvud väldigt länge. Otroligt att man släpper topp 3 mittfältstalang i världen för en struntsumma...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-07-22 08:34
Jag tror att vi kan stryka blind från listan eftersom van gaal vill ha honom. Man United har lagt 20 milj euro på honom. Vilka alternativ har vi kvar,, aa juste mathiue (stavning) vilken tur.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-22 08:09
Minns ni förresten hur A.Madrid brukade vara? Galet bra anfallare, men utav någon anledning struntade man allltid i försvaret. Tyckte alltid det var lite märkligt att dom i dagens moderna fotboll aldrig vikten av att bygga ett starkt försvar. Sen skaffade dom Simeone som tränare, och inte bara införde han en fantastisk jävlar anamma mentalitet, man började också bygga spelet med en otroligt stark defensiv. Nu ser jag på mitt älskade Barcelona och ser en ledning som inte bara förstör i stort sett alla värdegrunder jag började älska Barca för, man har också börjat tänka som Atletico gjorde pre-Simeone. Man är det enda topplag i världen som verkar tro att har vi bara. ett otroligt anfall spelar inte försvaret någon stor roll. Hur kan man vara så förbannat jävla korkad? Det enda bra den här ledning gjort än så länge var att man tog hit Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-22 08:01
Finns redan en twitterkampanj mot styrelsen. Tror den heter Manifest Blaugrana.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-07-22 04:49
zick9 Bra i 5 av 50 matcher räcker alltså för dig? Snacka om att ha låga förväntningar på en mittback som spelar i en av världens största klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-22 03:52
FÖR IN I SKOGEN, STARTA EN TWITTER/FACEBOOK/INSTAGRAM KAMPANJ!!!! SÅ LÄNGE LEDNINGEN INTE KÄNNER PRESS SÅ KOMMER DE KÖRA NER OSS I BOTTEN. FÖRBANNAD!
Barcelona B.BOSS
2014-07-22 03:45
Xavi förtjänar flera miljoner. Många inklusive mig tar klubben före än spelarna och det ska man göra men man måste kunna uppskatta legendarer. Allt som Xavi har givit klubben, alla kilometer på plan, mål, assist, glädje vid vinster och den tunga känslan av förluster. Klubben har redan förlorat många ikoner från 2008 i Eto, Marquez och Abidal. Dessvärre har många gått samma väg till mötes och nu står Xavi på tur. Snart har vi ett nytt Barca framför oss utan de legendarer vi kom att vänja och fästa oss vid. Hur Xavi än lämnar ska han hyllas för att han aldrig har gjort klubben illa eller skadad klubben i hjärtat. Spelare som Xavi, Valdes, Puyol och Iniesta har aldrig ropat efter bättre kontrakt och de lever med den här klubben på ett sätt vi aldrig kan förstå eller uppleva. Visca Xavi, Valdes y Puyol. Det känns som om det vore igår när alla tre klev in på planen tillsammans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DJupic
2014-07-22 02:36
Lugna er allihopa. Ledningen väntar bara till sista dagen på transferfönstret så Real inte hinner kontra med nån ny back precis som dem har gjort med alla andra positioner vi har förstärkt haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter
2014-07-22 02:19
Jag gillar inte heller att ha Cuadrado som högerback, och kan inte se honom starta någonstans förutom i ett 3-5-2 uppställning. Han är bra, men jag tror att för tillfället skulle en bänkplats vara rimligt, vilket jag tror han till en början skulle acceptera.

----MATS
?-Pique-Mathieu
-Masken/Rakitic-Busquets
Cuadrado-Messi-Iniesta
Suarez-Neymar.

Annons: