/spanien/barcelona/forum/4842.aspx/spanien/barcelona/forum/4842.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona CuleAK
2014-07-12 18:16
[QUOTE=Nodlehs]Ja, precis. Det är västvärldens fel att de stenar folk till döds i vissa länder och har andra helt bisarra lagar och regler. Troll. De hjärntvättar folk från när de är små och så går de vidare i generationer. Kommer aldrig bli ordning i de länderna då det bara går vidare och vidare och vidare i generationerna, hjärntvättningen alltså. Nog om politik och religion, hör inte hemma här i forumet! [/QUOTE] Snälla lägg ner! Du pratar om stening som om det sker i varje hörn i de länderna, något som tidningar fått dig att tro. I själva verket är de så att det är ett fåtal personer som sysslar med det och resterande befolkningen där lider pga detta. Den absolut största delen av människorna där vill inte vara en del av detta och så sitter du och vill ignorera deras kallelse på hjälp när tex Israel varje dag attackerar ett land utan någon som helst armé(Palestina), Israel som finansieras av USA dvs västvärlden. Det minsta man tex kan kräva av en spelare som Messi som är en ambassadör för Unicef är att se dessa orättvisor och försöka hjälpa till genom den stora makt han faktiskt har.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-12 18:14
Trots våra defensiva problem och ledningens tydliga brister i prioritering så är jag överlycklig över att vi värvat en sådan fantastisk spelare som Suàrez. Riktigt bra spelare på så många sätt. Den underbara tekniken, hans inställning och attityd att alltid gå mot mål, hårda jobb utan boll samt fysik i både längd(där vi får en anfallare som faktiskt kan göra mål på huvudet) och styrka/balans där han är en bra bollmottagare och omöjlig att ta bollen av. Ett mycket fint bidrag till vår anfallsuppsättning. Alla incidenter som knappast undgått någon de senaste åren kan naturligtvis visa sig bli ett problem men håller han sig borta från de stora skandalerna så är det enligt mig bara positivt att vi får in en sådan vinnare i truppen i och med sin hundraprocentiga inställning och vilja att alltid göra mål och vinna matcher. Suàrez är både erfaren men framförallt hungrig(hehe) efter titlar, något vi till viss del saknar i dagens lag.

I och med uruguayanens ankomst så uppstår en massa möjligheter till olika formationer och spelsätt. Den viktigaste frågan är den om hur man ska formera dessa anfallsspelare, som har så otroligt många olika styrkor men ändå påminner om varandra i spelstilen. Jag är glad över att vi för första gången sedan 2011 har tre extremt giftiga anfallare, och då alltså med betoning på anfallare. De båda säsongerna vi vann CL med Pep hade en viktig sak gemensamt och det var att alla våra tre anfallare levererade, och då framförallt i form av målskytte. Suàrez, Neymar och Messi får vi tre spelare som kan gå på genombrott, slå den avgörande passen samt avsluta. På så sätt kan vi trycka upp ytterbackarna längs kanterna och låta de stå för bredden medan vi alltid har minst två spelare inne i boxen.

Detta låter såklart mumma men ställer även krav på defensiven. Därför tycker jag man ska hjälpa den så mycket som möjligt, för man måste fortfarande komma ihåg att det är där vi generellt sett haft våra största problem under de senaste åren. Jag är för dubbla pivotes, att både Mascherano och Busquets startar för att på så sätt få fyra säkra defensiva kort på planen när både Alba och Alves har hela korridoren för sig själva på kanten. Det kan tyckas för trubbigt men man får heller inte glömma att både Masken och Sergio är tekniska spelare, det är knappast några norrländska träben vi förfogar över där. Busquets har en teknik som är så nära komplett det bara går och i och med att Xavi börjar dra sig tillbaka skulle det inte vara fel att ge honom mer utrymme i uppspelsfasen. Tänk även på att Messi med två stycken ganska centrala anfallare kommer att gå ner i planen och hjälpa mittfältet med att få fram bollen till den sista tredjedelen. Defensivt kompletterar Busquets och Mascherano perfekt, den ena är en aggresiv bollvinnare av rang och den andra har det bästa defensiva positionsspelet jag sett på en fotbollsplan. Vi har även Iniesta som får ha någon form av offensiv fri mittfältsroll som vi alla vet är tillräckligt kreativ för att luckra upp ett försvarsspel helt på egen hand. Jag skulle inte vara orolig för att det blir några problem i sättet vi skapar målchanser på nu när vi köpt Suarez och även förfogar över en spelare som Rakitic, utan snarare undra över våra prioriteringar när det gäller det defensiva spelet. Två stabila defensiva pjäser på mitten skulle tillsamans vara en bra lösning på det problemet.
Barcelona J.Gamper
2014-07-12 18:14
@Nodlehs:
Ja för du har ju vart där nere och psykologiskt studerat människorna där *suck* Allmänt känt att dessa länders ledare är hundar till och allierade med USA och att de fullständigt skiter i befolkningen och ifall dessa ens är någorlunda utbildade eller lever bra. Detsamma gäller Afrika som bara utnyttjas utav västvärlden.. Snarare folk som e hjärntvättade utav västerländsk media End of discussion.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-12 18:11
@MessiStats: .@GaryLineker: 'I saw a quote from his father saying that Messi is exhausted and his legs weigh 100kg and it looks a bit like that' Många pratar om Messis trötthet, och det är nog inte så konstigt när han ska spela 60-65 matcher varje säsong i 6 år och aldrig bli utbytt. Vila ger styrka och en Messi på topp. Tror att det blir viktigt denna säsong att Messi inte spelar varenda jävla onödig match och att han blir utbytt i min 70 när matcher redan är avgjorda. Inte varje match men någon gång skadar inte. Messi behöver tänka på sin kropp.
Postat via SvenskaFans-appen
Suarez-Daacun
2014-07-12 18:09
Snälla mod kan ni inte stänga av de som skriver nått annat än fotboll och det som är relaterade till Fc Barcelona. orkar inte med politik snacka mer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 17:56
@petersays:


Okej. Jag är förlorad och jag är en femåring med idiotiska argument. Förstått. Om alla vore som du ...

Senast jag kollade har vi Qatar Airways på tröjan, Intel innanför tröjan och UNICEF på tröjans baksida. Senast jag kollade är inte kontrakten skrivna till år 2075. Senast jag kollade var Neymar världens mest eftertraktade fotbollsspelare 2013. Senast jag kollade var Suárez världens mest eftertraktade fotbollsspelare 2014. Prestigevärvningar? Nej. Kvalitetsvärvningar? Ja.

Du skrek efter en anfallare bara för två dagar sedan när halva världen visste om att Suárez var på ingång. En dag senare blev det officiellt. Världen vet också att en mittback är på ingång. Eller motsätter du dig det också? Varför skriver jag ens? Jag är ju en förlorad femåring med idiotiska argument.
Barcelona Nodlehs
2014-07-12 17:55
@CuleAK:
Ja, precis. Det är västvärldens fel att de stenar folk till döds i vissa länder och har andra helt bisarra lagar och regler. Troll. De hjärntvättar folk från när de är små och så går de vidare i generationer. Kommer aldrig bli ordning i de länderna då det bara går vidare och vidare och vidare i generationerna, hjärntvättningen alltså. Nog om politik och religion, hör inte hemma här i forumet!
Barcelona Nemesis 10
2014-07-12 17:46
@fc__Barça:


Om du inte visste så har han spelat en del som CAM (central attacking midfielder) också och gjort det väldigt bra!
Barcelona CuleAK
2014-07-12 17:45
Dessa länder har stannat i utvecklingen pga västvärlden och inget annat. Och visst kan Messi, Ronaldo osv bidra med något i och med deras enorma popularitet. Jag skulle kunna säga att de t.o.m har större makt än någon annan, sen om de vill göra det eller ej är en annan femma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-12 17:39
Detta är dock inte spelarnas problem jag gillar verkligen inte när våra spelare besöker dessa länder. Jag har inget emot länder från mellanöstern osv men säkerheten är inte bra där. Messi o company kommer inte kunna lösa dessa konflikter runt om i världen ( problemen är Religion och politik). Dessa länder har stannat i utvecklingen och är back vad gäller kultur.
Barcelona Ali G
2014-07-12 17:33
Han nämns som ”Den nye Antonio Valencia” och i dag är det klart att en av Barcelonas största talanger i ungdomsakademin gör som Cesc Fabregas – och drar till London. Chelsea har värvat 17-årige Josi Quintero.
Barcelona zick9
2014-07-12 17:29
Jag tror nog att spelarna är medvetna om vad som händer i Israel och Palestina. Araberna skjuter missiler mot judarna som svarar med ett 10 gånger så aggressivt anfall för varje raket som avfyras från Gaza. Därav de stora dödssiffrorna i Palestina.
Barcelona Gabriel
2014-07-12 17:29
Zamboza Så det är spelarens fel det som händer? Snarare idiotiskt av C. Ronaldo. Stackars spelaren som inte kan hjälpa eller rå för något av det som händer, ville bara ha hans tröja, en chans han aldrig kommer att få igen. Det finns bättre och smartare sätt för Ronaldo att protestera och visa sitt missnöje än att ta ut det på en fotbollsspelare som inte har ett skit med saken att göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Suarez-Daacun
2014-07-12 17:18
sluta snacka politik och terrorism här i forumet. Här ska det snackas om fotboll inget annat. Du och jag och alla andra människor i den här världen är terrorister på ett eller annat sätt. vissa länder har hittat på den här ordet och har förknippat den med vissa länder. så ni som brukar skriva det här på forumet kan ni vara snälla och sluta skriva det här det stör mig och säkert många andra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-12 17:18
Blaugrana91 - kan bara hålla med dig där jag tycker Di Maria är betydligt bättre än James. Visserligen är Di Maria något ojämn han kan vara hur bra som helst för att sen nästa match vara sämre än Faubert.
Suarez-Daacun
2014-07-12 17:12
[QUOTE=grande jw]Sist men inte minst. Glöm fan inte Xavi i diskussionen om frisparkar, om han nu stannar. [/QUOTE] hehe Xavi ska pensionära sig när det gäller frisparkar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-07-12 17:12
Nu när Sanchez har lämnat så måste folk här inne ha något att "kriga" över. Innan var det Pedro vs Sanchez och nu är det Suarez vara vs Suarez icke vara. Det spelar ingen roll vad som händer med klubben, folk vill bara ha något att klaga på. Det finns inget forum i världen där allt är frid & fröjd och där alla bara håller med om allting. Det har blivit så att om inte någon klagar så är något fel. Till och med under Guardiola eran så klagade folk på hans uppställningar och på Keita dag in och dag ut, men nu så säger folk att de saknar Keita. Jag förstår nu att det är såhär det ska vara och att allt klagande och krigande är oundvikligt. Jag undrar vad nästa grej är... Only time will tell :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-07-12 17:12
Bara jag som hoppas att Real värvar James för isåfall kommer man sälja Di Maria vilket hade varit bland det mest idiotiska man kan göra. James är såklart en bra spelare och har gjort ett grymt VM, men nog känns det som han är en sämre spelare överlag än Di Maria. Ända värvningen jag blir irriterad om Real gör är Kroos, riktigt bra spelare. Och hade gärna sett han i Barca. Men å andra sidan vi har ju redan värvat Rakitic, samt att Rafinha är tillbaka. Sen har vi ju Iniesta samt om Xavi blir kvar hade det blivit ännu svårare att få alla nöjda med speltiden, främst Rafinha hade ju förlorat på det.
Suarez-Daacun
2014-07-12 17:09
[QUOTE=J.Gamper]Nesto Hoppas verkligen på det. Gör ont att se Messi o co.. "supporta" en terrorist stat [/QUOTE] sluta snacka politik och terrorism här i forumet. Här ska det snackas om fotboll inget annat. Du och jag och alla andra människor i den här världen är terrorister på ett eller annat sätt. vissa länder har hittat på den här ordet och har förknippat den med vissa länder. så ni som brukar skriva det här på forumet kan ni vara snälla och sluta skriva det här det stör mig och säkert många andra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-12 17:07
Gubbs ta bara en titt på den här uppställningen seriöst är det bara jag som får gåshud?

Neymar - Messi - Suarez

Iniesta-Busi - Rakitic

Alba-Ny-Ny-Alves

Ter stegen


Real Madrid kommer inte hänga med när dom 3 där uppe sätter fart det kan jag lova er. Dom hade ju jävligt mycket flytt i Cl matcher bland annat mot Atletico och Dortmund där dom knappast var det bättre laget. Som jag sa innan en one hit wonder säsong hade Real lite som Chelsea 2012 där dom hade flytt. För dominera det gjorde dom knappast och det kunde alla se med ögonen.
Barcelona Barca o Mort!
2014-07-12 17:00
Freeyourmind

Det är väldigt sant det du säger, vi har väl "otur" som råkar ha Busi och Masch samtidigt :( Om inte Masch eller Busi skulle funka som box-box mittfältare så skulle de kanske kunna vara samtidigt som Iniesta på mittfältet. Fast sen har vi ju Rakitic också. Oh Hummels du hade löst våra problem..
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-12 17:00
@barcastuff: Sergio Aguero (Man City #ARG): "Mascherano gives us life and Messi saved us in most of our games at this World Cup." [am630espn]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-12 16:55
@Barca o Mort!:


Jag tycker att tränarna får sluta misshandla Masken när de tvingar honom att spela mittback. Alla ser att han är bäst i sin naturliga position d.v.s i mitten.

Hummels, hummels, Kan inte slut drömma om dig spela i FC Barcelona den här säsongen. Eller kommer ledningn värva dig när du är 35 år??
Barcelona grande jw
2014-07-12 16:53
Sist men inte minst. Glöm fan inte Xavi i diskussionen om frisparkar, om han nu stannar.
Barcelona Zamboza
2014-07-12 16:53
läste för några dagar sen att CR vägrade byta tröja efter en vänskapsmatch mot israel. Respekt till honom för det. Finns att googla. Sen tror jag tyvärr inte våra skolpojkar bara förstår sig på fotboll. Dem är väl för snälla för att yttra egna åsikter.
@Nesto:

Barcelona Barca o Mort!
2014-07-12 16:50
Länsa banken och lägg allt på Hummels för helvete. Jag vet att vi har råd. Tänk er ett mittlås med Hummels-Piqué/Mascherano. Föredrar nästan Masch nuförtiden även om jag inte gillar hans "all in-snyggastetacklingenimatchen-eller-röttkortochstraff". Verthongen i all ära han kanske är bra i Premier League men allt för klumpig för oss. En ny sämre version av Piqué.
Barcelona LeoMessi
2014-07-12 16:44
Får inte glömma att rakitic har grymma frisparkar också;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nodlehs
2014-07-12 16:39
Vilka frisparksskyttar vi kommer ha, omg. Messi, Neymar & Suarez är alla sjukt bra på frisparkar.
Barcelona Andresito
2014-07-12 16:38
@basaric - "el guaje":


Verkar som att du varit ifrån detta forumet ett tag :) 98% av alla inlägg här inne har handlat om exakt samma sak som du skrev.
Suarez onödig, inga mittbackar, vår ledning är sämst. Haha
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-07-12 16:35
Barcelona want to pay maximum 15M for Mathieu, Valencia ask 20M. Next week could be decisive. Tottenham's Vertonghen is the alternative [as]

Onödigt att slänga bort 890 miljoner på en anfallare när man satsar på dessa mittbackar.

Ibland tror jag att jag hade gjort ett bättre jobb än vår ledning. Hur tänker dom?
Annons: