/spanien/barcelona/forum/4829.aspx/spanien/barcelona/forum/4829.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2014-07-12 15:30
@LeoMessi:


Jag vet inte om det är skillnad men på min Samsung så håller jag fingret på inlägget som jag vill citera och kopierar det i ett nytt inlägg.
Barcelona Andresito
2014-07-12 15:29
Första träningsmatchen kommer bli riktigt intressant. I länktips är truppen som kommer börja träna på måndag. ter Stegen, Masip, Adriano, Bartra, Montoya, SRoberto, Rafinha, Deulofeu (Afellay, Tello) är A-lagsspelarna som kommer backas upp av otroligt spännande B-lagsspelare.
Barcelona LeoMessi
2014-07-12 15:26
@Aléx:


Tror inte att det går längre. Vilket är helt jävla värdelöst när man ska använda telefonen, den uppdateringen ser fräschare ut men funktionaliteten sjönk som fan.

Sen är det typ omöjligt att kopiera manuellt eller vad man ska säga.
Barcelona LennyRomario
2014-07-12 15:25
@LuisSuárez:


din uträkning är ju snarare ett argument för att vi sålt vår själ helt i onödan. Vi hade ju utan problem haft råd med din favorit suarez UTAN reklamintänkter på 3-400 millar..........
Barcelona Aléx
2014-07-12 15:20
Hur citerar man inlägg via iPhone appen och hur kopierar man användarnamn på folk? Nya uppdateringen förstörde appen, många fina funktioner försvann och designen gör mig lika förvirrad än en hemlös på husarrest.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-07-12 15:20
LuisSuárez En grej som är ganska intressant och som jag såg först nu är att Ter Stegen (€12M), Bravo (€12M) och Raktic (€18M) köptes innan klubben stängde förra årets bokslut, vilket man gör den 30 juni. Alltså borde det bli samma som med Neymar förra året, dvs att summan dras på på budgeten för året innan. Isåfall, säg att vi hade €120M från början på det här årets budget och så har vi sålt Sanchez och Cesc för totalt €75M, iof såldes ju Cesc innan 30 juni, men jag antar ändå att klubben lagt den summan på nuvarande transferbudget. €195M: Suarez €81M är köpt efter 1 juli. Kvar har vi då isåfall €114M. Som sagt är inte säkert att det är så här, men med tanke på att det var så med Neymar så vet man ju aldrig. Dessutom tror jag inte att vi ska fokusera så mycket på siffrorna, klubben har sagt att man tänker spendera så mycket som krävs för att få in dem spelare som man vill ha.
Barcelona Barclasico
2014-07-12 14:58
Barcelona want to pay maximum 15M for Mathieu, Valencia ask 20M. Next week could be decisive. Tottenham's Vertonghen is the alternative [as]
Barcelona Barclasico
2014-07-12 14:58
Bartomeu (president): "We keep on fulfiling the staff's wishes, probably by signing some defenders. End World Cup will revitalise market."

probably?... sa han verkligen PROBABLY????
Barcelona -SAMI-
2014-07-12 14:56

Suarez neymar

Messi relaaaaaaax

Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-12 14:52
Bartomeu (president): "We keep on fulfiling the staff's wishes, probably by signing some defenders. End World Cup will revitalise market."
Suarez-Daacun
2014-07-12 14:51
[QUOTE=koeman92]Eh jo, en del av pengarna kommer från våra fickor, en del från min då jag betalat för att få besöka Camp Nou museet, betalat för att få köpa en bild där jag håller i CL pokalen samt betalat för 3 st matchbiljetter till El Clásico där varje biljett kostade 2500 kr samt två matchtröjor som kostade ca 900 kr var. Sammanlagt har klubben fått in mer än 6000 kr sammanlagt från min ficka, pengar som de senare missbrukade och istället för en mittback köpte Alex Song samt stoppade in en del i Neymars pappas ficka. Räkna även ihop alla de medlemmar som varje år betalar för att förnya sitt medlemskap och alla de supportrar som varje dag åker dit för att köpa en tröja, besöka Camp Nou eller gå på match (där vi är det lag som har dyraste matchbiljetterna i världen). Men nej, pengarna kommer verkligen inte från våra fickorna så då ska vi fullständigt skita i vilka spelare klubben köper eller vems pappa de ger pengar till. Undrar om du ens vet hur en fotbollsklubb bedrivs. Tror du att alla pengar kommer från enbart sponsorer och TV rättigheter? Nej lilla vän, hade det varit så så hade klubben knappt haft råd att spela kvar i Primeran. Jo, pengarna kommer från våra fickor och vi blir förbannade över att de används på fel sätt, det minsta vi supportrar kan få tillbaka av allt detta är att de åtminstone använder pengarna rätt och köper de spelare vi verkligen behöver så att vi kan fortsätta vara den storklubb vi vill vara och fortsätta att utmana om de största titlarna, vilket vi knappt ens har varit i närheten av denna säsong. [/QUOTE] vet du vad du kan göra mannen ståpa under kudden dina 6000 kr och klaga inte. De flesta här inne lägger ungefär lika mycket på Barça men det är ingen som tar upp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-12 14:24
Det var längesedan jag såg hela Les Rambles involvera sig i en så vettig och aktuell diskussion där de flesta lägger fram sina argument på en mogen nivå. Kudos! Jag som trodde detta forum var förlorat sedan länge.
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 14:24
Vi har sålt för 75 miljoner euro och köpt för 120 miljoner euro.
Minus 45 miljoner euro alltså. Men nej. Vi har sålt vår själ. Med Bartomeus prognos har vi 75 miljoner kvar att spendera. Hummels och Cuadrado, tack.

Vill poängtera att det finns folk här (t ex petersays) som vill ha 2 (!) mittbackar men förespråkar Mes Que un Club. När ska Bartra få sin chans då? Är inte han från La Masia? Sluta hyckla nu ...
Barcelona Blaugrana91
2014-07-12 14:13
Seriöst vad jag stör mig på det här.
Detta gnäll på exakt allt i detta forum! Skärp er nu för fan!

Dessutom är det komiskt när folk drar upp hela det här med Més Que un Club.
Många här verkar tror att det begreppet står för att klubben anser sig vara finare, ärligare och ödmjukare och visst det är väl begrepp som Barca ofta står för, MEN begreppet Mes Que Un Club går tillbaka till långt i tiden och har med Katalonien och dess kamp mot centralmakten att göra.
Barcelona är mer än en klubb för Katalanerna för att man är Kataloniens stora representanter.

Alltså begreppet bottnar knappast i att vi avstår från reklam eller för att vi har massa egna talanger även om folk på senare år förknippat Més Que un Club mycket med det.

Tycker därför det är fruktansvärt löjligt att man gnäller om Suarez som person och hänvisar till Més Que un Club, vad har hans rykte som "bad boy" med Barcas satsningar för Katalonien att göra?
Vi dessutom haft lite "stökigare" spelare tidigare, kanske är bra att vi får in lite olika spelare också, kan ibland faktiskt vara bra med lite olika personligheter. Med det sagt ska han ju såklart inte bita någon...

Sen tycker jag att det börjar bli tjatigt det här med reklampengar, folk här säger att vi ska skippa sånt och säger att vi skulle klara oss eftersom vi drar in en stor summa från TV-avtal...
Vakna upp, dessa kommer omfördelas så att det blir mer rättvist och utan stora summor reklampengar skulle vi få det ganska svårt....

Jag menar hur ska vi som har i princip störst lönekostnader kunna betala ut dessa löner utan dem kommersiella intäkterna? Men visst många här verkar ju tro att spelare som Messi (med en lön på €20M/per år!!!) Neymar, Iniesta, Xavi osv väljer att spela gratis för juste vi är ju Més Que un Club....

Sen är det även hyckleri när man ena sekunden sitter och klagar och hånar spelare som Pedro, Sergi Roberto och Montoya för att sen när spelare värvas utifrån då klagas det på det också för det går ju emot våra värderingar att satsa på La Masia....
Hur fan ska ni ha det? Antingen får ni ha spelare som Roberto i laget eller så gör vi som Barcelona alltid gjort värvar stort och kryddar med egna talanger som PLATSAR i A-laget.

Det är ny tid nu i fotbollen pengar styr (tyvärr) och Barcelona som stormakt måste förändra sig också för att kunna fortsätta vara bäst. Så enkelt är det.

Är precis som världen förändras, jag menar det går inte att ha samma värderingar och krav på saker och ting idag som man hade för 50-60 år sedan.
Ibland måste man anpassa sig och förändras, ibland är det till det bättre och ibland till det sämre.
Barcelona -SAMI-
2014-07-12 14:09
Loggar in och ser att suarez är klar Yeeeeeesssssssssss
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-12 14:00
LuisSuarez Tror du inte jag vet det? Hela världen är korrupt och alla stora företag har beblandat sig med all sorts smuts. Men var Barca tvungna att välja en av de allra mörkaste nyanserna av smuts? Var de förövrigt tvungna att ha en nations land på tröjan? Vi associeras direkt med landets politik. När mina vänner som inte är supporters av Barca, såg Qatar sponsorn för första gången, antog de att vi blivit en oljeklubb som sponsras av staten Qatar. Däremot när jag tittar jag på Juventus tröja med JEEP tänker jag på bilar. Dock är inte den första tanken att JEEP kanske tvättat pengar eller driver någon kampanj för att stödja terrorism.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-12 13:52
Capitan \(^.^)/

Jag förstår din poäng men om vi ska börja peka fingrar så peka på alla och inte bara Qatar. Två av världens mäktigaste nationer går in Mellanöstern för att införa demokrati i oljans namn. Världsbanken fortsätter att sätta skulder i tredje världens länder så att de kan de ta pengarna för att lägga in i bankväsandet. Halva världen har gått ihop för att bilda en polisstat som står över lag och ordning för att stätta skräck och förtryck iden andra halvan.

Samma Qatar som du pratar om blir stöda av västvärlden med vapen och pengar. Vare sig du tror det eller ej så sitter vi i skiten var och en.

Det är så världen ser ut medan vi blir underhållna.
"Ge folket bröd och Cirkus sa de"
Barcelona Robért
2014-07-12 13:37
För det första tror jag att jag talar för alla när jag säger att Suárez är en fantastisk spelare. Kanske att han till och med kan göra succé i laget och bli en fantastisk värvning rent sportsligt. Det har dock ingenting att göra med att vissa här inne, jag inkluderat, inte ville se detta köp.

Argumentet mot de som inte älskar Suárezvärvningen är smått fantastiska. Har inte sett någon här säga att vi bara ska förlita oss på La Masia för vår framtida framgång, som de verkar på de som argumenterar för en värvning. Har inte sett många klaga på värvningen av Rakitic eller Ter Stegen till exempel. Skillnaden på dessa värvningar och värvningen av Suárez är gigantisk. Här har vi värvat två rätt unga, ödmjuka världsklasspelare, utan brokigt förflutet (vad jag vet), för rimliga priser.

Varför kunde vi inte lägga hälften av Suárezpengarna på en spelare som Reus, 15M för en spelare som Garay (ja, det hade väl blivit priset om vår ledning fått förhandla) och resterande pengar på att fixa ytterligare en mittback (vem låter jag vara osagt). Med samma pengar, utan att göra en prestigevärvning av en spelare som vi inte behöver, utan att få hit en spelare vars beteende inte hör hemma hos en klubb som försöker hävda någon form av moralisk skillnad gentemot andra klubbar, kunde vi förstärka laget på de platser där det faktiskt behövdes och fortfarande kunna hävda att klubben står för något mer än bara sportslig framgång.

Jag undrar vad det är som får vissa här inne att hålla på Barcelona ens? Vadå att man ska ställa sig bakom varenda värvning bara för att den spelaren drar på sig Barcelonas tröja? För någon här inne utgör inte ens Pepe ett undantag på den regeln. Really?

Och enligt Mido är man någon form av kommunist om man är emot Suárezvärningen...WOW! Vet inte ens hur man bemöter ett så otroligt dumt argument

Men visst..att hålla på Barcelona kanske i framtiden innebär att du flyger med Qatar Airways till staden, går på Camp Nou McDonald's Arena och ser 11 legoknektar springa ut på planen (Tänk ett lag med Suárez, Pepe, Robben, Thiago "buhuu-jag-måste-kunna-försörja-min-familj" Silva m.fl.). Men det måste tydligen till. Annars verkar vi bli ett bottenlag med idealistisk, kommunistisk syn på världen och borde bara acceptera en fotbollsvärld som blir allt sjukare, mer korrupt och vidrig när pengarna får styra allt..
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:35
@Capitan \(^.^)/:


Välkommen till globaliseringen. Den har existerat i ungefär 100-200 år nu. Grattis. Alla pengar du rör vid är smutsiga på ett eller annat sätt. Den svenska staten säljer vapen som dödar människor årligen. Carl Bildt sitter och dricker whisky med krigsförbrytare som Ratko Mladic och Biljana Plavsic. Men ändå är du svensk medborgare och betalar skatt.

Det finns inga "rena" länder. Finns bara olika nyanser av smuts. White-collar-crime är inget Qatar har patent på. Det finns betydligt värre länder och tro det eller ej: dessa är anglosaxiska! :O
Barcelona II Barça II
2014-07-12 13:26
Capitan \(^.^)/ :


Håller med dig om att Qatar är ett smutsig land. Det gör ont att se deras namn på våra tröjor. Önskar verkligen att man hittar andra sponsorer så snart som möjligt.

Men jag ser inget fel i att köpa stora stjärnor till vårt lag, det har vi alltid gjort!
Romario, Rivaldo, Ronaldo, Figo, Maradona osv har representerat vår klubb.
Barcelona koeman92
2014-07-12 13:25

@ :Journalisten: Daacun:


Eh jo, en del av pengarna kommer från våra fickor, en del från min då jag betalat för att få besöka Camp Nou museet, betalat för att få köpa en bild där jag håller i CL pokalen samt betalat för 3 st matchbiljetter till El Clásico där varje biljett kostade 2500 kr samt två matchtröjor som kostade ca 900 kr var. Sammanlagt har klubben fått in mer än 6000 kr sammanlagt från min ficka, pengar som de senare missbrukade och istället för en mittback köpte Alex Song samt stoppade in en del i Neymars pappas ficka. Räkna även ihop alla de medlemmar som varje år betalar för att förnya sitt medlemskap och alla de supportrar som varje dag åker dit för att köpa en tröja, besöka Camp Nou eller gå på match (där vi är det lag som har dyraste matchbiljetterna i världen). Men nej, pengarna kommer verkligen inte från våra fickorna så då ska vi fullständigt skita i vilka spelare klubben köper eller vems pappa de ger pengar till. Undrar om du ens vet hur en fotbollsklubb bedrivs. Tror du att alla pengar kommer från enbart sponsorer och TV rättigheter? Nej lilla vän, hade det varit så så hade klubben knappt haft råd att spela kvar i Primeran. Jo, pengarna kommer från våra fickor och vi blir förbannade över att de används på fel sätt, det minsta vi supportrar kan få tillbaka av allt detta är att de åtminstone använder pengarna rätt och köper de spelare vi verkligen behöver så att vi kan fortsätta vara den storklubb vi vill vara och fortsätta att utmana om de största titlarna, vilket vi knappt ens har varit i närheten av denna säsong.
Barcelona koeman92
2014-07-12 13:23
Dubbel
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-12 13:20
Eran älskade sponsor Qatar-byter-namn-varje-säsong är en infekterad organisation som ägs av den Qatariska staten. Det är bl.a staten som också skickat in terrorister i Syrien där lögnarna utger sig för att vara "frihetskämpar". I själva verket mördar de vårdslöst minoriteter som kristna samt muslimska alawiter. Sådana handlingar är också kända som utrotning av en specifik ras, ungefär det som Hitler sysslade med under 40-talet. Det är dessa som Barcelona associeras med och det är dessa som ni så stolt använder som motargument i diskussioner som dessa. FIFA-fansen som förespråkar såna här värvningar som Suarez och anser att det inte är fel då sponsorerna täcker upp kostnaderna, kan dra åt helvete. Vi har värvat 2 anfallare under 2 fönster för nästan 2 miljarder euro. Vad är det som skiljer oss från klubbar som PSG, Man City, Chelsea och Real Madrid? Inte ett piss. FC Barcelona har förvandlats till en klubb som h*rar ut sig för minsta lilla sponsor som närmar sig. Barcelona prioriterar affischnamn före en välbehövlig mittback de senaste 5 åren, för att kunna stoltsera sig i den oändliga k*kmätningstävlingen mellan klubbarna jag nämnt ovan. FC Barcelona, klubben jag en gång i tiden föll för dess principfasta, ärliga, ödmjuka och charmfulla värderingar... är idag en plastklubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2014-07-12 13:18
:Journalisten: Daacun Trodde jag va tillräckligt tydlig men tydligen inte. Du och många andra skriver att man inte ska klaga på vad klubben lägger ut på en spelare eftersom det inte är våra pengar. Då försökte jag förklara för dig att det är samma sak som att inte bry sig överhuvudtaget. Man ska inte bryr sig hur klubben lägger sina pengar. Varför ska man då bry sig om laget vinner matcher? Sen säger inte jag att man Suarez kommer floppa men logiken som du använder att man inte ska bry sig för det är inte våra pengar, då behöver man ju inte bry sig om laget blir utklassade av Real i el clasico. "Varför bryr ni er, det var ju inte ni som spela" Samma logik
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:17
@thaowl:


Jämför ALDRIG Pepe med Suárez.

Suárez har bitit tre spelare som inte på något sätt varit karriärhotande och han har räddat ett mål med en hand.

Pepe har sparkat sönder spelare på ryggen, sparkat spelare i magen, trampat på Messi's hand, slagit spelare i ansiktet ... listan fortsätter.

Jag kanske behöver påminna dig om hur psykiskt sjuk Pepe är. Se länktips.
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:17
Deco drog också Carlos Gurpegui. Så jävla smutsigt! Fuck Deco och allt han gjorde för klubben!
Barcelona II Barça II
2014-07-12 13:16
Kom inte hit med er "Mes Que un Club" bullshit! Det här handlar endast om att ni inte tycker om Suarez, så enkelt är det. Jag ser ingen som klagar över att Messi tjänar över hundra miljoner kronor i lön varje år! Och var sjätte månad förnyar vi hans kontrakt och erbjuder ytliggare pengar! Är det okej enligt er sätt att tolka "Mes Que un Club"? Det handlar helt enkelt om vilka ambitioner man har som klubb, ska vi vara en klubb som ska kämpa för att ta en Europé Leque plats eller ska vi vara en klubb som är med och slåss om CL titeln varje säsong? Ska vi ha Messi på topp eller ska vi ha Bojan? Vill vi slåss om CL varje säsong och ha spelare som Messi i laget, ja då måste vi tyvärr ha reklam på tröjorna osv för att sist jag kollade, så växte inte pengar på träd. Har vi sålt vår själ och allt som vi engång i tiden stod för? Ja absolut, det tycker jag, men hade vi något annat alternativ? Tyvärr lever i en värld där pengar är allt.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-12 13:13
Messis match mot Holland, där ser man hur han försöker när han startar sina soloraider men blir kapad,sparkad och dragen flera gånger och hans raid på övertid som Maxi Rodriguez missade var en mycket bra prestation av Messi. Holland spelade taktiskt och det blev lättare att sätta 2-3 spelare på Messi när Di Maria inte var på plan. Dessa två är de enda som vet hur man utmanar i Argentina. Hoppas Gud Di Maria är tillbaka på söndag och det kommer nog att bli ett tight försvar av Tyskland men när de anfaller och går upp med fler gubbar, då ska Argentina ta vara på sina kontringar. Hoppas Messi får ett Messi moment i finalen och får göra 1 klassmål och med lite tur att Argentina tar guldet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-12 13:12
"Suarez när han stoppade bollen med handen i VM 2010 mot Ghana, det äcklet" - Messi när han boxade in bollen med handen mot Espanyol. Ett mål som kunde varit direkt avgörande för ligatiteln om vi hade vunnit den matchen. Jätte fint gjort av Messi, eller hur? Det jävla aset!
Barcelona LuisSuárez
2014-07-12 13:06
Jätteroligt att läsa om dessa domedagsprofetior om hur klubben har sålt sin själ och hur allt detta projiceras genom en supervärvning av Suárez. Vi vet ju att följande spelare verkligen blivit riktiga "Mes Que un Club"-förvärv:

Song (platsar inte i startelvan och ser oinspirerad ut - driver hellre sin skitfirma TCHAKAP och gör reklam via Instagram)
Alexis (kan inte ta sig förbi spelare på egen hand och ser helt onaturlig ut i sin spelstil. Mer fyrkantig och ojämn kan man inte bli ...)
Cesc (...eller jo, det kan man. Fyrkanternas fyrkant. Cesc Fabregas. Loj och långsam.)

Tre helt misslyckade nyförvärv. Så ni får fan akta er för att såga Suárez innan han ens har spelat en match. Här har vi alltså tre spelare som kostade oss ca 80 miljoner euro och ni har mage att kritisera Suárez som på egen hand (likt Messi) kan förändra en matchbild. En spelare KAN göra mer impact i en klubb än tre (källa: Ronaldinho).

Denna sommar har vi gjort ovanligt kloka värvningar och detta dessutom innan försäsongen ens har börjat. Kan vi plocka på oss 1-2 spelare till innan försäsongen drar igång är jag i extas. Detta är det nya Barca. Vi har fått in tre väldigt ödmjuka personer i form av ter Stegen, Bravo och Rakitic. Suárez är också ödmjuk utanför plan om man ser lite intervjuer. Spelare som Suárez behövs vilket för tankarna till Dani Alves. Dani är en spelare man älskar att ha i laget men hatar att möta. Vi behöver den mixen av spelare som tänder till de andra spelarna på planen och sätter färg på laget.

Vad vi inte behöver är plastspelare som bara biter lite med tänderna när de har gjort ett grovt misstag, drar lite i shortsen och inte bryr sig mycket mer än så. När man gör ett misstag eller har bränt en chans brukar man reparera sitt misstag med att springa mer och ge mer ifrån sig bara ögonblick efter situationen. Man kämpar tillbaka förtroendet man precis skadat och detta gillar publiken. Detta har jag aldrig sett Cesc eller Alexis göra och det var jävligt irriterande att dessa två saknade den självinsikten. Fanns inget klubbhjärta där över huvud taget. Därför är jag glad att de lämnade klubben.

Sluta kasta sten i glashus.
Annons: