/spanien/barcelona/forum/4821.aspx/spanien/barcelona/forum/4821.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zellick
2014-07-14 12:18
Blir så ledsen över de onaturliga krav som ställs på Messi säsong efter säsong. Alla säsonger kommer inte bli bättre än den föregående, speciellt när man blir äldre. Messi brottas tydligen med ett magvirus av något slag som får honom att spy under matchen men ändå sliter han och springer. Jag skulle vilja se er kritiker springa milen utan någon energi i kroppen. Mycket snack om att Messi bara skulle vara lat osv. Hur faan kan ni säga så ens utan att ha någon inblick i hur han mår.

Det är onaturligt att förvänta sig 50+ mål varje säsong och kasta skit om han bara lyckas med 30. Så mycket som den mannen givit denna klubb de senaste åren och detta är tacken när det är motgång.

Vissa så kallade cules verkar stå för motsatsen av You'll never walk alone.

Man blir ju deprimerad.
Barcelona Zellick
2014-07-14 12:13
LennyRomario

Sen när blev Maradonas avundsjuka en måttstock för Messis bravurer?
Barcelona LennyRomario
2014-07-14 12:01
"Messi? I would give him heaven if possible," Maradona said during his show onTelesur.

"But it's not right when someone wins something that he shouldn't have won just because of some marketing plan." 

Inte ens Maradona tycker att Messi förtjänar den. Tydligare än så kan det knappast bli.
Barcelona LeoMessi
2014-07-14 11:44
Får man fråga varför fans från andra forum kommer in här och skriver? Samt att det var flera nya konton som skapades här igår
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-07-14 11:35
[QUOTE=Tiki-Taka]Messi hade igår sin enda möjlighet att vinna VM och bli den största genom alla tider. Istället såg det ut som att han inte ville spela, samt såg han oerhörd loj och nonchalant ut i sitt rörelsemönster. Det var så oerhört frustrerande att se honom igår. Man ville se den gamle, aggressive Messi, som löpte på allt! Det gjorde ont i hjärtat att inte se Messi lyfta VM bucklan mot skyarna på maracana stadium, vilken möjlighet han hade där! Men Tyskland var ändå värdiga mästare, all eloge till dem! [/QUOTE] Det var knappast Messis enda möjlighet att vinna VM, minst ett VM till blir det.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-14 11:32
Messi hade igår sin enda möjlighet att vinna VM och bli den största genom alla tider. Istället såg det ut som att han inte ville spela, samt såg han oerhörd loj och nonchalant ut i sitt rörelsemönster. Det var så oerhört frustrerande att se honom igår. Man ville se den gamle, aggressive Messi, som löpte på allt! Det gjorde ont i hjärtat att inte se Messi lyfta VM bucklan mot skyarna på maracana stadium, vilken möjlighet han hade där! Men Tyskland var ändå värdiga mästare, all eloge till dem!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BRC
2014-07-14 11:18
Bedöma Messis insatser i VM är allt annat än enkelt.

Ska man titta på vilken potential man vet han besitter och jämföra med det, eller ska man basera det mot andra individuella spelare? Allting är i betraktarens ögon att göra en bedömning på.
Har själva inte landat frågor på om han gjorde ett bra eller bara ett godkänt VM. Men att säga att han gjorde ett dåligt VM är ett betyg i kraftigt i underkant, så klart är det i betraktarens ögon. Men då tror jag att man bedömer honom utifrån den potentialen han besitter och inte utifrån andra individuella spelare.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-14 11:09
Messi gjorde inget dåligt VM. Han gjorde inte heller ett "okej" VM. I Messi-mått var han knappt godkänd. Bedöms han i nivå med de andra spelarna, var Messi bra. Han var bland de bästa, åtminstone topp 3. Var han VM:s bästa spelare? Det tycker inte jag, då Robben och Muller var enligt min åsikt bättre. Det råder inte heller någon tvekan om att Messi var Argentinas bästa spelare samt den som burit dem på sina axlar. Mascherano kommer tätt där efter, med enastående prestationer de senaste 2-3 matcherna. Dock behövde han, likt Di Maria, ett par matcher på sig att komma upp i sin nivå. Detta glöms såklart bort av folk, då människan oftast lider av det vi väljer att kalla korttidsminne. Messi var den enda som visade en stabil nivå genom hela mästerskapet. Robben eller Muller var kanske bäst i turneringen, men Messi var utan tvekan viktigast för sitt lag. Jag repeterar det jag sagt i mitt senaste inlägg. Att skapa 23 målchanser för sina lagkamrater och sig själv, samt lyckas med 46 lyckade dribblingar, när han är konstant markerad av 3 spelare (om inte mer), är enligt mig fantastiskt bra. Messi låg indirekt bakom 75% av alla Argentinas mål om man väljer att räkna frisparken som assist mot Bosnien som blev självmål. Messi står för allt offensivt, då det på ett eller annat sätt går genom honom. Detta är enligt mig fantastiskt bra. Allt detta gör han också i sin sämsta form någonsin. Säg mig, förtjänar han inte då att nämnas bland spelare som Diego Maradona och Pele? Jag tycker iallafall att Messi redan nu och i slutet av sin karriär kommer att bli erkänd som en av de bästa genom tiderna (om inte bästa) oavsett VM-pokal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-14 11:05
Ang. DiMaria satt jag och svor halva vm finalen över att han inte kunde spela. Han är en fantasyisk spelare och den enda som kunnat hjälpa Messi offensivt. Hade han varit frisk tror jag ARG vunnit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-07-14 11:01
Jag förstår inte hur folk här inne INTE kan försvara Messi. Återigen, Messi följer tränarens order i defensiven, jag tror han ska vara redo att ha krafter i offensiven och ska därför lämna hemjobbet åt andra. Hade någon annan spelare i VM visat upp den statistik som Messi kunnat göra i den här turneringen hade alla skrikit sig hesa om att han skulle bli MVP. Nu är det Messi som skapat flest chanser och gjort flest dribblingar, legat bakom 75% av Argentinas mål, samt i stort sett varit den enda spelaren i Argentina som skapat något farligt framåt, som inte berott på försvarsmissar. Jag tyckte också först det kändes konstigt att han blev MVP men ju mer jag tänker på det desto mer självklart är det. Visst, i år kanske en defensiv spelare varit värd priset, men de spelarna tycker ju bara de mest inbitna fansen det är kul att hylla och absolut inte FIFA, så då går priset till den bästa offensiva spelaren i VM, dvs. Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-14 10:45
Mourinho: "He is still a historical player. He does not need to be world champion to be a historical player, especially in this last decade" En till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona filosofen21
2014-07-14 10:45
Bra inlägg canaletes, håller med dig till 100%. Förstår även inte hur vissa seriöst kan påstå att di Maria floppat. Den analysen kan nog endast en subjektiv cule ge, tyvärr. Finns en anledning till att Messi nu se leverera mer fram till åttondelen, denna anledning var di Maria. Synd att man inte kan vara det minsta objektiv i sova analyser så fort det handlar om en real Madrid spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-14 10:44
Mourinho (coach Chelsea): "Messi scapegoat for World Cup final loss? Not at all. I think in the first half he had fantastic options" [yahoo] Mourinho: "Messi deserves respect more than ever after ARG came so close. Easy to respect when he wins but when he lost, it's not so easy." Otippat att just Mourinho skulle vara den som skyddar Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-07-14 10:41
@Barca Barca:
Messis form handlar knappast om att han har gått upp i vikt och inte tränar som förr. Messis kropp är sliten killen har spelat nonstop sen 18 års åldern. Han må endast vara 27 men hans kropp är lika sliten som en 30 årig fotbollsspelares kropp. Han kommer inte kunna komma tillbaka och dundra in 70 mål om året för att hans explosivitet blir sämre och sämre med tiden. Messi ska inte längre spela alla matcher 90 min som han brukade göra för hans kropp håller på säger ifrån, finns inget han kan göra åt sin fysik just nu då den redan är utbränd... Robben är i sin livs form nu för att han har haft en skadefylld karrirär och haft möjligheten att vila mer än alla andra. Nu när han inte är lika skadad som innan kan han ta ut alla sin kapacitet vilket Messi började göra långt långt innan.
Barcelona Barca Barca
2014-07-14 10:29
Jag förstår inte varför Messi ska försvaras så mycket. Den grabben har gått ner sig. Han gjorde ett helt okey VM jag ger han godkänt. I gruppspelet var han bra, men från åttondelen och i finalen var han lite si så där. Jag minns Messi när han var som rappast, effektivast och bäst. Detta Messi är inte ens i närheten, Messi som bäst hade utan problem bärgat hem guldet till Argentina, det är jag 100% säker på. Messi har gått från att vara omänsklig till att bli mänsklig så är det bara. Att han sen spelar med Aguerro mest överskattade spelaren och Higuain gör inte saken bättre. Argentina hade bästa lägena i matchen men hade inte ETT enda skott på mål, kan ni fatta det ? Jag är enormt besviken på denne grabb, du kunde ha blivit genom alla tiders störst spelare, du kommer inte få den chansen igen det är jag säker på. Istället för att träna extra hårt efter skadan, inte gå upp i vikt o se otränad och slö ut, kunde Messi träna lite extra för att komma i form efter skadan. Men det är synd mycket synd, han sumpade sina chanser. Messi har gått upp i vikt och orkar inte springa som han gjorde förut. När Argentina kom till lägen så orkade han inte springa in mot mål, han va nånstans vid mittplan ? Messi stod aldrig och tittade på när det fanns 1% chans till målläge, han sprang in mot straffområdet som en hungrig pirajja. Hoppas Luis Enrique på allvar är stenhård mot våra lata och otränade spelare. Xavi, Pique, Messi, Iniesta med flera har sett s enormt otränade ut sen Pep lämnade. Skyller på ledningen igen tyvärr, redan när Tito blev sjuk så kan jag tänka mig att under Roura började spelarna missköta sina träningsvanor, redan där skulle dom hämtat in en riktig tränare. Med tata var det grillfester och jag vet inte vad. Detta är fotboll 2014 och inte under Romario tiden, då Romario kunde ha grillfester dagen innan match och till matchen göra 2-3 mål. 2014 har vi märkt att taktiken kan få Messi att raderas ur en matchbild. Kolla Robben, han ser snabbare ut nu än vad han gjorde när han var 19, är det för att han sitter hemma och petar navelull ? Han tränar oerhört hårt.
Barcelona Dinho, Messi
2014-07-14 10:20
Messi som VM:s bäste spelare. Nej.
MVP? Varför inte? Vad hade Argentina varit utan honom?
James åkte ut för tidigt.
Vad gjorde Robben som var så otroligt bra för Holland de senare matcherna i slutspelet? Även han var bäst i gruppspelet.

Bara för att Messi varit ännu bättre än nu betyder det inte att han skall mätas med en annan måttstock än de andra.

Tycker förövrigt att en defensiv spelare borde vara största utmanare som detta VM artade sig.
Barcelona A good coach is everything!
2014-07-14 10:19
Det Messi behöver är att bänkas när han hår på plan. Lite på mig är det något Messi hatar så är det att inte få spela.. Men så som det ser ut, så får han spela oavsett vad. Så säg mig varför ska an då springa när han inte har motivationen?? Han får ju ändå spela och får ändå utmärkelsena!! Jag vill se han bänkas i Barca bästa säsong om han fortsätter gå omkring när han inte har bollen !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2014-07-14 09:55
Messi har verkligen gått ner sig
Barcelona Canaletes
2014-07-14 09:42
Varför försöker vissa eller typ alla försvara att Messi var värdig MVP? Det bara här man läser det, alla skrattar åt oss. Ingen annanstans skriver man att han var värdig vinnare, inte ens i Spanien. Det bara läsa toppkommenterarena på Sport eller Marca's kommentatorsfält.

Ni försöker desperat leta upp statistik som ska göra honom till en värdig vinnare och att han var grym i gruppspelsmatcherna. Man mötte lag som Iran och Nigeria för i h-e. Med eller utan Messi ska Argentina vinna mot såna lag.
Vilken neutral/normal supporter som helst ser att Messi inte förtjänade priset. Han kämpar i stort sett aldrig. Finns sekvenser där bollade rullar framför honom och han bara står med armarna i kors utan att vilja vinna tillbaka den.

Messi har ett problem helt ärligt. Det går inte att blunda längre. Många, bland annat jag trodde han vilade sig inför VM men det visade ju sig inte alls stämma. Precis som senaste säsongen i Barca.
Mätt? Trött på livet som proffs? Skatteskandalen.. Att han blev pappa.

Det sånt som gör man tappar tron på mänskligheten. Svälj stoltheten och erkänn bara. Det ju sjukt hur enögda vissa är. Helt barockt.
Barcelona Gio Style
2014-07-14 09:25
@Gösta:

Se länktips, räknar du in assisten och frisparken som ledde till ett självmål så är han direkt inblandad i 75% av Argentinas mål.
Barcelona Visca el Barca 17
2014-07-14 09:02
http://www.youtube.com/watch?v=eNObI4O9Jok

här är messi på kanten hatrick mot Casillas
Barcelona Visca el Barca 17
2014-07-14 09:01
Barcadinho håller med dig fullständigt. Messi på kanten sätter alla de lätta lägen som uppstod två gg igår kväll efter higuain sköt och en pedro eller messi på kant skulle bara racka in. Nä messi ala number 19 på en jävla kant luiz 9 mitten neymar kant. Det är ju klockrent. som Ronnie H etoo Mitt messi V ala 2006. Lätt håret växa också nu för fan Messi!!
Barcelona Visca el Barca 17
2014-07-14 08:56
Förlåt för stavfelen är lite matt efter gårdagen....... skrek mig hes...

:(
Barcelona Visca el Barca 17
2014-07-14 08:55
Nä higuain friläge palacio friläge messi friläge. Två på Gonzalo med nick bakom från en tysk. Tyskland hade ett halvt friläge satte den, så jag känner faktiskt att messi och de 3 där framme inte gjorde sitt jobb. Men Mascherona han har en stjärn försvare som alla har sett nu. Det är positivt och nu kmr messi ha saures som gör mål 90% av gg i boxen. Så det ser ljust ut fan. Sen är det idioti att inte ta med tevez istället för palacio i truppen. Byten lavazzi mot en bleck Pl trött Kun är det som gör så matchen inte vinns.
Barcelona Barcadinho.
2014-07-14 08:04
Messi hade en ok turnering i messis mått mätt, varken mer eller mindre.
En naturlig bild sett till hela säsongen. Hela säsongen var han bara ok och var inte tillräckligt inblandad i händelserna vaken med bollen eller mentalt. Han sprang inte mycket igår heller och visade inte den här extra tändningen (kanske inombords men inte utåt). Argentina överraskade stort med sitt försvarsspel. Det visade i efterhand att det var snarare offensiven som var blek.

Maradona vs Messi - Messi är en bättre spelare tekniskt men han är ljusår från gudfadern vad det gäller karisma. Han har inte den här galna karaktären att bära hela landslaget till titlar och framför allt magiska stunder. Så vem som är bäst är förfarande öppet enligt mig. Messi hade en chans att köra om ikonen men han lyckades inte. Diskussionerna kommer att fortsätta för evighet. Messi lyckades inte sätta punkt på det hela.

Suarez till Barca - mycket beror på hur LE tänker att använda honom. Kommer han köra med honom på kanten så som klubben gjorde med Villa o Zlatan så kommer laget inte få max ifrån grabben. Suarez är en killer i mitten. Det vet alla. Jag hoppas att LE använder honom precis som Arg försökte använda Hig/Palacio tillsammans med Messi. Allt annat är "köpa en Ferrari men kör den som en Fiat" om jag ska använda Zlatans ord.
Barcelona Nemesis 10
2014-07-14 07:49
Då var VM slut, på nåt sätt är det skönt att det bara är var fjärde år så man kan längta till nästa.
Denna vecka kommer förmodligen vara väldigt händelserik i transfer fönstret, det kommer gå skrivas om alla möjliga rykten.
Såg fram emot en presentation av Suarez denna vecka men tydligen får vi inte ens presentera honom, Fifa kan dra åt...
Barcelona Mido
2014-07-14 07:34
[QUOTE=I.Cuenca]Skönt att VM är över nu lägger vi allt krut på vårt älskade Barcelona. Godmorgon till Er alla. Visca Barca [/QUOTE] God morgon brorsan, nu blir det intressant med backarna,, idag börjar försäsongen också. Visca el barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2014-07-14 05:55
Skönt att VM är över nu lägger vi allt krut på vårt älskade Barcelona. Godmorgon till Er alla. Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-07-14 04:50
Har inte orkat läsa igenom hela forumet efter kvällens match men det är ju inte direkt någon skräll att allt snack handlar om Messis vara eller icke vara. Är folk så dumma i huvudet att dom fortfarande tror att EN spelare på egen hand ska vinna en VM-final? Detta är en lagsport, vissa tror att det är Playstation där Messi är bäst och alltid ska prestera därefter. Han är MÄNSKLIG!!!

Messi håller en relativt jämn nivå genom hela VM'et medans resten av anfallsuppsättningen är fullständigt osynlig genom 8 matcher. Vad fan lyckades Aguero, Higuain, Palacio, Lavezzi, Maxi Rodriguez med överhuvudtaget?

Det är ganska självklart att ett lag som bärs av 3 spelare (Messi, Mascherano och Romero) i slutändan inte kommer hålla mot ett lag som Tyskland som har 10 olika spelare som levererar och avlastar varandra. Har Müller en dålig halvlek så stiger Klose, Kroos, Özil, Götze eller Schurrle fram.

Vem i helvete stiger fram när Messi har en dålig dag? Lavezzi lyckades till viss del med det i 45 minuter. Resten gjorde ett så fatalt dåligt VM att det är skrattretande, och då tog man sig ändå till VM-final och höll nollan genom hela slutspelet. Just nu är det väldigt enkelt att peka på Messi och skratta åt honom men att ta ett VM-silver med det här landslaget är en bragd med facit i hand. Den som vänder det är till något negativt för Messi är antagligen väldigt korkad.
Barcelona AndreD
2014-07-14 04:28
Gösta Du glömde vem som skapade flest chanser och den som lyckades med flest dribblingar lille vän :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: