/spanien/barcelona/forum/4817.aspx/spanien/barcelona/forum/4817.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona The Octopus of Badia
9/1/2014 22:18
Barcelona are the only team yet to allow their opponents a shots on target in the Liga this seaosn #fcblive [via opta]

Såhär på förhand känns det inte helt representativt då Villarreal lyckades skapa några målchanser ändå, även om bara en enda faktiskt var ett skott på mål. Men poängen är väl att strukturen och organisation som genomsyrar hela laget, i synnerhet på mittfältet, har gjort vårt kollektiva försvarsspel klart bättre. Spelarna ligger rätt i positionerna och vi får snabbt många spelare på rätt sida av boll när motståndarna anfallare, och spelare ligger väldigt oftast redan rätt i positionerna när motståndarlaget ställer om. Lägg till ett återerövringsspel som såhär långt har varit bättre än på flera år.
Barcelona dinho the artist
9/1/2014 22:09
Alonso är och har alltid varit ett fullblodsproffs. Självklart var han på Mourinhos sida då denne var hans tränare. Annat vore extremt konstigt. Till skillnad från en viss Ronaldo som häver ut sig kontroversiella citat lite när som utan minsta tanke på stormen det orsakar klubben.

Jag har alltid respekterat Alonso, dels för att jag hade liknande egenskaper på fotbollsplan men framför allt för hans attityd och proffsighet. Att han undkom varningar alltför ofta har inte med saken att göra.
Barcelona Bentley King
9/1/2014 21:48
@barcastuff: Xabi Alonso (Bayern Munich): "Pep did an exceptional job at Barça, I always respected him greatly for being the coach of such a big club."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
9/1/2014 21:40
vilken klockren bild kolla haha helt klockren Reals nya värvnings plats...
Barcelona Capitan \(^.^)/
9/1/2014 21:40
Xabi Alonso (Bayern Munich): "Pep did an exceptional job at Barça, I always respected him greatly for being the coach of such a big club." Har alltid haft en ödmjuk syn på Alonso. Fast å andra sidan tillhörde han den skara spelare i Madrid som alltid var på Mourinhos sida, där den sistnämnde ständigt förde häxjakt på Pep under hans tid i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
9/1/2014 21:20
Neymar 10 Beredd att hålla med dig. Talangerna ska ges chansen så mycket det bara går. Fast på en del positioner hade det inte skadat med lite rutin. Dessutom känns även B-laget lite tunt. Nu fick visserligen inte Maxi Rolon lämna på lån när det sket sig med Asensio från Mallis.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
9/1/2014 21:17
Carreras (ex-coach Mallorca): "Mallorca stick to 4M buyout fee for Asensio? If I had the money, I would pay that, he's worth it." [rac1] Varför inte slänga upp dem pengarna?! Han verkar vara en stor talang!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Barcelona #10
9/1/2014 21:16
@B.BOSS:


Man tackar :)
Barcelona Nemesis 10
9/1/2014 21:12
Haha Vampiro jag vill inte vara en sån men vad hade du förväntat dig skulle hända i Deadline day men Zubi i spetsen?

Jag tycker att det är bra att vi ger våra unga talanger chansen och inte skiter i dom som vissa andra klubbar gör. Att vi satsar på talanger och låter dom vara bredden på truppen tycker jag är det ända som kännetecknar Barcelona i dagens läge...
Barcelona DM1982
9/1/2014 21:08
@Vampíro:


Keep calm and keep the faith.
Barcelona Vampíro
9/1/2014 20:59
Okej så det är dessa spelare som ska göra det för Barcelona i hela två år. Inga förstärkningar förutom diverse juniorer som eventuellt kan slå igenom, tack för allt Rosell.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
9/1/2014 20:50
Jävla pissledning vi har, klarar inte ens av att värva en 18-åring till Barca B och som propsar på att få lämna Mallorca. Zubi har väl redan gått på semester. Avgå!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
9/1/2014 20:19
[QUOTE=FC Barcelona #10]Twitterglada cules, har tänkt skapa ett twitterkonto. Vem/vilka bör man följa? [/QUOTE] Rafael Hernandéz Barcastuff Lucas Resende Barcablaugranes AllasFCB Och du kommer hitta fler själv genom de :p
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
9/1/2014 20:11
Barcelona have definitely ruled out signing Mallorca winger Marco Asensio (18) for the B-team. They won't sign another player either. [rac1]

Är denna spelare bra!? Verkar som att han inte kommer längre.
Barcelona The Octopus of Badia
9/1/2014 19:49
Zyzz

Eftersom det egentligen inte är en skadad, utan en överbelastning. Du kan likna det vid en dator som varit på för länge, arbetat med för många program och därmed blivit alldeles för varm. Det är bara ta det lugnt så går "skadan" över. Det är nog bättre att han, likt Iniesta, får vila under landslagsuppehållet.
Barcelona Zyzz
9/1/2014 19:35
Varför kommer det inga uppgifter om hur länge Messi blir borta? Brukar ju alltid stå annars.
Barcelona westinho - Sergio #5
9/1/2014 19:10
@BlueRed:


Jag tycker inte att Alves inlägg igår var speciellt dåliga, problemet var att de blev bortnickade av Ruiz gång på gång. Man kan kritisera hans beslutstagande då han fortsatte nöta inlägg när det inte fungerade, men inläggen i sig var det inget större fel på.
Barcelona FC Barcelona #10
9/1/2014 19:02
Twitterglada cules, har tänkt skapa ett twitterkonto. Vem/vilka bör man följa?
Barcelona BlueRed
9/1/2014 18:54
Inte så mycket Mathieu man stör sig på från igår, även om han höll på att sabba matchen helt i de mest avgörande stunderna. Snarare LE samt Alves som inte fattat att killen inte kan slå inlägg. Det är inte hans grej. vill man slå inlägg så skapa yta för Rakitic på kanten så kan kan mata in på våra långa anfallare *host*. Han sprang bra och var etrig som ham brukade vara för något år sen. Men hans inlägg får mig att vilja äta en ebola-smittad fladdermus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
9/1/2014 18:17
Doria till Marseille alltså riktigt trist kunde inte vi köpt honom och lånat ut honom till ett lag i la liga han kostar ju nästan gratis!

Han kommer bli grym saknar en del just nu men en storback kommer han bli.
Barcelona FC Tiki-Taka
9/1/2014 18:01
Messi and Busquets were the Barcelona players who made most tackles (3 each) against Villarreal yesterday #fcblive [via @barca19stats]

Haha Kung Messi!
Barcelona The Octopus of Badia
9/1/2014 17:31
Att Mathieu gjorde två grova misstag igår, i form av två misslyckade rensningar rakt ut till Villarreal-spelarna utanför straffområdet, har nog att göra med att han försöker anpassa sig till systemet lite för mycket, dvs försöka spela sig ut från problem istället för att rensa. Det kommer förbättras.
Barcelona L.A.M Nr 10
9/1/2014 17:17
Man märker att Mathieu är en duktig försvarare men han gjorde sin sämsta insats hittils i Barcatröjan igår. Förutom två idiotrensningar slog han även bort några passningar vilket såklart händer men mittbackarna ska enligt mig ha nära på 100 % i passningssäkerhet i en normal matchbild, dvs när de inte får en stenhård press på sig. Poängen är dock att man inte ska dra några stora växlar utav detta. Han är fortfarande ny i systemet och kommer växa in i vårt sätt att spela under säsongen. Jag är ganska övertygad om att han kommer vara vår bästa mittback i år. Jag längtar tills Vermaelen är spelklar så Pique kan känna på lite konkurrens. Tyvärr känns det inte som Bartra tävlar på samma villkor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
9/1/2014 16:55
Med tanke på hur vårt försvarsspel brukar se ut när vi möter villareal. Så gör Matheiu en klockren match förutom en galen rensning Villareal brukar alltid spela underbar fotboll, passnings orienterad och offensiv. Och för att vara ärlig så kändes dom aldrig farliga förutom några random chanser Pique gjorde väl inte ett enda fel, när skedde det sist ?! Haha Kollektivt försvarsspel framför Världsbackar varje dag i veckan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
9/1/2014 16:52
[QUOTE=Tiki-Taka]Jag tycker mathieu var oerhörd stabil igår, det enda misstager han gjorde var rensningen! Han är snabb, brytningssäker, stor och stark, och bra på huvudet och med fötterna. Än så länge är jag imponerad av honom. [/QUOTE] Instämmer, han spelade bra igår men hade två dåliga rensningar. Annars var han positionssäker, snabb och en jätte i luftrummet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
9/1/2014 16:42
Komiskt hur La Puta ständigt gnäller på vårt försvar när både Ramos och Pepe köper korv varannan match. Det är bara att hoppas att Ancelotti fortsätter och spela med det obalanserads laget. För fy fasiken vilken Hawaii fotboll Real stod för igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
9/1/2014 16:16
Jag tycker mathieu var oerhörd stabil igår, det enda misstager han gjorde var rensningen! Han är snabb, brytningssäker, stor och stark, och bra på huvudet och med fötterna. Än så länge är jag imponerad av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
9/1/2014 16:12
dinho the artist

Jag håller också med om vi borde ha värvat bättre backar, men jag tycker ändå att man måste förstå att just det här året när vi äntligen ska värva backar så är det det tuffaste fönstret att få in en riktigt topp klass då alla klubbar håller i sina backar stenhårt. Undantag Benatia då han väljer att lämna sista sekunden och då har vi redan förstärkt.

Efter förutsättningarna så tycker jag man har värvat helt ok backar, det kan visa sig i slutändan att Lucho tog rätt beslut i valet av mittbackar.
Barcelona LeoMessi
9/1/2014 16:12
Smogen Ramos och Pepe gör misstag hela tiden och ändå är det en del här som rankar tex ramos som topp-3-mittbackar i världen. Om en så duktig mittback som ramos står för markeringsmissar titt som tätt så är Mathieus halvdana rensningar igår helt i linje med en mittback någon knapp skulle ranka topp 30. Tyckte inte han gjorde en värdelös insats igår, men den var inte lika bra som dom andra matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
9/1/2014 15:59
Nemesis 10
***
Att vi gjort ett bättre fönster än Real behöver nödvändigtvis inte säga allt för mycket. Tycker fortfarande våra försvarsvärvningar lämnar mycket att önska, för en klubb av Barcelonas kaliber.
Annons: