/spanien/barcelona/forum/4769.aspx/spanien/barcelona/forum/4769.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 15:17
Det är bra att bartra har lagt på sig ca 2 kg. Men det är viktigt att han går upp allt för många kilon eftersom han kan bli segare av det. Jag tycker han var den som spelade stabilast av alla våra backar förra säsongen. Det kanske säger mer om dom övriga backarna än om honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-07-18 15:08
Hur man än vänder och vrider på det så är Pique livsviktig för uppbyggnadsspelet. Skulle ta flera år innan vi kan skola in en ny mittback på samma sätt, så vida vi inte värvar en toppback (Silva, Hummels, Kompany). Jag minns inte så mycket från förra säsongen men har för mig att han gjorde en okej säsong. Han behöver helt enkelt en positionssäker, stark och kanske aningen konservativ mittback som är bra i luftrummet bredvid sig. Benatia t.ex. hade varit perfekt men honom kan vi ju drömma om.

Läste att Bartra hade lagt på sig 2 kg. Han behöver biffa upp sig rejält om han har ambitioner för startelvan och engelskt motstånd i CL.
Barcelona CampBarca
2014-07-18 14:53
Ser hellre att man lägger 200 miljoner på en ung och blivande världsback i Nastasic än den "nyligen" omskolade (snart 31) 30 åringen Mathieu som inte har någon erfarenhet av att spela om en liga titel eller CL. Får vi även Hummels eller/och/ Marquinhos istället för någon av de ovannämnda så är det nog den bästa transferfönstret för Barca på oerhört länge kanske t.o.m någonsin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-07-18 14:49
@Gunther Hjulter!:


vilken energi?
Den energi han har lägger han på poker...
Barcelona neymar JR
2014-07-18 14:49
En grej måste vi komma ihåg, att piques problem kom samtidigt som Cesc. Jag tror verkligen inte att det är en slump. Det är då man började se skillnaden, cesc hade jävligt dåligt inflytande på pique. Pep ville ha bort cesc från första början och kan tänka mig att pique dum som han är försvarar cesc. Visst det är en hypotes från min sida, men man vet att dom 2 fokuserad mer på det privata än fotbollen Nej pique ska ha den här säsongen på sig och han ska inte vara självklara i startelvan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-07-18 14:33
el Flaco Större chans att man får en kvinnlig president i Saudiarabien än att Barça värvar riktigt bra mittbackar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2014-07-18 14:27
Pique kan dra till Chelsea och spela med sin gullpartner Cesc båda är så otroligt loja att dom går hand i hand. Sen att dom är bra vänner är väl inte förvånande ... Man blir som man umgås helt enkelt. Skönt att iaf att Cesc skeppades iväg blev så trött om hans snack hur mycket klubben betydde för honom bla bla bla för att sedan se ut som ett frågetecken på planen....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-07-18 14:26
Rambla/

I mitt tycke går Marc Bartra före Piqué i rangordningen. Även om han saknar rutinen ser jag mer potential i Bartra och jag hade velat se honom som en av mittbackarna nästa säsong. Nu gäller det bara för ledningen att värva in en mittback men det är väl för mycket att begära, eller? Det finns nog större chans för världsfred än att se oss köpa in en mittback.
Barcelona Gunther Hjulter!
2014-07-18 14:22
Pique är en nyttig spelare att ha i truppen, mest för energin..
Real Madrid Kith.
2014-07-18 14:22
el flaco, Rambla

Vi måste även minnas att Pep's problem med ledningen började med hans problem med Pique. Om jag inte missminner mig, var inte Pep otroligt tveksam och orolig över Pique's utveckling och hur han tappade så pass mycket fokus efter Shakira? Har för mig att Pep även ville sälja honom, kan ha bara varit rykten men det var trots det väldigt tydligt att Pep inte drog jämnt med Pique och att ledningen kanske avfärdade Pep's oro som i sin tur ledde till en snöbollseffekt där Pep kände en avsmak gentemot ledningen.
Barcelona Vampíro
2014-07-18 14:20
Piqué är en infektion inom klubben, Barcelona kommer aldrig kunna resa sig så länge han är kvar. Snacka om en lat, dålig spelare med usel attityd som har utnyttjat Barça i flera år nu. Han bidrar inte med nånting på planen och måste lämna så fort det går. Pep insåg detta för över två år sedan, han bänkade honom och ville sälja honom. Nu har han bara blivit ännu värre fast han får istället nya kontrakt trots att han urinerat på klubben i flera år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-18 14:17
el Flaco Det kan man aldrig utesluta, speciellt inte i den här klubben. Bara Piques sista efternamn borde vara skäl nog för att bänka hans sega arsle. :P Hans familj är ju från fina kretsar, blir man dessutom medlem i klubben från den dagen man föds så åker man redan där genom gräddfilen i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2014-07-18 14:14
AndreD
***
"Tala är silver, tiga är guld". Nej jag skriver inte varje dag men jag läser nästan alla inlägg och kommenterar när jag finner det nödvändigt/intressant.

Kvalitet framför kvantitet, i mitt tycke.
Barcelona el Flaco
2014-07-18 13:52
Rambla/


Kan det faktumet att Amador Bernabéu, Piqués morfar, som är klubbens ambassadör inom UEFA spela en roll i det hela? Detta är ju trots allt den mest politiska klubben i världen så det skulle inte förvåna mig om det kan leda till att Piqué har en så pass hög status inom klubben. Och medierna också. Har sällan läst en artikel där man har ifrågasatt Piqués plats inom laget, än mindre i startelvan.

Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:42
Hellre lägga 30m för Musacchio än att ens överväga att köpa in Cuardado för 40m när det finns Montoya och Alves redan. Cuardado känns verkligen överflödig i detta läget.
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:31
Andresito Jaså, klausul på tom 50m?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:30
Basselona Samma problem där, Villarreal vägrar att förhandla om Musacchio, de pekar bara på klausulen precis som Valencia. Den är på €40m. Annars håller jag med om spelaren. Fan, i det här fallet finns det ju mer fog för att lösa klausulen tom, Musacchio har ju åtminstone ett värde då han bara är 24 år. Han går att sälja vidare en dag. Men återigen, 40m är för mycket pengar att lägga på mittbackar enligt denna ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:22
Mathieu är bra det är inte långsiktigt någonstans. Han håller i max 3 säsonger och då är priset helt galet. Men det har diskuterats tidigare. 15+Affe är OK men han behöver komplement. Musacchio hade varit drömmen absolut. Han borde gå att lösa för 20-25m euro.
Barcelona Andresito
2014-07-18 13:18
Problemet med Musacchio är hans pris. Villarreal hänvisar till klausulen på €50M.
Barcelona Basselona
2014-07-18 13:14
Kollat ganska mkt Valencia då halva familjen håller på just dem och Mathieu är en bra förstärkning. Däremot är priset i förhållande till åldern för honom befängt. Sett till mittbacksfrågan var det någon som nämnde Musacchio tidigare. Han hade vart guld att ha. Stark, bra på huvudet, relativt kvick och född 90. Fattar inte varför vi inte fortsatte på det spåret. Var ju på tal i vintras lite flyktigt.

Inte orolig för att mittbackar kommer komma, mer orolig för vilka det blir.... Tar helg nu, orkar inte med alla rykten som florerar hit & dit!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 13:09
the cameroonians

Jag minns själv att jag faktiskt tyckte att han var ganska lovande för ca 2-3 år sedan. Men nu har det iaf gått 2 säsonger utan att han har tagit ett steg framåt i sin utveckling. Visst jag har gärna kvar honom, eftersom han inte verkar klaga så mycket på speltiden.

Det som stör mig mest är att dom aldrig någonsin visade så här mycket förtroende för thiago. Dom ansträngde sig aldrig så här mycket med att försöka få thiago att känna sig viktig. Tror inte Thiago drog endast på grund av speltiden, han drog även för att han inte kände sig uppskattad, det var inte någon som ens försökte övertyga honom.

Klubben är så tydliga med vilka dom favoriserar.
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-18 13:08
@the cameroonians:


Håller med på varje punkt. Jag är lite rädd eftersom att det känns som att Barca värvar bara för värvandets skull. Har sett många exempel på lag som försökt värva ihop nästan ett helt nytt lag och sen har det tagit x antal månader innan laget presterar. Ett exempel är Spurs (som iofs aldrig presterade), värvade 8 nya spelare och sen var laget inte ett dugg samspelt. Barca har redan värvat friskt, 2 nya backar sen får det räcka. Suarez är ex en värvning jag ansåg onödig, även om jag alltid stödjer vår klubb till 100%
Tiki-Taka
2014-07-18 13:07
Despite Mathieu's public request to start talks with Barcelona, Valencia don't change their position. He can only leave for 20M buyout. [md]

För i tusan, släpp honom nu för i he*vete!!! Varför slösa massa tid på honom, fokus på alternativen nu istället!
Barcelona Rambla~
2014-07-18 13:01
Seriöst grabbar, Sergi Roberto är det minsta bekymret ni borde oroa er över vad som sker i den här klubben. Snarare är det ett mycket större orosmoment att Zubi och de andra inte är kapabla att identifiera våra försvarsproblem och oförmögna att värva en mittback av yppersta klass. Varför är det så här? Det borde vi fördjupa oss i lite mer. Kan det vara så att de rankar Pique väldigt högt att de inte vill förstöra balansen genom att ta in en mittback av världsklass? Marquinhos är fortfarande ung och Mathieu anses väl vara den som ska bredda försvaret och den här Blind, ja han är inte ens mittback så han lär inte direkt vara nå got hot mot Piques plats. Jag kan inte se någon annan anledning än att Pique har för hög status hos Zubi och ledning. Varför är man annars beredd att slänga upp minst €30m för tex Cuadrado men när det gäller mittback så vägrar de lägga ut några stora summor. Ja förutom för Marquinhos då. Även Mathieu är ju stora pengar när man ser till hans ålder och status. Fast den här mittbacken som ska vara en Crack? Hellre tar man en spelare som Blind. Det är lika illa som när de värvade Song, för att de trodde han skulle vara perfekt som mittback när nöden krävde det. Jag vet fan inte annars vad jag ska tro längre, för maken till inkompetens har jag nog aldrig varit med om.
Barcelona B.BOSS
2014-07-18 12:54
"@barcastuff: Poll: "Which option convinces you most: Marquinhos-Mathieu or Hummels-Blind?" Marquinhos-Mathieu 5% - Hummels-Blind 95% (7138 votes) [sport]" "@barcastuff: Poll: "Who should be Barça's first captain?" Mascherano 64% - Iniesta 28% - Messi 6% - Pique 2% #fcblive (23186 votes) [sport]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-07-18 12:30
Om det är någon gång som Sergi Roberto kan blomma ut så är det nu under Lucho. Samma tränare om han hade när han utvecklades som mest i Barcelona B, under samma period som man pratade mer om honom som nästa stjärna än bröderna Alcántara. Nej, han gjorde ingen bra säsong ifjol, men säg den Barcaspelare som gjorde det. Jag har skrivit det innan och skriver det igen; Vi kan inte ha världsspelare som 5:e/6:e alternativ, det gynnar varken plånboken, utvecklingen eller dynamiken i truppen. Just nu finns det inte något bättre alternativ underifrån, då är det rimligt att fortsätta satsa på Roberto i stället för att lägga X antal miljoner på en spelare som kommer kräva mer speltid etc. Sen är det en annan femma att ledningen vill förlänga kontraktet med 5 år. 3 år hade varit tillräckligt, har han inte blommat ut under den perioden står det andra på tur som är redo att ta exakt samma plats med exakt samma förutsättningar. Med så mycket förändringar som sker för tillfället där flera betydande spelare från den egna linjen (Puyol, Valdés, Xavi) lämnar är det viktigt att klubben behåller det egna blod som finns. Annars slutar det med 20 legoknektar som inte har (tillräckligt) hjärta för klubben - något som behövs i Barcelona.
Barcelona Zyzz
2014-07-18 12:20
Stats från föregående säsong: Rakitic: 12 mål, 10 assist på 29 matcher i La Liga. Kroos: 2 mål, 4 assist på 25 matcher i Bundesliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-07-18 12:18
@LeoMessi

Nej jag fattar inte heller faktiskt.. Hade han inte varit Katalan så hade han åkt ut för längesen, de kan ja garantera!
Barcelona LeoMessi
2014-07-18 12:00
NoGo Alltså jag fattar inte varför klubben håller så otroligt hårt i Roberto. Tycker dom verkligen att han har en sån otroligt potential eller vill dom övertyga folk att han är bra? Jag kan fan garantera att dom hellre hade sålt Rafinha än Roberto, det vågar jag påstå med största säkerhet. Jag har ingen emot Roberto, det är absolut inget fel på hans personlighet men än så länge har han inte gjort sig förtjänt av all den kåthet från klubben och tränaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gunther Hjulter!
2014-07-18 11:47
Jeremy Mathieu, Ja tycker vi gör rätt att värva en erfaren och rutinerad koloss därbak.

På något sätt tyr det sig så ofrånkomligt, så att det gör en förbannad. Ibland känns det som att stå i en hiss alldeles ensam och tänker på badankan hemma i badkaret.

Asså att se det absurda i det ofrånkomliga är något i mitt tycke man måste öppna vingarna för, nej inga lakan eller sånt kan stå i vägen för de vidöppna fönstren.

Det kan alltså både vara positivt och negativt med Jeremy..

Håll hårt i skutan! Klart slut kapten..
Annons: