/spanien/barcelona/forum/4749.aspx/spanien/barcelona/forum/4749.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-10 23:30
Det känns som om Peps tid i klubben gick väldigt fort. Kan det har varit för att vi glömde av tiden för att allt va så jävla perfekt? Dem senaste åren med olika tränare har känts som 10 år. Ingen utveckling och en mer och mer förlorad identitet.Vart är vi på väg? Vi har en styrelse som inte ens bryr sig om det sportsliga, enbart om kapital och reklam. Vi behöver en Laporta typ. En som kan styra med hjärtat och hjärnan samtidigt. Nä, det går inte att jämför dem bästa åren i fotbollshistorien mot dagens situation. Vi är kända som laget som älskar att passa. När vi idag inte ens kan slå 2-3 passningar i rad så förstår man hur illa det är. Om laget och Lucho inte rycker upp sig rejält så blir det kanske den absolut sämsta säsongen på mycket länge. Avancerar vi i CL och vårt spel fortsätter se ut som det gör, ja då kommer vi få äta en massa skit. Vi har inte ens en förstaelva. Rotation förekom även under Peps tid, men då visste alla ändå vilken elva som skulle stå på plan i ett tufft möte mot Real och liknande lag. Det vet vi inte idag. Rotation är bra, men inte i dagens situation och absolut inte i så stor utsträckning som Lucho verkar tycka är okej. Nu läste jag även att Ter Stegen är missnöjd. Det visste väl alla, men det var bara en tidsfråga innan han skulle gå ut i media. Vi behöver en lösning, och vi behöver det nu.
Barcelona Neymar11
2014-11-10 22:38
Det är väl självklart att Pep inte vill träna Barcelona igen. Vore ju idioti Han har legend status som spelare och tränare varför öka risken till en misslyckad sejour hos klubben i hans hjärta som han redan har vunnit allt med Peps nästa steg är att kandidera för presidentposten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-11-10 22:22
Pep är smart. Han förstår att han har allting att förlora om han väljer att gå tillbaka till Barca. Därför är det absolut inget alternativ för stunden. Han lämnade i rätt tillfälle och verkar även ha gått till Bayern vid rätt tillfälle. Han såg något som kunde utvecklas. Jag tror knappast han blir långvarig i Bayern. Skulle förvåna mig oerhört om han stannade över 2016. Vinner han CL kan han mycket väl lämna i sommar. Vad blir nästa klubbadress då? Jag skulle sätta mina pengar på Man U, när Van Gaal antingen lyckats eller förmodligen misslyckats därborta på öarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 22:13
Vampiro - Pep kommer aldrig återvända till Barca inte ens om 10-15 år vrf? Allt har ett slut han gjorde Barca till tidernas bästa lag och att träna just Barca tar på hans krafter mer än va de gör när han tränar andra lag. Han kommer va kvar i Bayern tills han vinner Cl och jag tror han tar Bayern till en Cl titel i år.
Barcelona LeoMessi
2014-11-10 22:12
Bentley king Förstår ter stegen. Att spela endast spela i CL är inte tillräckligt. Han behöver spela i ligan också! Vet inte vad fan dom tänkte på när dom köpte honom och bravo. Ingen av dom verkar vara typen som är nöjd med att få spela strömatcher och Lucho ger ter stegen oförtjänt lite speltid. Vi får tacka Song som skadade ter stegen, vilket sedan ledde till att han inte fick en ärlig chans att slåss om positionen som förste målis. Bravo har inte gjort något fel och han har ingen skuld i detta. Men det är ett sånt jävla slöseri med potential att låta stegen värma bänk. Jag tror att stegen tycker att han inte har fått en ärlig chans att visa upp sig. Förresten, har Navas fått spela något i Madrid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-10 22:10
Guardiola: "Barça return? No. In principle, as a coach, that chapter is closed. In life there are cycles and that one has ended." [ara] Finns inte en chans att han återvänder till Barça 2016. Pep vill testa vingarna i olika länder. Vinner han CL med Bayern så lär han flytta vidare till PL och jag tror även han är sugen på Italien. Skulle Guardiola någonsin komma hem så är det kanske om 10-15 år när det är ett helt annat Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 22:10
Guardiola: "Barça return? No. In principle, as a coach, that chapter is closed. In life there are cycles and that one has ended." [ara]
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-11-10 22:05
Pep Guardiola says he will never return to be manager of FC Barcelona

Skriver Sport på Twtter.
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:32
Förlåt jag skrev massa fel men jag hoppas att ni förstår vad jag försökte skriva hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:31
The lack of wingers, Messi even farther from the opponents box, absence of 2x1s, the associations between players have diminished… Full backs attacking without purpose, lack of positional defending, Rakitic and Rafinha performing “non roles” on the pitch… Busquets chained to the centre backs and not supporting the attacking midfielders leads people to question his fitness, ridiculous. As you can see, there are literally dozens of tactical issues with the current Barcelona, and the front three are managing to win matches. I thought Lucho had a plan after he rejected signing Kroos and only settled with Rakitic, but he clearly made a mistake for the ages. Va har att säga om detta? Kanske man inte håller med om allt som, men det känns faktiskt som att Lucho är lite vilsen när det kommer till taktiska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 21:24
Neymar är topp 5 i världen och då har han inte ens nått sin prime än. Han har gjort 10 ligamål hittills mer än vad han gjorde på hela föra säsongen.

Neymar kommer göra runt 20-25 ligamål i år.
Barcelona Bentley King
2014-11-10 21:23
@SocialBarca_10: Ter Stegen: " I don't like my situation at the moment, I'm playing few games: Although I have done everything right "
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-10 20:19
Finns det nån mer obekväm stämning än den på fotbollsgalan? Torra skämt, folk som inte vill vara där och såklart Zlatan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-11-10 20:16
Neymar11 skrev:

Kröjf

"Har inga som helst problem med dig och hyser verkligen ingen agg mot dig. Men dock så finner jag det otroligt irriterande att du gång på gång skall försöka nedvärdera Neymar".

Själv skrev jag innan dess:

"Sen kan givetvis även ett avslut i ifråga om prestation och kvalitet, många gånger vida överträffa framspelningen som sådan. Vilket inte minst Neymar själv visat vid några oförglömligt magiska ögonblick, varav några i år. Väl avvägt, helt överlagt i all sin "enkelhet". Så svårt!"

Och dessförinnan:

"Själv har jag inte som du tycks tro, alls missat att Neymar inlett den här säsongen betydligt bättre än förra, att samspelet med Messi stundtals är en fröjd att se, liksom hans precisa och iskalla avslut utan större åthävor (alá oriktige Ronaldo".

Otroligt irriterande?
Barcelona Baronen
2014-11-10 19:41
Tycker också Neymar har varit vår farligaste spelare i år. Den som hotar absolut mest.
Barcelona Baronen
2014-11-10 19:39
Intressanta diskussioner här inne. Tänkte just komma in och skriva av mig lite tankar och funderingar.
Jag stör mig något så djävulskt på hierarkin i laget, jag tänker vid frisparkar nu. Neymar har en fantastisk frisparksfot men han får aldrig slå dem. Oftast går han ju inte ens dit för att ge det ett försök. Det är väldigt synd, slår inte Messi dem, så är det Xavi.
Varje gång det händer blir jag fly förbannad faktiskt. Neymar är en stjärna, med enastående tillslag. Han ska få vara stjärna, känna sig än mer viktig.

Jag lovar han skulle göra flera mål på frispark, bara han får ta dem. Varför säger inte Enrique något? Detsamma gäller Suarez, han ska också slå frisparkar!
Barcelona Barcadinho.
2014-11-10 19:34
Neymar har haft en riktigt bra säsong hittills - en av dem (få?) positiva i laget.
Han levererar mål, involverad i spelet och hotar rätt ofta. Bland dem bästa i laget under hösten om inte bäst.
Det viktigaste är att han har tagit ett steg framåt jämfört med förra säsongen, även om jag är övertygad om att han har en extra växel.

Jag gillar också hur han har acklimatiserat i truppen, utan att behöva tjafsa eller ta ifrån statusen från andra. Ni förstår vad jag menar. Det ska finnas en balans mellan stjärnorna båda på plan och utanför. Vi har sett många exempel tidigare i vår klubb, där de stora namnen drog åt olika håll.

Spelmässigt kan samarbetet på kanten kan vara bättre.
Dessutom vill jag att Ney ska variera mer när han utmanar.
Han stannar oftast still en kort stund på kanten innan han bestämmer vad han ska göra och i de flesta fall så söker han inåt.
Jag vill se flera snabbare beslut, samt att han ibland försöker utmana på kantlinjen, istället för att söka inåt som Messi gör hela tiden.

Och jag vill en förbättring i samarbetet med vänsterbacken. Ney är ofta instängd på kantlinjen mot två motståndare. Man ser sällan en överlappning där, eller inte tillräckligt ofta.
En annan variant av samspel är att Suarez söker till kanten för att lösa ihop situationer med Neymar.
Hur som helst - han lämnas för ofta att lösa situationerna på egen hand.

Och sist - det är naturligt att en spelare "försvinner" vissa stunder från matchen. Det är svårt att dominera i 90 min.
Jag skulle se lite (!) mer dominans av Ney under längre perioder under en match. Han försvinner ibland lite för länge.
Ibland beror det på att spelet går på andra kanten och inte på honom.
Men ändå - en aning jämnare under matcherna.

Hans högsta nivå är som tur så hög att han behöver bara några minuter för att göra mirakler.

Min slut summa - Neymar får betyget 3,5 till 4 hittills.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-11-10 18:13
Neymar har varit vår bästa spelare i år. Har verkligen levt upp till de högt ställda förväntningarna från förra säsongen. Första året behöver inte alltid vara perfekt, men det är under andra säsongen det är dags att på riktigt leverera. Och det har brassen på ett minst sagt övertygande sätt.

Vår vänsterkant har potential till att bli så otroligt överlägsen men istället väljer vi oftast att spela på vår döende högerkantmed Alves i spetsen. Med Albas löpningar och Neymars briljans skulle vi kunna skapa mycket mer chanser genom att fokusera spelet mer åt den sidan.
Barcelona Neymar11
2014-11-10 17:56
Kröjf Har inga som helst problem med dig och hyser verkligen ingen agg mot dig. Men dock så finner jag det otroligt irriterande att du gång på gång skall försöka nedvärdera Neymar. Fakta är att jag kopierade statstik från barcastuff som var till Neymars fördel gentemot andra ungtuppar i top 5 ligorna runt om Europa och inget mer än det. Jag håller honom högre än vad du gör så enkelt är det Men du som tar upp alla Messis assist för att sänka Neymars bedrifter och inte jag. Och i år så har det varit en trend att lyfta fram assister helt plötsligt och mål har plötsligt inte blivit "lika viktiga". Kan nog ha att göra med att Ronaldo öser in mål men inte Messi?! Syftar inte enbart på dig, men det är allt som oftast du som ger dig in på en onödig diskussion angående neymar då mitt syfte är enbart att hylla honom Och nej jag påstår inte att Neymar är Messi klass, för att han ska bli det krävs det att Messi tar ett steg ner. Men att förringa killens talang och jämföra honom med pedro/Robinho osv inser väl t om du någonstans långt in att det är fel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2014-11-10 17:28
@Z_Z:Ingen är gladare än jag att dom hittar varann. Men Messi har inte vart lika bra som han kan vara i år. Så är det bara. Jag är en realist. inte ett förblindat fanboy av enskilda spelare. Messi är fortfarand3 en fundamental spelare för oss oavsett form. Men Neymar har vart bättre och klivit fram vid viktiga tillfällen denna säsongen.


Tiki taka//

Att träffa ramen är inte otur. Det är brist på skärpa. Messi i form träffar inte ramen 10 grr eller va det va på 2 månader. Han gör 10 fler mål. Missar man mål så missat man. Oavsett om bollen tar i stolpen eller 20 meter utanför. Det hade vart en annan sak om målvakterna gjort monsterräddningar på hans avslut. Då kan man snacka om otur
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-10 17:25
Alexis borde ha aldrig sålts. Han börja bli deb poängspelaren som bidrar i varje match och han är 10 gånger bättre än Pedro med samma lön och ödmjukhet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-11-10 17:17
Neymar11

God dag yxskaft.
Du har uppenbarligen inte sovit på saken eftersom du som ”vanligt” reagerar med förlängda ryggmärgen, på ett sätt som gör att all form av saklighet får stryka på foten.

Ovanstående citationstecken ska ses med bakgrund av att du frånsett våra replikskiften, oftast och från skillnad till mig, skriver korta och kärnfulla inlägg. Jag gillar och håller med om mycket av det du har att säga. Många gånger har jag därför också tryckt på tummen upp (”likes”), efter att ha tagit del av dina tankar, reflektioner och/eller konstateranden.

Det verkar dock som om du hyser personligt agg gentemot mig (utan att jag för den skull tar illa vid mig och börjar ”lipa”). Vet du rentav vem individen är som döljer sig bakom mitt ”nicknamn”? Har jag i så fall slagit en iögonfallande tunnel på dig, vid något högst olämpligt tillfälle?

Eller är det mitt sätt att formulera mig som retar gallfebern på dig? (Gabriel hängde ju upp sig ganska rejält på det i ett av sina inlägg för länge sen). Om det även skulle vara en del av ditt problem med min person, så kan jag upplysa dig att det faller sig helt naturligt att utrycka mig som jag gör i skrift och inget jag sitter och filar på för sakens egen skull.

Det skulle faktiskt ta mer funderande och tid för min ”sort” att skriva kort, enkelt och rakt. Och den extra tiden lägger jag hellre på något annat, än skriver inlägg härinne. I all synnerhet om eventuella svar får samma hätska, misskrediterande och hårt vinklade innehåll som dina.

Och för övrigt är det väl i den mån mitt antagande skulle visa sig stämma i någon mån, sakfrågan som är det viktiga och inte hur den formuleras?

Du behöver inte ta varje frågetecken i denna min replik, som intäkt för att du behöver ge mig svar på tal än en gång (men det är givetvis upp till dig i slutänden). Okej?

PS. Eftersom jag i förbifarten berörde ett gammalt ”groll” med Gabriel i detta inlägg, vill jag ånyo ge honom en stor eloge för han inte stirrar sig blind på Suarez insatser, efter all skit han fått från bl a mig. Utan också förmått lyfta blicken och insett Xavis alltjämt bestående betydelse för stabiliten i FC Barcelonas offensiva spel. Split vision kallas det visst på "fikonspråk".DS.
Barcelona Cule4life
2014-11-10 16:16
Suarez måste vara centertanken med Messi ute till höger med en fri roll, likadant med Neymar
Barcelona Barcelonistas
2014-11-10 14:03
Messi är knappast i någon jätteform han har varit helt ok men man förväntar sig så mycket mer. Det är november månad och Messi har inte ens gjort 10 ligamål, då fattar man ju själv att något inte stämmer. Jag gillar inte den nya rollen som Messi fått. Jag anser att vi blir så mycket sämre när Messi ska flyttas ner på mittfältet. Vi tappar kreativitet Messi var inte bara en målskytt utan han gav oss flera dimensioner i anfallsspelet som gjorde oss riktigt bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-11-10 13:51
@Neymar11 Absolut är det så att en hel del personer på detta forum ändrar åsikter som vissa byter kläder men det blir ju inte så mycket bättre om man själv använder sig av liknande argumentation. Personligen håller jag Messi som den bästa och viktigaste spelaren i laget i år fortfarande men skulle säga att medan Neymar gått framåt rejält så är Messi fortfarande en bra bit från sin absoluta topp. Vilken vettig människa som helst vet att Neymar inte är någon alibispelare och att hans insatser för oss hittills varit enormt viktiga, då han faktiskt sätter lägena till skillnad från exempelvis Munir och Pedro som fått ungefär lika många bra bollar från Messi. De som inte inser detta är det helt enkelt några som man inte behöver argumentera med eftersom de bevisligen har fel.
Barcelona FC Tiki-Taka
2014-11-10 13:43
@Z_Z:


In 11 Liga games this season, Barcelona players have hit 11 times the woodwork #fcblive 7 by Messi [via l'esportiu]

Otur...
Barcelona Neymar11
2014-11-10 13:42
Z___z Precis som du säger, men är så trött på alla haters som ska trycka ner hans bedrifter för att Messi ska behålla kungatronen. Läser man kommentarer här inne så kan man tro att neymar är någon albi spelare som glider på en räkmacka ---------- Bara ta Sanchez som ett exempel så fort han lämnade klubben så är hela forumet överens om hans kvalitéer, men när han var kvar så var han ingen alls och pedro var bättre...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-11-10 13:36
Thierry Henry:

Att alla spelare med blick och fin passningsfot kan hitta honom är ju att förminska Messis insats lika mycket som vissa förminskar Neymars. Det är inte bara en gång som Messi tagit sig förbi en eller två snubbar och sedan slagit en perfekt boll till Neymar som lett till mål.

Man är dessutom inte den bästa spelaren bara för att man gör mer mål vilket du antyder när du tar som exempel att Neymar aldrig skulle missat läget Messi fick mot Almeria.
Messi är direkt inblandad i över 60% av de mål som gjorts i ligan såhär långt och det går inte att argumentera ifrån. Han har haft en sämre effektivitet än tidigare när det kommer till att förvalta chanserna men han har också haft klart färre bra chanser mot tidigare då han är djupare ner i banan. Att han dessutom haft marginalerna mot sig (4 ribbskott nu på två matcher) gör inte det hela lättare.

Vi har en Neymar som presterar och en Messi som presterar och viktigaste av allt så presterar de tillsammans. Var glad över det istället.

Barcelona Smogen
2014-11-10 13:28
Tiki-Taka Hade vi värvat Kroos hade det ju funnits en stor risk att han stått i vägen för S.Roberto utveckling. Det är ju ingen som vill! Bättre att vi satsar på våra egna katalanska "talanger". haha....ja jävlar. Värsta är väl att det är mycket möjligt att det är så det faktiskt gick till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-11-10 13:26
@Neymar11:


Eller så skiter man i att tänka på något av sätten och är nöjd över att Neymar och Messi hittat varandra så pass bra i år och hoppas deras samarbete enbart kan utvecklas och ta ytterligare ett steg nu mer Suarez.
Annons: