/spanien/barcelona/forum/4735.aspx/spanien/barcelona/forum/4735.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB_Messi
2014-08-27 15:42
Som_un Du menar väl tvärtom ? Adriano är bättre på vänstersidan än höger . Det är från vänsterpositionen hans flesta mål har kommit .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-27 15:41
Nytta*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-27 15:40
Nytta*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-27 15:40
Jisses att du lyckades få in Qatar i ämnet benatia är helt otroligt Vad tycker du om Adidas som är delägare i Bayern och drar utav småbarn i Asien/Indien? Synd att inte benatia tänkte på det....
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-08-27 15:35
@Barcelonistas:


Fast majoriteten av dagens fotbollsspelare är idioter. Varje spelare med vett och etikett hade valt Bayern före Barca i dagsläget. Hur som helst är det många faktorer som avgör när en spelare ska byta klubb, och det finns många goda anledningar för Benatia att välja bort Barca:

1. Spelmodellen. Barca-modellen är extrem för de flesta mittbackar (särskilt de utanför La Liga). Detta är dock inte särskilt troligt då han gick till Bayern som har ett liknande system.

2. Konkurrensen. Tror knappast Benatia vill riskera att bli petad av sopan Pique bara för att han är katalan.

3. Lönen. Benatia vet att han skulle vara Barcas bästa försvarare, men ändå tjäna mindre än Pique.

4. Tränaren. Spelaren måste känna att han litar på tränaren, och tvärtom. Benatia kanske var osäker om han ens skulle få en startplats i Barcelona (med tanke på Enriques rotationssystem, radikala stil och förmåga till oväntade petningar).

4. Trovärdighet. Barca har knappast gett intryck av att vara en stabil och välskött klubb, till skillnad från Bayern som är världsbäst i organisation och ekonomi. Alla spelare är faktiskt inte bakom flötet, och Mehdi kanske var en av de som inte vill associeras med bandit-juntan och Qatar? Man kan ju alltid hoppas! Barca är inte längre klubben med det fina ryktet utan numer bara en storklubb i mängden.

Detta är såklart bara lösa spekulationer, och jag tror mest på att klubben ignorerat Benatia. Med tanke på att Zubi gick ut och sa att Suarez inte är en bra dribbler så är risken stor att tjockisen inte ens vet att Benatia var Serie A:s bästa försvarare.

Nu står vi där utan Benatia, och är beroende av huruvida Pique kan sluta tänka på Shakrias f*tta när han spelar, eller inte.
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-08-27 15:25
Samtidigt som Ronaldo slår till Godin i huvudet tre gånger och blir avstängd.... 0 matcher.
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-08-27 15:25
Så Rodrigo de Paul blir avstängd 4 matcher för det här
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-08-27 15:21
[QUOTE=Andresito]Angående Benatia kan det ju även vara så att han hoppades på ett förlängt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-08-27 15:08
Angående Benatia kan det ju även vara så att han hoppades på ett förlängt & förbättrat kontrakt med Roma i början av sommaren och därför inte pushade på en övergång när både City och Barca var intresserade.
City värvade istället Mangala och Barca värvade Mathieu + Vermaelen.

Många Romanistas är tydligen missnöjda med hur Benatia betett sig gentemot klubben.

Tiden gick och Benatia fick inget kontrakt - Bayern visar intresse - Pep (en av tränarna med mest dragningskraft i världen) övertygar Benatia som i sin tur begär att få lämna Roma.
Tvivlar på att Bayern hade kunnat värva Mehdi i juni/juli.

Benatia var nyckeln i det hela. Hade inte Barca värvat sina mittbackar tills nu hade man gett sig in i fighten med Bayern nu den senaste veckan (förutsatt att Zubi vet vem Mehdi Benatia är).


Inget att hänga upp sig över, blicka framåt istället. Så länge vi gör fler mål än vi släpper in så är det fine.
Barcelona SoM_Un
2014-08-27 14:24
bara jag som tycker att vår adriano är usel vänsterback men utmärkt högerback? haha...tycker verlkligen han det är som dag o natt på hans prestationer när han lirar till höger. skumt då han är tvåfotad.
Tiki-Taka
2014-08-27 14:22
Kanske ett önsketänkande, men tror ni att Reus värvas till laget!? Sen nu i efterhand så måste jag säga att utlåningen av Deulofeu var ju inte helt genomtänkt då ingen ersättare har uppdagats!!!!!!!!!!
Barcelona koeman92
2014-08-27 14:04
Barcelona papillon
2014-08-27 14:02
Barcelonistas:

Mycket möjligt att majoriteten hade valt Barca före alla klubbar. Men kanske var det så att just Benatia inte tillhörde de majoriteten och därför valde bort Barca. Med andra ord så kanske man inte kan/ska skylla detta på Barca-ledningen. Det tåls att fundera på.
Barcelona papillon
2014-08-27 13:59
Gabriel:

Det är inte så att jag dömer dig utan jag bara konstaterade över hur jag uppfattar dig, baserat på dina inlägg.

Det är självklart att jag skapar mig en uppfattning om hur du är baserat på vad du skriver i det här forumet. Eller menar du att du är en helt annan person med andra åsikter om Barca som klubb och Barca-ledningen? Menar du att du egentligen inte ens håller på Barca och att du älskar Zubi i det "vardagliga samhället"?

För att vara "rättvis", låt oss växa upp allihopa tillsammans och acceptera att allt inte är svart & vitt :)
Barcelona Nemesis 10
2014-08-27 13:56
Jag gillar verkligen hur folk verkar veta hur alla fotbollsspelare tänker, vad som händer bakom kulisserna och om ledningen har har försökt eller inte försökt värva vissa spelare. Vart får ni all information ifrån?
Tro fan inte på allt tidningarna skriver för 75 % av fallen så söker dom bara läsare och skriver det som lockar mest samtidigt som dom vrider och förvränger saker . Och som sagt alla spelare är olika och värderar inte samma saker.
Barcelona Neymar11
2014-08-27 13:38
Lottningen till cl är imorgon och en jävla massa intressanta lag, kan sluta upp med att vi får denna gruppen Barcelona Dortmund Liverpool Roma Fan vad kul det hade varit !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-08-27 13:28
Papillon Du har ditt sätt att se saker och ting på och det kan jag acceptera men kom och kalla mig för självgod när du inte ens känner mig. Att döma någon utifrån internet och hur och vad någon skriver på ett fotbollsforum. Kanske dags att växa upp? Du varken känner mig eller vet hur jag fungerar som människa i det vardagliga samhället men i din värld kanske det räcker med inlägg via text för att skapa dig en slutaktig uppfattning om hur någon är. Och sen enögd, vad snackar du om? Jag har inte totalt förkastat möjligheten att en spelare föredrar att lira i andra klubbar (exempelvis Bayern) före Barcelona, det enda jag sa var att flera saker pekar på att det snarare är så att klubben misslyckades med värvningen av Benatia snarare än att det faktiskt var så att spelaren ratade klubben. Enögd, negativ och självgod. Haha, aja tänker inte sjunka lika lågt som dig även om det finns en hel del saker man kan stämpla dig som utifrån det här. Nu släpper jag det här, även om du har lust att kalla mig fler saker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-27 13:27
Benatia valde den klubben som gav honom den lönen han krävde. Alla klubbar hade chansen på honom och med det sagt så har ledningen aldrig varit ute efter honom. Så varför ska vi älta detta varje dag när vi inte ens har haft något intresse för honom. ---------------------------------------------- Adriano har fått grönt ljus och är tillgänglig till helgen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-08-27 13:22
Here we go again! Först var det Messi vs Ronaldo, sedan Pedro vs Sanchez å nu är det Benatia barca vs Bayern,, då får man hålla sig borta i en vecka minst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-08-27 13:18
Papillon - En majoritet av världens bästa spelare hade valt Barca före Bayern alla dagar i veckan. Por que? Det beror på flera olika faktorer en av dom är staden, samt det faktum att Barca har dom bästa spelarna i laget. Fc Barcelona är också en mycket mer populärare klubb som dessutom haft det bästa laget i fotbollens historia. Barcelona 08-12 är utan tvekan det bästa laget någonsin. Man hade även en otroligt stark era 03-06 där man spelade vacker fotboll. Bayern har verkligen inte satt samma prägel på fotbollen som Barca gjort. Dom vann visserligen några Cl titlar på 70 talet men dom betraktades inte alls som något oslagbart lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-08-27 13:15
Gabriel:

Vad menar du, är du inte nöjd med mitt svar?

Jag har väl aldrig skrivit att jag vet att Benatia inte vill/ville till Barca? Det enda jag säger är att man inte ska avfärda att fotbollsspelare föredrar att spela i andra storklubbar än Barca.

En mer negativ och självgod person än dig får man ta och leta efter. Du måste lära dig acceptera att det finns människor som värderar saker och ting (klubbar) annorlunda än dig utan att det är Barca-ledningens fel.

Ja men då får du ha en fortsatt trevlig dag. Kan inte påstå att det är så lätt att "diskutera" med någon som är sååå enögd men det var värt ett försök :)
Barcelona Gabriel
2014-08-27 12:58
Papillon Så det är ditt svar för mitt inlägg? Ok, fine avfärda allt annat jag sa och fortsätt att intala dig att anledningen till varför Aurier, Benatia mfl inte spelar för oss har att göra med att dessa spelarna absolut inte ville spela för Barcelona, en av världens absolut största och mest framgångsrika klubbar med en av de vackraste städerna och de bästa spelarna i laget. Går ju inte ens att diskutera med dig. Om något så verkar det ju vara du om någon som sitter på inside-info då du verkar tro dig veta att Benatia absolut inte ville gå till Barcelona. Vad är det du inte berättar för mig? Är du och Mehdi hemliga homies eller? Måste ju vara så du då tydligen fått höra att anledningen till varför han inte kom var för att han inte ville ha något med oss att göra. Two can play that game. Och jag vet också när en diskussion nått sin slutpunkt och inte längre kan avancera, det är när man kommer med så fjantiga argument som du nyss gjorde. Med det sagt ha en fin dag och väl mött. Jag drar mig ur!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-08-27 12:51
Gabriel:

När jag läser ditt inlägg så verkar du sitta inne med mycket inside-information, "Bayern fixade honom på några dagar". Hmm "imponerande" att du vet hur Bayern jobbar :-/
Barcelona Gabriel
2014-08-27 12:46
Papillon Självklart inte, men Bayern nämndes inte ens som en klubb destination till Benatia på samma intensiva sätt som han gjorde för andra klubbar, framför allt PL lag förens nu i slutet av sommaren. Mycket av det har att göra med att Javi Martinez skadade sig. Det har knappast tagit Bayern hela sommaren att köpa Benatia, dem fixade han på några dagar. Barcelona har haft fullt med tid för att hinna köpa honom innan Bayern ens kom fram på kartan. För att ge svar på din fråga, för de flesta spelares fall så tror jag det oftast spelar mindre till vart man hamnar, så länge det är i en storklubb. Sen är det självklart att varje människa har sina egna personliga preferenser som gör att man tillslut föredrar en klubb före en annan, men det är också massa saker som spelar in på valet av klubb spelaren i slutändan väljer. Det handlar ju väldigt mycket om att wine and dine en spelare som man vet kommer att ha många klubbar efter sig. Oftast väljer spelaren då den klubben som gett bäst intryck eftersom man känner att just DEN klubben kämpade mest för att få just dig. Sen finns det även andra faktorer som spelar in i det hela, som tränare. Många tränare är skickliga på att vilja få spelare att gå till just den tränarens lag. Det finns som sagt många saker som avgör det hela, men just i Benatias fall så hade man kunnat köpa honom långt mycket tidigare under sommaren, sen är jag fortfarande inte helt övertygad om att Benatia hade valt Bayern före Barcelona om valet tillsist föll på enbart spelaren i fråga, det skiljer mycket från spelare till spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-08-27 12:44
Adriano är tillbaka, skönt!
Barcelona papillon
2014-08-27 12:36
Gabriel:

Jaha, så om Benatia fick liknande erbjudande från Barca och Bayern så är du helt övertygad om att han (plus varenda fotbollsspelare ute i världen) hade valt Barca?
Barcelona Gabriel
2014-08-27 12:23
Papillon De flesta spelarna drömmer om att få spela för Barcelona, det är inget felaktigt i det utan snarare ett faktum. Så du tror på fullaste allvar då att Barcelona hört av sig till Benatia men att han då sagt "nej jag vill inte spela för er"? Självklart finns det undantag i allt, men det är enligt mig speciella undantag. Typ som att försöka köpa Totti från Roma, han älskar allt med Roma och lär knappast byta klubb oavsett vilka som hör av sig. Då hade han redan bytt klubb för längesen. Andra undantag kan vara om man hör av sig till en spelare som redan spelar i en stor klubb med ett stort projekt. Typ kompani i City. Han vill nog inte hellre byta klubb, han är lagkapten i ett City som vann ligan och fortfarande storsatsar och har en tydlig vision och sportprojekt. Med det sagt, det finns två undantag där jag kan tänka mig att spelare inte är öppna för en flytt till Barcelona. Det första är ifall en spelare är en ikon i som nuvarande klubb, eller vill satsa på att bli en klubbikon och stanna där karriären ut. Det andra är ifall en spelare redan spelar i en stor klubb som satsar stenhårt och har ett stort projekt igång. Det är därför det är onödigt att höra av dig till klubbar som Chelsea, City, Bayern, PSG osv, dels för att dessa klubbar inte behöver sälja men även för att spelarna där redan är i en framgångsrik klubb med ett storsatsande projekt. Det gäller att köpa upp dessa Aurier och Benatia när de spelar i Toulouse och Roma, för sen är det oftast för sent. Men de flesta spelare är väldigt väldigt positiva till en flytt till Barcelona. Varför skulle de inte vara det? En av världens bästa och största klubbar både historiskt sett och i nutid. En klubb som har spelare som Iniesta, Messi, Neymar, Suarez mfl. En klubb som alltid kommer att satsa oavsett hur många år in i framtiden man kommer. En klubb som ligger i en av Europas vackraste städer med ett av de skönaste klimaten. Nej, klubben misslyckades med Benatia, intalar du dig något annat så är det förmodligen bara för att det känns lättare att acceptera det snarare än att vi hade kunnat ha spelaren men att vi failade. Ungefär som att man hade fått flera signaler av Candice Swanpoel att hon var intresserad av dig och bara satt och väntade på att man skulle våga bjuda ut henne, men man vågar aldrig och istället tröttnar hon och går ut med en annan kille och då tröstar man sig med att tänka "nej men jag hade ändå aldrig någon riktig chans med henne". Men men, whatever floats your boat, amigo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2014-08-27 12:22
Om man kollar på Alves och vart han tillbringar sin tid är det betydligt mer som ytter än som back.

Det är därför som en värvning som Douglas kan fungera men ännu bättre hade Cuadrado varit inget snack om den saken.Men vill han inte spela"back" är det bara att glömma honom för som ytter kommer han nog aldrig till oss.

Jag skulle gärna se att Douglas lånas utt till ett lag i högsta serien i la liga så han får spela mycket och utvisa om han ska spela för oss nästa år om nu Alves försvinner eller inte.

Vi kan inte ha tre högerbackar även om Alves nästan kan ses som en ytter.

Att Douglas har spelat eller kan spela till vänster visste jag inte. Med tanke på hur dålig han varit till höger vill jag knappast tänka på hur han spelar till vänster.Den kanten är dock stängd både nu och i framtiden!

Hur som helst välkommen Douglas visa gärna att jag har fel men du har inte imponerat på mig ännu.
Barcelona Neymar11
2014-08-27 12:21
Angående den här Douglas han har gjort 170 matcher för en av Brasiliens största klubbar är man verkligen så dålig då? Eller är det någon via Twitter som har startat en hatkampanj pga den inte fick den spelaren HAN ville ha?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-08-27 12:18
Gabriel

Du borde fundera kring möjligheten att bli styrelse medlem åå Barca. Hooka upp med Joan L och få bollen o rulla mot bättre tider ;)
Annons: