/spanien/barcelona/forum/4730.aspx/spanien/barcelona/forum/4730.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
LuisSuárez #9
9/22/2014 01:26
Brassen assisterade till 2-0 målet, lägger upp en GIF så småningom... Edit: Kungen har definitivt inte glömt bort hur man lägger smörpassningar.
Barcelona LeoMessi
9/22/2014 01:26
Hade mer än gärna följt dinhos match men mitt internet krånglar och jag har alldeles för lite surf kvar på mobilen för att kunna streama där.
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
9/22/2014 01:22
Kom igen, är ingen som följer Dinhos match på Les Rambles?
Tiki-Taka
9/22/2014 01:19
Idag gjorde mathieu sin första dåliga match enligt mig. Han gjorde två katastrofala ingripanden som kunde ha resulterat i två baklängesmål. Det flesta var när han sjabblade bort bollen genom en dålig mottagning, vilket i sin tur ledde till en chans för motståndarna. Det andra misstager var den misslyckade brytningen, som ledde till friläge. Vore det inte för rakitic brytning vid mållinjen så hade matchen kunnat sluta på ett helt annat sätt! Underkänt betyg på Mathieu idag!
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
9/22/2014 01:07
Ronaldinho försökte sig på en cykelspark men inte lyckades träffa bollen.

Barcelona LeoMessi
9/22/2014 00:42
Är det någon som har Highlights med Hudson? Skulle uppskattas väldigt mycket om någon la upp det
Postat via SvenskaFans-appen
LuisSuárez #9
9/22/2014 00:40
Om någon culé inte har bättre för sig, rekommenderar jag starkt att följa Ronaldinhos match som går just nu.
LuisSuárez #9
9/22/2014 00:37
Ronaldinho gjorde sitt första mål för Querétaro F.C. via en straff
viccc
9/22/2014 00:36
Tror ni Bartra kommer få svårt med speltid iår? lån?
Barcelona JALLA
9/22/2014 00:29
var är Andreas? killen gav ju upp efter cl matchen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
9/22/2014 00:26
Oj Barca får beröm i FK för en gångs skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
9/22/2014 00:18
skulle vara roligt att se psgs luis mot vår luis=)
Barcelona Blaugrana91
9/22/2014 00:05
Roligt att överskattade PSG verkar vara helt under isen, hoppas deras bedrövliga form håller i sig, isåfall kommer vi ha kul med dem och främst med Luiz. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
9/22/2014 00:00
De visade höjdpunkter från PSG-Lyon och David Luiz herregud. Kolla bara hur han står still och tittar på bollen när Lyon har anfall. Jag hoppas verkligen han spelar mot Barça, måste vara sommarens bösta värvning att Barcelona undvek honom. Pust.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
9/21/2014 23:48
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Ja, en del av Barcelonas spel går ju ut på att hålla i bollen och inte tappa den för att undvika omställningar med tanke på hur högt laget ligger, men det finns många moment Messi gör som jag tycker att andra spelare borde kunna klara av också.

Som genomskäraren som Messi brukar slå till Alba ett par gånger minst per match som ofta öppnar upp spelet. En passning om inte borde vara så svår för en Barcelonaspelare, men ändå spelar de övriga ofta bollen rakt på foten till Alba eller Alves som bara vänder tillbaka och spelar hem bollen igen.

Sen är det givetvis något speciellt med Lionel Messi, men tycker ändå man kan ha högre krav på medspelarna.
Barcelona Selo
9/21/2014 23:46
@oocbgb:


Tyckte faktiskt Neymar, Alba och Rakitic efter raketen han gjorde var bättre än Messi.
Håller väll högre förväntningar på Messi men det tycker jag man borde med hans kapacitet. Måste fortfarande jobba på att springa mer utan boll.
Klarade han faktiskt att dribbla förbi sin snubbe en gång under matchen? inte bara sidled? Hårdheten och precisionen i passningarna har varit off i senaste matcherna imo.

Gillade det jag såg i Leon matchen, sprang jäkligt mycket hela matchen, även utan boll och tog tillbaka bollar. Vill se mer av det.
Kan faktiskt tycka hela laget "tittar boll" lite för mycket och traskar runt. Vill ha mer rörelse.

Det finns en hel del att jobba på fortfarande, men jag vet inte om Messi någonsin kommer kunna komma upp till ~2012 nivån igen. Inte riktigt samma klipp i accelerationen.
MEN han är är fortfarande en sjujäkla playmaker. Där står Ronaldo i skamvrån i jämförelse.
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
9/21/2014 23:41
@viccc:

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
9/21/2014 23:39
Himne del Barcelona

Man tycker verkligen synd om Messi när det är bara han som tänker framåt och farligt hela tiden. De andra spelarna undantag Rakitic som vågar slå bollen på djupet passar så försiktig som möjligt.

När Messi får bollen tänker han bara framåt. Jag måste också berömma Xavi idag som spelade bollen 4 gånger framåt över försvararna den lilla tiden han var inne på planen.viccc
9/21/2014 23:39
Hur va Robertos inhopp? någon som kan beskriva. va han bra?
Barcelona Maestro Xavi
9/21/2014 23:35
jag ser också att psg fortsätter att tappa poäng..... hemma
kul att se oss möta dom i CL
Barcelona Neymar11
9/21/2014 23:32
Vad folk stirrar sig blint Är det någon som var matchens spelare så var det väl ändå neymar?! Speciellt i första halvlek, allt han gjorde gick ju nästan hem. Kunde ha haft ett hat-trick med lite flyt. Briljerade med sin teknik, löpningar och kreativitet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
9/21/2014 23:32
With 3 goals and 6 assists, Messi has been directly involved in 9 of Barcelona's 12 goals this season #fcblive

Och det var snack om att Messi var slut och kanske borde säljas... Messi har haft en lite annorlunda roll på sistone. Han droppar mycket mer och han har bollen centralt så drar han till sig 4-5 spelare och det öppnar upp på kanterna och det leder till hyperfarliga genomskärare.

Han springer mer nu och stressar motståndarna betydligt mer, man ser att han vill vinna den där bollen. Så länge han spelar så här så är jag oerhört nöjd. Även om han gör mindre mål så får han oss ändå att bli farligare, han optimerar sin spelstil för lagets bästa.
Barcelona Himne del Barcelona
9/21/2014 23:30
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Håller me fullkomligt. I början av matchen, när det faktiskt var match, var det BARA Messi som lyckades hitta öppnande passningar mot ett svagt Levante. Satt och tänkte att Messi nästan måste klia sig i huvudet och fundera något i stil med "varför är det alltid jag som måste se till att något händer här?".

Messi tittar alltid framåt och går rakt mot sina motståndare för att antingen utmana eller hittade en öppnande passning. Det gör att han ofta tappar bollen, men det gör också att motståndarna aldrig kan slappna av en sekund när Messi får bollen.
Barcelona basaric - "el guaje"
9/21/2014 23:29
En annan sak. Jag är emot Luchos val att rotera i målet. Tycker att han borde bestämma sig vem som ska vara första målvakt och låta honom stå i både i ligan och Champions Leauge.

Reservmålvakten kan användas i Copa Del Rey och andra mindre viktiga turneringar.
Barcelona oocbgb
9/21/2014 23:28
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Messi, Suarez och Neymar i högform driver framåt.. Då kommer inte 5 försvarare svärma kring Messi, kommer ge honom en helt annan frihet. Tror han kommer slå poängrekord denna säsongen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
9/21/2014 23:24
@Selo:


Det är Messi som ligger bakom allt som är farligt idag. Han öppnade upp hela matchen. Om Messi har bättre spelare än Pedro bredvid sig skulle han slippa 3-5 försvarare omkring sig varje sek av matchen.

Tänk dig sen när Suarez tar Pedros plats, då kommer Messi skina ännu mer.
Jag personligen tycker att Messi var Man of the Match..
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
9/21/2014 23:19
Jag gillar hur Puertan förknippar försvarsspel med försvarare :D.

Försvarsspelet börjar från Messi och jobbar sig sedan nedåt. Det handlar inte om att vi har fått in nya mittbackar eller jo klart, liten inverkan har det såklart, men det är inte huvudanledningen till att vi har ett stabilt försvarsspel just nu. Presspelet som vi har efterfrågat sen 2011 verkar sakta men säkert komma tillbaka.

1. Vi har en spelare i Rakitic som trycker till motståndarna och inte är rädd att få ett blåmärke. De senaste säsongerna har innermittfältarna inte velat ta duellerna och motståndarna har fått vända upp och kunna ställa om mot oss, de verkar dom inte kunna göra just nu. Även Iniesta har börjat gå upp i rygg på motståndarna vilket han slutade med helt efter Pep lämna

2. Att våra yttrar jobbar längre in i banan har också sin inverkan då vi stänger av ännu fler ytor centralt och tvingar motståndarna att spela längst med kanterna eller slå långt. Slår dom ut den på kanten så stänger vi in dom och kan rätt enkelt vinna tillbaks bollen eller i sämsta fall ett inkast.

3. Att vi väljer att ligga lite lägre än vanligt med mittbackarna gör så att vi rätt sällan har åkt på en kontring då mittbackarna ligger rätt. Förra året kunde vi se hur en långboll ställde till det för vårt försvar. Att sedan Sergio emellan åt går ner och bildar en 3-backslinje gör det hela ännu mer säkert.

Detta sitter ju självklart inte perfekt men jag tycker att vi definitiv är på rätt väg, och det finns fler punkter man kan skriva upp, men orkar inte göra en djupare analys utav vårt försvarsspel, men dessa 3 punkter är de som sticker ut rejält för mig.
Detta kan bli en bra säsong gubbar.
Barcelona Selo
9/21/2014 23:16
Tycker faktiskt Messi var sådär idag sett till hans standard. Visst gjorde mål, fixade en straff och ett par assist.

Men tror inte han lyckades med en enda dribbling idag och missade väldigt många passningar.
Barcelona basaric - "el guaje"
9/21/2014 23:16
@Neymar11:


Som sagt, jag är inte emot det. Men visst så kan man börja spekulera vem som ska stå för det kreativa från mittfältet när Messi inte kan leverera. Iniesta måste höja sig. Han var inte bra förra säsongen och han har inlett den nya säsongen på samma sätt.
Barcelona Neymar11
9/21/2014 23:14
Basaric Han känns ju "lättare" nu när han slipper all press att stå för målen med. Han verkar trivas och må bättre nu. Kommer bli en oerhörd intressant säsong
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: