/spanien/barcelona/forum/4728.aspx/spanien/barcelona/forum/4728.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nemesis 10
2014-07-27 04:12
Krojf

Jag brukar bara dra en enkel slutsats när folk kommer till mig och påstår att Ronaldo är mer komplett. Sätt Messi på kanten och vad har du då? Jo en världsklass spelare som fortfarande gör mål och underbara assist. Sätt Messi i mitten av planen och vad har du då? Jo världens bästa spelare som matar in mål och även en playmaker som slår genialiska passar.

Ronaldo är dominant på kanten det är ganska självklart då han har spelat där hela sin karriär. Sätt Ronaldo i mitten och vad får du då? Jo det har vi sett förut, han blir helt enkelt en medelmåtta till fotbollsspelare om inte sämre till och med.

Så frågan är vem är egentligen mest komplett? En spelare som är låst på en position och gör det jävligt bra eller en spelare som kan spela på alla anfalls positioner och fortfarande göra det jävligt bra? Svaret är väldigt enkel ;)
Barcelona Krojf
2014-07-27 03:42
EGENTLIGEN FORTSÄTTNING PÅ OVANSTÅENDE INLÄGG I MITT NAMN. ELLER BOTTEN TILL TÅRTAN PÅ TÅRTAN OM MAN SÅ VILL. MEN SKIT SAMMA. Ett slående expempel hur fel det faktiskt kan bli vid jämförelser mellan Messsi och Ronaldo, som slutar med att den sistnämnde ses som mer komplett och därmed också bättre enligt många, kan faktiskt tas från boxningssporten. Där legenden Mohammad Ali, av väldigt många experter betraktas som världens bäste tungviktare genom alla tider. Somliga hävdar till och med att han är den störste alla kategorier: d v s oavsett viktklass. Ali var denna sin höga status i boxningshistorien till trots, långt ifrån "komplett" i sitt sätt att boxas. Han var exempelvis extremt "vänsterhänt". Det vill säga i så mening att det först och främst var den poängplockande ihärdiga och distraherande vänsterjabben som han frekvent använde sig av, för att i överlägsen stil vinna över mer "kompletta" motståndare. Ali var en därtill en typisk "headhunter"; d v s han slog ytterst sällan några kroppsslag att tala om. Även "hooks" vare sig det rörde sig om vänster eller högerkrokar mot käke, lyste påfallande ofta med sin frånvaro. Och någon "högerslägga" eller vänsterdito, hade han heller inte. Det fanns faktiskt förvånansvärt mycket i övrigt att önska vad gäller Alis register i ringen, för att han skulle kunna anses "komplett". Men få om ens någon ifrågasätter hans storhet i boxningshistorien. Det var med blixtsnabbt fotarbete, remarkabel blick tillika taktiskt sinne samt just hans rappa raka vänster, som Ali gång efter annan vann över"oövervinnliga "monster". Så som Sonny Liston och George Foreman, för att nu nämna två av dom mest skräckinjagande kombattanter Ali mötte under sin karriär. Och som han mot alla odds bringade på fall med sin särpräglade känsla för överrumplande finess och oöverträffade avståndsbedömning. Dom som förlitade sig på fysisk kraft och slagserier på vinst och förlust i hopp om att få in den perfekta fullträffen på Ali, fick finna sig i att stå som förlorare gång efter annan. "Störst, vackrast och bäst" kom att bli Mohammad Alis världsberömda valspråk. Men där fanns mestadels alltid en liten glimt i ögat, när han skröt och skroderade som värst. Ronaldo däremot förefaller tro detta om sig själv på fullaste allvar. Vilket i sig är djupt sorgligt och smått skrattretande, på en och samma gång.
Barcelona Canaletes
2014-07-27 02:10
Härligt att en ex-Barça spelare sänker Madrid.

Först kvitterar Icardi till 1-1 sen skjuter han sista straffen i straffläggningen.
Barcelona LeoMessi
2014-07-27 01:37
När det kommer till värvningar så vill vi antingen ha ett riktigt jävla crack eller bänknötare/avdankad spelare. Som tex att Luchos alternativ ifall suarez inte kom så var RVP och BERBATOV alternativ. Det är sån jävla klasskillnad. Det är som att säga att man vill värva Kompany och om man inte får honom så värvar man majstorovic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-27 01:29
Agger är antagligen den enklaste värvning man kan göra i Europa. Det skulle inte förvåna mig om Zubi valde the easy way out. Liverpool erbjöd honom till Barca för några månader sen, då nobbade Barca. Jag hoppas verkligen inte det ändrats nu. Mer skadebenägen spelare får man leta efter. Det sista vi behöver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-07-27 01:06
Agger är ett alternativ istället för Marq. Källa :sport
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-07-27 00:42
Isco är en fantastisk spelare som har det mesta en offensiv mittfältare ska ha. Killen har en fin teknik, bra passningsspel och är även en duktig avslutare. Problemet är att Madrid köpte honom utan att ha nån plan, han är bäst som nr 10 och de har likt Barça inte den rollen i sitt lag. I år lär det dock bli annorlunda men då kommer 'Hame' spela på på den positionen så Isco lär väl ruttna ännu mer på bänken. En underbar spelare som valde helt fel klubb, nu lär han istället bli utlånad och såld till Getafe. You fucked up kid!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-27 00:34
Vem kommer inte ihåg när Puertan gick bananas när Madrid köpte Isco? När dom gick så långt och sa att Isco är bättre än Iniesta? Idag undrar jag vem fan är Isco? Han var bra i Malaga men sen då? Kanske var klubbvalet fel för honom men iallafall så har stackaren gått flera snäpp bakåt sen han bytte klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-07-27 00:26
Herregud vilket mål av Bale mot Inter. :O
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-27 00:20
Bale är en bättre variant av Ronaldo, tror nog om dom hade sålt Ronaldo så hade Madrid varit ännu bättre. Bale har sjuka skott och dom är alltid farliga hans skott till skillnad från Ronaldo som får en lyckoträff efter vart 40:e skott på distans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-26 23:52
Vem tror ni är bäst mellan Sanabria och Munir? Har faktiskt inte sett så mycket av Sanabria, snubben drog innan han ens hann slå in sig i b-laget. Men jag tycker att Munir verkar vara en riktigt intelligent spelare, en hal jävel och en riktig måltjuv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-26 22:58
Highlights på Cl finalen... Så jävla tur att man spyr, Atletico borde vunnit.
Barcelona Rambla~
2014-07-26 22:28
Roma borde värva Valdes, då har de ett komplett lag. Fri transfer dessutom. Problemet är väl hans löneanspråk gissar jag. Han kan inte vara så korkad att han går till Bayern. Neur flyttar han aldrig på. Då är hans karriär över. Är det verkligen värt det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-26 22:20
Benatia med kaptensbindeln i avsaknad av Totti och de Rossi, tjänar långt under €3m trots det. Är det så konstigt att han vill dra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2014-07-26 22:07
Våra försvarare blir så orättvist bedömda.

Det är svårt att vara försvarare i Barcelona! I andra lag har du råd att göra fler misstag än i Barcelona då du ställs helt ensam på grund av vår extremoffensiv..

Jag tycker det är dags att även fansen inser att våra försvarsproblem tidigare inte endast har berott på de som på planen är uppställda som just försvarare, utan att det även gäller mittfältare.

Jag älskar Xavi, men det finns en video på youtube som bevisar just min tes - när han själv tappar markeringar flera gånger om just för att han endast var skärpt när vårt eget lag hade boll. Detta gäller inte endast Xavi utan fler spelare som tappat förståelsen över vad ett kollektivt försvarsspel innebär sen Pep försvann.

Jag tror Lucho är på gång att styra upp detta med Mascherano på mittfältet samt en Rakitic som även han är bra i defensiven.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-26 22:02
United-Roma nu

Dags att spana in Benatia ordentligt. Alla verkar ha sån djävla koll på den killen, eller så flyter de flesta helt enkelt med strömmen och hyllar honom :)
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-07-26 21:49
L.A.M Nr 10 (Barcelona) Bara det att han under förra matchen slog en idiotpass rakt in i mitten av vår backlinje till en motståndare som blev halvt fri med målvakten och kunde enkelt lägga in den, men missade som tur är. Hade det varit en riktigt fin avslutare som Zlatan, Falcao eller Ronaldo så hade dom suttit den chanses utan tvekan. Sånna idiot misstag går inte att göra under ett El Classico m.m.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-26 20:48
Vampiro Den här domen är den mest bisarra jag varit med och hört talats om. Ett skämt att Pepe fick tio matcher för misshandeln av Casquero, alltså en mer än Suarez fick bara i landslaget. När Cantona karatesparkade än åskådare(betydligt värre än Suarez fall) fick han ju en väldans massa månader men jag antar att han åtminstonde fick träna med laget? Att Suarez inte får beträda en fotbollsplan eller som du säger träffa vem han vill på fritiden är så patetiskt så det finns inte. Förutom det redan väldigt hårda straffet att hans aktion ska drabba hans klubblagsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-07-26 20:42
Är det bara jag som ser Montoya som en stabilare och bättre högerback för laget än Alves. Han har aldrig gjort bort sig när han spelat då han besitter en hög lägstanivå och beslutsförmåga. Köper vi inte in en högerback ser jag gärna Montoya gå före. När det gäller Alves så har vi alltid vetat att han haft sina brister men han har alltid lyckats kompensera det genom att vara så sällsynt bra på det han gör. Var i stort sett under alla Peps år världens bästa högerback. Hans bristande koncentrationsförmåga och taktiska svagheter har alltid överglänsts av hans otroliga lungor, aggresiva försvarsspel och fantasi i sitt anfallsspel med väldigt många fina kombinationer med framförallt Messi. Idag känns han bara lat och går sällan iväg på maxruscher längre. Han känns mätt på titlar och hans tekniska slarv blir bara tydligare och tydligare där han dessutom utvecklat en förmåga att ta så många små och onödiga touch på bollen som möjligt. Hans tidigare glada humör som lyfte stämningen i laget känns nu bara fånigt. Nej, jag har alltid gillat Alves men det gäller att fatta när det är slut för en spelare på världstoppen. Det är heller ingen slump att han var första spelare i Brasiliens så självklara startelva att bli bänkad, han håller helt enkelt inte måttet längre. Med facit i hand så skulle vi förmodligen ha sålt honom redan förra sommaren, kanske redan året med hans oändliga kontraktsförlängning(11? 12?). Som sagt, jag gillar Alves och eftersom han var en av Pep-erans absoluta grundpelare kommer jag alltid minnas honom som en fantastisk medlem i Barcafamiljen. Men jag skulle verkligen inte ha några problem med att se han såld och ännu mindre svårigheter att se en mer än redo Martin Montoya gå före i rangordningen som den idag bättre fotbollsspelaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-07-26 20:38
Luis Suarez is working since last week with a personal coach. Because of his ban, the player can't be in touch with Barcelona staff. [sport] Vad är detta för bullshit? Visst straffa honom med att han inte får spela fotboll men hur fan kan de bestämma vem snubben får träffa på sin fritid? Vilken efterbliven dom det här visar sig vara. Jag håller med att bita ännu en spelare var helt idiotiskt, pinsamt, dumt bla bla bla men man skulle tro att han våldtagit och mördat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-26 20:33
@ZAK-117:


Nej, de åker på måndag 28 juli.
Barcelona TRD
2014-07-26 20:33
@Zyzz:
Tror knappast de skrek medan han var på planen utan detta var nog innan eller efter Mathieu presenterades. Annars är det en mindre skandal såklart.
Barcelona Rambla~
2014-07-26 20:33
Trevliga matcher att se i kväll:

Manchester United - AS Roma Sat 26 Jul kl. 22:00
Viasat Fotboll, Viaplay.se

Real Madrid - Inter Sun 27 Jul kl. 00:05
TV10, Viaplay.se
Barcelona petersays
2014-07-26 20:16
Förresten låter jag det vara osagt vem som är en krångligare spelare att ha i laget - Tevez eller Suarez... :P
Barcelona ZAK-117
2014-07-26 20:16
Är laget i England, Vilken tur
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-26 20:10
Här är nog anledningen till att vi inte värvar Cuadrado. Jag hoppas det iaf för jag har insett att det ej kommer bli både en mittback och Cuadrado. Anser dessutom att behovet av en bra mittback är mycket större. @barcastuff: An exit of right back Dani Alves is difficult because of his wage demands. Only PSG, Monaco and Man City could pay what he wants. [esportiu]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-07-26 20:07
@Rambla~:
Det här med löner är ju aldrig helt lätt att ta reda på, man får upp siffror och man vet inte hur skattetrycket ser ut i respektive land, man vet inte om siffran är innan eller efter skatt. Men siffran jag får fram på Tevez i Juve är bara strax över €5M per år. Det är väl ungefär samma som Song har? Lägre än ex Mascherano och Cesc låg på. Skattetrycket mellan Italien och Spanien skiljer sig väl inte nämnvärt? Marginellt till spelarens fördel i Italien. Och gällande VM-truppen så var det väl rätt öppet att det var relationen Sabella/Tevez som spökade? Visst, Tevez har en historia av att vara strulig. Men Sabella verkar ju redan från när han tillträdde ha diskvalificerat vissa spelare från truppen. Klart man har sina favoriter, men att ta ut Palacio istället för Tevez. Ja, med såna uttagningar vinner man då inget VM. Edit: Läser iofs en hel del rykten om att, som du säger, Messi och Tevez kanske inte heller drar jämnt. Men ändå: "Tevez has been in outstanding form as Juventus retained the Serie A title, scoring 19 goals, delivering seven assists, creating 58 opportunities and scoring with more than 20 per cent of his goal attempts. Sabella never wavered, though, and has never picked him during his time in charge. Surely a coach would have attempted to build bridges with any striker in such form?"
Barcelona Zyzz
2014-07-26 20:03
@el Flaco:


Det måste ju ha varit väldigt kul för Mathieu att höra på sin presentation... Dålig stil av supportrarna tycker jag. Det finns andra tillfällen/sätt att visa sitt missnöje mot ledningen än att göra det under en spelares presentation så att han inte känner sig välkommen.
Barcelona Thierry Henry
2014-07-26 19:59
Lion24//

Schesnchny är knappast klantig. Om han är lika bra som Ospina låter jag vara osagt. Men killen är blott 24 år. Han är ordinarie i Polska landslaget trots hård konkurens. Tycker tillskillnad från dig att han börja svajigt. Men har blivit stabilare efter varje säsong. Men sen så följer jag Arsenals matcher också;). Ospina har jag ingen koll på och det tror jag knappast du heller har. Såg honom dock i vm. Där va han fantastisk.

Summa sumarum är iaf att Arsenal har 2 väldigt kompetenta målvakter som slåss om en Startplats. Precis som vi.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-07-26 19:57
Om vi mot förmodan skulle landa både Cuadrado och Marquinhos så ser jag oss som en av favoriterna till Cl redan i år.

Ut med Song och Afellay..Song tål jag inte alls....
Annons: