/spanien/barcelona/forum/4724.aspx/spanien/barcelona/forum/4724.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona MessiyoyO 10
2014-11-02 21:25
Ja, i vanliga fall ska Celta vigo krossas. Det är ingen som förväntar sig annat, men med tanke på hur läget ser ut just nu så bör man kanske inte förvänta sig att vi gör 4-5 mål mot alla motståndare. Men Celta vigo, jadu, dem ska inte ha någon som helst chans mot Barca, oavsett hur vi spelar. Vi hade säkert 4 ribbträffar igår, det säger mycket om vem som borde ha vunnit...
Barcelona Gio Style
2014-11-02 21:18
Jag skrattar åt folks ignorans när de trodde att vi skulle KROSSA Celta Vigo.
Celta Vigo kan mycket väl ta en Europaplats i år.
Nu borde vi ändå vinna mot alla lag på hemmaplan men folk pratar om Celta Vigo som om det vore ett pajasgäng.
LE gjorde det bra där förra året och Berizzo har fortsatt på den inslagna vägen. Inget pajasgäng det där inte.

Orkar annars inte uttala mig något mer om LE, vid El Clasico såg man hans begränsningar. Han har redan visat att han inte har stake att bänka spelare som bör bänkas (Busquets, Alves m.fl) osv.

Bara att vänta till omvalet, så långt kvar :(
Barcelona Nesto
2014-11-02 21:03
@Liunil Masse:Som Heisenberg säger så hade antagligen El Loco fått operera inom vissa ramar, vilket förstör så himla mycket.
Bielsa hade garanterat bänkat varenda spelare som inte gjorde sitt bästa. Ja,även Messi. Vilket inte hade funkat med dagens ledning.

Lucho tror jag har fått mycket friare tyglar av ledningen men tyvärr gav ledningen de fria tyglarna till fel man.
Inför säsongen förväntade jag mig löpningar i berg, penningar av storstjärnor och ett mycket mer aggressivare Barca.

Löpningarna har skett på träningsanläggningen, Xavi är den som blivit petad (av naturlig orsak) och något aggressivt barcelona har jag inte sett.
Barcelona Heisenberg
2014-11-02 20:37
@Liunil Masse:


Nu delar inte jag din vilja att ta in Bielsa, men tror du ärligt talat att ledningen hade tagit in någon som är känd för att säga ifrån och köra sitt egna race? De vill ha nickdockor som inte ger dem någon skit och som gör som de säger. Bra för dem, men katastrof för FCB.
Barcelona Heisenberg
2014-11-02 20:35
Frågan är väl egentligen om våra mittfältare har blivit så extremt dåliga på en sommar eller om det är Enriques taktik för hur de ska spela som gör dem dåliga? Att spela dem ut mot kanterna är oförlåtligt såvida inte matchplanen är att vinna efter ett långt inkast.
Barcelona Liunil Masse
2014-11-02 20:31
Förstår inte en sak. Varför i helvete tog man inte in Marcelo Bielsa som tränare innan han stack till Marseille!? Den ultimata tränaren för Barca när det kommer till spelsätt. Tror fan att vi hade påbörjat en ny era med Bielsa men men varför skulle vi ta in en bra tränare när det finns loosers som Luis Enrique och Tata Martino.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2014-11-02 20:23
Barcelonistas Tycker också Rakitic är bättre än Kroos. Kroos hade svårt att ta plats i Bayern förra året medans Rakitic var en av Europas absolut bästa mittfältare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-11-02 20:15
Lion24 Först främst, celta Vigo matchen skulle vi ha vunnit om vi inte hade sumpat alla chanser. Kvittar vem som är tränare celta Vigo ska vi slå hur som helst El classico matchen får Lucho ta på sig, han testade något nytt och han ville överraska Madrid. Det gick inte hem fine with that han försökte med en förändring och tog konsekvenserna. Tar hellre det från en tränare än en tränare som går ut och fegar sig igenom Och det är absolut inte Lucho som man ska kritisera först och främst, utan det är spelarna. Det är dom som inte ger 100% Det är inte Luchos fel att vi har misslyckats i 3 år utan det är spelarnas och ledningens fel För att vara korrekt det enda som är gemensamt för dessa 3 åren är att ledningen är kvar och att vi fortfarande har spelare som inte visar hjärta. Att gå så hårt åt Lucho är ganska magstarkt när han endast har varit tränare i 3 månader men får allt skit Vi har en klubb där spelare är större än klubben En klubb där spelare kan tvinga sig kvar och kräva speltid En klubb där katalaner går före och vi hittar syndabockar i nyförvärven vi gör År 1: allt skylldes på cesc&Sanchez År 2: allt skylls på neymar&tata År 3: allt skylls på Lucho, rakitic & Matheiu Ni letar efter syndabockar för att skydda era favoriter inom laget och försvarar dem som visar 0 vilja! Jag kommer aldrig håna eller vilja ha bort någon som jag vet vill klubbens bästa (Lucho) för att försvara divor som spelar för sig själv Lucho, rakitic, Matheiu, Alba & neymar har all min stöd då endast dessa visar hjärta och inställning Resten av utespelarna ska ha all skuld ( förutom suarez)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 20:05
Rakitic tycker jag är bättre än Kroos men det kanske bara är jag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SoM_Un
2014-11-02 19:53
Kan någon smart människa berätta för mig. Hur man kan ta rakitic istället
för kroos. Alltså huuuuur?. Inget ont om rakitic. Han är en grym truppspelare
starta då o då. Plus en plan b lirare...våra plan b istället är spelare som munir.
Det är heeeelt otroligt att man går från spelare som henry till munir o sandro. Pinsamt i min värld
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-02 19:23
Lion24

Jag kanske har missat högst två matcher den här säsongen.
Jag brukar oftast studera extra våra nya spelare.
Varje gång jag Rakitic vill gå upp eller byta position (För att han är fastlåst på Alves kant, ni får gärna kolla alla matcher vi har spelat) så tittar han alltid först om Alves är kvar på sin planhalva.

En annan grej som stör mig som fan är hur ofta under matcherna som Alves gestikulerar mot Rakitic när denna inte har passat honom. Man ser klart och tydligt hur Lucho och Alves har så jävla grepp om Rakitic's bollar.
Lite synd att Rakitic inte hade större cojones.

Vi kunde skita i Rakitic om Lucho tänkte använda honom som städgumma för Alves. Roberto skulle kunna sköta det utan några problem.

Barcelona Lion24
2014-11-02 19:05
När det kommer till taktiken, motivationen disciplinen så är allting tränarens ansvar. Folk verkar underskatta tränarens roll i ett lag, som ''Neymar11'' som anser att man inte ska ta ut för mycket skit på Lucho. Han skriver t.o.m att Lucho inte ens ska ha kritik. Men faktum är att det är fullständigt obeskrivligt dåligt hur man kan flytta fram Alves och låta Rakitic ta Alves yta som uppstår bakom honom. Detta är något som jag aldrig i min vildaste fantasi kommer förstå. Mittfältet som har varit den absolut viktigaste lagdelen för detta Barcelona, som är den viktigaste lagdelen för ett lag med possessionsfotboll och det är också den absolut viktigaste lagdelen på hela planen, oavsett filosofi. Här väljer vi istället att flytta fram och utnyttja en avdankad högerback som inte alls är sig lik och sedan minimera en ny och hungrig mittfältares kapacitet.

Detta är Futbol Club de Barcelona. Det är rent av skamligt att en spelare som Vermaelen under november månad inte spelat en match för våran klubb. På en position där det har varit så tydliga brister. När jag menar tydliga brister så menar jag TYDLIGA BRISTER. En klubb som har Jeremy Mathieu som bästa back. En spelare som aldrig någonsin borde kallas startelva spelare i en klubb som våran. Det är bedrövligt. Det är så mycket fel att man inte orkar skriva allt. Nästa år lämnar Xavi förmodligen, vem är hans ersättare? Jo det syns på långa håll att det är Sergi Roberto i och med att vi troligen inte får värva på 2 transferfönster.

Barto och hans junta...Alltså helt seriöst så vet jag inte vad jag ska säga. Jag har en sån hat mot denna junta att jag får livstidsspärr (med all rätt) om jag uttrycker vad jag känner för dom. Detta är katastrofalt. Jag tycker att det är SORGLIGT. Alltså det gör ont i hjärtat. ALLT är fel känns det liksom, precis ALLT. Det finns ingen spelare som har gått upp sig förutom möjligtvis 2-3 spelare. Alla har gått ner sig. Taktiken har gått ner sig. Harmonin inom klubben har gått ner sig. Allt går bara ner. Och detta sker just nu när denna junta styr.
Barcelona zigazaga
2014-11-02 18:42
Sen Rosell tog över så har det bara gått neråt för klubben. Man har valt att fokusera mer på det ekonomiska istället för det sportsliga. Man har knappt lyckats göra något bra sett till det sportsliga. Jag tycker att det hela börjar med högsta våningen i huset, vilket i detta fall är ledningen. Gör de ett bra jobb, fokuserar de på att endast göra sitt jobb och inte blanda sig i andras jobb så går det även bra för den nedre delen av hierarkin, dvs ledarstabben, spelarna. Under Rosell/Bartro så har det skett så mycket skit, från Neymars fall, till Abidal, till skandalerna med förbjudna spelarköp osv osv. Det hade aldrig skett under Laporta, å andra sidan så kanske det hade skett mer skandaler runt hans privatliv, men who gives a fuck about that när laget går bra? När jag ser Barca spela idag, så visar jag knappt några känslor, möjligtvis under el clasico. Även om vi gör en bra match, så vet jag innerst inne att det hade kunnat se bättre ut ifall vi hade en fungerande ledning, jag får flashbacks från tidigare år osv. Det är svårt och bli glad, man längtar till 2016, man hoppas på en bättre ledning, men som sagt, vi ska inte ha för höga förväntningar som jag skrev i ett tidigare inlägg.
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 18:35
Barcelona som klubb har gynnats av det här tiki taka spelet men man har också missgynnats. Barcelona har sällan anpassat sig till motståndarna man har alltid låtit motståndarna anpassa sig till tiki takan. Kolla på 90 talets Barca, samt 2000 talet. Det är sjuka upplagor vi sett Barca måste vara den enda klubben i världen. Som lyckats ta fram sådana här upplagor som varit så bra. Men som ni vet så är det omöjligt att vara så bra hela tiden.När Barcelona som klubb inte kan prestera på en sådan toppnivå så måste man ändra på konceptet lite. Anpassa er lite till motståndarna när ni inte får till det visst det kanske inte blir lika dominant men set kan ge oss både fler liga titlar samt fler Cl titlar. Idag befinner vi oss i en sådan period där vi måste acceptera att vi inte är bäst längre men det betyder inte att vi ej kan vara framgångsrika. Jag vill se den fotbollen som Tata försökte med. Ett omställningsspel där spelarna snabbt ställer om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-11-02 18:31
Mustafi två mål för Valencia nu mot Villarreal. Varför gick vi inte för honom? Verkar hur bra som helst. Nej dyra skadedrabbade Vermaelen skulle det bli :) Vilken jävla pissledning...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-02 17:36
B-guden??

Ditt inlägg säger allt om Messi's ineffektivitet sista tiden.
Han har spelat så många matcher i mittfältet sista tiden för att mittfältarna inte kan göra sitt jobb längre. När han missar läge efter läge beror på att han har varit långt från boxen sista året.

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-11-02 17:32
Spelar Alves och Busquets nästa match vet jag inte vad jag ska göra..

Det får fan räcka nu..
Hur länge ska vi spela med spelare som inte håller nivån..
Vad är det som tränaren ser hos dem??
Visst Busi är katalan, men när fick Alves medborgarskapet??
Har vi missat nåt??
Barcelona B-Guden
2014-11-02 17:28
Vi visste att vi skulle behöva en generationsväxling på mittfältet för 2-3 år sen. Idag står vi där med Xavi Iniesta Rakitic Rafinha och Roberto Försvunnit har Cesc och Thiago gjort, alla får säga vad dom vill om Cesc, men om han styrt mittfältet hade vi kunnat fått det där rakare spelet vi pratar om, men verkar som alla vill att nästa Xavi ska spela likadant som Xavi också. Nu står vi här med ett mittfält som knappt gör några poäng alls varken mål eller assist, det gjorde ju inte Xavi och iniesta under sina topp år heller, nej men då var dom iallafall inblandad på ett å annat sätt i målen, nu får anfallarna stå för allt. VI VISSTE ATT XAVI OCH INTESTA BLEV ÄLDRE Spelare som Isco kroos Modric har gott till vår största konkurent varav 2 innan hade Barca som favorit klubb och ena har döpt hunden till Messi., Götze gick till Bayern, det gjorde också vår största mittfältstalang också. Folk får säga vad dom vill, men för mig är det ledningens fel, vi hade kunnat varit oslagbara med rätt värvningar och man hade kunnat utnyttjat messis sista år på topp, men nu är det han som tar hand om uppspelen också Han har fått flyttat ner ett par år förtidigt, för jag har alltid sett Messi som en mittfältare när han blir äldre.
Barcelona Baha - Pep G
2014-11-02 17:11
Ajax i Amsterdam kan bli en historia vi sent lär glömma om vi inte återfinner formen och självförtroendet. Mardrömmen. Vi kommer trea i gruppspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-11-02 16:13
Helt seriöst man tycker ju synd att en spelare som ronney, spelar för detta United, hade vart en dröm att se han i Barca släpande bakom neymar och Messi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 15:42
Neymar-Rakitic-Suarez har värvats in, folk fick förhoppningar om att vi skulle komma tillbaka till den sjuka nivån som vi tidigare hade. Vad folk inte förstår är att det inte går att lösa problem när man inte kan lösa problemens problem nämligen fotbollen vi spelar. Man måste lösa vad frukten bakom problemen är. Vi kan värva vem som helst det kommer inte lösa Jack shit, vill man lösa dagens problem så måste man kolla på spelmodellen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 15:35
Neymar-Rakitic-Suarez har värvats in, folk fick förhoppningar om att vi skulle komma tillbaka till den sjuka nivån som vi tidigare hade. Vad folk inte förstår är att det inte går att lösa problem när man inte kan lösa problemens problem nämligen fotbollen vi spelar. Man måste lösa vad frukten bakom problemen är. Vi kan värva vem som helst det kommer inte lösa Jack shit, vill man lösa dagens problem så måste man kolla på spelmodellen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel Messi n10
2014-11-02 15:27
Förstår verkligen inte kritiken på Rakitic en dålig match med ett ospelat mittfält och han totalsågar. Vafan har pjanic kroos som är så mycket bättre än han? Vänta lite med totalsågningarna av han då jag tycker han bara enligt mig gjort en dålig match och han har mycket kvar att visa.
Barcelona Neymar11
2014-11-02 15:21
Nu tycker jag att Lucho får för mycket oförtjänt kritik, och ännu en gång så riktas kritiken åt fel håll. Först Tito, sedan Tata och nu Lucho. Men inte en gång riktas det kritik mot våra bärande spelare som underpresterar El classico var helt och hållet Luchos fel, han körde en taktik men misslyckades, men så ska alla kliva in med sin klokhet efter en match och håna en tränare som vågar på sig förändring. Hade det lyckats hade han varit ett geni här inne, men när han misslyckas så måste han bort tydligen Det är jävligt enkelt att skylla på pedro, pique och Roberto när det går dåligt Men när spelare som Sergio, Iniesta, Alves, Xavi och Messi underpresterar så ska det skyllas på tränaren ------------------- Vi behövde göra en utrensning i somras som inte blev av. Alves, pique, pedro, Xavi borde ha lämnat. Nu har vi istället en infekterad trupp, med 25 spelare som drar åt olika håll. Vi är absolut inget lag och det syns på plan Kritik ska ledningen och spelarna ha, absolut inte Lucho
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2014-11-02 15:17
Hur kommer det sig att Rakitic helt plötsligt sågas till höger och vänster? "Medelmåtta" "bänkspelare" osv. Jag säger inte att alla tyckte Rakitic var fantastisk i början av säsongen men han var helt klart en av forumets favoriter men nu ses han som en medelmåtta av hälften här inne. Nån av er som börjat såga honom får gärna förklara vad han har gjort i ett inhopp mot Real och matchen igår som fått honom att gått från årets värvning till värdelös på denna korta tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 15:16
, Frank, Pep-Vilanova-Tata Martino,Luis Enrique Senaste årens tränare. Vad har alla gemensamt? Dom är och var nobodys man gjorde en enorm chansning med Pep 2008 som dock visade sig va succe. Vinner du 1 miljon på triss så betyder det knappast att du kommer vinna igen. Att man har anställt nobodys har och göra med att just en nobody gjorde Barca till historiens bästa lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-11-02 15:06
Instämmer, visst är det väldigt märkligt att de för tredje året anställer en ny tränare och ingen av de har vart etablerade sedan tidigare. Istället väljer de tränare som kan manipuleras och nöjer sig med mediokra resurser. Tror ni tränare som Ancelotti, Mourinho osv. hade nöjt sig med en obalanserad trupp med Pedro, Piqué och Roberto? Sånna tränare hade aldrig accepterat att ha Mascherano som ordinarie mittback. Men nej Barças ledning vill göra jobbet så enkelt för sig som möjligt och anställer istället dockor som går med på deras låga krav. Luis Enrique, ännu en bluff som bara lyder Barto utan att ha några egna idéer. Get the F out!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-11-02 14:52
Mathieu är för mig en utfyllnads spelare långt ifrån en klass back jag sa det när vi värva han och folk tyckte jag dömde för snabbt. Visst han är snabb men saknar kvalitet som hantera press. Mot Real så rensa han bollen vid ett fler tal situationer i första halvlek då han enkelt kunde lugnt bygga upp spelet. Det ledde till att Real kunde fortsätta pressa och va när på göra mål med två ram träffar.

Vermalen är tyvärr vår bästa mittback vi har just nu. ganska komiskt för han är långtids skadad. Jag som tyckte att Barca för en gångs skulle köpte en spelare billigt. Tydligen så köpte vi en spelare som är långtidsskadad för 200 miljoner kronor hahahahah skrattretande..

Varför ledningen helst inte tar in klass tränare är nog för att dem ställer för höga krav. Ledningen vill säkert ha en b tränare som LE som inte ställer så mycket krav.

Ni kan säga vad ni vill men jag valde att skita i matchen igår, har inte missat en match med flit sen jag börja hålla på Barca 98. Men jag känner ett sådant förakt för hur klubben sköts just nu så jag pallade inte. Vi kommer tyvärr inte komma nånstans om inte spelarna själva tar sig i kragen. För vår tränare är säkert nöjd med en 3-4 plats tyvärr men LE är en små lags tränare har altid sagt det.
Barcelona Messidinho_10
2014-11-02 14:52
Hade gärna sett Yaya komma tillbaka hos oss. För han har blivit riktig bra mittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-11-02 14:47
Luis Enrique är Barcas David Moyes. The choosen one, den utvalda, han som skulle ta os till en ny storhetstid.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: