/spanien/barcelona/forum/4723.aspx/spanien/barcelona/forum/4723.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona påfågeln
2014-08-30 11:50
Tror mycket väl att Xavi kan få starta i Iniestas frånvaro, även om Rafinha lika gärna kan göra det bättre där. Rakitic kan väl spela mer offensivt om Xavi ska dirigera spelet längre ner i planen? Xavi bör ändå spela en roll i detta Barcelona, för även om han börjar komma till åren finns det ingen spelare som kan Barcelonas spel bättre än honom.

Skönt att Roberto inte är förstareserv (hoppas jag) denna säsong.
Barcelona DM1982
2014-08-30 11:48
Rakitic/Xavi på mittfältet. Eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-30 11:48
Serigio Rakitic Rafinha/Xavi Munir Messi neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-08-30 11:39
Iniestas tur att bli skadad nu alltså, enligt mig vår absolut viktigaste spelare. På anfallsfronten har vi ändå mycket bättre täckning och klarar lättare av frånvaro på exempelvis Neymar eller Suarez, men vem ska fylla Iniestas roll när han inte är tillgänglig för spel? Jag är ledsen, men jag kan helt enkelt inte se hur vi ska klara av att vinna mer än ligan den här säsongen som max, och då är även det en sjukt svår uppgift. Vi har en alldeles för tunn trupp för att vinna CL, jämför oss med Real Madrid, Bayern och Chelsea som har trupper för att klara av att slåss på 3 fronter under säsongens gång, vi däremot har främst en bra 11:a och sedan en massa utfyllnadsspelare som i ärlighetens namn egentligen ska vara till för endast CdR matcher på sin höjd (med undantag för Xavi, Rafinha och Munir). Vi hade behövt 2 klass spelare till! Det är just pga det här scenariot jag ville ha in Reus, eftersom han kan spela både på Iniestas position och i anfallet. Att tro att Reus inte skulle få speltid är bara naivt, vi har redan nu under de första två veckorna först fått se en skada på Neymar och nu en skada på Iniesta, vad är det som säger att det inte kommer att fortsätta så här? Det är sällan vi har fått se våran allstar 11 på sistone och det kommer att fortsätta förbli sällan som vi får se vårat absolut bästa lag även den här säsongen. Undra vem Lucho ger förtroende till i Iniestas frånvaro. Hur ska han resonera nu? Xavi som varit startspelare under så många år eller Rafinha som är ny och spännande? Personligen hade jag föredragit Rafinha då jag ser Xavi som främst Rakitic ersättare och är rätt så skeptisk på hur ett mittfältsspel kommer att fungera med både Xavi och Rakitic på plan samtidigt. Det handlar inte bara om att skapa en kraftfull 11 utan även om att skaffa sig en kraftfull trupp, det tror jag inte man har förstått riktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-08-30 11:34
Iniesta will almost certainly not play against Villarreal tomorrow and is doubtful for ESP games. He informed Del Bosque. [md]
Barcelona Vampíro
2014-08-30 11:25
Säsongen har knappt ens börjat och spelare droppar skadade en efter en. Har Rafinha fått grönt ljus än? För inte fan ska man vara tvungen att behöva se Roberto i elva?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-08-30 11:20
Alex Song is not training this morning, with permission from the club. Talks about his transfer are ongoing

Hoppas han nu säljs och inte går på lån till West Ham.
Barcelona -SAMI-
2014-08-30 11:03
Vi har kungen Roberto.

@Zyzz:

Barcelona Zyzz
2014-08-30 10:49
Iniesta is not training this morning. He has knee discomfort. #fcblive

Att det alltid ska vara någon utav våra stjärnspelare som är skadade... När Neymar väl kommit tillbaka så är det alltså Iniestas tur att antagligen missa en match. Undra vem det är nästa gång. Messi igen?
Barcelona 1.70-ligan
2014-08-30 10:07
@Neymar11:


Vart ser du det? Förutom Zubis luddiga uttalanden om att man inte stänger några dörrar är det ju knäpptyst. Tidningarna spekulerar knappt ens.
Zubi sa antagligen så bara för att slippa massa jobbiga fans de sista dagarna innan han går på sin 10 månaders semester.
Barcelona Neymar11
2014-08-30 09:25
Ronaldinho kommer spela i Indien den här säsongen, kommer väl dyka upp sjuka youtube videos där han leker med dom. Och går rykten nere i Katalonien att ytterligare en spelare är påväg in
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé hasta la muerte
2014-08-30 08:10
Tre scouter tillhörande Madrid ryktas alltså vara sparkade för att man inte sett potentialen som Haddadi besitter. Det är onekligen en mycket intressant kille, har imponerat riktigt mycket i så tidig ålder. Gillar framförallt hans förmåga att gå på avslut från rätt dåliga lägen, skotten är ju för det mesta välriktade också. Ska bli intressant att se vad han kommer uträtta innan Suarez är tillbaka. Han kan mycket väl bli en av våra nästa storspelare.
Barcelona B.BOSS
2014-08-30 02:08
Reus hade passat oss perfekt. Vissa här inne sagt att vi inte kan ha en megastjärna till i laget då det kan bildas orosmoln. Det tror jag inte på. Reus påminner om Iniesta. Han verkar inte bry sig om att vara att vara stjärnan eller göra något större väsen a la Boxa Juanfran av sig. Som vår eget Iniesta. Det är en lagspelare i Reus. Mycket osjälvisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-08-30 01:26
Reus drömmer nog hela Rambles om, så även jag, men det är bara att glömma honom nu för han kommer knappast att stanna kvar ytterligare ett år i Dortmund efter den här säsongen. Usch vad synd, han är verkligen en stor favorit och jag hade förmodligen börjat gråta glädjetårar om han hade köpts. Det känns som att alla fotbollsfans i hela Europa älskar Reus, ingen har något dåligt att säga om honom och alla är helt desperata över att få honom till just deras lag. Det är en underbar fotbollsspelare utan tvekan. Ett tag, framför allt i slutet av förra säsongen och i början av sommaren, innan Suarez köptes in, trodde jag faktiskt att vi skulle lyckas knyta till oss honom, men det verkar faktiskt som att det är Luis Enrique som inte varit sådär jätte sugen på honom och hellre ville ha Suarez istället. Då fanns det förmodligen inte pengar kvar över för en sådan supervärvning som Reus eftersom man vart tvungen till att förstärka andra lagdelar också, samtidigt som det även ryktades i att Reus tog illa vid Suarez värvningen då det verkar ha förhandlats väldigt länge mellan honom och våran klubb. Hur mycket sanning det sen ligger i det här låter jag vara osagt, men mycket säger mig att det är Lucho som inte varit sådär jätte sugen och att det tillslut är pga det som den här värvningen uteblir. Bartomeu verkar ju nästan lika Reus kåt av sig som resten av oss. Visst hade man kunnat försöka värvat Reus i slutet av fönstret nu när man vet med sig att vi inte kommer kunna köpa spelare nästa sommar, men jag tror ärligt talat att om det hade varit en möjlighet så hade man gjort det. Faktum är att Dortmund fortfarande inte har gett upp hoppet om att förlänga Reus, så alternativet att köpa honom för att sedan låna ut honom hade i ärlighetens namn inte hjälpt oss i det här fallet. Andra klubbar sitter på en helt annan förhandlingsposition då dem vet med sig att Reus klausul aktiveras nästa sommar och därmed bara kan vänta in sommaren och under tiden göra klart med spelaren i fråga. Tyvärr så är det förmodligen just den här transferbanen som kommer att omöjliggöra en Reus i Barcelona. Nåväl, alla drömmar blir inte sanna och vi överlever utan tvekan trots det. Det hade bara varit jäkligt kul att se honom i våra färger. Så länge han inte går till Real Madrid så får man väl skatta sig någorlunda lycklig iaf. Jag sätter iaf punkt för Reus både för nu och för all framtid. It wasn't meant to be. Slut på Reus sagan får våran del!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-30 01:12
[QUOTE=ElRaval]Till Zubis försvar så är inte han huvud-scout utan snarare sportchef, vilket innebär att han visserligen tar viktiga slutgiltiga beslut, men i grund och botten är det scouter som åker runt och kollar på spelare och sedan rapporterar vilka som är passande för Barcelona. Zubi får mycket skit för den här Douglas-värvningen, men han kan knappast vara ensam om detta. Jag vet inte vilka scouter vi har egentligen, men utan deras OK så hade aldrig Zubi gjort den här värvningen. Just därför så känner jag bara att det är något annat som ligger bakom värvningen. Någon gentjänst eller affärsgrej som jag inte förstår mig på. [/QUOTE] Självklart eller meddelar Zubi scouterna att han är behov av en högerback så snabbt och billigt som möjligt. Han ska kunna spela på hela högerkanten, med en budget på 5 miljoner Euro. Och de gjorde sitt bästa av vad de hade att jobba med. Om vi på Les rambles kan räkna upp Europas intressanta högerbackar kan nog en fotbollsintresserad scout också. Om klubben kan värva Halilovic scoutad långt innan med vetskap om att det är en guldklimp. Kan de säkert hitta en talangfull högerback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2014-08-30 01:01
Barcelona Zyzz
2014-08-30 00:14
@B.BOSS:
På vilket sätt har Barca halkat efter?...Du kan väl knappast hävda att vi blivit sämre med Suarez och Rakitic istället för Fabregas och Alexis? Lägg sedan till att vi har köpt 3 nya backar utan att sälja en enda vilket gör att vårt försvar är starkare än på mycket länge. Dessutom har vi 3 nya och bra målvakter, Rafinha och en ny tränare som garanterat är bättre för Barca än vad Tata Martino var! Vi har knappast halkat efter! Vi har snarare dragit ifrån övriga lag...
Barcelona Zyzz
2014-08-30 00:12
@B.BOSS:Luis Enrique har ju inte varit med på en enda presskonferens i sommar när nya spelare har presenterats.
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 23:44
Något måste ligga bakom det här. Konstigt att Luis Enrique inte va med. "@lucasammr: As my friend @Lennycccp pointed out, curious that Enrique wasn't present at Douglas' presser, since "he surely asked for him"."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 23:43
Lucas Resende som är brasse är så rolig och följa på twitter. "@lucasammr: Zubi said FCB has been following Douglas for 2 years. Amazing, since he wasn't even playing regularly at São Paulo then. #zubimiente" "@lucasammr: Congratulations to the person who pulled off the usual "Welcome to FCB" Douglas video. Must have watched countless hours to get something." hahahaha, natt humor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-29 23:42
Kul att 3 forna lagkamrater möter varandra som tränare i CL Lucho, blanc och de boer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 23:17
Valencia blir tuffa i år. Hela spanska ligan har blivit tuffare då många lag har organiserat sig mycket bättre efter sina förutsättningar. Som Sociedad, Villareal, Valencia och självförtroendet stabiliteten inför med deras nya ägare, Bilbao med deras nya fina arena och självklart Atletico. Barca har halkat efter lite grann och klubbarna under topp 2, Barca & Madrid, knappat in några steg. Det kommer bli tuffa hemma och borta matcher i ligan. Ligan känns mer spännande än någonsin, helt klart. Och det lär bli fler intressanta matcher än El Clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-29 23:06
Eh jag är mer sugen på se hur Denis suarez utvecklas och eventuellt kan bli Iniestas ersättare än Reus. Vi har bra talanger i klubben, någon gång måste vi testa dom på den stora scenen. En annan potentiell Iniesta ersättare är Sterling i Liverpool. Ska bli kul och se hur han gör ifrån sig i CL. Med 2 så passnings skickliga spelare som Sergio och Rakitic så behövs en genombrottsspelare likt Sterling för att mixa upp balansen. Hans djupleds spel och förmåga att alltid fylla på andra i våg hade passat perfekt i dagens trupp. För att inte nämna hans driv med boll...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 22:59
[QUOTE=Rambla~]B.BOSS Kompis, det är bara att svälja hårt och försöka härda ut till nästa val. :) Det börjar allt mer likna tiden under Gaspart. Då värvade vi bl.a spelare som Christianval, superbacken från Frankrike. :D [/QUOTE] Exakt :'(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 22:55
Douglas är det synd om. Snubben får sin dröm uppfylld och jag är glad för hans skull, bokstavligen. Det är Inkompetensen av Zubi och den här Al Qaida ledningen kryper under skinnet på en. Reus hade varit drömmen för att ersätta Iniesta i framtiden men samtidigt använda honom i anfallet och andra positioner tills Iniesta går ner sig rejält som Xavi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-08-29 22:49
B.BOSS Kompis, det är bara att svälja hårt och försöka härda ut till nästa val. :) Det börjar allt mer likna tiden under Gaspart. Då värvade vi bl.a spelare som Christianval, superbacken från Frankrike. :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 22:31
[QUOTE=Vampíro]Zubizarreta (sports director): "We have been following Douglas since two years. First scouting reports are from 2012." #fcblive [/QUOTE] Herregud, jag kan hålla min avsky för den här mannen. Han ljuger röven av sig. jävla mytoman. Två år av scouting av kungen Zubi själv mot alla mental friska människor och experter i Brasilien vet den här björnen att Douglas är nästa Alves. Jag vill inte bli äldre men jag ber för två år att gå för att dessa åsnor ska röstas bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-08-29 22:30
Domarna i Spanien skämmer ut sig återigen. Parejo, vilket filmande litet as. Kul för Malaga och få en utvisning efter 30 min. Nu 1-0 och matchen är körd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 22:23
[QUOTE=LeoMessi]B.BOSS Inte för att vara jobbig men Yaya såldes för att Busquets skulle ges chansen och Yaya var alldeles för bra för bänken. Och det är inget jag tror att dom ångrar. I övrigt håller jag med om att vi inte alltid lyckas göra bra köp och att klubben slarvade bort thiago. I ärlighetens namn så har thiago inte fått sitt riktigt stora genombrott än, med tanke på vilken talang han besitter. Och det är nog tack vare dessa jobbiga knäskador han åker på titt som tätt. Vi kan åtminstone glädjas åt att vi har köpt in två duktiga målvakter, en grym mittfältare i rakitic och Suarez som jag rankar som världens bästa striker. Såna kan man vara missnöjd med mittbackarna. [/QUOTE] Förstår vad du menar. Mycket klokt besvarat. Fast det var synd att vi inte såg Yayas potential att spela mer offensivt på Keitas position. Vi var fastställda på att han enbart kan spela som DM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-08-29 21:42
[QUOTE=LeoMessi]Blaugrana91 Måste säga att jag är riktigt avundsjuk på dig! Var där för ca två år sen och herregud vilken härlig stad det är. Av någon anledning så kände jag mig så otroligt hemma där, kändes som att jag alltid hade bott där. [/QUOTE] Ja staden är verkligen helt fantastiskt, första gången jag var där dessutom, kommer bli många fler resor dit! Underbart väder har det varit också, över 30 grader varje dag under dem 5 dagar jag varit där. :) Nu sitter jag dock på planet på väg hem till kalla Sverige....
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: