/spanien/barcelona/forum/4686.aspx/spanien/barcelona/forum/4686.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NoGo™
2014-09-10 11:24
SPORT English ?@Sport_EN 4 min

Jeremy Mathieu has injured his right ankle and is doubtful for the clash against Athletic Club on Saturday. #fcb
Barcelona DM1982
2014-09-10 09:55
[QUOTE=el Flaco]Nu när Ter Stegen har återhämtat sig från sin skada är den stora frågan vilken målvakt Lucho kommer satsa på från start mot Athletic. Även om tysken sägs ha mycket talang i sig ville Luis Enrique ha in Claudio Bravo och jag tror chilenaren kommer få förtroendet mot baskerna. Va tror ni? [/QUOTE] Jag utgår från att Bravo kommer spela men ter Stegen är framtiden, ingen idé att stressa. När hade Barcelona två så här bra målvakter senas?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-09-10 09:47
Nu när Ter Stegen har återhämtat sig från sin skada är den stora frågan vilken målvakt Lucho kommer satsa på från start mot Athletic. Även om tysken sägs ha mycket talang i sig ville Luis Enrique ha in Claudio Bravo och jag tror chilenaren kommer få förtroendet mot baskerna. Va tror ni?
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2014-09-10 09:35
@barcastuff: Offers B players rejected this summer: Patric-Liverpool, Grimaldo-Benfica, Adama-Man Utd, Dongou-Celtic, Munir-Madrid, Sandro-Juventus [md] Länge leve La Masia!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-09-10 09:00
@Krabban94:


Enligt EA ska den komma in idag
Barcelona Krabban94
2014-09-10 07:33
@ADAMA&HALILOVIC:


Igår tror jag!
Barcelona Leo y Cesc
2014-09-10 01:58
@barcastuff: Athletic and ESP federation agree with Barcelona playing with third kit (yellow-red, 'senyera') on Saturday. Referee will decide. [rac1 ara] Slår vad om att den enda som kommer säga nej här är nog domaren. Alla misstänker nog samma sak som jag gör isåfall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2014-09-10 01:31
I vårdguiden för Västergötlandsregionen, finns kunskap som kanske kan komma väl till pass inför Luis Suárez comback i slutet av oktober.

Där finns nämligen initierad information om varför barn bits och att det faktiskt inte alls är ovanligt att småttingar gör så, när de blir arga och frustrerade. Det framhålls särskilt att det inte rör sig om elakhet eller att telningarna vill vara besvärliga med beteendet ifråga. Bitandet beskrivs istället som ett impulsstyrt utåtagerande från någon som har alltför nära till sina negativa känslor eller härbärgerar ett stort behov av att få uppmärksamhet.

Att FIFA med sina långa avstängning från alla fotbollsrelaterade aktiviteter i organiserad form, handlagt ärendet Suárez i direkt strid med vetenskap och beprövad erfarenhet, blir uppenbart när man väl tar del av befintlig kunskap på området. Förvisso framhålls det i vårdguiden vara viktigt att vuxenvärlden reagerar på ett sätt som gör klart för barnet att det aktuella beteendet inte är acceptabelt.

Å andra sidan står följande att läsa:

"Om man ser att ens barn biter ska man försöka att inte ge händelsen så mycket uppmärksamhet. Man ska inte skälla, men markera tydligt att det inte är okej att bita någon. Det räcker med att bestämt säga "Du får absolut inte bitas. Det gör ont på den andra!".

Så här med facit i hand agerade domaren i matchen mellan Uruguay och Italien i VM på ett mindre destruktivt sätt då han över huvud taget inte uppmärksammade händelsen under själva matchen, om man jämför med det gigantiska efterspel som FIFA gjorde sig skyldiga till med åtföljande svarta krigsrubriker i fokus en lång tid efter "incidenten".

I Vårdguiden står det vidare:

"Som vuxen kan man försöka komma underfund med vad som händer innan barnet biter. Om barnet brukar bitas i samband med en speciell situation är det lättare att förekomma barnet så att det går att undvika situationen".

Samt fortsättningsvis:

"För att ta barnets signaler på allvar behöver man också agera förebyggande. istället för att fokusera för mycket på själva bitandet, kan man försöka fundera på hur och i vilka situationer man kan ge barnet positiv uppmärksamhet".

Eftersom åtminstone Suárez senaste två bett skett inom offensivt straffområde, så borde kanske Barças stab överväga att ge honom tydligt markerade löpvägar som i möjligaste mån håller honom utanför denna försåtligt minerade mark.

Å andra sidan får ju Suárez som allra mest postiv uppmärksamhet när han gör sina många mål. Då är möjligheten som allra störst att han blir rejält omfamnad av såväl lagkamrater som fans på ett enkom positivt sätt.

Men eftersom de flesta avslut och skott som resulterar i mål från Suaréz sida, råkar ske just inom straffområdet där risken samtidigt verkar vara som störst för att han ska återfalla i sitt bitande, synes klubben stå inför något av ett moment 22 i sina eventuella överväganden vad gäller hans position på planen.

Lösningen liggger måhända i att Barças fans omgående lär sig att älska Suaréz minst lika reservationslöst och ohämmat som Brasiliens publik dyrkar sin kelgris Neymar Jr, när den senare befinner sig på sitt hjärtas hemmaplan i Sydamerikas supermakt.

Kanske kan Camp Nous publik till och med drista sig till att med all kärlek i världen som går att uppbåda, börja skandera den engelska ramsa som Suaréz "förärades" under sin tid i Premier League: "He cheats. He dives. He eats your hands and thighs! Luis Suárez!"

Att han sedan med rätta fick rykte om sig att vara en "lying, cheating, racist scum bag" i fotbollhuliganernas moderland , borde väl vi kritiskt inställda supportrar till köpet av Suaréz kunna lära oss bortse från för den goda sakens skull, nu när det snart hettar till på allvar och alla spelare som gör skillnad till det bättre borde vara välkomna. Eller hur (?) som helst: Go´natt.

Barcelona LeoMessi
2014-09-09 23:16
@Neymar11:


haha vi kan väl låtsas att jag visste det och att det var ett ärligt misstag av mig:P

Hade faktiskt ingen aning att han tog över landslaget haha.
Barcelona Neymar11
2014-09-09 23:02
Leomessi Hiddink tränar Holland nu haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-09-09 22:58
@BARCA-més que un club:


haha ja det glömde jag:P Men det är inte en lika stor skräll ändå ;) Van gaal har typ inte vunnit någon betydelsefull match sen VM.
Barcelona BARCA-més que un club
2014-09-09 22:56
@LeoMessi:Glöm inte Holland också ;) förlora 2-1
Barcelona LeoMessi
2014-09-09 22:43
Tukiet förlorade med 3-0 mot island, bosnien förlorade med 1-2 mot cypern och albanien slog portugal med 0-1! haha en del skrällar detta EM-kval.
Barcelona petersays
2014-09-09 22:35
Chelsea, Southampton, Monaco... Listan över lag som sålde för mer än oss är rätt jäkla lång.
Barcelona petersays
2014-09-09 22:30
@Leo y Cesc:

Vadå raised most money? Vi har sålt för ca €80. Liverpool raisade ju mer pengar bara genom att sälja Suarez till oss? Real sålde för €120. Är Sport (som vanligt) borta i huvudet eller?
Barcelona Leo y Cesc
2014-09-09 21:54
@barcastuff: Barcelona want to wear third kit (yellow-red) on Sat as part of Catalan National Day celebrations. Asked Athletic to wear away kit. [tv3]
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaúcho #10
2014-09-09 21:44
Har någon här en vettig stream för att se Kroatiens match?
Länken från WalterWhite är död för mig...
Barcelona B-Guden
2014-09-09 21:13
Nu tycker inte jag Zlatan ska bli avstängd eller så, men fanns Suarez bett med i matchrapporten ? annars är det ju skandal
Barcelona Leo y Cesc
2014-09-09 21:13
@barcastuff: Barcelona were the team that raised most money from transfers this summer and the team that spend second most, after Man United. [via sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-09-09 20:47
@LeoMessi:Ännu längre bak i tiden än så. Redan när han spelade för Cadete. Hans polare Bellerin och Toral från samma lag lyckades ju Wenger locka över med sina löften och pengar.
Barcelona WalterWhite
2014-09-09 20:40
@Neymar11:


Här är en fantastisk stream för de som vill följa Rakitic och Halilovic. Även Kovacic som barca budade på spelar.
Barcelona Neymar11
2014-09-09 20:21
Halilovic från start för Kroatien!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-09-09 20:10
papillon

Jag tror inte att det är en medveten taktik från ledningen, tyvärr. Men jag tycker ändå att det är lite fel. Det sänder ju fel signaler liksom: ''du får ändå vara kvar, även om du inte presterar för att du är katalan/egen produkt''. Spelarna måste prestera för att få vara kvar i klubben och de unga spelarna ska inte känna den pressen nu men dom ska vara medvetna om att dom MÅSTE prestera för att stanna. Nu blir det liksom lite slappare och man vet att man ändå kommer att få vara kvar. Men som tur så är Lucho en tränare som arbetar hårt med spelarna så dom inte blir slappa.
Barcelona koeman92
2014-09-09 19:50
@ADAMA&HALILOVIC:


Enligt EA ska den komma ut imorgon.
Barcelona papillon
2014-09-09 19:26
Att ungdomarna väljer att stanna och kämpa sig upp till A-laget kan ha att göra med att de ser hur högt de egna produkterna i A-laget värderas. Många klagar på Pedro, Pique, Bartra, Montoya, etc och att de borde säljas. Hade man sålt dom så hade man nog skrämt iväg talangerna i B-laget. På sätt och vis så är det bra "taktik" att inte skeppa iväg Pique o co. Mycket smart av ledningen.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Lion24
2014-09-09 19:05
Jag tycker verkligen om Samper, Dongou och Grimaldo för den delen. Fantastiska talanger som jag tror kommer bli tongivande spelare i A-laget om dom används på rätt sätt och om dom själva har motivationen, disciplinen och viljan att slå in sig i A-laget och försöka ta en startplats. Den jag tycker mest om är Samper som påminner mig om en blandning av Busi och Xavi. Jag vill se Samper testa Xavi rollen under ett antal matcher för jag tror verkligen att han kan göra bra ifrån sig där. Fantastisk i spelet med boll, är ruskigt smart för att vara så ung. Om Samper flyttas upp nästa år så vill jag se han träna med A-laget ganska flitigt för att få han beredd till nästa säsong, så han vet vad som väntar.

Dongou diggar jag starkt också då han påminner mig om Samu Eto'o, en killer. Problemet med Dongou verkar vara den mentala biten. Jag vet inte vad som stör honom men ska utvecklas ännu mer och bli en världsstjärna som jag tror han kan bli så måste han ta itu med de mentala problem han har, om han har dom. Sen om det finns problem i Kameruns trupp, det är inget som förvånar mig. Jag är t.om glad att Dongou inte åker ner till landslaget. Först och främst så är det en lång resa men samtidigt så är det en massa disciplinära problem som man har i det kamerunska landslaget, likabra att han inte drabbas utav det ännu mer utan kan fokusera på att utvecklas i lugn och ro, sig själv och klubblaget.
Barcelona LeoMessi
2014-09-09 17:57
Måste hylla grimaldo lite. Han är så otroligt mogen för sin ålder, när han var 15-16 år så visade han mer mognad än spelare som var flera år äldre. Dem senaste matchen han lirade så var hans position som mittfältare. Och han skötte det väldigt bra enligt mig, kändes som att han hade lirat där lika mycket som vb. Det är bra att han är mångsidig för han skulle lätt kunna mogna till en riktigt bra mittfältare också, som kan hoppa in där när det krisar. Dongou har lyckats göra 4 mål på två matcher den här säsongen medan han endast lyckades med 8 mål hela förra säsongen. Hoppas verkligen det lossnar ordentligt för honom nu och att han visar alla vilken otroligt talang han är. Förresten någon som vet varför han tycka ha problem i landslaget? Han verkar inte trivas där riktigt. Läste för längesen att han och etoo inte kommer speciellt bra överens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-09 17:41
Det roliga är att det inte är bara samper som nobbar klubb efter klubb. Utan Munir och grimaldo med. Den här nya generations talanger som håller på att växa fram till a-laget är rätt så unika. Att dom har allt det sportsliga är givet, och att dom har egenskaper sticker ut är inget nytt heller. Men det som förvånar mig mest är hur dom är som personer. Otroligt mogna och ödmjuka för sin ålder, fast beslutna på att ta det sportsliga framför det ekonomiska. Inte nog det så har klubben kryddat med Halilovic och Suarez. För att ta Halilovic som ett exempel, killen är väl högst rankade talangen i världen. Tackar nej till alla a-lags kontrakt och alla pengar från England för att lira i vårt b-lag. Helt otroligt är det Adama, munir, sandro, samper, Halilovic, grimaldo det är bara några få av alla jävla guldkorn vi förfogar över
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2014-09-09 17:33
Det är egentligen inte speciellt konstigt att Sergi Samper gång på gång nekat bättre kontraktsförslag från toppklubbar runt om i Europa. Han har spelat i La Masía sedan han var 6 år gammal. Det är helt enkelt hans hem och killen har flera gånger uttalat sig om att han endast vill se sig lyckas i Barcelona, och inte någon annanstans. Det gäller verkligen att ta till vara på sådana spelare.
Barcelona LeoMessi
2014-09-09 17:12
@Rambla~:
Det är härligt att se när dom hellre tar chansen och lyckas i barcelona än att tjäna snabba cash. För i barcelona så kommer du tjäna mer än någon annanstans om du lyckas slå dig in i startelvan och det kommer att vara mer lönsamt att kämpa i barcelona, om man nu tänker på det ekonomiska. Har inte wenger försökt locka över honom ända sedan hans tid i Juvenil?
Annons: