/spanien/barcelona/forum/460.aspx/spanien/barcelona/forum/460.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Vampíro
2016-09-16 00:06
[QUOTE=El Pistolero #9]Han kan börja med att få laget att spela Barçafotboll även utan några nyckelspelare, för det spel vi visar upp då är fan inte Barçafotboll, vet inte vad det är. Seriöst, matchen mot Alaves, hur ska man beskriva den fotbollen? Gjorde ont att se på. [/QUOTE] Ja du har rätt. Laget var ju helt uselt förra säsongen utan Messi i två månader. Märkliga kriterier, man ska ha ett lag med några utav världens bästa spelare men förväntas vara lika bra när de inte är på planen och samtidigt aldrig göra några plattmatcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-15 23:52
[QUOTE=Josep "Pep" Guardiola Sala]Alexandre Pato tror jag blir ett grymt förvärv för villarreal. Fan att vi inte tog han som supersub. Alltid varit svag for hans driv. [/QUOTE] Ska du skriva detta varje gång han nätar? :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-09-15 23:40
Alexandre Pato tror jag blir ett grymt förvärv för villarreal. Fan att vi inte tog han som supersub. Alltid varit svag for hans driv.
Barcelona Gio Style
2016-09-15 23:24
Vaddå Pep hade världens bästa lag??
Det såkallade världens bästa lag slutade precis 3p på rätt sida om CL-strecket och var ett lag på nedgång både spel och resultatmässigt.
Guardiola skapade världens bästa lag, han utvecklade spelarna och spelet på plan. Vi var 2 klasser sämre precis innan han tog över, vi slutade 18p efter real och 10p efter Villarreal. Och på vilket sätt skulle Peps lag vara starkare än Rijkaards när Pep tog över?

Jisses...
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-15 23:18
[QUOTE=Vampíro]Då undrar jag vad man ska åstadkomma för att vara en topptränare. De bästa tränarna är i de bästa klubbarna med de bästa spelarna. Pep, Fergie, Lippi, Sacchi osv. har alla haft de bästa spelarna när de vunnit titlar. Räknas de som topptränare? Att kontinuerligt vinna titlar är det absolut svåraste inom fotbollen och Luis Enrique har radat upp titlar sen han kom till Barcelona. Sen får du tycka vad du vill om 'hans' fotboll, även om det är Barcelonas fotboll laget spelar då Lucho är så mycket Barcelona man kan bli. Jag syftade dock mer på de som kallar honom för "idiot", "amatör" osv. [/QUOTE] Han kan börja med att få laget att spela Barçafotboll även utan några nyckelspelare, för det spel vi visar upp då är fan inte Barçafotboll, vet inte vad det är. Seriöst, matchen mot Alaves, hur ska man beskriva den fotbollen? Gjorde ont att se på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-09-15 23:12
Peps Barca var så överlägsna att de gav oss trygghet även om det kunde hända att man förlorade enstaka matcher. Idag förlorar vi också mycket sällan även under Lucho men vinner å andra sidan många matcher utan att imponera och laget känns inte tillräckligt pålitligt att ingen match längre anses given på förhand. Vi alltså kan krossa ena motstånd för att spela skakigt i nästa. Det är tränarens ansvar och Pep var mycket bättre på den punkten.
Barcelona Vampíro
2016-09-15 23:10
Då undrar jag vad man ska åstadkomma för att vara en topptränare. De bästa tränarna är i de bästa klubbarna med de bästa spelarna. Pep, Fergie, Lippi, Sacchi osv. har alla haft de bästa spelarna när de vunnit titlar. Räknas de som topptränare? Att kontinuerligt vinna titlar är det absolut svåraste inom fotbollen och Luis Enrique har radat upp titlar sen han kom till Barcelona. Sen får du tycka vad du vill om 'hans' fotboll, även om det är Barcelonas fotboll laget spelar då Lucho är så mycket Barcelona man kan bli. Jag syftade dock mer på de som kallar honom för "idiot", "amatör" osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-09-15 23:07
Blaugrana

Vad frågade du om ? sort att jag missade!
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-15 22:55
Vampiro Så om man kritiserar Luchos fotboll så ogillar man honom? Jag gillar Lucho, en legend för vår klubb, Tycker bara inte han är en topptränare baserat på vad jag sett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-09-15 22:47
Och kom inte med argument som att "han lever på MSN"....Pep levde lika mkt på iniesta, xavi och Messi...och under deras bästa år dessutom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-09-15 22:45
[QUOTE=Bring back the real Barcelona ]Ja vi förlorade matcher med Pep också. Det väl ingen som förväntar sig perfektion? Det är omöjligt att uppnå. Dock var vi på en helt annan nivå i dom flesta matcher. Vi var så överlägsna så det inte ens var kul. Vi hade en säkerhet, vi visste att vi skulle vinna matcherna. Med Lucho? Bli någon förvånad om vi tappar poäng mot Leganes? Jag tror inte det, och det säger allt om Luchos Barca. [/QUOTE] Ditt liv måste vara jättespännande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2016-09-15 22:44
@Tiki-Taka:


Hahaha håller med, jag får mig ett gott skratt när jag läser vissas inlägg här inne efter den första förlusten för säsongen. Folk dömer ut Luchos karriär som tränare p.g.a förlusten i helgen och Pep kommer in i bilden som en Gud som aldrig gjorde misstag. Jag gillar inte att peka på statistik men det var bra att du tog fram den så att folk kan få lite insikt.
Jag tycker fortfarande att Pep är än bättre tränare än Lucho men om man kollar på all statistik och jämför det med Peps två första säsonger så har Lucho lyckats bättre svart på vitt, så kan folk snälla sluta kalla L.E för en skittränare och visa lite respekt? Han är fortfarande ganska färsk som tränare och har trots det lyckats prestera över mina förväntningar.


Barcelona Blaugrana91
2016-09-15 22:36
[QUOTE=enkos]Någon som kan få fram info vad Messi sprang per match under Pep och vad han springer idag under LE? Utan fakta så tror jag att han sprang mycket mera under Pep för Pep gjorde Messi mer engagerad och hungrig på plan och trots att Messi var överlägsen som Golldbollvinnare 4 år i rad så lätt Pep honom aldrig slappna av något vi sett under LE där Messi och Neymar spelar en del matcher så ointresserade men ändå spelar i 90 minuter . Det hade Pep aldrig tillåtit. [/QUOTE] Istället för svara på dem frågor jag ställde till dig i min tidigare kommentarer drar du upp något helt orelevant och tramsigt som är helt ologiskt. Nej jag diskuterar inte ord med dig heller härefter, helt omöjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-09-15 22:28
Och att någon i forumet skrev att Pep är den bästa tränaren genom tiderna är ju pinsamt.....inte ens i närheten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-09-15 22:27
Ni gör det som att Lucho har en vana att förlora!? För i helvete han vann ju 100 matcher på 126 matcher....något Pep inte gjorde. En förlust mot Alves och hela forumet brakar ihop. En kross i den matchen och allt hade varit frid och fröjd. Jävla dubbelmoral vissa har!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bring back the real Barcelona
2016-09-15 22:03
Ja vi förlorade matcher med Pep också. Det väl ingen som förväntar sig perfektion? Det är omöjligt att uppnå. Dock var vi på en helt annan nivå i dom flesta matcher. Vi var så överlägsna så det inte ens var kul. Vi hade en säkerhet, vi visste att vi skulle vinna matcherna. Med Lucho? Bli någon förvånad om vi tappar poäng mot Leganes? Jag tror inte det, och det säger allt om Luchos Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-09-15 21:23
Ribohn Fan Ja, de vann mot Fulham 2010 EL och vann med Simeone 2012 mot Atheltic Bilbao. Ja, de hade bra spelare men de var inte lika fruktade. De hade inte ens vunnit mot Real Madrid på 12 år innan Simeones intåg. Så han ändrade deras vinnarmentalitet och satte sin prägel på laget. Frågar du mig och andra Culés om jag är rädd att möta Atléti? Så är svaret ja. Man blir nervös inför sådana matcher. Så var det inte innan Simeone. De var ett skämt trots att de hade några få bra spelare. Av den anledningen kallades de för Patetico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-09-15 21:21
Fel! Simeone kom till Atlético i december 2011, de vann Europa League i maj 2012. De vann även säsongen 2009/2010 men det var med en helt annan spelartrupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-09-15 21:18
Nemesis 10 Lucho har bättre alternativ och bänk, det var det jag syftade på då jag var otydlig. Annars instämmer jag att Peps backlinje var världsklass men du får ej glömma att Lucho inte har så pjåkig backlinje heller. Piqué har vuxit till och blivit en ledare, en pitbull i Mascherano och en fantastisk Alba.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-15 21:15
Shanghai

Fel! El vanns innan han kom som tränare!
Storsatsningen började innan han kom och bra spelare har dem alltid haft.
Utan Simeoni hade dem haft samma framgång, men spelat på ett annat sätt.
För det är ju spelarna som avgör resultat i matcherna och så pass bra spelare har dem haft.
Barcelona Nemesis 10
2016-09-15 21:09
@Shanghai:


Tycker du verkligen att vi har bättre försvarare idag än under Pep? Pep hade Dani Alves när han var världens bästa högerback, Puyol som jag inte ens behöver beskriva hur viktig han var för laget, sen Abidal som var hur bra som helst. Den försvars uppsättningen är klart starkare än den vi har idag, jag tycker endast att Lucho har bättre anfallare.
Barcelona Barca4life98
2016-09-15 21:06
Shanghai Men samtidigt så var inte ett lag Real Madrid lika packade med storstjärnor när Pep vann sin trippel heller. Man kommer alltid att hitta sätt att diskutera dessa två fantastiska tränare. Jag njuter av båda det borde alla andra göra. Pep är kung och Enrique kronprins just nu ;) Och till alla som säger att Enrique som tränare inte speglar idealet som Barca borde stå för etc. Vilken tränare hade ni velat se oss just nu, förutom Pep? Vem hade gjort det bättre (vunnit trippeln två år i rad som aldrig hänt förut hade behövts.) Har läst att någon skribent ville ha Simeone som coach. All respekt för Simeone men han är raka motsatsen till hur vi vill att fotboll ska spelas i vår klubb. Har hört många klaga på att vi inte kan kontrollera matcher mot lite bättre lag fullt ut. Men samtidigt så finns det väl inget lag som kan göra det fullt ut längre. Alla storlag har lärt sig och blivit bättre på att behandla bollen inom det egna laget. Även Pep med Bayern hade svårt att kontrollera matcher och han har anpassat sig mycket sedan tiden hos oss. Plattmatchen kommer alltid att ske men sättet man studsar tillbaka visar vilken klass som spelare & tränare håller. Trots CL-uttåget i våras så tog vi oss i kragen och vann dubbeln. Enrique är grym och vi borde vara stolta att ha honom som coach tycker jag. Han hittar ett sätt att få laget att funka trots att det kan uppstå problem på vägen. Jag hoppas att han en dag kan ta över ett annat bra lag och bevisa vilken bra tränare han är som Pep fått göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-09-15 20:51
Fast det luktar 1-1
Barcelona Shanghai
2016-09-15 20:51
Papillon Det jag brukar säga är; Pep hade bästa mittfältet någonsin medan Lucho har bästa anfallstrion någonsin. Så att säga om båda tränarna hade det här komplett skulle vi bli dubbelt så slagkraftiga. Men till övriga lagdelar måste jag säga att Lucho har bättre spelare än de Pep förfogade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-09-15 20:50
Fan!

Visste inte att G van bronckhorst var tränare i Feyenoord .

Go Fey! visa Mourinho vad fotboll är. Inte för att jag har set hela matchen. Men Fey leder och det 1 min kvar.
Barcelona Shanghai
2016-09-15 20:47
Ribohn fan Driver du? Är det spelarna som gör tränaren bra? Du vet att Atléti var ett loosergäng som fick däng med tennissiffror mot oss och Real Madrid? Diego Simeone tar över laget och fixar amatörspelare till världsstjärnor. Tar de till CL-finaler (där de blev rånade) vinner la liga och bryter dominansen, vinner EL. Pep Guardiola det han gjorde med våran klubb? Två år i rad vi vann noll, han tar över posten och dominerar med sin totalfotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-09-15 20:42
Herregud Pep bättre än LE, LE bättre än Pep. Hur man än vrider och vänder på det så går det inte att komma ifrån vem av de två som hade världens bästa lag.

Pep hade tveklöst den bästa 11an till sitt förfogande. Det enda som kan jämföras vara lika bra då som nu är tremannaanfallet. Mittfältet, backlinjen och målvakten var tveklöst bättre under Pep.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Shanghai
2016-09-15 20:41
Jag sade till er, fascistklubben kommer avslöjas. Alla mutor deras President har gett FIFA och UEFA kommer att avslöjas. Alla guldbollar Cristina vann, alla CL-titlar speciellt de två senaste där Atléti blir rånade två gånger om. Alla lätta lag de får. De kommer ta dig din gris Florentino tillsammans med dina ligister. Jag kommer aldrig glömma guldbollen 2013. De öppnade omröstningen igen efter Cristinas hattrick mot hönsgården Sverige. Och efter att Blatter hade sagt att portugisen är en ledare medan Messi lydde hans föräldrar. Det var bara spel. Allt kommer avslöjas. Bra att den där sportdirektören från Sporting talar öppet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-09-15 20:13
Vad är det för jävla skitlogik? Så om en 22 årig Messi sprang mer än han gör idag vid 29 år är nått slags bevis på att tränaren inte har någon auktoritet. Jösses det finns usla argument sen finns det bara löjlig bekräftelsefördom för att sprida sin pinsamma agenda. Förstår inte varför allt hela tiden ska vara svart eller vitt. Antingen är en spelare bäst eller skit, Pep är gud och Luis Enrique är en bluff. Jag vet att det ibland kan vara jobbigt att använda huvudet men visst fan kan man kanske åtminstone försöka tänka en eller tre gånger innan man pillar på tangenterna. Guardiola var en fantastisk tränare men hans tid är över, han valde SJÄLV att lämna Barcelona då han, igen, själv insåg att det var dags att gå vidare. Vi upplevde jättefina år men det är över, get over it. Jag vet att många är yngre och deras första minnen av klubben kanske var under de åren och det är lätt att låta nostalgi påverka en men FC Barcelona har funnits sedan 1899 och man kan inte reducera hela klubbens historia till endast fyra säsonger(tre egentligen, let's be real). Vi har vunnit och spelat bra innan Pep och har samt kommer att göra detsamma långt efter honom. Livet går vidare. Nu har vi istället en minst lika stor legend på bänken i form av Luis Enrique. En fd. lagkapten som tränat Barça B och kan klubben in och ut. Glöm inte heller hur laget såg ut innan han klev in. Gåfotboll med en stillastående Messi centralt, såg stundtals uselt ut under Tito(med all respekt) och Tata trots i stort sett samma trupp. Med Luis Enrique har vi äntligen blivit mer oförutsägbara samtidigt som vi fortfarande dominerar matchrr, han har fått fler anfallare än bara Messi att leverera vilket länge såg omöjligt ut. Sen har vi Piqué som under tre-fyra år var vår sämsta spelare och nu helt plötsligt blommat ut till en sann ledare samt att spelare som Masche och Dani Alves alla höjt sig igen under Luis Enriques ledning. Klart som fan att tränaren har en stor del i det. Sen har vi det där svaga argumentet med att MSN räddar Luis Enrique. Vadå hade inte Guardiola några bra spelare som "räddade" honom? Tvärtom så valde han att bygga hela laget kring Leo och vi var minst lika Messi-beroende då som vi är nu, om inte mer. Vilket endast är logiskt när man har världens mest talangfulla spelare genomtiderna. Man bygger laget efter spelarnas styrkor, det är vad en duktig tränare gör. Sen vet jag att många säkert saknar tiderna då vi var överlägsna Madrid och enkelt vann flera matcher i rad. Ja det var fint men faktum är att Madrid var klart sämre då också vilket såklart hjälpte. Numera är de ett riktigt bra lag med en stark sammanhållning, tro det eller ej men allt är inte tur hela tiden. Sen vann vi där med 0-4 så sent som förra hösten. För att runda av detta sjukt långa inlägg, minns knappt vad jag ville ha sagt i början men poängen är nånstans att man faktiskt inte måste välja ett "lag" hela tiden. Man kan gilla både Ronaldinho och Messi och man kan gilla Rijkaard, Pep och Lucho utan att behöva nedvärdera den andra. Basic shit liksom. Det finns mycket fel med klubben men att ständigt rikta sin kritik mot en legendar som Lucho trots att han levererar är inte bara fel utan i mina ögon även respektlöst. Men vad vet jag. Vampíro out!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-09-15 20:01
Äntligen någon som vågar säga sanningen ....

”Får extra hjälp så de kan vinna”
Pampens attack mot Real Madrid
Annons: