/spanien/barcelona/forum/459.aspx/spanien/barcelona/forum/459.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2017-03-02 16:44
Här är några odds från utvalda bettingsidor:

Unibet
2.00 Valverde
2.50 Sampaoli
10.00 Koeman

bet365
3.50 Sampaoli
3.50 Valverde
9.00 Koeman

William Hill
3.25 Valverde
3.75 Sampaoli
5.00 Óscar García

bwin
3.50 Sampaoli
3.50 Valverde
7.00 Koeman

Ladbrokes
3.50 Sampaoli
3.75 Valverde
6.00 Koeman


Känns som att flera tränare kan uteslutas efter detta. Det är ganska solklart att det står mellan Valverde och Sampaoli även om vad som helst självklart kan hända.
Blanc, Wenger och Pochettino var ofta i topp 5, men med relativt höga odds.
Barcelona DM1982
2017-03-02 16:43
[QUOTE=The Reporter 2.0]Tippade igår på självmål i Matchen. Det står självmål på livescore. Fick pengarna utbetalda på spelkontot och gjorde uttag. Sen läste jag att domaren skrivit att Suarez gjorde målet. Då står det plötsligt minus på mitt konto men pengarna är fortfarande Påväg till mig står det. Vet någon ifall det är spanska fotbollsförbundet som har sista ordet? Målet är ett klockrent självmål förstår inte hur domaren tilldelar Suarez målet [/QUOTE] Jag är rätt säker på att förbundet har sista ordet när det gäller målen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 16:26
Tippade igår på självmål i Matchen. Det står självmål på livescore. Fick pengarna utbetalda på spelkontot och gjorde uttag. Sen läste jag att domaren skrivit att Suarez gjorde målet. Då står det plötsligt minus på mitt konto men pengarna är fortfarande Påväg till mig står det. Vet någon ifall det är spanska fotbollsförbundet som har sista ordet? Målet är ett klockrent självmål förstår inte hur domaren tilldelar Suarez målet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-03-02 16:22
En tränare jag alltid velat haft är Joachim Löw! Han är ofta och spanar in våra ungdoms lag också så jag tror han hade fått oss att vakna till och bli det monster vi en gång varit. Vad tror ni om "Jogi"? Hade jättegärna sett honom hos oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-03-02 16:13
@Treyh:
"enligt aftonbladet..." var det, ja. De är ju kända för att vara enormt insatta i katalansk fotbollspolitik...
Barcelona Treyh
2017-03-02 16:03
Skönt att Luis Enrique ryker. Han har ingen motivation kvar. En tränare som inte pratar med sina spelare säger det mesta. Vi lever på den enorma talangen som vår trupp har. ”Barcelonapresidenten José María Bartomeu vill ha en tränare som speglar klubben och inte ger dem problem. Någon som inte hamnar i dispyter, kan kommunicera och ha en hjärtlig relation med media” enligt aftonbladet... Vad fan är det för losermentalitet?! "Kommunicerar", "Hjärtligt relation med media", "Inte skapar problem" Är inte det bara sunt förnuft?! Jag har hört det tidigare, att Barcelona är ett självspelande piano, att någons mormor skulle göra det lika bra som Pep osv. Kraven verkar ju inte så stora. Det är bara skicka in CVt, någons mormor. Aja det kan bli vilken tränare som helst... Bartomeu är en fegis. Jag hoppas inte klubben slarvar bort de sista åren av Messi. Messi gör rätt i att ställa krav, inte bara ekonomisk, utan på att klubben ska värva och stärka laget.
Barcelona the cameroonians
2017-03-02 16:01
Det "man" måste inse när "man" pratar om tränarvalet är att arbetet som coach i Barcelona är väldigt energikrävande ur samtliga perspektiv.

Oavsett val är chansen inte särskilt hög att en tränare kommer stanna längre än 3 säsonger. I och med att klubben styrs utifrån ett betydligt mer kommersiellt sätt idag, och mediabevakningen bara ökar kommer tränaren aldrig få den arbetsro som krävs.
Rijkaard stannade 5 säsonger, Pep 4, Lucho 3... osv.

Så det klubbledningen måste ta ställning till är vad de vill att den nya tränaren ska fokusera på/anställas för att göra.
Lucho anställdes ju inte för att utveckla talanger eller spela efter någon given spelidé. Han anställdes för sin vinnarmentalitet, legendstatus och för att ta laget ur en, om än inte djup så ack så jobbig, nergång.

Jag är rätt säker på att det inte kommer ställas några krav på talangutveckling den här gången heller. Det finns kapital i klubben och ledningen köper hellre in spelare eftersom det samtidigt höjer värdet på truppen vilket får en positiv effekt på balansräkningen. Det i sin tur ger lägre räntor den dagen det är dags att ta lån för den nya arenan.

Spelidé verkar inte heller vara prioriterat, så länge laget vinner så spelar det mindre roll. en maximering och exponering av MSN ger mer kraft i reklamsammanhang än att spela tiki-taka, t ex.

Denna ledning har begränsat antal år kvar innan de lämnar för gott, och de kommer därför utnyttja detta med ett tränarval som gillas av spelarna och som garanterar att klubben fortsätter vinna - på kort sikt.

Valverde kommer vara ett bekvämt val.
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 16:00
@Bosketts:
Jag håller med dig. Jag vill inte heller ha Valverde. Vände mig i stort emot namn-hetsen bara. Valverde känns egentligen som ett fegt, "vi går inte efter de stora drakarna, men vågar inte heller chansa för mycket." Jag tar också gärna Sampaoli, han är ju faktiskt en av de få som både är ett namn och känns som han kan vara rätt man för klubben.
Barcelona Bosketts
2017-03-02 15:57
LennyRomario

Fast, att välja en tränare som Valverde är ett ganska safe val av ledningen. Han har väldigt mycket rutin, och kan klubben. Bara för att han inte tränat Manchester United betyder inte att han är en chansning.

Annars håller jag med dig. Det många andra lag gör är att hämta det största namnet som finns tillgängligt. I sådana fall hade vi säkert får Wenger. Men för att nå de där extrema nivåerna i vårt spel behöver vi någon som är hungrig - hungrig på fotboll och inte backar. Och där är Sampaoli betydligt mer spännande än Valverde. Det finns betydligt värre alternativ än Valverde, han är nummer två-tre på min lista, men det finns också bättre och mer intressanta alternativ.
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 15:57
@El Pistolero #9:

Håller med! Men det mest fantastiska med karln är ju hans mustasch och de högt sittande shortsen. Som hämtat ur 40-talet. Älskar det!
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 15:50
@yeezus:
Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Därmed inte sagt att Valverde är rätt namn för Barcelona, men att anställa ett "namn" vore ytterligare en spik i den kista som skriker ut att vi är precis som alla andra klubbar. Det klarar jag mig utan.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:45
[QUOTE=Bosketts]Nu skulle han väl inte basera sitt spel hos oss på långbollar, bara för att gjort det i Bilbao... Men jag tycker ändå Valverde är fel val. Barcelona behöver en tränare som kan skaka om lite, någon som kan revolutionera fotbollen och experimentera med truppen för att få alla spelare att prestera. En Cruyff eller en Pep. Det är inte Valverde. [/QUOTE] Är inte det samma argument folk använder sig av när man skyddar Lucho? "Såklart vi inte kan äga boll nu när vi inte har Xavi, Lucho anpassar sig till spelarna, därför vi ligger lågt o kontrar" Tror snarare Valverde vill spela på det viset hans lag gör. O det sägas att Valverde är ingen dålig tränare, han är nivån över Lucho när det kommer till det taktiska o utveckla spelare, men FC Barcelona ska ha den bästa tillgängliga, vilket är Sampaoli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-02 15:34
@El Pistolero #9:

Eller han anpassas av det materialet han förfogar?
Bilbao är ju ett lag bestående av endast baskiska spelare så han har varken Messi eller Iniesta i laget och kan spela Tiki-Taka.
jag föredrar fler inlägg i dagens Barca än miljoner passningar runt runt runt där vi inte kan göra mål ens 11 mot 9.
Barcelona Bosketts
2017-03-02 15:34
@El Pistolero #9:


Nu skulle han väl inte basera sitt spel hos oss på långbollar, bara för att gjort det i Bilbao...

Men jag tycker ändå Valverde är fel val. Barcelona behöver en tränare som kan skaka om lite, någon som kan revolutionera fotbollen och experimentera med truppen för att få alla spelare att prestera. En Cruyff eller en Pep. Det är inte Valverde.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:34
[QUOTE=Barca4life98]Ett namn som inte har nämnts är Philipp Cocu. Vad tycker ni om honom? [/QUOTE] Blir ju overshined av en annan profil med Barça förflutet i Eredivise denna säsong - Van Bronckhorst :P Cocus PSV ligger 3a med 52 poäng, Van Bronckhorst Feyenoord 1a med 63 poäng.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-02 15:30
neymar JR || Cillessen #1

Att Eusebio använder unga spelare i real Sociedad är ju en ekonomisk fråga. Det finns inget annat alternativ. I Barca finns pengarna och möjligheten att värva istället. Så hur han hanterar detta i sin nuvarande klubb lägger jag ingen vikt vid.

Lion24
Förstår vad du vill få fram och visst kan du ha en poäng i det. Men oavsett anledning så gillar jag det inte. Jag vill ha en tränare med bra balans mellan lång- och kortsiktighet förenklat uttryckt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:28
Valverde aka slå långbollar o miljoner inägg till Aduriz? Det är en tränare av Valencias kaliber, inte FC Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-02 15:05
Vad är egentligen fel med Valverde ?
Han har stor erfarenhet som både spelare och tränare, har bla spelat i Barcelona och tränat en del klubbar . Han gjorde ju jätte jobb med Atletico . Att någon annan ska göra jobbet bättre är bara en gissning. Han ska inte dömas på förhand. Han har trots allt större erfarenhet än många andra som har nämnts som tänkbara.
Barcelona Barca4life98
2017-03-02 15:02
Ett namn som inte har nämnts är Philipp Cocu. Vad tycker ni om honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-02 14:58
AB om "vår nye tränare".
Barcelona yeezus
2017-03-02 14:55
@El Pistolero #9:


Det här är ett stort problem hos ledningen tycker jag. Vi är en av världens absolut största klubbar men ledningen resonerar som om vi vore ett mittenlag, detta märks inte minst vid val av tränare och även 80 % av våra värvningar. Det är jävligt synd att en klubb av denna kaliber inte strävar emot att ha de bästa medlen möjliga.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 14:47
Lyckas vi inte värva Verratti i sommar så vill jag se Roque Mesa i Las Palmas. Vilken mittfältare det är!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-03-02 14:43
Katalano

Jag vet vad du menar med Eusebios tid i B-laget men man måste försöka förstå varför han gjorde som han gjorde. Jag personligen tror att Eusebios dröm eller mål var att träna A-laget, därför ville han ha snabba resultat som kunde göra han eftertraktad på posten. Att utveckla talanger tar tid och tålamod, det kanske inte heller ger resultat men etablerade spelare vet du vad du får ut av: resultat speciellt i de lägre divisionerna. Missförstå mig inte, en tränare för B-laget ska ha som mål att utveckla talanger och göra dom redo för A-laget, försöker bara förstå Eusebio.

Vi har ju alla säkert läst om hur Eusebio var besviken när han inte var kandidat till tränarposten när Tata lämnade, eller så kanske det var efter Tito. Jag tror att han verkligen vill/ville träna A-laget och han ansåg säkert att han behövde snabba resultat för att snabbt göra sig ett namn för den huvudsakliga posten: A-laget. Jag försvarar inte nån, försöker bara förstå och tänka utifrån andras perspektiv, så att jag inte blir missuppfattad.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 14:37
neymar jr Har du källa på det? Att spelare har minimum minuter att spela varje säsong i sitt kontrakt tror jag inte på, låter lite för sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-02 14:30
Katalano Eusebio låter talanger spela en helt del i Sociedad, och den biten sköter han med bravur. I b-laget hade han talanger som redan trodde dom tillhörde världstoppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-02 14:28
Samtidigt betyder inte det ett skvatt hur stark personlighet vi får på bänken om inte ledningen står bakom honom. Ledningen står bakom stjärnorna tyvärr och det är bara så jävla fel det kan bli. Om sampaoli inte får vara sig själv är det lönlöst och det gäller alla andra alternativ med. Esubio har gjort ett strålande arbete med Sociedad men att få dom att springa är betydligt enklare än att ge Messi order. Tränaren är redan låst då vissa spelare ska ha sina minuter som det står i kontrakten. Sinnessjukt att man ens kan förhandla fram till något så idiotiskt. Finns bara en person i hela världen som hade kunnat göra exakt vad som krävs i Barcelona och han har tyvärr inte tränar licensen ännu. Pratar givetvis om xavi som har hela Barcelona bakom sig. Han hade kunnat starta revolutionen och genomfört den. Nu kommer vi få en ny tränare som kommer ge oss en magnifik första säsong men sen kommer det hela starta igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 14:22
Barça har inte haft en världsklasstränare sen Pep lämna, o nu är vi ute efter Valverde? Som att ledningen vill sikta på atr vara mediokra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-02 14:22
Lion24

Håller med dig om det mesta, vill också helst ha Sampaoli som ersättare. En tanke om Eusebio är att han inte bara var dålig som tränare för vårt B-lag. Han litade inte på de unga spelarna heller. Jag vill ha tillbaka en strategi där man först tittar i La masia efter förstärkningar för att först därefter titta mot eventuella spelarköp för att få in en specifik speltyp till laget. Eusebio är inte rätt tränare för det och går därför fetbort för mig som alternativ.
Barcelona Fuerza
2017-03-02 14:09
@Forzzzza:


*utskrattade
Barcelona Forzzzza
2017-03-02 14:08
In med Wenger. Världens mest underskattade tränare.
Annons: