/spanien/barcelona/forum/4575.aspx/spanien/barcelona/forum/4575.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nemesis 10
2014-07-25 17:14
Meymar

Vermaelen var ju start ända tills skadorna kom, och då var han en bra mittback men just nu verkar han inte kunna prestera på den nivån längre.
Jag vill heller inte ha honom hit, som någon annan sa så tar jag faktiskt heller Mathieu än Vermaelen.

Fattar inte att ledningen inte ens kollar åt Benatias håll, det är helt obegripligt.
Nånting säger till mig att dom inte vill frysa ut Pique till bänken pga hans status men sanningen är att Pique är inte bra på att försvara punkt slut, han kommer inte bli det heller.
Det går aldrig att känna nån trygghet i Pique i en mot en situationer plus att han har sämre huvudspel än många backar som är kortare vilket är dåligt.
Skulle man ta in Benatia skulle Pique få svettas för sin position men det verkar vara nåt klubben inte vill göra.
Barcelona Meymar
2014-07-25 17:01
Nemesis 10: Jag tror inte att Vermaelen hade varit startspelare i Arsenal om han inte hade haft en del skadeproblem, av den enkla anledningen att både Koscielny och Mertesacker är bättre. Enligt mig har Vermaelen ganska stora brister i defensiven. Dock ska det sägas att han är ett bra tredjealternativ. Jag hoppas för övrigt inte att Barca värvar honom just på grund av att vi inte behöver ett tredjealternativ utan ett förstaval.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-25 16:55
Xavi#6 Tack!:) Ska bli kul att se gamla lirare:D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi#6
2014-07-25 16:39
LeoMessi
20:45 ska den vara.
Barcelona LeoMessi
2014-07-25 16:38
När är matchen idag? Hittar ingen information om det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-07-25 16:28
Nemesis 10

Det var det jag syftade på när jag skrev 3 mittbackar bakom sig (DMR-positionen).

------------------------
Tråkigt att Dinho missar kvällens Porto 2004 - Barca 2006 match. Hade varit kul att se honom showa tillsammans med Messi.
Barcelona Nemesis 10
2014-07-25 16:20
@Andresito:


Har har också spelat 10 matcher som höger defensiv mittfältare så han måste ju ha defensiva egenskaper annars skulle det vara konstigt att spela honom på den positionen i 10 matcher.
Jag ser väldigt många likheter i Cuadrado och Alves. Jag håller fast vid att han skulle klara av den rollen bra, men det är vad jag tycker.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-25 16:20
Vermaelen känns rätt ologiskt då han precis som mathieu är vänsterfotad och kan spela vänsterback vid behov
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-25 16:15
Ronaldinho in the end won't take part in 'Porto 2004 vs Barcelona 2006' because he didn't get permission of his club Atletico Mineiro. [md]
Barcelona Andresito
2014-07-25 16:13
Nemesis 10

Visst Cuadrado vann väl assistligan i VM, men jag menade bollplank i uppbyggnadsspelet, alltså inte precis vid straffområdet.

Enligt WhoScored spelade han 2 av 43 matcher som högerback, dvs med två mittbackar. För att en sån spelare ska funka i en defensiv roll på en kant behövs 3 mittbackar. Kuyt och Blind som vi såg mycket av i VM hade inte klarat av att spela i en fyrbackslinje, det är annorlunda när man har 3 mittbackar som täcker upp bakom jämfört med 2.
Barcelona Xaviii
2014-07-25 16:03
Någon som vet var Suarez ska träna? Han får inte befinna sig i någon träningsanläggning.
Barcelona Nemesis 10
2014-07-25 15:56
Andresito

Tycker inte riktigt att man kan jämföra med Alexis och Di Maria. Dom har alldeles för många offensiva egenskaper för att en tränare ens skulle tänka att använda dom som en kantspringare, dom hade knappast accepterat en sådan roll heller när dom är såpass bra på det dom gör.
Cuadrado har faktiskt spelat som högerback en del matcher så den positionen är inte alls främmande för honom.

Det sägs också att Bayern skulle vilja använda honom på högerbacks positionen så tydligen ser tränare att han har potentialen att bli en grym kantspringare.

Du skriver "jag tar då hellre en Alves som kan agera bollplank och underlätta jobbet för sina medspelare."
Det är ju precis det Cuadrado har visat att han gör i detta VM eller har jag fel?
Barcelona Thiago_Alcantara
2014-07-25 15:50
Lion: Håller med helt och hållet! Varför gå efter en petad arsenal spelare? Har ledningen inte någon respekt för klubben eller har de helt enkelt panik?!
Barcelona Andresito
2014-07-25 15:44
@Nemesis 10:


Skulle ni då kunna påstå att di Maria eller Alexis skulle klara av en vänster- respektive högerbacksposition? Jämför man Cuadrado med dessa två så kan man se stora likheter. Spelare som tar många löpmeter, både fram och bakåt vilket är ett plus för en ytterbacksposition. Deras främsta styrka ligger dock i att vara oberäkneliga, att utmana och göra sin gubbe genom att ta risker med boll. Hur mycket kan man göra det som ytterback där första prioritet faktiskt är defensiven?

Varför Alves lyckats så bra är för att han är ett grymt bollplank. Han kan hitta både kombinationer och instick. Samtidigt är han otroligt aggressiv vilket kan gynna ett högt presspel. Han kan utmana, men det är sällan han tar det beslutet före en passning. Cuadrado skulle nog också kunna väggpassa osv, men han skulle begränsas då det är svårt att utnyttja en spelares individuella egenskaper från en högerbacksposition. Finns redan massa spelare som kan utmana, jag tar då hellre en Alves som kan agera bollplank och underlätta jobbet för sina medspelare.
Barcelona Essienesque
2014-07-25 15:36
Vermaelen för 15-20 alltså.. Denna ledning, har de inte lärt sig att sluta handla från Arsenal? Herregud.. Denna sommar är en parodi på klubben. Någon som har koll på när det är presidentval i klubben igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-07-25 15:21
@Barc6:


Precis det jag ville säga, Alves är såpass offensiv att jag tror knappt det skulle bli så stor skillnad om man ersätter honom med Cuadrado. Alves styrkor har alltid legat i offensiven vilket Cuadrado har gott om. Cuadrado har väldigt hög löpnings kapacitet vilket Alves också har, han har definitivt snabbheten då han utnyttjar den mycket när han är i en mot en situationer.

Cuadrado är fysisk starkare och han slår säkerligen inte värre inlägg en vad Alves har gjort senaste tiden då 70% av hans inlägg hamnar på läktaren eller så slår han när det inte finns en ända gubbe i straffområdet.

Cuadrado är 26 år och närmar sig sin peak och skulle ha sina bästa år i Barcelona om han värvas. Jag tror också att det definitivt finns rum för att slipa på hans defensiva kvaliteter, han kanske inte är en gammal Alves i sin bästa dar men han är absolut bättre än den Alves vi har sett på senare tid!
Barcelona Barc6
2014-07-25 14:55
Andresito. Om de nu endå tänkt sig att ta Alves plats så kan han väl inte göra det sämre det tvivlar jag på han är mycket starkare fysiskt och Alves är ju mer en högerforward än back de har vi ju sett då våra mittbackar hamnar ensam konstant! Men du har rätt i att man ska satsa på Montoya, får han den speltid han behöver är han väldigt stabil både offensivt samt defensivt men de jag är väldigt rädd för och som vi saknar just nu jämfört med andra storlag är just truppspelare, är oroligt för att skador ska drabba oss hårt och enda ersättarna vi har inte är tillräckliga. Sen så om man kan lägga runt 20 miljoner på mathieu så är pengar inte någon problem tydligen:).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-25 14:47
Om inte den här klubben går efter en spelare som Benatia, ja då är det på allvar något skumt. Visst har det varit skumt länge men nu börjar jag tro och misstänka hemska saker. Roma har Leandro Castan, Romagnoli, Astori och Benatia som mittbackar just nu. Castan var given förra säsongen och kommer förmodligen att fortsätta vara det. Romagnoli är en stor talang som fick spela en del förra säsongen. Astori har länge haft ett gott rykte som en mycket bra back i italienska ligan. Benatia är Benatia. Bara det här gör att det inte är så svårt att locka över Benatia. Roma har bra mittbackar utöver Benatia. Alla 3 i perfekt ålder dessutom. + så ryktas det att Roma vill köpa Tottenhams mittback Chiriches (Goal & Daily Mail). 1 måste bort. Roma köpte Iturbe för stora summor pengar och kommer bl a betala en ganska hög lön till Ashley Cole. Benatia är missnöjd med sin lön i Roma och skulle utan att blunda byta från Roma till Barcelona, med all respekt till Roma som jag tycker är en fantastisk klubb. Med andra ord så behöver Roma pengar. ALLT är upplagt för att Benatia är tillgänglig och kan köpas och om det inte görs, ja då är det officiellt att våran ledning jobbar för våra rivaler.

Barcelona FabregasBelongsToAFC
2014-07-25 14:46
Om ni värvar Vermaelen och han skulle hitta tillbaka till samma form som sin första som i Arsenal så har ni en grym mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-07-25 14:26
Barc6 Tror faktiskt att ledningen tänker sig Cuadrado till högerbacken, för vem värvar en bänkspelare för 30-40? Och som du säger så kan det vara nyttigt med spelare som har erfarenhet av stora matcher, dock är Cuadrado inte den spelaren. Han har ungefär lika mycket rutin som Alexis hade innan han kom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-25 14:21
Det enda montoya saknar är rutin. Han har inga större brister och dom misstagen han gör är pga att han inte matchas tillräckligt ofta. Kolla carvajal, han är duktig framåt men han gör väldigt många misstag i defensiven, han står fel väldigt ofta. Tycker att montoya är välbalanserad, han är bra framåt och duktig bakåt och jag tror faktiskt att han skulle kunna bli en helt duglig högerback hos oss. Enligt mig så är han till och med snabbare än Alves. Tycker att Alves har tappat oerhört mycket av sin snabbhet om jag ska vara ärlig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barc6
2014-07-25 14:19
Andresito. Visst är de som du säger, självfallet ska man satsa på montoya vilket jag tror dem kommer att göra också. Ifall Cuadrado värvas så kommer det inte vara till högerbacken det är jag hundra på, bara ett plus i kanten att han kan spela där också ifall skador tillkommer samma sak är de i forwarden så behövs duktiga spelare som har erfarenhet av stora matcher för skador kommer det bli hundra procent och Suarez kanske inte ens får spela tills slutet av oktober och de många liga matcher plus CL och cupen att man behöver utvidga truppen ännu mer med bättre spelare än Roberto rafinha deulofeu Adama, även om dem nu har stora potential så är det inte tillräckligt ännu. Därför viktigt med en Cuadrado värvning, väldigt explosiv och jobbar hårt både i offensiv samt defensiv då jag sett många Fiorentina matcher föregående säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-25 14:14
Så länge den här ledningen sitter kvar får vi inte in de mittbackar vi önskar oss. Det kan vi nog konstatera nu och det är bara att gilla läget. Personligen så avskyr jag dom som pesten med Zubi i första ledet. Om resultatet av att klubben släpper på sina värderingar, ändrar på saker som tidgare var heligt, sälja ut arenanamnet, sälja ut sig till vilket företag eller stat som helst, är det här? Då kunde det likväl ha låtit bli. Har man släppt på alla värderingar så ska fan det sportsliga och vara någorlunda värt det. Varför inte bygga ett starkt lag, och då inte barfa i offensiven?

Nej fy fan, ju fortare de åker ut desto bättre. Jag har redan insett och gett upp. De kommer inte ändra sig hur de leder klubben. Bara en massa undanflykter och lögner hela tiden.
Barcelona Andresito
2014-07-25 14:12
Rambla Stämmer, ser inte Cuadrado som någon bra värvning. Hade han kunnat spela högerback och gjort det regelbundet innan så hade jag kanske blivit mer övertygad. Tror inte att han kommer även om det ryktas om honom då och då, känns inte som att man är redo att splasha så mycket pengar på honom. Hoppas man vågar satsa på Montoya om ingen ny värvas. Han gick trots allt före Carvajal i U21 och gjorde det faktiskt bra. Kommer ihåg Montis strålande inhopp mot Real när han även hade ett skott i ribban, i Supercupen om jag inte missminner mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2014-07-25 14:11
Trodde Mathieu var en rökridå också, så visst kan ryktet om Vermaelen stämma.
Tiki-Taka
2014-07-25 14:05
Haha veermalen !?!? Hoppas det är en rökridå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barc6
2014-07-25 13:54
Vermaelen? Herregud vad är de för fel på den här ledning...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2014-07-25 13:52
Barcelona is considering to sign Arsenal defender Thomas Vermaelen (28). Contacted his entourage. No formal offer yet, valued at 15-20M [md]

Hoppas verkligen inte detta stämmer
Barcelona Nemesis 10
2014-07-25 13:42
Jag tycker att en värvning av Cuadrado skulle komma till nytta då han kan spela på väldigt många positioner och göra det bra. Det ända som stör mig i den värvning är ju priset som är alldeles för högt. 30 miljoner euro låter mer rimligt i mina öron, samtidigt kan man ha lite förståelse då både Bayern och United verkar vara ute efter honom så vi får väl se vad som händer.
Barcelona Rambla~
2014-07-25 13:27
Ok, lönen han sitter på tänkte jag inte på. Fast transfersumman är ju vekligen lockande annars. Kunde man dessutom få honom att avstå sin höga lön. För även om han har gått ner sig så har han ju rutin. Kan man få igång honom igen så går det inte att blunda för att han besitter en hel del skills. Det var så jag resonerade.

Fast så som du beskriver det med Rafinha och de andra spelarna som knackar på dörren, så håller jag med om att denna värvning kanske trots allt är helt onödig. Jag lockades som sagt av hans eventuella låga transfersumma.

Fast då är det ju ännu värre att slänga iväg 40m för Cuadrado med tanke på det scenariot du nyss beskrev kan jag tycka?
Annons: