/spanien/barcelona/forum/4568.aspx/spanien/barcelona/forum/4568.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BlueRed
10/24/2014 17:30
Varför är Real svårast borta? Dem är svåra för att dem har ett bra lag. Jävligt bra lag med sjukt bra individuella spelare. Bernabeu däremot finns inget att frukta. Är knappast någon Anfield känsla över den arenan eller stämningen. Inget med den arenan eller att det just råkar vara Reals hemmaplan är något man är extra orolig över. Bara själva laget Real.
Barcelona socccerfan1
10/24/2014 17:06
Blir svårt imorgon grabbar.. Har redan gått igenom processen till en förlust .. Real borta är ett av de absolut svåraste matcherna i dagens fotboll om inte den svåraste .. Men hoppas på lite magi, blandning med tur och Messi, Neymar o Suarez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
10/24/2014 16:50
Om Suàrez nu bänkas så hoppas jag verkligen det är pga av att LE vill få in en extra mittfältare i startelvan för att därmed få ett boll och passningsskickligare lag. I min mening finns det tre alternativ jag skulle kunna tänka mig att se, mittfält och framåt. Antingen ersätter man Suàrez med Pedro rakt av, spelar med klassiska 4-3-3 med Busquets, Rakitic och Iniesta på mitten. Visst att Busquets har dippat en aning i form den senaste tiden men att bänka honom i El Clásico hade varit självmord. Rakitic har presterat för bra för att bänkas och blir väldigt nyttig i sitt första Clásico. Iniesta höjer sig alltid mot Real och kommer återigen att spela en avgörande roll imorgon.

Väljer LE däremot att "fega", själv skulle jag inte kalla det för att fega då vi faktiskt är långt ifrån säkra på Suàrez form och status, så ser jag två mittfältskonstellationer framför mig. Eftersom att vi alltid utgår efter 4-3-3 kommer jag förklara det så. Den ena är att Rakitic utgår från högerkanten. Jag anser att han har flera egenskaper gjorda för den rollen. Visst att han inte har speeden men det lär inte behövas förutom i kontringar och då är det främst Neymar och Messi som sätter fart framåt. Han har däremot en mycket fin högerfot som vi kan använda oss av vid inlägg och som är en rejäl uppgradering mot Dani Alves. Vi får dessutom in en spelare som aldrig kommer slarva i presspelet. Han kommer pressa sin försvarare och dessutom göra det i rätt läge så att vi på det sättet kan vinna tillbaka bollen snabbt. Han är dessutom en spelare som kommer jobba hem och hjälpa Alves med att göra livet surt för Ronaldo. Många andra skulle säkerligen se Iniesta som en bättre lösning men jag anser att det är bättre att Messi, Neymar och Iniesta får spela på sina originalpositioner och där Rakitic den här matchen blir lagspelaren vars jobb kanske inte syns så överdrivet men som kan bli skillnaden mellan vinst och förlust.
Sen är då frågan om man antingen vill säkra upp defensiven och köra Mascherano och Busquets tillsamans med Don Andrés på mitten eller om man väljer att lira Xavi från start på bekostnad av Masken. Smaksak, själv tycker jag dock att det blir viktigt med ett bollsäkert mittfält den här matchen då båda lagen kommer med väldigt offensivt balanserade lag. Laget som tar kommandot om mitten kommer hitta fina ytor på motståndarens tredjedel, och blir det Barcelona så kommer Reals avsaknad av en riktig pivote att kosta dem rejält.

Jag lär få anledning att återkomma med detta senare då det är det absolut mest intressant att diskutera såhär dagen innan höstens viktigaste match men har inte jättemycket tid just nu. Kontentan av inlägget är iaf att 1. Suàrez från start är att gambla, vare sig vi vill det eller inte. Han kan bli anledningen till att en stor del av vårt grundspel inte sitter då han inte spelat med laget och heller kanske inte innehar rätt fysiska status för uppgiften. Bättre att han kommer in med halvtimmen kvar för att röra om i grytan när matchen inte längre bygger så mycket på taktik och organisation men om LE anser honom redo att starta är jag såklart jättesugen på att se vad uruguayanen kan göra med Reals backlinje. 2. Rakitic till höger i anfallet(där man naturligtvis kommer och bör dra sig mot mitten) för att få in en bollskicklig mittfältare om Suàrez inte startar. Enligt mig håller inte dagens Pedro, Munir eller Sandro för just den här matchen och Rakitic kommer bidra med egenskaper som hårt jobb, fina inlägg, inspel och instick, täckning på högerkanten där Real har sin farligaste spelare och ett fruktat skott när han väl väljer att dra sig in mot mitten och skottzonen.
Barcelona RamlaRamblesfram
10/24/2014 16:32
Suarez ska endast användas som joker imorgon, det är psykologiskt jobbigt för Real. Suarez kan komma in närsom och förändra matchbilden på egen hand. Det blir jobbigt för Real om det är X och Suarez hoppar in i 65, precis som Zlatan gjorde!
Barcelona Nemesis 10
10/24/2014 16:18
Jag hoppas att vi startar såhär imorgon:

------------------Bravo------------------
Alves----Macherano---Mathieu---Alba
-----------------Busquets-----------------
-------Rakitic-----------------Xavi--------
--------Messi----Neymar----Iniesta------
Barcelona Barcelonistas
10/24/2014 16:01
Ruben Sosa (ex-Lazio -Inter): "Messi-Neymar-Suarez is the Bermuda Triangle. They will destroy everything." [cope]
Barcelona A good coach is everything!
10/24/2014 16:00
Suarez jävla bra spelare det det enda som man kan ha en lite oro för. Är Suarez i pl gjorde aldrig dom bästa matcherna mot bra motstånd. Så att få börja mot Real kanske inte är det bästa alternativet. Men men jag tror ändå att han är 10 gånger mer nyttig än dom alternativen vi har. Om det någon som ska spela istället så är det Sandro..
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
10/24/2014 15:52
Har tänkt på hur Suarez flytt till Barcelona kommer skifta på hans image som spelare. I PL lyckades han trycka dit över 30 mål utan straffar och många missade matcher. Skulle han någonsin ha spelat en hel säsong i PL under sin prime och fått ett par straffar så kunde han nått upp till helt omatchade siffror. Spekulation förvisso, men det är ingen högoddsare. Det är så bra han var. Hade han fortsatt i Liverpool skulle han med säkerhet blivit ansedd som en av de bästa forwardsen genom alla tider. Han ansågs redan vara ostoppbar av alla lag, vad kunde han ha uppnått med några fler säsonger?

Därför bäddar hans flytt till Barca för… inte misslyckande, men att han går miste om erkännandet han förtjänar. Säg att han gör 30 mål i la liga, det kommer att överskuggas av Messis och cr7s föregående omänskliga målskörder. Om han verkligen ska tävla om erkännandet han förtjänar måste han slå 40-strecket vilket är en astronomisk uppgift. Speciellt med tanke på att Barca är långt ifrån vad de var och att han måste dela målskörden med Neymar och Messi.

Så ja, på ett sätt är det tråkigt från en neutral synvinkel att han kan ha nått sin peak vad gäller erkännande, så till vida att han inte lyckas med prestationer som överskuggar hans föregående säsonger. Vem vet, kanske kan han göra det.

Vad som spelar roll är dock att han är culé och har kommit hem, samt kommer att bidra med fin dynamik i anfallsspelet.
Barcelona L!VOZ
10/24/2014 15:42
Fansen tröttnade på att FC Magdeburg inte gjort mål på fem matcher
Barcelona Barcaman
10/24/2014 15:03
Titta på våran parodifilm av spelarna som vi gjort inför matchen imorgon där
Ronaldo & Coentrao är homosexuella, Benzema tränar på att göra mål, Pepe mördar Iscos hund Messi & mycket mer!
Den har fått ganska go spridning på nätet & kanske kan den göra er, om möjligt, änn mer taggade inför imorn!
Dela den jättegärna & VISCA EL BARCA!
Är så taggad!
Barcelona NoGo™
10/24/2014 15:00
Här är väl målet, han blev ju skadad i denna match med.
Barcelona FC Tiki-Taka
10/24/2014 15:00
@papillon:


28-09-2013
Barcelona papillon
10/24/2014 14:57
@FC Tiki-Taka:


Vilket datum gjorde han detta målet?
Barcelona FC Tiki-Taka
10/24/2014 14:56
Messi's goal against Almeria has been nominated for Best goal of last Liga. Other nominees: Dos Santos (Villarreal) and Ronaldo (Madrid).
Barcelona Neymar11
10/24/2014 14:39
@realmadriden: .@MrAncelotti: "We can't leave any spaces for Barcelona's strikers. We have to defend with two lines." #RealMadridvsFCB #RMLive Förberedd er på bussen imorgon!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
10/24/2014 14:23
@The Reporter:


Montoya är helt klart okej defensivt. Sålänge han inte går över halva plan så är det ok för mig. Alves uträttar inte så mycket på offensiv planhalva utan det blir bara farligt när han kladdar på bollen. Hela laget lyfter upp och sen tappar han bollen och det blir farlig kontring.

Heller ha Rakitic på den ytan och Montoya som täcker bakom.
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
10/24/2014 14:14
Enligt dagens presskonferens säger Lucho att Suaréz kommer att spela, dock osäkert hur mycket. Om han nu är redo för spel ser jag bara en anledning till att inte spela honom från start, och det är precis som ni andra skrivit här nedanför : att ha ett tryggare mittfält med fyra stycken mf istället för att spela med tre forwards.

Ställer vi däremot upp med vanliga 4-3-3 finns det inte en enda anledning att sätta Suaréz på bänken. Han gör mer nytta än våra andra alternativ oavsett förutsättningar. Snubben behöver inte mycket till chans för att göra mål, och om något lär vi behöva vara just effektiva för att kunna plocka poäng imorgon!
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
10/24/2014 13:56
Har funderat lite och vill helst se den här uppställningen imorgon.

-----------Bravo------------
Alves-Pique-Mathuie-Alba
---------Masche-----------
---Raktic--Busqen--Iniesta
------Messi--Neymar-----

Alves och Alba fortsätter ta sina offensiva löppningar samtidigt som vi har Mache som kan agera tredje mittback och där vi har Rakitic som springer hela tiden och kan täcka upp för Alves om han fladdrar för mycket. Alba brukar oftast vara tillbaka på rätt sida rätt snabbt så där är det inga problem. Tycker det är riktigt bra balans i laget med denna elva.

När vi sedan slänger in Suarez går vi över och spelar så här

---------------Bravo-----------
Alves---Pique---Mache---Mathuie
--------------Sergio-------------
-------Rakitic------Iniesta
-----Messi--------------------Neymar
----------------Suarez------
Barcelona Gabriel
10/24/2014 13:23
el Flaco Jag förstår vad du menar, men min åsikt är min åsikt och skulle det nu vara så att Suarez startar matchen och får minst 1 timmes spel och vi ändå förlorar så tänker jag inte försöka leka efterklok och ändra åsikt all of a sudden. Det är dubbelmoral och att ge kritik bara för att ge. Sen tror jag helt ärligt inte att det finns en endaste culé som inte vill se Suarez från start, det handlar bara om att Lucho måste våga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
10/24/2014 13:19
Gabriel/

Jag befarar att oavsett vilket beslut Lucho tar så kommer han bli kritiserad om vi skulle förlora. Om han bänkar Luis Suárez kommer folk säga att uruguayanen borde ha spelat från start och om Suárez startar kommer folk säga att han inte var redo för att spela 90 minuter. Fans kan föredra det ena eller det andra, men vi slipper bli kritiserade om det skulle skita sig. Luis Enrique befinner sig i ett betydligt mer utsatt position och jag hoppas, i värsta fall scenario, att vi inte får se för många efterkloka supportrar och opportunister som kommer passa på att kasta skit på honom.
Barcelona Andresito
10/24/2014 13:11
Kan ju dock vara så att det inte handlar om Suárez kan spela eller inte. Lucho vill kanske ha ett bollsäkrare mittfält, precis som Tata, i en så pass svår match och ställer därför upp med Xavi, Iniesta, Rakitic tillsammans istället för en anfallare.

Lite 'fegt' kanske, men det är inte vi som desperat behöver 3 poäng.
Barcelona Blaugrana són els colors!
10/24/2014 13:08
Håller med Gabriel på samtliga punkter. Det här är inte någon yngling som man ska slussa in. Suarez har tränat med laget i cirka 2 månader, skulle va annan femma om han precis kommit tillbaka från långskada och inte har tränat något, då med all rätt ska han starta matchen på bänken men i detta fall så vore det grovt tjänstefel från Lucho att inte starta honom, en enkel metafor: Han håller lejonet med koppel från att käka en saftig antilop. Den här killen är hungrig, han ska starta punkt och slut.

Om Lucho överraskar oss och ändå startar honom mot all förmodan så vill jag se den här startelvan:

Bravo
Alves Pique Mathieu Alba
Masch
Rakitic Iniesta
Messi
Suarez Neymar

Den här matchen tycker jag vi ska skita i kanterna helt och hållet och forsa på från mitten, deras mittbalans är inte det bästa och det är bara i princip Kroos som är lite defensiv utav sig lägg till att både Pepe och Ramos älskar att stöta, och där kan vi göra dödliga stöt med Suarez och Neymar som konstant löper i djupet med bollar från Messi, Iniesta och Rakitic.

Den jag vill som ska hållas så långt bort ifrån den här matchen är Pedro, han har absolut inget kvar och ge, han gör inte mål, han gör inte sin gubbe, han fuskar i det defensiva. Nej, håll honom borta så är redan där mycket vunnet!

Visca Barca!
Barcelona LeoMessi
10/24/2014 12:44
Backis Vad är det på bilden? Kan inte se det riktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
10/24/2014 12:42
Om det nu blir så att Suarez börjar på bänken så förstår jag inte riktigt hur Lucho resonerar, eller jo, jag förstår "hur" han resonerar, men jag håller verkligen inte med om det. På något sätt så känns det också väldigt "Barcelonistiskt" att börja med Suarez på bänken, det är liksom den försiktiga vägen hela vägen in i trädets traditionella rötter in i klubben. Vilken annan stor klubb hade startat med Suarez på bänken när man mötte detas utmanare nr 1 i ligan och huvudrival? Ingen, inte Chelsea, inte Real Madrid, inte Bayern, inte någon - men det är lite små typiskt Barcelona ändå. Att Lucho resonerar som så att Suarez inte är Reso för 90 minuter pga brist utav matcher med laget och hans lagkamrater är ett grovt snedsteg från hans sida, det är ingen junior från B-laget man ska slussa in försiktigt och hålla i handen likt en dagisfröken när man går tvärs över gatan, nej det är en hungrig Luis Suarez som tvingats titta på från läktaren i 2 månaders tid nu, ett öde som gjort honom deadly as fuck in mindset, sånna spelare ska släppas lös direkt, inte gullas med och tas försiktigt med. Om det nu är så att Suarez, av någon konstig anledning faktiskt inte skulle vara redo för 90 minuters spel (vilket jag tvivlar enormt mycket på) så är det ändå att föredra att man startar med honom på planen och byter ut honom efter ca 60-65 minuters spel där vi förhoppningsvis står med en ledning i matchen. Hellre det än att stå i underläge, alternativt ett oavgjort resultat och byta in honom. Nu menar jag givetvis inte att våran potentiella vinst ligger i att han spelar från start eller inte men nog fan blir det enklare med honom från just start än inte. Jag blir faktiskt lite små irriterad efter dessa uppgifter, jag trodde Lucho skulle ha mer bollar än så. Men det år samma gamla visa med Barcelona, gulligullande och feghet hela vägen in. Man köper inte Luis Suarez för 83M€ och lägger i princip hela transferbudgeten på just honom för att sedan "ta det försiktigt" med honom i El Clasico. Det är ren feghet och idiotiskt. Suarez kommer att få ca 30 minuters spel på lördag, alldeles för lite enligt mig, men det är bara att gilla läget. Nu hoppas jag i sånna fall att vi startar så här: Bravo Alves - Piqué - Mathieu - Alba Rakitic - Mascherano - Xavi Iniesta Messi - Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
10/24/2014 11:46
Snälla någon säg att detta är photoshop?
Barcelona Neymar11
10/24/2014 11:32
Andres v Nej jag taggade ner när han var i Liverpool med. Och det är klart att jag inte litar på Evra då han är lika smutsig. Har du sett reaktionerna mötet efter så förstår För tvivlar på att Evra skulle vilja skaka hand med Suarez efter dom "rasistiska glåporden" Kul att du nämner Pepe som #2 när han har utsatt Keita för rasistiska glåpord. Enda skillnaden är ena fotbollsförbundet jagade Suarez på manchesters vägnar och det andra fotbollsförbundet städade undan på Madrids vägnar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andrés V
10/24/2014 11:22
Ja du gubben lilla.

FA fann honom skyldig, avstängd ett flertal matcher, böta ca 40000 pund. Vad mer ska jag säga, självklart nekar han, behöver jag ens berätta vad som hade hänt om han hade erkänt? Men just d, nu när han spelar i Barcelona så ska vi som du säger ''tagga ner''
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
10/24/2014 11:19
Hellre trebackslinje än att starta med Montoya..
Barcelona The Reporter
10/24/2014 11:02
papillon

Haha, snälla Alves må inte va sig lik, men kycklingen Montoya, ett under att han är proffs. Han och Tello måste vara dem dummaste från La Masia.
Barcelona papillon
10/24/2014 10:59
Angående startelvan imorgon: jag hade hellre sett Montoya starta och låta Alba vara den offensiva av ytterbackarna. På det sättet hade Rakitic kunnat komma upp mer på plan med en täckande Montoya bakom sig istället för en offensiv Alves och en täckande Rakitic.
Annons: