/spanien/barcelona/forum/4557.aspx/spanien/barcelona/forum/4557.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-12-13 14:45
Det intressanta är att när man tittar på statistik när det gäller Messi vs Ronaldo så är det alltid till fördel Messi. Har aldrig förstått den här hysterin att benämna Ronaldo som komplett då statistiken säger. Eller när man kallar honom för ytter när han spelar mer som anfallare.

Cristiano Ronaldo with his left foot: 44 goals
Lionel Messi with his right foot: 45 goals

Sedan 2009.

Eller när man tittar på den här briljanta artikel som jämför Messi med Ronaldo och övriga spelare.
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-13 14:44
Henke L Ganska konstigt av dig att ta upp Ronaldo från ingenstans vi diskuterade ledningen och taktiken vart kom Ronaldo ifrån. Ännu löjligare att kritisera Messi hur kan man ens göra det ?? Speciellt när Messi just nu i dagens form är världen bästa tycker att han har vart avsevärt mycket bättre än Ronaldo. You my friend have to man up, när dina bröder kommer med sitt skit snack,,
Barcelona Lionel Messi n10
2014-12-13 14:42
Henke allt du skrev var mycket sant men jag är ledsen det sista i slutet gjorde det hela till skit. Messi som Ronaldinho? Grabben killen var i VM final för inte så länge sen och han är inget sämre än Ronaldo enligt mig. Ronaldo är världsklass spelare och hans statistik säger allt men att kalla Messi för en Ronaldinho nej tyvärr killen har varit på toppen i flera år nu och han är där fortfarande och kommer vara. Sist men inte minst så går det bra gör Real och dom är bland det bästa laget just nu om inte bästa det underlättar också väldigt mycket. För till exempel i Portugal går det inte lika bra för att just laget är inte lika bra och det är laget tillsammans som vinner matcher inte spelaren.
Barcelona Bentley King
2014-12-13 14:39
@Henke L:


Ronaldo är en av världens bästa målskyttar utan tvekan. De som säger annat hatar bara som du säger. MEN när det kommer till fotbollsspelare i helhet är han långt ifrån Messis kaliber, och då menar jag långt ifrån! Jag har stor respekt för Ronaldo, även fast jag inte gillar hans beteende men sådant har jag överseende på. Muller som hade rekordet på flest mål under ett kalender år rankas knappt som top 3 i tidernas bästa spelare. Spelare som Zidane och Ronaldinho kommer före honom och de gjorde var inga som sprutade in mål. Jag förstår vad du vill komma med, Ronaldo förtjänar att hyllas, men att Real fansen lägger honom som en bättre spelare än Messi är en gåta för mig.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-12-13 14:38
Henke L.

Håller inte med om din analys av Messi. Håller med om att Barcafans ibland kan bli blinda över att se Ronaldos storhet. Men Messi är 27 och har redan mäktat med:

Flest mål i Barcelona, flest mål i spanska ligan, flest mål i CL. Det fattas några assist för att han även ska ha gjort flest assist i Barcelona, i spanska ligan och i CL. Då har vi alltså en spelare som ensam på tronen gjort flest mål och flest assist. Om inte det är hunger så vet jag inte? Varför han förra säsongen spelade inte på sin högsta nivå beror stor del på Tata Martino och VM.

Messi har lämnat jorden när det kommer till att jämföras med dödliga spelare. Han slåss mot myten Maradona, Pelé och Cruyff. Han var i slutändan ända in på övertid för att ta sitt efterlängtade VM-guld. Den här säsongen och framför allt de senaste veckorna kan man se en attitydsförändring hos Messi.

Men här är skillnaden stor. Ancelotti är en större tränare än Luis Enrique. Perez hade aldrig tillåtit Madrid att bli avstängda ett helt transferår samtidigt som man har försvarsproblem.

Ronaldo är en stor spelare, inget snack. Men jämförelserna mellan honom och Messi avslutade, i min bok, 2009 när de båda möttes i Rom.

Som någon skrev: att jämföra Messi och Ronaldo är som att jämföra Alan Shearer med Thierry Henry. Ta bort bådas mål och Henry är fortfarande en världsklasspelare.

Om inte något mirakulöst sker innan båda två hänger upp sina skor så tror jag att det alltid kommer att cirkulera ett "men Messi" över Ronaldos prestationer.

Barcelona A good coach is everything!
2014-12-13 14:37
Henke L Cilla lite Att man retas med Ronaldo är väl ganska väntat eftersom detta är ett Barca forum. Pluss att Ronaldo är en ganska så provocerande spelare med sin arrogans osv. Sen att han kallas crynaldo, penaldo är inte för att överdriva men en aning befogat. Har faktist inte sätt en stor spelare på länge som beter sig så som Ronaldo gör vid en utebliven straff, exempelvis igår. Portugiser förvånar en aldrig hehe. Men men tror nog ingen här nekar till att han är världens näst bästa spelare efter Messi. Att det går bättre för honom nu beror på att han spelar i ett lag som gör det lättare för honom och är bättre än Barca tyvärr. Ronaldo har sjuk menatalitet men tror mig när det inte går hans väg så försvinner han oftast som igår, trots målen. Han är heller inte lika delaktig i spelet som Messi, varför han gör mer mål nu beror på taktiken. Det är lättare att göra mål när du får ensam måtta in skotten, än när du har 3 försvarare omkring dig. Det är den situationen Messi hamnar i hela tiden 4 mot 1 lägen medans Ronaldo hamnar i 1 mot 1 lägen. Hur som helst så är det inte Messi du behöver oroa dig över utan ledningen och vår tränare. För Messi är i grund och botten en mycket bättre spelare än Ronaldo som sagt det där med mentaliteten är bara bullshit. Man vinner inte allt som Messi har vunnit med en dålig mentalitet.
Henke L
2014-12-13 14:37
Det blir så när man haft madridistas runt om sig hela sin uppväxt. I mitt hushåll finns det 2 madridistas och många utav mina vänner är det. Så jag är ingen hatare som många andra fans. Kan faktiskt se det goda från andra sidan också och inte bara det onda. Men sorry ber om ursäkt. Ska inte hända igen.
Barcelona papillon
2014-12-13 14:29
Henke L:

Herregud du menar ju allvar?
Det är lördag, gå ut och träffa vänner, umgås med flickvännen/pojkvännen, hjälp din mamma med disken, bädda din säng, vad som helst istället för såna onödiga inlägg.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Henke L
2014-12-13 14:20
Nu bryter jag mot regeln och kommer säkert få en spärr. Men jag respekterar Ronaldo och ser hans storhet. På samma sätt som min bästa vän samt lillebror som är madridistas älskar Messi för att han är så fantastisk och får alla fotbollsälskare att le. Nu kommer jag kopiera en text från puertan som jag hoppas får er småbarn att släppa hela divenaldo, crynaldo, penaldo osv för att det är så extremt jobbigt att läsa det tråkiga hånet mot någon som är så sjukt duktig.


" Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på folk som nedvärderar Cristiano och målen han gör. Aldrig någonsin! För det handlar enbart om avundsjuka och hat, absolut ingenting annat, från folk som ser ner på honom och målen han gör. För det första, om det nu vore så enkelt att göra så många mål som han gör på sätten han gör det, hur kommer det sig att INGEN är i närheten av honom vad gäller målskytte, bortsett från en endaste spelare i Messi, som även han är bakom honom? Om det nu vore så enkelt att göra mål genom att peta in bollar, hur kommer det sig INGEN är i närheten av honom vad gäller antalet mål? Hur kommer det sig att INGEN annan tar till sig denna uppenbarliga framgångsrika metod? När ska folk förstå att det är Cristianos storhet som gör honom överlägsen?

Det är hans vilja att alltid vara bäst som gör honom så framgångsrik. Det är hans vilja att alltid bidra till laget genom mål och poäng som gör honom så framgångsrik. Det är hans vilja att alltid vara avgörande för sitt lag som gör honom så framgångsrik. Det är hans spelförståelse som gör honom så framgångsrik. Och kom nu inte och säg att Cristiano inte har någon spelförståelse, han om någon har spelförståelse. Många verkar tro att spelförståelse endast handlar om spelet med boll... Spelförståelse handlar lika mycket om spelet UTAN boll, och att kunna läsa spelet innan sin motståndare. Det är det som Cristiano är överlägset bäst i världen på, han hittar ytorna som ingen annan i straffområdet. Många stirrar sig endast blint på slutprodukten, dvs. att Cristiano "bara" står där och petar in bollarna. Men ingen ställer sig frågan HUR Cristiano tar sig dit. Han tar sig dit genom att VILJA så mycket mer än allt och alla. Han tar sig dit genom att LÄSA spelet bättre än någon annan. Det är ingen slump att Cristiano gör så många mål som han gör. När ska folk förstå det? Hans spelförståelse ifrågasätts dag in och dag ut, helt oförståeligt nog. Spelförståelse handlar inte bara om att kunna slå en passning i djupled mellan motståndarnas mittbackar som i sin tur friställer en medspelare. Nej, det handlar även om att göra som Cristiano gör, att direkt efter passning springa allt vad han har in i motståndarnas straffområde för att få tillbaka bollen. Det handlar om att med löpningar (fram och tillbaka, höger och vänster) lura sina motståndare som Cristiano gör. Det handlar om att vara först in i en situation som Cristiano gör. Det spelar ingen roll om det är minut ett eller minut 90, om vi leder med 1-0 eller 10-0, Cristiano vill alltid vara bäst och avgörande, det är därför han gör så många mål som han gör. Han vill allt så mycket mer än allt och alla, speciellt sina motståndare som inte hänger med honom i svängarna.

När ska folk förstå Cristianos storhet och lägga avundsjukan och hatet åt sidan? Förstå att Cristiano är unik, förstå att han vill det här så mycket mer än någon annan, förstå att han inte är från den här planeten, förstå att han helt enkelt är världens bästa fotbollsspelare? Den här kritiken som riktas mot honom... Den är så löjlig att det inte är sant. Snacka om att vägra inse att det krävs så mycket jobb och träning bakom allt Cristiano gör. Hade det varit enkelt hade alla gjort som han! Killen har på 14 matcher i La Liga gjort 25 mål och 8 assist. Och så sitter folk och pratar om att Cristiano inte behöver göra ett skit för sina mål... Vilket j-vla skämt. Jag kan bara tänka mig hur mycket det svider i ögonen på folk som hatar och nedvärderar hans mål varje gång han hamnar i målprotokollet. Det måste vara så j-vla jobbigt! "


Hade Messi haft samma mentala styrka och hunger hade han väl kunnats mäta med CR, förmodligen varit bättre. Men nu är Messi mer som Ronaldinho. Överlägset världens bäste talang rakt igenom men väljer att ha få år på toppen av någon anledning och ha tankarna någon annanstans.
CR vill helt enkelt mycket mer än Messi. I längden gör det en bättre i slutändan.
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-13 14:17
FreeYourMind// Det är Uruguayansk koffeindryck/kaffe där man maler själv. Antar att det bara är varmt vatten i termosen. Han har haft det hela sin karriär. Det är en utav storheterna med el pistole han glömmer inte sina rötter..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-12-13 14:17
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ /

Det där är något som vi från Uruguay dricker. Något av en nationalgrej. Det kallas för mate och är i princip en koffeinhaltig dryck. Man häller i varmt vatten i behållaren som innehåller örter som framställs från växten yerba mate. Det är även vanligt i andra sydamerikanska länder som Paraguay, Argentina, Chile, Bolivia och Brasilien.
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-13 14:16
Luis Enrique och ledningen tror verkligen på Douglas. haha. Vill ha en tränare som säger rakt ut. Fuck Douglas. Jag bad inte ens om att köpa honom. Den här ledningen gjorde det. Ta och fråga dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2014-12-13 14:13
mate heter de
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-13 14:06
g.. Ni får kolla själva..
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-13 14:05
Henke L / ain't that the truth......Nu en annan grej.
Vad är det Suarez äter och dricker när han ska spela en match??
Det var samma sak i Liverpool. Han har alltid en termos och något som ser ut som honung..

Någon som har koll???
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-13 14:05
Skit ledningen har hitta en nicke docka till coach..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2014-12-13 13:51
Henke L // Amen to that Folk förstår inte att det är Ancelotti som får Real att spela enkelt. Barca överarbetat situationer med deras bollinnehav fotboll. Det är exakt därför jag är så jävla less på LE. Inte nog med att LE suger som tränare, så har han inget nytt att komma med. Varför Ronaldo gör enkla mål trots att han suger i matcher, beror på Reals taktik. Dem straffar helt enkelt lagen som inte är lika bra som dem. Vi har spelare som Busi som inte vet hur man driver en boll och på det viset seger han ner spelet. Sen har vi en Iniesta som är sjukt seg i sitt spel när han är urform. Å dessa två verkar LE älska så det ser inte ljust ut.. Tycker mest synd om vår trio som hela tiden måste möta förvarar stillastående utan fart. Det exakt drf Suarez har svårt att komma in i spelet, och hitta formen.
Postat via SvenskaFans-appen
Henke L
2014-12-13 13:40
Blir så trött på snacket om att smålagen lägger sig pladask mot Real men står upp och slåss mot Barca.

Kommer ni inte ihåg Peps era då tiki takan var NY för alla lag att försvara sig mot? Då alla lag Barca mötte blev överkörda och det såg ut som motståndarlaget la sig. Men i själva verket blev dominerade av Barcas spel, medans marängerna tyckte att Barca fick det enkelt och de själva mycket svårt mot de sämre lagen.

Exakt så är det nu också men ni p12or här inne är så enögda och okunniga!
Varför Barca har det svårt? Jo för att spelet inte ändrats dom senaste 6 åren och samma bollinnehavsfotboll och skit filosofi används fortfarande vilket gör att motståndarna tillslut LÄR SIG FÖRSVARA! Allt Getafe behöver göra är att kolla på några matcher som är si sådär 2 år gamla och se hur Barca attackerar mot lagen i La Liga. Därefter ta fram lite klipp där lag som Bayern, Ajax, Celtic & Real skakar om hela Barcelona. Efter en helgs studerande av Getafe så vet de exakt hur de ska stå på plan och försvara och bara vänta ut Barcas sega anfallsspel och bara låta Barca dra ut på tiden med bollrullandet. För att sen anfalla som man lärt sig av andra lag och ta vara på endast 1-2 kontringar för att trycka dit en boll.

För 6 år sen visste ingen hur Barca skulle anfalla, man visste bara att man skulle bli överkörd och med många mål.
Idag vet iprincip alla lag hur man ska försvara sig & anfalla mot Barcelona för inte ett skit har ändrats på många många år. Bara man gör sin hemläxa och är tillräckligt fokuserad på plan så är det inte svårt att skaka Barcelona.

Medans marängerna är oförutsägbara och går som tåget! Värvar in nytt blod, nytt spel, ny GENERATION!
Och vad gör Barca? Behåller samma gubbar och struntar i den yngre generationen som ska ta över efter Xavi/Iniesta eran och ser till att åka på transferban istället.

Sluta gnälla på att Real får det enkelt mot övriga lag!
Inse istället att vi gjort ypperst minimala förändringar i klubben på alla fronter och nu har det kommit ikapp oss för att straffa skiten ur Barca.
seriöst DOUGLAS MATHIEU VEERMALEN!?!?
Börja fatta att det är ledningens fel och att klubben blivit katastrofalt omhändertagen och det är anledningen till att vi står där vi står. Medans Real kör över allt dom möter även fast dom har en extremt dålig dag där inget fungerar med flera nyckelspelare borta men kör över Almeria ändå.
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-13 13:16
Jag har svårt att tro Reus är klar för Madrid. Det är inte omöjligt då han inte vill till Bayern. Barca? Vi är ute ur leken tills antingen klubben undkommer transferförbudet eller efteråt. Det långt tills 2016. Vi kan bli titellösa tills dess om vi inte får förstärka och bygga laget. Tänk er om vi blir det? CL kan vi glömma iaf. LA LIGA? Visst det kan gå. Stackars Messi. Han är 27 och bkir 30 tills dessa idioter lämnar. Tänk om Messi lämnar bara vid 28 års åldern. Allt kan hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-13 13:12
Real har inte gått i förlust på sina värvningar som oss. De köper klass spelare. Även om de inte klarar av att spela i Madrid sjunker inte deras värde. Lite som Alexis och Cesc. Du får alltid dina pengar tillbaka. Song och Chygrinski typer av spelare förlorar du alltid pengar på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-12-13 12:52
" Agenten Francois Gallardo säger till Daily Star att det rör sig om dagar innan Reus skriver på för den spanska jätten. – Han skriver på för Real Madrid och saken är klar inom några dagar. Han har jagats ett tag men tackat nej till alla utom Real, säger han. "
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-12-13 11:57
@Zyzz:


Real får garanterat 70miljoner euro, Real kan förhandla till skillnad från oss. Higuain, Albiol, Di Maria etc.

Däremot väldigt tråkigt om Reus går till Real och allt tyder väl på det, Zubi som ryktades ha klart med Reus strikes again...
Barcelona the cameroonians
2014-12-13 10:37
Direkt efter matchen mot Getafe spelar B-laget hemmamatch mot MIrandés.

Efter den något oväntade segern senast mot Girona tog laget ett välbehövligt kliv ifrån nedflyttningsstrecket och ligger nu på säker mark i mitten av den jämna tabellen - en placering och ett poäng efter dagens motståndare.

Blir det då en promenadseger mot Mirandés idag?
Nej blir svaret.
Laget har nämligen vunnit 3 raka matcher och har inte släppt in något mål på de fem senaste, alltså är det ett lag i toppform som gästar Mini Estádi ikväll.
Under de senaste två säsongerna när lagen mötts har Mirandés vunnit hemma medan det slutat 1-1 båda gångerna i Barcelona.

MIrandés har dock ett problem, och det är målskyttet. Laget har endast mäktat med 13 mål på 16 matcher. Anfallaren Urko Vera har svarat för fem strutar och är den som talangerna får se upp med mest.

Eusebio har fortsatt Kaptoum och Lucas på skadelistan. Macky Bagnack är avstängd medan målvakten Suárez tillsammans med Bicho, Maxi Rolon och Campins inte får plats i truppen som ser ut enligt följande;

Ortolá och Ondoa
Patrik, Juste, Ié, Diagné, Costa och Grimaldo
Babunski, Pol Calvet, Gumbau, Camará, Samper och Halilovic
Adama, Dongou, Sandro och Joan Roman

Tänkbar startelva;

Ortolá
Patric, Ié, Diagné, Grimaldo
Halilovic, Samper, Gumbau
Adama, Dongou, Sandro

Sist med inte minst så har Godswill Ekpolo (19), högerbacken som blev uppflyttad från Juvenil A inför denna säsongen fortsatta problem med sin meniskskada. Det har dock inte hindrat Nigeria från att kalla honom till samling med landets U-23 lag. Förhoppningsvis skapar detta lite extra motivation så att supertalangen kan komma tillbaka på planen snart igen.

Matchen börjar 18.00, stream finns i länktips här nedanför.
Barcelona Zyzz
2014-12-13 10:13
Vem ska de sälja för att få in Reus då? Bale? Efter hans katastrofala tid i Real lär han ju inte vara värd mer än max 400 mille. Snacka om floppvärvning i sådana fall!
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Tyska Maskinen
2014-12-13 10:03
[QUOTE=Mido]Enligt Reus agent så är han klar för RM. Surt om det är sant! [/QUOTE] Daily Garbage
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-12-13 10:00
[QUOTE=Tito Vilanova]Mido källa ? [/QUOTE] Oj förlåt glömde att ange källan. Daily Star
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tito Vilanova
2014-12-13 09:28
Mido
källa ?
Barcelona Mido
2014-12-13 09:17
[QUOTE=Liunil Masse]Vad tror ni om matchen mot Getafe, walk in the park eller blir det en tuff match? Getafe borta brukar väl vara rätt svåra att slå för Real och Barca? [/QUOTE] Alla små lagen i la liga spelar mot barcelona som om nån har hotat deras familjer att dö om de inte vinner mot oss,, mot Madrid är det motsatta, om de vinner mot RM då kommer deras familjer att dö, hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-12-13 09:15
Enligt Reus agent så är han klar för RM. Surt om det är sant!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-12-13 03:20
Alltså om det är något jävla lag som gärna får åka ur la liga så är det Getafe! Men dom jävlarna lyckas alltid klamra sig fast i la liga, utan att imponera eller bjuda på någon rolig fotboll överhuvudtaget. Dom har typ 1000 Åskådare varje match.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: