/spanien/barcelona/forum/4554.aspx/spanien/barcelona/forum/4554.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona -SAMI-
2014-07-31 15:47
När det blir 7 söndagar i veckan.

@Suarez-Daacun:

Barcelona it`s all about Barca
2014-07-31 15:44
Det störta misstag som barca gjorde var att sälja thiago alcantra ??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2014-07-31 15:39
Pique: "I'm no longer among the three best centre backs in the world, but I'm working hard to get back to that level. I think it's possible"

Pique har ju självinsikt iaf.
Suarez-Daacun
2014-07-31 15:28
Vet nån när Messi, Nymar, Alves och Marchrano kommer åter tillbaka?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-07-31 15:05
Krojf

Den bästa taktiken/tekniken för presspel är inte svårt. Det är extremt enkelt och i flera år har det skett precis framför våra ögon. Här är den: du börjar din presspel precis när din motståndare slagit en passning till den du ska pressa. Om vi tar ett exempel: Barcelona möter Real Madrid. Sergio Ramos har bollen precis framför målvaktslinjen och ska bygga ett spel. Han ska passa bollen till Xabi. Den som ska pressa Xabi är Iniesta. Iniesta ska låta Ramos passa bollen till Xabi, Iniesta ska lura både Ramos och Xabi. Iniesta ska inte zonmarkera Xabi eftersom då får Xabi inte bollen och då får vi inte möjligheten att erövra bollen högt upp i plan för att skapa en målchans. Iniesta ska alltså vara en bit bakom Xabi för att Ramos ska slå passningen men avståndet mellan Iniesta och Xabi ska vara logisk, alltså inte för nära och inte för långt bort. Iniesta ska ha ögon på Ramos för i den sekund som Ramos passar bollen, då ska Iniesta komma med full fart mot Xabi. Då har Xabi 2 problem. Xabi måste inom 2-3 sekunder fatta 2 beslut eller tänka på 2 saker. Xabi har en boll som kommer mot honom, samtidigt som han har en spelare som kommer med flygande fart bakom honom. När detta sker så är det en betydligt större chans att Xabi gör ett misstag.

Du kanske säger att han kan lägga bollen enkelt tillbaks? Men då har vi, låt säga Messi, som sen lurar Ramos. Xabi kanske lägger bollen på ett tillslag tillbaka bollen till Ramos, men då dyker det en likadan situation fram när Messi nu ska pressa Ramos. I bästa fall så dyker det upp ett misstag som leder till en målchans eller så skjuter Ramos bort bollen och vi har erövrat bollen igen. Kolla på länktips vid 1:18-1:24 och studera Iniesta. Det är precis det som jag nämner. Han väntar på att passningen ska ske, sen pressar han. Det blev en målchans av det hela. Kolla Xavi vid 1:42. En annan match där vi pressade bra var när vi vann mot Real med 2-6. Kolla denna länktips: http://www.youtube.com/watch?v=vEytY9SFNW0 och kolla när Alves pressar och hur han pressar, du kan se det vid 4:00. Eller så kan du kolla målet med 5:38 hur smart Xavi är. Det här är en individuell men samtidigt en kollektiv presspel. Allt som jag nämnde med Xavi var som sagt ett exempel. Det kan vara vilket annat lag eller vilken annan spelare som helst. Jag nämnde Madrid eftersom vi känner till dom och deras spelare bäst.

Vet du varför jag fråga och skrev detta Krojf? Igår skrev du: ''Hoppas verkligen Lion 24 förmår fimpa inom kort och för gott den här gången. Så att fotbollen får plats i hjärnan igen. '' Idag skrev du ''Orkar tyvärr inte svara. Ska ta en rökpaus. Föreslår att du gör detsamma.''

Krojf, jag har fimpat för längesen, jag föreslår att du gör detsamma. Så att fotbollen får plats i hjärnan. Idag har du lärt dig något nytt, va stolt, glad och nöjd.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-31 14:24
Gabriel Jo, senaste säsongen var under all kritik men jag har sett så många bra säsonger från belgaren innan. Och han är fortfarande relativt ung, så tror inte han börjat dala. Hans mellanår kan tom vara positivt då spurs lär ha lättare att lyssna på bud.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krojf
2014-07-31 14:16
Lion 24

I rest "my" case.
Barcelona Krabban94
2014-07-31 14:12
@Lion24:


Den teknik som används är ju att man möter spelaren lite sidlänges och väljer att täcka ut honom mot ens egna framsida dvs att du lätt kan springa med och hänga med motståndaren i löpningen. Nackdelen är ju där att alla skickliga spelare lägger bollen på "fel" sida om dig och därför tvingas du som försvarare att vända om och tappar fart. En skicklig försvarare "tvingar" spelaren dit vart man vill ha den.

Sen ser man ju otroligt stora skillnader beroende på lag och taktik som Gio säger. Exempelvis Reals försvar i fjol tog endast ett få tal steg upp i ryggen på motståndaren och backade hem direkt. Vissa väljer att följa med en stund medan andra avvaktar lite mer... Men det är helt upp till tränarens val av taktik!

Hoppas detta hjälpte lite..
Barcelona B.BOSS
2014-07-31 14:11
Ge Pep en säsong till och Jan värvar Hummels, Laporte, Mangala eller Benatia till Bayern. tro mig ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-07-31 14:10
Glömde king bling. SYSTEME KATCHAP SONG!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-07-31 14:09
Som jag har konstaterat innan. I Barca vill tränarna ha Chygrinski, Mathieu, Agger och Hleb. I andra klubbar vill de ha lewandovski och Götze samt Mangala med flera. Har ni hört talas om Bermuda triangeln? It is Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-31 13:59
1.70-ligan - köp en back, tack

Det fanns en tid då jag också ville ha Vertonghen i Barcelona, men tycker du inte att han underpresterat den senaste tiden?
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-31 13:58
Vertonghen är en spelare jag länge velat se i Barcelona men att köpa honom nu när vi har Mathieu känns lite onödigt. Vi behöver en snabb högerfotad back nu.
Barcelona Gio Style
2014-07-31 13:42
Lion24
Behöver du hjälp med en uppsats eller? ;)
Vart kommer den här frågan ifrån? Vill du höra att det ska göras ettrigt, intensivt osv vilket skulle i sånt fall påverkas negativt av rökning (i teorin)?

En utförlig text angående den taktiska aspekten får någon annan svara på, känner inget behov av att svara på något som troligtvis du redan kan svaret på.
Barcelona Gabriel
2014-07-31 13:42
Jag hatar att låta som en broken record men när det kom uppgifter i början utav sommaren att vi skulle köpa 6-7 nya spelare med 2 mittbackar så blev jag väldigt lyrisk, trots bättre vetande. Det gick liksom inte att inte bli det när det pratades om 2 mittbackar och namn som Benatia, Hummels, Mangala, Laporte och Marquinhos. Precis efter liga avslutningen var det dessa namn det talades mest och flitigast om, i nästan precis samma veva som det blev offentligt att Luis Enrique skulle ta över som förste tränare. I och med alla dessa namn så var backlinjen inte bara den position som jag ansett behövts förstärkas allra mest, utan det var också den positionen jag såg mest fram emot som skulle förstärkas. Man började fantisera om hur det skulle se ut med 2 av dessa spelarna i laget, och oavsett vilka 2 av dessa namn som det till slut blev, hade jag blivit nöjd - även om jag där också hade min personliga 1 till 5 lista rankningsmässigt.

Så här 2 månader senare så är det bara att konstatera att jag blivit besviken, igen, kanske mest pga mig själv då jag borde vetat bättre än att låta mig luras av optimismen. Nu säger jag inte att vi har ett dåligt lag, vi har ett väldigt bra mittfält och förmodligen världens bästa anfall - men det var främst backlinjen jag såg fram emot förstärkningar, starka och kraftfulla sådanna. Många har redan dömt ut Mathieu på förhand, även jag, det kanske man inte borde göra men faktum är att inte en endaste skribent här inne hade haft Mathieu som en mittbacksvärvning om man själva fick bestämma. Man kan gå runt hela dagarna och påstå att vi bara är vanliga personer som sitter bakom datorskärmar och skriver medans vi faktiskt har proffs i klubben som vet hur det här fungerar och såledess också borde lita på att dem tar rätt beslut. Men vet ni vad, nej, jag litar inte på att dem gör det. Och nej, jag anser inte dem veta bättre än mig vad gäller fotbollskunskaper. Jag kan faktiskt bara tala för mig själv men något fotbollskunnande har man ändå fått när man har både spelat och kollat på fotboll i 20 år - så jävla vilsen är man inte liksom. Någon här inne skrev att "Zubi vet bättre än alla oss", hur har han bevisat detta? Bara för att han lirat proffessionell fotboll i klubben? I'm sorry, men killen fick kicken som SD från Bilbao för att inte varit tillräckligt kompetent. Jag tycker inte om den logiken. Mourinho var ingen fotbollsspelare på den nivån, han kom först upp som en tolk, och oavsett vad jag anser om Mourinhos personlighet och fotbollsstil så kan ingen påstå annat än att han är en förbaskat duktig tränare som även vet hur man köper in spelare - så hur bedömmer man vad kunskapsnivån ligger på om en före detta tolk kan ta rätt beslut och bli framgångsrik?

Jag hoppas innerligt att Lucho vet vad han gör med Mathieu, alla culés runt om i världen skriker efter Hummels och Benatia medans Lucho starkt envisas med Mathieu. Han har varit tydlig med att konstatera att detta är hans lag och att det är han som ska bygga upp laget och ingen annan, jag tycker ändå om det på ett visst sätt men jag hoppas verkligen att han vet vad han gör. Mathieu är visserligen ingen dålig mittback, men är han verkligen den som ska lyfta oss och ta våran backlinje till en ny dimension? Väldigt tveksamt.

Den andra mittbacken det talas om är alltså Vermaelen och Vertonghen, dem är visserligen bättre alternativ än en skadebenägen och bänkad 30 årig Agger, men samma med dem som Mathieu, är dem spelare som får mig att bli exhalterad - nej, inte direkt. Vertonghen har inte imponerat på mig sens Ajax tiden och hälften av hans första säsong i Tottenham, och han spelade alltså som vänsterback i VM. Vermaelen orkar jag inte ens gå in på, det är bara fel värvning för oss. Kollar man på våra största konkurrenter så har dem alla bättre backlinje än oss. Real Madrids backlinje är faktiskt av yppersta välrdsklass, notera att jag skrev backlinje och inte försvarsspel, det är olika saker. Både Ramos och Varane hade tveklöst gått in direkt i våran startelva, och förmodligen vilken annan som helst i världen med några undantag. City har Mangala och Kompany. Dortmund har Subotic och Hummels.

Vi har Piqué och Mathieu.

När säsongen väl börjar så kommer jag inte att vara nöjd med våran silly season, men jag får helt enkelt vänta med att bedöma tills efter nästa säsong är avklarad och hoppas på att Lucho vet vad han håller på med. För tills motsatsen är bevisad så kommer jag envist fortsätta att påstå att vi hade behövt en Benatia eller en Hummels nu den här säsongen och en talang i form av Mangala, Marquinhos eller Laporte.

Håller andan och hoppas på det bästa...
Barcelona Lion24
2014-07-31 13:38
Krojf & Gio Style

Perfekt. Ta det kollektiva presspelet också. Individens och kollektivet i presspelet. Hur ska man göra?
Barcelona Gio Style
2014-07-31 13:33
Lion24 Sjukt luddig fråga. Beror på situation, beror på lagets taktik, beror på vad man har för uttalat presspel. Han kan antagligen ge dig 5 olika svar och fortfarande inte träffa just det du är ute efter. Mest effektivt beror på hur resten av laget pressar.
Barcelona Lion24
2014-07-31 13:21
Krojf

Hur pressar en fotbollsspelare mest effektivt? Vad är den bästa tekniken/taktiken?
Barcelona Smogen
2014-07-31 13:05
Tänk om Zubi och hans scouter varit lite mer på alerten, då hade vi köpt Benatia förra året för ca 20mille(räknar med att Zubi förhandlat upp priset från Udinese med minst 7miljoner på de 13millar Roma fick honom för.), istället för att ett år senare köpa en sämre och 4 år äldre Mathieu. Jaja, ärväl bara att acceptera att vi har sportvärldens förmodligen sämsa sportchef. occh där var dagens rang avklarad.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krojf
2014-07-31 13:03
Lion 24 skrev: "Jag har en fråga till dig som jag vill att du ska svara på. Enkelt. Hur ska en spelare pressa bäst för att få framgång? Svara på den frågan". Jag lovar att försöka svara på din fråga om du kan formulera den "lite" enklare. För hur ska man på ett enkelt sätt kunna besvara en så oerhört komplex och abstrakt frågeställning. Någon?
Barcelona Lion24
2014-07-31 12:41
@Krojf:Hahaha, ok. Jag väntar tills när du orkar.
Barcelona Bentley King
2014-07-31 12:26
Samt Xavi Hernandez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-07-31 12:26
Jag håller med alla här inne som säger att Benatia är det bästa alternativet för Barca just nu och ja, jag har faktiskt följt Romas matcher. Min bror är ett stort Roma fan. Dessutom är Pjanic inte heller en dålig värvning, om nu S.Roberto lämnar :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2014-07-31 12:16
@Tiki-Taka:
Jag vet inte vilket VM du kollade på men VM 2014 så spelade Vertonghen inte en endaste minut som mittback. Så Vertonghen kan knappast imponerat på dig eller någon annan som MITTBACK under detta VM. Sen är han för den delen inte bland top10 mittbackar heller, gjorde usel säsong i Tottenham sist. Sen är inte Mathieu top5 mittbackar i världen som en annan här inne påstod, och Agger är heller ingen mittback som i sina bästa dagar kan peta vem som helst som en annan här inne nämnde. Nej alla som ryktas till Barcelona blir inte automatiskt bland dom bästa i världen, förstår inte varför visa här i forumet försöker lura sig själva. Det går faktiskt att kritisera klubbens beslut utan att vara en sämre supporter för det...
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:14
Att dom säljer varane, som kommer vara en av dom bästa mittbackarna i 10 år. Benatia har mycket att bevisa, han har inte möt något utav dom top 10 lagen eller top 10 spelarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-07-31 12:09
@neymar JR:


I sådana fall kommer nog Real att hämta Benatia i sin tur så frågan är ju vad som är att föredra.
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:04
Det bästa med Chelseas försäljning av Lukaku är att Mou kommer hämta varane för dom pengarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-07-31 12:03
Det bästa med Chelseas försäljning av Lukaku är att Mou kommer hämta varane för dom pengarna
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-07-31 11:22
Verthongen har inte skrivit på ett nytt kontrakt, han sa bara att han hade blivit erbjuden ett fem års kontrakt. Och det är tänkt att mussachio ska ersätta verthongen, enligt rykten som har florerats i Portugal, England och Spanien. Verthongen är i mitt tycke i top 10 listan gällande dem bästa mittbackarna. Vi såg de under VM, och hur bra han har varit i Ajax och Tottenham. Men mussachio hade inte heller suttit fel, med tanke på hans ålder och potential. Men får vi verthongen är jag mkt nöjd! Ett mittbackslås med verthongen-pique hade inte varit pjåkigt :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-31 11:14
Musacchio är en spelare som jag tycker det borde skrivas mycket mer om. Han är en otroligt duktig back med riktiga ledaregenskaper. Han kan ligan och skulle anpassa sig snabbt i laget, med argentinska kamrater som Messi och Mascherano. Sen blir det inte sämre direkt av att han är så ung. Mateo har egentligen allt Zubi eftersöker i "the Barca profile". Jag tror som LeoMessi att om vi för en gång skull kommer med ett seriöst bud runt 25-35 miljoner euro, så kan inte Villareal motstå det. Det är mycket enklare att få till en affär med dom än Levy. Dessutom är väl inte Verthongen ett alternativ längre, då han i princip skriver på ett nytt kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: