/spanien/barcelona/forum/4552.aspx/spanien/barcelona/forum/4552.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-08-02 08:58
Åh jag gillar inte MD idag.. Man har strandat med Cuadrado och marquinhos. Kommer dessa hade jag blivit toknöjd, men här är alternativen: För marquinhos: vermaelen eller ingen. Jo förresten, mascherano..! För Cuadrado: ingen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-08-02 08:58
Åh jag gillar inte MD idag.. Man har strandat med Cuadrado och marquinhos. Kommer dessa hade jag blivit toknöjd, men här är alternativen: För marquinhos: vermaelen eller ingen. Jo förresten, mascherano..! För Cuadrado: ingen
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid schazam
2014-08-02 06:51
@CuleAK:


Det är mycket värre att röka. Men det hela hänger inte på vilken drog som är tyngst av etanol och nikotin för nikotin är precis som du säger en mildare drog utan det beror på administrationssättet. Att dra ner aska och carcinogener i lungorna. Rökning är värre än heroin rent fysiskt. Men nikotin är inte farligt t.ex nikotintuggummin. Men nog om det. Mathieu kan röka och fortfarande vara proffs, så det bör inte vara något som något som rör fotbollen. Vill bara inte att någon ska läsa era inlägg och rationalisera eget bruk av cigg.

Vilken back är närmast barcelona skulle ni tippa? Vill inte vänta och se, silly season är drygt
Barcelona Gabriel
2014-08-02 03:51
Gio Style Tack för ditt svar. Du får absolut inte tro att jag på något som helst sätt tycker att Vidal är en dålig fotbollsspelare, för det tycker jag verkligen inte, det måste jag bara klargöra väldigt tydligt innan jag fortsätter. Sen är mitt ord knappast lag, men det är en åsikt, kanske kan den ändras lite och det ska också sägas att jag knappast följt Juventus vecka in och vecka ut som alla juventinos gör som värdesätter honom så högt. Men de gånger jag väl har sett honom har jag inte blivit blåst av stolen på det sätt som alla andra verkar ha blivit, om det bara är tillfälligheter eller ej vet jag inte, men jag ser bara inte vad det är som gör honom, till det som många anser honom vara, världens bästa mittfältare. Du nämnde hans mångsidighet, det håller jag med om och det har inte ens jag missat, men tycker jag att han är värd 55M€? Nja, jag tycker nog inte det alltså. Visserligen måste man ta allt i perspektiv med tanke på hur "den nya" marknaden ser ut, men min poäng är helt enkelt att jag inte hade velat se Barça lägga ner de summorna för Vidal. Personligen tycker jag att Sanchez ska värderas högre än Vidal då det är Sanchez som är den stora fix stjärnan i Chilé och inte Vidal. Nu har Sanchez inte gjort så bra ifrån sig i Barça som man först trodde att han skulle (bortsett från sista säsongen) men jag är fullt övertygad om att han kommer att visa sitt rätta jag i Arsenal och bevisa för hela världen varför han är en av världens bästa och mest kompletta offensiva spelare. I det avseendet tycker jag alltså att Alexis ska värderas högre än Vidal, men vi har en förmåga att undervärdera våra spelare samtidigt som övriga Europa överväderar deras. Man ser ju själv i Juventus forum vad dem anser vara ett rimligt pris för Arturo. Där pratar dom om 70M€ för att vara nöjda med en övergång. Liksom, hallå? Det är då jag börjar tycka att det går för långt och att han är lite överskattad. Men ja, Vidal är fortfarande en ritkigt bra spelare och att han har många verktyg i lådan är även jag medveten om. Han gör förmodligen vilket lag som helst starkare, men jag tror inte att han hade varit optimal för exempelvis Barcelona, men det är en annan femma. Det ska bli kul att följa honom i United om övergången nu går igenom, det kan mycket väl hända att jag ändrar min åsikt om honom. En sak kan man inte ta ifrån honom, han har varit en av de viktigaste, om inte den allra viktigaste spelaren i alla lag han spelat i. Det är en styrka och säger väl kanske en hel del om honom. Bona nit!
Barcelona Lion24
2014-08-02 03:04
Om en spelare röker, då har vi tydliga bevis på att spelaren inte tar väl hand om sin kropp. Då är det inga misstankar eller spekulationer, bevis finns där alltså. Om Mathieu får för sig att röka eftersom han gillar det, vad gör han inte annat? Det är logiskt att man börjar spekulera nu när man har fakta. Vem vet om att Mathieu stoppar in sig saker som en professionell spelare inte borde göra? Jag menar, han röker ju. Hur är Mathieus sömn? Han är ju trots allt oprofessionell som klart och tydligt inte tar hand om sin kropp till 100%. Ni förstår, det handlar inte bara om spelet på plan, det handlar om psykologi. En spelare som röker kan lätt göra andra saker en fotbollsspelare på den här nivån inte borde, han gör ju en riktigt dålig grej, varför inte göra en annan?

Artikeln som jag länkade tidigare, där står det att Valencias direktörer och tränarstaben GICK TILL MATHIEUS FRU för att få Mathieu sluta att röka. Om en stor klubb som Valencia tycker att detta är så stor problem att man skickar klubbdirektörer och tränarstab till spelarens fru, vem f*n är du egentligen att säga att det inte är ett så stort problem? Indirekt: ''låt han ta en cigg då och då''. Det där är en av de mest absurda sakerna som jag någonsin har läst när det gäller sport.

Detta oprofessionalism kan smitta av sig till övriga spelare. Varför ska då inte några spelare ur laget gör saker som dom tycker om, även om det är dåligt, som att sitta uppe till 4 på natten och lira TV-spel? Eller titta på fotboll för hemlandet (Sydamerika). Pep förbjöd Messi att sitta uppe och titta på argentinsk fotboll sena nätter/kvällar.

''Mathieu levererar''. Bra. Men är Mathieu en startman i landslaget? Har Mathieu en likadan status som Kompany, T.Silva, Puyi, Maldini o.s.v? Är Mathieu en världsspelare på den absoluta eliten? Varför kan inte Mathieu bli ännu bättre än ''bara bra''? Jobba ännu hårdare, vara mer professionell och stoppa i sig rätt saker. Räcker bra för er? Om Mathieu, som mirakulöst inte rökt på 15 dagar, slutar med rökandet under den tid som han spelar fotboll FÖR fotbollen, och gör sig av med andra oprofessionella saker, om han nu gör det, (ja, man har rätt att misstänka), jobbar extremt hårt och vill tillhöra den absoluta toppen trots åldern så kanske Mathieu blir bättre än bra och höja försvaret ännu mer. En spelare bör inte ha ambitioner om att fortsätta vara bra när han är bra, då ska han vilja ha mer och bli ännu bättre.

Hur f*n kan man försvara en spelare som säger: ''I don't smoke much but I do it when I want. It's a personal thing'' ? För mig personligen, ''Lion24'' så är det en gåta. Men alla vi tänker olika.

Gio Style

''Jag känner många idrottare som rökte regelbundet men som inte fick märkbart sämre fysik pga det.''

En EXTREM stor skillnad på de idrottare du känner och att representera FC Barcelona med den press, taktik, teknik o.s.v spelaren har. Du kanske skämtade :D.
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-08-02 02:35
Någon som kan hjälpa mig med den nya appen, hur kopierar man någons namn för att svara?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-08-02 02:23
@CuleAK:

Tack! Varför ska det gråtas över ciggen liksom. Alkohol förstör det med.

Jag känner många idrottare som rökte regelbundet men som inte fick märkbart sämre fysik pga det.
En proffsspelare tränar så pass mycket att kroppen kan hantera det.

Men jag ska inte fortsätta mer i det här ämnet.

Gillar förövrigt hur återigen det Mathieu säger tolkas på ett negativt sätt :) Man börjar se ett mönster.
Barcelona Gio Style
2014-08-02 02:20
Fasiken, läser att Quintero verkar va på g till Arsenal.
Hade verkligen velat se James Rodriguez 2.0 hos oss istället.
Den snubben kommer att bli GRYM!
Barcelona CuleAK
2014-08-02 02:18


Att röka vid vissa tillfällen är inte värre än att ta en drink eller två så jag förstår inte varför de ska ältas om Mathieu sporadiska rökande. Alkohol är inte en ''mildare' drog än nikotin men ändå så får folk panik så fort de ser någon röka medan de inte uppstår någon större reaktion när samma personer dricker en alkoholhaltig dryck..
Barcelona B.BOSS
2014-08-02 02:14
Hela världen är bättre sportchefer än Zubination. "@barcastuff: Poll: "Which player does Barça need more?" Cuadrado 23% - Another centre back 77% #fcblive (4050 votes) [sport]"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-08-02 02:12
Barcelona Gio Style
2014-08-02 02:08
Gabriel Då du frågade öppet i forumet om Vidal så kommer här mitt (rätt så förväntade kanske) svar. Som du ser i länktips så står han sig bra mot många andra av världens främsta mittfältare även om de har olika roller. Han skapar nästan lika många chanser som den betydligt kreativare Kroos, han har en hög passningsprocent, vinner flest tacklingar per match, bryter flest bollar, gör många mål, Och ha då i åtanke att den gågna säsongen var snäppet sämre än hans tidigare. Men nu ska vi inte enbart stirra oss blinda på statistik. Vidal var ledaren och egentligen viktigast för Chile under VM-kvalet. Alexis var också en bidragande faktor till kvalplatsen men Vidal var vital för vårt spel. Han spelade både som djupt liggande mittfältare, som nr 10 och i sin vanliga två-vägsroll och gjorde det bra överallt. T.om som nr 10 utmärkte han sig med ett underskattat spelsinne och passningsspel, hotade med sina farliga avslut, pressade högt uppe i plan med frenetisk intensitet och lyckades på så sätt erövra boll högt uppe på plan. Och framför allt så tog han nästintill alltid rätt beslut. Vidal är så mycket mer än bara hjärta, energi och lungor även om han är en av världens absolut främsta när det kommer till dessa attribut. Du vet att det finns många spelare som är "helt okej" på det mesta. Vidal utmärker sig för att han är "rätt bra" på det mesta. Han glidtacklar som en gud, han avslutar kyligare än många anfallare, har ett bra långskott, han har en bra teknik, han har ett bra passningsspel, läser spelet bra, han är en ledare och en pådrivare. Det finns väldigt få saker som han inte behärskar helt enkelt. Givetvis finns det många med bättre teknik och passningsspel men han är fortfarande den mest kompletta mittfältaren IMO. Detta kan tyckas vara ett väldigt ansträngt inlägg men jag vet att du (fortfarande Gabriel) gillar att diskutera fotboll och välkomnar andras åsikter :) Ganska bra klipp som visar mycket gott och blandat från Vidals senaste säsong: https://www.youtube.com/watch?v=r8iKLIacxxw Punktmarkering på Vidal under Paraguay-Chile. Visar väldigt tydligt det jag försöker få fram, hans mångsidighet: https://www.youtube.com/watch?v=9s8Zt29Q1uE Det ska bli riktigt kul att se honom i ett nytt lag (om det nu blir av) så att folk kanske ändrar uppfattning om huruvida han är överskattad eller ej :) Finns tusentals andra klipp som är väldigt sevärda men det får räcka med dessa. Uppmanar dig att kolla in dessa och att ge Vidal en ny chans då jag har otroligt svårt att se hur han skulle kunna vara överskattad :) Väldigt mycket OT blev det nu men vafan, försäsongstider! Kul med match idag däremot! MEN, jag är fortfarande rädd för att vi inte kommer att matcha laget tillräckligt hårt och mot tillräckligt bra motstånd innan seriestarten. Edit: "Han är en riktigt duktig fotbollsspelare som är bra både defensivt och offensivt, han ger säkert sitt lag många alternativ men jag ser inget speciellt i hans teknik, bollbehandling eller passningsspel som skulle göra honom så unik." Det som gör honom unik är kanske just det att han är så pass allround och komplett? Det i sig är ju en styrka som folk antagligen värdesätter olika högt. Han är den optimala box-to-box spelaren så för ett lag som använder sig utav sånna spelare är han ju i princip ovärdelig.
Barcelona Lion24
2014-08-02 02:01
Mathieu var i en intervju i den mixade zonen och gav bl a detta svar på frågan om hans rökande: ''"I don't smoke much but I do it when I want. It's a personal thing.

Haha det är ett skämt. Obeskrivligt att en fotbollsspelare på den här nivån i den här klubben ska ha en sån attityd. ''Jag röker när jag vill''.
Barcelona Simple FCB Fan
2014-08-02 01:21

@petersays:


Tror han har både cuadrado o Alba som ytterbackar
Barcelona petersays
2014-08-02 01:06
Om jag skulle utgå från din trupp (där Marquinhos och Cuadrado antas ansluta - vilket jag är tveksam till om ens en av dem gör) skulle det vara kul att se hur denna uppställning fungerade:

-----------Ter Stegen----------
Marquinhos-Pique-Mathieu
------------Busquets-----------
--Cuadrado----------Iniesta--
-------------Rakitic--------------
--Messi---Suarez---Neymar--

Men jag måste erkänna att jag tycker det är SKITSVÅRT att formera en bra elva. Både Messi och Suarez vill spela centralt. Jag tycker det 4-3-3 vi kört de senaste säsongerna funkat rätt dåligt och hoppas att såväl Messi com Neymar får användas mer fritt under kommande säsong.
Barcelona petersays
2014-08-02 00:53
@Tiki-Taka:
Intressant - men jag har lite invändningar. Busi kommer inte spela så långt upp i planen. Neymar längst fram bredvid Suarez tycker jag INTE är att utnyttja honom bäst (skrev tidigare att jag tycker Neymar på topp i ett 3-5-2 inte gör honom rätta - för lika Messi - måste ha någon framför sig. Något som gör att jag tycker 3-4-3 är bättre än 3-5-2 om vi ska cutta ned till trebackslinje). Dessutom. Trebackslinje tycker jag känns onödigt om man ändå har en Back (i ditt fall Alba) på plan. Blir ju ingen skillnad från större skillnad från 4-backslinjen eftersom Alba ändå befinner sig i offensiven rätt ofta. Cuadrado på det defensiva mittfältet håller heller inte. Byter du plats på honom och Busquets så liknar det något. Sedan kan man ju tycka att Rakitic borde finnas i elvan. Edit: Nu skrev du ju iofs inte att det var 3-5-2 nånstans, bara jag som tolkade det så eftersom det varit på tapeten här inne.
Tiki-Taka
2014-08-02 00:41
Sen en bänk bestående av: Bravo Adriano Bartra Mascherano Rakitic Pedro Xavi Fantastisk bänk. Detta är förutsatt då om både cuadrado och marq anländer.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-02 00:33
Nu verkar det som att Alves lämnar, vilket betyder att en ersättare i stort sett är klar. Cuadrado blir väl nästa köp ned stor sannolikhet. Vad säger ni om denna elva? Ter Stegen Marq - pique - mathieu Cuadrado Alba Busi - Iniesta Messi Suarez - Neymar En rätt så balanserad trupp :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2014-08-02 00:17
@barcasstuff: Note: Due to Busquets taking the number 5, Zubizarreta may become confused and believe we have signed another CB. Ungefär så här va? Kanske han säljer Bartra så vi inte får en mittback för mycket... :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis
2014-08-01 23:29
Helt otroligt vad man längtar efter att säsongen skall börja. Ny tränare, ett gäng unga spelare som kommit tillbaka och som utmanar om speltid, Rakitic och Suaréz-värvningarna samt nya formationer och taktiska finslipningar som Lucho förhoppningsvis kommer in med.

Aldrig tidigare känt sådan förväntan inför en säsong som i år. Känns som att det blir ett fräschare och kvickare Barca kommande säsonger. Även om vi troligen skulle behöva en super-mittback till så är truppen trots allt otroligt intressant!
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2014-08-01 22:59
@el Flaco:


Äsch, frågar du Gerard så är han ju bättre än självaste Capi och ska göra 3an till en egen legend!

top tres, si señor! haha :D
Barcelona el Flaco
2014-08-01 22:51
Som många här inne gillar även jag att Busquets kommer få ärva Puyols nr. 5. Gillar tanken att Puyi säger åt Busi att ta 5:an. Måste vara den största äran som finns att få bära tröjnumret efter den största kaptenen i klubbens historia. Busi måste ha jizzed in his pants.

Intressant också att Puyol bad Busquets och inte Piqué, hans förre kollega i försvaret. Insinuerar inget, tänker bara ut högt. .P
Barcelona LeoMessi
2014-08-01 22:38
Klipp lovade att han skulle käka en pinne om hummels drog så vi får hoppas att håller sitt ord :D
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2014-08-01 22:35
men kan väl*
Tiki-Taka
2014-08-01 22:35
Hummels till United för 25 miljoner euro, man väl inte stämma efter Klopps uttalanden!?!?!?! Blir galen om det stämmer!
Barcelona LeoMessi
2014-08-01 22:13
@Zyzz:


Glömde bort honom totalt haha! Hoppas man får se honom spela också. Bäst för honom att han inte slår bort en passning för då jävlar går vi loss på honom och skriker "FLOPP":P
Barcelona Zyzz
2014-08-01 22:05
@LeoMessi:


Jag skulle vilja lägga till Mathieu där...Han är trots allt ett nyförvärv och det är alltid kul att se de nya spela i Barca för första gången!
Barcelona LeoMessi
2014-08-01 21:21
Imorgon är det äntligen match! Vilka ser ni fram emot att få se spela? Själv hoppas jag att vi får se halilovic, rakitic, rafinha, bartra, ter stegen, bravo och iniesta. Dom flesta kommer nog få spela imorgon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LittleLionel
2014-08-01 20:04
Tänkte streama någon gammal bra Barca match typ Barca-Atletico 2008. Nån som kan någon bra hemsida?
Barcelona B.BOSS
2014-08-01 19:56
Spansk media, när Messi råkade se förbi ett barn som ville hälsa på honom var det nyheter över hela världen. När Madrid med don Perez i spetsen hamnar i olagligheter sopas det lite diskret undan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: