/spanien/barcelona/forum/4513.aspx/spanien/barcelona/forum/4513.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Baha - Pep G
11/6/2014 23:40
Ronald de Boer (ex-Ajax -Barcelona): "To talk about Messi, people should stand up. Best ever? From all those I saw, yes." [as] Ronald de Boer: "Messi is unique. There can be replicas from others, like Cristiano for example, who's great, but Messi is simply the best."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
11/6/2014 23:30
[QUOTE=Ronaldinho10yElfenomeno9]Någon som vet någon hemsida där man kan beställa Barca shorts billigt? [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
11/6/2014 23:28
En jämnare liga behöver kanske inte nödvändigtvis betyda en mer kvalitativ liga men självklart bidrar det faktum att alla kan slå alla och att inget lag är oslagbart till att ligan blir betydligt mer intressant att kolla på.

Problemet är att man enbart stirrat sig blind på topplaceringarna när man genom åren diskurerat jämnheten i de olika ligorna. Topp 6-lagen i England har väldigt ofta de senaste åren sett väldigt likadant ut. I Spanien ser vi en stor variation med Valencia, Sevilla, Athletic, Real Sociedad som på senare år stuckit upp, Villarreal som är tillbaka i ett högt skikte av tabellen, Málaga som tog en fjärdeplats för ett par år sedan och nu ett lag som Celta Vigo som klättrat uppåt och i nuläget verkar ha siktet inställt på europaspel. I PL existerar absolut inte samma kvantitet av lag som slåss om europaplatser, och då ska det ändå sägas att de spanska lag som till slut lyckas ta sig ut i tex EL ofta gör det otroligt framgångsrikt.

I år ska vi inte snacka om att PL är en jämnare liga än La Liga, det håller verkligen inte som ett legit argument. Differensen mellan ettan och femman i England är exempelvis 9 poäng medan den i Spanien är 2 poäng. Skillnaden mellan första- och sistaplats i Barclays är 22 poäng medan den i Spanien är 19. Herregud, det är ju fan snack om att Chelsea kanske redan avgjort ligan där borta på öarna. Däremot ska det sägas att det är väldigt kul att det går bra för lag som Southampton och West Ham. Återstår dock att se om det håller för en topp 6-placering. Jag är tveksam.

För att vara ärlig så skiter jag egentligen i all den här statistiken, den är mest rolig att använda som debattunderlag men det mest väsentliga kommer ändå alltid att vara spelet vi bevittnar på planen. PL kan marknadsföra och köpa sig hur många plastfans som helst men som genuin fotbollssupporter har man förhoppningsvis en djupare, sportslig syn på det hela. Från det perspektivet så gillar jag PL som fotbollsliga men kommer aldrig kommer aldrig hålla den över den spanska fotbollen. Här produceras det mängder av extremt begåvade fotbollsspelare regelbundet, det utbildas ett stort antal oerhört taktiskt intelligenta tränare och det görs med en tro på sin egen fotboll. Allt detta med rätt så minimala resurser.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
11/6/2014 23:15
Någon som vet någon hemsida där man kan beställa Barca shorts billigt?
Tiki-Taka
11/6/2014 22:53
Läste längre ner att Vermalen skall göra operation!? Vart har ni läst det?
Barcelona grande jw
11/6/2014 22:49
Den här videon dök nyss upp i min facebookfeed och jag fällde nästan en tår över saknaden av Puyol. Vilken kung.
Barcelona Krabban94
11/6/2014 22:34
Det klart en större mängd tycker mer om PL etc. Varför?
Det är en ganska enkel fråga....

PL får betydligt mer uppmärksamhet i media, kolla ex aftonbladet. De skriver om Barca och Real det är ungefär det, hur många från AB följer ens La Liga av skribenterna jämfört med PL?

Lägg Ronaldo eller Messi i PL och de hade lekt på samma nivå som i La Liga.

Jag tycker det är synd att LA Liga uppmärksammas så lite i svensk media, personligen ser jag hellre på Almeria - Deportivo än Leicester - Burnley.

Sen att PL är en jämnare liga kan vi diskutera också..

Utgå ifrån att ligorna rankas enligt jämnhet, vilken hade då varit världens bästa liga? Segundan hade då varit väldigt högt på listan iaf högst av de jag följer tabellerna i. Så är segundan bäst för att den är jämn, nej verkligen inte!

Hur rankar man då världens bästa liga, går det att jämföra?
Njae svår fråga, är det hur lagen klarar sig i europa spel eller vad ska vi ranka dem enligt?
Barcelona Júnior.
11/6/2014 21:58
På tal om Sevilla, om ni ännu inte sett 2-1 målet mot Standard Liege så bör ni kolla upp det. Otroligt snyggt! Edit: Målet i länktips.
Barcelona Júnior.
11/6/2014 21:28
Jawnt Det är ingen som hävdar att Premier League inte är en jämn liga, men det kan väl knappast vara utgångspunkten när man ska ranka de olika ligorna? Brasilianska ligan är t ex jämnare än PL, betyder detta att det är en bättre liga för det? Och ja, TV-intäkterna är ojämnt fördelade i Spanien men trots detta så lyckas de spanska lagen bäst ute i Europa. Det säger ganska mycket om hur kvalitativ ligan är när lag som Sevilla etc kommer längre i europasammanhang än Tottenham som från början har bättre förutsättningar. Det Barcelona och Real Madrid gör i La Liga hade de förmodligen gjort i Premier League med. Premier League är dock mer välskött och bättre marknadsförd än de andra ligorna, det kan jag ge dig.
Barcelona fc__Barça
11/6/2014 21:25
Jawnt Blev det jobbigt igår när PL en en gång gick på nöten i CL så du kände dig tvungen att komma hit och hävda dig? Gå tillbaka till ditt forum och sluta sura över att spanska ligan alltid dominerar i Europa. Bättre att du vänjer dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Jawnt
11/6/2014 20:50
Off Topic: Under de senaste dagarna i CL, har engelska lagen kanske inte riktigt gjort lysande resultat i CL. Dock betvivlar att detta skulle ta ifrån Premier League som världens absolut bästa liga enligt mitt tycka (och ja, den är bättre än La Liga tyvärr). Ingen kan väl undgå från att det är ytterst sällan lag blir totalt överkörda. Southampton är ett gott exempel (8-0) som också blir uppmärksammat (vilket det blivit om typ Chelsea gjort detsamma). Ingen som höjer på ögonbrynen om vi eller Real Madrid skulle vinna mot lag med rena rama tennissiffror, istället läggs fokus på hur Messi och Ronaldo ständigt slaktar rekord efter rekord. Och då har jag inte ens nämnt att alla klubbar i PL rättvisst får del av TV-intäkterna, att summorna är ofantligt mycket är en annan femma. Något man inte kan säga som i Spanien eftersom att vi och Real Madrid delar på MER än hälften av pengarna, och sedan får resten av klubbarna dela på smulorna som blir över.
Barcelona Barcadinho.
11/6/2014 20:43
@Pep - El Míster:


Han som heter "Andresito" här ska på samma match. Du får maila till honom om du vill.
Barcelona Barcadinho.
11/6/2014 20:39
Journalistik som bara går på att tillfredsställa mainstreamingen hela tiden är inte bra journalistik och journalistens huvud uppgift är inte att dela ut "Opium till folket".
Det gäller sport, kultur politik och alla andra områden.
Barcelona Pep - El Míster
11/6/2014 19:12
Hej Barca-fans!

Har önskemål om tips på hotell i Barcelona ni tycker är prisvärda och sjyssta. Behöver inte vara något lyx överhuvudtaget! Gärna centralt men helst av allt inte vid Ramblan. Gärna vid områden som kan nämnas i sammanhang som "trendigt", "konstnärligt", "kulturellt" etc. då privata intressen också skall utforskas.

Skall åka på Barcelona-Sevilla 22/11 på egen hand så om någon annan också skall dit så hojta för prematch-öl och möjligt efterhäng!

PM:a mig.

/ Adam
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
11/6/2014 19:11
Potosi och Lennyromario

Ni kan använda Niva som underlag om ni vill, jag väljer att använda Barcas matcher. Matcher som Messi dominerat i och legat bakom i princip allt i anfallsväg och även jobbat hårt i defensiven. En match har han hamnat i skymundan och det var i clasicon där Barca som lag kollapsade, främst pga av den lagdel som varit sargat sedan Milito, Marquez, Caceres och chygrynskyi lämnade och Puyis skador började och Abidal drabbades av cancer.

Visst att Messi inte hamnar i målprotokollet eller hans förarbeten syns på livescore, men kolla matcherna så märker ni vem fotbollens Gud är. Han har i dagsläget pga ett föråldrat mittfält och en backlinje som knappt kan försvara sig än mindre transportera boll, ett helt annat utgångsläge och även andra uppgifter. Fram till den kvällen i Madrid så var Messi tokhyllad i det här forumet, det kanske också är värt att nämna eftersom du använder just detta forum som referens. Visst att Messi-rycken förekommer mindre frekvent och att han kanske tappat lite i explosivitet, men Messis genialitet växer med erfarenhet och det är som gjort honom till herre på täppan. Peta boll och springa fort kan Usain Bolt också göra.

Och apropå Nivas integritet, som någon redan nämnt, han skriver en hel artikel om en filmning från Neymar efter att han anslutit till Barca, men inte en droppe om den störste filmaren av dem alla, 90 kilo muskelknippen cristiano som faller utan kontakt, se senaste matchen för exempel. Jag har sett filmare få gult för mycket mindre än så kan man lungt konstatera. Niva jobbar på den blaskigaste av alla blaskor, hade han haft någon gnutta av heder så hade han publicerat sina krönikor och tankar någon annanstans, men det har inte jag med saken att göra.
Barcelona Leo y Cesc
11/6/2014 19:01
@MessiStats: Most G+A in 2014 for club & country (top5 lgs): 66 | Messi 45+21 63 |Cristiano 50+13 49 | Benzema 31+18 45 | Alexis 26+19 [via @barcastat] Messi vinner guldbollen denna gång. Ronaldo har endast gjort skitmål och åkte till VM och visade exakt hur bra han är när han inte får något serverat.
Postat via SvenskaFans-appen
viccc
11/6/2014 18:34
sorgligt med Vermalen om det stämmer, någon som vet hur det står till med Kungen Sergi Roberto? hur länge blir han borta? :/
Barcelona Frodo
11/6/2014 18:18
Messi är inte lika bra som för något år sen. Då gjorde han 91 mål och typ 40 assist på ett år. Detta samtidigt som han dominerade i spelet på ett helt kusligt sätt där en mottagen boll på egen halva med tre spelare klängandes på ryggen ändå kunde resultera sig i en målchans för Barca. Men vem fan förutom kanske Maradona har varit på den nivån? Det är knappast så att någon annan nått den nivån utan det är snarare bara Messi som ramlat ner från rymden och hamnat på molnen där han fortfarande kan se ner på alla andra.

"*hjärta*Stay calm, fake left and see you later" drar en väldigt bra slutsats. Jag tror inte heller att Niva hatar Barcelona utan han saknar bara integritet. Han är ute efter att tillfredsställa den stora massan som hatar Barca så att han själv kan tjäna så mycket pengar som möjligt. Hur kan man annars förklara att han dickridade Penaldo till den grad att han skrev en hel jävla artikel om hur fjantens inlägg i VM "förändrade världshistorien"? Det var ju sjukt löjligt med tanke på hur jävla värdelös Penaldo var i VM. Samtidigt har inte Niva dragit upp Penaldos och Bales filmningar samtidigt som han tillägnade en hel jävla artikel om att Neymar filmade när brassen i själva verket blev nersparkad. Det var helt absurt.

Niva var också väldigt snabb med att såga Pep efter Bayerns uttåg i CL. Det var ju knäpptyst efter Mous uttåg (med sex försvarare i startelvan!) för att Niva vet att portugisen är älskad av det svenska folket.

Till Messi-hatarna här på forumet undanbedes korkade motargument. Notera att jag tycker att han gått ner sig. Men notera även att jag pissar på Nivas oseriösa journalistik där han försöker förringa Messis rekord. Han är säkert bara pissed off för att hans redan färdigskrivna kärlekskrönika till Ronaldo och alla hans miljontals fjolliga fanboys nu gick till spillo.
Barcelona Barcelonistas
11/6/2014 18:06
Haha Dat list!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
11/6/2014 17:57
? Messi or Ronaldo best player in the world? In the world, I would say Ronaldo. Messi is from another planet. ?Arda Turan

? In my entire life I have never seen a player of such quality and personality at such a young age, particularly wearing the 'heavy' shirt of one of the world's great clubs. ?Fabio Capello

? There is no doubt about it, Messi's clearly the best player in the world. He's a phenomenon who has already won everything, but is still hungry for more. His humbleness only makes him greater. ?Marco van Basten

? The only bad thing about [Cristiano] Ronaldo's life is Messi. If it was not for him, Ronaldo would be the best player in the world for five years in a row. ?Luiz Felipe Scolari

? Is Messi a real player or a Play Station character? ?Radamel Falcao

? Who is the Best Player in the World? Leo Messi. Who is the Best Player Ever? Leo Messi! ?Arsene Wenger

? Ronaldinho is better than Cristiano Ronaldo, but neither are as good as Leo Messi. ?Antonio Cassano

? Once he's on the run, Messi is unstoppable. He's the only player who can change direction at such a pace. ?Arsene Wenger

? Messi is a genius. He has everything. When I watch him, I see a player who is very, very, skilful, very clever and his left foot is like Diego Maradona's. ?Franz Beckenbauer

? There is no doubt that Messi is the best player in the world. ?Ronaldo (the Brazilian one)

? The best way to stop Messi is when you play with 11 men and then you can double mark him, one player to stay on him and the other to help out. If it is 11 against 10 then you have almost no chance of stopping him. ?José Mourinho

? I'm not sure Messi is a human. ?Ander Herrera (Man Utd.)

Raul - “The other day I saw one of his games. He was running with the ball at a hundred percent full speed, I don’t know how many touches he took, maybe five or six, but the ball was glued to his foot. It’s practically impossible!”

Arsene Wenger - “Messi’s like a PlayStation. He can take advantage of every mistake we make. He made the impossible possible. He has something exceptional. He has six or seven years in front of him, touchwood that nothing happens to him, and he can reach unbelievable levels."
“In the biggest games, exceptional players still make the difference. Messi is the best player in the world, and by a distance”
"His team work to get him moving and once he's on the run, Messi is unstoppable. He's the only player who can change direction at such a pace."

Wayne Rooney (ManUnited) – “Messi is a Joke, for me the Best Ever!”

Antonio Cassano (AC Milan) – “Ronaldinho is better than Cristiano Ronaldo, but neither are as good as Leo Messi.”

Arjen Robben - “Messi is on another planet.”

Sir Alex Ferguson - “Critics have always questioned whether players like Pele from the 50s could play today. Lionel Messi could play in the 1950s and the present day, as could Di Stefano, Pele, Maradona, Cruyff because they are all great players. Lionel Messi without question fits into that category.”

Ronaldo (Brazil) – “There is no doubt that Messi is the best player in the world.”

Gerd Muller – “Technically, Messi is superb. His goals are brilliant. And despite being a genius, he’s not a selfish player”
Mario Gomez (Bayern Munich) – “I am not crazy enough to compare myself with Messi because he is the best there ever was and the best there will ever be.”

Sir Bobby Charlton (Ex Manchester United) - “I think now Messi is probably done more than most players. But he is in the same class as Alfredo de Stefano, Johan Cruyff, Pelé. When he finishes and he retires, he will automatically become one of them. A player that people will talk about forever, while the game of football is as good and as popular as it is. He is a sensational player.”

Pele (Ex Brazil) – “I like Messi a lot, he’s a great player. Technically, we’re practically at the same level.”

These are the praise from Non-Argentine and Non-Barca (Ex+ present) person. Is there any statement like these about C. Ronaldo from Non-Portuguese and Non-RM (Ex+ present) and Man Utd (Ex) person?

var tvungen.. skillanden är..
Barcelona AntoG
11/6/2014 17:55
Messi for Balon D'or :)
Barcelona Barcelonistas
11/6/2014 17:44
Detta är så typiskt Real Madrid och folk undrar Vrf jag hatar den klubben så mycket? Detta är precis det beteende jag föraktar man vill bara slå näven i bordet av avsky. Jag tycker klubben gick ner i klass enormt mycket när Calderon lämnade deras post. Den här arroganta stilen har bara ökat sen Perez anlände.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
11/6/2014 17:08
Länktips: Ronaldo: I want to be the best of all time Så lyder rubriken. Inget fel med det. Det är bra att fotbollsspelare har höga ambitioner, det gör en spelare ännu bättre. Men förutom det så kommer jag klistra in annat som han sa och jag blir helt WOW. Alltså det är helt sjuk. Jag har aldrig i hela mitt liv sett något liknande, i någon sport överhuvudtaget, en spelare som kampanjar för sig själv så mycket. Lägg till hans president. Andra legendarer blev just legendarer naturligt men den här snubben, haha. W O W. ''Ronaldo has begun the current campaign in exceptional form and has even been compared to Madrid great Alfredo Di Stefano by president Florentino Perez, most recently when he collected the Golden Shoe prize for last season on Wednesday.'' - BY president Florentino Perez. Det är alltid där det ska börja. Det finns en väldigt väldigt liten skara fotbollsspelare eller människor inom fotbollen som ens har nämnt Cristiano bland de absolut bästa genom tiderna. Men kampanjen ska börja nu tydligen. Cristiano säger: "I see in myself what people saw in Di Stefano and for me it is an honour because Alfredo is one of the best of all time and to be mentioned alongside him is a privilege," he told reporters. Cristiano Ronaldo, ingen annan har nämnt dig med Di Stefano förutom din president. Det vet han om mycket väl. Så för att folk ska få upp ögonen för honom och börja debattera detta måste han och hans president tillsammans inleda denna kampanj. Cristiano Ronaldo borde utan tvekan ställa upp för en presidentomröstning i USA. Där kampanjar man som in i skogen och det är Cristiano bäst på. Erfarenhet? Äh, han har Florentino. Ja, vad ska man säga? HAHA.
Barcelona Nesto
11/6/2014 17:08
Tycker ter Stegens passningar var riktigt vassa igår.

Bravo verkar ju få stå i ligan och TS i CL men cupen? Det kan ju omöjligt vara så att Masip får den speltiden? Den tiden ska gå till TS helt klart annars vet jag inte vad ja ska göra..
Barcelona Baha - Pep G
11/6/2014 16:50
skillnaden mellan Bartra och Pique. Bartra 23 år ung och hungrig efter bekräftelse och för en plats. Poker, mätt och belåten. Det är vad vi saknar i vår trupp. Hungriga ungtuppar med klass. Jag hade spelat Bartra och mathieu tills vi söljer Poker fö 30 miljoner och köper 2 lovande unga mittbackar. Mathieu är 32 och ersättare behövs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
11/6/2014 16:47
Neymar11

Påminn mig om en målchans Ney har skapat åt Leo. Jag kommer inte på något i alla fall.
Barcelona B-Guden
11/6/2014 16:14
Är det bara jag som är aavundsjuk på Ajax rörelse att löpa och hitt fria ytor, fera gånger stack 3 spelare iväg i djupled, för att sedan tvärvända och möta bollen, vips så hade dm en yta som inte vi kan fixa för vi är så jävla stila stående.

Hur ofta ser vi Busquet/xavi eller vem som helst, ta en ny position när dom rullat iväg bollen ? det hände hela tiden i Ajax, hade dom haft skickligare spelare hade dom varit livsfarliga
Barcelona Baha - Pep G
11/6/2014 15:10
Klockrent. So right now the club with over 500 million euros in revenues/year and the biggest wage budget on the planet has ONE fit CB. Zubi, thanks. Mathieu: injured. Vermaelen: needs surgery. Pique: Poker. We have one fit CB: Bartra. Luckily there's also Mascherano's grit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
11/6/2014 15:06
[QUOTE=Krabban94]Nu är det ju så att Messi inte slagit nåt rekord ännu i CL (Alltså Rauls rekord), han är på samma antal mål. Så för att slå det måste han göra mål i nästa match. Sen LE efter matchen: "We played a complete game" Vet inte vilken match han såg, men första halvlek var ju katastrofal och Barca B hade snurrat upp oss om vi spelade så mot dem. Andra halvlek däremot var bättre, men finns mycket att bättra på ännu. [/QUOTE] Oroa dig inte Messi tar rekordet förre än Mr Penaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
11/6/2014 14:57
Federer - köp en back, tack

haha stakars Pique ser ledsen ut där Awww . !!!
Annons: