/spanien/barcelona/forum/4499.aspx/spanien/barcelona/forum/4499.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nemesis 10
2014-08-10 11:46
Jag tror att det här kan bli bra i slutändan, Lucho får bra konkurrens i truppen precis som han vill ha. Spelarna kommer kämpa om sina startplatser vilket kommer leda till att många kommer träna hårdare och höja sina prestationer.
Barcelona >The Reporter<
2014-08-10 11:44
Han får nr 23 enligt källor
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-08-10 11:43
Så man lånar ut Afellay hans sista år på kontraktet. Visste att det från början såg alldeles för bra ut.
Barcelona FC Tiki-Taka
2014-08-10 11:43
Fiorentina want 50M for Cuadrado. Man United have reportedly made a 40M+10M bid. Barcelona could offer 40M, incentives included. [md]
Barcelona Zyzz
2014-08-10 11:40
Är Vermaelen skadad för tillfället, eller kommer han kunna börja träna och spela med laget direkt?
Barcelona Mido
2014-08-10 11:35
Jag såg faktiskt Vermaelen live på friends mot Sverige i våras,,, även om Sverige var kassa, men vilken Klippa han var, det gick inte bara, och brytningsäker. Om han skadar sig ofta kanske pga deras fystränarna. Sanchez hade problem hos oss i början men blev starkare å bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-08-10 11:26
,,,
Barcelona Rambla~
2014-08-10 11:21
Det är så roligt när brittisk press skriver med stora rubriker (Daily Mail) att United och Arsenal slåss om Hummels för ynka £25m (ca €30m) kan jag inte låta bli att skratta.

Tror de på fullaste allvar att Dortmund skulle låta honom ens få förhandla med någon klubb för ett bud under €40m?
Barcelona Rambla~
2014-08-10 11:18
@BARCA-més que un club:
Visst, om du tycker €42m för Alexis är att bli rånade.
Barcelona Nemesis 10
2014-08-10 11:17
Lion24

Jag säger inte att du har hävdat att Dortmund behöver pengar, det är något jag själv konstaterar för att visa en poäng. Dortmund vill som sagt slåss om CL, dom har redan förlorat Lewandowski gratis denna sommar, när Klopp går ut och säger att han kommer käka en kvast om Hummels lämnar ja då kan du bara glömma det.
Sen att du tycker att det är värt att lägga 60-88 miljoner euro för EN försvarare får tala för dig själv, tror inte att allt för många hade blivit nöjda med det speciellt när vi håller på bygger ett helt nytt lag och behöver förstärka på fler positioner.

Tycker du inte att man försökte tillräckligt med både T Silva och Marquinhos? T Silva har man försökt värva i mer än ett år, Marquinhos som sitter på bänken vill inte ens pressa sin klubb för en flytt. Vad är det som får dig att tro att Hummels, Kompany och Benatia kommer göra det? Selar ingen roll hur mycket intresse man visar för precis lika hårt som vi försöker värva, precis lika hårt försöker deras klubbar att hålla kvar dom. Man har lärt sig från misstaget i att bara gå för samma spelare ett helt fönster för att i slutändan stå där med ingenting.
Kompany för den delen har en skyhög lön, tycker du att vi ska bryta hela klubbens lönestruktur och göra andra spelare missnöjda för att försöka få över Kompany?

Som jag sa, hur många affärer har du sett gå igenom när tränare/president tydligt har sagt att deras spelare inte ska någon vart? Det händer inte, endast om spelaren lämnar in en transfer begäran.
Sen förstår jag inte hur du tycker att att din teori angående att visa starkt intresse eller inte ska leda till att en spelare ska överväga en flytt. Du blir alltså nöjd så länge klubben har visat att man verkligen har försökt? Ingen här vet hur länge eller hur mycket ledningen har har försökt.
Faktum kvarstår att om klubben säger nej vi vill inte förhandla för 5 öre vad ska man göra, kan du förklara det?
För vissa klubbar är deras bästa spelare helt enkelt inte ersättbara, det spelar ingen roll om du visar intresse ett år innan fönstret eller en månad innan. Vissa värderar sina spelare precis som vi värderar Messi, kan inte köpas för pengar helt enkelt.
Spelare kommer inte bråka sig ifrån klubben, det händer ytterst sällan. Ett exempel är Suarez förra året, det kunde inte vara mer tydligt att han ville lämna och Real stod och knackade på dörren flera gånger men Liverpool lyckades ändå att hålla kvar honom en säsong till för dom sa nej vi vägrar att sälja, bara det borde vara tillräckligt med bevis på att om klubbarna vägrar sälja så är det omöjligt.

Och ja Benatia RYKTAS, en gång till RYKTAS bort men har du läst att någon klubb har lagt ett officiellt bud? Nej för alla har redan försökt men Roma står fast vid sitt pris, 60 miljoner euro eller inget. Han har 1 bra säsong bakom sig så ingen vill lägga dom pengarna. Tidningarna skriver ju det som lockar läsare det borde du veta vid det här fallet.

Så nu har jag fått det jag vill ha sagt och har inte mer att säga om det, det blev ett långt och ett upprepande inlägg men jag kände mig tvungen att skriva så för att folk ska förstå, men du kan fortsätta vara envis med din teori om du vill. Och nej jag tycker inte vi har en bra ledning men jag tror inte att dom är helt hjärndöda som vissa vill få det till.
Barcelona Zyzz
2014-08-10 11:16
@Xavi#6:


Tack i alla fall! :)
Barcelona Xavi#6
2014-08-10 11:13
Där kan man se presentationen. Välkommen Vermaelen! Edit Zyzz Hittade ändå =).
Barcelona Zyzz
2014-08-10 11:00
Är det någon som vet var man kan se presentationen av Vermaelen som börjar 11:15? EDIT: Länktips.
Barcelona Vampíro
2014-08-10 10:53
Tänka sig att Garay endast kostade €6M, helt sjukt egentligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-08-10 10:04
En stor eloge till er som orkar skriva 1-2 A4 inlägg gång på gång. Sett mycket av det på sistone av flera. Beundransvärt.
Barcelona Z_Z
2014-08-10 08:58
@AndreD:


Undrar om detta kommer gälla Messi också. Ska bli intressant att se om LE blir den första tränaren som vågar byta ut en loj och ointresserad Messi om han visar den attityden i någon match.
Barcelona Thierry Henry
2014-08-10 07:40
Alla som tror det går att köpa loss Benatia Hummels eller Kompany för rimliga summor detta fönster kan se sig om i stjärnorna. Ni drömmer. Ingwn av dom är till salu. Vi fick Vermaelen och Mathieu. två hedersvärda köp. Vår backlinje ser bättre ut än på år och dar. Vi har inte ens haft skolade mittbackar där bak förut. nu har vi iaf 3 st i Vermaelen Batra och Pique. Både anfallet och backlinjen har genomgått en rejäl förbättring kvalitetsmässigt. vad mer begär ni? Dom 3 försvararna ni vill ha är inte till salu. jag köper helre Vaermelen för 19 miljoner € än Kompany för 60 miljoner €
Barcelona AndreD
2014-08-10 05:59
Luis Enrique: "The key of my project is fierce competition. The players should do everything for a spot in the team." Aaaaaah vad jag längtar till att se Pique på bänken :')
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2014-08-10 05:31
Arsenal rånar oss på våra bästa spelare om och om igen och vi får deras rester ,
haha låt mig gråta Vermaelen av alla spelare.

kan det bli bättre nåja blir en spännande säsong och se fram emot.

Barcelona AndreD
2014-08-10 05:16
-SAMI- Han har stensäkra insidekällor
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-08-10 04:47
Blaugrana91

Transferfönstret är väl fortfarande öppen? Vågat att säga så när det är 20 dagar kvar. Benatia ryktas just nu vara på väg till United eller Chelsea. Angående Kompany. Notera att jag aldrig har sagt att det är enkelt. Det är svårt men när det gäller stora summor och världsklasspelare så ska det vara svårt. Du kanske har svårt att förstå det jag säger. Intresse för spelare skiljer sig. Många klubbar kontaktar andra klubbar och hör för sig om spelaren. Det är ett svagt intresse. Ett starkt intresse är att man jobbar på en transfer sen några månader tillbaka. Det är självmord att börja förhandla med City eller PSG i juli. Men hade man förhandlat och visat STARK intresse sen februari/mars så hade den andra klubben haft möjlighet att diskutera eventuell ersättare. Affären behöver inte gå igenom Blaugrana91, det har jag tydligt sagt flera gånger men du gör åtminstone ett stort seriöst försök. Får du det intrycket av Zubi?

Barca hade kunnat lägga ett 50M bud på Kompany och man hade troligen fått ett nej. Innan det hade man haft kontakt med spelaren eller hans agent och förklarat tydligen klubbens planer för spelaren. Nå vecka senare hade man kunnat lägga 55M bud. Säkert ett nej där. Barca kunde ha sagt åt Kompanys agent att åtminstone överväga budet och att Kompany vill söka nya utmaningar. Lägger man 88M på en anfallare, varför kan man inte göra det på en försvarare? Återigen, det hade varit svårt men värt ett försök och det försöket borde ha skett i våras, inte i juli och det har jag aldrig sagt för jag vet om T.Silva incidenten. Hade klubben försökt på ett seriöst sätt så hade jag aldrig nämnt Kompany igen. Vill Kompany inte komma så släpper man det direkt men jag tror inte Kompany har sagt det, sett till intervjun han gjorde.

Nemesis 10

Jag har aldrig någonsin i mitt liv hävdat att Dortmund behöver pengar. Du läser nog lite fel. 55-60M för Hummels är värd i FC Barcelona med de tydliga mittbacksproblem den här klubben har/haft, Det kan du ge dig på. Det är en självklarhet att Klopp dementerar rykten, vad tror du? Han vill ha kvar Hummels men det är också en taktik för att höja spelarens marknadsvärde. Du förstår väl det? Av de rykten som går nu sägs det att Benatia går för 35M, är det överpris? Spelare blir mer omdiskuterad när de spelar för större klubbar och klubben har framgång. Det är svårare att nå framgång med Udinese än med Roma eller hur? Jag orkar inte diskutera med dig mer så här sent i natten efter att du jämförde Iniesta, Xavi och Busi med de spelare vi pratar om.
Barcelona FabregasBelongsToAFC
2014-08-10 04:10
Stort grattis till värvningen av Verminator. En sann krigare som kommer hitta tillbaka till gammal storform hos er. När han var som bäst då skulle jag aldrig vilja möta honom om jag vore anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-10 04:06
Lion24

Hur kan du vara så himla säker på det du säger om marknaden o.s.v? Du har väl knappast jobbat för någon klubb?
Dortmund är inte i behov av pengar så varför ska dom sälja Hummels när man ska slåss i CL? Kanske om man erbjuder dom 55-60 miljoner euro och det är han knappast värd, United har försökt och då gick Klopp ut direkt och tok dementerade allt. Barcelona var intresserade av Benatia men Roma vill ha överpris för en spelare som har presterat i 1 säsong, det var inte mycket snack kring Benatia förr året.

Bara för att man är realistisk ibland betyder det inte att man försvarar det ledningen gör, du verkar tro att det går att övertala vilken spelare som helst till att komma till Barcelona men har du nånsin tänkt på att spelaren kanske inte vill lämna? Det kan vara för alla möjliga själ som familj och att dom stortrivs i klubben t.ex.
Som sagt Hummels är det bara att stryka rakt av för jag tror inte Klopp ljuger för sina fans på det sättet han har dementerar ryktet på.
Kompany är livsviktig för City och han har en superlön plus City behöver inga pengar precis som PSG så det är precis samma situation som med Marquinhos och Silva och där har man försökt och försökt men det är omöjligt. Du får gärna hänvisa mig till en transfer som har blivit av även fast tränare/president har sagt att spelare inte ska någon vart.

Benatia är det ända alternativet och då ska man konkurrera med andra toppklubbar som också behöver en mittback, tiden bara rinner iväg på fönstret och man ska behöva starta ett bud krig. Benatia har sagt att han trivs i klubben och har inte alls några planer på att lämna, bara där kan Roma höja priset med 10 miljoner euro. Roma verkar inte vara i någon kris heller för annars hade Benatia sålts för längesen, om Luiz gick för 50 miljoner euro kan du vara beredd på att Roma hade startat budgivning runt 45 miljoner euro MINST.

Vi är inte den ända toppklubben som behöver mittbackar, United och Bayern jagar också och hur många världsklass backar har dom värvat?
Jag vet inte riktigt i vilken värld du lever i men att tro att det går att övertala vilken klubb/spelare som helst är bara nonsense. I sånna fall hade vi lika gärna kunnat blivit av med Iniesta, Xavi eller Busquets för längesen. God Natt!!
Barcelona Blaugrana91
2014-08-10 03:53
Lion24

Haha herregud vissa ger sig verkligen inte...

Jag orkar inte ta om allt igen, tycker jag sagt det som bör sägas, men låt oss ta fram några punkter.

Ja uppenbarligen stämmer det att Benatia inte är till salu, annars hade han väl varit klar för någon annan klubb vid det här laget right?

Och ja Barca har säkert varit i kontakt med City tidigare gällande Kompany och fått samma svar att han inte är till salu, vad får dig att tro att City helt plötsligt hade ändrat sig nu?

Som sagt dessa spelare inkl Hummels är uppenbarligen inte till salu, vi fick ingen av dem och ingen annan klubb har heller fått dem vilket bara bekräftar den teorin.

Och nej jag skyddar inte ledningen, trött på att höra det.
Jag ger bara en ganska logisk förklaring till varför ingen av dessa spelare anlände till klubben.

Men visst fortsätt intala dig något annat om du mår bättre av det...

Nu är den här diskussionen slut.

Barcelona Lion24
2014-08-10 03:04
Blaugrana91

Jag beundrar dig Blaugrana91. Jag beundrar din styrka. Jag tycker att du är stark som försvarar nästan allt ledningen gör när 95% här inne skriver hemska ord om ledningen, även jag. Du gömmer dig inte heller för att försvara ledningen och jag måste ge dig cred för det, jag är seriös!

Blaugrana91, om Romas sportchef säger att Benatia inte är till salu till medier, tror du direkt på det? Verkligen? Då måste jag skratta, haha. Då har du antingen inte följt fotbollen tillräckligt länge eller så förstår du dig inte på marknaden. Du är ett perfekt exempel på hur ledningen har manipulerat fansen. PERFEKT. Marquinhos fallet håller jag med om. Det är PSG man har att göra med, då blir det svårt när man ska börja förhandla mitt i juli. Men i Kompanys fall så skrev jag, om du läser lite noga, att köpet inte behöver gå igenom men man har i alla fall ansträngt sig (när man började förhandla med Kompany i februari o.s.v). Pep brukade nästan alltid tillsammans med ledningen diskutera och göra klart vilka spelare man vill köpa i januari/februari. Nu såg Tata visserligen inte ut att vara kvar då men ledningen borde ha sett de uppenbara bristerna i backlinjen och gjort klart med stora nyförvärv eller börjat förhandla redan i början av året. Jag tror inte Lucho hade tackat nej till Kompany eller Benatia.

Återigen, till marknaden. Först och främst så vill jag nämna en grej till om Kompany. Du skrev såhär: ''Gällande Kompany så erkände han ju faktiskt att det varit kontakt med Barca ett flertal gånger men att det aldrig mynnat ut i något, vad tror du att det är resultatet av? Jo att City INTE vill sälja sin bästa mittback''.

Kompany sa så här om intresset: "I have been close to signing for Barca a few times, there were contacts, but recently, officially, I can assure you that there has been nothing that I know of''. Kompany sa det här i slutet av juni. Källa hittar du på länktips. Som du ser så är det precis som du säger, Barca har varit intresserade men det står också att på sistone så har det inte varit nå kontakt eller liknande. Så intresset var för ett tag sen och intressen skiljer sig. En klubb kan anmäla sitt intresse till agenten/klubben bara för att se hur situationen ligger till. Eller så kan man vara ''intresserad'' av en spelare för att ens rival (om dom också är intresserade) ska betala mer än vad man borde göra när bara en klubb är intresserad. Marknaden är ful och tuff och du måste hänga med. Detta övertygar inte en spelare att röra på sig så mycket. Men hade Zubi haft kontakt månader innan en transferfönster öppnat, varit aktiv på spelaren, slitit och kämpat för spelaren så hade detta varit en tankeställare för spelaren. Spelaren kanske inte hade pressat sin klubb men spelaren hade kanske bett om att lämna om den andra klubben kommer med rätt pris. Det hade i alla fall varit ett seriöst försök. Jag får den känslan av att Zubi ringer och frågar: ''Hej, intresserad. villig att sälja''? Klubben svarar ''nej'', Zubi ''Ok, tack''. Det funkar inte så.

Jag hoppas att du vet om att om Dortmund eller Romas tränare/sportchef säger att deras spelare inte är till salu så menar man att om du vill köpa den här spelaren så får du betala ordentligt. Sen så vill de naturligtvis behålla spelarna men Roma är nästan tvungna att sälja för man har krockat med Financial Fair Play reglerna. Romas president (tror jag det var) sa för någon månad sen att Benatias ena ben kostar 30M, alltså skulle det bli totalt 60M. Tror du på det? Hahaha. Jag tror verkligen att Zubi gör det eftersom den gubben inte kan läsa marknaden. Roma har just nu 3 duktiga mittbackar i Leandro Castan, som är en startspelare, Astori som har länge haft ett gott rykte i Italien och Romagnoli som anses var en stor mittbackstalang + att Roma har varit intresserade av en annan mittback, Chiriches. Allt är upplagt för att det är möjligt. Hummels är en spelare som tidigare flörtat med Barcelona och som har en Barcelona tröja hängandes i rummet. Han vill naturligtvtis komma och förhandlar en sportchef smart så får han spelaren. Dortmund har Subotic, Sokratis och nyss anlända Ginter som mittbackar i truppen. Fullt godkända mittbackar. Det jag vill komma fram till är att dessa klubbar inte har brist på mittbackar utan de kan sälja, om du förhandlar bra, är seriös och kommer med pengar. För att Klopp säger att Hummels inte är till salu så ska du inte tro på det jätte mycket även om han naturligtvis ser Hummels vara kvar i klubben.

Ingen är ärlig längre i marknaden, eller det är bara vi. Det går inte längre att man är ärlig, visar respekt, är trevlig o.s.v när man ska förhandla med klubbar om spelare. Tyvärr. Jag vill att det ska vara så men när det handlar om hundratals miljoner så är det svårt att vara det.
Barcelona Meymar
2014-08-10 02:18
Välkommen till Barca, Vermaelen! Är inte jättelyrisk över värvningen direkt då jag tycker Vermaelen har ganska stora brister i defensiven men jag hoppas han kan göra det bra ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-08-10 02:08
Fiorentina kommer resa till Spanien imorgon då man spelar träningsmatch mot Sevilla imorgon kväll och mot Real Betis på måndag. Spanska medier menar att representanter mellan Barca och Fiorentina kommer mötas i Malaga och att de två kommande dygnen när Fiorentina är i Spanien kommer vara nyckeln till om man lyckas knyta åt sig Cuadrado eller inte.
Barcelona Gio Style
2014-08-10 01:22
Hur kan det INTE vara bra att försöka se på något positivt är för mig en gåta. Det är ingen som hoppar glädjeskutt över värvningen av Vermaelen men hur skulle det på något sätt vara ens en promille bättre att fortsätta leta fel i något som uppenbarligen redan är fel från första början? Det är väldigt kul att se dessutom hur många här inne som vet precis hur saker går till i fotbollsvärlden, kul att ni istället för att använda all er kunskap väljer att sharea det i detta forum. Stort! Blaugrana91 Väl talat!
Barcelona The Octopus of Badia
2014-08-10 01:17
Samtliga härinne kan väl i alla fall gå in och läsa den här artikeln och försöka tänka ur ett annat perspektiv. Drömmen om en kvartett bestående av Piqué, Bartra, Marquinhos och Benatia är en kvartett vars kvalité aldrig tidigare existerat i Barcelonas historia. Faktum är att den mittbacksuppsättning vi har nu, sett till helheten, inte är sämre än uppsättningarna 05/06 eller 10/11, två säsonger som vi alltså vann La Liga och Champions League. Enda gången vi egentligen haft flertalet mittbackar av hög klass är 08/09 med Puyol, Marquez, Piqué, Milito, Cáceres och eventuellt även Yaya som mittbackar. Huruvida vi når framgång kommande säsong kommer i slutändan inte att bottna till köpet av mittbackar under denna sommar, utan hur Lucho har valt att utnyttja all den kvalitén som finns i vårt lag.
Barcelona Blaugrana91
2014-08-10 01:03
DM1982

Tack! Lär tyvärr dränkas i alla andras inlägg där dem ältar om hur man borde ha värvat den och den.... :/

Men för att förtydliga, Hummels och Benatia var högst på min önskelista också, men ibland går det helt enkelt inte om klubbarna inte vill sälja.

Sen tror jag säkert att båda gärna hade velat komma till Barca, men som sagt om deras klubbar var ovilliga att förhandla så ville man nog inte pressa och riskera att "bråka sig ut".
Annons: