/spanien/barcelona/forum/449.aspx/spanien/barcelona/forum/449.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2016-12-30 13:52
Hummels är överskattad. Han har inte alls övertygat i Bayern och uppträder som en medelmåttig. Han må vara lugn men är så slarvig att han ofta får hjärnsläpp och enkla bollar skickar i publiken.
Barcelona Bosketts
2016-12-30 13:39
Det är nog många som lever i tron om att Pique är betydligt äldre än vad han är. Hade denna diskussion med en kollega, som menade att Pique snart skulle lämna för att varva ned i USA eller liknande då han var typ 34-35.

Det är väl inte så konstigt egentligen. Han har varit med väldigt länge, och för det mesta spelat på en väldigt hög nivå som i en mittbacks fall pekar på hög ålder.
Barcelona Blaugrana91
2016-12-30 13:20
[QUOTE=Den vise mannen] Hummels Elegant. Stark på huvudet. Väldigt fina fötter. Lite nonchalant ibland. Umtiti har dock fyllt den platsen nu med bravur. Pique börjar bli lite till åren så kanske kan vara en framtida värvning. [/QUOTE] Pique börjar bli till åren? Han är 29 år, vilket knappast är mycket för en mittback. Dessutom förstår jag inte hur Hummels isåfall kan vara en framtida värvning då han är 28? Det skiljer alltså enbart ett år mellan och då är Pique dessutom betydligt bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-30 12:40
El Pistolen Hur kan Batra veta det, han är ju en sopa.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-30 12:20
Bartra: "Tuchel has the profile to be a Barça manager." [MD] Bartra knows.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-30 12:19
Haruna Babaginda. Låter som en op regen på FM haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-12-30 12:09
Tänkte spika ihop en lista över spelare som jag gärna hade velat se i vår vackra tröja de senaste ca 3-8 åren. Men som av olika anledningar inte blivit Barca spelare. Om någon annan har sin egna lilla lista hade det varit roligt. Thiago Silva General. Komplett. Mkt elegant. Har/hade han egentligen några brister? Hade för stor familj att försörja så det blev P$G. Modric Har väl egentligen bara två mittfältspelare fram för sig i mitt tycke. Xavi och Iniesta givetvis. Väldigt fin fotbollsspelare som hade passat perfekt i FCB. Bubblare Özil Lite väl mkt humörspelare. Men oj vad mkt fotboll det finns i den kroppen. Kanske hade varit svårt att hitta en passande position för han i FCB. Hummels Elegant. Stark på huvudet. Väldigt fina fötter. Lite nonchalant ibland. Umtiti har dock fyllt den platsen nu med bravur. Pique börjar bli lite till åren så kanske kan vara en framtida värvning. Spelare vi slarvade bort: Thiago Svider än idag. Är ett sår som aldrig vill läka. Vad f-n höll ledningen på med? Snacka om Barca DNA. Grimaldo Kan egentligen inte riktigt uttala mig om hans egentliga talang då jag sett han för lite. Var ju landslagsman och gått igenom hela la Masia. Men att sälja honom för 2 m Euro rakt av. Inga klausuler mm = skott i pannan. Ronaldo Lugna nu! Jag menar den riktiga. Är lite mer år tillbaka men kunde inte lämna honom utanför denna lista. Blev min första riktiga idol iom sitt brutal enda år i Barca. En av världens bästa spelare genom alla tider. Komplett. Hade älskat att se han i Barca i många mer år än det blev. Tyvärr väldigt skadedrabbad. Nästa spelare som kan hamna på denna lista: Verratti Vill verkligen han ska komma. Den pusselbit som jag tycker saknas i dagens FCB. Bolltrygg. Bollvinnare. Hoppas, hoppas....Mitt önske förvärv för 2017.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-12-30 10:52
Haruna Babangida minns jag absolut!

Eller gör jag det....

Jag har aldrig följt b-laget, men minns hans debut i A-laget under Van Gaal. Och att han gjorde i alla fall 2-3 matcher med A-laget (när skadeläget var riktigt illa). Fruktansvärt snabb, men med en tendens att vara på fel ställe i rätt tid, och rätt ställe i fel tid.

Men efter lite googling så hittar jag ingenting som bekräftar detta? Har jag drömt det här?
Barcelona Bosketts
2016-12-30 09:50
Deulofeu

Visst minns jag Haruna Babangida! Eller ja, såg gjorde jag inte mycket av honom, men om jag inte minns helt fel så är han den yngste spelaren att spela en A-lagsmatch för Barcelona.

Det roliga med varje generation är ju att det i stort sett aldrig blir ungdomslagens stjärnor som tar det stora klivet. Det är ju bara kolla på just Deulofeu, Bojan och Dos Santos. Istället blir det spelare som Busquets och Roberto som står där i Champions League-finaler.

Med andra ord är det inte Alena och Palencia vi ska titta på, utan snarare de mer anonyma spelarna.

Sen är väl Messi, precis som vanligt, undantaget...
Barcelona Deulofeu
2016-12-30 09:33
Bosketts

Ni vet ju mitt sjuka intresse till ungdomsspelarna i Barcas yngre led och precis som du är inne på så är numera mitt jobb så mycket lättare.

Så sent som 1998 var jag i biblioteket varje måndag och läste tidningen el pais.
I den fanns nämligen artiklar om Barcelona b och på den tiden hette spelare jag främst följde Haruna Babangida och inte Deulofeu ha ha.

Vet inte om någon minns denna underbara lilla lirare som aldrig riktigt fick karriären han förtjänade, men han var 15 bast då och hade precis börjat göra avtryck i b-laget.

Jag läste alltså en vecka gamla tidningar för att få reda på resultatet och laguppställningar så sent som 98.

Snacka om att det exploderat när man numera kan följa turneringar likt den igår.

Det skapar ju också lite nya problem. det går inte längre att gömma de yngre talangerna.Man kan ju tex undra hur Wenger tillbringade gårdagen...

Allt var minsann inte bättre förr men man saknar det lite ändå, att smyga ned i källaren och läsa om sitt favoritlag!

God fortsättning cules!

Barcelona Bosketts
2016-12-30 09:13
Kul med Infantil B's vinst!

Det där är för övrigt en stor anledning till att jag började beundra klubben en gång i tiden. Det man ser på highlightsen är inget annat än en liten kopia av A-laget. Båda målen skulle lika gärna varit gjorda av Iniesta och Messi, och det är tydligt hur alla dessa kids har en roll som liknar deras äldre motsvarighet. Det är inte svårt att se hur Valdes inspirerat den där målvakten exempelvis.

Tänker också på hur vi lever i en ålder där vi lättare kan följa en spelares karriär. Jag menar, på min tid var det helt omöjligt att följa B-laget om man inte var på plats. Messi hade man hört talas om, men fick inte se live förrän hans debut (fortfarande min starkaste fotbollsupplevelse). Nu kan man mer eller mindre se varenda U12-match på internet om man så vill.

Tänk bara om 20 år, när man kan säga att "jag såg när Gavi* avgjorde mini El Clasico när han var tolv år gammal".

* Gavi är dubbelmålskytten (nr 10), och jag vet, ett helt underbart artistnamn.
Barcelona Davids3
2016-12-30 03:16
Verkligen hög tempo dessa ungar håller. Se länktips för mini El Clasico.
Sjuk målvakt vi har där på G :)
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-30 01:54
U12 var det och jag skrev fel innan. Sorry guys. U12 mästare inte illa minst sagt. Kaptenen såg ut att vara en jätte hahaha och han med andra ord var stor och lång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-30 01:23
@Meneysuarez91011:


Ja det är kanske lite förvirande men här är allas födelsedatum enligt MD. Där kan du se att nästan alla är födda 2004. MD kanske är ute och cyklar, inte vet jag.
Barcelona Katalano
2016-12-30 00:18
Iniesta70.

Vi är många som älskar dina inlägg, även de personliga som även de innehåller kopplingar till Barca och vilken inverkan fotbollsintresset har på privatlivet. De som ogillar dessa kan helt enkelt hoppa över dina inlägg.

Ibland får man göra ett val. Antingen skriva opersonliga, "tråkiga" inlägg som inte berör någon- det är oftast sådana jag själv står för. Eller mer personliga inlägg som berör många. I slutändan så är det just dessa inlägg och denna typ av skribenter som är som mest uppskattade i forumet, även om det finns en liten skara som också ogillar det. Så ändra inte på dig.
Barcelona Barcadinho.
2016-12-29 23:58
Jag försökte goggla för att se om Xavi Planas o Carles Planas (en tidigare La Masia kille som spelar i Celta) är släkt. Jag hittade inte information.
Det finns massor av fotbollssläkt.
Det är naturligt när man växer in i en fotbollsfamilj, lika naturligt om man blir läkare när föräldrarna är läkare. Samma med fotboll el vad som helst. Det kan ibland bli jobbigt att följa föräldrarnas el stora syskons spår, höga krav.
Jag är mer för att var o en väljer sin väg.
Tror ni att Benjamin Aguero bli en läkare ? Undrar vad morfar Maradona tycker om det...:P
Barcelona Barcadinho.
2016-12-29 23:34
Iniesta70. Vad finns det att ursäkta för, skriv som du brukar, det är kul.
Jag själv är trött på all taktiska snackis o expertis på tv, tidningar o tjatforum.
Ta inte illa ni som älskar sånt. Kör på bara. Men själv har man hört o läst det mesta under alla år. Det blir till slut samma sak om o om igen. Jag trivs mer när Niva, Holmgren eller vem det handlar om, berättar speciella anekdoter. Små historier här o där som man aldrig hört om. Taktik, pilar, "analys" förre, under o efter, har jag fått i överdos. Jag förstår att det är svårt att komma hit o berätta speciella anekdoter om Barca, det är svårt, men personliga inlägg är bra kompensation. Det är lite därför varför jag gillar o läsa om era resor till Barcelona. Sånt får jag aldrig nog av. Det är i alla fall vad jag tycker.
Barcelona DM1982
2016-12-29 23:09
Barca joins Real Madrid with most wins at #LaLigaPromises (6). RMA won it for the last time in '02 Barca in '03, '06, '08, '10, '15, '16.


Side note. Since 2011 the format changed from Alevin A kids (U12) to Infantil B kids (U13). That 2010 win was with @Carlesale10 as captain!

Det är U 13 som jag har förstått det och då menar jag för turneringen. Barça kan ha ställt upp med ett yngre lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-29 23:04
???? FCB Masia 2-0 Real Madrid A good win for the U14B team Bona victoria del Infantil B Buena victoria del Infantil B #LaLigaPromises Kopierat från Fc Barcelonas officiella facebooksida, U14B? Förvirrande, alla säger olika åldrar haha. Men nr.10, vilken fin teknik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-29 22:51
Det är Barcas Infantil, de är inte 14 utan faktiskt bara 12 år (födda 2004).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-29 22:44
DM1982 Det var U14 tror jag. Men kul att du skriver om deras framgång och gör att det uppmärksammas vilket är kanon :) Tummen upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-12-29 22:43
Kollar precis nu i repris. Jisses vilken centertank Barca har i den här Xavi Planas. Stark, snabb, teknisk som fan och en hästspark till vänsterfot. Lagkaptenen Adria Capdevila, en sorts mittback i 7-manna. Pol Munoz är en annan spelare jag blev imponerad av. Barca verkligen mosade Atlético som inte hade något att sätta emot. Riktigt underhållande att se dessa ungdomar för de är på en verkligt hög nivå för att vara så unga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-12-29 22:21
Barça vann La liga Promises, de slog Real i semin med 2-0 och mosade Atletico Madrid i finalen med 6-1.

Riktigt bra lag de har där. U 13 har jag för mig att de är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-29 22:14
[QUOTE=Katalano]Kan du utveckla dina tankar kring detta? På vilken position kommer han att bli stor hos oss? Vad jag sett av honom hittills så får han inget uträttat som CM utan han har bara varit bra som Pivote i Busquets frånvaro. Är han värvad som en ersättare till Busquets, som reserv till honom eller ser du att han har kvalitéer för en CM plats som han inte haft förmåga att visa upp hittills? Som jag nämnt tidigare så ser jag bara en backup Pivote i Gomes av vad jag sett hittills. [/QUOTE] Som central mittfältare i Barça tar det tid att komma in i, därför kommer jag inte klandra honom om han inte presterar där denna säsong. Vad han däremot visat mig som är viktigt är att han har tekniken o spelintelligensen. Han har spelat på Busquets position ibland o gjort det fantastiskt. Hur många centrala mittfältare kan gå in o göra jobbet så bra hans första säsong som pivote i Barça? HÖG spelintelligens. Sen har han inte gjort bort sig som CM heller, varit ok. Jag vet inte vilka förväntningar man har, det ska ta tid för framförallt mittfältare som är vana vid en annan typ av fotboll att prestera i Barça.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-29 21:59
Sky Sport Italia report that a Chinese club have offered Ronaldo €150m/year and €300m to Real Madrid in order to sign him....... O M G
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2016-12-29 21:48
Jag har hunnit läst kritiken och till viss del tagit åt mig. Senaste tiden så har jag tagit upp ämnen som Arda vs Neymar. Agenter som skor sig( ingen svarade) jo, Amo.38 nappade lite grann. La Masias avveckling( några som la sig i). Att trycka på ändra(som Kröjjf startade) Kinesernas uppköp(jag skrev om det som en parodi med mig själv i huvudrollen) några fattade. Sen har jag dunkat ett par skribenter i ryggen. Ja, jag vet det är ju hemskt, bättre att såga och gnälla, så jag får väl skärpa mig.

Xaviestas senaste inlägg inbringade 22 tummar upp. Det är nästan det mesta jag sett! Det enda med Barca det skrevs om var att han nämnde att han växte upp "along side forumet" tjhats it! Ett grymt inlägg! Mänskligt och öppet! Har läst det minst tre gånger själv. Mitt inlägg om julaftonsmatchen inbringade 17 tummar upp. Lika många tummar som alla mina andra inlägg fixat ihop tillsammans.
Bollinnehavet skriver "nästan" i blogg form. Han är alltid uppskattad, väldigt uppskattad!
Kröjjf, tja, vad kan man säga, skriver som ett förbannat "korsord", själv så sitter jag alltid och löser det tills tidig morgon. Har väl fortfarande inte "löst" alla hans inlägg.
Katalano är mer saklig, men skriver egentligen som ingen annan, uppskattad av alla.
När jag var ung så fanns det alltid nån "pensionär" som satt och hyttade med hela handen när vi grabbar skitade ner jeansen på knäna på den ny lagda gräsmattan, visst hon hade en poäng, men hon var skittråkig!

Om moderatorerna tycker jag går över gränsen så kan dom skicka ett PM så ska jag ta bort alla mina inlägg, no problem. Själv , ur egoistisk synvinkel så tycker jag vårat forum är överlägset de flesta forum. Skribenter som Xaviesta, Kröjjf, Katalano, Bollinnehavet med mera . Njut! Hoppa över mina skitinlägg om dom sticker nån i ögonen.


Barcelona Soko
2016-12-29 20:32
Messi har av IFFHS röstats fram som världens bästa playmaker för år 2016. Det är andra året irad som Messi vinner . 1 – Lionel Messi 172 poäng 2 – Andres Iniesta 66 3 – Tony Kroos 45 4 – Mesut Özil 39 5 – Riyad Mahrez 36 5 – Luka Modric 36 7 – Kevin De Bruyne 31 8 – Paul Pogba 26 9 – Eden Hazard 14 10- Dimitri Payet 8 11- David Silva 5 12- Neymar 3 12- Marek Hamsik 3 14-Thiago Alcantara 1
Barcelona Iniesta70.
2016-12-29 18:39
Free your mind...

Du är en friska fläkt som alltid bidrar.
Fortsätt titta in och skriv , alltid trevligt:)
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-12-29 18:27
En fröjd för ögat och själen att bara njuta av läsa forumet. Inte för att jag brukar bidra med så värst mycket..

Anyways, läste här inne att Barca ska värva ytterligare en högerback. Har inte tagit mig tiden att verifiera källan samt sanningsenligheten i det hela. Varför tänker du? Ju, låt mig berätta med några meningar.

Jag vill att A.Vidal får chansen på riktigt! A.Vidal blev bänkad i hela säsongen (Bara Lucho vet varför), han spelade inte så bra när han väl fick hoppa in i början av säsongen. Men jag lovar dig, de senaste matcherna han har hoppat in har han visat att han kan bli riktig, riktig bra på den positionen om han får chansen på riktigt.

Det roliga med den så kallade värvningen Barca ska göra/gjort från Valencia är att denna spelare har precis samma spelstil som A.Vidal.

1. Han är inte riktig högerback lik A. Vidal
2. Hans offensiv är starkare än hans defensiv.
3. Det visar sig att båda är inte balanserade lik vår *One and Only D. Alves*

So what's deal?

Borde jag kanske kolla upp om det fanns någon sanning det inte postade här inne?

Go fortsättning och keep the good work.
Barcelona Katalano
2016-12-29 18:09
@El Pistolero #9:


Kan du utveckla dina tankar kring detta? På vilken position kommer han att bli stor hos oss?

Vad jag sett av honom hittills så får han inget uträttat som CM utan han har bara varit bra som Pivote i Busquets frånvaro. Är han värvad som en ersättare till Busquets, som reserv till honom eller ser du att han har kvalitéer för en CM plats som han inte haft förmåga att visa upp hittills?

Som jag nämnt tidigare så ser jag bara en backup Pivote i Gomes av vad jag sett hittills.
Annons: