/spanien/barcelona/forum/4487.aspx/spanien/barcelona/forum/4487.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 21:07
Westinho Det är just folk verkar tro, att ju hårdare skott desto bättre. Fuck precision liksom. Sen skjuter inte ens Messi så löst, det är bara att han försöker placera sina avslut istället för att ta i för kung och fosterland.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-09-12 21:06
Fast Ronaldo har inte bättre skott än Messi, bara hårdare. Effektiviteten på Messis skott jämfört med Ronaldos är det stor skillnad på.
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 20:44
Neymessi Haha wow säger jag bara!! Självklart förstår jag att man kan föredra Ronaldo över Messi. Men det han skrev kan vara det mest felaktiga jag någonsin har läst haha! Att jämföra messis dribblingar med modrics är ju bara, ja du vet... Haha och en "okej" passningsfot haha Messi har nog den giftigaste vänsterfoten och hans splitvision är nog den bästa i världen! Trots att Ronaldo skjuter hårdare och har bättre skott så har Messi gjort flest mål utanför straffområdet och han har väl till och med ett rekord när det kommer till mål utanför straffområdet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
2014-09-12 20:13
haha "Lord Cristinao" på puertan- vilket stolpskott!

Barcelona FC Tiki-Taka
2014-09-12 20:02
Glömde bort att det var Abidals födelsedag igår...Men vill bara säga grattis i efterskott till en man som aldrig kommer glömmas bort i Barcelona.

En spelare som inte bara Culés älskar..utan en hel fotbollsvärld.

GRATTIS KUNG "ABI"!
Barcelona Lion24
2014-09-12 18:22
Fantastiskt med match imorgon men jag är riktigt orolig inför matchen. Många spelare har nyligen varit på landslagsuppdrag och vissa är förmodligen lite trötta + att förberedelserna har varit kortare för dom som varit på landslagsuppdrag. Athletic har haft 5 spelare på landslagsuppdrag (2 Spaniens A-lag, 3 Spanien U21) om jag har fått det rätt. Vi har haft 10 spelare varav 2 från Spaniens U21 om jag också fått detta rätt. Alltså har Athletic haft bättre förberedelser än oss med fler spelare som är tänkt för startelvan. Sen så är Athletic ett MYCKET bra lag, hade det varit Eibar hade jag inte varit lika orolig. Sen så brukar dessa matcher efter landslagsuppehållen ställa till det ganska rejält för oss. Men tur att Lucho är tränare då han inte låter spelarna slappna av men jag är rädd för att spelarna är lite utmattade. Så här vill jag att vi ska ställa upp:

Bravo
Dani-Piqué-Bartra-Adriano/Alba
Rakitic-Masch-Iniesta/Rafinha
Munir-Leo-Pedro

Motivering:

Jag anser att Stegen är en bättre målvakt än Bravo men Stegen har varit skadad, är ung och har tid + att Bravo har varit bra och hållt nollan i 2 raka matcher. Det blir orättvist mot Bravo att bänka honom nu.

Dani på kanten, jag vill se Montoya få speltid men vill inte röra om försvaret för mycket eftersom jag inte underskattar Athletic. Piqué har vilat i 2 veckor, Mathieu har varit bra men haft lite problem med en skada och varit med landslaget så han kan få vila nu samtidigt som Bartra får välbehövlig speltid mot bra motstånd. På vänsterbackspositionen så vill jag se Adriano för att vila Alba en jag vet inte om han är klar för att spela. Jag är något osäker här för jag vill inte röra om backlinjen så mycket men tränarna har fått se hur spelarna har klarat av landslagsuppdragen på träningarna så utifrån träningarna får bli min bedömning.

Rakitic var också med landslaget men spelade ej första matchen och fick spela en enkel hemmamatch mot Malta så han är inte så trött men samtidigt så litar jag inte ett dugg på S.Roberto. Masch som ska få välbehövliga minuter på sin riktiga position för att ge vila åt Busi men även komma tillbaks i den rollen som Barcelona spelare. Iniesta var ju skadad och jag vet inte hur det står till med honom men är han 100% så ska han spela. Jag vill se Rafinha men vill inte ändra om för mycket här heller så att vi inte underskattar Athletic.

Jag vill vila Neymar efter att han spelat 2 matcher i USA + så är det en ganska lång resa hem så han är förmodligen lite utmattad men kan alltid hoppa in om det behövs. Därför vill jag se Munir och Pedro. Pedro måste på allvar börja skärpa sig om han vill fortsätta vara kvar i klubben. Leo är given och jag tror inte hans skada var så farlig.

Ett tag så kommer vi spela var 3:e/4:e dag så det gäller att spelarna är på tå och inte för trötta, speciellt efter landslagsuppehåll. Vi har match i CL 4 dagar efter Athletic matchen och schemat är fullt tills vidare. Tror på en svår match mot ett bra Athletic som är utvilade och har kunnat förbereda i lugn och ro i 2 veckor.
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-09-12 17:14
Häftigt att få se Barcelona spela med senyera-matchstället på lördag mot Athletic Clubs gröna baskiska matchställ. Ett av mina favoritmöten i ligan, två fantastiska lag och klubbar som har en sak gemensamt; hatet mot Madrid. Att det även vankas madridderby gör detta till en underbar omgång.
Barcelona dinho the artist
2014-09-12 17:10
Att lag är och rycker i våra spelare är väl bara kul egentligen. Hade varit mer orolig om ingen varit intresserad. Att så många spelare i La Masia är eftertraktade är ju ett kvitto på att klubben gör något rätt.

Sen är det väl bara som det är med klubbar som kan erbjuda mer pengar osv. Det är i slutändan inte de man vill ha i klubben, man vill ha spelare som Grimaldo exempelvis. Som verkligen vill spela för vårt A-lag och kämpar för det.
Barcelona dinho the artist
2014-09-12 17:07
Rambla
***
Vet inte om du var seriöst med det där sista men..
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 15:44
Barcelona are the only team in Europe's top-5 leagues yet to face a shot on target this season #fcblive [via opta]

Räknas det inte när man träffar stolpen? I övrigt är det imponerande.

Hoppas bara att grabbarna är väl förberedda, bilbao är en väldigt tuff motståndare och dom spelare fysiskt också. Gäller att vi är på tårna och inte ger bort alldeles för många frisparkar och hörnor.

Än så länge har vi gjort ett bra jobb med att stoppa motståndarens kontringar i ett tidigt skede.
Barcelona Gabriel
2014-09-12 15:08
Rambla My n*gguh!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-12 14:50
Sen får man ha i åtanke att talangen + föräldrar oftast tar själv kontakt med klubben. Där dom oftast får en chans till provspel!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-09-12 14:43
Guardiola, Iniesta, Puyol och Busquets kom från landsortsklubbar, där verksamheten i stort sett är ideell. En viss skillnad skulle jag hävda. Dessutom, nämn en annan akademi som tar hand som spelarna redan från ung ålder där även skolutbildning ingår i programmet.

Förresten, som culé är tanken att man ska försvara kubbens färger i alla lägen och inte ta andra klubbars parti. Det står under supporterskap i upplagsboken. :)
Barcelona Andresito
2014-09-12 14:43
Håller med dig petersays om att det gnälls för mycket på att våra talanger blir bortlockade.

Skillnaden på oss och t.ex. Arsenal är att vi värvar från icke-toppklubbar. Vi behöver inte locka med massa pengar, bara visa namnet La Masía för en 15-åring och han kommer packa sina väskor direkt.

Arsenal har inte samma dragningskraft, och inte heller samma utbud av talanger i England som vi har i Spanien. Därför går man på ett hyfsat säkert kort när det gäller talanger, på bekostnad av några slantar till lön - Barcas ungdomsakademi.

Ser inga problem med att lag viftar med pengarna. Visst är det omoraliskt då en tonåring har väldigt svårt att säga nej till cash, men om man som spelare vet vad Barca står för gällande ungdomar så är det inte så svårt att tacka nej.
Kolla bara Samper & Munir och jämför med Fran Mérida och Sanabria.
Barcelona petersays
2014-09-12 14:19
@LeoMessi:

Fast vi gör ju precis samma sak. Kolla hur många av våra spela i B-laget som är La Masia-skolade från grunden och hur många vi värvat när de var 16-20? Ser inte riktigt skillnaden. Det märks mer från akademi eftersom den är större bara.

Ié var 18 när han kom
Munir 16 när han kom
Patric 15 när han kom
Halilovic 18 när han kom


Samper och Adam är väl typ helt egna. Bagnack och Grimaldo var väl typ 13.

Guardiola och Iniesta var 13, Puyol 17, Busquets 17, Pedro 17.

Det värvas hit och dit mellan alla jäkla lag helt enkelt. Vi har en större akademi med gott renomme = fler vill värva från oss.
Barcelona AndreD
2014-09-12 14:12
@barcastuff: Luis Enrique: "Which result do I want for Madrid derby? I want both to lose..." #fcblive Hahaha, klockrena svar som alltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-12 13:39
@barcastuff: Luis Enrique: "My hat-trick against Athletic? I remember I scored a fourth goal too, that was disallowed although it was legal..." Man måste bara älska den kommentaren, här har vi någon som aldrig nöjer sig. Precis den här attityden ska han förmedla till truppen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 13:35
Petersays Vi är väl medvetna om ungdomarna inte är födda i la masia, speciellt med tanke på hur många som kommer från utlandet. Jag själv stör mig inte på om andra lag värvar spelar i väldigt ung ålder. Problemet är att klubbar lockar över våra talanger med pengar efter att vi har utvecklat dom i 3-4 år. Dom värvar av oss när vi har gjort den svåra delen och det är att finslipa deras talang i ung ålder och sen försvinner dom för att klubbar lockar över dom med pengar. Minns att för något år sen så grät Wenger ut i media att det var riktigt fult av Barca som värvade två unga spelare av dom. Inte nog med att han hycklade där, sedan visade det sig (om det nu är sant) att dessa två spelare inte tillhörde Arsenal, dom hade bara provspelat för Arsenal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-09-12 13:28
Det var ett evinnerligt gnäll. Det är väl inte så att grabbarna föds i La Masias omklädningsrum eller? Nej, vi värvar dem i ung ålder. Precis som alla andra klubbar gör. Sedan har vi en stor akademiverksamhet jämfört med många andra lag, vilket bara gör att det naturligt blir så att många försöker värva ungdomar från oss - eftersom vi har fler ungdomar i vår akademi. Vår akademi blir också en kvalitetsstämpel, har vi värvat dem hit så är de bra nog att matchas i andra ungdomsakademier. Sedan kan man ha synpunkter på att vi straffas, medan andra kanske inte granskas hårt nog. Men att tro att att Barcelonas akademi består av enbart katalaner framavlade och uppvuxna i omklädningsrummet är bara fånigt. Kan vi inte slippa detta evinnerliga gnäll nu?
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 11:49
Krabban94 Det var det jag försökte säga igår. Hur många yngre spelare har inte flyttat på grund av att föräldrarna får fina erbjudanden från klubben? Det är tex väldigt svårt för en 12 åring att köra över sina föräldrar i det ärendet. På tal om talanger, var det inte någon supertalang från Malaga som Barca var nära på att värva? Allt verkade klart men rätt som det är så tror jag att han spelar i citys ungdomslag nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-09-12 11:43
Vi får sjukt mycket skit där vår klubb värvar unga spelare, men om nån annan gör det av oss är det bara rätt åt oss...
Barcelona LeoMessi
2014-09-12 11:31
Hur tusan kommer det sig att i stort sätt varje klubb, speciellt hyenorna från England, ska försöka sno dom bästa talangerna från la masia? Har dom en sån otroligt dålig talangscoutning att dom inte kan se vem som är lovande förrän han är ca 19 år? Eller är deras akademier så otroligt sopiga att dom inte kan förädla dessa unga talanger? Eller är det för att la masia är så otroligt känt att i stort sätt alla med större talang snarare söker sig till Barcelonas akademi?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-09-12 11:30
@barcastuff: Vermaelen (thigh), Mathieu (ankle), Iniesta (knee) and Messi (thigh) train normally this morning. Masip (finger) working individually.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-09-12 10:37
Äntligen riktig fotboll igen, fy vad jag avskyr landslagsuppehållen. För den allmänne svensken är det säkert jätte kul att följa EM och VM kvalen där själva kvalen är en turnering i sig i att lyckas ta sig in till mästerskapen, men för mig som halvspanjor (även om min andra halva är svensk) och med alla mina sympatier för det spanska landslaget så blir det inget annat än en mentalt jobbig resa med skräcken för att någon Barçaspelare kommer att skada sig. Den här helgen kan komma att bli riktigt rolig för oss culés. Vi tar emot Bilbao där 3 poäng bara är ett måste, framför allt med tanke på att de andra två huvudkonkurrenterna till La Liga titeln möter varandra och åtminstone en av dem kommer att tappa poäng. Det bästa vore ifall dem kryssade mot varandra, då står Real på 4 poäng och Atletico på 5 medans vi står på 9 och 3 raka vinster om vi bara vinner våran match. Ett markant och betydelsefullt försprång redan i inledningen av La Liga som vi absolut måste utnyttja. En fråga som jag ställer mig själv är huruvida Bravo kommer att få fortsatt förtroende mot Bilbao nu när både han och Ter Stegen är friska och tillgängliga för spel. Personligen så är Ter Stegen nummer 1 för mig utan tvekan, men faktumet att Bravo hållit nollan och fortfarande inte släppt in något mål gör att jag finner det relativt ologiskt i att byta ut målvakt bara sådär, det hade känts lite orättvist för Bravo och jag tror inte det hade varit speciellt positivt för dynamiken i laget att bara byta ut målvakt sådär utan vidare anledning. Just därför hoppas jag faktiskt att Bravo får fortsatt förtroende i målvaktsposten, även om jag innerst inne ändå vill se Ter Stegen från start. Ter Stegen kommer att få sina chanser ändå och jag hoppas att det blir han som debuterar för oss i Champions League istället. Försvaret lär antagligen bestå av Alba - Bartra - Piqué och Alves nu när Mathieu skadade sig och det tycker jag ser bra ut, mittfältet känns som det mest solklara av alla positioner med Iniesta - Busi - Rakitic samtidigt som jag hoppas på ett anfall bestående utav Neymar - Messi - Rafinha på topp. Har en väldigt bra känsla än så länge inför den här säsongen, vi har börjat på ett fantastiskt sätt, nu är det bara att fortsätta på det sättet och rulla igång maskineriet på allvar. Visca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-12 09:19
Sluta va så hårda mot Mourinho för fan, gubben älskar Barcelona för fan haha Jag hatar landslagsuppehållet, jag verkligen hatar det. Så jävla idiotiskt att ha det precis när ligorna går igång era idioter, fan är det bra för. Laget spelar med tredje stället på hemmaplan för första gången. Kommer bli en jävla fest det här. Laget jag vill se; ---------Bravo Alves-pique-Matheiu-Alba Rakitic-Sergio-Iniesta Rafinha-Messi-neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-09-12 07:59
Messiyoy

Självspelande piano? Han tog över ett avdankat och mätt lag som gick titellösa...Tog svåra beslut som att sälja Ronaldinho och Deco osv.
Messi's the GOAT
2014-09-11 22:59
Mourinho är en skicklig IRL-troll, det får man ge portugisen för.
Barcelona MessiyoyO 10
2014-09-11 22:47
Peps titlar talar sitt egna språk. Vad svenskar, italienare och engelsmän säger spelar ingen roll. Man kmr alltid att höra att Pep tog över ett självspelande lag när han tillträdde men vi har alla sett, speciellt de senaste åren att det inte finns något sådant lag. Det finns inget lag som kan vinna 6 titlar på en säsong utan en mästare till coach. Det är bara ren avundsjuka att ständigt komma med såna ursäkter. Aja vi fick iallafall njuta med massor av titlar när andra gick på sina knän. Ibland så kan man ändå förstå varför alla klagar på Pep, han vann ju allt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-09-11 22:44
"@allas4: And they punish Barcelona for signing teenagers... RT@102greatgoals Chelsea make offer for 11-year old Barcelona wunderkid Xavier Simons"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LittleLionel
2014-09-11 22:09
Det är bara att acceptera att Pep fortsatt kommer att bli smutskastad i Sverige efter incidenterna med "kung Zlatan"
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: