/spanien/barcelona/forum/448.aspx/spanien/barcelona/forum/448.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjff
2016-08-20 16:49
@Barcelonistas:


Barcelonistas, ursäkta att min replik dröjde sig kvar i datorn, men här följer den till sist i alla fall:

Tack för ett seriöst svar. Och visst gjorde även Valdes misstag (somliga minns man än). Men peka på den målvakt som inte gör det och jag tror vi för första gången har fått ett handfast bevis på att Gud den Allsmäktige finns. Föga överraskande anser du alltså att ter Stegen är mer "skräddarsydd" för just Barca med sin spelstil än Bravo, utifrån att du anser honom vara bättre på att använda sina fötter till mer än fotparader och ut/in -sparkar. Men det vågar jag nog påstå att även Bravo visat att han kan; och Pep Guardiola verkar ju av allt att döma vara av ungefär samma (spel)uppfattning.

Skillnaden ligger väl snarare i att ter Stegen ibland plötsligt får för sig att gå från målvakt till utespelare, i sitt agerande. Detta eftersom han inte bara begränsar sig till att passa med endast ett tillslag , utan även "kladdar" med bollen. Och inte dragit sig för att göra detta så långt ut som vid sidlinjer och hörnflagga.Det menar jag vara misstag i sig, som tyder på övermod och ett alarmerande dåligt omdöme. Och det oavsett om han sedan skulle klara sig ur knipan med exempelvis en klockren klackspark, som blir till en helt perfekt passning som i sin tur leder till ett målassist.

En gång är ingen gång, men två är en tendens och tre tydliga tecken på dålig spelförståelse. Inte minst ur ett målvaktsperspektiv (denne ska ju vara i vägen för motståndarna och inte sina medspelare). Förvisso kan detta övermod vara en konsekvens av att tysken vill visa sig på styva linan, när ha väl fått chansen. I kombination med att 24-åringen fortfarande saknar en hel del av den gedigna erfarenhet, som följer med mer kontinuerlig speltid på den högsta nivån. Där utespelarna ofta är av en kaliber som inte gör dem sena att ta till vara på varje misstag, med fotoblixtens hastighet.

Du medgav i sammanhanget också att det finns en skillnad i sättet att spela från Barcas sida, sen "Lucho" tog över laget. Men menade samtidigt att den skillnaden inte är större än att en målvakt som är bra på fötterna, fortfarande behövs för att kunna upprätthålla en i det stora hela ändå obruten spelstil, som inkluderar den siste utposten. Så som i själva uppspelsfasen när man går från försvar till anfall. Men där menar jag alltså att Ter Stegen alltför ofta trots ringa speltid, fungerat som något av en bromskloss med sitt "bollkladdande". Vilket lätt kan misstolkas som om.....

Förvisso kan ter Stegen fortfarande tillskansa sig mycket mer erfarenhet/rutin än den han redan besitter med mer speltid och framförallt kontinuerlig sådan, om skadorna uteblir fortsättningsvis. Men om han kommer att bli en bättre målvakt än Bravo som ett slutresultat, återstår att se. Det får framtiden utvisa. Och märk väl att jag inte utesluter att så mycket väl kan bli fallet. Bara att jag inte är lika "tvärsäker" som vissa andra; citatet ifråga är taget från ett av mina egna inlägg i frågan (om du nu undrar).

Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 16:48
[QUOTE=Nemesis 10]Folk verkar inte förstå att det är Bravo som lägger press på klubben och vill lämna, dom flesta verkar tro att Barca vill sälja Bravo. Han vill spela som start målvakt och det kommer han inte att få göra längre då Ter Stegen blev utvald som startmålvakt. Hur tror ni att Bravo kommer må om klubben säger till han att han helt enkelt får sitta på bänken och se glad ut för att ingen klubb vill betala utköpsklausulen? [/QUOTE] Du får inte vara logisk här. Allt är klubbens fel o vi har gjort bort oss helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2016-08-20 16:22
Folk verkar inte förstå att det är Bravo som lägger press på klubben och vill lämna, dom flesta verkar tro att Barca vill sälja Bravo.
Han vill spela som start målvakt och det kommer han inte att få göra längre då Ter Stegen blev utvald som startmålvakt.

Hur tror ni att Bravo kommer må om klubben säger till han att han helt enkelt får sitta på bänken och se glad ut för att ingen klubb vill betala utköpsklausulen?
Barcelona Tiki-Taka
2016-08-20 16:18
S.Etoo Syftade främst på holländarna under Gaspart tiden, var lite otydlig i mitt förra inlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-20 16:10
Så här känner jag gällande målvaktfrågan. Till att börja med anser jag att man ska ge den här Cillessen en chans innan man kallar honom värdelös. Dessutom varför denna hets att vi ska ha två världsmålvakter? Tidigare hade vi liksom Valdes och Pinto och gick ju hyfsat bra.... Ter Stegen som förstemålvakt och Cillessen som 2e och Masip son 3e är fortfarande bättre än alla andra storklubbars målvakstrupper. Visst hade väl Diego Alves varit ett bättre val ur den synpunkt att han kan ligan osv. Men han är äldre och säkerligen högre löneanspråk. Sen kan jag tänka mig att han knappast köper det faktum att vara 2e målvakt och då kommer ju LE vara tvungen att hitta någon lösning och risken är ju att vi hamnar i en liknande situation igen som med Bravo och Stegen. Däremot kan jag hålla med om att den ev. summan vi säljer Bravo för är på tok för lite, speciellt då klubben tidigare hänvisat till utköpsklausulen. Men samtidigt situationen mellan Stegen och Bravo verkar ju vara allt annat än bra och klubben har valt att satsa på Stegen. Bravo vill alltså lämna, ingen klubb kommer vilja betala €40M för en 33 årig målvakt, hur bra han än är. Menar ni att vi då ska tvinga kvar honom, vem vinner på det? Nåja Cillessen är välkommen till världens största och bästa klubb. Nu måste vi få klart Paco alternativ någon annan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tikitaka
2016-08-20 16:09
spelar man i kvalet så får man även spela i cl me d en annan klubb
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2016-08-20 15:37
Ny börjar resan:) Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-08-20 15:36
@Blaugrana80:


Tänkte samma sak när martial blev klar för United förra sommaren då han startade mot Young boys samt mot Valencia i cl kval men men han spelade trots allt Cl med United efteråt. Vet inte om regeln har slutat gälla men tror nog cilessen är tillgänglig för CL.
Barcelona ElRaval
2016-08-20 15:30
Vad är grejen med Viaplay. Visas bara en match åt gången?

Tidigare kunde man zappa mellan 3,4 matcher?
Barcelona Rambla~
2016-08-20 15:30
Det som gör mig förbannad är att man för någon vecka sen sa åt både Bravo och MAtS att det är deras klausul som gäller om de prompt ska lämna. Dessutom så här sent under transferfönstret, sätter klubben i problem och gör Lucho förbannad. Fine tänkte jag, vi får åtminstone bra betalt oavsett vem som väljer att dra. Det kommer in en desperat Pep och vill ha ter Stegen, Barca vägrar ens förhandla om det. Bra att man står på sig ansåg jag. Då vänder Pep istället intresset till Bravo. Okej men bra betalt ska vi ha i alla fall och när summor som 25m nämns blir man ändå lite besviken över att viker ner sig så lätt. Nu när man får läsa om summor som 16-17m inser man ju att de lagt sig på rygg platt fall. Vem fan ska City och Pep värva som har de egenskaper som Pep eftersträvar? Det finns ingen på marknaden. Han petar ändå en landslagsman för England och en målvakt som enligt britterna är en av de bästa målvakterna i ligan. Alltså är Pep desperat över att få en utav Bravo eller ter Stegen. Hur jävla svårt kan det då vara att ta ordentligt betalt? Och det från en snorrik oljeklubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana80
2016-08-20 15:29
Helt sjukt att man lägger 14 på en målvakt som inte får spela CL.. Vad händer om Ter stegen går sönder igen?? Cilessen får inte stå i CL då han spelade CL i veckan med Ajax
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 15:26
[QUOTE=Rambla~]Slänga ut 14m på en reservmålvakt när man kan få en rutinerad toppmålvakt som Alves för 6m. Fast med Lucho vet man aldrig, den här Cillesen kanske han gör till vår förstamålvakt. De måste ju så klart göra en Douglas-värvning även denna sommar. [/QUOTE] Har målvakts-värvningarna Bravo o Ter stegen gjort att vi verkligen ska tvivla nu när en ny görs? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 15:25
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Jag tror att anledningen många är bittra beror på att man säljer en målvakt som Bravo för kaffepengar. Jag är också av dem som vill att Bravo stannar kvar i Barca men nu är det bestämt att Stegen måste ta över. Frustrationen kommer från att man köper så dyrt en målvakt från Ajax och säljer en topp 5 målvakt. Nej, jag menar att man skänker bort honom till oljeshejkerna i Man City. Digne har varit stabilt hittills men lugna ner dig lite. Säsongen har inte börjat ens. [/QUOTE] Men snälla du vi säljer en 33 årig målvakt som vill bort från klubben och det för MER pengar än vad vi betala för honom och ändå ska det gnällas. "skänker bort" Haha skrattretande! Förstår inte frustrationen, ge Cillessen en chans först. Vi snackar om en målvakt som vunnit Ajax player of the year 2015 och 2016. Vi alla vill att Ter stegen ska bli nr1 men nu när det händer o Bravo lämnar (förväntat) så ska det gnällas. Säsongen har börjat i o Digne har varit grym både borta mot Sevilla och hemma. Kort o gott - Ge Cillessen en chans, sen kritisera eller hylla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-08-20 15:22
@Tiki-Taka:


Vet inte om du var ironisk eller inte men det finns fler holländare som lyckats i Barcelona än motsatsen iallafall.

Legendaren cruyff, Frank de boer, kluivert, Koeman, cuco, giovanni van bronckhorst, reiziger, neeskens är några utav våra holländska stor spelare.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-08-20 15:11
@El Pistolero #9:
Jag tror att anledningen många är bittra beror på att man säljer en målvakt som Bravo för kaffepengar. Jag är också av dem som vill att Bravo stannar kvar i Barca men nu är det bestämt att Stegen måste ta över. Frustrationen kommer från att man köper så dyrt en målvakt från Ajax och säljer en topp 5 målvakt. Nej, jag menar att man skänker bort honom till oljeshejkerna i Man City. Digne har varit stabilt hittills men lugna ner dig lite. Säsongen har inte börjat ens.
Barcelona Rambla~
2016-08-20 15:08
Slänga ut 14m på en reservmålvakt när man kan få en rutinerad toppmålvakt som Alves för 6m. Fast med Lucho vet man aldrig, den här Cillesen kanske han gör till vår förstamålvakt. De måste ju så klart göra en Douglas-värvning även denna sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 14:52
Culés var kritiska till Bravo, blev motbevisade, Culés var kritiska till Digne, blev motbevisade. Ge spelaren en chans i laget först, sen kan ni göra er bedömning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-08-20 14:47
Roligt att vi värvar nya Ruud Hesp.....holländare i Barcelona ger mig mardrömmar, förutom en viss Davids hehe :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2016-08-20 14:46
Tja!
Jag har nyligen börjat skriva här, men under lång tid följt forumet med stort intresse.

Jag undrar om hur vanligt det är att det styrs ''supporterträffar'' med de personer som skriver här? Tänker att kunde man inte försökt styra upp att man sluter samman på någon föreslagen pub eller liknande för att se matcherna?
Är det något som har gjorts förr, eller kan tänkas genomföras?
Barcelona Tiki-Taka
2016-08-20 14:23
Barca have reached an agreement for the transfer of Jasper Cillessen for a fee of €13M. He'll sign a 5-year contract [md] #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-20 14:09
@Ribohn Fan:


Det är mycket möjligt att Zlatan både var snabbare, kunde dribbla och utmana på egen hand, när han befann sig i Barcelona. Synd bara att det inte framgick på planen. Sanningen är att Zlatan blev en bättre fotbollsspelare i FCB och fick en grundkurs i spelet utan boll och passningsspel, efter att ha levt på intränade finter med Ronaldo den riktige som förebild och spelat två-mål med sin polare Tony Flygare i Rosengård, på en mycket begränsad yta utan lagkamrater. Att den nödvändiga utvecklingen sen tog för lång tid att sätta sig i praxis, kan man knappast skylla på Pep. Men att man köpte svensken för en rekordsumma från första början, var, är och förblir en riktigt infantil blunder som sent ska glömmas.
Barcelona Blaugrana91
2016-08-20 13:25
*Vara
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-20 13:24
[QUOTE=El Pistolero #9]Blaugrana91 Vem skrev detta? [/QUOTE] Se twitter -kontot i länktips, nämns ingen källa så kan som sagt vara trams. Men jag såg det och la in det här. Skulle ju iof bara typiskt Barca att sikta in sig på enbart en spelare. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 13:18
Blaugrana91 Vem skrev detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-20 13:08
El Barça espera a Paco Alcácer hasta el 31 de Agosto y no buscará alternativas... si no viene, Munir sera el cuarto delantero. Med andra ord klubben kommer hoppas/jobba på Paco fram tills transferfönstret stänger, man kommer INTE kolla på andra alternativ. Kan man inte få Paco blir det Munir som blir vår 4e anfallare. Paco är mitt förstaval och jag hade blivit glad ifall han kom, men samtidigt är det korkat av klubben att inte ens kunna tänka sig någon annan. Lucas Perez har en utköpsklausul på €20M, lägg till att hans agent öppnat för Barca. Nåja nämns ingen källa så kanske är skitsnack, vi får se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-08-20 13:07
Both clubs are very close to reaching an agreement for the 27-year old goalkeeper. Transfer fee will be around €14M [telegraaf] #fcblive Vi köper alltså en medelmåtta till målvakt för 14 milj euro....och säljer en av världens bästa för 16.....patetiskt!!! Köp Diego Alves....idioti det här!!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-20 11:36
@Fuerza:


Från deras perspektiv, kan man verkligen klaga på att dem gör så? Knappast. Visserligen är det långtifrån snyggt, men dom vill ha så mycket inkomster som möjligt, Real Madrid bryr sig inte om mindre klubbarna.

Med det sagt, så tycker jag personligen att det är jättebra att den spanska TV-avtalet har förbättrats avsevärt.
Barcelona Barca4life98
2016-08-20 11:14
Vart tror ni att Rafinha kommer att få spela när han kommer tillbaka ifrån OS? Känns som att vara back-up till Messi är den platsen som är ledig? Neymar-Arda, Suarez-Munir, Iniesta-Denis, Rakitic-Gomes, Messi-Rafinha?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-20 11:06
Caio har varit bra under OS, hans hjärta och vilja att offra sig påminner oerhört mycket om puyol. Hade helt klart varit en förstärkning, hellre en till ung mittback än en onödig anfallare :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-20 11:04
Mindre pengar till dom under bordet ju :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: