/spanien/barcelona/forum/448.aspx/spanien/barcelona/forum/448.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Legenden Puyol!!
2017-05-22 17:25
@II Barça II:


Isco är en fantastisk fotbollsspelare, men han kan dra åt helvete. Speciellt med tanke på hans hån mot Piqué under Madrids guldfirandet inatt.


"Piqué, cabrón, saluda al campeón"
Barcelona Soko
2017-05-22 17:10
Jag blir bara trött på Neymars driblingar som är mer för publiken än laget. Såg igår statistik på Viasat inför matchen att Neymar har inte en enda avgörande mål eller assist i ligan på hela säsongen .!!!. Dessutom är han totalt kass framför målet och avslut. Han kan missa det omöjliga gång på gång.
Barcelona Bollinnehavet
2017-05-22 16:53
Enligt WhoScored så har alltså Neymar flest dribblingar och flest key passes i La liga denna säsong. Jag kan ibland tycka att han är för oklinisk och inte alltid får ut något av alla konster han håller på med. Men ändå, att ha en spelare som hela tiden utmanar med dribblingar och avgörande passningar är guld värt. Inte minst skapar det yta åt våra andra spelare. Neymar är, även under en sämre säsong, helt ovärdelig för oss. Jag önskar bara att han hade mer av Messis totala fokus på fotbollen och inte så mycket på sitt kändisliv som han verkar ha. Fast å andra sidan så kanske Neymar aldrig hade kunnat prestera om man tvingade på honom Messis livstil. Det är sånt man inte vet. På samma sida ser jag även att Thiago är den i Bundesliga med högst rating, flest lyckade passningar och flest brytningar. Det får mig fan att gråta blod.
Barcelona Bosketts
2017-05-22 16:03
Katalano

Jag har alltid tänkt att Bernabeu legat precis bredvid en metallåtervinningscentral, men då kanske det bara är deras troférum?

Barcelona Katalano
2017-05-22 15:57
@Bosketts:


Är det verkligen en vandringspokal då? Får man inte behålla bucklan man vunnit? För isåfall måste Reals Bucklor vara extra buckliga ;)
Barcelona Bosketts
2017-05-22 15:53
Frågan är om det ens kommer finnas någon trofé att vinna nästa säsong. Ramos brukar ju slänga dem under bussar så fort han får händerna på dem.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-22 15:49
Och sälja de spelare som bör säljas och värva för att få till en komplett trupp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-22 15:48
Nu känner jag att nivån är väldigt låg här inne men tack vare Bosketts och Katalano så kan vi höja den igen =) Tänk om vi hade kunnat ta in Puyol som assisterade för en tilltänkta tränaren och få in lite jävla anamma i laget. Sedan behöver vi röra om i laget lite och vissa spelare får ändra attityd eller helt enkelt lämna om de inte är villiga. Neymar är en fröjd att skåda på planen, men attityden? Tar medvetna gula för att resa till syrrans fester i Brasilien, låter det värdigt en Blaugrana spelare? Eller att man applåderar öppet eller allt som oftast tappar humöret och drar på sig varningar. Kreativa mittfältare, Verratti, Pjanic och (mirakulöst) kanske Thiago? Dessa spelare är måsten för att bygga upp ett nytt spel på mittfältet. Värva en högerback som inte är Bellerin, tack. Flytta upp Marlon. Satsa på La Masia. Få Pique att tagga ned på Twitter och dra lärdom av att vara en ledare i stol som Puyi var.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-22 15:42
@Barcelonistas:


Nej, precis. Och det kan inte du heller. Skönt att vi äntligen är överens.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 15:41
Men nu släpper jag detta i alla fall. Ha en fortsatt bra måndag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 15:39
Bosketts - du kan inte svara på hur ligan hade slutat utan alla dessa fördelar Real fått den här säsongen och ett X antal som vi fått emot oss? Milda Matilda shoot me...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-22 15:37
Jag har inte gett mig in i diskussionen vad vår förlorade ligatitel beror på. Om det är vårt egna spel, domarna eller andra faktorer. Det intresserar liksom inte mig. Klart som korvspad att Real har fått väldigt många domarfördelar denna säsong, upphävda avstängningar och gud vet vad, men det är otroligt tröttsamt att läsa om det inlägg efter inlägg här inne dag efter dag. Att ni aldrig tröttnar. Det är som propaganda där ni försöker påverka så många forumbesökare som möjligt. Det ser ut som det gör i Spanska ligan, har gjort sedan lång tid tillbaka och det kommer att fortsätta, bara att "suck it up" som Bosketts skrev. Hur mycket ni än ältar det som ursäkter så påverkar det inte situationen. (Klart man måste skriva av sig ibland när det dyker upp något nytt, men nu efter säsongen är avgjord så har det gått till överdrift) Vad som däremot ÄR intressant att diskutera är de övriga anledningarna till att vi inte vinner ligan i år. Vi har en för tunn trupp, ingen spelidé, vi har spelat dåligt hela säsongen, roterat för mycket, gått in med fel inställning i avgörande matcher mot "lätt" motstånd etc. Hade allt detta inte varit så uselt så hade vi vunnit ligan ändå. Så, hur löser vi detta inför nästa säsong? Där är det intressanta i diskussionen. Vi måste lära oss av misstagen och kliva in förberedda inför nästa säsong.
Barcelona Bosketts
2017-05-22 15:35
Barcelonistas

Men herregud...

Givetvis kan jag, precis som du eller någon annan, inte svara på hur ligan skulle slutat om Real inte fått en massa fördelar. På samma sätt som det inte går att svara på om vi vunnit om vi besegrat betis, Alaves, Deportivo osv. Fotbollen är inte svart och vit. Det är tråkigt att Real verkar spela under andra förutsättningar, och det är tråkigt att vi inte kom upp till normal nivå under säsongen. Men jag tänker inte sitta här som en sjuåring som precis förlorat en sjumanna-match och böla.

För övrigt så lever jag under föreställningen att det krävs mer balls att ha en ödmjuk inställning än att grina så fort man förlorar.

Sen får du gärna kolla upp, och studera, det katalanska uttrycket 'Seny', och så kan vi fortsätta diskussionen om ödmjukhet sen...
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-22 15:25
Kanske när grabben blir äldre så tänker han längre än vad näsan räcker :/ Fokus borde ligga på att komma tillbaka starkare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 15:22
Bosketts - svara på det här hade vi vunnit ligan om Real inte fått med sig dom där 37 domsluten? Ja du hörde rätt 37 domsluten, trettiosju domsluten. Då har jag inte nämnt alla domslut vi fått emot oss. Jag erkänner åtminstone att vi hade vunnit ligan om vi vunnit dom matcherna som vi slarvat i. Detta var något som var i våra egna händer något som vi själva kunde kontrollera. Men sen finns det en annan sida av myntet som vi inte kunde kontrollera och det är den sidan av myntet som är den största faktorn i min bok. Ja ni leker helgon, herregud visa lite balls som Pique nu. Sluta ha den här ödmjuka inställningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-22 15:11
Jag tror att vi går mot en fotboll utan renodlade yttrar, lite som Real spelar idag. 4-1-2-1-2 Messi 10:a och Neymar samt Suarez som anfallare, Neymar i en något friare roll. Busken som CDM, och sedan två (förhoppningsvis) kreativa mittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-22 15:10
Barcelonistas

Så jag "leker helgon" för att jag tror att Barcelona haft större chans att vinna ligan om vi inte förlorat poäng i matcherna mot Betis, Deportivo, Alaves etc? #fucklogic

Reymar

Haha. Vad ska man säga... Jag tycker också det är förjävligt att Real får de fördelar de får. Men att skylla en andraplats på det är på en sån dagisbarnsnivå att jag inte vet vad längre. Suck it up...
Barcelona Bollinnehavet
2017-05-22 15:05
@Reymar:


Nej, jag tror tyvärr inte att vi kommer se så mycket bättre spel nästa år med Valverde och 442. Framtiden ser som sagt inte alls ljus och det är ett problem som är större än Luchos rotationer och brist på spelidé.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 15:01
Bosketts - du har rätt, jag har rätt. Att vi ej vann ligan beror på flera olika faktorer dom två största är givetvis att vi slarvat i många matcher men domsluten är också en stor faktor det kan ni inte blunda för. Jag fattar inte varför folk ska leka helgon här inne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-05-22 14:58
Bosketts

Sluta med att hitta bortförklaringar till sättet som Real vann ligan på! Dåligt spel? Vad har då Real haft? Dom har varit minst lika bedrövliga men dom vinner ENBART på grund av domarmisstagen.
Barcelona Davids3
2017-05-22 14:56
Reals ligatitel är som Masheranos mål. Kommer vart sjunde år!
Barcelona Barca4life98
2017-05-22 14:54
Det finns en grej jag har reagerat på den här säsongen. När vi försvarar med 4-4-2 (och anfaller med 4-3-3 eller 3-4-3 så) så lyckas vi inte stänga ytorna på mitten som t.ex. Real gör. Real spelar som vi gör allt som oftast då Ronaldo och Benzema får ligga på topp i försvarsspelet. Ska vi ha Messi och Suarez centralt måste vi nog se till att nån av de tar ett mycket större defensivt ansvar. I mitt tycke så var framgången under Pep (och Lucho 2015) presspelet. Då kan man spela den snabba tiki-taka fotbollen. Det krävs dock att alla spelare jobbar hårt i båda riktningarna. Någon annan som känner likadant?
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-22 14:50
@Barcelonistas:


många är för lata för att se verkligheten här inne tydligen. Om alla dem här domsluten inte skett hade vi nog varit mästare kan jag lova. Men visst se det som en slump, det är så det kommer fortsätta då om ingen sätter stopp som Pique gjorde.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-22 14:23
Spot on Bosketts, i allt du skrivit idag! Härligt att fler kan höja huvudet och se samt tänka lite längre än vad näsan räcker :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-22 14:02
Barca Barca

Visst är det? :)

Det bästa är att det går att applicera hans citat på varje liten detalj som är fel med dagens Barcelona. Min favorit, som jag gärna tänker på när folk här inne vill värva 17 nya spelare efter en förlust, är nog:

"Choose the best player for every position, and you’ll end up not with a strong XI, but with 11 strong 1’s."
Barcelona Barca Barca
2017-05-22 13:54
@Bosketts:


Fantastiskt vackert och läsa Cruyff citat. Lika charmigt varje gång :)
Barcelona Bosketts
2017-05-22 13:41
Barcelonistas

Ja, skriv gärna om det mer tydligt, när du får tid. För nu ser det ut som att du menar att vårt dåliga spel denna säsong (som i matcherna mot Betis, Alaves, Deportivo etc.) inte har något att göra med att vi förlorade titeln till Real.

När jag ändå inne på Cruyff-citat:

"Quality without results is pointless. Results without quality is boring."

Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 13:35
Bosketts - du förstod inte alls vad jag menade. Läs om igen annars får jag skriva ner igen mer tydligt. Det får bli om en stund dock!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-22 13:04
Barcelonistas

Barnslig frågeställning.

Det är klart att det är lättare att vinna ligor om man spelar ett bra spel. Att ens behöva skriva den meningen gör ont i fingrarna.

Ligan avgjordes när vi förlorade mot Alaves, Deportivo och andra småklubbar, inte när Casemiro lyckas undgå rött kort.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-22 12:55
Till folk som säger vi förtjänade inte att vinna ligan för vi har spelat skit den här säsongen. Jag har en fråga till hur. Vad har vårt dåliga spel med saken att göra ens? Sätt in detta i huvudet att vi förlora ligan med ynka 3 poäng? Man behöver inte spela drömfotboll för att vinna matcher/titlar. Sättet ni tänker på alltså, fotbollen funkar inte så. Chelsea vann Cl 2012 var dom värda titeln sett till hur dom spelade? Absolut inte. Men dom lyckades ändå vinna. Som sagt man kan fortfarande vinna titlar med uselt spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: