/spanien/barcelona/forum/4465.aspx/spanien/barcelona/forum/4465.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
11/14/2014 22:41
el Flaco Ja det har du rätt i. Det är väl det man får hoppas på i nuläget. Som sagt, skulle välkomna Laporta med öppna armar men det får bli utan Mourinho. Trodde ingen av oss fans ens kunde tänka sig tanken, för mig är det ett skämt att det ens nämns som ett alternativ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
11/14/2014 22:41
el Flaco Ursprungligen ville jag se en helt ny president tillträda då jag är så trött på hela eastcoast-westcoast-beefen mellan Laporta och Rosell. Men ju mer man tänker på det så vem fan finns där ute egentligen? Det behövs någon som Joan som vet vad jobbet innebär och han kan ju bevisligen lyfta klubben från jobbiga tider. Jag tar hellre Laporta och hans Charlie Sheen-lifestyle före nån rookie alla dagar i veckan. Det krävs en speciell personlighet att kunna leda FC Barcelona, både när det kommer till det sportsliga men även all politik runt om klubben. Håller tummarna för Laporta 2015. Al loro!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
11/14/2014 22:30
L.A.M Nr 10/

Man ska nog inte utesluta helt att valet kan komma att skjutas fram till 2015 om situationen blir ohållbar. Bartomeus dagar är räknade och hans allierade bland medierna kan nog inte rädda honom. I en omröstning bland medlemmarna som presidentkandidaten Benedito hade organiserat var det 76 % som anser att valet bör ske nästa år och inte 2016. Tidigare hade jag gett upp hoppet om ett presidentval i 2015 men på senare tid har den känslan vuxit allt starkare.
Barcelona Vampíro
11/14/2014 22:26
L.A.M Nr.10 Absolut! Som sagt inget fan av engelsk fotboll men diggar definitivt spelet på resten av öarna. De kör fortfarande på den där old school-känslan med mycket hjärta och passion. Något man inte kan säga om England och PL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
11/14/2014 22:20
Vampiro Visst att de brister en del tekniskt men ska man vara ärlig så är det en skön kontrast när man kollar på Barca varje vecka. Högt tempo och krig i 90 minuter, riktigt skön match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
11/14/2014 22:16
Drömmål av Skottland! Härlig match förövrigt, även om jag ogillar hypen kring den engelska fotbollen så uppskattar jag en sån här match. Två lag som krigar i 90 min.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
11/14/2014 21:38
Tränaren jag hade dragit med mig till Barca är Frank De Boer. Ung, Ajax/Barca fostrad och har många idéer. Jag gillar verkligen honom då han bara imponerar defensivt också. Nu menar jag inte när de möter Madrid som är 10 gånger bättre spelare för spelare. Jag pratar om lag i samma nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
11/14/2014 21:36
Jag är en fan av tekniska smidiga mittfältare som Xavi och Iniesta. Rakitic/Koke har jag inget emot men då ska man använda de som Pep gjorde med Keita. När vi vill spela mer defensivt och destruktivt och fult är det bra med med Koke och Rakitic men jag vill aldrig se Barca bli Contes Juventus. Med två mittfältare som Pogba och Vidal. Det är inga dåliga spelare men de är inte Laudrup/Iniesta - Xavi/Deco typen som vi bygger upp vår spel på. Rakitic och Koke passar bättre i en böljande fotboll. Mourinho har perfekta systemet för de och Lucho. Enrique behöver löpstarka mittfältare som täcker stora ytor. Något Xavi och Iniesta inte kan och något de redan är för gamla att göra. Göndugan/Kovacic/Veratti och Reus/Coutinho/Isco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
11/14/2014 21:33
el Flaco Att Mourinho är nöjd nu spelar knappast jättestor roll. Valet är 2016, Mourinho har om jag inte misstar mig aldrig stannat i en klubb i mer än tre säsonger. Jag är verkligen rädd för att Laporta verkar seriös med Mourinho som tränare, tidigare hade jag välkomnat den förre presidenten med öppna armar men om portugisen hänger med på köpet så får det gärna vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rafa Alcantara - 12
11/14/2014 20:19
Nu när ni ändå pratar om eventuella mittfältsvärvningar så får man inte glömma bort de guldklimpar på väg upp som redan tillhör klubben. Samper, Halilovic och Denis kommer alla att bli riktigt bra mittfältare, men om vi ska prata förstärkningar så drömmer jag om Marco Veratti eller Mateo Kovacic, men om vi ska prata rimliga förstärkningar så är Kovacic betydligt troligare, då Veratti spelar i ett PSG som lär göra allt för att behålla honom. Det gör ont att säga, men enligt mig så värvade vi fel mittfältskroat, även om jag gillar Ivan. Mateo Kovacic, en personlig favorit jag följt i Inter, hade fört in en entusiasm att utvecklas och att vinna som behövs och saknats lite de senaste åren. Som spelare är han en hybrid mellan Xavi och Iniesta, och han hade bemästrat de bådas rollen på ett magnifikt sätt. Mateo har en fantastisk blick och teknik, han är blixtrande kvick och en typisk Barcaspelare (med Barca-DNA, haha) då han besitter en magisk passningsfot som han är duktig på att använda på den sista tredjedelen. En rolig sak med han, som gör honom speciell, är att han dribblar inte spelare, han springer runt dem. Hans defensiv kan slipas men han har stundtals visat prov på en groende defensiv. Född 1994, och då vi inte får värva förens 2016 så kan han utvecklas lite till och tjäna lite erfarenhet, och vi tar honom 2016, då lär han vara en världsmittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
11/14/2014 20:17
Laporta och Jorge Mendes åt middag tillsammans i början av denna veckan och det var först radioprogrammet El Larguero sm rapporterade om det, men nu har Manu Sainz, en journalist hos AS, nämnt en väldig viktig detalj. Enligt Sainz ska Laporta ha sagt till Mendes under den middagen att han tänker ställa upp i det kommande presidentvalet. Man gick även igenom Laportas valprogram, man diskuterade om diverse spelare och om tränare som har Mendes som agent och om andra som inte har portugisen som representant.

Bland tränarna nämndes självklart Mourinho, men Mendes sa till Laporta att Mou är för tillfället väldigt nöjd i London och att han inte tänker lämna Chelsea. Sköna nyheter och jag hoppas att Laporta går vidare och bestämmer sig för en annan tränare.

Barcelona Baha - Pep G
11/14/2014 19:35
på tal om ytterbackar vad tycker ni om vår nya högerback Rakitic? sköt sig defensivt väldigt bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
11/14/2014 19:31
@Neymar11:


Vänta bara han opereras den 2 december och blir borta ytterligare 3månader, just wait and see...
Barcelona Neymar11
11/14/2014 19:05
Freeyourmind Den uppställningen har jag velat se länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
11/14/2014 19:00
En högerback ska spela enkelt och ska ånga på offensivt och DEFENSIVT i 90 minuter och det tror jag Batra klarar av. Samtidigt så gynnas dem andra lagdelarna Messi slipper ta mycket ansvar defensivt Rakitic slipper ta mycket ansvar defensivt Mittfältarna får mer frihet offensivt och kan lägga krut på att vara kreativa istället för att skydda tomrummet Alves lämnar. Montoya tror jag på men det man har läst om honom att han slappar på träningarna gör mig förbannad och han förtjänar inte bära tröjan om det stämmer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
11/14/2014 18:33
Har faktiskt förespråkat flera gånger att vi bör testa bartra som högerback. Såg någon match då han spelade som det och han gjorde inte bort sig alls. Tror att han har det som krävs för att spela som en mer defensivt högerback. Offensivt lär han inte vara sämre än Alves iaf, för det betyder att han måste slå sämre inlägg och göra mindre än noll överlappningar, vilket är antalet överlappningar Alves gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
11/14/2014 18:21
@Neymar11:


Jag var faktiskt inne på det här för tre veckor sen. Då menar jag då att använda Bartra som högerback. Han är mer robust och aggressive än det vi har på högerbackspositionen. Om han ska börja användas som högerback får tränaren börja använda honom där på träningarna först.

Som du är inne på skulle vi få lite längd på fast situationer med.

Om vi ställer upp så här.

Neymar------Suares------Messi

Rakitic-------Masken--------Xavi

Alba---Mathiue---Pique-----Bartra

Jag mår verkligen dåligt av att Rakitic används som städgumma åt Alves.
Barcelona Neymar11
11/14/2014 18:01
@barcastuff: Bartra: "I see myself playing at right back? It's a position I like. I played there when I was younger. If needed, I'd even play as keeper." Skadar absolut inte att testa, jag tror att han skulle göra det bättre än alla 4 vi har testat i år. Hade vi fått lite extra längd i laget och samtidigt spela betydligt mer på vänsterkanten. Lite som 05/06 när vi hade gio-sylvinho/Ronaldinho nu istället med Alba/neymar. Neymar ska ha betydligt mer boll än vad får ha i dagsläget
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
11/14/2014 17:56
@barcastuff: Vermaelen, who could make his Barcelona debut against Huesca on 3 December, will rejoin the group in training on Monday or Tuesday. [md] Skulle inte han opereras? Eller går tidningen ut på Zubis vägnar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
11/14/2014 17:32
Smogen/

Oftast gillar jag inte att dra för stora slutsatser och undersöka minsta lilla detalj under ett mikroskop som det här med Puyols och Bartomeus hälsning under Sports gala. Tycker oftast man gör en höna av en fjäder men det går inte att blicka bort när Puyol och Laporta kramar om varandra väldigt hjärtligt medan Puyis hälsning med Barto känns mer cold as ice. Har också en del (konspirations) teorier kring Abidals missnöje över det som skrevs om honom om hur det kan vara relaterad till juntan.
Barcelona Neymar11
11/14/2014 17:23
Barca Barca Jag vet faktiskt inte, tror att chansen är större att han hamnar i Bayern. Ja här vill man ha det man inte kan få, och det man kan få nöjer man sig inte med. Istället jagar man Koke som inte kommer lämna atletico
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
11/14/2014 17:21
@Neymar11:


Jag har märkt genom åren, att spelare som starkt gått ut o uttryckt sin önskan att spela för Barca, nästan att dom vädjat till klubben att värva dom har ledningen rent utsagt skitit i att värva dom. Jag ser det mönstret, Robinho, Van der vaart, Isco, Hummels, Modric och av en konstig anledning hamnar dom flesta hos los blanco. Mest skrämmande är att Reus är i farten och tokflörtar med oss, hamnar han i huvudstaden ?
Barcelona Neymar11
11/14/2014 17:14
Gabriel Thiago&isco hade blivit en hel del show sen om dom hade varit produktiva skiter jag faktiskt i. Spanien kommer ha ett sjuhelsike spännande mittfält framöver. Ganska klantigt av ledningen inte gå för isco när man visste att han ville hit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
11/14/2014 17:08
Neymar11

Du kan ha rätt, har inte följt Coutinho sådär jätte ihärdigt men har blivit väldigt imponerad på sistone utav honom. Jag är fortfarande fly förbannad över att vi lät Madrid ta Isco. Min dröm var att se Isco och Thiago husera på vårat framtida mittfält, inga skulle haft ett bättre mittfält än oss då.
Barcelona Neymar11
11/14/2014 17:06
Gabriel Tyvärr är han så jävla dålig på att värdera lägen visst han är ung men han är så satans egoistisk. En bra lirare helt klart, men tror inte han hade varit mer än en truppspelare a la pedro hos oss
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
11/14/2014 17:02
Xavis ersättare ilkay Gundogan..Hade varit något..Hoppas bara iniesta vaknar snart..
Barcelona Gabriel
11/14/2014 17:01
En spelare jag tror hade kunnat göra det bra hos oss är Coutinho. Påminner mig väldigt mycket om Isco med hans låga tyngdpunkt, snabba kroppsväxlingar och fina genomskärare.
Barcelona LeoMessi
11/14/2014 16:37
Koke är en slitvarg med bra passningsfötter. Men han är inte den kreativa spelfördelaren. Visserligen har han gjort en hel del assist. Men han tar alla frisparkar och hörnor, och alla vet hur jävla många nickmål Atletico gör på fasta situationer. Koke är bra, men inte någon som kan frälsa vårt mittfält. Det skulle sluta med att han, likt raketen, blir en städgumma åt Alves.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
11/14/2014 16:27
Själv ser jag inte riktigt likheten mellan Xavi och Koke. Och jag tycker heller inte att Iniesta fungerar som den enda "kreativa" på vår mitt. Det ska vara någon som verkligen lever upp till ordet speldirigent. Som Xavi och Deco gjorde. Som Cesc och Thiago visade tendenser att kunna göra. Mycket genomskärare, djupledsbollar, crossbollar, oväntade stick och finter. Iniesta är mer av en genombrytare och dribblare än en spelfördelare. Vi behöver båda delarna på mitten.

Just nu känns det rätt långt borta att vi en period startade med Deco-Xavi-Iniesta på mitten. Visserligen var vi inte i vår absolut bästa form just då. Men ändå, vilket mittfält.
Barcelona Neymar11
11/14/2014 16:16
60 miljoner för Koke? Aldrig i livet Reus + gundogan = 50 miljoner €+ den senare verkar vara kvitt sin skada
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: