/spanien/barcelona/forum/4337.aspx/spanien/barcelona/forum/4337.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
12/12/2014 10:29
@Neymar11:


Jag kan förstå Montoya, han har blivit illa behandlad. Det är inte världens bästa spelare på något sätt men en stabil spelare som gör jobbet och jag kan inte förstå varför han inte får spela. Sedan när de köper in en riktigt usel pajas till back istället för att spela honom, ja då brister det nog för honom. Som jag ser det så är det respektlöst av klubben att behandla honom så men det var även ett slöseri på pengar.

Pengarna som de la ner på Vermaelen och Douglas kunde de ha skänkt till Röda korset eller liknande istället, det var bara helt bortkastade pengar. Douglas kommer aldrig vara bra nog för en plats i laget, han blev ju helt bortfintat av ett div. 3 lag.

Som sagt, jag förstår Montoya och ledningen eller Lucho ska inte komma undan kritik för det här.
Barcelona Smogen
12/12/2014 10:24
Messi har hittat glädjen därför att han själv anställde Argrntinska landslagets fystränare som sin egna personliga tränare. När vår smutsiga junta gör sig av med alla de människor som tidigare jobbat med laget (fysiker, merialare, målvaktstränare etc.) så tog Messi saken i egna händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
12/12/2014 08:49
Måste bara säga att så här bra och motiverad har jag inte sett Messi vara sen Peps dagar. Om nu Lucho är orsaken eller inte förblir osagt men han verkar ha hittat glädjen igen, viktigt om vi ska ha en lyckad säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
12/12/2014 07:46
@barcastuff: Barcelona sources say they are surprised about Montoya publicly announcing he has decided to leave. The right back is not for sale. [md] Har man kontrakt håller man käft och tar det internt oavsett hur situationen ser ut. Speciellt om man är la Masia fostrad Ge fan i att sälja honom, skicka ner honom till b-laget och låt han ruttna där kontraktet ut. För att vara realistiskt så är han fan inte bättre än så!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
12/12/2014 07:20
Man kan ju undra om detta var en engångsföreteelse med Pedro som högerback. Det är trots allt väldigt intressant att Lucho tänkte tanken. Vi har ju diskuterat fleratalet gånger här inne kring tanken att skola om Adama till högerback. Nästa år flyttas han väl upp i A-laget vilket kan bli hyperintressant om Lucho ser samma möjligheter med honom som vi gör. Han hade redan i dagsläget gjort det bättre än någon i vår A-trupp så det kan blir sjukt bra med tiden.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
12/12/2014 04:35
Douglas och Adriano somhögerbackar nästa säsong...Hahahaha..Dax att börja spela in Bartra där..enda räddningen.
Barcelona Baha - Pep G
12/12/2014 02:45
Smutsen Rosells ultras. Vad vinner man på att låta kriminella komma tillbaka till arenan för? It is important to clarify that FC Barcelona’s radicals supporters, the Boixos Nois, were kicked out of the Camp Nou by ex-president Joan Laporta, however they reportedly returned to attend matches after an alleged electoral promise by now ex-president Sandro Rosell. This is very saddening, disgusting and should not be tolerated at all. Read more: http://www.totalbarca.com/2014/news/cafe-con-leche-december-11-2014/#ixzz3LdztuJ5x
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
12/12/2014 02:37
Carrasco (agent Montoya): "Club appreciate him, but the coach doesn't believe in him. It's a pure football issue, nothing personal." [ser] Det här hänger på Lucho själv. Vår ledning är inte perfekt de heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
12/12/2014 00:35
Lite om Matchen igår.
Det är många som visar sort missnöje om uppställningen och spelet vi förde mot PSG igår. Jag håller med till 100% men hej jag det var skönt att vinna trots att vi inte imponerade alls.

Om Pep var tränare just och förfogade över samma trupp som Lucho har nu. Då mina damer och herrar skulle han använda Bartra som högerback och låta Alves och de övriga dela speltid mot lag från nedersta botten i ligan.

Lucho, Lucho, du gör oss galen.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/11/2014 22:17
Rambla

Förstår det. Det verkar ha krävts väldigt mycket för honom att ens komma på tanken att lämna. Exakt vad det är vet jag inte men Lucho gillar inte Montoya av någon anledning, så mycket vet vi. Grejen är den att jag tycker det hade varit bättre att faktiskt gå till en klubb där han kan få spela varje match från start, för det är det som just nu behövs för att han ska ta nästa steg i utvecklingen. Jag tror säkert Juventus kan vara ett smart klubbval ändå, möjligtvis på lite längre sikt, men personligen hade jag nog varit rätt desperat på tanken att vara ordinarie i en ganska bra klubb nu när han nött bänk i en riktig toppklubb i flera år.
Barcelona Canaletes
12/11/2014 21:52
På tal om språk. En som lärde sig språket oerhört snabbt så att man tappade hakan var ju Chygrynskiy. Gav intervjuer efter 3-4 månader.
Kunde tex bättre spanska än vad Beckham som var i Madrid i 4 år.

Han var ju lite speciell av sig själv hehe.
Barcelona Maestro Xavi
12/11/2014 21:35
Denis suarez gjorde mål!
Barcelona Rambla~
12/11/2014 21:28
@L.A.M Nr 10:
Nej kanske det, men jag tror knappast att han endast bara nöjer sig med att vara ordinarie i en storklubb. Han vill ju egentligen bara få en ärlig chans och lite speltid. Så några sådana "orealiska" krav tror jag knappast att han ställer, varken i Barca eller om det skulle bli Juve. Hade han fått rotera och en del speltid i Barca hade han aldrig ens tänkt på att lämna sin barndomsklubb men när det tom värvas in sopor som Douglas och som sen av tränaren anses gå före en själv. Han får ju bara sitta på läktaren hela tiden. Inte ens speltid i CdR får han. Tror fan då att han vill lämna. Det hade även jag gjort med en gång. Har man ägnat hela sitt fotbollsliv till en och samma klubb och precis som Bartra, drömmer om att lyckas i den klubben, ska det nog mycket till innan man lämnar. Nu har det gått så långt att han bara vill bort. Kan ju knappast klandra honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/11/2014 21:21
Rambla

Frågan är om Montoya verkligen platsar i den där backlinjen? Om det verkligen är det bästa valet för honom? Han är väl knappast högerytterbackstypen i en fembackslinje och heller inte material för treback. Till höger återfinns väl både Caceres och Lichtsteiner. Efter ett tag skulle nog Montoya dock kunna peta båda två, men han är knappast ordinarie direkt vid ankomsten.
Barcelona Rambla~
12/11/2014 21:01
Hur fan man kan slarva bort en spelare som Montoya kommer jag aldrig förlåta ledningen, Zubi och även LE. Om nu Juve, som är kända för att vara noggranna när de värvar försvarare, måste det väl ändå betyda att det finns någorlunda talang och potential i Montoya? Jag menar, Juventus försvar är klasser bättre än Barcas. Det Barca aldrig tycks lära sig, och flera andra spanska kubbar fast Barca är värst på det, är att försvarare oftast blir bättre ju äldre de blir. De peakar oftast senare än vad offensiva spelare gör. Något tålamod med vissa egna talanger har man ju inte precis. Nä, det här beslutet kan komma att visa sig bli ett stort misstag. Det hade varit en sak om vi hade inskaffat bättre ersättare. Fast ingen kan ju påstå att Douglas verkar vara det. Ja förutom ärkesopan Zubi och LE.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
12/11/2014 20:17
Faaan vad jag vill se Bartra som högerback!! Det är ju en Abidal typ fast på höger kanten istället. Försvaret blir stabilare och vi får in en starkare spelare plus så slipper man Alves inlägg bara det är värt att Bartra ska får spela som högerback. Jag har alltid varit skeptiskt till Bartra just för att han är lite för tanig tycker jag men jag börjar tro på honom mer och mer, han borde lägga på sig lite mera kött och då tror jag även att han kan börja dominera i luft spelet !
Barcelona SUPERBUSQUETS
12/11/2014 19:53
Marc Bartra, vilken king!
uppmanar alla till att kolla på detta klippet, som missade matchen igår eller bara vill se våran stjärna :)

Barcelona L.A.M Nr 10
12/11/2014 19:47
Det är ju sjukt det här. Vi har sådana enorma förutsättningar till att låta vår trupp bestå av en väldigt stor andel egna produkter, vilket den iofs edan gör. Men istället för att ge mer speltid åt spelare som Montoya så köper vi in sämre spelare utifrån. Douglas är väl det mest extrema exemplet, men hade exempelvis Bartra fått mer speltid i ett tidigare skede hade kanske värvningarna av Mathieu och Vermaelen aldrig behövts. Hade Thiago stannat hade vi inte köpt Cesc, kanske inte Rakitic heller and so on. Så otroligt slöseri på talang hela tiden.

Den nya kullen som kommer upp nu skulle absolut kunna bilda stommen till ett kommande topplag. Spelare som Halilovic, Adama, Samper, Grimaldo, Bagnack, Munir, Sandro och andra. Alla kommer inte bli världsstjärnor men alla har åtminstonde potential att ingå i en framtida trupp. Oddsen är väl inte höga på att några av dessa slarvas bort, förmodligen någon av de fyra första också.
Barcelona el Flaco
12/11/2014 19:37
Vad är oddsen för att man lånar ut Montoya och därmed inte får någon summa för en försäljning och dessutom blir blåsta vid förhandlingsbordet för att betala hela hans lön. Som pricken över I:et lämnar Montoya senare som free transfer när hans kontrakt går ut.
Barcelona Neymar N11
12/11/2014 19:33
Barcelona will tonight make an official statement on the future of Martin Montoya (23). His agent met with club officials today. [@sport] Tråkiga nyheter angående Montoya, verkar som att han lämnar. Det är så konstigt att ledningen begår misstag efter misstag. Thiago till Bayern och nu även Montoya som enligt vissa källor förhandlar med Juve.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
12/11/2014 19:08
Tycker det är lite överdrivet negativt härinne idag. I mina ögon gör vi en mycket bra match och vinner ändå relativt komfortabelt mot PSG som ändå får räknas som ett riktigt bra lag. Definitivt en förbättring gentemot tidigare under säsongen med förluster mot just PSG och Real.

Startelvan gick på förhand att ifrågasätta, men knappast såhär efteråt. Under första halvlekhade vi total kontroll under en väldigt stor del av tiden. Sen kan säga att PSG lyckades såra oss rätt rejält de gånger de faktiskt hade bollinehavet på vår tredjedel och där är det klart att vårt försvar måste höja sig. Men det såg bättre ut än det vi blivit vana vid.
Det var många saker som var väldigt positiva med gårdagen. Bartra fick förtroendet och spelade riktigt bra, Piqué skötte sig finfint, Mascherano och Busquets bildade ett stabilt centralt mittfält samtidigt som anfallstrion minst sagt levererade. Bara tråkigt att Lucho aldrig verkar kunna sätta hela elvan perfekt någon gång, även om det kanske är väldigt mycket begärt. Rakitic och Xavi borde förmodligen båda ha startat, åtminstonde en av dem då vampyren just nu är helt under isen. Jag sa innan matchen att man inte skulle riskera med en formsvag Iniesta på bekostnad av de andra mittfältsstrategerna vilket var precis vad som hände. Tur för vår del att Messi är i en sådan sinnessjuk form just nu så att han även bemästrar den rollen samtidigt som han levererar poäng.

Frågetecknet är väl Albas icke vara i startelvan. Jag kommer alltid att tycka det är ett misstag att bänka Alba, en av våra absolut mest underskattade spelare. Hans snabbhet hade varit välbehövlig mot framförallt Lucas igår. Sedan kan man alltid argumentera för att Mathieu bidrog till styrka i boxen, speciellt på fasta, där vi såg mer stabila ut än på länge. Men man bänkar inte Alba, och jag är rädd att det kan bli problem om Lucho fortsätter envisas med detta så fort det vankas stormatch.

Bartra-Piqué-Mathieu-Alba
Xavi-Busquets-Rakitic/Mascherano
Messi-Suàrez-Neymar

Känns som vår bästa elva för stunden. Både backlinjen och anfallet känns extremt givet för min del, ett skämt att Dani Alves fortfarande är såpass gjuten i elvan som han är. Efter Bartras prestation mot PSG förtjänar han fortsatt förtroende, om inte som högerback så centralt. Mathieu tycker jag ändå presterat bra totalt sett i försvaret även om han inte riktigt innehar den jämnhet jag söker hos en mittback. Vilket inte Piqué har heller, men han var bra igår.

På mitten är det oerhört svårt att välja ut en trio med spelarna vi har. Busquets-Mascherano fungerade inte riktigt mot Valencia, men igår var det ett utmärkt drag. Jag ser ändå potentialen i den duon. Däremot vet jag inte riktigt om Xavi är den som kompletterar dessa bäst, fast där tycker jag ändå att han just nu är vår bästa mittfältare. Äh, lär förmodligen bli fortsatt roterande i den lagdelen.
Barcelona Neymar11
12/11/2014 19:04
Satan vad msn trion påminner om rem trion, vänta bara tills suarez kommer igång ordentligt. Ronaldinho-neymar Eto'o - suarez Messi - Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
12/11/2014 18:51
MSN > BBC
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
12/11/2014 18:49
Tror verkligen nyckeln till framgång denna säsong är att få igång Iniesta bara han kommer upp i normal standard så kommer även mittfältet klicka. Sjukt sparkapital vi har där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
12/11/2014 18:11
Kritisera en spelare för att han inte lärt sig ett språk på 1 år hahahaha det va det löjligaste på länge.. Har ni sätt Bale,Modric inte nog med att det inte kan göra sig förstådda det förstår knappt spanskan. Dem har vart här i snart 2 år Ibra lyckades lära sig spanska snabbare än, inte bara spelare utan också många studenter..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
12/11/2014 17:54
Suarez sprang nästmest igår efter Busi btw.
Barcelona Andresito
12/11/2014 17:47
@Gabriel:


Frågan är till vilken grad du vill att spelaren ska lära sig språket?
Kollar man på Zlatans reaktioner med Iniesta och Messi så verkar de förstå varandra utan problem, och jag tvivlar på att Leo och Iniesta kan ett enda ord på engelska.

Självklart ska en ny spelare lära sig språket så snabbt som möjligt, men räcker det med att han ska kunna kommunicera med sina lagkamrater eller ska han behöva lära sig att uttrycka sig formellt i media?

I mitt tycke räcker det med det förstnämnda, i alla fall det första året. Därefter kan man avancera sitt språk. Det finns ju trots allt något som kallas anpassningsår, att lära sig ett språk ut och in är knappast prio 1 för en spelare, det räcker med att man kommer in i gruppen och klarar sig på en nivå där alla förstår en. Sen finns det vissa spelare som är ambitiösare än andra, men man kan inte förvänta sig någon extra ansträngning av en såpass stor stjärna som Zlatan som klarar sig med ett grundligt språk.

Varför använder man inte sig av det 'grundliga' språket i intervjuer då?
Jo för att man inte vill att svaren ska komma ut fel. Därför tar man det säkra före det osäkra, speciellt när man är en så pass stor spelare att media bara väntar på att få skriva rubriker som säljer.
Barcelona Barcadinho.
12/11/2014 17:36
Jag var hela dagen kluven om taktiken/startelvan var bra eller icke.

Jag gillade först o främst att LE provar sig fram, inte minst för att vårt spel var sönderläst längre och man är tvungen att hitta på lite nytt.

Jag gullade iden med Pedro till höger istället för Alves med uppbackning av Bartra.

Jag gillade Mascherano nästan fria roll i mittfältet (LE kallade honom till sidlinjen flera ggr. Det verkade som han gav honom en order att komma högre upp på plan och inte stanna nere hela tiden. Det vad han gjorde precis efter varje samtal).

Jag gillade att det fanns två def mittfältare på plan, samtidigt som det inte gick på bekostnad av offensiva pjäser.

Jag gillade skarp Bartra o Masch.

Jag gillade inte hur vår vänsterkant såg ut. Mathieu kunde inte stoppa Lucas. Neymar bjöd inte på stöd. Vi kan inte bjuda på en så öppen kant. Det är så stor nackdel att den nästan vägar emot alla fördelar.

Svårt o bestämma.

Jag förväntar mig inte bättre boll kontroll än igår, eller skarpare tikitaka. Vi har inte det rätta spel materialet till det längre.

Inte så kul heller att se Suarex så passiv.
Barcelona Gio Style
12/11/2014 17:29
Skönt med 3-poäng mot bra motstånd, men så mycket mer än så tar jag inte med mig.
LE blir jag inte klok på, nej jag är inte alls nöjd med den sjukt oklara uppställning som under pågående match såg ut att vara 3232 en minut, 31411den andra, 433 och 3151 vid andra tillfällen.
Jag tycker att LE satte hoppet på dem individuella prestationerna redan vid avspark med spelarna han ställde upp med.
Vi såg helt ärligt inte ens säkrare ut defensivt än vanligt.

Vi hade en godkänd första och en usel andra, varför försöker vi inte ens göra 4-1 när vi har sjukt mycket ytor?
Istället försöker spelarna hålla i bollen på offensiv planhalva vilket var ett sjukt risktagande då vi tappade bollen varenda gång.

Nej, bra prestationer av Neymar, Bartra, Messi och Mascherano är det enda positiva jag tar med mig.

Jag vill se vanliga 433 med Bartra på högerbacken och en Alba med samma instruktioner som Alves brukar ha. Så skulle vi kört igår och förhoppningsvis gör vi det också famöver.

Gabriel

Fast nu finns det ju flera faktorer att väga in.
Vissa har otroligt svårt för att lära sig nya språk + att Zlatan kunde en del italienska vilket han kunde göra sig förstådd på.
Han lämnade också väldigt tidigt och man borde väl egentligen inte bli förvånad om han redan glömt bort det lilla han lärde sig.
Jag studerade franska i grundskolan och hade glömt bort 95% 2 år senare...

Kan förstå att du stör dig på det men jag tycker att du förstorar det och drar för många slutsatser =)
Barcelona Leo y Cesc
12/11/2014 17:05
@barcastuff: For the first time in his career, Messi has scored 8 goals in single CL group stage #ucl Previous personal record was 6 [via @barca19stats]

Messi som sämst ? Längtar tills han blir lite bättre isåfall :P
Annons: