/spanien/barcelona/forum/4310.aspx/spanien/barcelona/forum/4310.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Don Vito Corleone
12/29/2014 21:10
Bra pris på Barcelona - Atletico Madrid matchen!
Barcelona Lion24
12/29/2014 20:50
21:45 visas VM-krönika på SVT2 för dom som vill se. Man kan knappt tro att VM har spelats i år, finns några fanboys som vill tränga bort det från minnet.
Barcelona LeoMessi
12/29/2014 20:46
Barcelonismo Vad för match är det? Lirar B-laget nu?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
12/29/2014 19:48
Jordi alba har snabbt blivit en favorit =)
Barcelona Barcelonismo*
12/29/2014 19:47
Adama och Halilovic har både blivit inbytta under andrahalvlek,

Stream i länken till alla intresserade
Barcelona el Flaco
12/29/2014 18:44
@Smogen:


Det är både Laportas och denna styrelsens fel. Det började med Lee Seung Woo i 2009 och har fortsatt ända fram till 2013. Så det går inte att peka ut en enskild individ som huvudansvarig.
Barcelona fc__Barça
12/29/2014 18:41
Smogen Antar att det är Sevilla du menar och gällande det så är lånet på 2 år. Sevillas president har också sagt att vi inte har möjlighet att ta tillbaka Suarez redan nu i sommar så då ska inte heller Sevilla kunna köpa honom efter ett år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
12/29/2014 17:22
[QUOTE=el Flaco]Andresito/ Det finns redan ett par kandidater som har presenterat sig och uttryckt sina intentioner att ställa upp i det kommande valet: Agustí Benedito, som är kanske det kändaste namnet bland oppositionen, och de två nykomlingarna Víctor Font och Jordi Farré. Benedito och Farré har sagt att presidentvalet borde flyttas fram till 2015. Så det finns utmanare till Laporta om han skulle bestämma sig för att ställa upp, vilket han nog kommer göra till slut. [/QUOTE] Fullt medveten om dessa kandidater. Det jag menade var att inte endast Laporta ska driva kampanjen för ett val 2015. Vill se att flera tar tag i det och att de inte bara smyger bakom Laporta och plockar upp hans smulor. Jag vill ha krigsförklaringar inför sommaren, alla mot en och samma ledning, för det finns inte på kartan att dessa idioter i kostym kommer avgå självmant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ardan
12/29/2014 17:19
Vet man någonting alls inför domen imorgon?
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 16:41
[QUOTE=Neymessi]Ett stort WTF till Piques val av outfit. Är det Alves som har varit framme? ;) [/QUOTE] Det är inget han tar på sig normalt. Läste att det var för något han gjorde det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
12/29/2014 16:40
1. Om vi får transferförbud kan väl Valencia köpa D.Suarez i sommar utan att vi har möjlighet att köpa tillbaka honom? Allt tack vare åsnan Zubis värdelösa (räcker ens det ordet längre?) avtal. 2. Är i nte transferförbudet egentligen Laportas fel? Var väl under hans styre som värvningarna skedde? 3. Jag hoppas på Benedito, vill inte ha tillbaka Laporta igen. 4. Baha - det skiljer 1 poäng mellan oss och Real just nu, där dom har en match mindre spelad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
12/29/2014 16:37
Den dagen Zubi och co lämnar blir det helrör på krogen rakt av... Det är mitt högsta önskemål sedan Thiago lämnade.
Barcelona el Flaco
12/29/2014 15:46
Andresito/

Det finns redan ett par kandidater som har presenterat sig och uttryckt sina intentioner att ställa upp i det kommande valet: Agustí Benedito, som är kanske det kändaste namnet bland oppositionen, och de två nykomlingarna Víctor Font och Jordi Farré. Benedito och Farré har sagt att presidentvalet borde flyttas fram till 2015. Så det finns utmanare till Laporta om han skulle bestämma sig för att ställa upp, vilket han nog kommer göra till slut.
Barcelona Neymessi
12/29/2014 15:25
Ett stort WTF till Piques val av outfit. Är det Alves som har varit framme? ;)
Barcelona Andresito
12/29/2014 14:48
Oavsett CAS beslut så hoppas jag att Laporta driver en stor kampanj att hålla nyval i sommar. Blir det nej från CAS kan det användas som en central punkt att få ner nuvarande ledning. Samtidigt kan Laporta vara ointresserad av att ta över ett Barca som inte kan påverkas förrän 2016. Upphävs förbudet i sommar så kan Laporta vara sugen med att börja bygga om redan nu innan Zubi värvar massa nonsens ännu ett år. Med det sagt så vill jag se flera kandidater och inte bara Laporta. Han ska behöva kämpa för att vinna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
12/29/2014 14:18
Baha - Pep G/

Jag får känslan att folket vill ha nyval oberoende av hur det blir med transferförbudet. Och jag står fast vid att om förbudet upphävs av TAS borde det bara ses som något positivt för att flytta fram presidentvalet så att Laporta, eller vem den än nu blir, kan komma in och värva och värva rätt. Annars får vi endast förlita oss på La Masia, vilket jag inte har något emot men det kommer krävas mer en enbart la cantera för att förstärka denna truppen.

Men innan vi kan spekulera kring spelarköp och lovande talanger i akademin måste det ske ett nyval. Och Bartomeu, den envisa åsnan, måste då avgå. Något jag inte ser hända inom den närmsta framtiden.
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 13:55
El Flaco Du har en poäng men värvningsförbudet verkar vara katalysatorn till nyvalet 2015. Laporta förbereder sig och visar tecken på att ställa upp i valet. Han har byt profilbild och laddat upp 2-6 matchen på Bernabeu, på twitter. Med en ny projekt och en ny tränare med klara idéer och spelare som Rafinha, Samper och Denis Suarez kan en kompetent tränare klara av att hålla Barca på toppen tills vi får värva igen. Tills dess har den nya juntan tid att planera ordentligt vad laget behöver. Vem är tränaren? De Boer i Ajax. Han lär hämta glädjen och glöden tillbaka till spelarna och det hade inte ens värvningen av Reus gjort. Barto har inte kapaciteten att förra det här laget mot sportsliga framgångar. Och det har vi sett av varje beslut de har tagit sportslig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
12/29/2014 12:42
Baha - Pep G/

Men är det inte negativt att det kommer in en ny styrelse, om det nu blir nyval till sommaren, och de inte kan värva pga förbudet? Även om de kan göra institutionella och administrativa förändringar kommer de inte kunna värva, något som är ett måste för att kunna konkurrera med de andra toppklubbarna i Europa.

Förstår mig inte på det som man får läsa i MD och Sport att ett upphävande av transferförbudet skulle komma att stärka Bartomeu inför ett presidentval. Det bör istället ses som en möjlighet för en ny ledning att kunna planera ett nytt sportsligt projekt utan att ha händerna knutna bakom ryggen. För inte skulle Barto och hans junta kunna klara av att få ordningen med klubben även om han skulle offra Zubi och kasta honom åt sidan.
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 12:36
Vilken dilemma. Om förbjudet håller sig lär den här ledningen ryka och om den upphävs lär de stanna tills 2016. Jag är för straffet och nyval 2015. Klarar inte av ett år till med Zubi Ferrari och Barto Lamborghini i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
12/29/2014 12:29
Både MD och Sport skriver att imorgon kommer vi få reda på det slutgiltiga beslutet från TAS om vi får lov att värva eller inte.
Barcelona Neymessi
12/29/2014 11:52
@Baha - Pep G:

Förbudet mot värvning bör ses som en gåva från ovan. Hade vi inte fått det hade Zubi löpt amok och gjort ett dussintal liknande värvningar i sommar.
Svårt att veta vem av Zubi eller El pasillo som hade gjort mest skada som sportchef för FC Barcelona.
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 11:41
Douglas och Vermaelen köpet är höjden på Zubis karriär.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 11:36
[QUOTE=Smogen]Baha ja det börjar verkligen med en nyckelmatch. vinst på Anoeta och truppen får ett självförtroende som kan sträcka sig resten av säsongen, dessutom finns det en liten chans att Real tappar poäng borta mot Valencia. Däremot pekar tyvärr precis allting på att det blir tvärtom och att vi om en vecka är 7 poäng efter Real. [/QUOTE] Det kan bli mer än sju. De har väl en match mindre spelat?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
12/29/2014 11:19
Tycker det är komiskt att höra maränger klaga på Mourinhos spelstil och buss, hans skitsnack, hur han skämmer ut sig, hur nöjda dom är över att äga ett bollinnehav osv.
Så lät det inte för några år sedan precis ;)
Barcelona the cameroonians
12/29/2014 09:59
Intressant artikel kring köpet av Douglas.

Tydligen hade den ansvarige scouten och tillika Zubis högra hand, Valentin sett Douglas i en U20-turnering 2009. Han jobbade då för Espanyol som scout och skrev ner spelarens namn som en potentiell framtida investering för Barcelona-klubben - förutsatt att brassen utvecklades defensivt.
Under samma turnering fanns en Barcelona-scout som inte nånstans nämnde Douglas i sina rapporter. Bara en annan brasse, nämligen en striker vid namn Duoglas Costa.

Valentin rekommenderade alltså ett köp av Douglas och fick en prislapp på €8-12 miljoner vilket han gick med på. Det blev sen upp till hans chef Rossich (som nu tvingats bort från klubben) att åka och förhandla ner priset eftersom man inte ansåg spelaren vara värd de pengarna. det blev till slut cirka €5 miljoner.

Skribenten konstaterar också att Barcelonas nuvarande scoutledning härstammar från klubbar som Espanyol och Girona och den struktur och potential som råder där, medans vi som klubb i verkligheten kämpar med Real, Bayern och Chelsea som har en helt annan och bättre struktur.

Summerat: Sportchefen och hans entourage suger och spelar i en alltför hög liga än deras kompetens kan och bör hantera.
Barcelona Smogen
12/29/2014 09:26
Baha ja det börjar verkligen med en nyckelmatch. vinst på Anoeta och truppen får ett självförtroende som kan sträcka sig resten av säsongen, dessutom finns det en liten chans att Real tappar poäng borta mot Valencia. Däremot pekar tyvärr precis allting på att det blir tvärtom och att vi om en vecka är 7 poäng efter Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
12/29/2014 08:32
Barcelona vann el Clásico i basket igår med 76-68, om någon bryr sig.
Alltid glädjande! :)
Barcelona Baha - Pep G
12/29/2014 02:19
4e Januari ska vi spela borta på Anoeta mot Real Sociedad. Vi har 0 vinster, även med den gode pep. Ska Lucho bryta förbannelsen? Våra borta matcher är allt annat än bra. Om vi inte kan ta 3 poäng från Moyes. Lär vi inte vinna ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
12/29/2014 01:15
2014 är snart förbi. 2015 kommer. Saker och ting ser inte bra ut men det kan och måste bara bli bättre. Nu måste Lucho lägga av med dessa rotationer. 24 matcher och 24 olika startelvor är katastrofalt. Lucho tror inte på kontinuitet, det verkar inte så i alla fall. En spelare ska bli varm och bekväm i sin roll. Det är fullständigt oacceptabelt (enligt mig) att man har 24 olika startelvor på 24 matcher. Det är första gången i mitt liv som jag hör/ser nåt liknande och resultaten och spelet visar att det inte funkar! Finns så många fel att jag inte orkar ta upp dom just nu, tänkte skriva de bästa spelarna, enligt mig, år 2014:

Neuer
Lahm - Godin - Ramos - F. Luis
Modric - Kroos - Di Maria
Messi - D. Costa - C. Ronaldo

Tränare: Simeone
Barcelona KiNg-PuYi
12/29/2014 00:52
Lion24

klockrena betyg..måste ba säga att jag är verkligen orolig för iniesta, vill verkligen inte tro att det är över=(
Annons: