/spanien/barcelona/forum/431.aspx/spanien/barcelona/forum/431.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-07 13:51
[QUOTE=Meneysuarez91011]Haha ja de har ju iallafall mutat linjedomaren ;) Nä men många av er här inne är absolut på rätt spår gällande LE. Han behöver lämna barca, han ska inte träna ett så stort lag som FC Barcelona. Men tycker han ska få säsongen ut, sen lämna. Vill inte bli likt alla andra lag som verkligen kastar ut tränarna efter en kvart och tar in nån tillfälligt. Vem ser ni som rätt man att styra och ställa på tränarbänken? [/QUOTE] Låter konstigt, men blir mer o mer imponerad av Sarri i Napoli. den offensiva fartfyllda fotbollen med våra spelare...Ojoj. Inga konstigheter att Higuain slog målrekord i Serie A förra säsongen när Sarri är tränaren. Sampaoli och Tuchel är också intressanta.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2017-01-07 13:43
Även om Real Madrids 2-0 mål var bortdömd, så hade Granada ändå varit i underläge.

Dom var ändå fullständigt uträknade att ens ta ett kryss på Bernabeu långt innan matchstart.

Verkar som att vi får istället förlita oss på själva imorgon.
Barcelona Bossquets
2017-01-07 13:43
Säg vad man vill om på vilket sätt madrid vinner men de får Grenada se ut som ett gäng korpen spelare. Varje gång vi möter de och sist som vi mötte de eller alla andra smålag förvandlas deras skit spelare till AVENGERS. LOMBAN BLIR PUYOL VARJE GÅNG.

Madrid ska inte vara så här bra. Deras anfallare är långt ifrån våra och deras mittfältare är lika bra som våra. Rakitic åt upp madrid själv i sevilla, gomes är underbar för oss som följer la liga har sett honom i Valencia, Denis och rafinha är speciella. Det är inte deras fel att inget händer. Luchos taktik har blivit läst och spelarna har tröttnat på den. Även under Luchos 2 säsonger var vår mittfält död. Msn skötte allting.

Ett annat problem vi har är att Ronaldo i Madrid deltar aldrig i spelet och är skit. Det får madrid som lag inte bli beroende av sin största fix stjärna. Alla tar för sig, alla utmanar och resultatet blir bra. I vårt lag spelar man antingen bollen till busquets, iniesta eller Messi för att lösa allt och hitta på något. Våra två mittfältare har order av Lucho att spela extra anfallare på kanterna.

Det kokar mig att madrid bryter nej bajs lag som granada som laget de egentligen är. Mot oss blir de HULKEN och vi kan inte ens trycka ner de in i deras straffområde för att skapa tryck. Inte ens mot 9 man. Madrid spränger in de i deras mål.
Barcelona Fuerza
2017-01-07 13:39
Lion24:

Håller med dig fullständigt gällande att man pungar ut 30 miljoner för en reserv som inte ens kan hota MSN. Ren och skär idioti från klubbens ledning. Hur scoutar vi egentligen? Spelare runtom i världen hade gjort mycket för att komma till klubben men vi jagar lallare som inte har bevisat något. -__-
Barcelona DM1982
2017-01-07 13:34
[QUOTE=Fuerza]Offside en meter i en väldigt lättbedömd situation. Men nej, glöm offsideregeln. Det är Real Madrid som spelar. 2-0. [/QUOTE] Två matcher i rad med horribla domslut till Reals fördel. Ska det bli nytt rekord 2017?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-07 13:32
Haha ja de har ju iallafall mutat linjedomaren ;) Nä men många av er här inne är absolut på rätt spår gällande LE. Han behöver lämna barca, han ska inte träna ett så stort lag som FC Barcelona. Men tycker han ska få säsongen ut, sen lämna. Vill inte bli likt alla andra lag som verkligen kastar ut tränarna efter en kvart och tar in nån tillfälligt. Vem ser ni som rätt man att styra och ställa på tränarbänken?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-01-07 13:30
@El Pistolero #9:


Det lustigaste måste ändå vara att vi gjorde av oss med en spelare som Adama Traore (förmodligen världens snabbaste fotbollsspelare) som springer genom försvar som en pitbull. Istället väljer vi att ta in överbetalda medelmåttor som Paco Alcacer som saknar ALL form av spetskompetens. Han är varken giftig, snabb, stark, bra på huvudet... ja, Luis Enrique och ledningen är ett gäng idioter när det kommer till Adama-affären i kombination med Paco-köpet.

När man såg Adama gör sin fantastiska uppvisning på Camp Nou fick många upp ögonen för honom och kände att vi hade något stort på gång från La Masia. Guardiola hade definitivt utnyttjat den potentialen.
Barcelona Fuerza
2017-01-07 13:23
Offside en meter i en väldigt lättbedömd situation. Men nej, glöm offsideregeln. Det är Real Madrid som spelar. 2-0.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-07 13:22
Nu har Real även mutat Samper!
Barcelona MessiyoyO 10
2017-01-07 13:21
Väldigt klumpigt Samper
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-07 13:17
Oj vilket misstag av Samper. Där får man inte tappa boll....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-07 13:11
Spelarvärvningar sköter Robert och ledningen, laguttagningarna har dom "bästa" fått spela varje helg i princip. Man kan ju tycka att spelarna borde ha gjort någon bra match mot skit lag oavsett tränaren... Den som drabbas hårdast är spelarna på bänken. Arda gör/gjorde det fantastisk direkt bänken. Digne kom in i klubben så jävla bra, Alba tillbaka direkt till bänken. Paco får ingen speltid för vissa herrar ska spela 90 minuter för att fixa sina EGNA siffror. Visst borde lucho ignorera stjärnorna och bänka dom som behöver det. Men oj vad kul det kommer vara dagen efter när spelarna gråter i media och på träningsanläggningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-07 13:02
Jag förstår att det finns vissa fans här som varit med länge o har en stark kärlek till Luis Enrique pga vad han uträttade hos oss som spelare men kom igen, låter som Arsenalfans som skyddar Wenger. Det är spelarnas fel, ledningens osv. Är det verkligen spelarnas fel att vi inte spelat bra fotboll som lag hela 2016? Vem sköter taktiken, spelarvärvningar, laguttagningar? Jo Luis Enrique.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-07 12:11
Barcelona har på mindre än tre senaste månader förlorar eller tappat poäng i hela 10 matcher ! Det måste vara det sämsta perioden på mycket länge .
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-01-07 11:23
Läst en del här efter senaste matchen, men har inte riktigt hunnit skriva av mig. Jag måste ändå nämna två saker som störde mig under matchens gång. 1. Jag upptäckte att Neymars utgångsposition i försvaret var en yttermittfältare. Så fort som jag upptäckte det denna match insåg jag att det var något jag noterat de 4-5 senaste matcherna jag sett oss spela med Neymar på planen. Det tar honom längre ifrån Messi och Suarez, vilket gör det svårare att komma med i protokollet än de två herrarna har. Trots borde han göra fler mål, men bara en tanke som slog mig. 2. Paco Alcacer för mycket negativ kritik. han kom in i matchminut 88. I minst 5 minuter har vi två strikers på plan. Vi lyckas slå in ett inlägg vid minut 92. Det är då vi skapar vårt enda riktiga läge under vår så kallade forsering. På samma tid hade real formodligen slagit in 10 inlägg och gjort minst ett mål. Och vi undrar varför dem lyckas vända så många matcher i slutminuterna. Vissa påstår.till och med att det är tur. Jag säger att dem börjar agera som man ska, in med bollen.i straffområdet, där kan vad som helst hända. Vi å andra sidan vaggar runt bollen i 5 minuter och slår sen in ett inlägg och hoppas på 100% utdelning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-07 10:42
Första insläppta mot Bilbao var en ren junior agerande av vårt försvar. Iniesta tappar bollen mitt på plan. När Aduriz avancerar så är Umtiti dålig på att läsa spelet och istället att gå mot Garcia så går han baklänges rakt tillbaka . När Garcia slår inlägget så följer Pique efter Wiliams och totalt missar Aduriz som kommer bakom ryggen och nickar helt ostörd. Hawaii försvar. Aduriz och Garcia utmanövrerade hela vårt försvar. Andra målet lika nonchalant. Alba som en pojke utan att tänka kastar en snabb inkast till Iniesta som mesigt passar tillbaka och tvingar Alba att skjuta bort bollen utantill som når Bilbao spelaren passar fram klack mål. 2-0.
Barcelona Barcadinho.
2017-01-07 09:53
Eller är det hans fel att Iniesta passar totalt fel mitt på plan, vilket resulterade ett kontringsmål, och samma Iniesta några minuter senare inte alls är aggressiv med understödet till Alba inför mål nr 2.

Folk tror att LE är totalt nybörjare utan taktiska kunskaper. Vet ni hur mycket han har lärt sig under den aktiva tid som spelare, och därefter tränare. Att bara tillämpa idéer på plan är inte lätt. Det är så många detaljer som kan gå fel. Motståndarna kan överaska, spelarna kan göra misstag, spelarna kan vara ur form. Det är inte ett data program.

Om ni inte tror att Lucho tränar pressspel, så kolla på videon. Det är klart att han gör det, vad trodde ni. Och att han inte kan presspelet är skrattretande. Men att det ska funka perfekt in real är en annan femma.

Lucho har vunnit många mathcer o titlar med oss. Han själv har inte blivit mycket sämre sen dess, det är spelarna som har gått ner sig till en viss del.

Men visst, det går inte att byta halvalaget om o när det går dåligt. Det är nästan alltid tränaren som lämnar plasten, ja utom Wenger o några få till.
Barcelona Kröjjf
2017-01-07 08:50
Eftersom jag nog var en av de första att ifrågasätta om Luis Enrique var rätt man att leda FC Barcelona in i det framtid som redan tycks höra till det förflutna för allt fler, tycker jag mig ha rätt att ställa frågan: Är verkligen "allt" Luchos fel. För det är ju faktiskt vad Lion 24 skrev igår: "Allt är Luchos fel". Är det verkligen Enriques fel att en egensinnig Messi, fick sällskap av två kanske ännu mer egensinniga spelare på topp, som inte låter sig bytas ut med mindre än att diverse advokater i en eller annan tappning blir inkopplade på ett eller annat sätt. Exempelvis Neymars krävande farsa. Mig veterligen var det inte Luis Enrique personligen som spenderade upp emot två miljarder kronor på stjärnor, som icke för sitt liv ens kan föreställa sig att inte få spela i stort sett varje match. Och jag ger mig fullständigt fan på att Qatar Airways inte bara kräver att den världsberömda trion spelar en uppvisningsmatch i diktaturen innan en viktig tävlingsdito, utan att man via det finstilta i sponsorkontraktet också kräver att dessa reklampelare får spela så mycket som bara är möjligt. Är det i så fall "Luchos" fel, eller har den nuvarande ledningen en del i detta, så som neymar JR är inne på? Är det Luchos fel att Dani Alves föll för åldersstrecket och blev en black om foten i samma stund som han började tappa i snabbhet och inte hann med tillbaka när motståndarna väl kontrade. Eller att en alltid lika lojal rollspelare som Pedro fick flytta på sig och ge plats åt "grannlåten" från andra sidan Atlanten? Nej, tänkte väl det. Så varför nämner jag just dessa två spelare här och nu i sammanhanget? Jo. därför att just Pedro och Alves var två centralfigurer, i den höga och intensiva press som Pep kom att tillföra det blixtsnabba passningsspel i totalfotbollens tecken av holländskt ursprung och med ett bollinnehav som en grundläggande förutsättning. Och därför att Lion 24 sätter ett likhetstecken mellan Tiki - Taka och ett intensivt presspel högt upp i planen. Något som Pep Guardiola kom att tillföra det snabba passningsspel i ständigt rörliga trianglar, vilka Tiki- Taka kommit att stå för. Från början var emellertid uttrycket bara ett sätt att säga bolltrillande på spanska. En ursprunglig betydelse som Pep uttryckligen sagt sig avsky. Förmodligen för att han inte ville förknippas med något så oigenomtänkt som ett passningsspel för sakens egen skull. Kommer "osökt" att tänka på den gamle tyrannen Tichonov i Sovjetunionens hockey - landslag. Som verkligen kunde konsten att få alla sina spelare att uppträda som de fullblodsprofessionella idrottsmän man var. Och aldrig kom i närheten av att tappa omklädningsrummet. I alla fall inte förrän framförallt dissidenten Fetisov följde tidens anda och ville se lite av perestrojka och glasnost också i hockeyn, när Sovjetunionen såg ut att stå inför sitt definitiva sönderfall. Liksom Guardiola ärvde totalfotbollens tankar från Cruyff så fick Tichonov ärva det vackra s k klapp-klapp-spelet från föregångaren Tarasovs tid som tränare. Och precis som Pep, gick han vidare och utvecklade nya tankar med tiden. Exempelvis var Tichonov först med att överge den mer eller mindre statiska uppställningen i boxplay och få sina spelare att forechecka förhållandevis högt upp i planen också med decimerat manskap. Vilket fungerade väldigt överraskande för motståndarna, som var vana att nästintill helt ostört få ställa upp sig i sin powerplayformation. Men därifrån dra likhetstecken mellan klapp - klapp - spel och hög forechecking med en man utvisad, är steget långt. Klapp - klapp handlade uteslutande om snabbt passningsspel på ett tillslag när laget var puckförande. Forechecking handlar om att störa motståndarnas försök till spel samt att återerövra pucken fortast möjligt. Det är två helt skilda spelupplägg som han kombinerade med exempellös framgång, innan motdragen följde som ett brev på posten. Klapp - klapp och foreschecking är inte samma sak. (lika lite som att Tiki- Taka är synonymt med högt och intensivt presspel). Däremot förutsätter den typen av spel självfallet att man har pucken i sin ägo. Och bygger hela själva grundidén på en puckförande modell och inte att "hålla sina positioner" i gammal kanadensisk boxplayanda och "parkera bussen" bakom blå, ja då vill det till att återerövra pucken så fort som möjligt när man blir av med den. Så klart. Precis som i fotboll, om Pep får som han vill. Det har säkert redan framgått att jag inte i som Katalano håller med Lion 24 i precis allt. Inte heller motsatsen; d v s att jag inte skulle hålla med honom om någonting alls i hans analys. Kan till och med sträcka mig så långt att jag ju håller med honom om det mesta i vad han skriver. Men inte att "Allt är Luchos fel". Att tränaren rullar tummarna vid sidan om när ter Stegen och mittbackar praktiserar en parodi på Tiki - taka i och strax utanför sitt egna straffområde kan han förvisso inte svära sig fri från ansvar för. Men om jag inte minns fel så var det Lucho som in i det längsta såg Bravo som sitt förstaval och visade tydliga tecken på att vara motsträvig när chilenaren såldes till Manchester City. Ja, jag tror mig kunna fortsätta rada upp ytterligare exempel på att "allt" alls inte är Luchos fel. Men att jag är uppe så pass tidigt en helgmorgon beror på att jag har en massa andra åtaganden att ta hänsyn till och kommer att vara upptagen av dessa ett bra tag framöver. Men eftersom detta diskussionsämne är mycket större än två enskilda skribenter, är jag helt säker på att andra kan ta vid där jag slutar. Och innerligt såväl hoppas som tror att det inte utvecklar sig till något av en personlig vendetta. Varför inte exempelvis Coach Pep och Lenny Romario, som också befann sig på "barrikaden", när forumet till stora delar framstod som en glädjefylld frälsningsarmé, som enstämmigt sjöng "Luchos" lov när trippeln väl var bärgad och de flesta vara beredda att bortse från på vilket sätt den erövrades. Och vi som suktade efter skönspel blev kallade för "haters" av samma personer som nu skriver "avgå Lucho" och "sälj Neymar" för fullt. Något jag själv aldrig ens varit i närheten att skriva eller ens säga till min sambo i all förtrolighet. Och jag kan föreställa mig att Xaviestas ord också kommer att väga extra tungt, nu när han fått tid till eftertanke i sin fortsatta frånvaro, trots sitt tidiga "nyårslöfte" att låna sin "penna" till forumets fromma/bästa. Men innan jag slutar måste jag givetvis nämna på vilket sätt Messi bidrog till det intensiva höga presspelet under Peps epok. Ur ett dogmatiskt perspektiv så var han sällan eller aldrig särskilt delaktig. Men å andra sidan, finns det någon spelare som satt sådan press högt upp i planen på motståndarna oavsett namn, som när den lille argentinaren haft bollen i sin ägo? Många gånger var det Pedro som låg på som en iller och tvingade motståndarna till misstag. Som Busquets sen tog till vara genom att vinna andrabollen som hamnade hos Lionel Messi. Resten är ren fotbollshistoria.
Barcelona neymar JR
2017-01-07 00:39
Ska lucho kontrollera domarna? Lipa likt hur Mourinho gör varje helg? En manager som är oftare på läktaren än på bänken? Nej vi behöver ha en ledning som står bakom tränarna och inte bakom spelarna. En tränare ska få ha makten att bänka Neymar, Suarez osv utan att han ska behöva oroa sig över att förlora jobbet. Nu har det gått för långt för luchos del och vi Behöver någon ny på bänken. Men samma skit kommer upprepas igen oavsett vilken tränare med tanke på att samma ledning kommer sitta kvar :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-06 23:27
Äntligen har Lion24 och de andra bra insatta här insett vilken tränare LE är. Totalt värdelös och som precis alla skiter i. Han finns bara på bänken som formalitet. Sjukt irriterande att se honom sitta där och flina och snacka med handen över munnen. Som jag sagt tidigare hade vi haft en tränare med pondus hade domarna haft svårt att behandla oss så respektlöst.
Sen har den värdelöse köpt spelare för 2 miljarder och kastat i sjön.
Barcelona Lion24
2017-01-06 22:58
Med Paco så dreglade väldigt många över hur bred trupp vi har och tänkte att nu har vi en riktigt bra alternativ till MSN. Det som gjorde mig förbannad var att de som var positiva till en värvning av Paco bara drömde, dom var själva tränare för Barcelona i FIFA/FM/CM. Fattade man inte hur onödigt det är att lägga såna summor på en spelare som aldrig spelar? Jag har ingenting emot Paco, jag vet vilken typ av spelare det är. Hade jag hållt på ett annat lag så hade jag varit glad över att ha Paco som extra anfallare. Men man måste se verkligheten och förstå hur den ser ut. Alldeles för många drömmer här inne. Jag är säker på att många tänker ''det här ser ut som trippelsäsongen, det kommer vända''. Man slösar hundratals miljoner på en spelare som får spela cup matcher och som får hoppa in sista 10 när motståndaren har åtta utespelare. Fotboll handlar inte namn på pappren, man måste alltid vara realistisk! Det här är en grupp och man måste själv tänka som en tränare för den gruppen. En av de saker jag stör mig allra mest på är fantasier, jag vet inga fantasier, bara verkligheten.

Jag skrev det tidigare: det syns ända härifrån att laget inte har nån respekt längre för Lucho. Allt är hans fel. Bristen på professionalismen i dagens Barca är den värsta jag sett sen Rijkaards sista år. Vissa tar också professionalism på skoj här inne. Det här är FC Barcelona, inget lag spelar som vi gör när vi är som bäst, inget lag har vunnit som vi har gjort de senaste tiden. Med den här pressen och dessa framgångar så måste man som tränare vara extremt disciplinerad över den här gruppen. Idag får vem som helst resa var som helst när som helst. Alla får gå ut i media och prata. Piqué får säga vad han vill och alla fans bajsar på sig av glädje. Tror ni att det här är professionalism? Jag har inte sett någon spelare i La Liga stå i tidningarna lika mycket som Rakitic, varje tillfälle han får så är han på en intervju.

Jag vill ha en tränare som är bossen över laget, spelare får aldrig bestämma över omklädningsrummet. Det fanns en sekvens igår när vi fick inkast, både Suarez och Sergi Roberto gick mot bollen. Bollen gick till Suarez och man såg hur nojig Sergi var, han visste inte om han fick ta bollen eller inte. En riktig högerback går till spelaren och säger att det där är inkast, därmed är det min boll. Det var Suarez som till slut pekade på bollen åt Sergi och bad honom att ta inkastet. Antingen spricker MSN eller så avgår Lucho efter säsongen. Samper härjar i ett bottenlag utan att få starta, vi kunde ha haft en lojal och gratis vänsterback med massiv potential i Grimaldo, istället satsar vi 15-16+ miljoner euro på någon som inte spelat i La Liga. Allt är fel i den här klubben. Den/de ända som kan rädda den här säsongen är att ledande spelare som Leo, Iniesta och Masch tar tag i saken.
Barcelona Katalano
2017-01-06 22:30
Lion24

Instämmer om precis allt. Jag tappade förtroendet för Lucho efter matchen mot Sociedad. Med Lucho som tränare blir vi sämre och sämre för varje år. Mot nästa säsong måste vi byta tränare.
Barcelona Lion24
2017-01-06 20:57
Jag tänker visa en sekvens ur gårdagens match när vi försöker pressa och ta tillbaka bollen. När spelarna pressar i dagens Barca så gör dom det utan intensitet och dom pressar för ''pressandets'' skull, alltså alibipress. Det finns ingen disciplin och ingen organisation i vårat presspel. Ett intensivt och effektivt presspel visar vart ett lag står, hur mycket spelarna lyssnar och respekterar sin tränare. Det här är alltså för lag som använder presspel i sin taktiska upplägg. Om spelarna pressar intensivt och är ganska effektiva, då vet man att tränare har respekt bland spelarna. Han har gjort sig tydlig på träningarna vad som gäller. Om spelarna ''alibipressar'' (vilket vi har fått se nu i över ett år), då förstår man att spelarna inte tar tränaren på allvar. För tränaren vill ha ett intensiv och effektivt presspel, men han får det inte. För mig personligen så är ett aggressivt och intensivt presspel en av de viktigaste ingredienserna i mitt sätt att se fotboll på. Tiki-Taka handlar inte bara om passningar, presspel ingår i det också, då det gäller att erövra bollen snabbt och hårt!

På länktips är det matchen från igår. Stanna Youtubes klocka vid 1:53:00. Vi ser inte bollen men titta på Iturraspe (han som får bollen) och titta på Iniesta och Neymar. Vissa förstår inte när man ska pressa, många pratar om att pressa men väldigt få förstår hur man ska göra det. Det bästa sättet är att titta på Iniesta. Han blockerar inte Iturraspe, han vill att bollen ska gå till honom. I den sekund som bollen har slagits till Iturraspe så pressar Iniesta. Då får Iturraspe två problem: 1: bollen, 2: Iniesta som tokpressar. Ju fler problem du får, desto större blir chansen att du gör fel. Iniesta gör som sagt helt korrekt, han inväntar när passningen slås, sen pressar han. Problemet är att Neymar pressar samma spelare, alltså blir det två spelare som pressar mot en.

När man gör så, då frigör man en spelare från motståndarlaget, vilket det blev i det här fallet när Iturraspe passade ut bollen mot Neymars kant. Man ska aldrig pressa två på en, istället ska den som inte pressar bollhållaren (låt oss säga Neymar) blockera passningsalternativ för motståndaren. På det sättet så får motståndaren ännu mer problem att lösa. Tänk dig själv att lösa en situation på två-tre problem på någon sekund. Du kanske gör rätt, men du kommer blotta dig nån gång och den gången kan förödande. För mig så visar det här två saker: 1: antingen så har Lucho inte fattat detta, 2: Lucho har gett instruktioner men spelarna lyssnar inte, eller har inte tillräckligt med respekt för tränaren.

Nån kanske säger: ''sluta gör en sån liten sak till värsta grejen''. Grejen är att det är ifrån små saker som man ser de stora grejerna. De allra största tränarna analyserar varenda lilla mini detalj, från spel till kroppsspråk. Vissa ser det dom vill se, medans vissa är helt blinda. I det här fallet som jag visade på länktips så kunde Atlhetic spela ur sig den pressen Iniesta började för att kunna bygga upp ett spel, då har dom en man mindre också. När vi också har bollen så blir det inga positionsbyten. Det är för statiskt förutom när Messi har bollen då Neymar kanske möter och Alba springer bakom.

Allt som sker i klubben är fullständigt oacceptabelt, på alla plan. Allting måste ändras. För mig så var gårdagens match droppen med Lucho. Däremot tycker jag att alldeles för många visar respektlöshet mot en sån ikon som Luis Enrique var i klubben genom att kalla honom för glåpord och liknande. För mig spelar det ingen roll om vi vinner trippeln igen men Lucho har verkligen gjort sitt som tränare i Barca. När en tränare inte har med sig spelarna till 100%, då måste man byta tränare, det spelar ingen roll vem tränaren är och vad han har vunnit. En tränare utan spelare är katastrofalt. De senaste månaderna har bara visat att spelarna har inte längre större respekt för Lucho, allt är också Luchos fel som har gett en sån extrem stor frihet till spelarna, och för att han inte har kunnat den här sprickan som jag tycker se i truppen: MSN+resten, det här är helt fel. MSN är ingenting utan resten och resten är ingenting utan MSN. Det här är ett lag på 20+ spelare, alla har sina roller.

Nånting jag tänker på väldigt ofta är värvningen av Gomes och Paco. Gomes är en bra spelare, men vad har han kunnat gjort som Samper inte kunnat göra? Vad är Gomes roll på planen? Likna Rakitic? Gomes har inte den fotbollsintelligens som Rakitic har. Samper behandlingen visar vart den här klubben är och då är Samper en megatalang, en spelare jag dreglat över sen jag såg han första gången. Vi har en extremt teknisk och typisk Barca spelare i Denis Suarez men han misshandlas helt. Mot Madrid i El Clasico startade vi med Rak-Busi-Gomes. Tre ''långväxta'' och fysiska spelare, Madrid startade med Modric, Kroos och Kovacic tror jag. Våra spelare har blivit deras spelare. Vi har gått ifrån att ha små korta och tekniska mittfältsgenier till fysiska och uthålliga mittfältare. Jag behöver inte ens nämna ändringen av styrelsen.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 20:14
El Pistolen

Nästan samtliga matcher när någon av Messi och Neymar har varit borta har vi spelat 4-4-2. Då är rollerna ganska olik 4-3-3.
Min förhoppning är mer kontinuitet framöver. 4-3-3 och så lite rotation som möjligt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 20:04
Barca4life98 Jo, fina ideér men själv så har jag tappat suget för att tänka ut nya formationer o taktiska idéer inför matcher under vår nuvarande tränare. Det är ju alltid 4-3-3 med samma taktiska upplägg o roller. Jo visst vid några enstaka tillfällen har vi sett 3-4-3 men då har det snarare sett väldigt förvirrat ut på plan, framförallt defensivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 19:56
[QUOTE=Barca4life98]Nästa match så vill jag se Messi spela ute till höger. Vi har minskat planen med 30m på vreden känns det som när han står bakom Suarez hela tiden. Finns ingen som kan hota där ute. Eller varför spelar man inte 3-4-2-1; MaTS - Mascherano, Pique, Umtiti - Rafinha, Iniesta, Gomes, Alba - Suarez, Neymar - Messi • Messi får en helt fri roll, slipper jobba hem så mycket. Suarez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 19:43
Det yttersta beviset för att Les Rambles trots alla sina fel och brister är det bästa forumet, borde väl vara att så många madristas verkar föredra att såväl läsa som skriva härinne, framför att hålla sig till sin egen hemmaplan; det vill säga Puertan.
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 19:19
@Ribohn Fan:
Jag skulle med lite vilja och ansträngning säkerligen kunna finna en invändning mellan raderna i det du skriver. Men istället gjorde jag oreserverat tummen upp, efter att ha läst ditt inlägg nyss och sett att ingen verkar ha tagit någon notis om din analys. Ibland håller jag inte med dig alls, lika lite som du är min själsfrände i allt som berör oss på ett eller annat sätt. Men det inlägget förtjänar ett bättre öde än att förbigås med tystnad, när så många innehållslösa oneliners utan tillstymmelse till seriös reflektion och eftertanke, plockar hem billiga applåder i massor. Fortsätt så.
Barcelona Barca4life98
2017-01-06 19:07
Nästa match så vill jag se Messi spela ute till höger. Vi har minskat planen med 30m på vreden känns det som när han står bakom Suarez hela tiden. Finns ingen som kan hota där ute. Eller varför spelar man inte 3-4-2-1; MaTS - Mascherano, Pique, Umtiti - Rafinha, Iniesta, Gomes, Alba - Suarez, Neymar - Messi • Messi får en helt fri roll, slipper jobba hem så mycket. Suarez & Neymar får hjälpas åt att stänga av mitten. • Rafinha kan komma in centralt och hjälpa till när det behövs och Alba kan sjunka ner som en vänsterback, Mascherano kan bli högerback vid vissa tillfällen. Rafinha & Alba kommer också att bredda/hota på kanterna. • Iniesta, Gomes, Messi, Neymar kan kombinera centralt i plan, medan Alba & Rafinha slickar linjen och Suarez trycker ner backlinjen. Vad tycker ni, i dagsläget så tycker jag att detta vore optimalt för oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-06 18:43
Pique säger bara sanningen. Men man kan ju se det såhär också, real har inte vunnit en enda liga titel på typ 8 år trots domarhjälpen de fått. Sanningen svider, men det hjälper inte oss efter matchen att klaga på domaren. Bara nya tag och hitta formen så vi kan köra över Bilbao i returen. Bilbao är ett bra lag, intressanta spelare så det kommer fortfarande bli svårt även på hemmaplan. Nya tag nu! (Kanske kan Iniesta putta Messi i straffområdet nästa match så vi får en straff med oss?)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: