/spanien/barcelona/forum/4308.aspx/spanien/barcelona/forum/4308.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-07-02 04:21
... och här är en som är noga med att rätt information framförs. (Notera att skribenten är väl medveten om att klubbens problem är större än valet mellan följande spelare på en position. Det här är därmed en isolerad smakfråga som än dock har betydelse för klubbens närmaste framtid.)

Jesper:

Pedro har meriter åtminstone. Sanchez har ... ingenting. Pedro är inte startelva-material alla dagar i veckan men försök verkligen inte att konstla en kolossal skillnad mellan dessa två herrar när den knappast existerar. Därför slår jag gärna (om och om igen) hål på myten om att Alexis är "så mycket bättre" än Pedro. Vi startar mjukt:

Pedro har snittat med 0,325 mål per match i tröjan.
Sanchez har snittat med 0,333 mål per match i tröjan.

Pedro kostade klubben ca 0 kronor.
Sanchez kostade klubben ca 300 000 000 kronor.

So far, so good.

Du vilseleder läsarna med att bara dra upp statistik från enbart ligaspelet när du pratar om vem som startar flest matcher. Dessutom är din information FELAKTIG gällande att Pedro fått starta 37 matcher i ligan. Pedro har startat 28 matcher i ligan och Alexis har startat 27. När vi ändå är inne på fakta kan du lika gärna dra upp matcher från samtliga tävlingar. Du vet väl att Sanchez t ex gjorde hela 0 (!) NOLL mål i CL under förra säsongen (han startade i 5 CL-matcher). Imponerande. A round of applause.

Säsongen 2013/2014 i samtliga tävlingar:

Pedro: 37 starter 15 inhopp
Sanchez: 36 starter 16 inhopp

Pedro: 3351 minuter
Sanchez: 3385 minuter

Pedro: 19 mål
Sanchez: 21 mål

Pedro: 9 assist
Sanchez: 15 assist

Det är statistik från FC Barcelona's officiella hemsida och här ser vi att skillnaderna inte alls är stora som många mytomaner (nämner inga namn) försöker ljuga sig fram till.

När vi ändå drar upp målgivnade passningar som statistik vet vi om att Cesc gjorde flest assist i klubben säsongen 2013/2014 (17st) men inte är han en hyllad spelare för det. Är han bättre än Messi, Iniesta och Xavi per automatik då han gjort fler assist? Svar: nej. Det är för sina mediokra insatser bortom statistiken som Cesc lämnar klubben och av samma orsaker kommer Alexis lämna klubben. Cesc och Alexis är två spelare som tre år senare inte har levt upp till förväntningarna man haft. Sådan är verkligheten. Jag väljer hellre en Pedro som HAR visat att han kan nå skyhöga nivåer än en Alexis som man ska fortsätta sitta och hoppas på när han själv inte övertygat fansen efter tre års regelbunden speltid och en saftig prislapp på ryggen.

Vi förlorar inget alls på att sälja Sanchez av fyra anledningar:

1. Vi har inte vunnit något tack vare avgörande insatser från Sanchez. Vad har vi då att förlora?
2. Pedro levererar likvärdig statistik.
3. Pedro's lönenivå är mycket lägre.
4. Pedro gnäller inte över en bänkplats.

ETT BRA TIPS: Argumentera med fakta nästa gång istället för att dra upp luftslott som "vi har bara skrapat Alexis' yta" eller "ge honom bara en till chans så ska ni se!". Varför ska Alexis över huvud taget bli särbehandlad och få en extra chans när han redan fått flera chanser? Med den logiken har vi bara skrapat ytan på Song. Vi har bara skrapat ytan på Afellay. Vi har bara skrapat ytan på Mascherano. Ska vi låta dessa spela regelbundet i 2-3 år och hålla tummarna för "En dag! En dag så! En dag så kommer han blomma ut!"? Ja, ni fattar poängen. I FC Barcelona presterar man eller så åker man ut. Världen sitter inte och väntar. Alexis kan därför packa omedelbart då han inte lever upp till de ambitioner fansen eller klubben har. Pedro däremot har vunnit allt som går att vinna som fotbollsspelare och trots denna mättnad (som borde infinna sig) så visar det sig statistiskt att han knappast är något sämre än Alexis. Sug på den karamellen.

Bona nit! :)
Barcelona Meymar
2014-07-02 04:10
@Blaugrana91:


Fast Barca är ju skyldiga Arsenal pengar sedan någon tidigare transfer (Song eller Fabregas?) och pengar för Fabregas övergång till Chelsea väl? Möjligt att det är medräknat och det i så fall är därför priset är så lågt?
Barcelona SweCule
2014-07-02 03:37
Fantastiskt nördig artikel som tar upp varför messi är överlägsen allt och alla.
Läs, lär och njut!
Jesper
2014-07-02 02:52
Och här är ytterligare en Alexis-agent hehe...

Lion24

Vad jag snackar om?
Det skall jag tala om för dig här och nu:

Jag har märkt i flera inlägg så propagerar du att Pedro här hemma i startelvan, väldigt roande måste jag säga då du har fel i sak... Vi kan konstatera bägge två att Pedro fick starta fler matcher (37) än Alexis (34) i exempelvis ligaspelet, ändå har chilenaren bättre statistik gällande såväl assists och målskörd. Rätt förståeligt att sådana som Pedro får värma bänk med andra ord.

Och lägg ner med att lyfta fram CL-guld från en svunnen tid som ett skäl till att vara startmaterial, gamla meriter gäller inte i Barcelona utan den som är bäst skall spela och det är Alexis Sanchez.

Kort och gott: Vi har bara skrapat en liten bit av hans enorma potential som syns alldeles utmärkt i landslagsdressen, tror stenhårt på att Lucho kan få ut maximalt av honom även här.
Barcelona Ali G
2014-07-02 02:40
Liverpoolsupportern vegard

Ivan Rakitic €15m. Adam Lallana £25m. Both the same age.... I wonder who got the better deal.
Barcelona Blaugrana91
2014-07-02 02:26
Haha pinsamma Arsenal har tydligen lagt ett bud på €25M för Sanchez... Det kan dem ju glömma, om vi ska köpa Suarez som ersättare för nära €70M så skämmer Arsenal ut sig något otroligt med det budet... €50M är rimligt för Sanchez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-07-02 01:56
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ :) Lion24 Din fråga var om det är rättvist mot Pedro, i en perfekt värld är det inte så men fotbollsvärlden är allt annat än perfekt. Det är snarare mer vanligt att det är som i Pedros fall än tvärtom och det är något du tidigare stöttat till 100%, att det inte ska gullas osv. Ne detta kommer att gå som vanligt, tack och godnatt.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-02 01:54
Gio Style = Alexis egent

VS

Lion24 = Pedros agent
Det blir en tuff match.

Go natt grabbar. Dröm nya mittbackar till Barca..
Barcelona Gio Style
2014-07-02 01:50
Ja Lion24, för du vet precis vad jag kräver av en spelare när det kommer till kriga och inställning. Du vet inte ett piss om det så sluta påstå att du har någon aning om det. Och vad har förövrigt det att göra med dina uttalanden om att här ska det inte gullas med några? Jag har inte uttalat mig om hur schysst det är mot Pedro eller hur? Det är tufft men så är det att vara fotbollsspelare idag. Din tuffa attityd gäller ju mot vissa men inte mot andra, sån obvious dubbelmoral att man får lust att spy.
Barcelona Gio Style
2014-07-02 01:49
@Lion24:
Vad är det du inte förstår? Det är billigare att ta spelare fån den egna leden. "Förstår du inte att marknaden fungerar så så kan du inte mycket om fotboll". Säg att Tello stått för Pedros kometkarriär och vi värvar Götze inför denna säsong som inte bevisat något egentligen i toppfotbollen så som du vill kalla det. Blir du förvånad om han får mer i lön? Sån är fotbollen idag, och jag har sagt att det är tufft för Pedro men det är en fotbollsspelares verklighet.
Barcelona Lion24
2014-07-02 01:45
Gio Style Helt seriöst, var det första gången Alexis Sanchez trampade på boll mot Brasilien? Blir lite svårt att få ett ärligt svar från dig. Men det var inte första gången Alexis trampade på boll och slarvade och det har vi fått se så många gånger i Barcelona att jag har tappat räkningen. Men jag vet att du inte ser så mycket av dom, utan du fokuserar kanske mer på de andra positiva sakerna. Jag förstår, tro mig jag gör det. Innan Alexis kom till Barca så hade Pedro hunnit med att starta en VM och CL final, finns de nåt större än så? Alexis dominerade VM-kval? Pedro vann den. Alltså det är helt otroligt det du skriver. Jag blir fullständigt chockad när ingen annan reagerar när du ska försöka försvara varför en spelare från Udinese helt plötsligt ska komma in och tjäna mer pengar än en VM & CL mästare. Pedro gjorde en kometkarriär och innan Alexis värvades in borde man visa sin tacksamhet till Pedro och dessutom visa förtroende genom att hans lön skulle vara högre än sin konkurrent för det har väl en trogen, lojal och mästare förtjänat? Man ska värva in en konkurrent till Pedro, men en bättre fotbollsspelare än Alexis. Kriga och inställning är långt ifrån något som du förstår dig på, det vet jag efter den gångna säsongen som gick.
Barcelona Gio Style
2014-07-02 01:28
Lion24 Jag gillar hur du ständigt trycker ner andras kunskap och höjer dig själv till skyarna, du som har rätt osv men samtidigt klagar över Alexis bolltapp mot Brasilien i 32 graders värme, tokhögt tempo och en mördande luftfuktighet... Du kanske tänker för mycket fotboll och inte längre än det? Det är inte första gången du skriver att om man inte håller med dig så kan man inte mycket om fotboll. Anledningen till att Alexis tjänar mer har ju givetvis o göra med att han värvades in, Pedro gjorde en raketkarriär från b-laget och hade således lägre lön och inte i lika stort behov av att skriva nytt kontrakt. Hade Pedro värvats 2011 (Som Alexis) hade han ju garanterat fått en högre lön. Alexis är förövrigt 2 år yngre vilket påverkar i sånna här situationer. Och btw, när Alexis värvades så var Pedro knappast en nyckelspelare i landslaget. Han agerade inhoppare vid VM-guldet och spelade knappt i EM-kvalet till 2012. Och att Alexis inte bevisat något på toppnivå, jo men dominans i Serie A och i VM-kvalet är ingenting. Så du kryddar rätt mycket åt båda hållen för att få fram din poäng. Hur mycket mer tror du att Alexis tjänar egentligen? Med fotbollsmått är det en marginell skillnad. Givetvis är det tråkigt för Pedro, det är svårt att analysera och komma fram till vad som gått fel. Men är man en proffsspelare så är det sånt man får leva med och det är tufft. Det gäller att göra det bästa av situationen och kriga på alternativt söka sig vidare. Jag önskar alla våra spelare allt det bästa och givetvis vore det guld om vi fick igång Pedro. PS. Är det inte du som alltid klagar över att det inte räcker med att "kriga, ha bra inställning", att vi måste ha högre krav osv men samtidigt vill du att man ska gulla med Pedro i det här fallet och inte värva in en konkurrent utan då blir det helt plötsligt för elakt.
Barcelona Blaugrana91
2014-07-02 01:22
Jag har läst lite mer om det Zubi sa idag på PK gällande fler värvningar till mittfältet, som sagt jag tycker verkligen att vi bör värva en till mittfältare även om Xavi stannar eller drar.

Visst ser väl ändå rätt bra ut med Xavi, Iniesta, Rakitic, Rafhina, Busquets, Mascherano och...Roberto...
Men det skulle kännas mycket bättre om vi värvade en till och lämnar Xavi är det ett krav.
Och efter att ha läst om Zubis uttalanden x-antal ggr i olika tidningar så tolkar jag det så här.

Han säger t.ex. så här:

"A partir de ahí, salieron a la luz varios nombres. Para empezar, los de Vidal y Pogba. "Juegan en la Juve y hay que respetarlo. Juegan en el centro del campo y ya hemos dicho que estamos contentos con lo que tenemos. En estos momentos no están en nuestra agenda"

Som sagt han säger att man är nöjd med uppsättningen man har, kolla dock på sista stycket, just nu är dem (Vidal och Pogba) inte på klubbens agenda. Jag tror att saker och ting ändras om Xavi väljer att lämna, betyder ju dock inte att någon av just dem spelarna kommer anlända, men finns ju andra också.

Klubben verkar resonera: Lämnar Xavi värva en till mittfältare
Jag resonerar: Värva in en till vilket fall som helst.

Iof kanske klubben tänker att om vi behåller Xavi och värvar in en till mittfältare drabbar det antagligen Rafinha negativt. Knepig situation detta :/
Vad tycker ni?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-07-02 01:15
Älskar att Suares ryktas till oss. Det är så att man glömmer eller blundar helt för vår försvar. Hur lyckas den här juntan hypnotisera oss och hela Katalonien gång på gång??? De dribblar oss bättre en R10 brukar dribbla bort sina motståndare i de gamla goa dagarna. Alla har skrikit efter mittbackar i 3 säsonger. Vips, de fixar Masken som mittback, en säsong efter, vips Song som mittback. säsongen efter det, vips Neymar värvas in, vi behöver ej mittbackar. Den här säsongen, 2 målvakter och Rakitic är klara. Precis när man tänker nu ska de handla lite mittbackar drar de fram den där speciella kortet igen. Suarez. Det är klart att man blir glad och glömmer hela mittbacksproblemet då tills vi möter bättre motstånd vid eventuell CL semi/final eller de gamla långbollarna/hörnor mot våra mittfältare till mittbackar. DÅ sjunger alla igen samma gamla låt. VÄRVA MITTBACKAR!!!! VEM KOMMER DE VÄRVA nästa säsong då för att vi ska glömma försvaret?? Jag gissar på Reus.
Barcelona Lion24
2014-07-02 01:07
Gio Style

Är det rättvist att en spelare som kommer från Udinese och som inte har visat nånting på toppnivå ska tjäna mer än en VM och CL mästare som dessutom varit startman i dessa turneringar? Och båda ska konkurrera på samma position. I en värld där pengar idag är status, makt, girighet o.s.v, hur skulle du reagera om det var du? ''Jag skulle vara glad bara jag fick vara i Barcas omklänningsrum'', kom inte med sånt. Nu är du det ja, men när du väl är där vill du ha mer. Det här är inte den enda anledningen, men det här är en början av att man sakta men säkert ''mördar'' en spelares självförtroende.

Om man inte kan se detta så är man verkligen inte så inne i fotbollen men det förvånar mig inte heller. Det förvånar mig inte alls ett dugg att väldigt många här inne inte tänker längre än ''det normala''. Eller förvånar och förvånar, jag vet det. Jag läser det varje dag. Det är tyvärr brist på kunskap om fotboll.

Jesper

Vad snackar du om? Var det det jag frågade dig? Kolla frågan en gång till.
Barcelona zick9
2014-07-02 01:01
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Du får gärna länka till den artikeln. Jag hittar den inte på The Guardian.
Jesper
2014-07-02 00:53
Jag undrar om sådana som Lion24 och KarmaIsAKaranka har någonsin tänkt på att chilenarens roll är mer än att bara göra mål...?
Barcelona Gio Style
2014-07-02 00:50
LOL på 60 milj Euros + Alexis. Säg 20 millar + Alexis så är det godkänt, ca 60 milj euro för en spelare som har rabies är vettigt. Inte mer.
Liverpoolsupportern Vegard
2014-07-02 00:48
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Vi lever i en orimlig fotbollsvärld. Men jag följer väl engelsk medias linje att ett £50m + Sanchez är ett bra pris åtminstone för Liverpool. Jag hade dock inte köpt Suarez till mitt fotbollslag.
Barcelona Rambla~
2014-07-02 00:48
Vilken fredag! Tys - Fra och sen Bra - Col Men satan så orättvist. Brasilien och Colombia spelade i lördags, Tyskland och Frankrike i måndags. Det är två dagar mer vilotid för 2 av lagen. Nu möts de ju så det spelar mindre roll. Fast det lär ju göra skillnad när de ska mötas i semifinal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-07-02 00:46
@Liverpoolsupportern Vegard:


Hoppas verkligen inte. 60M är OK pris. Du som är Liverpool-fan, hur mycket tycker du är rimligt? :P
Liverpoolsupportern Vegard
2014-07-02 00:43
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Fast det där stämmer inte.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-07-02 00:42
Liverpool have agreed to open talks over Suarez. Clubs will tomorrow meet in London. Liverpool ask 100M and want Alexis in deal. [guardian]

HAHAAHA
Barcelona Rambla~
2014-07-02 00:42
Vilket Vm ja! Argentina får fan höja sig nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-07-02 00:41
Fortfarande för mycket enligt mig. Alexis värde idag är ca €40m. Det där blir ju 100m med Alexis inkluderad i affären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-07-02 00:40
Ännu en galen match. I <3 World Cup 2014!
Postat via SvenskaFans-appen
Liverpoolsupportern Vegard
2014-07-02 00:37
@Vampíro:


Absolut, sedan så finns det ju "extremfall" som tex när Mourinho började snacka.

På tal om annat så har det aldrig varit tal om någon miljard och Sanchez, enligt trovärdiga engelska medier så rör det sig om £50m plus Sanchez.
Barcelona Rambla~
2014-07-02 00:35
Liverpoolsupportern Klubbar träffar spelares representanter i hemlighet över hela Europa precis hela tiden. Det är ett smutsigt spel. Tyvärr något vi har fått vänja oss vid. Presskonferens och en presentation av en ny spelare är rena smörgåsbordet för journalister. Det är klart de inte kan hålla sig. Ganska så oskyldigt om man jämför med ovanstående om du frågar mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-07-02 00:35
Liverpoolsupportern Vegard Jag talar inte för alla andra här inne. Du ställde en fråga och jag svarade utifrån min egen åsikt. Missförstå mig inte, jag tycker att Suarez är med top 4 av världens bästa spelare men jag vill inte ha honom i Barca av olika skäl. Som någon skrev en gång: "vi kan inte ha tre bollkåta spelare i anfallet, det blir för mycket". Vi har redan Messi och Neymar, vi behöver någon som jobbar utan boll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Migueli
2014-07-02 00:34
Skillnaden är att spanska fotbollsförbundet inte bryr sig ett skit om detta eller något annat. Detta är samma snubbar som inte ens kunde ge La Liga trofén till Atletico efter att de vann för att förbundets president var på semester. Istället ska dem presentera den vid nästa säsong. Amatörer minst sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: