/spanien/barcelona/forum/4223.aspx/spanien/barcelona/forum/4223.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rafa Alcantara - 12
2014-09-30 16:22
Smogen 1 Onana(GK) 2 Palencia 3 J. García 4 Quintillà(C) 5 Tarín 10 Enguene 17 Kaptoum 22 Juan Antonio 9 Cantalapiedra 11 El Ouriachi 16 Padilla Kaptoum är enormt slarvig och nonchalant så här långt. Har högre förhoppningar på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-09-30 16:16
1-0 till PSG nu Någon som har startelvan för Barcas?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-09-30 16:09
Tack för länktipset! Hade nästan glömt bort att den sidan existerar haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2014-09-30 16:04
LeoMessi

Kolla länktips
Barcelona LeoMessi
2014-09-30 16:01
Stream till matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-09-30 15:56
PSG vs FC Barcelona UEFA Youth League på Eurosport nu.
Coach Pep.
2014-09-30 15:18
Varnagel

Fast han är fortfarande en av de mest slappa fotbollsspelarna och kan bestämma sig för att inte göra ett skit i flera matcher bara för att han inte är spelsugen, när han i själva verket kunde varit bättre än C.Ronaldo om han hade samma vilja och beslutsamhet. Så det är väl snarare hans nonchalans man stör sig på. Läste förvisso någonstans att han har ett medicinskt problem som må begränsa hans arbetskapacitet, men hans loja attityd har knappast varit till hans fördel; speciellt i Barcelona.

Hade han bara visat lite professionalitet och självinsikt så hade han haft en bättre sejour i Barca, men sanningen är att han inte är någon stor lagspelare och aldrig kommer att bli; det tåget är förbi. Han har alla tekniska, fysiska och spelmässiga attribut för att vara bäst i världen, men tyvärr inte attityden och mentaliteten.

Han hade chansen att spela riktig kollektiv fotboll men svek när det krävdes som mest och rubbade balansen i Barca som är ett kollektivt och hårt arbetande lag; något som Eto'o förkroppsligade, men som Zlatan var raka motsatsen av, vilket kostade Barca CL finalen.

Här uppenbarar sig också ett talande mönster: Zlatan har inte vunnit CL eftersom han inte är någon lagspelare, då endast sammansvetsade lagbyggen vinner CL. Vad som gör att Zlatan inte nått upp till Van-Basten-status är just hans tjurskallighet, vilket innebär att han själv är sin största fiende och inte Guardiola, som är en mästare. En elev kan bli arg på sin läromästare men bör aldrig tappa förnuftet och göra honom till sin fiende, vilket bara slår tillbaka på en själv i slutändan; något egoi$t-nä$an fick smaka på.

Att Pep inte kan hantera stora spelare är pöbelfansens fabricerade ursäkter och saknar verklighetsgrund då Pep är världens bästa tränare och kunde stöpt om Zlatan till att uppnå sin maximala potential, om han så bara hade hoppat ner från hästen och visat ambition, respekt och mognad. Tyvärr var han för bekväm och för feg. Barca var ett nummer för stort för honom (de största spelarna misslyckas inte i Barca), och därför hamnade han till sist i P$G där han kan göra sig mer populär bland alla principlösa legoknektar till fotbollsspelare.

Barcelona är ingen jävla pajas-klubb där man kan komma och få sitt ego masserat bara för man har Zuper$tjärne$tatu$. Detta måste man komma i underfund med om man vill förstå Zlatans misslyckande, annars är det enkelt att bara skylla på Pep; vilket är ren galenskap. Så bespara oss skitsnacket om Zlatan$ "utsatthet".
Barcelona BlueRed
2014-09-30 14:37
[QUOTE=Andresito]Ser att ni diskuterar Eto'o bland annat. Hittade en artikel från 2008 där Guardiola sa att Deco, Ronaldinho och Eto'o inte ingår i planerna inför 08/09 säsongen. Pep sa även att Dinho hade kunnat få stanna ifall han hade haft viljan att komma upp på den nivån han en gång var, Peps magkänsla vann där. Kommer inte ihåg varför Eto'o inte såldes, kanske fick man inget bud man gillade och därför beslutade för att behålla honom, klubben var trots allt ute efter en #9 den sommaren för att ersätta Samuel. [/QUOTE] Var det inte att många i laget gick till Pep och sa att dem ville att Samu skulle stanna? Förutom hans arrogans så har jag bara bra minnen av honom. Den killen kunde springa och sätta press om någon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-09-30 13:09
PSG har fortfarande spelarna för att kunna försvara djupt och sedan gå på blixtsnabba omställningar! Vi får se upp med Lucas för han kommer att få stora ytor att löpa på och då är han svår att stoppa. Självklart är Zlatan en stor förlust för dom, men deras mittfält består av bra defensiva spelare, som cabaye, Matuidi, motta och Veratti! Det är speciellt viktigt att plocka bort veratti så han inte tillåts slå längre bollar till löpande PSG-spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2014-09-30 12:32
Pep var ju en mästare på att ta svåra beslut utan att blinka, så som att skeppa iväg Dinho och Deco samt vilja göra sig av med Eto'o. Dessutom var han 2 år före alla andra med att vilja göra sig av med såväl Pique som Fabregás. Han såg direkt vilka som behövde lämna, tyvärr var han rätt värdelös på att se vilka som kunde ersätta.
Barcelona Andresito
2014-09-30 12:32
Verkar som att Luiz och Marquinhos startar ikväll. Det är ungefär som Piqué och Bartra (ej kvalitetsmässigt). En hönshjärna och en yngling som ibland vill för mycket och enkelt kan gå bort sig. Med det sagt så tror jag ändå att det blir lika svårt som för två år sen. Ett PSG som ligger lågt blir svårt att bryta ner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-30 12:28
Den flesta tidningarna rapporterar om att Ter stegen kommer stå ikväll. B la sport
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Raketic
2014-09-30 09:39
Intressant fakta. Vad tror ni?
Barcelona Neymar11
2014-09-30 09:07
Eto'o spelmässigt var det bästa för Barcelona. Underbar striker och vilja Men hans karaktär/personlighet kunde man störa sig enormt på. Minns en gång när han jämförde sig med Ronaldinho och tyckte att han förtjänade lika hög lön. Då går man för långt I slutet av hans tid i Barcelona framstod han mer å mer som girig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-09-30 08:23
Ser att ni diskuterar Eto'o bland annat. Hittade en artikel från 2008 där Guardiola sa att Deco, Ronaldinho och Eto'o inte ingår i planerna inför 08/09 säsongen. Pep sa även att Dinho hade kunnat få stanna ifall han hade haft viljan att komma upp på den nivån han en gång var, Peps magkänsla vann där.

Kommer inte ihåg varför Eto'o inte såldes, kanske fick man inget bud man gillade och därför beslutade för att behålla honom, klubben var trots allt ute efter en #9 den sommaren för att ersätta Samuel.

Mitt senaste minne av kamerunaren var att han brände otroligt många chanser i slutet och att det var helt rätt att ersätta honom, dock inte med Zlatan som jag avskydde något så otroligt då, är inget stort fan av honom nu heller skall tilläggas..Det bästa från artikeln i länktips är ändå den sista meningen, journalisten måste fått sparken efter att ha skrivit det.
"Is this the end of the Catalonian Era?"
Barcelona Smogen
2014-09-30 08:12
I början av sin tid i Barcelona sprang Zlatan mer än han någonsin gjort. Minns någon intervjuv där han sa att han aldrig varit så trött. Tror tom. han kräktes i slutet av någon match? Däremot så hände något som fick Zlatan att ge fan i det där. Personligen så tycker jag både Pep och Zlatan verkat skött hela situationen på ett extremt dåligt sätt. Känns som två ungar i 5 årsåldern som bråkar i sandlådan, bara att denna gången handlade det om hundratals miljoner som Barcas slarvade bort. Jag tror fortfarande Zlatan hade kunnat gjort succé i Barcas, hade han tex. kommit till laget nu istället förSiarez så är det nog många som sagt att vi äntligen lagt sista pusselbiten i ett annars perfekt anfall. Synd bara att Zlatan kom ett par år för tidigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-30 08:12
Matheiu är ju lika lång och lika tung, han har inga som helst problem att springa i 90 min. Han röker t om haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-09-30 07:14
Varnagel Drogba har inga problem med att springa? T om crouch springer mer än Zlatan
Postat via SvenskaFans-appen
Varnagel
2014-09-30 03:47
( Xaviesta )

Tidigare under gårdagen, skrev du ett dräpande inlägg där du sågade Zlatan längs fotknölarna och besvarade ditt mejl. Hade inte varit helt dumt med ett svar från dig....

------------

Vilka jubelidioter som gnäller över att Zlatan "borde ha sprungit mer"

Om väger hundra kilo så gå ut och spring och återkom sen. Fysikens lag bör nästan bli ett grundämne i skolan speciellt idrott. Stora spelare ska inte arbeta intensivt över stora ytor precis som wrestlare/brottare inte ska hålla på med kampsporter som kräver smidighet, flexibilitet, koordination och tempo.

Det är logik. Vad Zlatan saknar i arbetsförmåga på stor yta kompenserar han med smartness på mindre yta för känsla och blick har han för att delta i väggspel och triangelspel och slå den sista passningen rätt. Han behöver inte vara rörlig. Han är en av världens bästa så uppenbart har han visat det. Att klaga på hans lathet är lika idiotiskt som att klaga på annans flitighet.

Ska man klaga på det omaka paret så klaga på Guardiola med pengarna och inte Zlatan som är den utsatta i sammanhanget.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-09-30 02:59
LeoMessi Helt riktigt, Eto'o var lite stökig såväl innan och under som efter sin Barca sejour. Problemen han har haft med Kameruns landslag samt uttalandena om Pep i efterhand är inga vackra visor. Likadant med Zlatan, även om Rosengårds stolthet höll sig någorlunda i skinnet när han var hos oss tills han tillsammans med pizzabagaren kokade ihop en escape plan som heter duga. I bägge fallen handlar det om personligheter som var lite för extrema för den genomsnittlige katalanen och i längden, kanske mindre bra för ett omklädningsrum av Barcas kaliber. Det är iaf den känslan jag får av Peps kontroversiella beslut att göra sig av med dessa två. Med andra ord är det inte så att Guardiola inte kan hantera "starka personligheter" utan snarare att han inte accepterar personligheter som har potentialen att röra om i övriga gruppen på ett negativt sätt. Jag tror inte det är svårare än så helt enkelt. Folk har skapat en myt av att han inte klarar av vissa spelare precis som dom skapat andra myter, tex att Stoke borta en regnig dag är som att möta Classic XI på Fifa, att Mourinho är världens bästa tränare eller att Zlatan gjorde en mycket bra höst i Barcelona rent s-p-e-l-m-ä-s-s-i-g-t.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-09-30 02:14
utöver att etoo tydligen gjorde sig omöjlig vid förhandlingsbordet så förolämpade han tydligen Pep genom att säga något i stil med: "Jag påminde Honom om att han aldrig varit en stor spelare. Han var en en bra spelare, det är sant. Jag sa åt honom att som tränare hade han inte bevisat någonting". Visst Pep hade inte bevisat något som tränare just då, men han dissade honom som spelare! Tycka vad man vill om det, men det är respektlöst att säga så till någon. Sedan sa han väl att han skulle ha vunnit guldbollen om han hade hetat något i stil med etoinho. Jag älskade honom i Barcelona när han spelade hos oss, men han var ingen ängel heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SoM_Un
2014-09-30 01:33
Barcelonistas

minns att etoo hade ett år kvar på kontraktet o gjorde sig omöjlig i förhandlingarna vi ville ha en sjuk förhöjning. så laporta o Co vågade inte släppa honom gratis så dom använde honom för att värva ibra. minns att det var nåt sånt. kanske ej stämmer=)
Barcelona Barcelonistas
2014-09-30 01:20
Eto såldes inte för att han var dålig utan det var Pep som hade en "feeling" när det gällde Eto. Man kan sitta o prata hur mycket som helst men den riktiga orsaken kommer vi aldrig att veta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-09-30 01:18
Zlatan var bra under hösten sen händer nått efter jul. Han hamnar i en lång,lång svacka som han tyvärr aldrig lyckades ta sig ur. Han hittade formen lagom till kvartsfinalen i Cl där han också åkte på en skada som gjorde att han knappt var 100 inför Inter matcherna. Jag tror inte det bara berodde på en svacka fakta är att Pep inte klarade av vissa typer av spelare. Att Eto såldes var bara ett stort skämt och ingen vet Vrf han såldes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-09-30 00:42
SoM_Un

Har inte följt Porto men ser att han har gjort 2 starter och 3 inhopp på 6 matcher i ligan och 2 kortare inhopp i CL.
Barcelona Gio Style
2014-09-30 00:23
Jag gillar Zlatan och jag tycker att han är en fenomenal fotbollsspelare men hans attityd och ego passade inte in hos oss helt enkelt.
Sen att vi värvar honom och försökte använda honom som en djupledsspelare är ett stort fail från Peps sida.

Zlatan borde aldrig värvats in över huvudtaget ELLER så borde man haft en plan för hur man skulle använda hans egenskaper på bästa sätt.
Det hade vi inte utan man utgick ifrån att han skulle ha samma rörelsemönster som Eto'o trots att han väger nästan 20 kg mer.

Däremot tror jag inte ett dugg på Zlatans alla uttalanden om Pep och Barcelona i sig. Han har ett stort ego som fick sig en törn, han vill bara snacka ner Pep.
Barcelona SoM_Un
2014-09-29 23:43
någon som vet hur det går för tello i porto?
Barcelona fc__Barça
2014-09-29 23:17
Nu är väl Zlatans tid i Barca ett väldigt uttjatat ämne men jag måste påpeka en sak. Folk som argumenterar för Zlatan säger alltid att "Zlatan gjorde så många mål på så många matcher och han var lagets bästa spelare". Anledningen till att Zlatan var bäst var för att Pep var tvungen att bygga om hela spelet för att Zlatan skulle kunna bli inkluderad i spelet, när Pep sedan gick tillbaka till spelet som passade laget så var Zlatan helt enkelt för dålig och därför bänkad.

Om Zlatan nu hade varit så himla bra och överlägsen så hade väl inte någon annan fått hans plats...
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-09-29 23:15
Jag vill se Neymar och Messi mot David Luiz imorgon hehe !, hoppas Matheiu får starta dessutom , lär behövas vid kontringar. Får hoppas att Iniesta rycker upp sig från sin senaste insats, annars har vi Xavi som visade att det fortfarande finns klass.

Tror att matchen kommer bli rätt tråkigt, brukar bli det när man möter lag som vill kontra på bortaplan , hoppas vi får hål på de i första halvlek bara!

P.S, vi kommer lira med gula ställen imorgon! Har goda minnen med gula ställ, framförallt från Don andres Iniesta!
Barcelona zick9
2014-09-29 22:46
Kommer Lavezzi och Thiago Silva också missa matchen?
Annons: