/spanien/barcelona/forum/4200.aspx/spanien/barcelona/forum/4200.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-02-17 17:40
Junta Dimision

Visst bänkade vi Rakitic? Ett tydligt mönster den här säsongen har varit att vi nästntill fallit ihop som lag när vi inte startat med kroaten mot bättre motstånd. Jag är övertygad om att vi hade haft riktigt bra chans till vinst på Bernabéu med både Rakitic och Alba i elvan och det mot Real i sin bästa form. Jag tänker inte kritisera i förväg men om Lucho bänkar Rakitic i någon mer stormatch är det verkligen uruselt coachat. Den mest givna spelaren på mittfältet.
Barcelona Junta Dimision
2015-02-17 17:29
Neymar11 & Federer

Har också den matchen i tankarna men jag gräms mer av Sociedad förlusten eftersom vi startade med Munir Pedro och Suarez på topp och bänkade även Rakitic. Visserligen hade Neymar och Messi kommit precis tillbaka från semester men de behövde inte ge de så lång semester att de inte skulle vara redo för en bortamatch mot Sociedad.

Hursomhelst borde jag inte älta det så mycket eftersom det inte finns något att göra än att blicka framåt. Just nu är jag iallafall sjukt glad över att se harmonin i vårt lag och det fina spelet som vi bjuds på, samtidigt som våra antagonister ser väldigt slitna ut och är i en liten formsvacka. Mot bättre tider helt enkelt!
Barcelona Mdawg
2015-02-17 17:26
BARCA-més que un club

Jag blev faktiskt väldigt förvånad när jag läste detta. Förstår faktiskt att spelare som behöver träna mer för att komma i bättre form gör detta, det gillas starkt. Visar otroligt mycket pondus.

Men Messi känns ju verkligen i form redan, och han är helt otrolig under 2015. Ändå ger han sig inte och kliver upp på planen på hans lediga dag. Man måste bara älska honom. Han vill vinna titlar i år, och jag hoppas innerligt att han får det!
Barcelona Neymar11
2015-02-17 17:16
Federer Är inne på samma spår, sociedad borta är en svår match oavsett vem som är coach Men celta hemma var en match man bara måste vinna, än värre blir det när man ser hur många klara chanser vi missade. Tror att det vara 4 ram träffar bara den matchen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer - köp en back, tack
2015-02-17 16:51
@Junta Dimision:
Det som gör mig ännu mer förbannad är att vi torskade mot Celta Vigo på Camp Nou...
Ronaldinho Gaucho
2015-02-17 16:50
Hyckleri av högsta rang när LFP försöker kräma ur pengar från klubben gällande skanderingarna om Ronaldo + alkohol.

Men vänta lite nu ... på Bernabeu har det skanderats "PUTAAA BARCAAA!!! EEE, EEE!!!" ett dussintal gånger utan sanktioner eller några höjda ögonbryn från LFP. Den som kan förklara detta med logik får Nobelpriset.
Barcelona Junta Dimision
2015-02-17 16:50
Grämer mig fortfarande lite att vi inte ens fick ett kryss borta mot Sociedad oavsett hur bra vi spelar nu, för hade vi kryssat så skulle vi ligga etta på målskillnad då inbördes räknas in efter bägge matcher har spelats.
Barcelona J.Gamper
2015-02-17 16:43
Barca nr 1 i Europa just nu.. Och Real nere på 3:e plats. Nice!
Barcelona BARCA-més que un club
2015-02-17 16:06
Mdawg

Ojoj vår egen Messi alltså på hugget denna säsong killen visar att han är hungrigare än någonsin vilken vilja att träna bara så när man fått ledig , hoppas det blir några stora titlar för Messi denna säsong.
Barcelona Erik Satie
2015-02-17 16:06
Även om det inte blir någon tung titel i år (ligan/CL) så vill jag att Lucho fortsätter. Vi måste ha kontinuitet. Att byta tränare varje år går inte. Hoppas bara presidentkandidaterna är smarta nog att inse detta.
Barcelona el Flaco
2015-02-17 15:45
the cameroonians/

Jag tycker att Laporta har fattat alla de rätta besluten de senaste tiden. Håller med dig att det är klokt av honom att inte annonsera sin kandidatur än. Han kanske rent av väntar med det tills majmånad när han lämnar den politiska scenen.

Dessutom har Laporta gjort rätt i sina uttalanden där han har bett fansen att stödja laget istället för att fokusera på maktkampen kring klubben och valde även att inte angripa Bartomeu när denne fanns sig tvungen att vittna i rätten. Jan kunde mycket väl ha utnyttjat läget, men valde istället att säga "inga kommentarer". Om allt detta är en del av hans strategi inför valet ser det lovande ut.
Barcelona Mdawg
2015-02-17 15:38
@Barcastuff: "Despite the players having a day off today, Messi has been at the training centre for three hours this morning."
Barcelona the cameroonians
2015-02-17 15:17
@Culé since 97:


Laporta kommer med största säkerhet att kandidera men han är smart nog att vänta på rätt tillfälle. Går han ut för tidigt kommer Bartomeukontrollerad media (MD, RAC1 och LaVanguardia) att attackera honom skoningslöst och det är varken bra för honom eller för laget/klubben.

Laporta är på väg att avsluta sina politiska uppdrag och han håller nog som bäst på att sondera terrängen efter lämpliga samarbetspartners.

Bartomeu har ju ännu inte utlyst något val, och han kommer inte att göra så förrän laget inte längre har chans på några titlar. Så det är bara att hålla ut...
Ronaldinho Gaucho
2015-02-17 14:24
Barca i ligan ... B-)
Barcelona Gabriel
2015-02-17 14:13
Katalano

Nåväl, fel av mig att skriva "enda sedan Peps ankomst" även om det knappast förändrar min poäng bakom allt det andra jag skrev. Men visst, Barcelona var inte hatade den första säsongen man vann trippeln, inte heller under den andra säsongen förens Pep valde att bänka Zlatan i slutet av säsongen. Efter det rann bägaren över.
Barcelona Culé since 97
2015-02-17 14:10
Är det någon som har läst mer om valet? Helt tyst när det gäller Laporta?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé since 97
2015-02-17 14:10
Är det någon som har läst mer om valet? Helt tyst när det gäller Laporta?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-02-17 13:59
Gabriel

Jag läste det där, men jag läste också detta: "Men så har det varit i Sverige enda sens Peps ankomst till Barcelona som tränare."

Så jag ville förtydliga den delen som jag tycker inte framkom alls i din post även om jag förstår vad du menar.
Barcelona koeman92
2015-02-17 13:56
Helt rätt av Abi att neka Barças jobberbjudande. Hade jag varit honom så hade jag nog gått på mycket hårdare i media och helt enkelt sagt sanningen: "De förtjänar inte mig. Jag vill inte arbeta med några så vidriga människor och samtidigt bli använd som gisslan för att dessa ska kunna fiska röster inför valet och föra sina argumenteringar framåt".

Dock så hoppas jag verkligen att han kommer tillbaka när vi väl fått en ny president. Både han och Puyol bör båda få högt uppsatta roller inom klubben, det är det minsta de förtjänar efter allt de gjort för oss
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-17 13:46
Så länge Luckor får laget spela såhär och allt är frid och fröjd ska klubben inte hämta en ny tränare oavsätt vem som än blir president.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-02-17 13:36
Katalano

"För ni ser, i Sverige får man inte vara sådär bra, eller det är okej att vara det för ett litet tag men att inte släppa på dominansen och att fortsätta pulvrisera motstånd som man gjorde är inte okej enligt den svenska kulturen, det sticker och rinner i ögat likt den första pollenallergin Maj månad."
Barcelona Katalano
2015-02-17 13:34
Gabriel

Jag håller med om det mesta men en sak som du glömt/ missat är att när Barca med Pep i spetsen började dominera så var alla Barca-älskare ett tag. Det blev helt enkelt för mycket efter 2 säsonger och då blev det bara hat av det hela därefter. men under de 2 åren så var det fina skriverier i tidningarna, lovord och hyllningar i FK-Europa och liknande program.
Barcelona el Flaco
2015-02-17 13:34
Abidal ska ha tackat nej till Barças jobberbjudande och kommer istället arbeta för Olympiakos. Fransmannen motiverar sitt val med att den grekiska klubben bara krävde att han skulle infinna sig fyra dagar i månaden i Aten och han får mer frihet i sina arbetssysslor.

Oavsett är jag glad att Bartomeu inte kan utnyttja Abidals image för att fiska fler röster inför valet. Kan tänka mig att Barto var hur sugen som helst att få ta sin bild med Abi. Ingen selfie den här gången åtminstone.

Önskar Abidal all lycka till i världen och hoppas det går bra för honom med sitt nya arbetsuppdrag.
Barcelona Maestro Xavi
2015-02-17 13:34
Mycket hat från er! Bry er inte, älska bara! Hamna inte på deras nivå. =)
Barcelona LeoMessi
2015-02-17 13:26
En jag verkligen hatade var sladjan, han var en äkta hatare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2015-02-17 13:15
Gabriel Så sant så, synd att Sverige är ett sådant hatande land gentemot Barcelona som klubblag , Borell är det största hataren tillsammans med Hussfelt , Borells Arsenal har blivit penetrerade flera gånger av Barca så fy fan va gött säger jag bara. Snacka om att koka inombords. Hatarna förblir hatare Fk är ett skämt Den enda vettiga personen man diggar där är Martin Åslund han skäms inte och säga va han tycker om Barca och osv.
Barcelona dinho the artist
2015-02-17 13:10
Extremt skönt med den harmonin i laget som råder just nu. En känsla man inte haft om detta lag på bra länge. Det faktum att laget fungerar så bra att det inte märks avsevärt om Pedro startar istället för Suarez, Montoya istället för Alves, Mascherano istället för Busi etc. Självklart finns det alltid spelare som inte går att byta ut utan att gå ner i kvalitet, men det känns skönt att nästan alla spelare håller hög klass för tillfället.

Real levde i detta momentum under hösten. Alla mittfältarna presterade väldigt bra, även om de inte startade varje match. Mycket lättare att prestera när man har framgångsvågen i ryggen. Nu känns det däremot som om Real är extremt beroende av ett antal spelare och känslan är (för mig) att de blir märkbart sämre när dessa inte spelar (Modric är en).

F.ö. otroligt roligt att se Iscos utveckling. Jag var rädd att han skulle drunkna i ett stjärnspäckat mittfält och det gjorde han ju till en början. Han har dock tagit sig själv rejält i kragen och tagit chansen med bravur när tillfället getts. Oerhört kul att se för spansk fotboll, sådär för oss:)
Stoichkov90
2015-02-17 13:07
@the cameroonians:


En viktig fråga blir huruvida någon presidentkandidat vågar att sparka Lucho, om Barca tar någon tung titel i år. Känns som att man kommer börja på ruta 1 med en ny tränare. Vill gärna ge Lucho en ärlig chans, även om vi inte vinner någon titel i år. Samtidigt vill jag se en ny president i föreningen. Spännande att följa presidentvalet i år.
Barcelona the cameroonians
2015-02-17 13:05

En av presidentkandidaterna, Jordi Farré, ska enligt Sport kontaktat både Oscar Garcia (före detta Barcelonaspelare och tränare för Juvenil A) och Rayos tränare Paco Jémez som alternativ till tränarposten i valkampanjen.

Artikeln berättar inte hur de båda skall ha reagerat på frågorna. Farrés kampanj går under epitetet "som gent normal" - men jag vet inte om den "normale" culén skulle acceptera tränarnamn av den här relativt låga epitetet - även om de båda har Barca-DNA i sina sätt att se på fotboll.
Stoichkov90
2015-02-17 13:00
Nu när man tänker efter så har Lucho infört några efterlängtade förändringar i spelet som tidigare tränare inte vågat (?) göra. Tänker specifikt på följande: 1. Flyttat Messi till högerposition och satt Suarez i mitten. Det här gör att motståndarlaget får svårare att markera sin gubbe i mitten. Samtidigt som man vill markera Messi, så tvingas man också se upp för Suarez. Detta skapar mer utrymme för Messi att utmana och göra sin gubbe samtidigt som andra spelare i laget får större utrymme att röra sig på (som t.ex. Neymar). Att Messi skulle bli sämre poängmässigt av att spela på högerpositionen har bevisligen visat sig vara falskt. Vi har en lethal anfallstrio. 2. Kontringsspelet. Vad har hänt med Barca? Kommer ihåg hur Barca spelade under Tito och Tata, där flera kontringsförsök gick åt skogen på grund av att man körde ett långsamt framåtspel. Nu ser man att det är mycket mer fart i spelet, vilket gör att en ny dimension tillförs i spelet. Detta kan vara klockrent mot lag som parkerar bussen. Vi såg exempelvis hur Barca kontrade mot Atletico. Hoppas att kontringsspelet fortsätter. 3. Mascherano som mittfältare. Otroligt glad att Lucho använder sig av Mascherano i mittfältet vid vissa matcher. Gör att Busquets kan vila samt att mittfältet får en ny dimension. Med Mascherano i mitten så är flera dueller i mittfältet vunnen. Hade gärna velat se Mascherano i mittfältet mot City. Nu vill jag gå vidare till några punkter om Suarez och Rakitic. Är glad att Barca köpte dessa två spelare. Suarez: Visst, han har inte gjort så många mål som man kan förvänta sig av honom, men samtidigt är det svårt som anfallare att göra många mål på första säsongen i Barca (flera spelare har misslyckats med detta som t.ex. David Villa, Neymar, Alexis etc.). Det är bara en tidsfråga innan målskyttet lossnar för honom. Utöver målskytt så tillför Suarez också andra dimensioner som är värt att notera. För det första så får vi en vinnarskalle som till vilket pris vill göra mål, oavsett om det står 7-0 eller 0-0. Vi behöver en sån spelare på planen, en som aldrig blir nöjd. För det andra så får vi också en spelare med enorm arbetskapacitet. Han tar de löpningar som luckrar upp motståndarens försvar, vilket gör honom till en nyttig spelare i kontringsspelet. Detta kan visa sig bli skillnaden mellan förlust och vinst mot lag som parkerar bussen. Vad gäller Rakitic så får vi in en spelare som Barca har saknat. En som är bra på fasta situationer samt har ett farligt skott. Vill gärna se Rakitic ta flera frisparkar och hörnor i framtiden. Hans skott är inte att leka med och här kanske han behöver ta flera skott mot mål. Kan precis som i Suarez fall bli skillnaden mellan vinst och förlust mot lag som backar hem. Vidare så måste jag också nämna de insatser Rakitic gör i defensiven. Killens primära jobb är inte att sköta om det defensiva ansvaret, men han vill till vilket pris som möjligt hjälpa till i försvaret. Detta uppskattas inte lika mycket jämfört med någon som gör mål, men enligt min åsikt så är hans hemarbete minst lika viktigt som vår fungerande anfallstrio. Han är inställd på att vara en del av laget och är som person (åtminstone verkar han vara det) ödmjuk.Sådana spelare behövs i varje lyckat fotbollslag. Finns säkert mer att tillägga, men för tillfället nöjer jag mig med dessa punkter. Vi kommer inte att vinna alla matcher och besvikelser kommer säkert att uppstå. Heck, vi kanske tom förlorar ligatiteln och åker ut i CL mot City. Men jag vill se ett hungrigt Barca som inte ger upp utan en riktig fight! Håller tummarna för Barca i år. Vill gärna se spelare som inte har vunnit mycket i sina karriärer att få någon godbit i år (tänker främst på Neymar, Lucho, Suarez och Rakitic).Visca el Barca!
Annons: