/spanien/barcelona/forum/4132.aspx/spanien/barcelona/forum/4132.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Júnior.
2014-08-29 15:44
Kith

Iniesta ska väl ändå inte räknas som en ojämn spelare? Om det är någon i laget som ständigt visar framfötterna så är det Iniesta. Jag tycker dessutom att han även blir bättre mer åren, han är exempelvis mer oförutsägbar idag än vad han var för ca 4 år sedan.

Sedan kan man klandra enstaka spelare för olika saker, men det är i slutändan kollektivet och det taktiska som inte har fungerat på rätt sätt under senare tid. Man kan heller inte förvänta sig att samtliga spelare i laget ska hålla en världsklass-nivå under en hel säsong, det går bara itne. Det viktigaste är att vinna våra matcher under de sämre dagarna, det är då vi visar styrka.
Barcelona Neymar11
2014-08-29 15:34
@barcastuff: Messi created 721 chances with Barcelona. 130 were scored and 591 missed by his teammates. #fcblive [via @barca19stats] Sanchez, pedro, neymar, tello.......
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-29 15:29
Iniesta är världsklass Busquets är världsklass Pique är pique.... Spelar ingen roll vem det är, alla har en svacka någon gång under året. Finns ingen spelare som är bra dag in dag ut i ett år (förutom en hungrig Messi).
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-08-29 15:08
Man blir smått mörkrädd när man läser här inne. Vissa av er verkar verkligen tro att Busquets, Iniesta och många andra är samma spelare som dom var under Pep, sanningen är att dessa och några till, speciellt Pique inte håller världsklass nivå över en hel säsong längre. Vi har för många spelare som är väldigt ojämna och som inte är pålitliga över längre perioder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-08-29 14:58
Del Bosque (coach ESP): "Pique not called up? He still has discomfort, hasn't fully recovered. He is still available for the national team."

Fan snacka om glädjedödare.....
Barcelona SoM_Un
2014-08-29 14:42
AndreD

albiol bättre än pique? haha jag håller med om att pique har gått ner sig men att albiol är bättre enligt dig får mig ba att skratta:D

tror du ba e avis för att pique har shakira haha o drf e du hatisk:P
Barcelona AndreD
2014-08-29 14:36
@SoM_Un:

Fan vad skönt att han inte kom med, äntligen någon som vågar peta sopan. Albiol är mycket bättre än honom så inte konstigt att han gick före.
Barcelona LeoMessi
2014-08-29 14:13
@Neymar11:


Jag vill inte tänka på straffet om han blir dömd för filmning då:P
Barcelona Neymar11
2014-08-29 14:04
Leomessi Lägg ner.... Vi bägge vet att han hade filmat ifall någon hade närmat sig bakifrån
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-29 14:04
Leomessi Lägg ner.... Vi bägge vet att han hade filmat ifall någon hade närmat sig bakifrån
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-08-29 13:57
@B.BOSS:


Fängelset alltså? Önsketänkade från hans sida, alla vet att han så gärna vill tappa tvålen.
Barcelona SoM_Un
2014-08-29 13:48
kan köpa att del bosque inte tar med pique...men men men att han tar med ALBIOL istället säger att om att han har blivit senil hahaha
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 13:39
"@Barzaboy: Cristiano : "Did Messi deserve WC player of tournament? If I said everything I think, I'd be in prison" Han är rädd över Ballon d'or. En skadefri Messi kommer ta sin femte Ballon D'or. Fucking Nolla. Hans VM prestation fick Bendtner att skämmas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-08-29 13:29
Personligen tycker jag att kritiken Busquets har fått uppstå här inne på senare tid har varit delvis rättvis. Inte så att jag vill klandra honom enskilt för det dåliga kollektiva försvarsspelet, men det handlar mer om att ifall man bedömer honom bara för hur han var kanske för 1 år sen gentemot med hur han har spelat sen efter december förra året så har han, rent individuellt sett inte varit lika galant som tidigare. Med det sagt tror även jag att det skulle gynna Sergio att bänkas i några matcher, dels för att visa honom att även han måste stå på tårna och leverera hans bästa fotboll men också dels för att även är människa och behöver vila. Vi har faktiskt en riktigt bra ersättare till Busquets i Mascherano men tränarna vi haft har inte velat använda Masche på den positionen, därför har Busquets fått spela varje match eftersom det inte funnits någon tillit till Song. Jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer få se Busquets i sin bästa form igen snart. Det "nya" laget med Lucho indikerar starkt på det, både på det individuella med spelare som Messi och Busquets men även i det kollektiva. Helt riktigt har Busquets börjat kladda mer på bollen än vad vi varit vana med, men anfallsspelet gick ju inte ens att känna igen förra säsongen framför allt vid slutet av säsongen. Mittfältet och anfallsspelet var hur segt som helst, bollar ut på kanterna mot Alexis och Neymar/Pedro som fick slå inlägg mot lilla Messi. När målen inte kommer, och när spelarna själva känner av (för det känner man) att chanserna inte dyker upp så blir man förvirrad och börjar tappa förtroende för både spelmodell, spelsystem, taktik och massa andra saker vilket i sin tur kan göra att massa spelare börjar testa på andra saker. Busquets börjar kladda på bollen för att hitta öpningar, Messi försöker springa igenom en försvarsmur osv. Mycket av det här kommer att försvinna den här säsongen med Luchos typ av fotboll. Jag säger inte att vi i slutet av säsongen kommer stå där med Ligan, CdR och CL, men vi kommer att se ett mycket rörligare, roligare och bättre Barcelona den här säsongen där spelarna känner förtroende för spelsystemet och taktiken man valt att köra med. Det kommer bli mindre förvirringar och alla spelare kommer veta deras roller på ett klarare och tydligare sätt.
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 13:19
[QUOTE=petersays]He he, nu när Alonso lämnat så är han alltså plötsligt en viktig spelare? Vet inte hur många sågningar av honom i såväl real som i landslaget jag läst här de senaste åren! [/QUOTE] Nu slipper vi hans tacklingar som aldrig resulterade i gula kort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-29 13:14
För att vara rättvis mot Busquets så var det inte direkt så att han fick så mycket hjälp förra säsongen på mittfältet. Många spelare hade loj inställning till att hjälpa till i defensiven vilket ledde till att Busquets fick jobba mer än vad han ska behöva göra. Tror vi kommer få se Busquets briljera igen när hela laget väljer att gå åt samma håll. Hans brytning mot Elche som ledde till Messis första mål var ju ren klass!
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 13:11
Det är en återkommande mönster. Pedro var den första som brann up, Iniesta har haft sina dalar, Messi ville inte ens röra sig under Tata, Pique slockna helt, Dani Alves är bäst före datum, Puyol och Xavi var i perfekt ålder att lägga skorna på hyllan. Vi ersatte våra spelare för sent och värvade inte spelare för att värva ner våra nuvarande spelare. Att Xavi med flera ska säga we're fucked ska bara inte ske.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-08-29 13:09
Om Zubi ska leta spelare i krisande Monaco så hade jag i vanliga fall sagt "knip Moutinho billigt!" Men med Rakitic, Xavi, Iniesta och Rafinha i truppen så vette tusan om han behövs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-08-29 13:09
Om Zubi ska leta spelare i krisande Monaco så hade jag i vanliga fall sagt "knip Moutinho billigt!" Men med Rakitic, Xavi, Iniesta och Rafinha i truppen så vette tusan om han behövs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-08-29 13:06
He he, nu när Alonso lämnat så är han alltså plötsligt en viktig spelare? Vet inte hur många sågningar av honom i såväl real som i landslaget jag läst här de senaste åren!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 12:02
Det som har hänt oss är att maskineriet har blivit överhettat och många unga spelare vann titlar alldeles för tidigt, inget negativt med det men Busquets har sprungit nonstop sen Pep flytta upp honom. Jag ser det inte som en petning, låt Mascherano ta över och låt honom vila ut mentalt. Nu när vi har fått nytt blod i laget och med en Rakitic som springer lika mycket som honom för att täcka ytor bakom ytterbackarna med Iniesta får han det lättare. Innan brukade man se stackaren springa 50 meter ensam ner till kortlinjen att täcka Ronaldo eller någon annan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-08-29 11:45
Till vis del förstår jag Busquets, han har lämnats helt själv på mittfältet när det gäller det defensiva. Han har väl tröttnat på att göra grov jobbet för att sedan bara spela bort bollen Tror Busquets kommer känna sig mer tillfreds under denna säsongen nu när han har en grovjobbare i Rakitic vid sin sida
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-08-29 11:42
FC tiki-taka Problemet med Busquets på senare tid har inte varit att han inte vinner boll eller står felplacerad. Tycker att han har börjat kladda på bollen alldeles för mycket, han är övermodig stundtals och det leder till bolltapp helt i onödan. Tycker att han borde bänkas någon match till förmån för masch, och att Lucho säger till honom att spela lite enklare för då är problemet löst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Tiki-Taka
2014-08-29 11:38
@B.BOSS:


Är det bara jag som tycker att Busquets borde bänkas i förmån för Mascherano. Busquets har verkligen gått ner sig det senaste året.
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 11:31
Madrids Defensiv kommer verkligen suga och jag hoppas att Perez glömmer bort det. Med Alonso borta är de väldigt bräckliga. Khedira då? Han gör sig bäst i en 4 2 3 1, den gångna säsongen var han helt vilse i 4 3 3 då han inte alls klarade av Busquets roll. För det behöver du ha bra bollkontroll, bra första touch, bra passningsfot och ett öga för spelet. Och han är som bäst när laget ligger lågt och försvarar för att kontra. En Khedira i det nya offensiva, passningsglada Madrid ensam i Busquets roll är vilse som en kyckling, på väg mot slakteriet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-08-29 11:20
[QUOTE=B.BOSS]Han kostar 20 miljoner euro bara för att lånas ut i ett år och om Madrid vill köpa han efter lånet kostar det ytterligare 40 miljoner euro till. Hoppas de gör den affären. [/QUOTE] Aha, kul att Real tar lärdom av Zubi i hur man gör affärer. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2014-08-29 11:19
Var i somras väldigt orolig för att Real skulle fortsätta med sin dåvarande trupp, spetsa den med James och kanske en till anfallare för att fortsätta utvecklas som man gjort sedan Mourinho lämnade. När man nu på bara en vecka sålt av två av sina kanske fem viktigaste spelare iaf sista säsongen i Di María och Xabi undrar jag om man inte lyckats göra sig själva sämre än vad man var under förra säsongen? Svårt att se ett lika stabilt Real Madrid utan ett lika tryggt defensivt ankare på mittfältet som Xabi, samtidigt som jag tycker Di María var deras absolut bästa spelare förra våren ihop med Modric och Cristiano. Det är ju som att vi skulle sälja Sergio och kanske Iniesta, hur mycket starkare skulle vi då bli, oavsett vad ersättarna heter? Nu kanske inte Xabi varit lika viktig i själva spelet för Real som nr 5 är för oss, men ni förstår hur jag tänker? Men samtidigt klagar jag inte ;)
Barcelona B.BOSS
2014-08-29 11:05
[QUOTE=Smogen]Hur fasen kan JamesR kosta 80miljoner medan Falcao sägs gå till samma klubb för strax över 20? Falcao kostar alltså ungefär samma som Mathieu.... sen kan man ju undra vad dom ska ha honom till, säljer en DM och köper en anfallare. Om dom fortsätter placera Khedira och Illamirendi på bänken känns det som ett väldigt felbalanserat lag. Galactico 2.0.... [/QUOTE] Han kostar 20 miljoner euro bara för att lånas ut i ett år och om Madrid vill köpa han efter lånet kostar det ytterligare 40 miljoner euro till. Hoppas de gör den affären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-08-29 11:00
@B.BOSS:


Lite tryck på flygplatsen när han landade, kul att se.
Barcelona Smogen
2014-08-29 10:59
Hur fasen kan JamesR kosta 80miljoner medan Falcao sägs gå till samma klubb för strax över 20? Falcao kostar alltså ungefär samma som Mathieu.... sen kan man ju undra vad dom ska ha honom till, säljer en DM och köper en anfallare. Om dom fortsätter placera Khedira och Illamirendi på bänken känns det som ett väldigt felbalanserat lag. Galactico 2.0....
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: