/spanien/barcelona/forum/4065.aspx/spanien/barcelona/forum/4065.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona dinho the artist
2014-08-06 02:30
Bentley
***
Intressant uppställning. Rent profilmässigt har vi absolut den mest sevärda anfallsuppsättningen med två av världens bästa tricksare i Neymar och Cuadrado. Skulle nästan vilja gå så långt som att påstå att det är världens två bästa spelare 1v1. När det gäller att dribbla sig förbi dvs; är väl ingen som tar sig förbi så många motståndare som Messi gör varje match.

Jag pillar din uppställning, men ifrågasätter skarpt Luchos uteslutande av Alves och Alba(!!).
Barcelona Bentley King
2014-08-06 02:24
Det sägs att LE vill spela med en 3-2-3-2 uppställning med : Mats? Marq? - Pique - Matheiu Rakitic - Busi Cuadrado - Iniesta - Neymar Suarez Messi Neymar kommer säkert byta plats med Inesta och Messi kommer troligen sjunka ner med Iniesta under matchens gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
2014-08-06 01:59
Som jag påpekat tidigare ser jag helst att 4-3-3 stannar. Det är något jag identifierar Barca med. Med det sagt; skulle vi leka med siffror ser jag hellre att vi provar en 3-4-3-uppställning än något annat. Alla uppställningar med tre backar(mittbackar) är ju snarlika. 3-5-2 och 3-4-3 är ju nästan samma sak. Enda skillnaden är ju att Messi på pappret är mittfältare i ett 3-5-2 och anfallare i 3-4-3.

En potentiell laguppställning; Mats-Pique-Mathieu-Bartra(blir mörkrädd över denna försvarstrion)-Alves-busi-iniesta-Alba-Suarez-Messi-Neymar.

3-4-3/3-5-2 ser ju på pappret ut som en "tutaochköra-uppställning" men som man ser är den betydligt mer defensiv än den sedvanliga 4-3-3-formationen.

I en uppställning med tre mittbackar (kan te sig som vitalt eftersom pressen på enskild mittback sjunker) offras tyvärr en mittfältare i form av rakitic/iniesta/Xavi som jag ser det. Busi är, i alla fall i mina ögon, planens näst mest givna spelare (i nivå med Neymar/Suarez men mest pga. deras kommersiella värde i en startelva).

I en utopi hade vi fortsatt spela 4-3-3 med influenser av 4-5-2 vid behov (svåra cl-matcher, in med masken som sittande jämte busi), men eftersom vi inte har två mittbackar av rang, blir det svårt om man faktiskt vill ha en garanti till stabilt försvarsspel. Klart vi kan lira två mittbackar, men ser det lika rörigt ut som forna säsongen ser jag det som en omöjlighet i längden.

Summan av kardemumman är väl att 3-4-3/3-5-2 är fördelaktigt då inte ens våra mittbackar kan anse sig vara dåligt förberedda i kontringar mot Real och andra lag (det var ju så vi straffades extremt många gånger förra säsongen). Nackdelen är ju som nämnt ovan att mittfältsdominansen kan få sig en törn. Speciellt med tanke på att Barcelona som fotbollslag etablerar sitt spel från backlinje och sedan via ett nästan alltid vinnande mittfält.

Cuadrado till Barca är fortfarande skrattretande. Nästan exakt samma tänk som att börja spela Bale som vänsterback igen. Avdelning: Aldrig.
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-08-06 01:47
Fiorentina right wing player Juan Cuadrado (26) prefers to join Barcelona. He's willing to wait some more and make a financial effort [cope]

Låter bra. Om han är viktig för Lucho så är han viktig för oss.
Barcelona >The Reporter<
2014-08-06 01:29
Låt oss säga att vi lirar 3-5-2 med Pique-Mathieu-Vermaelen. Jag inte tänka mig ett 3-5-2 uppställning utan både Alba och Alves, för när vi försvarar oss antar jag att det kommer se ut 4-4-2 eller 5-3-2. Inte kan väl Iniesta/Messi/Neymar eller vilka det nu blir som lirar på kanten, bli ytterback när motståndet har bollen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-08-06 00:44
Om Lucho väljer att ha 3--5--2 som standarduppställning så undrar jag hur laget ska formeras, Enligt mig finns det 7 spelare som är spikade i elvan (Till en början)

Det är: Piqué (I brist på annat ;), Sergio, Iniesta, Alba, Neymar, Messi, Suarez.

Om cuadrado värvas in så är han tänkt att spela de flesta matcherna (Inte en motiverad Summa att lägga på en bänknötare)

Så vilka 3 ska spela i Backlinjen?, Enligt mig så skulle inte Alba passa in i en Trebackslinje.

I nuvarande trupp så borde det vara Bartra--Piqué---Mathieu som spelar i en trebackslinje. Men vart ska då Alba spela?, En av den mest givna spelaren..


Något liknande måste Enrique ha tänkt sig (Om Cuadrado kommer)

-------------------TerStegen-----------------
--Cuadrado----Piqué------Mathieu-----Alba-----
------------Mascherano-----Sergio--------------
--------------Messi---------Iniesta----------------
-----------Suarez---------Neymar---------------

Cuadrado givetvis väldigt offensiv och ska ha stor frihet samtidigt som Mascherano och Sergio får ta stort ansvar defensivt, Även Rakitic kan axla en av de defensivare positionerna.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-08-06 00:39
Okej, nu har vi kommit en bit in på transferfönstret och så som det verkar så blir det Mathieu och Vermaelen som mittbackar då PSG tydligen tackat nej (!) till ett bud på 40 miljoner euro på en 20årig mittback som troligtvis kommer att sitta bänk nästa säsong.

Jag skulle bli besviken om värvningarna till mittförsvaret endast är Mathieu och Vermaelen. Jag hade högre förväntningar. Ingen av dem gör laget sämre, men jag förväntade mig riktiga cracks på den positionen.

Om man lyckas värva Vermaelen för 12 miljoner euro kanske man kan lägga 50 på Cuadrado också. Vi får se.
Barcelona dinho the artist
2014-08-06 00:36
Tänkte på en sak; varför är vi inte intresserade av Nastasic? Var en av världens främre talanger i Fiorentina så sent som för två år sedan; har fått sparsamt med speltid i City och verkar vara påväg därifrån.

Nastasic lär inte bli föööör dyr (200-250m) och är ung. Tuff mittback som är bra på huvudet och besitter en rel. snabbhet.

Känns ju på förhand ganska lätt att få loss honom med en ev. Mangala till City. Hade ju hellre sett Marcos, Laporte eller dyl. men om vi nu ska se till Zubis kapacitet.

Tankar på det?
Barcelona Tiki-Taka
2014-08-06 00:35
Får vi verthongen och cuadrado så är jag mer än nöjd med transfer fönstret! Sen undrar jag varför dem bara inte slänger ut song ifrån laget !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2014-08-06 00:35
Får vi verthongen och cuadrado så är jag mer än nöjd med transfer fönstret! Sen undrar jag varför dem bara inte slänger ut song ifrån laget !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mangi10
2014-08-06 00:24
Hej,
Mitt namn är Mangi och jag är ny på detta forum.
Ett ämne som har slagit mig idag bortsett från sökandet på en ny mittback, är Xavi kovändning. Hur ser ni på den? Jag förstår att just Xavi är ett känsligt ämne givet hans status i klubben, men jag anser inte att han håller den standarden längre för att få det utrymmet ledningen verkar ha givit honom, jag kan dock ha fel. Det som slog mig idag efter att ha läst hans presskonferens, är att han ville lämna bl.a petningen i sista matchen samt ii den avgörande VM matchen. Vad händer om ett likadant scenarie händer i år, dvs att han blir ställd åt sidan?

Vad säger ni andra?
Barcelona westinho - Sergio #5
2014-08-06 00:01
Vermaelen and Vertonghen are the remaining centre back alternatives now that Barcelona have given up on Marquinhos. No other options. [ser]

Snälla värva Vertonghen isåfall. Han har mycket större potential än Vermaelen.
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:59
Missade Messi på mittfältet med, My bad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:58
Jag tror nog att han vill ha Messi och suarez på plan samtidigt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-05 23:57
Jag tror Lucho vill spela såhär.

-----------------Masch/Busq------Xavi/Rakitic-------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Cuadrado/Deulofeu---Messi/Rafinha---Iniesta/Reus
--------------------------------------------------------------------------------
--------------Suarez/Messi-------Neymar/Pedro--------------

Det finns plats om han nu vill spela med 3 backs linje.
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:55
Nemesis 10 Vill han spela med 3 backar så får dom ta ur tummen från röven och värva 2 till mittbackar. 1 till mittback kommer inte räcka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:52
Nu när ledningen kommer upp så är det en grej jag verkligen inte förstår. Och det är fallet Song Hans semester är avslutad och tillhör klubben, varför kallas han inte till träningsmatcherna. Ja jag vet klubben vill få honom såld, men varför i Jesus namn gör man det så uppenbart för alla andra klubbar. Vi vill ju åtminstone tjäna tillbaka pengarna vi köpte honom förr. Dom har snart haft hela sommaren på att bli av med honom, men ändå är han kvar. Han känner sig nog oönskad och vill bort, hur svårt ska det va att få iväg honom till England. Där det finns klubbar som qpr, west han m.fl som skulle lägga ut 10 miljoner £ för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-05 23:50
Neymar JR

Det ryktas att Lucho vill spela 3-2-3-2 system.
Då blir det förmodligen Neymar och Suarez på topp med Messi släpandes i mitten och då har Iniesta vänstra kanten och som vi alla vet så kommer han få skador då han blir 31 nästa år och kommer inte kunna spela hur mycket som helst och då Skulle Reus vara perfekt ersättare.
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:44
Måste dessvärre hålla med neymar JR. Det finns ingen logik i en värvning av Reus. Inte med den anfallsbesättningen.

Ja men släng upp över 40m för Cuadrado istället. Det verkar ju vara en klockren värvning.
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:37
Reus kommer inte komma, och ger dig 3 anledningar. Messi, suarez och neymar. Mittfältet räcker han inte till och har inte den slags fotbollen i sig. Han trivs bäst på en kant och med mycket boll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2014-08-05 23:36
Spelarna har ju själva ansvaret när det gäller val av klubbar, Bayern kommer förmodligen göra allt i sin makt för att värva Reus. Om Zubi verkligen vill ha honom då det har gått lite rykten ett tag om Barcelonas intresse av Reus så kan han förmodligen buda minst lika högt som Bayern och erbjuda ett fint kontrakt.
Vi får se vad som händer, Reus kommer kopplas ihop med många klubbar nästa år för många vill verkligen ha honom på grund av den låga klausulen.
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:27
@J.Gamper:


Herregud vilka löpningar, vilken rörelse. Sidled my ass. Var vi så jävla bra? Fottbollsgodis!
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:24
Rambla~ Väldigt väldigt lågt, det är bara frågan om hur längesedan kontraktet var klart Dock riktigt patetisk hur den klubben beter sig, speciellt i götze fallet. Sån jävla brist på respekt mot Dortmund.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2014-08-05 23:16
"10 - 11 Season Barcelona Goals : Movement, Penetrate"

Den rörelsen .. dayyum
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:16
@neymar JR:


Hehe, vad är oddset på att Reus redan har ett förkontrakt med Bayern?
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:15
Vermaelen kommer inte lösa några försvarsproblem hos oss. Han är en hetssporre som stöter upp hela tiden från sin mittbacksposition och missbedömer väldigt ofta situationerna. En David Luiz light.

Då är det fan bättre att låta bli och värva överhuvudtaget. Vermaelen kommer bli en breddspelare och ingenting annat. Ser då hellre att någon av ungdomarna får mer förtroende istället.
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:11
Jag trodde inte Marca kunde sjunka lägre. Seriöst, manipulera med foton från matchen mot United och "photoshoppa" så att det ska se ut att fler i publiken har vita än röda tröjor. Hur jävla blåsta får man bli. Hela världen har ju redan sett originalbilden och märker att bilden blivit manipulerad. Vad fan tänker de med? Så jävla pinsamma.
Barcelona Gabriel
2014-08-05 23:10
Rambla Håller med dig, vad tusan har det med han att göra? Ogillar Bayerns stil något enormt. Hoppas Reus väljer oss före dem för jag är helt hundra på att vi kommer att försöka köpa honom nästa sommar. Angående Vermaelen så tack men nej tack, seriöst. Nej. Vad är det för spelare? Vi har suttit och väntat i flera år på bra mittbackar och allt dem lyckas fiska upp ut havet är Mathieu och Vetmaelen. Jag skiter i vem det är som bär ansvaret, om det är Lucho, Zubi, eller vem det nu är, det spelar ingen roll för mig, det är oacceptabelt och det är så illa att jag får lust att spy. Den här silly season är en katastrof! Snälla, United, lägg ett bud och köp honom. Vill verkligen inte ha hit Vermaelen. Dessutom är jag trött på att köpa spelare från Arsenal med deras looser-mentalitet. Det här är som en lång mardröm som inte går att vakna upp ur. Song, Mathieu och Vermalen. Herregud säger jag bara. Hjälp oss någon!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-08-05 23:07
Rambla~ När han snackar om en Dortmund spelare så brukar det endast innebära en grej. Reus är klar för Bayern nästa säsong Så tråkigt att den magiska trion sviker sin klubb för att spela med rivalen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-08-05 23:01
Vad grisig han är Rummenigge som går ut och snackar om det offentligt. Dortmunds spelare angår ju inte honom kan man tycka.
Annons: