/spanien/barcelona/forum/4028.aspx/spanien/barcelona/forum/4028.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona WalterWhite
2014-12-17 13:05
@Maestro Xavi:


Ska röra sig om 25 miljoner Euro som ett första bud.
Barcelona LeoMessi
2014-12-17 13:02
Barcelonistas Ingen bryr sig om det! Det viktiga var att Bayern slog ut Barca och det är det enda folk bryr sig om. Än idag hatar jag att se Mullers fula ansikte, eftersom han gjorde en klar obstruktion på Alba i straffområdet som ledde till att han inte hann till bollen före eller ens kunde störa Robben! Sen hade han mage nog att driva om hur han han blockade Alba i det tillfället, efter slutsignalen förstås. Men Bayern var det bättre laget! Med en muskelskador Messi så hade vi absolut inget att komma med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-17 12:58
@WalterWhite:

haha! good luck. Dom får gärna ta roberto dock...
Barcelona WalterWhite
2014-12-17 12:53
Båda Manchester klubbarna är redo att gå efter Rakitic i Januari.
Barcelona Barcelonistas
2014-12-17 12:46
You don't understand. People are just happy that Bayern beat Barca 7-0 in 2 matches, but the problem is, they didn't understand that in the 1st leg, Bayern won 4-0, and 3 of the goals were illegal goals that shouldn't have happened. So those 3 illegal goals changed the outcome of whole the game, and even in Camp Nou. If those 3 goals were cancelled, the game would have been different, and even if Bayern maybe might win, but they might win probably by 1 goal if it wasn't for the blind referee, or maybe FC Barcelona would have qualified to the final if it wasn't for the stupid, blind referee. Bayern Munich clearly bought that semi-final. You guys shouldn't be happy by how many goals a team won, you guys need to think how the team won it before making fun of Barca. Didn't Real Madrid beat Bayern 5-0? See? Now Bayern haters can be happy, because Real Madrid didn't need any referee to beat 5-0, and justice for Barca was served, because Bayern probably bribed a referee in 2012-13 season, and the season later, they lost 5-0, with 4-0 loss at home. Justice was served against them, and as a Barca fan, I was happy that Real Madrid humbled Bayern, because they bought a win against Barca in 2012-13 season. En av kommentarerna på Goal. Folk är snabba med att snacka 0-7 mot Bayern men faktum är att 3 utav deras 4 mål på hemmaplan borde ha dömts bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-17 12:31
Capello:"While I think this Barcelona team has the same desire to hoard the ball as before, they do not have the same speed as they used to." Han är inte den första som säger samma sak. Jag håller med honom. Det går för långsamt mot smålagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-12-17 11:46
Hoppas Adama tar klivet upp nästa säsong, och hoppas han kan fortsätta med sin speed och styrka även när han inte möter skitlag längre. Hoppas även Samper tar ett kliv upp snart i utvecklingen, två framtidsnamn som jag verkligen hoppas på spela i startelvan om utvecklingen går upp.

Samper , Alen och Adama. Ersättare till Busi , Iniesta och Pedro ?

Förhoppningsvis kan vi plocka någon titel denna säsong ( om vi har tur), men tror det blir tufft nästa säsong. Hoppas bara inte Lucho åker om det går dåligt, tror att vi kan bli bra framåt 2016 när vi fått fram våra talanger och många av våra spelare som inte presterar nu lämnat klubben.
Barcelona BARCA-més que un club
2014-12-17 11:37
VizzlA-"Tots Units Fem Força"

Den förstnämnda startelvan gillar jag skarpt hoppas verkligen på den också.
Med masken som DF och Xavi - Rafiniha
Barcelona Andresito
2014-12-17 11:24
Neymar11

Ser din poäng. Men..

Laporta la en bra grund med otroliga sportsliga framgångar, samtidigt var inte ekonomin som andra storklubbars (United, Real) och det var nästa steg i klubbens utveckling till att bibehålla statusen som världens bästa lag genom tiderna.

Rosell fick förtroendet, en som tidigare varit vid Laportas sida och har sett hur man sköter en fotbollsklubb. Han var respekterad inom Nike med bra kontakter, klart det lockar fansen när en president kan locka till sig unga spelare som Neymar.

Jag hade ingen aning om att Zubi var inkompetent, hade inte en minsta tanke på det vid presidentvalet. Sportchef är trots allt inte världens svåraste jobb, speciellt inte om man har en kunnig tränare som vet vad han vill ha.
Nu har det dock visat sig att av två spelaralternativ, så blir det till slut ett tredje sämre alternativ som kommer till Barca.
Samtidigt ska en sportchef ha tillräcklig kunnighet för att se en klubbs verkliga behov. Tito ville endast ha Thiago Silva, klubben kunde inte fixa. Men köp då en yngre 'chansspelare' för 5-10 millar som man senare kan sälja och gå minus 1-2M istället för att stå där med typ 2 renodlade mittbackar i truppen och i desperation värva Mathieu och Vermaelen för överpriser.

Ledningen var samtidigt fast i en bubbla - att behålla det som gjorde Barca så bra: bollinnehav och La Masía. Pep fick inte sälja Piqué och Cesc som enligt ledningen var Puyols och Xavis arvtagare (0/2 rätt där). Det slutade med att Pep lämnade, det ska antingen vara på hans sätt eller så blir det hejdå (kolla Dinho och Zlatan mfl).
Det var då allt började gå utför. En ny tränare fick inte ändra på Barcas identitet på planen, samtidigt fick ledningen ändra all identitet utanför.


Så ja. Du har rätt i att vi visste att vi skulle få en bättre ekonomi, men vi hoppades samtidigt på att detta skulle göra klubben större och bättre, något som misslyckades fatalt.
Nu är vi tillbaka på ruta ett - att hitta en identitet, en spelstil, ett vinnande koncept. Att till 100% lita på La Masía för att vi hade en gyllene generation för några år sedan håller inte. Inte heller det eviga sidlesrullet endast för att "Barca måste vinna bollinnehavet."

Håller dock med dig om den sista tredjedelen av ditt inlägg. Det är alldeles för mycket gnäll och uppgivenhet.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-12-17 11:01
Rafinha osar kvalité..Fifan vad grym han var borta mot Apoel (Trots den oturliga utvisningen)

Varken Rakitic eller Iniesta har imponerat på mig hittills, Nu till helgen hade varit ett ypperligt tillfälle att starta med Rafinha.

Barcelona Vs Cordoba:


-------------------Bravo-------------------
----Bartra--Piqué------Mathieu-----Alba-
-----------------Mascherano--------------
---------Xavi------------Rafinha------------
------------------Messi----------------------
---------Suarez--------Neymar-----------


Hur den förmodligen kommer att se ut:

--------------------Bravo----------------
--Alves----Piqué-----Mathieu----Alba-
-------------------Sergio-----------------
---------Rakitic------------Xavi---------
-------------------Messi-----------------
-----------Suarez--------Neymar------
Barcelona L10
2014-12-17 10:22
oj det var inte menad att det skulle vara frågetecken...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L10
2014-12-17 10:20
Neymar 11 Wow, Jag har själv velat skriva det dära men jag har aldrig pallat men du la den fiiint! ??????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-17 08:18
Börjar det här inlägget så ni ser direkt vart jag kommer ligga och ni kan scrolla förbi direkt så slipper ni gnälla JAG ANKLAGAR INTE ROSELL ELLER ZUBI FÖR NÅGOT, INGET ÄR DERAS FEL ALLT ÄR VÅRT FEL 70% här inne visste redan vad vi skulle få med rosell, han går ut med det själv. Ekonomin kommer det satsas på vi visste vad det innebar (sponsorer), vi blev lovordad stjärnor och vi fick dom. Vi visste att han har sin beef med laporta och att han skulle gå hårt åt honom. Vi visste att Cruijff inte tål honom och vice versa. Vi visste att zubi var en medioker sportchef redan innan han kom till Barcelona Vi visste exakt vad för typer som kommer sättas till makten! Här kommer jag till varför det är vårt (fansens) fel Vi blev högfärdiga, arroganta, naiva, kräsna, desperata och suktade efter fler titlar och blev blinda. Ödmjukheten försvann, självinsikt hade vi inte kvar, tålamodet blev bortblåst men allra jävligast vi tappade respekten för motståndarna. När rosell kommer in och lovar superstjärnor, den förlorade sonen och en ekonomin som får Perez att dregla så tappade vi oss själva och kunde enbart tänka på framgång Jag anklagar ingen och jag anklagar alla, från fans här till fansen nere i Katalonien ----------------- Vi vinner en match med 8-1 med våra talanger, ändå så ska VI alla leka sportchefer och håna talanger som har en dålig dag. Häckla våra egna spelare Vi kan nuförtiden på endast några få minuter komma fram till vilka som inte har pontential till att bli något Vi kan redan förutspå vilka som är slut --------------------- Vi har blivit det real var efter sin galaticotid • konserpationsteorier efter varje match, dragning, beslut • vi vill inte ens möta topp motstånd utan vill glida in till cl final för att vi är rädda för att åka ut. INGEN TRO • vi har inte tålamod med talanger • vi vill byta tränare varje år • kasta ut legender • nyförvärv döms ut direkt • vi vill t om att spelare ska misslyckas pga vi inte gillar/ville ha dom i klubben Hänger absolut inte någon då jag kan bete mig precis likadant vid en förlust "stundens hetta"...
Postat via SvenskaFans-appen
dal
2014-12-17 08:09
Adama gör en bra match men i den här matchen så är det inte svårt att bli imponerad av boga i chelsea
Barcelona Andresito
2014-12-17 08:03
@socccerfan1:


Pogba är definitivt inte en defensiv mittfältare. Han hade säkert klarat av det som Yaya gjorde, men de båda gör sig bäst ett snäpp högre upp i plan.
Barcelona KiNg-PuYi
2014-12-17 02:52
vad sägs om att sälja busquets... tror fan vi lätt hade fått 40-50 milj... lira masken på hans position 2 år till max o sen axla samper rollen...tror fan inte op busi längre. han är för insatt i tiki takan...vi behöver ett snabbt passningspel o sätta igång spelet framåt mkt snabbare
Barcelona Barcelonistas
2014-12-17 01:01
Imponerande utav Real Madrid att vinna flest matcher Irad någonsin. Men samtidigt är det inget rekord jag höjer ögonbrynet för. Detta Real samt Barca 08-12 är kapabla till att gå en hel ligasäsong utan att losa en match. Just nu är Real riktigt bra jag håller dom före Bayern tom. Men tycker inte att dom når upp till vår nivå 08-12. Tycker inte alls att dom spelar lika bra propaganda fotboll som vi gjorde under Pep. 2-6 och 5-0, den nivån är dom inte på spelmässigt. Barcelonas fotboll var betydligt mer teknisk och svårare än den fotboll som Real spelar nu. Dom måste dominera kraftigare, och under en längre period för att ens kunna jämföras med oss. Föra säsongen var man inte speciellt bra, om man ska snacka tidernas bästa lag. Man var för dåliga i ligaspelet och cl titeln räddade snarare Reals säsong än att den titeln visade en dominans sett till hela säsongen. Det är inte samma wow känsla och mäktighet kring detta Real Madrid kontra Barcelona 08-12. Man behöver höja spelet ett par snäpp till, samt vinna 3-4 liga titlar Irad samt dominera europeisk cl fotboll ett par säsonger innan man kan jämföra sig själva med Peps Barca som idag anses vara det bästa laget genom tiderna tillsammans med sacchis Milan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2014-12-17 00:56
Paul Pogba i Barca tröjan.. Som defensiv mittfältare.. Drömmer ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-12-17 00:50
Jag om någon har vart jävligt kritisk till det mesta runtom Barça senaste året men... Iniesta? Rafinha? Vad fan har de stackarna gjort för att förtjäna kritik? Andrés var så sent som i våras en av Barças absolut bästa spelare och han var nog den ENDA som gjorde ett bra VM för Spanien. Visst har det sett stökigt ut under hösten nu men han ska absolut inte hängas. Det finns mycket kvar att hämta från honom. Man kan faktiskt ha formsvackor trots att man är 30, det betyder inte att han är slut som spelare. Det har varit mycket upp och ner nu men vad fan vem vet vad som händer under våren. Hellre att man peakar formen då än att det blir som tidigare säsonger där laget faller ihop i mars.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-17 00:29
Haha alltså inte för att vara den.. Men, Cityforumet har skrivit typ 2-3 sidor om vad vi skriver här och om att vår snittålder är 12 osv. Hur kan man ha 0 självinsikt och skratta åt att vi har pratat om dem i 2-3 forumsidor när de gör precis samma sak? Det verkar som att de ändå inte har nåt annat att skriva om eftersom det ENDA som de pratar om där är om Barcelona och Les Rambles. Vi kan i varje fall kritisera ledningen, prata talanger och snacka match. Och jag vet att ni kollar här: Måns vi är många här som har varit på plats i Camp Nou ett flertal gånger. Och till er andra: Det är fortfarande ni som gråter om förra årets match utan någon verklighetsförankring. Vi ses snart, repris att vänta :) 39 inlägg på era 2 senaste sidor som handlar om oss i detta forum/Barcelona/våra spelare. Självinsikt som sagt... Och btw, Inter tog in Sylvinho som assiterande manager och inte som spelare. Hur kan man vara så lost?
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-12-17 00:22
Vill bara klargöra en sak. Jag tycker inte Rafinha är en skitspelare, det är han absolut inte. Det är Barcelonas spelsystem och sättet som dom spelar på fotboll idag som gör att han att han framstår som vilken spelare som helst. Än så länge så ser Suarez och Rakitic ut som två trädben. Rambla~ För drygt fyra år sedan så såg jag Zubi på gatan och bad om att ta en bild med honom. Han vägrade. Hade det varit idag hade jag gått fram och gett honom en örfil.
Barcelona Rambla~
2014-12-17 00:18
basaric Ja men det låter ju bra, fortsätt du att koncentrera dig på ledningen du stör dig på. Det låter sundare. För ett tag där kunde man tro var Zubi. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-12-17 00:16
Som du skrev Gio.. vi tycker olika i frågan så det är bäst att sluta diskutera.
Barcelona Rambla~
2014-12-17 00:14
Rafinha är bofast i Brasiliens U21 och OS-lag. Det borde räcka som bevis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-17 00:14
Herregud alltså.. paralell mellan Cesc och Rafinha dessutom?
Cesc är en slö spelare och klumpig med boll. Rafinha är raka motsatsen, han har alla verktyg för att lyckas i Barcelona vilket Cesc inte hade om man nu ska se det svart på vitt...
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-12-17 00:14
Rambla~

Rafinha är Barcelonas minsta problem. Mitt tålamod för klubben och ledningen är slut för länge sen när det gäller andra punkter.
Barcelona Rambla~
2014-12-17 00:09
Men för fan, det har inte ens gått fyra månader av säsongen och ändå ska motorsågen fram och rena domedagsprofetian sättas. Slå upp ordet tålamod i ordboken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-17 00:08
@basaric - "el guaje":


Det jag skrev var angående din bedömning gällandes Halilovic potential och huruvida han borde få mer speltid än bl.a. Rafinha.
Så ja, då måste man fråga hur du tänker när Halilovic inte ens visat en tredjedel av det Rafinha visat?
Klart jag måste ifrågasätta huruvida fjolårets utmärkelse och prestationer har gått förbi dig när du kommer med ett sånt uttalande.
I Halilovic ålder var Rafinha cementerad i Barca Bs elva och gjorde över 30 matcher från start den säsongen och stod för 8 mål och en del assists.

Feltolkade din text dessutom, ser nu att du till och med undrar vad Rafinha ens gör i vår klubb.
Vi ska nog sluta diskutera här, vi tycker alldeles för olika för att ens få ut nåt vettigt ur en diskussion. Tycker bara att det är förvånansvärt hur fel ute du är.

Vad ska Rafinha visa förresten? Detta är hans första säsong med a-laget, han har levererat på alla andra nivåer han spelat i innan.
Förväntar du dig magi första säsongen med a-truppen?
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-12-16 23:57
Gio Style Nej, jag missade inte det. Men min fråga var.. vad har han gjort under hans tid i Barcelona? Han kan absolut dominera i ett lag som Celta Vigo, precis som Fabregas gjorde i Arsenal innan han kom till Barcelona och förvandlades till en medioker spelare. Nu har han inte fått överdrivet men speltid, men det räcker för mig. Jag tror inte att han är en spelare som kommer att blomma ut och förvandlas till en världsstjärna. Inte i Barcelona iallafall.
Barcelona Gio Style
2014-12-16 23:53
@basaric - "el guaje":


Missade du att han blev förra säsongens nykomling och det i ett lag som Celta Vigo?
Och att han innan det dominerat i Barcelona B? Han tar stadiga kliv i sin utveckling och är väldigt komplett som mittfältare.
Hade han inte haft så många skador denna säsong hade han säkerligen imponerat ännu mer på dig, men det kommer ska du se.
Annons: