/spanien/barcelona/forum/3993.aspx/spanien/barcelona/forum/3993.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-01-26 18:44
Gabriel

Jag hade skrivit ett långt inlägg på Koke/Pogba diskussionen men det försvann när jag tryckte på skicka så tar och skriver ett nytt svar senare, kemiböckerna kallar på mig.
Barcelona Barca4life98
2015-01-26 18:42
Det är dags att släppa allt som har att göra med Ronaldo avstängningen. Det är som det är. Det kanske t.o.m är bättre att han inte är avstängd så länge. När det kommer till mittfältet och vem man ska värva så är min personliga drömvärvning; Hazard eller en sån som Coutinho/Pogba.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2015-01-26 18:37
Det verkar som om Ronaldo kommer att stängas av i 1-2 matcher, vilket är ett skämt.

Han borde stängas av i minst tre matcher för den första incidenten (som domaren "missade") men det är väl självklart att den spanska fotbollsförbundet inte kommer att granska det.

Andra incidenten (där han både boxar och sparkar motståndaren) borde leda till 5 matcher. Sedan så skämmer han ut sig ytterligare på vägen till omklädningsrummet.

FIFA var tydliga när de stängde av Suarez. Sånt ska inte ske på fotbollsplan och han fick tre månader.

Skulle jag få välja så skulle jag hellre bli biten på axeln än att få en spark och en box i ansiktet. Men båda incidenterna hör som sagt inte till fotbollen.
Barcelona Neymar11
2015-01-26 18:23
Nikes nya reklamer där neymar får sina nya skor Direkt flashbacks till Ronaldinho Hoppas han börjar fira som Ronnie med, vår målfirande är så oerhört tråkiga. Dags att bjuda på sig själv Därför unnar jag Alves mål varje gång han spelar haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-26 18:17
@Erik Satie:


Han och Shakira hostar nog upp de där pengarna utan större problem. Det där är väl Shakiras veckolön? ;)
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2015-01-26 18:10
Pogba-Busquets
Rakitic

Nog det sexigaste och mest balanserade mittfältet som hade kunnat existera just nu.
Barcelona Erik Satie
2015-01-26 18:09
Vad är det här nu då? Hoppas det inte påverkar hans form bara, har varit riktigt bra de senaste veckorna.
Barcelona Erik Satie
2015-01-26 18:06
haha Patrik Sjögren är pinsam. Hur orkar han, varje dag sitta och runka till Ronaldos "fantastiska" insatser på planen? Hur blev han journalist? Han kan inte skriva en artikel för fem öre. Han blev förmodligen mobbad som liten och tar ut sin ilska på att skriva ner världens bäste. Han kanske tycker Ronaldo är bäst för att han då verkar lite cool? Eller så är han bara dum i huvudet.
Barcelona dinho the artist
2015-01-26 18:06
Pogba hade varit den mest spännande värvningen måste jag medge, även om jag aldrig är först med att ösa lovord över honom. Hans spelstil är dock något som helt saknas i laget och det skulle ju antingen kunna bli helt perfekt eller pannkaka, en jääävligt dyr pannkaka dessutom. Jag är dessutom osäker var han ska spela, i ett 4-3-3 som bara alltid har som uppställning, mer eller mindre.

Busi, Pogba iniesta hade ju varit något utöver det extra om det klaffar. Gabriel (största entusiasten), hur hade du själv formerat ett lag med Pogba?
Barcelona Gabriel
2015-01-26 17:44
Barcadinho.

Spelintelligens besitter Pogba utan tvekan, så där får jag redan nu rätta dig.
Barcelona Neymar11
2015-01-26 17:43
Rambla~ Pogba är väl mer än dröm, strootman är ju mer realistisk värvning ändå. Haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-01-26 17:41
@Neymar11:


Jag hade kunnat leva med Pogba också, OM han hade haft en annan agent vill säga. :P
Barcelona Rambla~
2015-01-26 17:40
Man blir ju mörkrädd över hur denna Eusebio håller på och förstöra allt i Barca B. Gapar om att spelarna kan lämna om de så önskar. Vem fan är han att bestämma det? Halilocvic bänkad hela matchen igår. Orsak? Han är för mycket individualist enligt stjärnan Eusebio. Bänkar man spelar då? Spelare som är kreativa, har det där lilla extra, som gör saker helt plötsligt som ingen förväntar sig, ska man ta detta ur dem? Idiot, vad är det för usel coaching? Sopa, lämna du och det illa kvickt.

Mark Hughes är och fiskar nu, var tydligen på Mini-Estadi igår.
Barcelona Neymar11
2015-01-26 17:39
Den enda mittfältaren jag skulle kunna tänka mig är Strootman, en krigare samt med ett öga för finesser och ett fruktad skott Tror han hade passat in perfekt hos oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-01-26 17:36
@Capitan \(^.^)/:


Absolut!
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-01-26 17:35
Om ni nämner spelare som Veratti, Coutinho, Koke kan vi lika gärna satsa på Rafinha. Han verkar vara rätt så underskattad av oss här. Faktum är att han besitter minst lika stor potential och talang som de flesta namn jag sett här, dessutom är han hent gratis.
Barcelona Rambla~
2015-01-26 17:35
Haha, varenda gång Cristiano hamnar i blåsväder, ser hans kubb till att anordna värsta PR-kampanjerna. Nu går han tydligen omkring på torg utklädd och ska charma barn och ungdomar. Allt för att fokus ska flyttas ifrån det som har skett på planen. Madrid are on a mission, det gäller att rädda Cristianos medverkan i derbyt mot Atlético. Cordoba-spelarna har redan fått sin "ursäkt" och present vid sidan om. Nu är det förbundet som ska smörjas med god PR. Pinsamt att människor går på det.
Barcelona Rambla~
2015-01-26 17:30
Jag minns när Spaniens U21 förnedrade Italiens dito för 2 säsonger sen. Italiernas stora stjärna på mitten var just Verratti. Han blev så förnedrad i den matchen av framför allt Thiago och delvis Isco. Det slutade med 4-0 och stackars Verratti ficl lämna planen i mitten på andra halvlek. Sedan dess har jag slutat att hajpa den där Verratti. :)
Barcelona Drinho
2015-01-26 17:16
Marco Verratti grabbar, där har vi en spelare som hade lyft Barcas mittfältsspel. Inte Pogba eller någon annan. Om ni har sett han spela så har han den sjukaste första touchen och en blick för spelet som är på Xavis & Pirlos nivå. Mot lågt ställda försvar (små ytor) som vi alltid möter så har han första touchen som krävs för att styra spelet på mitten och bidra med väggspel och små vrickningar på småytor. Där brister det spelet lite för både Koke och Rakitic för att vara fulländiga ersättare för Xavi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-26 17:14
Och Neymar uttalar sig helt diplomatisk och vill förstås inte försvara idiotagerandet av Penaldo men ändå väljer Real bladet att lyfta upp i sin rubrik enbart det som sticker folk i ögonen... Neymar: Borde straffas – Sånt där kan hända men det borde straffas. Anfallare blir provocerade men du måste kunna hantera det. Hur många matcher är inte upp till mig, jag fokuserar på min klubb, säger Barcelonas Neymar på måndagen.
Barcelona enkos
2015-01-26 17:08
Penaldo galningen slår till igen och han kan inte nämna en artikel att inte blanda in Barcelona och dess spelare, nu lyfter han fram vad Neymar tycker om Ronaldos brott och hans enda syfte är att få fram Barca och Neymars hatare att träda fram..

ps. sen är denna artikel en gammal nyhet och kom mycket tidigare än när Penaldo gjorde dumhet, men AB och framför allt galningen till journalisten vill att det ska framstå som det hänt idag...
Barcelona Neymar11
2015-01-26 17:04
Med tanke på att Messi tar så mycket plats så känns en renodlad playmaker onödig. Speciellt med tanke på att Messi rör sig på just dom ytorna Vi behöver något nytt, någon som hotar med skott och genombrott. Att han har längden och fysiken gör inte det sämre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-01-26 16:19
Gabriel - "spelare som besitter en utomjordisk teknik och bollbehandling.".

Det räcker inte. En till egenskap som krävs för en playmaker av allra högsta rang är spelintelligens, vilket är en egenskap som är oerhört svårt att bedöma. Italiensk fotboll går för det mesta rätt långsamt, vilket gör det ännu svårare att bedöma hur en viss spelare kommer reagera i snabbare beslut.

Hur som helst - jag ser inte Pogbas spel intelligens, men kan mycket väl bero på att jag har sett för lite och inte heller så noga. Rätta mig i så fall.

Jag nämnde Balo inte på måfå. Min känsla är att båda två lever mycket på sin atletiska kropp o Pogba har utöver en otroligt bra teknik. Men som sagt, det räcker inte.för att syra spelet i Barca.


(jag använde begreppet spel intelligens för rätt länge sen och blev inkallad för snobb, rasist mm av ett par medlemmar här. Sorry, att använda huvud är också en egenskap, kalla den vad ni vill).
Barcelona Peshmerge - AS9
2015-01-26 16:10
@Maestro Xavi:


Skulle säga att han spelar som Wayne Rooney. En anfallare som springer mot mål och springer fullfart framåt så fort han får bollen. Hoppas han lyckas och slår igenom.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-01-26 16:00
Real kmr inte att åka fast. Det är jag 100% säger på. FIFA vill BA visa stt dom ej favoriserar real... Spel för media helt enkelt och för att tysta ner Barca
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-26 15:50
@Baha - Lionel Andres Messi:

Så säger man för alla spelare till dom kommer hit till barcelona och lägger sig direkt.
Barcelona Baha - Lionel Andres Messi
2015-01-26 15:36
@Maestro Xavi:


Det har knappast med Laporte att göra.
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-26 15:22
Jag har inte sett mycket av pogba, men det jag har sett av honom är att han kan dominera planen mot lag som chievo. I europa har han inte visat mycket mot lag som galatasaray m.m.
Jag kan ha fel, men försiktig ska man vara tycker jag.
Barcelona Gabriel
2015-01-26 15:06
Junta Dimision Vi får agree to disagree tom grovt på den saken. Koke hade kunnat vara en värvning inför denna sommaren, men isånnafall på bekostnad av Rakitic. Dessa två spelarna erbjuder i princip samma saker. Arbetsvilja, presspel, aggressivitet, ett helt okej passningsspel och en bra "fasta situationer"-fot. Vi var ute efter Koke i princip hela sommaren, men han var för dyr och vi gick istället efter det billigare alternativet i Rakitic, något jag är glad att vi gjorde. Vi har redan Rakitic, vi behöver inte en Koke som inte hade kunnat erbjuda något nytt till det vi redan har. Vad Barcelona som klubb behöver för att få ett mittfält som är det bästa i världen igen är spelare som besitter en utomjordisk teknik och bollbehandling. Spelare som Thiago och Isco. Det var mittfältet plus Messi som gjorde Peps Barça till det där spelmässiga överlägsna fotbollslaget i varje match man spelade oavsett motstånd. Man kunde spela mot Bayern, Real Madrid, United, Arsenal - vilka som helst, vi var ALLTID överlägsna och det är väldigt mycket tack vare Xavi och Iniesta överlägsna bollbehandling och teknik på mittfältet. Vårat mittfält var alltid klasser bättre än motståndarnas, oavsett vilket lag som stod på andra sidan planen. För att komma tillbaka till de nivåerna igen, eller iaf en liknande nivå så behöver vi mittfältare av den ABSOLUTA och nu pratar jag om den ABSOLUTA toppen. Jag pratar inte om duktiga och helt okej fotbollsspelare, så som Rakitic och Koke är. För att dom är bra fotbollsspelare råder det inga tvivel om, men nej, dom tillhör inte världseliten på deras positioner. Real Madrid förstod att Barcelonas vinnande koncept var receptet på mittfältet, och dem började köpa in mittfältare som besatt teknik och bollkontroll av en högre nivå. Först testade dem med Özil, det gick väl sådär, han var knappast en flopp i Real Madrid om man säger så även om han inte varit i närheten lika lyckad i Arsenal. Sen gick man vidare till Modric, Isco, James och Kroos. Dem har förstått poängen, medans Barcelona som klubb stått fast och trott att Xavi och Iniesta ska spela fotboll på samma nivå som dem gjorde 08-12. Barcelona behöver den typen av mittfältare, och Koke är inte den spelartypen. Pogba besitter den tekniken, den finessen och den bollbehandlingen för att kunna dra upp Barcelonas mittfält ytterliggare en dimension i spelet. Att han ska värderas till 100M€ är en helt annan sak och det tycker tom jag är löjligt, för han är egentligen inte i närheten av värd de pengarna sett till vad han har uträttat. Men när man kollar på Pogba och hur han spelar så går det ändå att se en röd tröd, det är inga tillfälligheter. Han besitter en extraordinär talang och klass, och han kommer utan tvekan att utvecklas till en av, om inte kanske den bästa mittfältaren i världen om bara några år. Jag sa det tidigare, jag hade hellre gått bakåt i tiden och behållt Thiago samt köpt Isco till Barcelona, men det sket sig. Jag har valt att kolla vidare på marknaden och den största drömmen för mig heter nu Pogba. Jag hade accepterat ifall Barcelona som klubb betalade ett galet överpris för honom, även om priset i sig är galet, just eftersom jag är övertygad om att Barcelona som klubb behöver Pogba. Att Pogba ska bli en ny Balottelli finner jag dessutom bara som skrattretande. Pogba är klasser bättre och tusen gånger mer proffesionell av sig än vad Balotelli är. Vill man inte betala de summorna så kommer man inte få Pogba, då lär han säkerligen gå till Real Madrid och då lovar jag er att alla här inne kommer vara skit sura över att Barcelona inte gjorde något åt saken. Precis som alla sitter här inne och suckar över att Isco gick till Real Madrid kommer alla säga samma sak om Pogba. Det är tyvärr så marknaden fungerar nu. Det är FUCKED UP! Men Barcelona har två saker att göra som klubb, antingen deal with it, acceptera verkligheten och gå in i striden för att ta de bästa spelarna - eller så säger man bestämt nej och ser hur de bästa spelarna istället går till Real Madrid. Det hade varit intressant att se vad Neymar egentligen kostade. Skulle inte alls bli förvånad om han kostade klubben över 100M€ sammanlagt. Om det kommer fram uppgifter att han kostade över 100M€ (jag är inte så insatt i vad hans summa hamnade på), så kommer jag inte ens att klia mig i huvudet över det. Han var isånnafall värd vartenda öre, något som jag vet att jag även hade tyckt om de uppgifterna hade kommit ut direkt efter vi köpte honom - medans väldigt många andra hade storklagat på det. Idag tror jag inte dem hade klagat lika mycket. Det är min poäng. Om det kommer ut uppgifter att Barcelona, låt oss säga betalade ca 110-120M€ sammanlagt för Neymar. Kommer ni bli arga då? Verkligen inte jag, för det var isånnafall vad som krävdes för att få honom till Barcelona. Eller hade ni hellre sett honom i Real Madrid? Or nah, eller hur?
Barcelona Maestro Xavi
2015-01-26 14:34
@Baha - Lionel Andres Messi:

Visst, laporte är en bra spelare, men den går fruktansvärt nu för Athletic Bilbao.
Annons: