/spanien/barcelona/forum/3993.aspx/spanien/barcelona/forum/3993.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2014-12-27 12:51
Alexis kom igång sista säsongen hos oss med målproduktionen (21 mål o 11 assister), vilket var hans stora nackdel de första två säsongerna.
Så försäljning av honom var åt fel riktning sett till hans utveckling i klubben.
Vi gick dessutom miste om en krigare, vilket behövs i dagens trupp.
Det skulle bli bättre och sälja Pedro (inte samma pris men inte lite heller, Liverpool skulle nog betala rätt bra).

Menmen.
Barcelona the cameroonians
2014-12-27 10:40
På MD:s löpsedel är det Lucho som står i fokus. Tidningen skriver att 2015 är Luchos år och det är nu han ska göra Barcelona till ett mästarlag - men att det är en lång väg att vandra. Det finns enligt artikeln 3 positiva saker som LE ska bygga vidare på; 1. Den defensiva stabiliteten (väldigt få inslåppta mål och många nollor bakåt) 2. Att Neymar börjat komma igång och avlastar Messi med målskyttet. 3. Konkurrensen där endast Messi har en garanterad plats i startelvan. Sen finns det 3 andra faktorer som är mindre bra och måste förbättras. 1. Stabilitet och kompetens. ' LE har misslyckats i de stora matcherna där han valt ett annat spelsystem. Själva spelmodellen kan och har skiftat väldigt mycket både under säsongen, men även under matcherna vilket är en följd av alla rotationer. 2. Att hitta ett sätt att en gång för alla hantera måtståndarnas parkerade buss. 3. Oförmågan att göra mål på bortaplan I en annan artikel på MD idag skriver man om Luchos rotationer där Mascherano och Rakitic ska vara tränarens goda exempel. Den förstnämnde för hans proffsiga attityd och inställning, medans kroaten ses som en nyckelspelare under vårsäsongen. "När Rakitic spelar bra, spelar hela Barcelona bra". Även om han bänkats mot såväl Real som PSG så ska kroaten alltså vara en spelare som kommer användas betydligt mer framöver nu när anpassningen anses vara över. Ska bli intressant att se om det verkligen blir så eller om LE kör vidare på "the usual suspects" i den förmodade kvartsfinalen i CdR mot Real.
Barcelona Zyzz
2014-12-27 10:19
Jag är så jävla trött på allt tjat om huruvida straffar är en del av sporten eller ej! DET ÄR INTE VAD DETTA HANDLAR OM!!! Självklart så är straffar en del av sporten och givetvis ska man försöka göra mål när man får en straff, men det är mer eller mindre GRATISMÅL som inte kräver någon speciell prestation för att öka på sin målstatistik, och det är DET som är det väsentliga när man jämför Messis och Ronaldos målstatistik! Ronaldofansen gormar om hur överlägsen Ronaldo har varit under 2014, men faktum är att Messi har gjort fler mål om man tar bort straffarna. Det ENDA som skiljer Messi och Ronaldo åt år 2014 är alltså straffarna (och att Messi gjorde ett bra VM)!!!!!!! Som sagt så är straffar mer eller mindre gratismål eftersom de sällan missas och därför är det ABSOLUT ingenting som helt plötsligt skulle göra att Ronaldo har varit "överlägsen" år 2014 som Ronaldofansen vill få det till...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-12-27 10:03
Sport skriver idag artiklar om såväl Deulofeu som Denis Suárez.
Man skriver att dessa kan bli de enda två "värvningarna" om CAS beslutar om en transfer-ban.

Barcelona ska vara väldigt nöjda med hur Deu utvecklats under Emery och är övertygade om att han kommer bli den storstjärna som han har potential att bli.
Det var också därför Zubi inte ville gå med på en köpoption utan endast ett lån.
Han kommer garanterat att återvända till Barcelona nästa säsong.

När det gäller Denis så är situationen mer komplicerad. Lånet är ju på 2 år, där Sevilla har en köpoption på €6 miljoner samtidigt som Barcelona vid ett sådan situation kan köpa tillbaka honom för €9 miljoner.
Om Sevilla skulle välja att köpa loss mittfältaren i sommar och Barcelona har en transfer-ban kan de inte hindra köpet.

Nu är relationerna mellan klubbarna väldigt bra och Sporet skriver att Barcelona kan tänka sig att stryka den andalusiska klubben medhårs genom att låta Adama och Samper gå på lån när de tar tillbaka Denis och Deu.

Vad tycker ni - är Sevilla ett bra alternativ för Adama och Samper, eller vill ni se dem i A-laget redan nästa säsong - i så fall: på vems bekostnad?

Sport har också genomfört en lång intervju med Denis, där han bland annat pratar om Iniesta och David Silva som sina idoler. Finns i länktips.
Barcelona Leo y Cesc
2014-12-27 09:59
@barcastuff: Most non-penalty goals in the year 2014: Messi 51 - Ronaldo 48 - Benzema 34 - Neymar 32 - Alexis 32 #fcblive [via @barca19stats]
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-27 03:24
Lionel Messi Humiliating Goalkeepers

Jag kollade på den videon om hur Messi leker med målvakterna han har spelat emot genom åren. Det som fick mig att fundera är varför han inte får såna passar längre??
Kolla hur många genomskärare han brukar få av mittfältarna.
Sista året har han själv blivit 70% mittfältare samtidigt som han måste göra målen också. Det är den största anledningen till varför inte har levererat lika många mål. Det är inte att han har blivit sämre och tappat allt som heter att avsluta på mål. Han får en bra pass var femte match.

Tragiskt faktiskt,
Tänk er om Xavi, Iniesta och Busquets hade same game som två år sen.
Till med Suarez skulle göra hattrick efter hattrick.
Lucho måste analysera varför vår mittfält inte levererar längre. Nej, Iniesta är inte slut inte Xavi heller. De har det i sig fortfarande. Det är bara titta på Pirlo.
Ronaldinho Gaucho
2014-12-27 02:28
@Andrés V:


Save us the drama.
Barcelona Liunil Masse
2014-12-27 00:48
@Andrés V:


Alexis var och hade inte varit samma spelare för Barca av den enkla anledningen att han får vara stjärnan i Arsenal men inte i Barca. Dessutom så passa han inte i vårt spelsätt .

Sen så verkar alla göra kaos i PL som kommer från La liga.
Barcelona Neymar11
2014-12-27 00:46
Alexis hade fortfarande inte varit lika bra i Barcelona En viss skillnad på att vara stjärnan i laget och att vara en i mängden i Barcelona. Vi fick bra med pengar för honom, och det går bra för honom nu. Bägge parterna är nöjda, och vi har en suarez som kommer komma igång inom snar framtid
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2014-12-27 00:41
Andrés V

roliga är att vi släpper cesc o alexis när vi väl sakta men säkert börja lira en fotboll som passar dom. lite mer avgörande bollar o djupled o kontrigar..skum ledning o stabb!
Barcelona Andrés V
2014-12-27 00:27
Alltså herregud, hur kunde vi släppa Alexis, vilket monster han har blivit!
Barcelona Neymar N11
2014-12-26 23:41
Most non-penalty goals in the year 2014: Messi 51 - Ronaldo 48 - Benzema 34 - Neymar 32 - Alexis 32 #fcblive [via @barca19stats]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 23:33
Vilken elegant spelare denne samper är och förmodligen kommer att vara i framtiden.
Barcelona Heisenberg
2014-12-26 22:49
Jag vill bara påpeka det som alla Ronaldo fanboys skriker i parti och minut - straffar ÄR en del av sporten. Blir du tacklad i straffområdet på ett ojust sett ska du ha en straff. Vad de dock väljer att lämna ute är att Ronaldo endast blir tacklad när han redan ligger i luften och påbörjat sin fallrörelse, alltså filmar. Och filmningar är inte en del av sporten, eller borde åtminstone inte vara. Så visst, ta med hans regelrätta straffar i beräkningen då, men siffran kommer fortfarande inte överstiga Messis.
Barcelona FC Tiki-Taka
2014-12-26 22:22
Most non-penalty goals in the year 2014: Messi 51 - Ronaldo 48 - Benzema 34 - Neymar 32 - Alexis 32 #fcblive [via @barca19stats]
Barcelona the cameroonians
2014-12-26 22:06
Dubbel.
Barcelona the cameroonians
2014-12-26 22:06
Spanska Cadena Cope rapporterar att Sevillas sportchef Monchi kommer att arbjudas ta över tjänsten som sportdirektör för det spanska fotbollsförbundet.

Han vore ju annars ett bra alternativ för Zubi som jag tidigare i veckan skrev om kopplat till Bartomeus vilja att offra sportchefen för sin egen överlevnads skull.

Säkert Peréz som insett faran med att låta Barca ta Monchi och nu manat förbundet att sno honom framför näsan på oss :P
Barcelona FCB_Messi
2014-12-26 21:42
Behövs egentligen bara att säga en enda sak om Messi vs Ronaldo . "Messi rankas som genom tidernas bästa spelare, han jämförs med spelare som pele och maradona . Ronaldo jämförs med Messi"..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2014-12-26 21:42
Behövs egentligen bara att säga en enda sak om Messi vs Ronaldo . "Messi rankas som genom tidernas bästa spelare, han jämförs med spelare som pele och maradona . Ronaldo jämförs med Messi"..
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2014-12-26 21:29
@Haveristen:
Bra sammanfattat, men tyvärr inte lika uppenbart för de flesta. Som jag försöker påtala i min krönika är den gemomsnittliga supportern helt fokuserad på ytliga trivialiteter och går därför miste om att bilda sig en välgrundad helhetssyn av fotbollens mångfacetterade innehåll. Då blir det också lätt att stirra sig blind på målsiffror. I min gästkrönika fick jag likväl skit av diverse madridfans för att jag gudförklarade Messi. När jag läser texten i efterhand håller jag förvisso med om att den var arrogant, och att jag kunde formulerat mig mer neutralt för att tilltala den neutrale läsaren, men likväl så är det svårt att hålla tillbaka på superlativen om man ska ge en fullt ut rättvis bild av Messis kapacitet. För sanningen är ju att Messi ofta åstadkommit det omöjliga och överträffat sig själv genom sin karriär, varför det finns fog för att gudförklara honom. Messi har t.ex. överlägset flest framspelningar i ligan (0.8 per match) och gör även flest mål i laget. Detta är i sig en ekvation som tar ut sig själv. För att kompensera försöker Realfansen påtala att Ronaldo gör si och så mycket mål trots att han är ”ytter”. Precis som att Ronaldos roll på planen skulle göra det svårare för honom att göra mål än vad det är för Messi. Detta är idioti på hög nivå, eftersom Ronaldo är en boxspelare i betydligt högre grad än vad Messi är. Det kan aldrig vara lika komplicerat att utgå från en ytterposition, ha hela laget skräddarsytt efter sig och vara som farligast inuti boxen, som det är att utgå utanför boxen i falsk 9:a roll, vara spelets kärnpunkt, slå flest genomskärare och samtidigt göra flest mål. Det är alltså inte enögt att säga att Messi är bäst; det är att vara ärlig. Och vi Barcafans måste våga säga att Messi är bäst för annars kommer andra se till att han inte framstår som det. De förbarmade madridfanatikerna har dock haft olyckan att selektivt förtränga Messis prestationer p.g.a. en pervers lojalitet till Real Madrid och Cristiano Ronaldo. De är opportunister av högsta grad och lika mycket som de hyllar Ronaldo idag, lika snabbt hade de glömt honom om han for tillbaka till United där han växte till en storspelare. Dessa madridfanatiker har höjt varje offensiv storspelare Madrid köpt till skyn senaste åren för att jämföra med Barcas diton. Det är människor som inte har någon känsla eller uppskattning för fotboll och saknar förmågan att ställa sitt ohälsosamma fanatiska sjukdomstillstånd åt sidan och faktiskt ta in Messis prestationer. Tydligen var det ”pinsamt” av Barcaredaktionen att publicera min krönika, och jag utsattes för flertalet påhopp av signaturen ”MehranM”. Senare visade det sig att samma person som smutskastade min krönika och hoppades att Reals redaktion aldrig skulle publicera något så ”lågt”, själv är medlem i Real Madrids redaktion. Samma person som anser att Barcaredaktionen beter sig pinsamt beter sig själv i egenskap av redaktör som en omogen gris. Detta bekräftar tyvärr mina farhågor att dagens Realsfans generellt sett drabbats av ett onyktert sjukdomstillstånd och har tappat förmågan att se på fotboll objektivt. Perez miljardsatsningar har förblindat Realsupprotern och försatt denne i trans, samtidigt som de innerst inne hyser en djup omedveten aversion mot Barcas egna produkter efter som vi reflekterar vad de själva saknar. Tydligen är det jag som är fanatikern när det är de själva som i sin kompletta idioti valt att förneka Messis verkliga storhet. Dessa skadedjur till madridsupportrar har för länge sedan omintetgjort sin förmåga att se klarsynt på fotboll p.g.a. den meningslösa perversionen de har gentemot Ronaldo som i sig är bra på att vinna popularitetspoäng med smaklösa målgester och ogenomträngliga ego. Följaktligen faller de enkelt offer för upphajpandet av Messi vs. Ronaldo scenen, och gör allt för att hålla Ronaldo som kung i den konstruerade debatten. Målskyttet blir deras heliga ko och de klamrar sig fast vid statistiken som deras enda livboj. Själv ser jag då ingen anledning för Realfans att försvara Ronaldo lika mycket som vi gör med Messi, eftersom Ronaldo spelar för sig själv och Messi spelar för oss. Ständigt försöker de dock nedvärdera Messi och därför är det viktigt att vara hårdför mot dessa besmittade ”fotbollsälskare”, som utgör själva grundproblemet med den moderna fotbollen.
Barcelona Gio Style
2014-12-26 21:14
@Ronaldinho Gaúcho #10:

Sedan Ronaldos ankomst till La Liga så har Ronaldo snittat 1.04 mål per match, Messi har snittat 1.03. Det skiljer inte ens 0,01 egentligen.
Messi snittar 0.35 assist per match och Ronaldo 0.27
Och jo, sanningen är den att om du tar bort Ronaldos straffar så har han betydligt sämre målsnitt än Messi.
Visst har Messi vart i klubben längre, men Real har anpassat sin taktik för att gynna Ronaldo sen dag ett (Vilket även Barca gjorde med Messi efter att Ronaldinho lämnat). Ronaldo är dessutom 2 år äldre.
Barcelona KiNg-PuYi
2014-12-26 20:54
Ronaldinho gaucho #10

Roliga är att du kmr hit försvarar Christina o skämmer ut dig. Haha du har inte ens koll på vad han är bra på. Skjuter frisparkar som ingen annan? Hahaha hur många frisparksmål har han gjort dom 2 senaste säsongerna? Haha
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 20:14
@Ronaldinho Gaucho:
NEJ NEJ! jag trollar inte! skönt att den RIKTIGA nu är tillbaka, inte ronaldofangirlen =((
Barcelona Barcelonistas
2014-12-26 20:10
Vem är vem?
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho Gaucho
2014-12-26 20:07
@Maestro Xavi:


Vet inte vad du anspelar på. Bara att kika i min historik. Mod har tillgång till IP etc. Ganska respektlöst att kasta anklagelser utan belägg. Det var just det jag ville ha sagt: att trollet från Puertan dragit ned mitt forumnamn i skiten och ditt inlägg är ett bra exempel på det.
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-26 19:58
@Ronaldinho Gaucho:


Välkommen tillbaka! =)
Ronaldinho Gaucho
2014-12-26 19:53
Som ni märker gick ett troll in vid namn Ronaldinho Gaucho #10 och satte igång tjafs här under dagen. Nu är profilen raderad. Uppenbarligen var denne madridista inspirerad av mitt forumnamn då jag själv skrev här under dygnet. Bra att smutset gick bort men synd att många här nappade på Madrid-trollets mindrevärdeskomplexinlägg. Uppenbarligen har de svårt att acceptera Messi's storhet.
Barcelona the cameroonians
2014-12-26 19:32
@el Flaco:


Ja, någon vidare utveckling under Eusebio får våra talanger inte för tillfället.

Samper har visat att han klarar sig på en högre nivå, och det är inte fel att redan nu ta nästa steg i utvecklingen. Oavsett så kommer det att bli en utlåning till sommaren, det är både klubb och spelare inställda på.

Frågan är ju hur en klubben han ska lånas ut till kommer använda honom?
Blir det som för Deulofeu i Everton med väldigt begränsad speltid är en utlåning inte lika självklar.

I Sunderland hade han fått konkurrera med Lee Cattermole och Jack Rodwell på det defensiva mittfältet (där jag antar att han kommer användas).
Nu följer jag inte PL särskilt mycket, så jag kan inte uttala mig om hur Samper skulle stått sig gentemot dessa spelare. Men det har ju gått bra för t. ex Muniesa så varför inte.

Jag är heller inget större fan av utlåningar, mest för att historien visat att väldigt få spelare kommer tillbaka till klubben. Men precis som vi båsa är inne på finns det ingen utveckling under Eusebio, och då får man tänka lite mer egoistiskt som spelare.

En annan faktor som talar emot en utlåning är att Lucho säket ser Samper som ett bra alternativ att avlasta Sergio/Mascherano om det skulle behövas.
Dessutom försvinner Bagnack till Afrikanska mästerskapen vilket betyder att B-laget bara har 3 mittbackar att tillgå. Den ena av dessa är Diagné som normalt är den som skulle få ta Sampers roll som pivote.
Barcelona Haveristen
2014-12-26 19:06
Angående Messi vs Ronaldo så är den diskussionen en mediakonstruktion för att sälja blaskor eller få fler "klick".

Messi var 22 år när han började nämnas som världens bästa spelare genom tiderna. Det var efter Barca-Arsenal 2010 när han gjorde 4 mål, jag kommer ihåg eftersom jag var på plats på camp nou. Nu vid 27 års ålder säger var och varannan spelare, tränare, legendar och till och med gamla real madrid-spelare att Messi förmodligen är bäst genom tiderna. Ronaldo är snart 30, och det finns väl ingen vettig människa som har nämnt Cristiano som den bästa genom tiderna, eller ens en av de bästa? Inte ens hans knähundar Pepe och Coentrao skulle få för sig att säga något sådant sjukt.

Därför blir man lika förbryllad varje gång folk säger att Ronaldo är en bättre och mer komplett spelare än Messi. Dock finns det något gemensamt hos dessa människor, de ser fotboll endast som statistik. Och ja, på pappret är Messi och Ronaldo jämna. Men som vi alla vet så spelas inte fotboll på ett papper, det spelas ute på fotbollsplanen, och där är skillnaden mellan dessa två spelare enorm. Angående att Ronaldo skulle vara en mer komplett spelare så är det helt bisarrt. Det man kan ge honom är att han möjligtvis är en mer komplett målskytt (dock gör Messi inte färre mål), men som fotbollsspelare skulle jag säga att han är väldigt okomplett. Han har ingen blick för spelet utanför straffområdet, han har ett undermåligt passningsspel, och dribbla, som han en gång var helt okej på, kan han inte göra alls längre. Messi däremot, utöver att vara en av världens bästa målskyttar genom tiderna, skulle jag säga är den bästa dribblern genom tiderna, den bästa passningsspelaren genom tiderna, samt den bästa spelfördelaren genom tiderna. Där kan vi snacka om en komplett spelare.

Bisarrt nog tror jag att Messis fantastiska målskytte är det som skapar denna löjliga diskussion. Jag tror Messis överlägsenhet hade vart ännu klarare, även för Ronaldo fanboys, ifall han endast gjorde 10 mål per säsong eftersom den här lönlösa poängdiskussionen inte hade existerat. Jag tror man mer hade diskuterat och lyft fram de verkliga egenskaper som gör Messi till den bästa, framförallt hans spelförståelse och passningsspel. Nu blir det en idiotdiskussion om vem som gör flest mål, en diskussion som enbart gagnar Ronaldo.

För Messi är målen endast grädden på moset, han hade vart bäst genom tiderna utan sina mål. För Ronaldo är målen både grädden och moset, utan sina mål hade han på sin höjd vart semifinalist i 60 meter vid portugisiska mästerskapen.
Barcelona el Flaco
2014-12-26 19:06
the cameroonians/

Hur ser du på saken? Tycker du att Samper bör lånas ut och få en ny utmaning i sin karriär eller stanna kvar hos Eusebio? Jag har personligen aldrig gillat dessa utlåningar, men med tanke på att B-laget är numera ett sjunkande skepp och Eusebio ett levande isberg kanske det inte vore hela världen.

Vad är din åsikt? När det gäller info om B-laget och akademin är du second to none.
Annons: