/spanien/barcelona/forum/3984.aspx/spanien/barcelona/forum/3984.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-12-31 15:08
Då var det nyårsafton och dags att summera året. Kan väl börja med betyg på samtliga i truppen.

Bravo: 3 - En stark trea. Kommer in som tilltänkt andrakeeper men har övertygat mig och många andra om att han ska spela från start. Ett par tveksamma ingripanden möjligtvis men överlag en stark första höst i Barcelona.
Ter Stegen: 2 - Svårt att ge något högre än en tvåa. Ingen vild gissning att han själv förmodligen hade hoppats på en betydligt bättre start i Spanien. Inte mycket speltid, när han väl startat har han ofta gjort det bra, ett par fina räddningar, men så har man även PSG-matchen på näthinnan. Dock kan det bara bli bättre och jag tror tysken sakta men säkert kommer växa i många supportrars ögon.

Dani Alves: 2 - Visar då och då upp kvalitéer som gett honom statusen han innehar idag men det sker tyvärr med större och större mellanrum. Känslan är att han tappat gnistan, hans kompromisslösa inställning som var ett av hans vassaste vapen under glansdagarna. Nä, Dani Alves har sen länge passerat sitt bäst-före-datum.
Montoya: 2 - Svårt att ge ett betyg här. Borde enligt mig fått spela betydligt mer, kanske till och med tagit en ordinarie plats men verkar vara fast långt inne i Luchos frysbox. Inte konstigt om han lämnar, men stannar han hoppas jag han får ett större förtroende nästa år.
Douglas: - Vet inte vad jag ska säga här. Har knappast visat upp några som helst kvalitéer som tyder på att han ens håller en nivå i närheten av standarden för en Barcelonastartelva, eller ens trupplats. Men har samtidigt inte spelat så mycket, så det kanske är lite väl hårt att sätta en etta bara sådär.
Mascherano: 4 - Växer mer och mer i mina ögon. Mittfältare eller mittback, han ger alltid 100 % och gör det över förväntan som försvarare. När han till och från faktiskt fått lira på mitten, ja då levererar han. Fantastisk inställning och precis den personlighet jag söker efter hos en Barcelonarepresentant.
Piqué: 2 - Har spelat upp sig på hösten, men kan inte få ett betyg högre än en tvåa.
Bartra: 3 - Stark trea. Presterar bra fotboll i stort sett varje match han får förtroendet från start. PSG-insatsen var prickfri. Spelar med hjärtat, något jag älskar och något som gör honom till en kaptenskandidat någon gång i framtiden.
Vermaelen: - Inga kommentarer
Mathieu: 3 - Svårbedömd. Öppnade säsongen starkt men har under hösten stått för en del misstag. Innehar precis de egenskaper vi behöver i snabbheten, huvudspelet, det generellt starka närkampsspelet och dessutom en skaplig passningsfot. Men känns däremot klumpig, och lite trög speluppfattning. Kan dock få trean, med förhoppning på något bättre prestationer under våren.
Alba: 4 - En väldigt stark fyra. Fyfan vad jag diggar hans fotboll. Så mycket intensitet, vilja men samtidigt väldigt viktiga egenskaper i snabbheten och de öppnande löpningarna framåt. Har stoppat många kontringar under året och är otroligt viktig med sina överlapp på kanten. Gillar hans låga inspel som väldigt ofta skapar chanser. Alba börjar blomma ut som en av våra absolut viktigaste spelare och för mig är otroligt märkligt att han fick se sig bänkad både mot Real och PSG.
Adriano: 2 - Har inte direkt presterat något över förväntan på den förhållandevis lilla speltiden han fått den här säsongen. Gör det godkänt. Det är möjligt att han skulle kunna vara material för startelvan med kontinuerlig speltid, men inte utifrån det han hittills visat den här säsongen.

Xavi: 3 - Var nära att lämna, men stannade tillslut och har varit värdefull i år. Med tanke på Xavis spelstil så tror jag att han mycket väl kan hålla toppnivå ett par år till.
Iniesta: 2 - Vill inte ge han en etta men det är nästan på gränsen. Har inte alls haft något flyt i spelet, och utan det så bidrar han inte med så värst mycket vare sig det handlar om defensivt jobb, djupledslöningar eller matchavgörande. Tyvärr, Iniesta, du måste spela upp dig rejält om du ska ingå i någon startelva.
Busquets: 2 - Samma här, även om jag är av åsikten att Sergio får alltför mycket skit. Sett till förväntningar, dvs att han ska vara den mest stabila och jämna mittfältaren med tanke på de andras skadeproblem och ålder, så har han inte levt upp till det och inte växt fram och blivit en nyckelspelare. Bidrar dock fortfarande oerhört mycket till defensiven.
Rafinha: 2 - Gör det ok, men jag kräver faktiskt mer. Tycker inte han besitter samma finess som sin bror, dock en starkare kropp vilket gör honom mer mångsidig, och det är inte fel det heller. Skulle vilja se hans namn mer i startelvan, och då vill jag att han tar för sig.
Rakitic: 3 - Började i mina ögon otroligt starkt. Har dock, likt Busquets, en rätt så otacksam roll med mycket osynligt slit. Inte fått tillfälle att briljera med sina fina tekniska förmågor, men ibland sticker han fram med hårda skott och underbara framspelningar.

Suàrez: 2 - Jag tycker hans kvalité är tydlig under matcherna. Fina mottagningar, klockrena skarvar och ett rätt så bra samspel med övriga anfallare. Men självklart kräver vi fler mål. Här har jag dock inga farhågor, jag tror bara det kan bli bättre.
Neymar: 4 - Har verkligen blommat ut och stundtals varit vår mest framstående spelare. Bra samarbete med Messi, bra fart med bollen och en effektivitet vi inte såg något av förra sässongen.
Messi: 4 - Inte mycket att säga egentligen. Vi alla vet att han faktiskt kan bättre, men vi alla vet också att vi hade varit ett så väldigt mycket sämre lagutan honom.
Pedro: 2 - Stack upp med lite mål nu på slutet men förtjänar inget mer än en tvåa.
Barcelona el Flaco
2014-12-31 15:06
Gerardo Molina, ordförande för Euroamericas, ett marketingföretag, har sagt att Messi kan komma att lämna Barça och att han har en pre-agreement med Manchester City. Under de senaste dagarna ska Messi och hans managementteam haft möten med representanter från City, ordförande för FA och även att Nike är intresserad att sponsra la Pulga. Slutligen har Citys samtliga sponsorer uttryckt sina intentioner att skriva avtal med Messi.

Jag tror att mycket av detta har ett göra med Messis usla relation med styrelsen och det vore för jävligt, för att använda ett milt uttryck, om det skulle leda till att vi går miste om argentinaren. Mardrömsscenariot vore om vi dessutom skulle behöva klara oss utan vår bäste spelare nu när vi inte ens får lov att värva. Det vore den definitiva spiken i kistan.

Barcelona rANDOMhERO
2014-12-31 15:00
Någon annan som tänkt att vårat transferförbud kan vara en positiv sak? Med tanke på att våra unga kommer att få mer tillfällen att komma med i startelvan och få mer erfarenhet. Sen tror jag inte att vi kommer ta så stor skada på bara 1 år, vi har många kvalitetsspelare som garanterat håller i 1 år till.

Vi behöver inte alltid "panik" köpa en lösning, när vi kanske redan har lösningen inom klubben, samt att detta ger oss mer tid att hitta rätt spelare.
Barcelona Canaletes
2014-12-31 14:57
Man undrar ju om El Fenómeno sett Di Stéfano spela, tvivlar på det.
Barcelona Maestro Xavi
2014-12-31 14:36
@enkos:

Båda har varit legender för real madrid, genom att vara gentlemän m.m. En sällsynt syn idag.
Barcelona enkos
2014-12-31 14:16
Fenomeno har valt sin bästa elva genom tiderna... Messi finns i anfallet bredvid Pele och DI Stefano. .. Xavi också med Personligen hade jag haft Fenomeno istället för DI Stefano. .. När en sån legend har Messi på listan visar bara hur liten penaldo är i jämförelsen http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=31&nav_id=942550
Barcelona Jax12
2014-12-31 13:01
Ok. Kanske jag som fått för mig bara, men när ja åkt ner tidigare år, har matchdatumet satts endast en vecka innan (tror jag). Spanien och framförhållning kanske inte är en perfect match, men en månad innan är ju helt OK.

Tack för att du tog dig tid att svara btw!
Barcelona the cameroonians
2014-12-31 12:57
Bravo, Douglas, Adriano, Rafinha, & Suárez anslöt till träningen idag.
Alves, Messi och Neymar kommer först till fredagspasset.

Undrar hur Lucho resonerar när det gäller de tre sistnämnda och spel på söndag.
Kommer de ha tillräckligt med träning i kroppen för att starta?
Nu är ju matchen först kl. 21 så laget hinner med en lördagsträning också då man förmodligen inte kommer resa förrän på matchdagen.
Barcelona the cameroonians
2014-12-31 12:48
Både ja och nej.

I skrivande stund är ju hela januarischemat spikat.
Ur den aspekten är det ju en månads framförhållning.

Däremot kan såklart ett avancemang i cuperna få LFP att hålla på schemat lite längre.
Barcelona Jax12
2014-12-31 12:28
The cameroonians

Ok. Fick för mig att datumet sattes närmare inpå matchen, men då är det nog lungt. Har dom ändrat hur dom sätter speldatum eller?
Barcelona Andresito
2014-12-31 12:04
Skrämmande vad långt efter Real vi är sett till truppen. De kan sälja Bale för 70-80m och värva Reus De Gea för pengarna. De går alltså plus minus noll och samtidigt förstärker truppen. ..Medan Barcelona jagar sin egen svans. Högerbacksproblem, mittback och mittfält likaså. Det finns små glimtar av hopp, att vi ska få fram en Juanfran, Filipe Luis eller Diego Costa, en late bloomer mer andra ord. Vi har Montoya, Bartra och en drös med mittfältare som är stämplade som talanger, men det ska mycket till att det är just dessa spelare som blir ordinarie. Tråkigaste är ändå att favoritspelaren utanför Barca, Reus, troligtvis går till Real. Det ska mycket till ifall han väntar på transferförbudet, är säker på att många här inne hade gjort samma sak. Dortmund missar CL, Marco är i sina bästa år, Real är världens bästa lag, höjd lön. Varför skulle man inte gå till Real Madrid just nu? Det handlar ändå om hans fotbollskarriär och jobb, oavsett om han hejar på rivalerna (tjena Isco). Nu vill jag att övergångarna planeras in i minsta detalj. Nya talanger och stjärnspelare kommer komma fram, då gäller det att ha upptäckt dessa och inte bara stirra sig blind på dagens stjärnor som Thiago Silva och Hummels.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Illusionista
2014-12-31 11:52
1. Lionel Messi (398 goals, 519 games - 0.77 gpg) 2. Marco van Basten (300 goals, 431 games - 0.70 gpg) 3. Ronaldo (414 goals, 616 games - 0.67 gpg) 4. Cristiano Ronaldo (428 goals, 717 games - 0.60 gpg) Hitta denna statistiken, vet inte hur pass uppdaterad den är, men är det någon som har mer information?! Gott nytt år allesammans! Önskar er och Barcelona ett fint 2015.
Barcelona the cameroonians
2014-12-31 11:06
Jax12

Finns ingen anledning att köpa biljetter så här tidigt.

Matchdatum och tid brukar släppas en månad innan så vänta till dess.

Det kommer vara långt ifrån slutsålt, biljetter kommer finnas oavsett var du vill sitta.
Barcelona Jax12
2014-12-31 10:44
Tänkte dra ner och se bortaderbyt mot Espanyol i april. Nu till min fråga. Vågar man köpa biljetter redan nu eller finns det en chans att matchen spelas på måndagen? Ska dra hem på måndagen nämligen. Kan knappt minnas att vi lirat nån måndagsmatch but better safe than sorry.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-31 00:58
the cameroonians

Tack för infon, det uppskattas. Blev lite besviken att Messi, Neymar och Suarez inte var med på tidningen. Jag vill se dessa spelare vara först och sist på träningarna.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-31 00:55
@DM1982:


Det är det som vill säga med min förgående inlägg.
Masken är också från Argentina. Om Messi och Neymmar dyker upp tidigare än fredag visar de karaktär. Önskar de hade samma inställning som Masken.
Jag vill se jävla anamma.
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-31 00:16
[QUOTE=Z_Z]Orättvist mot Vermaelen då det knappast inte är hans fel att han varit skadad. Han är fortfarande en spelare som håller hög kvalité när han är skadefri. Felet ligger i att Barca köpte honom då han var skadad och är en väldigt skadedrabbad spelare. [/QUOTE] Vermaelen, frisk eller skadad ska inte vara på Barcas radar. Svårare än så är det inte. Det är Zubis fel och ledningens inkompetens som satte Vermaelen, laget, och fansen i situationen vi är i. Ingen kompetent sportchef värvar Vermaelen. Vi gjorde Arsenal en tjänst som slipper betala för hans tjänster i sjukstugan. De ville inte behålla Abidal som blev frisk men köp en död Vermaelen. Om Vermaelen va frisk. Om grisar kunde flyga. Om jorden va platt. Om Nord va Syd och Syd va Nord. Vem fan bryr sig?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-12-30 23:57
Madridistas before the game " we will demolish Ac Milan whit 5-0" Resultat 2-4 victory to Ac Milan Madridistas after the game. "It was just a freindly game dont worry"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-12-30 22:54
[QUOTE=enkos]Betyder det att Messi missar matchen mot Sociedad eller kanske börjar på bänken? [/QUOTE] Egentligen är det bara in och köra för Messi, han borde vara sjukt taggat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-12-30 22:52
@Baha - Pep G:


Orättvist mot Vermaelen då det knappast inte är hans fel att han varit skadad. Han är fortfarande en spelare som håller hög kvalité när han är skadefri. Felet ligger i att Barca köpte honom då han var skadad och är en väldigt skadedrabbad spelare.
Barcelona enkos
2014-12-30 22:47
Betyder det att Messi missar matchen mot Sociedad eller kanske börjar på bänken?
Barcelona påfågeln
2014-12-30 22:45
De sydamerikanska landslagsspelarna fick lite extra ledigt, men det kan nog vara vettigt att Messi och Neymar får lite extra vila :)
Barcelona DM1982
2014-12-30 22:43
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Rätt åt Barca att de åker på den. Så är det när de har låtit amatörer driva en verksamhet i den digniteten. Nu spelar det ingen roll vems fel det är. Medlemmarna får ta ansvaret och straffa de som har lett klubben till avgrunden. Nu till en annan fråga. Ser att de flesta spelare var tillbaka idag och tränade. Var är Neymar, Masken och Messi. Jag gillar inte att de inte är närvarande på första träningen. Någon som har koll?? [/QUOTE] Messi och Neymar kommer på fredag. Mascherano var kvar i Barcelona så han var nog med på träningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-12-30 22:38
Något positivt är ju i alla fall att Real slutar år 2014 som förlorare ;)
Barcelona the cameroonians
2014-12-30 22:37
Dubbel.
Barcelona the cameroonians
2014-12-30 22:37
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


De sydamerikanska spelarna ansluter på fredag eller lördag då de har en längre resväg.
Dock var Mascherano med redan idag på träningen, finns på bild 8 av 20 i din länk.

Kan också informera om att A-laget kommer ha en öppen träning på måndag, 5/1 på Mini Estádi (gratis för medlemmar, €5 för andra). Efter passet kommer spelarna att åka iväg till olika barnsjukhus i Katalonien för att visa sitt stöd.
Barcelona enkos
2014-12-30 22:15
@Bästelona y M3ssi y BernaLeo:

Jag tycker att vi har mycket bättre trupp i år...Vi har två världsklassmålvakter och hade vi bara haft en av de ifjol hade vi vunnit någon titel för Pinto förstörde en del både i ligan och i CL mot Atletico när han släppte mål från halva plan... sen hade vi ifjol enorma skadeproblem i backlinje, nu har vi gott om backar att rotera om.. Iniesta har under hösten inte varit sig likt men hoppas han får höja sig något, samma sak med Busquets... Där framme är det inga problem, vi har spelare som kan alltid göra mål mot vilket lag som helst... Jag är inte alls orolig över att vi inte kan värva, vi har mycket bra lag att slås på alla fronter... även om tranferförbud kan skjutas igen

Senare under tisdagsförmiddagen
öppnade Barcelona för att överklaga
beslutet till en federal domstol i
Schweiz. Det skulle innebära att domen
skjuts upp ytterligare.
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2014-12-30 22:10
Bara jag som tycker vi hade bättre trupp förra året?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-12-30 22:09
Rätt åt Barca att de åker på den.
Så är det när de har låtit amatörer driva en verksamhet i den digniteten.
Nu spelar det ingen roll vems fel det är. Medlemmarna får ta ansvaret och straffa de som har lett klubben till avgrunden.

Nu till en annan fråga.

Ser att de flesta spelare var tillbaka idag och tränade.
Var är Neymar, Masken och Messi.
Jag gillar inte att de inte är närvarande på första träningen.
Någon som har koll??
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-30 20:33
[QUOTE=el Flaco]Bartomeu: "Å ena sidan har vi en trupp som är tillräckligt bra för att täcka eventuella behov i A-laget. Å andra sidan måste vi komma ihåg att de värvningar vi gjorde förra sommaren för att förstärka truppen gjordes med den här domen i åtanke." Avgå! Junta dimisión! [/QUOTE] Skrämmande uttalande. Vilken idiot. Douglas och Vermaelen är inte värdiga Barca tröjan. 150 miljoner euro dåligt spenderade.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: